Poprad – Skalica 6:0 (kon.) | Nitra – Trenčín 4:2 (kon.) | Martin – Banská Bystrica 5:3 (kon.)
Zvolen – Žilina 7:2 (kon.) | Košice – Piešťany 4:2 (kon.)
konec
HK Poprad
6:0 (2:0, 3:0, 1:0)
HK Skalica
sk Pátek 24.01.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu napokon veľa gólov nepriniesla, no Popradčania napokon dokázali navýšiť svoje vedenie v zápase na 6:0 po skvelej strele Jurisa Stalsa v 47. minúte, keď tento hráč využil presilovú hru o dvoch mužov. Výrazne však treba pochváliť gólmana Lipovského, ktorý predviedol dobrý výkon, no najmä gólmana Edgarsa Masalskisa, ktorý odohral v Poprade tri zápasy, v ktorých doposiaľ inkasoval dva góly a dnes dosiahol svoj prvý shutout!

    Popradčania si teda po dnešnom skvelom výkone pripisujú do tabuľky jasné tri body, zatiaľ čo Skaličania odchádzajú domov bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:05:17)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    V závere tretekj tretiny majú puk vo svojej moci hokejisti Popradu, ktorí upokojujú tempo hry a udržujú si svoj náskok.
     
    59:11
    Brejčák tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Lipovský bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    58:43
    Po peknej prihrávke od Belluša sa k zakončeniu na ľavom kruhu dostal Marek Nagy, no jeho projektil napokon skončil len v lapačke pozorného gólmana Lipovského.
     
    58:12
    Skaličania sa vo svojom oslabení zatiaľ bránia veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu. Popradčania sa však stále snažia zaútočiť a skórovať.
     
    57:42
    Po dobrej prihrávke z pravej strany od Fabiana sa k zakončeniu pred skalickou bránou dostal Paločko, no ten napokon poslal puk len tesne nad skalickú bránu.
     
    57:24
    Štrauch nahodil puk na zadný mantinel, kde sa k nemu dostal pozorný skalický obranca Trška. Ten okamžite upokojuje tempo hry a ansží sa niečo vymyslieť.
     
    56:44
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Miroslav Lažo.
     
    56:16
    Skaličania majú puk vo svojej moci za skalickou bránou, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Z tejto pozície však zakončovať nemôžu.
     
    55:38
    Popradčania sa dostali do skvelej gólovej šance v prečíslení! Stals potiahol puk pred skalickú bránu po pravom krídle, následne dobre prihrával na Lapšanského, ktorý pálil z ľavej strany, no gólman Lipovský zachytil puk pod svojimi betónmi!
     
    54:57
    Belluš sa s pukom pretlačil pred skalickú bránu a dobre zakončoval, no jeho jemný projektil gólman Lipovský videl veľmi dobre a puk zblokoval do bezpečia.
     
    54:23
    Gápa sa dostal k puku na pravej strane, no napokon bol veľmi dobre odstavený Kropáčom, ktorého bodyček poslal do útoku hosťujúcich Skaličanov.
     
    53:40
    Lipovský si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po peknej prihrávke od Paukovčeka z pravej strany zakončoval Takáč, no jeho delovka bola Lipovského výstrojou zblokovaná len tesne nad skalickú bránu.
     
    53:17
    Z ľavej strany tvrdo pálil Drábek, no gólman Lipovský bol v strehu a jeho strelu vyrazil svojim pravým ramenom nad svoju bránu.
     
    52:49
    Od modrej sympaticky zakončoval Krejčiřík, no jeho projektil gólman Masalskis videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    52:29
    Popradskí hokejisti sa dvakrát za sebou previnili zakázanými uvoľneniami, po ktorých sa bude vhadzovať pred popradskou bránou gólmana Edgarsa Masalskisa.
     
    51:59
    Jankovič nahodil puk z pravej strany pred popradskú bránu, no tam ho upratal do bezpečia pozorný popradský obranca Kurali. Skaličania sa opäť snažia útočiť.
     
    51:24
    Po peknej prihrávke od Štraucha z ľavej strany sa k puku pred gólmanom Lipovským dostal Paločko, no jeho strelu gólman Lipovský videl veľmi dobre a puk zblokoval svojimi betónmi mimo svojej brány.
     
