Olomouc – Ústí n/L 5:2 (kon.) | Motor ČB – Most 3:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Benátky n/J 2:1 (3:2 po s.n.)
Šumperk – Beroun 5:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Havířov 6:0 (kon.) | Třebíč – Jihlava 1:3 (kon.)
Kadaň – Litoměřice 2:4 (kon.)
po s.n. (3:2)
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
HC Benátky nad Jizerou
Sobota 21.12.2013, 17:00 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Benátky neměly do sezony ideální vstup a několikrát prohrály vysokým rozdílem. Klíčový zápas, který to vše zlomil, přišel ve třináctém kole, kdy se středočeskému celku podařilo pokořit Litoměřice na jejich ledě 4:1.Výborný Adam Trenčan pak vychytal i Beroun, a i když pak přišlo občas nějaké zaváhání, celek od Jizery v současnosti drží osmou pozici zaručující play-off. Nejpřekvapivější výsledky uhrály Bernátky s dvěma celky z čela. Jednak porazily Olomouc 2:0, a pak také v nájezdech udolaly nedalekou Mladou Boleslav.

    Pohled do statistik:
    Benátečtí využili v brankovišti v této sezoně hned šest gólmanů. Vedle kmenových Jiřího Stejskala s Jakubem Jelínkem se mezi tyčemi objevily i obě opory extraligového Liberce – Marcel Melicherčík a Marek Schwarz. Své zkušenosti s touto ligou sbírají také dva mladíci – Slovák z Třince Adam Trenčan a Jan Lukáš ze Lva Praha.
    V obraně září s deseti body Ján Niko, jemuž je těsně v patách Ondřej Vitásek. Velmi dobře si vede také nadějný bek z juniorky Bílých Tygrů Filip Pyrochta.
    Benátecký útok není příliš produktivní. Středočeši jsou v počtu vstřelených branek pátí od konce. Nejvíce gólů má na svém kontě Jan Plodek s dvanácti trefami, nejproduktivnější je pak Josef Skořepa, který má zásahů devět, ale díky jedenácti asistencím je nejproduktivnějším hráčem.
     
    Rebelové si na začátku sezony prošli menší herní krizí. Tu ale zažehnali a vystoupali tabulkou až na špici, kde se nyní drží na čtvrté pozici. Havlíčkův Brod se v posledních kolech stal strašákem celků, které do Kotliny míří. Po propadáku s Havířovem přišla remíza v krajském derby s Třebíčí a hned nato se Rebelům povedlo rozdrtit Kadaň 7:3. Naposledy pak ve svém prostředí zvítězili nad Berounem 9:2. Menším problémem jsou pro celek z Vysočiny venkovní zápasy. Na kluzišti soupeře vyhrál naposledy 30. listopadu.

    Pohled do statistik:
    Sezonu začal jako jednička Daniel Dolejš, jehož si pak ale vytáhly do svých řad extraligové Vítkovice. V současnosti je stále na soupisce Havlíčkova Brodu, ale i přesto, že je reprezentační pauza a nejvyšší soutěž stojí, se jeho nasazení do hry za Rebely jeví jako nepravděpodobné, protože se chystá na mistrovství světa dvacetiletých. Tým z Kotliny nemá v tento moment pevně stanovenou brankářskou jedničku. Mezi tyčemi se střídají extraligoví Ondřej Kacetl a Filip Šindelář. Ve hře se již objevil i Petr Opršal, jenž shodou okolností nastoupil i do prvního vzájemného střetnutí Rebelů s Benátkami.
    Produktivitě obránců vládne hned duo hráčů. Dvanáct bodů za dva zásahy do černého a deset brankových nahrávek mají zkušený Tomáš Kolafa a šikovný mladík Karol Korím. Hned za nimi je Tomáš Semrád, jenž nasbíral o dvě asistence méně. Nejlepší střelec mezi beky je se čtyřmi trefami Marek Drtina.
    V útoku vládne statistikám dvojice hráčů z první lajny. Oba mají třiatřicet bodů a stejně tak i jeden primát. Lukáš Havel je se dvaceti góly nejlepším střelcem a Petr Polodna zase díky pětadvaceti asistencím nejlepším nahrávačem. Údernou dvojku v posledních zápasech velmi dobře doplňuje Roman Maliník. Bodově se rozjel i hradecký Michal Švihálek.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl (Novák) – Kolafa "A", Korím, Semrád, Vágner "A", Drtina, Jank, Kozlík, Zítka – Havel, Polodna "C", Číp – Berger, Tomi, Maliník – Švihálek, Stach, Milfait – Chlubna, Petruška, Kadlec.
    Trenér: Jiří Mička.

    HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Stejskal) – Říha, Ulrych, Vitásek, Šimek, Niko, Pabiška, Kajínek – Kica, Plodek "A", Skalický – Klimt "C", Skořepa "A", Bárta – Špaček, Jonák, Krejčík – Dlouhý, Mikyska, Psota – Maďar.
    Trenér: Filip Pešán.

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk – Martin Kreuzer, David Polonyi.
     
    Jako první přijeli na led Rebelové, které přivedl Ondřej Kacetl. Celek Benátek nad Jizerou přijel hned za nimi a jako první vjel na led Jan Lukáš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Jako první se do útoku hnal Radek Číp, ale ten byl před brankou Jana Lukáše odstaven od kotouče a nedostal se tak až do zakončení.
     
    00:50
    Oba celky se zatím marně snaží dostat ke střele. Naposledy to zkoušel Lukáš Havel, ale na modré čáře byla jeho nahrávka na Martina Vágnera vypíchnutá.
     
    01:14
    Píská se zakázané uvolnění Benátkám. Rebelové se dostali až před Jana Lukáše a Roman Maliník svým backhandem trefil jen gólmanovy betony. Následně přišel právě zmíněný icing.
     
    01:26
    A znovu letí kotouč přes všechny čáry až za branku Ondřeje Kacetla. Středočeši vyhráli bily a chtěli se dostat rychle do útoku, ale to se jim nepovedlo.
     
    02:03
    Vít Jonák vypálil z levého kruhu, ale trefil jen Kacetlovy betony. Domácí muž s maskou pak vykopl i střelu Lukáše Krejčíka z mezikruží.
     
    02:30
    Hosté se osmělili a tlačí se před domácí klec. Po ráně od modré čáry, která byla protečovaná jen těsně vedle, se Rebelové dopustili zakázaného uvolnění.
     
    02:47
    Domácí celek získal buly a po rychlém brejku se dostal až do zakončení z pravého kruhu, které ale pokryl ve sv výstroji gólman půjčený z Lva Praha.
     
    03:16
    Rebelové tlačili. Nejprve podržel benátecký brankář na své hrudi střelu Romana Maliníka z pravého kruhu. Následně se kotouč povaloval na brankovišti, ale nikdo jej nedoklepl.
     
    04:01
    Obrovská šance domácích a v ní Jan Milfait! Domácí mladík se dostal za obranu soupeře a ze tří metrů pálil pod víko, ale hostující brankář bleskově vymrštil svou lapačku! Výborný zákrok od Jana Lukáše.
     
    04:55
    Benátky se držely s pukem v útočné třetině, ale ještě předtím, než se dostal Petr Ulrych ke střele, byl mu na mantinelu odebrán kotouč.
     
    05:28
    Výborný zákrok si připsal také Ondřej Kacetl! Z levého kruhu poslal křižně kotouč Adam Dlouhý, na druhé straně se dostal ke střele Matěj Psota, ale jeho ránu zneškodnil bravurním přesunem domácí muž s maskou!
     
    06:03
    Po střele Petra Polodny a dobrém zákroku se vhazovalo před Janem Lukášem. Na buly uspěly Benátky a cpaly se do šance, ale domácí zahráli vysokou holí a přerušili tak jejich akci.
     
    06:45
    Nejprve zblokoval Petr Polodna střelu od modré a následně se dostal před kasou ke kotouči Josef Skořepa, ale nejprve trefil jen Kacetlův beton a domácí muž s maskou mu následně kotouč při pokusu o dorážku vypíchl. Od modré pak pálil ještě Jan Niko, ale Karol Korím mu do střely padl a zblokoval ji.
     
