SR 18 – Topoľčany 4:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Detva 3:4 (kon.) | Prievidza – Trnava 2:6 (kon.)
Prešov – Pov. Bystrica 10:3 (kon.) | Michalovce – Bardejov 5:6 (po pr.) | Senica – Spišská N. Ves 6:1 (kon.)
konec
HC Prešov 07
10:3 (6:0, 2:0, 2:3)
HK 95 Považská Bystrica
sk Pátek 24.01.2014, 17:00 • Ice arena • 1. liga (SR)
Partner:
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:15:07)
     
    59:55
    Domáci už držia puk iba pri Martonovi a za potlesku publika teraz čakajú na sirénu.
     
    59:35
    Pred bránku teraz dostával ťažký puk Horvát, nedokázal ho spracovať a puk končí až pri Martonovi.
     
    59:20
    Ďalšia veľká príležitosť Prešova, po úniku dvoch hráčov Považanov domáci získali puk, z úniku nebolo nič, od modrej vypálil teda Ružička, jeho strelu Kompas vyrazil napravo, kde chcel nájsť spoluhráča na opačnej strane Krempaský, no tam nakoniec nikto nedorazil puk do odkrytej brány.
     
    58:40
    Domáci točili puk, dobrú pozíciu mal Podsedlý, ktorému ale v najhoršom momente preskočil puk hokejku.
     
    58:14
    Považská Bystrica sa teraz dopúšťa faulu, keď Ján Zlocha fauloval nepekne kolenom a hostia dohrajú zápas v oslabení bez neho. Ak teda nedá Prešov gól.
     
    57:40
    Prešov dal gól!
    Domáce publikom si pýtalo desiatku a dostáva ju. Tentokrát dostal puk Renčok do útoku, prebral si ho Knap, ten sa dostal až za brankára, odkiaľ medzi kruhmi našiel voľného ERIKA RENČOKA a ten rýchlou strelou strieľa gól.

    Asistencie: Knap, Tartaľ
     
    56:50
    Krásna akcia domácich, od mantinelu nabiehal z obrannej línie Martin Tkáč, dostal puk, spravil blafák a zakončoval k tyčke, čo ale brankár vystihol a na poslednú chvíľu puk vytesňuje mimo!
     
    56:15
    Domáci následne podržali puk a pustili sa do útoku, Krempaský šiel do útočného pásma, jeho zadovku ale spoluhráč neprečítal.
     
    55:45
    Krásny hit domáceho Ejema, ktorý zastavil Fedorka v snahe dostať sa do útoku.
     
    55:18
    Považská Bystrica dala gól!
    Veľmi rýchlo ale hostia odpovedali. V poslednej tretine nespoznávam defenzívu Prešova, ktorá inokedy funguje výborne. Tentokrát nechali pred bránkou úplne voľného MARIÁNA KOLEDU, ktorý dostal prihrávku a zakončil do horného rohu.

    Asistencie: Ligas, Fedorko
     
    54:57
    Prešov dal gól!
    Prešov nakoniec robí svojim fanúšikom radosť deviatym gólom. Puku sa medzi kruhmi chopil ERIK RENČOK a strelou do horného ľavého rohu zvyšuje na 9:2.

    Bez asistencie
     
    53:30
    Po zakázanom uvoľnení prišlo buly, po ňom od modrej vystrelil Tartaľ a odrazený puk dorážal aj Fusek, obaja ale stroskotali na betóne Kompasa.
     
    53:20
    Domáci síce dostali asi na 20 sekúnd puk do útoku, hralo sa ale iba pri mantineli a tak z toho nebola žiadna šanca.
     
    52:38
    Hralo sa teraz dlhšie v strede, domáci ani hostia sa nevedeli presadiť v boji o útočné pásmo a nakoniec rozhodca prerušuje hru po ofsajde Považskej Bystrice.
     
    51:50
    Prešov teraz trocha vymýšľa a nehrá to čo doteraz, akoby už nemal motiváciu. Nevie sa dostať do útoku a rozvinúť nejakú akciu.
     
    50:56
    Považská Bystrica dala gól!
    Domáci síce boli v útoku, no keď sa hostia dostali k puku, zaútočili a po prihrávke na PATRIKA LIGASA sa presadzuje útočník hostí z medzikruhov strelou do rohu.