    50:58
    Filip Novák dobre zakončoval z pravej strany, no gólman Masalskis si s touto jemnou strelou poradil a puk svojou vyrážačkou vyrazil do bezpečia.
     
    50:24
    Sýkora tvrdo pálil z medzikružia, no jeho tvrdá strela napokon skončila len tesne vedľa skalickej brány. Lipovský teda zasahovať nemusel.
     
    49:53
    Popradskí hokejisti majú puk vo svojej moci a snažia sa ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa imv tom veľmi nedarí. Skaličania sa v týchto chvíľach bránia naozaj veľmi dobre.
     
    49:26
    Marek Nagy dobre zakončoval z ľavej strany, no jeho projektil napokon gólman Lipovský videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi zblokoval do bezpečia.
     
    48:41
    Peter Gápa sa dostal do skvelej gólovej šance na hranici ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len na hrudi dobre vykorčuľovaného gólmana Lipovského!
     
    48:28
    Hokejisti Skalice hrajú už v plnom počte, no stále sa musia brániť. Popradčania sú stále veľmi aktívni a nedávajú svojim súperom žiaden priestor.
     
    47:55
    Po peknej prihrávke od Mlynaroviča z ľavej strany sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Kurali, no jeho projektil gólman Lipovský úspešne zblokoval svojimi betónmi.
     
    47:15
    Paločko potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no napokon si mierne nerozumel s Mlynarovičom a o puk prišiel.
     
    46:56
    Poprad dal gól!
    Popradskí Kamzíci dokázali využiť početnú výhodu o dvoch mužov a po skvelej prihrávkovej kombinácii skórujú opäť. Po parádnej prihrávke od Lapšanského z ľavej strany sa k zakončeniu v medzikruží dostal JURIS STALS, ktorý svojou peknou strelou umiestnil puk pod hornú žŕdku skalickej brány. Asistencie si pripisujú hráči Adam Lapšanský a Arne Kroták.
     
    46:18
    Domáci budú hrať v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si tentokrát odchádza sadnúť obranca Peter Trška, ktorý sa previnil seknutím.
     
    45:54
    Fabian potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, následne ho rozohral na pozorného Mlynaroviča, ktorý sa snaží skórovať, no zatiaľ sa mu v tom veľmi nedarí.
     
    45:16
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Skaličan Krejčiřík.
     
    44:58
    Brejčák tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Lipovský bol v strehu bol v strehu a puk svojim ľavým betónom bez problémov zachytil vo svojej moci.
     
    44:24
    Lapšanský potiahol puk po ľavom krídle až za skalickú bránu. Následne si ho dobre rozohral s pozorným Sýkorom a Popradčania sa usadili v útočnom pásme.
     
    43:49
    Po parádnej prihrávke od Stana z ľavej strany sa k puku na hranici pravého kruhu dostal osamotený Filip Novák, ktorý tvrdo pálil, no gólman Masalskis sa po strele skvele hodil a svojou vyrážačkou ju zblokoval do bezpečia!
     
    42:55
    Gápa nahodil puk z pravej strany pred gólmana Lipovského, no ten dobre zakročil svojou hokejkou a puk bez problémov zblokoval do bezpiečia.
     
    42:21
    Drábek nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostal len pozorný Stieler, ktorý s prehľkadom upokojil tempo hry a snaží sa založiť skalický útok.
     
    41:58
    Hosťujúci Stano tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho delovku napokon na ochrannú sieť zblokoval jeden z pozorných pozorných popradských útočníkov.
     
    41:25
    Skaličania majú pulk vo svojej moci v strednom pásme, kde sa snažia ofenzívne presadiť. Popradčania sú však v strehu a bránia sa veľmi dobre.
     
    40:55
    Trška tvrdo pálil spoza kruhov, jeho delovku gólman Masalskis síce zblokoval, no puk mu z náručia vypadol! Následne sa však popradský brankár po tomto puku skvele hodil a svojou hokejkou ho zblokoval do bezpečia.
     
    40:10
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Skalice, ktorí sa snažia ihneď zaútočiť. Popradský forčeking im však robí poriadne problémy.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla Popradčanom opäť plný nádel hernej aktivity, ktorú domáci Kamzíci dokázali s prehľadom využiť. Najskôr navýšili svoje vedenie po góle Adama Lapšanského hneď v 21. minúte, následne v 24. minúte počas oslabenia vsietil svoj druhý gól Samuel Mlynarovič (po tomto góle nastúpil do skalickej brány gólman Lipovský) a do tretice sa v poslednej 40. minúte druhej tretiny gólovo presadil Jakub Makovský, ktorý upravil gólový účet na 5:0 pre Poprad.