    07:40
    To byl tlak! Hosté drželi Rebely pod zámkem a nedali jim chvilku oddychu. Dvakrát se výborným obranným zákrokem blýskl Radek Číp, který nejprve vypíchl nahrávku před prázdnou klec a následně padl do střely od modré.
     
    08:40
    Po zakázaném uvolnění Benátek se hra držela před Janem Lukášem, ale domácí celek se nakonec k ničemu vážnějšímu nedostal a jen si několikrát hodil puk za brankou.
     
    09:16
    Domácí muž s maskou pořádně zahrál na nervy havlíčkobrodskému publiku. Ondřej Kacetl svou rozehrávkou trefil jen Jankovy brusle, od nichž se puk odrazil směrem k jeho kleci, ale nakonec zamířil vedle.
     
    10:01
    Bravo Kacetl! Brankář Rebelů vytáhl fantastický zákrok! Adam Dlouhý se dostal po nahrávce Matěje Psoty na brankovišti ke střele, ale zblízka jej výborným betonem vynuloval domácí muž s maskou.
     
    11:03
    Oba týmy se snažily o vytvoření nějaké šance, ale na modré čáře se nedostaly přes dobře bránící hráče soupeře.
     
    11:14
    Nakonec to vyřešil nahozením od modré Michal Bárta. Ondřej Kacetl se sklouzl po ledě a efektivním zákrokem ukryl kotouč do své lapačky.
     
    11:38
    Poté co vypadl puk ven ze hřiště se na pokyn rozhodčího vhazovalo na středovém kruhu. Buly vyhrál hostující celek, ale jeho pokus o rychlý útok skončil jen icingem.
     
    11:58
    Benátky jsou zatím lepší a v další šanci se objevil Lukáš Krejčík, ale zblízka trefil jen Kacetlův beton. Následně jej krosčekem zpacifikoval Bohumil Jank (HBR). Přesilovka pro hosty.
     
    12:27
    To sice vyhráli buly a několikrát si hodili kotouč u mantinelu, ale kotouč nakonec míří přes všechny čáry ven z pásma.
     
    13:00
    A opět se Rebelům povedlo po krátké kombinaci týmu ze středních Čech vyhodil až k brance, již hájí Jan Lukáš.
     
    13:36
    Benátky si připsaly zblokovanou střelu od modré, po níž mířil kotouč ven z pásma a domácí dlouho napadali na modré čáře soupeře.
     
    13:55
    V posledních vteřinách přesilovky se dostal po nahrávce Petra Kicy do šance Josef Skořepa, ale na bližší tyči ztečoval puk jen nad kasu!
     
    14:25
    Tomáš Klimt se dostal na levý kruh, zde vypálil, ale jehi zakončení skončilo jen na betonech výborného Ondřeje Kacetla.
     
    15:38
    Opět bravurním zákrokem podržel svůj celek Ondřej Kacetl! Před prázdnou bránou stál Ondřej Vitásek, ale domácí gólman se včas přesunul. Dorážce zamezil svým sekáním Marek Drtina (HBR).
     
    16:37
    Rebelové třikrát poslali kotouč ven z pásma a napočtvrté musel vytáhnout Ondřej Kacetl zákrok po střele Lukáše Skalického od modré čáry, jíž podržel na hrudi.
     
    16:46
    Ihned po vyhraném vhazování přišla střela od pravého mantinelu, ale domácí muž s maskou podržel puk na své hrudi.
     
    17:05
    Tomáš Klimt nejprve po nahrávce Josefa Skořepy nezakončil ideálně a následně vystřelil od modré čáry Ján Niko, ale jeho zakončení skončilo jen na hrudi výborného Kacetla.
     
    17:25
    Domácí tým vyvezl kotouč před branku soupeře a nakonec se tam i vracejí, jelikož Benátky na Jizerou vyhodily kotouč na zakázané uvolnění.
     
    17:50
    Havlíčkův Brod bude hrát přesilovou hru. Dlouho se bojovalo u levého mantinelu o kotouč a nakonec se faulem provinil Lukáš Krejčík.
     