    Asistencie: Šuda, Koleda
     
    50:15
    Prešov ostal v útoku, od mantinelu dostal puk na hokejku pred bránu Fusek, bol ale zle otočený a tak strieľal po otočke bekhendom, no netrafil bránku, ktorá bola poloodkrytá.
     
    49:45
    Momentálne zaútočili domáci, ktorý pred brankárom nakoniec nedostali puk popod betón Kompasa a bude sa vhadzovať.
     
    49:00
    Znova iba súboje v strede, nakoniec hostia dostali puk do útoku, do prihrávky okolo Martona chcel brankár položiť hokejku a stráca ju. Spoluhráči mu ju už ale podali.
     
    48:20
    Veľmi pekne sa teraz sám dostal do útoku domáci Michal Kivader a spred ľavého kruhu vystrelil švihom. Puk trafia hornú tyč a odráža sa na ochrannú sieť.
     
    48:00
    Teraz im to ale nevyšlo a do útoku šiel Krempaský, jeho prihrávku ale spoluhráč za ním nečakal a puk končí v strednom pásme.
     
    47:35
    Hostia vyrovnali s Prešovom partiu a snažia sa aj smerom vpred, kde si dokážu aj podržať puk.
     
    47:00
    Považská Bystrica teraz vyhodila iba puk a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    46:35
    Domáci Halás teraz neprekorčuľoval obrancu, ktorý na mantineli padá, dotyk tam ale jasne nebol a môže byť rád, že nebolo odpískané faulovanie.
     
    45:55
    Hostia na chvíľku zatlačili domácich do obrany, tí nakoniec ale dobre ubránili a nedovolili súperovi dostať sa do väčšej šance.
     
    45:30
    Krásnu akciu teraz ale predviedol Považan Palák, ten sa vrútil do útoku, s pukom na hokejke urobil sťahovačku na obrancu, no mieril až privysoko.
     
    45:00
    Hostia sa nevedeli najprv dostať do útoku v presilovke a keď už boli v pásme, prihrali naslepo a Prešov vyhodil.
     
    45:25
    Domáci sa prezentovali aj v oslabení útočnou snahou, Horvát spred medzikružia vystrelil švihom a jeho strela teraz poriadne natiahla betóny Kompasa, ktorý ale nakoniec zasahuje úspešne.
     
    45:07
    Prešov sa bude po zbytočnom faule ale brániť v oslabení. Kohutiar si posedí za nedovolené bránenie.
     
    44:50
    Domáci teraz až príliš vymýšľali, Sabol mal puk vo veľkej šanci medzi kruhmi, ešte ale vymyslel prihrávku na Halása, ten bol ale príliš blízko brány a trafia brankára.
     
    44:20
    Považská síce vyviezla puk do útoku, kde ale iba Prešov rozbehol svoj útok, ktorý skončil strelou Malinu zozadu, ktorá vypadla brankárovi, no nikto puk nedorazil.
     
    43:50
    Teraz až Fusek dostal puk do útoku, no v útočnom pásme ďalej nevedel prihrať a hostia sa zmocnili puku.
     
    43:20
    Momentálne sa hrá v strednom pásme, Za zmienku stojí, že hostia sú v lige tímom, ktorý inkasoval najviac gólov a dnes to potvrdzujú.
     
    42:45
    Prešov teraz podržal puk v útoku a nechce dopustiť, aby Považania im skazili náladu. Kivader si teraz prešiel cez obrancu, no znova trafia mimo.
     
    42:15
    Po buly v útoku vypálil delovku Kivader, no bránku netrafil.
     
    41:50
    Prešov teraz pohrozil tiež, pred bránkou pracoval Podsedlý, ktorého kľučku nakoniec betónom vystihol brankár hostí.
     
    41:16
    Považská Bystrica dala gól!
    Považania teraz ale strelili kontaktný gól, alebo teda skôr gól korigujúci skóre. Jednoduchou tvrdou strelou sa presadil JÁN ZLOCHA.