    Podarí sa Skaličanom v tretej tretine zabrať na plné obrátky a pripísať si tak na svoje konto aspoň jeden čestný gól alebo si gólman Masalskis udrží prvé čisté konto v Tipsport extralige?
    Tretia tretina začína približne o 18:33.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:45
    Poprad dal gól!
    Popradčania dokázali v závere druhej tretiny skórovať aj popiatykrát v dnešnom zápase! Po skvelej prihrávke od Drábeka sa k puku za pravým kruhom dostal JAKUB MAKOVSKÝ, ktorý svojou delovkou napokon prekonal veľmi dobre cloneného gólmana Lipovského. Asistencie si pripisujú hráči Jakub Drábek a Samuel Takáč.
     
    39:24
    Drábek sa po skvelej prihrávke od Belluša dostal k zakončeniu na pravej strane a jeho delovka napokon minula priestor poloprázdnej skalickej brány.
     
    38:55
    Po skvelej prihrávke od Školiaka spoza popradskej brány sa k zakončeniu pred gólmanom Masalskisom dostal Obdržálek, no popradský gólman jeho delovku zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    38:24
    Hosťujúci Preisinger nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemud sotal len pozorný popradský obranca Kurali, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    37:55
    Daniel Brejčák tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Lipovský dobre zasiahol svojou vyrážačkou, ktorou zblokoval puk do bezpečia mimo svojej brány.
     
    37:26
    Lapšanský sa dostal do zakončenia na ľavej strane, následne ho však gólman Lipovský od puku odstavil. Po chvíli sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Stals, no ten bol neúspešný a neprekonal hruď skalického gólmana.
     
    36:52
    Dinda našiel dobrou prienikovou prihrávkou Belluša v strednom pásme, ten puk následne potiahol do medzikružia, no tam ho odstavil pozorný skalický obranca Srnec.
     
    36:03
    Spoza pravého kruhu po vyhratom vhadzovaní pálil Vyrúbalík, no Masalskis si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    35:58
    Stieler nahadzoval puk pred popradskú bránu z pravej strany. Gólman Masalskis pre istotu neváhal a puk s prehľadom ukryl pod svojou dobre osadenou lapačkou.
     
    35:38
    Po peknej krátkej prihrávke z ľavej strany od Filipa Nováka sa k zakončeniu na ľavom kruhu dostal Michal Šátek, no jeho delovka skončila len v pozornej Masalskisovej lapačke, kde puk ukryl.
     
    35:16
    Mlynarovič mal na dosah hetrik v dnešnom zápase, no z tesnej blízkosti napokon nedokázal prekonať pozorného gólmana Lipovského, ktorý dobre zakročil svojimi betónmi. Následne v lapačke zachytil puk po dobrej strele z ľavej strany od Krotáka.
     
    34:46
    Arne Kroták zakončoval z ľavej strany, no jeho projektil skončil len nad skalickou bránou po teči jedného zo Skaličanov. Gólman Lipovský teda zasahovať nemusel.
     
    34:29
    Matúš Paločko potiahol puk po pravej strane, keď sa prekľučkoval cez dvoch skalických hráčov, následne dobrou prihrávkou našiel Krotáka, no ten bol dobre bránený a jeho jemnú strelu gólman Lipovský úspešne zachytil.
     
    33:50
    Lapšanský sa dostal do zakončenia pred skalickou bránou, no napokon nedokázal prekonať betóny gólmana Lipovského, ktoré zblokovali puk mimo skalickej brány.
     
    33:15
    Tempo hry v tomto zápase sa v týchto chvíľach poriadne zvoľnilo. Popradčania sa nikam neponáhľajú, lebo majú dostatočný náskok a Skaličania sú na tom s ponáhľaním podobne.
     
    32:36
    Z hranice ľavého kruhu tvrdo pálil Paukovček, no ani jeho delovka neskončila v skalickej svätyni. Gólman Lipovský zasahovať nemusel, keďže puk minul priestor jeho brány.
     