    18:19
    Hosté donutili Ondřeje Kacetla k rozehrání puku. Domácí muž s maskou vyjel za branku po dlouhém výhozu.
     
    18:46
    Už to vypadalo, že se hosté osvobodí, ale nakonec od modré čáry vypálil Tomáš Kolafa, ale trefil jen hruď Jana Lukáše. Následně vznikla rozmíška a Jiří Říha (BEN) míří ven za hrubost. 1:04 pět na tři!
     
    18:53
    Hostující celek se osvobozuje hned po vyhraném buly.
     
    19:18
    Vojtěch Tomi se dostal po dlouhé kombinaci na spodku levého kruhu ke střele, kterou mu ale svým betonem vytáhl Jan Lukáš. Hosté se pak osvobodili.
     
    19:45
    Rebelům se nepodařilo procpat až před kasu, kterou hájí Jan Lukáš. Hosté vyhazují.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka už je v Kotlině minulostí. Oba tábory se dostaly do několika slibných šancí, ale havlíčkobrodský Ondřej Kacetl i benátecký Jan Lukáš si počínali bezchybně. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 17:48, platí v Havlíčkově Brodě bezbrankový stav.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Benátky hned po zisku buly vyhodily kotouč daleko od svého gólmana.
     
    20:48
    Rebelové se dostali do šance před Lukášem, ale zakončení jim nevyšlo. Nakonec Středočeši vyhodili a jsou kompletní.
     
    21:13
    Poté co byl kotouč vytečován se za ním hnal Josef Skořepa, ale Ondřej Kacetl byl včas venku z branky a kotouč pokryl pod lapačkou.
     
    21:39
    Patra Jiřího Mičky se tlačila před Jana Lukáše, ale nakonec se díky zákroku obránců do šance nedostali. Hned nato hosté vyhazují na icing.
     
    21:46
    Jan Berger se na levém kruhu dostal do střely a jeho rána skončila jen v ochranné síti, kam se odrazila po zásahu bránícího hráče.
     
    22:29
    Tomáš Kolafa se po pravém křídle dostal ke střele a jeho zakončení zamířilo z kruhu jen těsně nad branku hájenou gólmanem Lva Praha.
     
    23:10
    Rebelové se nedostali do šance a na druhé straně mohl pálit jeden z hostů, ale jeho rána mířila vysoko nad.
     
    23:58
    Celek ze středních Čech se cpal do šance a několikrát vypálil, ale kotouč zamířil jen vedle. Nakonec se odrazil od zadního mantinelu a Kacetl jej pokryl pod lapačkou.
     
    24:34
    Josef Mikyska se na spodku levého kruhu dostal do šance a nakonec vypálil. Jeho rána zblízka zamířila jen těsně nad.
     
    24:59
    Jan Milfait se protáhl po ose kluziště až na brankoviště, udělal kličku Jan Lukášovi, ale ten se bravurně natáhl a jeho backhand zneškodnil. Na druhé straně končí akce Benátek ofsajdem.
     
    25:38
    Na pravém kruhu se dostal ke střele jeden z benáteckých hráčů, ale jeho zakončení skončilo jen na hrudi maskovaného muže Havlíčkova Brodu.
     
    26:30
    Benátky nad Jizerou se neustále drží před Ondřejem Kacetlem, ale domácí tým dobře brání a nepouští soupeře do střely. Naposledy dobře zablokoval pokus protivníka Petr Polodna.
     
    27:30
    Roman Maliník se na pravém kruhu dostal do střely, ale jeho zakončení skončilo jen na betonu připraveného brankáře Benátek nad Jizerou.
     
    27:37
    Následně se ale Patrik Petruška (HBR) dopustil faulu a je mu odpískáno podražení. Rebelové se tak budou znovu bránit.
     
    27:57
    Po střele od modré čáry se musel na brankovišti činit Ondřej Kacetl, který nakonec schoval kotouč do své lapačky.
     
    28:48
    Havlíčkobrodský celek se dvakrát dostal ven z pásma. Benátky vždy dobře dobyly pásmo, ale Rebelové výborně brání.
     