    Asistencie: Lehocký, Palák
     
    40:40
    Ďalšia šanca hostí, tentokrát sa dostal puk pred bránu po prihrávke na Fedorka, ktorý vypálil, no Marton sa teraz prekotil skoro ako medveď a bravúrne zabránil gólu.
     
    40:15
    Považská pohrozila hneď v úvode, krížnu prihrávku pred bránu dostal Kudlej, no puk nespracoval a teak nezúžitkoval šancu ani na strelu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:25
    Ďalšia veľká šanca Prešova, pred bránkou sa dostal k puku Knap, ihneď vystrelil no tesne míňa bránu!
     
    39:00
    S päticou hrá už aj Prešov, z trestnej vyšiel Kohutiar, dostal puk do útoku, šiel sám na brankára, skúsil oklamať brankára, naznačil strelu ale jednou rukou zasúval do tej druhej, brankár si ale dal pozor a kryje telom.
     
    38:35
    Považská ubránila presilovku a hrá sa 4 na 4.
     
    37:55
    Prešov sa potom ale dostal do útoku, kde od modrej napriahol Malina, ktorého tvrdú strelu ale Kompas chytá. Brankár Považskej sa určite na málo práce nesťažuje.
     
    37:30
    Dobrá akcia hostí, ktorí sa v oslabení dostali do útoku, sám na bránu šiel Palák, jednoducho iba vystrelil a míňa bránu Roba Martona.
     
    37:15
    Prešovská strela spred kruhu končí vyrazená brankárom na ochrannú sieť.
     
    36:48
    Máme tu bitku! Sabol sa pustil do Ligasa, ktorý ho predtým nepekne fauloval v obrovskej šanci! Obaja si posedia za hrubosť. Na trestnú ide aj domáci Ejem za vrazenie na mantinel. Hrá sa 4 na 3.
     
    36:35
    Výborná akcia Prešova, domáci dostali puk na Kohutiara pred bránku, ktorý puk smeroval medzi betóny, na čo si ale Kompas dal pozor a vyráža na roh. Obaja si posedia za hrubosť,
     
    36:28
    A Prešov bude hrať presilovku 5 na 3. Posedí si aj Lehotský.
     
    36:23
    Slavomír Hrina si posedí dve minúty po tom, ako v akcii Prešova zahákoval. Následne stratil nervy a na trestnej lavici si hokejkou buchol po plexiskle.
     
    36:10
    Hrúbka v obrane hostí. Krempaský šiel sám na bránu, zvolil si blafák, položil si brankára, ktorý ale mal betón na mieste a Krempaský trafia iba ten betón.
     
    35:35
    Dlho sa ale hostia v útoku neohriali, Jakub Fusek šiel na bránu a tvrdou strelou netrafia!
     
    35:10
    Boj o puk v strede vyhral domáci Krempaský, ktorý ale v útočnej snahe popri mantineli neuspel a do útoku sa dostáva znova Považská.
     
    34:50
    Domáci v plnom počte.
     
    34:45
    Domáci sa dostávali do útoku v oslabení 5 na 4, Kivadera ale zastavil ofsajd.
     
    34:20
    Hostia v plnom počte.
     
    34:05
    Považania vyskúšali Martona strelou od modrej v podaní Lišku, Martonov betón bol ale na mieste a strela je vyrazená. Prešov následne posiela puk na zakázané uvoľnenie.
     
    34:33
    Ďalší faul, ktorý som ale ja osobne nevidel, Podsedlý ide na trestnú lavicu a po odpískaní mu praskli nervy a chcel sa pustiť do súperovho hráča spolu so spoluhráčom, čo rozhodca ale nedovoľuje. Za hrubosť ide na trestnú Koleda, ktorý bol inicátorom bitky a Podsedlý za hákovanie.
     
    33:20
    Hrá sa už 4 na 4. Hostia dostali puk do útoku, Prešov ju ale odtiaľ ale rýchlo dostáva.
     
    33:05
    Prešov hrá už vo štvorici proti trom, šancu mal na hokejke Podsedlý, ktorý dostal puk pred bránu, kde bol voľný, jeho strelu ale vyráža Kompas na ochrannú sieť.
     
    32:44
    V obrannom pásme Malina hákoval a si odsedí si dve minúty. Bude sa hrať 3 na 3.
     