    32:07
    Gaborčík tvrdo pálil z pravej strany, no jeho projektil napokon gólman Lipovský videl veľmi dobre a puk svojim pravým betónom dokázal vytesniť tesne vedľa skalickej brány.
     
    31:45
    Skalickí hokejisti predviedli ďalšiu poriadnu nepresnosť – zakázané uvoľnenie, po ktorom sa musí hra automaticky prerušiť. Vhadzovanie sa presúva pred skalickú bránu.
     
    31:24
    Paločko sa snažil presadiť rýchlym únikom po pravom krídle, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný skalický obranca Trška ho od puku s prehľadom odstavil.
     
    30:54
    Filip Novák tvrdo zakončoval z pravej strany, no jeho projektil napokon pozorný Kurali videl veľmi dobre a svojou nohou puk zastavil. Popradčania teda opäť útočia.
     
    30:25
    Hernú nepresnosť sme mohli vidieť aj na strane popradských hokejistov, ktorí sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    29:59
    Skaličania si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude po ľavici gólmana Lipvoského.
     
    29:21
    Popradčania majú puk vo svojej moci v útočnom pásme, kde si ho dobre prihrávajú. Skaličania sa však bránia naozaj veľmi dobre a nedávajú svojim súperom priestor na zakončenie.
     
    28:51
    Kropáč sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, keď bol nebránený, no gólman Masalskis zasahovať nemusel, keďže Kropáčova delovka smerovala len mimo popradskej brány.
     
    28:16
    Drábek sa snažil s pukom prebojovať po pravom krídle, no v strednom pásme ho dvojica skalických hráčov od puku odstavila. Následne sa hostia snažia zaútočiť.
     
    27:40
    Puk sa v týchto chvíľach presúva zo strany na stranu, no aktívnejší sú hokejisti domáceho Popradu, ktorí majú puk vo svojej moci a útočia cez stredné pásmo.
     
    26:50
    Gólman Lipovský si na svoje konto pripísal naozaj fantastický zákrok, keď najskôr zastavil puk po delovke od Mlynaroviča z centrálnej časti a následne vo svojej lapačke ukryl aj puk po jeho švihu z pravej strany.
     
    26:23
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Gaborčík, no gólman Lipovský bol v strehu a puk s prehľadom zachytil medzi svojimi betónmi. Následne ho však stihol opäť rozohrať.
     
    25:59
    Popradčania sa stále snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no v týchto chvíľach sa im veľmi nedarí. Skaličania sa bránia naozaj veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu.
     
    25:13
    David Stieler sa veľmi dobre presúval po ľavom krídle, následne tvrdo zakončoval, no jeho delovku gólman Masalskis videl veľmi dobre a puk svojim pravým ramenom vytlačil mimo svojej brány.
     
    24:57
    Bruno Mráz hľadal dobrou prihrávkou spoza skalickej brány pred gólmanom Masalskisom aktívneho Filipa Nováka, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Makovský ho s prehľadom odstavil od puku.
     
    24:24
    Popradčania sa dokázali vo svojej početnej nevýhode ubrániť a hrajú naozaj veľmi dobre. Momnetálne sú pri puku a opäť útočia.
     
    23:36
    Do skalickej brány nastúpil namiesto gólmana Patrika Romančíka gólman Miroslav Lipovský!
     
    23:36
    Poprad dal gól!
    Popradskí Kamzíci predviedli svoj dnes naozaj skvelý herný dôraz aj v oslabení, keď puk po ľavom krídle potiahol pred skalickú bránu Kroták, ten dobrou prihrávkou na pravú stranu našiel SAMUELA MLYNAROVIČA, ktorý natrikrát, ale predsa prekonal gólmana Romančíka. Asistenciu si pripisuje Arne Kroták.
     
    23:16
    Popradčania sú v oslabení veľmi útoční. Tentokrát z pravej strany zakončoval prihrával Kroták, ktorý našiel Mlynaroviča, no jeho delovka minula priestor skalickej brány.
     
    22:41
    Adam Lapšanský potvrdzuje, že je v naozaj skvelej forme, rýchlo sa presunul po pravom krídle v oslabení a následne tvrdo zakončoval. Gólman Romančík však jeho delovku zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    22:14
    Skaličania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie na Školiaka v rohu klziska naľavo od popradskej brány odchádza sadnúť Dinda.
     