    29:25
    A znovu míří kotouče až k Janu Lukášovi. Celek z Kotliny dobře zavřel svou modrou čáru a nechce ji jen tak pustit.
     
    29:46
    Nakonec se domácí ubránili a po návratu z trestné lavice se dostal ke střele z levého kruhu Patrik Petruška, ale Jan Lukáš jeho střelu vyrazul vyrážečkou nad sebe a nakonec plachtící kotouč bryskně schoval do lapačky.
     
    30:15
    Marek Drtina vypálil od modré čáry, ale jeho rána skončila jen na výstroji připraveného benáteckého muže s maskou. Ten nakonec puk i pokryl.
     
    30:48
    Jan Berger se zmocnil u branky Ondřeje Kacetla kotouče a nakonec na něj byl spáchán přestupek proti pravidlům, který rozhodčí potrestal dvěma minutami za hrubost. Potrestán je Daniel Skalický (BEN).
     
    31:16
    Petr Polodna se dostal mezi kruhy ke střele, ale nadvakrát se mu nepovedlo propasírovat hrací gumu k Lukášovi. Benátky následně vyhazují.
     
    32:09
    Karol Korím se nedostal na pravém kruhu k ideálnímu zakončení a promáchl. Domácí celek pak přišel o pásmo a hosté se osvobozují.
     
    32:51
    Obrovské šance domácích! Jan Milfait vypálil z levého kruhu, Jeho střela skončila jen na rameni Jana Lukáše, který pak svým přesunem zlikvidoval i zakončení Michala Švihálka. Nakonec napřáhl na modré čáře Marek Drtina, který svým dělem málem rozpůlil břevno!
     
    33:42
    Rebelové jsou v posledních momentech lepší a díky presinku za brankou si vykoledovali další přesilovku. Z kádru hostů je potrestán Marek Pabiška za držení protihráče.
     
    34:09
    Domácí tým se nedostal ke střele a Benátky nakonec vyhodily. Rebelové pak měli i štěstí, když před Kacetlem netrefil kotouč Josef Skořepa.
     
    35:01
    Havlíčkův Brod se několikrát cpal před branku Jana Lukáše, ale nakonec všechny pokusy skončily jen na betonech připraveného brankáře hostů.
     
    35:45
    Havlíčkův Brod v další šanci. Michal Švihálek posílal kotouč před brankoviště, kde stál Jan Milfait, ale nahrávku zablokoval Michal Bárta.
     
    36:42
    Domácí celek byl zatlačen ve svém pásmu a Benátky se dostaly do šance, ale Josef Skořepa nakonec nevystřelil. Následné vyvezení puku domácími skončilo jen u beků soupeře.
     
    37:45
    Lukáš Havel se dostal ke kotouči, který mu přenechal Petr Polodna. Jeho zakončení z úhlu ale skončilo jen na rameni Jana Lukáše.
     
    38:17
    Nepříjemnost pro domácí, kteří byli zatlačení do svého pásma a Marek Drtina (HBR) dostal dvě minuty za hákování.
     
    38:35
    Rebelové vyhazují kotouč až Janu Lukášovi. Následně měli i štěstí, když se protivníkovi nepovedlo zachytit na levém křídle klouzající puk.
     
    39:12
    Po střele, kterou zachytil Ondřej Kacetl se na brankovišti rozpoutala menší šarvátka. Martin Vágner nakonec svého soupeře zpacifikoval.
     
    39:23
    Benátky právě vstřelily branku!
    Hosté od řeky Jizery se dostávají do vedení! Rebelové propadli na brankovišti, kdy po nahození od modré čáry od Daniela Špačka zůstali stát před Kacetlem hned tři hráči soupeře a Josef Mikyska společně s VÍTEM JONÁKEM se několikrát pokusili o dorážku. Domácí muž s maskou vytáhl několik fantastických zákroků. ale nakonec se střela druhého jmenovaného odrazila od hokejky a obloučkem zapadla za jeho záda! Asistence: Josef Mikyska a Daniel Špaček.
     