    32:15
    Zaujímavá situácia, Halás dostal puk pred bránu na Kohutiara, ktorý strieľa gól! Slavomír Hriňa ale ide na trestnú za hákovanie, podľa rozhodcu prišiel verdikt skôr ako gól a ten teda neplatí.
     
    31:50
    Hostia znova v útoku netrafili bránku a do útoku sa dostal Halás, ktorý si obišiel útočné pásmo, nakoniec mu ale obranca vypichuje puk.
     
    31:08
    V tom, ako sa domáci dostávali do útoku sa faulu dopustil aj hosťujú Ligas a bude sa hrať 4 na 4.
     
    31:00
    Po neprehľadnej situácii v útočnom pásme hostí prišla strela, po ktorej zvonila žřď! Prešov už prenáša hru.
     
    30:47
    Ivančo sa teraz ale dopustil faulu a za podrazenie bude na trestnej lavici.
     
    30:20
    Domáci sa ale dostali do šance v hre 5 na 5, keď po vyrazenom puku brankárom Kompasom sa dostal za bránkou k puku Prokop a skúšal obísť bránku, Kompasa ale neprekvapil.
     
    29:57
    Hostia v plnom počte.
     
    29:55
    Až teraz konečne vytvoril akciu, keď Kivader z mantinelu našiel Horváta v kruhu, jeho strela ale ide tesne vedľa tyčky.
     
    29:30
    Prešov sa stále neusadil v útoku a hrá zvyčajne v strednom pásme.
     
    28:50
    Prešov sa nevie dostať do útoku a tak to skúša Považská Bystrica v oslabení, nevie sa ale dostať cez modrú čiaru, čo je v oslabení logické a tak iba nahadzuje.
     
    28:20
    Domáci si prihrávali, nakoniec zozadu od mantinelu vystrelil Ejem, trafil ale iba betón brankára, puk sa odráža pred bránku a hostia vyhadzujú až za Martona.
     
    27:57
    Na trestnú ide Slavomír Hriňa – hákovanie.
     
    27:45
    Prešov vnikol do pásma, Halás bol ale faulovaný, následne vyskúšal brankára Kohutiar, brankár ale zasahuje lapačkou.
     
    27:25
    Prešov zapája aj prvky exibície, Halás spoza bránky oblúčikom prihral pred bránku, kde ale puk nikto nezachytil.
     
    26:59
    Hostia teraz znova prepadli v obrane, čo ale Prešov nevyužil a krížnu prihrávku Renčok adresuje nepresne. Potom sa po zrážke ocitli na ľade dvaja hráči Považskej a jeden hráč Prešova, kvôli čom je hra prerušená.
     
    26:20
    Po strete na mantineli ostal ležať na ľade hosťujúci Kudlej, vylučovať sa ale nebude.
     
    26:10
    Šancu mala teraz po dlhej dobe aj Považská Bystrica, Lukáš Dubeň dostal dobre puk pred kruh, jeho strelu ale Marton prečítal a puk vyráža.
     
    25:50
    A Prešov znova útočí, strela z rohu ani od modrej ale nenašla sieť, iba vyrážačku brankára Kompasa.
     
    25:10
    Prešov dal gól!
    Teraz to už ale vyšlo Filipovi Podsedlému. Prešov sa znova dostal do nebezpečnej šance, z medzikruhov vystrelil Krempaský a z rohu posiela puk do siete FILIP PODSEDLÝ.

    Asistencie: Krempaský, Prokop
     
    24:45
    Parádičku si teraz dovolil po chybe obrany hostí Filip Podsedlý, puk si poslal sám sebe medzi nohy a zakončil, jeho pokus končí ale iba na betóne brankára.
     
    24:20
    A Považania nakoniec puk získali a dostali hru do stredného pásma.
     
    24:10
    Domáci točia puk v útoku po mantineli, kde ich obrana hostí vytláča.
     
    23:28
    Prešov dal gól!
    Na modrú dostal puk Guntáš na korčuľu, spracoval si, dostal sa pred medzikruhy, vypálil tvrdú strelu, ktorá Kompasovi vypadla a VILIAM KNAP ju doráža do siete!