    21:52
    Belluš sa s pukom rýchlo presúval po ľavom krídle, následne skvele zakončoval, no gólman Romančík si môže vydýchnuť. Jeho delovku zblokovala horná žŕdka skalickej brány na zadný mantinel.
     
    21:40
    Samuel Takáč napriahol svoju hokejku na pravej strane, no jeho projektil napokon gólman Romančík videl veľmi dobre a puk s prehľadom zachytil vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať naľavo od jeho brány.
     
    21:17
    Z pravej strany tvrdo pálil Stieler, no jeho projektil napokon minul priestor popradskej brány a skončil len na ochrannej sieti za Masalskisovou bránou. Na rad prichádza vhadzovanie v strednom pásme.
     
    20:31
    Poprad dal gól!
    Popradskí Kamzíci pridávajú už svoj tretí gól do skalickej brány hneď v úvode druhej tretine. Hostia vo svojej defenzívnej činnosti opäť poriadne zaspali, po dobrej prihrávke od Sýkoru nechali na ľavej strane nebráneného ADAMA LAPŠANSKÉHO, ktorý svojim pekným švihom z otočky umiestnil puk k pravej žŕdke skalickej brány. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Sýkora a Juris Stals.
     
    20:16
    Aj na úvodné vhadzovanie v druhej tretine sa proti sebe postavili hráči Školiak a Stals. Napokon ho však vyhral Popradčan Stals, ktorý poslal puk takticky na popradských obrancov, ktorí sa snažia útočiť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu herného prejavu na oboch stranách mierne na strane popradských Kamzíkov, ktorí však dlho nevedeli prekonať pozorného gólmana Romančíka. Ten však krátko po vypršaní popradskej presilovej hry o dvoch mužov inkasoval z hokejky Samuela Mlynaroviča počas 10. minúty. Následne pridali na aktivite aj Skaličania, no nedokázali nájsť ten správny recept na gólmana Masalskisa, čo využil aktívny Juris Stals a ten svojou strelou z 16. minúty nedal Skaličanom šancu.

    Podarí sa skalickým hokejistom zabrať naplno v druhej tretine a pripísať si tak na svoje konto aspoň veľmi dôležitý kontaktný gól?
    Druhá tretina začína približne o 17:46 v znení hry štyroch na štyroch, ktorá bude trvať ešte 16 sekúnd.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    V závere prvej tretiny majú puk vo svojej moci hokejisti Skalice, ktorí v hre štyroch na štyroch upokojujú tempo hry držaním puku za vlastnou bránou.
     
    19:08
    Sýkora sa po vyhratí vhadzovania na ľavom kruhu prekľučkoval cez skalickú defenzívu a následne tvrdo pálil z ľavého kruhu, no jeho delovka skončila len tesne nad skalickou bránou.
     
    18:56
    Obdržálek nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostal len pozorný Fabian, ktorý zakladá ďalší rýchly útok popradských Kamzíkov.
     
    18:16
    Vylučovať sa bude na oboch stranách. Na popradskej trestnej lavici vidíme Belluša a na skalickej Krejčířika. Obaja obdržali dvojminútové tresty za hrubosť.
     
    17:48
    Marek Nagy potiahol puk za skalickú bránu, kde si vycvičil obrancu Stana, no jeho kolega Krejčířik napokon svojho súpera ustrážil a od puku ho s prehľadom odstavil.
     
    17:16
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Belluš sa k zakončeniu na pravej strane mohol dostať Gápa, no hosťujúci Trška ho od puku bez väčších problémov s prehľadom odstavil.
     
    16:45
    Po skvelej prihrávke od Paukovčeka z pravej strany sa k zakončeniu na hranici ľavého kruhu dostal Dinda, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná Romančíkovou výstrojou do bezpečia mimo skalickej brány!
     
    15:58
    Skaličania majú puk vo svojej moci v strednom pásme a snažia sa takticky útočiť. Popradský forčeking je však pozorný a nič nenecháva na náhodu.
     
    15:20
    Poprad dal gól!
    Popradčania pridávajú po obrovskej chybe v skalickej defenzíve už druhý gól do skalickej brány. JURIS STALS sa zbavil skalických obrancov na pravom kruhu, následne si nakorčuľoval na pravé krídlo, na ľavom mal voľného Lapšanského, no dostal sa do medzikružia a svojim švihom prekonal bezmocného Romančíka. Asistenciu si pripisuje Tomáš Sýkora.
     