    39:57
    Bude se ještě vylučovat. Nakonec to vypadá takto: Michal Bárta (BEN) podražení. Ondřej Vitásek (BEN) hrubost a Michal Švihálek (HBR) 2+2 hrubost.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé třetině je stav zápasu 1:0 pro hosty. Skóre otevřel v poslední minutě Vít Jonák, který snad z páté dorážky pokořil Ondřeje Kacetla.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Daniel Skalický se dostal po levém křídle ke střele, ale jeho zakončení zamířilo jen na beton domácího muže s maskou.
     
    41:14
    Domácí celek bude hrát opět v oslabení. Je to již sedmý vyloučený hráč Havlíčkova Brodu. Na lavici hanby míří Vojtěch Tomi (HBR) za držení.
     
    41:27
    Benátecká přesilovka neměla dlouhého trvání. Za krosček je vykázán na trestnou lavici Petr Ulrych (BEN). Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    42:00
    Před brankou se objevil volný Daniel Špaček, který ale nadvakrát nedostal puk přes beton připraveného Ondřeje Kacetla.
     
    42:49
    Rebelové nejprve v šanci trefili jen betony Jana Lukáše a následně se celek od řeky Jizery nedostal přes modrou čáru až do zakončení.
     
    43:47
    Oba celky jsou již v plném počtu a od modré čáry zakončil Jan Plodek, ale jeho rána šla jen do rukavice připraveného Ondřeje Kacetla.
     
    43:58
    Na ledě zůstal ležet po tvrdém střetu jeden z hráčů Benátek. Rozhodčí rozpažil, faul se nepíská. Hostující hráč se ale nakonec zvedl a odjel na střídačku.
     
    44:05
    Icing domácích po buly ve středním pásmu hatí jejich šanci na brejk a současně tak dostává Benátky před branku Ondřeje Kacetla.
     
    44:27
    Ondřej Kacetl nyní musel vytáhnout dobrý zákrok ramenem. Mezi kruhy se vymotal Josef Skořepa, ale jeho střela backhandem přes výborného brankáře Havlíčkova Brodu neprošla.
     
    45:09
    Domácí mužstvo se po problémech s přechodem středního pásma dopustilo icingu, když Jakub Kadlec poslal po pravém hrazení kotouč přes všechny čáry.
     
    45:37
    Celek z Kotliny bude hrát přesilovou hru. Ve výhodě ještě projel do šance David Stach, ale Jan Lukáš jeho nahození podržel. Na lavici hanby již míří Josef Mikyska (BEN) za vysokou hůl.
     
    46:00
    Rebelové se na pravém hrazení nedostali vůbec k ničemu a nakonec vyhodil puk za Kacetlovu klec Daniel Skalický.
     
    46:36
    Radek Číp se dostal po spolupráci celé pětky mezi kruhy ke střele, kterou ale vykopl svým betonem maskovaný muž Benátek nad Jizerou.
     
    46:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové nakonec využívají přesilovou hru a vyrovnávají na 1:1! Domácí celek několikrát dorážel puk na brankové čáře a Jakub Kadlec snad natřikrát nedokázali s RADKEM ČÍPEM dostat kotouč za záda Jana Lukáše. Ten pak nevěděl, kde má hrací gumu, převalil se na záda a puk vypadl před zcela volného ČÍPA, který nakonec propálil strážce benáteckých tyčí! Asistence: Jakub Kadlec.
     
    48:14
    Máme zde vyloučení. Ondřej Kacetl bravurně podržel kotouč při průjezdu soupeře před branku, kde pak vznikla mela a na každé straně sedí jeden z hráčů. Z Benátek sedí Daniel Špaček (BEN) za sekání a za Rebely pyká Karol Korím (HBR) – hrubost.
     
    48:47
    Puk vypadl ven z kluziště a bude se tak vhazovat na středovém kruhu. Domácí časoměřič zapomněl vypnout časomíru, takže pak musel chvilku počkat.
     
    49:05
    Po zisku kotouče ve střední třetině se dostal na levý kruh Michal Bárta, který svou střelou z první netrefil zadní tyčku Kacetlovy branky.
     