    Asistencie: Guntáš
     
    23:05
    Korvát kombinoval v kruhu s pukom, nakoniec je jeho strela ale zblokovaná a následná dorážka končí až na ochrannej sieti. Vhadzuje sa v strede.
     
    22:31
    Po buly v útočnom pásme Prešova sa podrazením prezentoval Vokulič. Odsedí si dve minúty.
     
    22:10
    Dobre sa do útoku dostal Kivader, ktorý to skúsil z kruhu, brankára vyrážal, zlikvidoval aj dorážku, následne puk Prešov dostal na modrú na Ivanča, ktorého delovku vytesňuje brankára vedľa.
     
    21:35
    Do útoku sa individuálne dostal Podsedlý, je ale zabrzdený obrancom a čisto končí na ľade.
     
    21:05
    Prešov vybojoval útočné pásmo, prihrávku po mantineli dostal na hokejku Ejem, ktorý švihom trafia do lapačky Kompasa.
     
    20:50
    Na ľade ostal teraz ležať jeden z hráčov domácich po zrážke na mantineli, pískať sa ale nebude.
     
    20:25
    Hostia pohrozili hneď na začiatku a nemienia sa vzdať. Koleda sa dostal do útoku, naznačil strelu no obišiel obrancu a potom vystrelil tesne vedľa betónu Martona.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:45
    Hostia sa dostali teraz aj do zakončenia, ktoré je ale pred Martonom zblokované.
     
    19:23
    Hostia v plnom počte.
     
    19:00
    Zatiaľ je to zo strany domácich nijaké, žiadna šanca a Považská znova vyhodila.
     
    18:40
    Až teraz sa Prešov dostal do kombinácie, ktorá ale končí vyhodením puku za Martona.
     
    18:20
    Prešov sa teraz nevie dostať do útoku, Považská bráni stred.
     
    17:50
    Prešov zatiaľ nezakombinoval ako v minulej presilovke a hostia sa dostali dokonca do útočného pásma.
     
    17:23
    Považská Bystrica sa bude dokonca brániť, Kudlej si odsedí dve minúty za držanie hokejky.
     
    17:15
    Hostia si vedia vytvoriť šance, obrana im ale kolabuje. Teraz dostal pred bránku puk Oliver Vokulič, ktorý ale neprestrelil Martona, ten ale zasahuje a vyráža puk.
     
    16:35
    Prešov dal gól!
    Považská Bystrica je na kolenách. Ďalší presný zásah Prešova. Tentokrát dostal puk do útoku Tomčák, našiel za sebou MICHALA KIVADERA, ktorý tvrdou strelou trafil do rohu bránky a zvyšuje na 6:0.

    Asistencie: Tomčák
     
    16:05
    Dobrá šanca ale aj hosťujúceho celku, Adrián Palák sa dostal s pukom pred bránku, snažil sa obísť bankára, čo sa mu ale nedarí.
     
    15:30
    Ďalšia kontra Prešova, Prokop dostal puk do útoku, pred medzikruhmi našiel voľného Slávika, ktorý nastrelil betón, cez ktorý sa z dorážky nepresadil ani Krempaský.
     
    14:55
    Prešov dal gól!
    Ján Dubeň nezachytil prihrávku na modrej, za ním korčuľoval Igor Halás, získal puk za bránkou, poslal ho pred ňu na voľného ROMAN KOHUTIAR, ktorý si položil brankára, obišiel ho a zakončil do prázdnej brány.
     
    14:35
    Hra sa znova prerušuje, pri ďalšej snahe vyhodiť puk v podaní Prešova končí puk na hráčskej lavici.
     
    14:20
    Domáci sa oslobodili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    14:10
    Hostia teraz dokonca chvíľku zatlačili Prešov do obrany, nebezpečne strieľal spred kruhu Ján Dubeň, Marton ale vyráža betónom a mierny tlak pokračuje.
     
    13:40
    Prešovčan Renčok dostal puk do útoku, na mantineli ho ale stratil a útočí Považská Bystrica.
     
    13:10
    Hostia sa zmohli po ďalšom vniknutí Prešova do pásma iba na nahodenie puku, ktoré Marton chytá a prerušuje hru.
     