    14:58
    Preisinger nahadzoval puk z pravej strany na popradskú bránu, gólman Masalskis však puk úspešne zblokoval do bezpečia svojimi betónmi. Následne sa k dorážke dostal Obdržálek, no puk umiestnil len do Masalskisovej lapačky.
     
    14:19
    Na druhej strane sa do zakončenia na pravej strane dostal Samuel Takáč, no ani jeho tvrdá delovka napokon neskončila v skalickej bráne. Puk letel len pár centimetrov nad hornú žŕdku.
     
    13:57
    Hosťujúci Filip Novák sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, no jeho tvrdá strela z tesnej blízkosti napokon skončila len tesne nad bránou gólmana Masalskisa.
     
    13:21
    Matúš Paločko je v dnešnom zápase naozaj veľmi aktívny. Tentokrát je v úlohe forčekujúceho hráča a robí skalickej rozohrávke naozaj poriadne problémy.
     
    12:57
    Paločko zachytil puk po nepresnej skalickej rozohrávke, následne ho potiahol za skalickú bránu, no pozorný Trška ho dobrým bodyčekom pri zadnom mantineli s prehľadom zastavil.
     
    12:21
    Lapšanský sympaticky zakončoval z pravého kruhu, no gólman Romančík si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk s prehľadom zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    11:58
    Skaličania si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii. K puku sa pri skalickej bráne dostal Vyrúbalík, ktorý ho však napokon poslal len na zakázané uvoľnenie.
     
    11:27
    Popradčania sa s pukom opäť usadili pred popradskou bránou, kde si ho naozaj veľmi dobre prihrávajú. Skaličania sa však dobre bránia a nedovoľujú svojim súperom zakončovať.
     
    10:58
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Filip Novák, no ejho delovku gólman Masalskis videl veľmi dobre a svojimi betónmi dokázal puk s prehľadom zblokovať na zadný mantinel.
     
    10:15
    Z pravej strany tvrdo pálil Skaličan Jankovič, no jeho tvrdý projektil napokon gólman Masalskis videl veľmi dobre a puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    09:30
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti sa krátko po vypršaní svojej presilovej hry o dvoch mužov dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Kuraliho sa k puku na ľavej strane v ťažkom uhle dostal SAMUEL MLYNAROVIČ, ktorý tvrdo zakončoval a puk sa pomedzi Romančíkove betóny napokon zaplietol až do skalickej brány. Asistenciu si pripisuje Mário Kurali a Štefan Fabian.
     
    09:07
    Gólman Romančík si na svoje konto pripísal skvelý zákrok! Tentokrát po skvelej prihrávke z pravej strany od Stalsa dostal do zakončenia Kurali, no ten trafil len dobre premiestneného Romančíka.
     
    08:46
    Po fantastickej prihrávke od Sýkoru pred skalickú bránu z ľavej strany sa k zakončeniu pred gólmanom Romančíkom dostal Stals, no jeho delovka napokon smerovala len tesne vedľa skalickej brány.
     
    08:12
    Po peknej prihrávke spoza ľavého kruhu od Brejčáka sa k zakončeniu dostal Kroták, no jeho delovka z pravej strany napokon minula priestor skalickej brány. Romančík teda zasahovať nemusel.
     
    07:47
    V úvode popradskej presilovej hry sa domácim hokejistom veľmi nedarí. Tentokrát si poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením.
     
    07:29
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Trška a na dve minúty za krosček Jankovič.
     
    07:14
    Mlynarovič to po vyhratom vhadzovaní skúšal z medzikružia aj tentokrát, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa skalickej brány. Popradčania však stále útočia.
     
    06:50
    Ihneď po vyhratom vhadzovaní na pravom kruhu sa k zakončeniu v medzikruží dostal Mlynarovič, no jeho delovku zblokoval na ochrannú sieť pozorný Jankovič. Následne sa bude vhadzovať po Romančíkovej ľavici.
     
    06:41
    Na druhej strane sa do zakončenia na pravej strane dostal Adam Lapšanský, no ten napokon nedokázal skórovať. Romančík si ľavú časť svojej brány ustrážil a puk s prehľadom zachytil vo svojej výstroji.
     