    49:49
    Havlíčkobrodští se snažili něco vymyslet před brankou Jana Lukáše, ale povedlo se jim jen nahodit puk. Ten byl tečován a skončil mimo.
     
    50:15
    Do šance se dostal pronikající Michal Bárta! Ten si po ose kluziště najel až na pravý roh brankoviště, kde si obhodil Ondřeje Kacetla, ale ten výborně natáhl svůj beton a podržel tak Rebely!
     
    50:57
    Bude se trestat. Na lavici hanby míří jeden z domácích hokejistů. Ve středním pásmu došlo k souboji, po němž se ocitl jeden z hostů na ledě. Oldřich Hejduk neváhal a vykázal na dvě minuty za sekání Jakuba Kadlece (HBR).
     
    51:16
    Na ledě to přituhuje a diváci se na tribunách bouří. Na lavici hanby míří za nedovolené bránění Jiří Říha (BEN), který tvrdě sejmul u pravého mantinelu kotouč vyvážejícího Rebela.
     
    51:39
    Lukáš Skalický nahodil puk za Kacetla. Tribuny reklamovaly ofsajd, ale nakonec se uklidnily, když viděly, že puk má v moci Tomáš Kolafa.
     
    52:14
    Jan Berger se dostal do šance a po pravém křídle si najížděl až na kruh, odkud vypálil, ale do rány mu skvěle skočil Ján Niko, který to schytal kotoučem přímo a těžce se zvedal z ledu.
     
    52:17
    Hosté se tlačili před Ondřeje Kacetla. Nakonec se po souboji před jeho brankou vytrhla konstrukce branky z ledu a bude se vhazovat.
     
    52:58
    Rebelové jsou v plném počtu, ale Benátky se drží s kotoučem u kasy Havlíčkova Brodu a nehodlají se jen tak hrací gumy vzdát.
     
    53:20
    Nakonec se ale Havlíčkobrodští dostali k puku a na levém kruhu se ocitl volný Radek Číp, který si sjel až na brankoviště, ale jeho zakončení mířilo jen nad.
     
    53:59
    Celek vedený Jiřím Mičkou se natlačil před Jana Lukáše, ale nakonec se mu nepodařilo zakončit tak, jak by chtěl. Se střelou do středu klece si benátecký muž s maskou poradil.
     
    54:48
    David Stach se společně s Michalem Švihálkem dostali do útočné třetiny, ale nedokázali se odlepit s pukem od pravého mantinelu.
     
    55:41
    Oba týmy měly štěstí. Domácí mohli děkovat nepřesnosti hostujícího nahrávače, který nedokázal vyslat svého spoluhráče do útoku a na druhé straně přeskočil domácímu hráči při útoku tří proti dvěma puk hůl.
     
    56:43
    Hraje se více tvrdě, než kombinačně a hráči spíš než mozky používají své tělo. Maritn Vágner teď tvrdě sejmul u hrazení Petra Kicu.
     
    57:00
    Vít Jonák se po projetí do útočné třetiny našteloval na levém kruhu ke střele, ale jeho zakončení skončilo jen v lapačce domácího muže s maskou.
     
    57:30
    Obrovská šance Benátek! Michal Bárta projel do pásma a z pravého kruhu zakončil, ale jeho dělovka si našla cestu jen do betonu Ondřeje Kacetla. Následně se tlačil k dorážce Tomáš Klimt, ale byl zablokován a následně mu vypíchl tygřím skokem puk domácí muž s maskou.
     
    58:48
    Středočeši jsou jasně lepší a mají navrch. Po několika zblokovaných pokusech se na pravém křídle opřel do hracího předmětu Michal Bárta, ale domácí muž s maskou výborně podržel puk na hrudi.
     
    59:18
    Domácí celek ujížděl do šance dva na dva. Roman Maliník se snažil z pravého kruhu poslat puk před poloodkrytou klec na hůl Petra Polodny, ale dojíždějící bek mu puk zablokoval.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Stav zápasu je po třetí třetině nerozhodný. Bude se tak pokračovat nastaveným časem.
     