    12:32
    Prešov dal gól!
    JAKUB FUSEK sa vrátil z trestnej lavice, domáci mu poslali puk, bol úplne sám v útočnom pásma, na Kompasa vytiahol blafák a krásne ho bekhendom zakončil do bránky!

    Asistencie: Prokop, Podsedlý
     
    12:15
    Teraz mali hostia menšiu šancu, keď nastala pred Martonom tlačenica, Lukáš Dubeň ale puk do siete nepretlačil.
     
    12:00
    Krížny pas Považskej nevyšiel a dostáva sa do stredného pásma.
     
    11:40
    Domáci teraz dostali po buly puk do útoku, konkrétne to bol Slávik, ktorý aj švihom vyskúšal Kompasa. Ten puk vyráža na ochrannú sieť.
     
    11:20
    Po buly sa ale vrútili do útoku hostia, únik 2 na 1 skončil strelou Ižvolta pred brankárom, ktorá trafila tyčku! Následne je bránka posunutá.
     
    11:05
    Považania sa dostali do útoku na pár sekúnd a znova domáci vyvážajú puk. Dokonca znovu zakombinovali a sú v útoku častejšie ako súper v početnej prevahe.
     
    10:40
    Domáci dostali puk do útoku, kde si v oslabení dovolili dokonca prihrávku na modrú. Cenné sekundy.
     
    10:16
    A vypýtali si dokonca faul. Na trestnú lavicu odišiel Jakub Fusek za hákovanie.
     
    10:00
    Hriňa sa dostal do útoku, jeho pas ale je zblokovaný, napriek tomu hostia ostávajú v útoku.
     
    09:46
    Hostia v plnom počte.
     
    09:30
    Prešov sa dokázal ale dostať do útoku pomerne rýchlo, znova rozkombinoval hru, od modrej vystrelil Guntáš, jeho strela vypadla brankárovi a do bočnej siete ju zakončil Kohutiar, chýbalo teraz málo.
     
    08:55
    Až teraz sa Považania oslobodili a vyviezli puk až za Martona s pukom na hokejke.
     
    08:35
    Prešov udržal pásmo a pred medzikruhy dostal puk Malina, vypálil do protipohybu Kompasa, no ten dobre zasiahol lapačkou.
     
    08:20
    Domáci točia puk, nakoniec prišla strela od modrej, ktorý je ale zblokovaná pred bránkou.
     
    07:46
    Slavomír Hriňa ide na 2 minúty na trestnú za úmyselné posunutie bránky.
     
    07:45
    Krásne to teraz zahral Prešov, v útoku hostia zas nič nevymysleli a rýchla kontra, na ktorej konci bola prihrávka na Krempaského pred bránkou, ten si položil brankára, obišiel a aj trafil, no bola tam posunutá bránka.
     
    07:10
    Ďalšia šanca domácich, keď Igor Halás dostal pred medzikruhy, ani na dvakrát sa ale nepresadil strelou po ľade.
     
    06:45
    Na druhej strane po zisku puku sa do útoku vrútil Renčok, našiel ešte krížne Fuseka, ktorý váhal, nakoniec ale bekhendom nastreľuje brankára. Následne vznikla menšia šarvátka, rozhodca to ale zažehnal.
     
    06:35
    Hostia na chvíľku zatlačili súpera do obrany, no nedokážu si poriadne prihrať.
     
    06:00
    Domáci to využili na útok, znova sa dostali za bránku, spoza nej sa snažil prekvapiť Knap, čo sa mu ale nepodarilo a Kompas má betón na mieste.
     
    05:25
    Hostia sa snažia pohroziť, dostali teraz medzi kruhy puk na Koledu, ktorý ale nedokázal poslať puk na bránu, je zblokovaný obrancom.
     
    04:38
    Prešov dal gól!
    A máme tu tretí gól Prešova. Po signalizovanom vylúčení sa dostali Prešovčania do útoku, puk dostal dozadu na hokejku od Krempaského RADOSLAV SLÁVIK a ukážkovo zakončuje medzi betóny Kompasa.