    06:09
    Hosťujúci Bruno Mráz sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, keď osamotený korčuľoval pred bránu gólmana Masalskisa a následne aj zakončoval. Jeho tvrdý projektil však minul priestor popradskej brány!
     
    05:49
    Gaborčík preveril pozornosť skalického gólmana dobrou strelou spoza pravého kruhu cez hráčov, no ochranca skalickej svätyne Romančík napokon puk videl a zachytil ho vo svojej lapačke.
     
    05:16
    Na ľavom kruhu sa k zakončeniu dostal Paukovček, no jeho nekompromisná delovka po poriadnom náprahu hokejkou skončila len na pleksiskle naľavo od skalickej brány. Romančík teda nemusel zasahovať.
     
    04:46
    Jakub Drábek zakončoval z pravej strany, jeho projektil však gólman Romančík videl veľmi dobre a zblokoval ho svojou výstrojou. Následne mu však vypadol z jeho náručia a celú situáciu riešil až Jankovič svojim zakázaným uvoľnením.
     
    04:21
    Školiak nadvakrát zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho projektil gólman Masalskis videl veľmi dobre, keď puk svojimi betónmi s prehľadom zblokoval na hokejky svojich obrancov.
     
    03:49
    Paločko preveril pozornosť gólmana Romančíka dobrou strelou z medzikružia, no ochranca skalickej svätyne puk videl veľmi dobre a následne ho svojou pravou rukou zblokoval mimo svojej brány.
     
    03:24
    Po skvelej prihrávke od Laža z pravej strany sa k puku na hranici ľavého kruhu dostal Filip Novák, ktorý tvrdo pálil, no svojou delovkou napokon trafil len pozorného Masalskisa, ktorý sa stihol presunúť k pravej žŕdke svojej brány.
     
    02:37
    Marek Nagy sa snažil na ľavom kruhu cez skalického obrancu Tršku, no napokon sa mu to nepodarilo. Skaličania sú momentálne pri puku a snažia sa takticky zaútočiť.
     
    02:01
    Paukovček vybojoval puk za skalickou bránou, následne ho dobrou prihrávkou naservíroval pred Samuela Takáča na pravý kruh. Takáč tvrdo pálil, no skalický gólman Romančík si aj tentokrát ustrážil ľavú žŕdku svojej brány, kde puk zachytil pod svojim betónom.
     
    01:46
    Po vyhratom buly v ľavom kruhu sa k puku dostal Drábek, ktorý nekompromisne pálil, no gólman Romančík bol aj tentokrát v strehu a puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia.
     
    01:22
    Paukovček sa dostal do zakončenia na hranici ľavého kruhu, no jeho delovku gólman Romančík videl veľmi dobre a puk s prehľadom zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    00:49
    Po peknej prienikovej prihrávke od Fabiana sa k puku na hranici pravého kruhu dostal Mlynarovič, ktorý tvrdo pálil, no jeho strela švihom napokon tesne minula priestor skalickej brány. Romančík teda zasahovať nemusel.
     
    00:05
    V úvode prvej tretiny sa na vladzovanie proti sebe postavili hráči Stals a Školiak. Napokon bol úspešnejší Popradčan Stals, ktorý okamžite zakladá rýchly útok domácich Kamzíkov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Popradskí "kamzíci" sa v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Hokejisti Skalice budú hrať v dresoch bielych a koučovať ich bude dobre známy tréner Andrej Výboh.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Masalskis (Sidor) – D. Brejčák, Gaborčík, Kurali, Fabian ("A"), Makovský, Dinda, Štrauch, Kramár – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, Mlynarovič, Kroták ("C") – Drábek, S. Takáč, Belluš – Gápa, Paukovček, M. Nagy

    HK 36 Skalica: Romančík (Lipovský) – Barák, Vyrúbalík ("A"), Trška, Jankovič, Krejčiřík, Stano, Srnec, Mikeska – Obdržálek, Školiak, Preisinger – Lažo ("C"), Stieler, Kropáč – F. Novák, B. Mráz, Šátek

    Rozhodca: Branislav Jura, Peter Lokšík – Martin Smrek, Andrej Bogdaň.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 43. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 nastúpia tímy HK Poprad a HK 36 Skalica.