    Dnešní utkání sleduje 930 diváků.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:23
    Matěj Psota se dostal na levém kruhu ke střele, ale jeho zakončení podržel na své hrudi domácí brankář Ondřej Kacetl.
     
    61:06
    Rebelové jen vyvezli kotouč k modré čáře, kde jej sebral Matěj Psota a nadvakrát se procpal až na levé kruh, ale jeho zakončení skončilo jen na hrudi strážce tří červených tyčí Havlíčkova Brodu.
     
    61:58
    David Stach zavezl kotouč do útočné třetiny a domácí celek zde u pravého mantinelu dobře kombinoval, ale nakonec se k ničemu nedostal.
     
    62:57
    Obrovské šance na obou stranách! Ondřej Kacetl nejprve bravurně vytáhl svou lapačkou ránu Petra Ulrycha z levého kruhu a na druhé straně netrefil po Čípově pasu prázdnou klec Tomáš Kolafa!
     
    63:37
    Oba celky se snažily po průchod do útočného pásma, ale na modré čáře se ani jeden z nich neprosadil. Jednak díky dobrému stínování protihráče a pak také kvůli vlastní nepřesnosti.
     
    64:50
    Poslední vteřiny prodloužení moc krásy nepřinášejí. Jak domácí Rebelové, tak i Benátky nad Jizerou se snaží uhrát zápas do nájezdů.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    I po pěti nastavených minutách je stále stav nerozhodný. Po krátké úpravě ledu budou následovat trestná střílení.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Za Rebely začíná David Stach.
     
    Parádně si vymíchal Jana Lukáše a zavěsil! 1:0
     
    Pabiškův nájezd vychytal betonem Ondřej Kacetl. 1:0
     
    Petr Polodna střelou mezi betony proměnil! 2:0
     
    Bárta musí dát.
     
    A tvrdou střelou z mezikruží skóruje! 2:1
     
    Rozhodnout může Kolafa.
     
    ten to udělal špatně a poslal puk úplně mimo branku. 2:1
     
    Josef Skořepa může srovnat...
     
    Obrovská smůla pro domácí a velké štěstí pro hosty! Josef Skořepa pálil mezi betony a Kacetl zajel i s pukem za čáru, Obrací se pořadí. 2:2.
     
    Pabiškovo zakončení chytil Kacetl lapačkou! 2:2
     
    Petr Polodna si najel zleva, odkryl se mu horní kout, ale domácí kapitán přestřelil. 2:2
     
    Josef Skořepa si položil Kacetla, ale ten výborně natáhl beton! 2:2
     
    David Stach si objel gólmana a zakončil na volnou ruku do prázdné! 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Rebel Havlíčkův Brod.
    DAVID STACH si povodil Jana Lukáše a parádním blafákem uzavírá dnešní zápas! Rebelové vítězí!
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní střetnutí je u konce. Rebelové uzavírají díky nájezdu Davida Stacha rok 2013 výhrou.

    Z Kotliny se s vámi pro letošní rok loučí Richard Wagner. Přeji příjemné prožití svátků, veselé Vánoce a mnoho štěstí do nového roku. Na počtenou! (19:37:19)
    Marken.cz

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 47. Číp (Kadlec), rozh. náj. Stach – 40. Jonák (Mikyska, Špaček)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Kacetl (Novák) – Kolafa "A", Korím, Semrád, Vágner "A", Drtina, Jank, Kozlík, Zítka – Havel, Polodna "C", Číp – Berger, Tomi, Maliník – Švihálek, Stach, Milfait – Chlubna, Petruška, Kadlec.
    Trenér: Jiří Mička.

    HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Stejskal) – Říha, Ulrych, Vitásek, Šimek, Niko, Pabiška, Kajínek – Kica, Plodek "A", Skalický – Klimt "C", Skořepa "A", Bárta – Špaček, Jonák, Krejčík – Dlouhý, Mikyska, Psota – Maďar.
    Trenér: Filip Pešán. Vedoucí týmu: Tomáš Nejedlo.

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk – Martin Kreuzer, David Polonyi

    Diváci: 930
    bahis siteleri