    Asistencie: Krempaský, Ejem
     
    04:15
    Domáci teraz hrali pri mantineli a vynútili si faul. Zatiaľ prebieha výhoda a domáci začínajú od Martona.
     
    03:55
    Rozohrávka Prešova je teraz zblokovaná a po puk si už ide ku mantinelu jeden z fanúšikov HC 07.
     
    03:40
    Zaujímavý obraz, keď rozhodca neudržal rovnováhu a padá v strede útočnej tretiny Považskej Bystrice.
     
    03:25
    Veľká šanca teraz ale na strane hostí, keď za bránkou Prešova vybojovali puk, ktorý následne poslali pred bránku, Ižvolt ho posielal medzi betóny, Marton ale strelu kryje!
     
    03:00
    Halás sa snažil dostať v útoku cez obrancu, čo sa mu ale nedarí.
     
    02:35
    Teraz sa hrá zo strany na stranu. Najprv si zakázané uvoľnenie pripísali hostia, 20 sekúnd na to aj domáci.
     
    02:03
    Oddychový čas hostí.
     
    02:03
    Prešov dal gól!
    A je tu ďalší bleskový gól. Teraz vybojoval Prešov puk pri mantineli, od neho prišla prihrávka pred bránku na znova nepokrytého JOZEFA TOMČÁKA, ktorý zvyšuje na 2:0.

    Asistencie: Horvát, Kivader
     
    01:45
    Prešov dal gól!
    Rýchly nástup domácich hokejistov. Tí nahodili puk do útoku, za bránou si ho vybojoval BORIS KREMPASKÝ, nekorčuľoval si pred bránku, kde sám aj do rohu brány zakončil!

    Asistencia: Podsedlý
     
    01:05
    Po buly vypálil na bránku Martona Ižvolt, no jeho delovka je zblokovaná obranou Prešova.
     
    00:45
    Z obrany sa do útoku dostal domáci Kohutiar, bol v kruhu, medzi dvoma kruhmi na buly ale našiel ešte voľného Sabola, ktorý okamžite vystrelil a trestuhodne netrafil z veľkej šance bránu.
     
    00:15
    V úvode zápasu domáci iba nahodili puk do útoku, odkiaľ ho vyhadzujú Považania na zakázané uvoľnenie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Začína o chvíľku, hráči sú už na ľade.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Prešov 07: Marton (Kmeť) – Malina, Tkáč, Slávik, Ejem, Ružička, Ivančo, Guntáš, Tartaľ – Kohutiar, Sabol, Halás – Krempaský, Prokop, Podsedlý – Kivader, Tomčák, Horvát – Fusek, Knap, Renčok

    HK 95 Považská Bystrica: Kompas (Adamík) – Šuda, Hriňa, J. Dubeň, Lehotský, L. Dubeň, Reitmayer – Fedorko, Ligas, Koleda – Ižvolt, Zlocha, Palák – Vokulič, Kudlej, Liška

    Rozhodca: Vojtek – Číž, Vyšný.
     
    HK 95 POVAŽSKÁ BYSTRICA

    AKTUÁLNA SEZÓNA:
    Považská Bystrica patrí papierovo medzi najslabšie mužstvá. Začiatok sezóny Považanom vyšiel, porazili Spišskú Novú Ves aj Topoľčany, potom ale prišiel debakel 8:0 s Bardejovom. Odvtedy sa to s tímom zaseklo a s výnimkou výhry s Prešovom prehral 7 zápasov. Síce sa potom Považská nakopla a dokázala vyhrať aj nad Bardejovom, prišla ale séria 5 prehier a naďalej zbierala málo bodov. Pokoriť dokázala ešte osemnástku a Topoľčany a dokonca aj Senicu. V minulom kole sa jej podarilo už druhýkrát prekvapiť Senicu a vyhrala 3:2, čím prerušila sériu štyroch prehier, ktorej predchádzala séria piatich prehier. Panteri ukázali, že vedia hrať hokej, vonku sa im hrá ale veľmi ťažko, keď cestovali na klziská súperov niekedy iba s dvanástimi hráčmi. Preto čaká tento tím náročný súboj o udržanie.