    Popradskí "kamzíci" sa po 44 odohraných zápasoch v tejto sezóne nachádzajú na priebežnej piatej priečke so ziskom 69 bodov a gólovým skóre 132:125 za 23 výhier (6 mimo riadnej hracej doby) a 21 prehier (6 mimo riadnej hracej doby). Pred Popradčanmi momentálne na štvrtej priečke sídlia piešťanskí "havrani" s náskokom štyroch bodov, za Popradčanmi na šiestej priečke sídlia Zvolenčania, no tí strácajú na "kamzíkov" už deväť bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia popradských hokejistov v Tipsport extralige, prehra (2:3 po predĺžení vonku proti nitrianským "corgoňom") – výhra (4:3 doma proti martinským hokejistom) – výhra (4:1 vonku proti banskobystrickým "baranom") – výhra (5:4 po predĺžení doma proti Dukle Trenčín) – prehra (0:1 vonku proti tímu ŠHK 37 Piešťany), jasne hovorí o tom, že Popradčania sa v posledných zápasoch (až na Piešťany) poriadne rozbehli a vyrovnanú partiu až do predĺženia dokážu udržať aj proti najsilnejším tímom extraligy.

    Skalickí hokejisti sa po 44 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej siedmej priečke so ziskom 57 bodov a gólovým skóre 129:149 za 17 výhier a 27 prehier (6 mimo riadneho hracieho času). Pred Skalicou v tabuľke na šiestej priečke sídlia Zvolenčania s náskokom troch bodov a za Skalickou na ôsmej priečke Dukla Trenčín so stratou štyroch bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia skalických hokejistov v Tipsport extralige, prehra (3:6 vonku na ľade banskobystrických "baranov") – výhra (4:3 doma proti Dukle Trenčín) – prehra (2:3 vonku proti piešťanským "havranom") – prehra (5:6 v domácom prostredí proti žilinským hokejistom) – prehra (3:4 doma po samostatných nájazdoch doma proti zvolenským "rytierom"), jasne hovorí o tom, že Skaličanom sa v poslednej dobe naozaj veľmi nedarí vyhrávať.

    Popradčania a Skaličania si v tejto sezóne zmerali svoje sily už štyrikrát. Prvý vzájomný zápas odohrali tieto dva tímy v Poprade, kde domáci po dobrom výkone napokon vyhrali tesne – 7:6 po predĺžení. Následne sa hralo v Skalici, no aj tam Popradčania vyhrali tesne 4:3. V treťom vzájomnom zápase opäť dominovali Popradčania, ktorý v domácom prostredí zdolali Skalicu výsledkom 3:1 a napokon aj v poslednom vzájomnom zápase v Skalici vyhrali 4:2.

    V tomto zápase sú jasne favorizovaní domáci popradskí hokejisti, ktorí majú lepšie tabuľkové postavenie a najmä výhodu domáceho prostredia. Bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domáceho Popradu vypísali kurz 1,60, zatiaľ čo výhra Žilinčanov je ohodnotená kurzom oveľa vyšším - 3,86. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,40.

    Podarí sa Popradčanom využiť fakt, že sú jasne favorizovaní a vyhrať aj popiatykrát v tejto sezóne proti Skalici alebo hokejisti zo Záhoria práve dnes prelomia svoju nepriaznivú bilanciu?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 10. Mlynarovič (Kurali, Fabian), 16. Stals (Sýkora), 21. Lapšanský (Sýkora, Stals), 24. Mlynarovič (Kroták), 40. Makovský (Drábek, S. Takáč), 47. Stals (Lapšanský, Kroták)


    HK Poprad: Masalskis (Sidor) – D. Brejčák, Gaborčík, Kurali, Fabian ("A"), Makovský, Dinda, Štrauch, Kramár – Sýkora, Stals, Lapšanský – Paločko, Mlynarovič, Kroták ("C") – Drábek, S. Takáč, Belluš – Gápa, Paukovček, M. Nagy
    HK Skalica: Romančík (24. Lipovský) – Barák, Vyrúbalík ("A"), Trška, Jankovič, Krejčiřík, Stano, Srnec, Mikeska – Obdržálek, Školiak, Preisinger – Lažo ("C"), Stieler, Kropáč – F. Novák, B. Mráz, Šátek

    Rozhodčí: Branislav Jura, Peter Lokšík – Martin Smrek, Andrej Bogdaň
    bahis siteleri