    TÍMOVÉ ŠTATISTIKY:
    HK 95 strelil ako tím najmenej gólov zo všetkých tímov a to iba 79, čo sú v priemere iba 2 góly na zápas. Z poslednej štvorice tímov inkasovala druhý najmenší počet gólov, 157, čo je tretie najhoršie číslo v lige, rovnako ako 8.28 % úspešnosť v streľbe. Považania sú veľmi často na trestnej lavici, o čom svedčí fakt, že sú druhým najvylučovanejším celkom 1HL. Navyše im to nejde ani v oslabeniach, keďže sú s úspešnosťou 78.48 % tretí najhorší. V presilovkách má Považská Bystrica úspešnosť 12.50 % a je štvrtá najhoršia. Medzi lepšie tímy patrí iba v góloch, ktoré strelila vo vlastnom oslabení, trafila sa päťkrát a je v tomto ukazovateli piata.

    MOMENTÁLNY KÁDER:
    V bránke odchytal najviac zápasov Peter Hričina s úspešnosťou zákrokov 87.96 %. V striedavých štartoch nastupuje za Považskú aj Duklu Trenčín mladý Adam Nagy, minuloročný účastník MS do 20 rokov. Za Bystricu odchytal 7 zápasov s úspešnosťou zákrokov 91.45 %. Na 5 zápasov nastúpil aj 18-ročný Marek Mikoláš, momentálny reprezentant do 20 rokov, ktorý odchytal niekoľko zápasov aj za Žilinu a na Považi nastúpil v 5 zápasoch. Jeho úspešnosťou je 92.55 %.
    Najproduktívnejším hráčom v obrane je Jaroslav Filo so štatistikou 2+12. 38-ročný veterán za Považskú Bystricu odohral už cez 400 zápasov, je teda stabilným pilierom obrany. Zadné rady vystužuje aj účastník MS do 18 rokov Lukáš Dubeň. Najskúsenejším hráčom kabíny je Slavomír Hriňa, ktorý nastupuje aj za Žilinu, prevažne však hrá v Považskej. Hriňa odohral v extralige 567 zápasov, počas výluky v NHL si zahral v Dukle Trenčín s hviezdami ako Hossa či Gáborík, doposiaľ má na konte štatistiku 4+7.
    V útoku nazbieral najviac bodov Adrián Palák, konkrétne 22. Najlepším strelcom je Marián Koleda s 10 gómi, ktorý patrí medzi stálice v drese Považskej Bystrice, kde hrá už deviatu sezónu, rovnako ako Roman Bujdák, ktorý v tejto sezóne ale odohral iba 7 zápasov. Medzi osobnosti tímu patrí Vladimír Kútny, draftovaný Detroitom Red Wings v roku 2003. V zámorí odohral 3 sezóny v QMJHL, nepresadil sa a vrátil sa do extraligy, v ktorej má na konte 315 štartov. Slovensko reprezentoval na dvoch majstrovstvách sveta do 20 rokov. Osobnosťou je určite aj Stanislav Valach, ktorý strávil tri celé sezóny vo Švédsku, kde okúsil na 2 zápasy Elitserien, no usadil sa hlavne v druhej najvyššej súťaži. Nakoniec sa ale vrátil domov, kde hral extraligu aj prvú ligu. Valach je so štatistikou 6+6 štvrtým najužitočnejším hráčom HK 95.


    HC PREŠOV 07

    AKUTUÁLNA SEZÓNA:
    Prešovu úvod sezóny absolútne nevyšiel a z prvých 10 zápasov prehral 8 a vystriedal Liptákov z poslednej pozície v tabuľke prvej hokejovej ligy. Šnúru dokázali Šarišania prelomiť až v zápase s Topoľčanmi, ktorý vyhrali 5:4 po nájazdoch a odvtedy v 9 zápasoch prehrali iba dvakrát! Prešov sa dostal na postupové pozície a motal sa okolo ôsmeho miesta. Prešov má teraz znova svetlé obdobie, keď bodoval 6 zápasov v rade a na štvrté miesto stráca dva body. Z prvých tímov zatiaľ Prešov neporazil iba Senicu.

    TÍMOVÉ ŠTATISTIKY:
    V štatistike strelených gólov a vylúčení je Prešov ligovým priemerom. Tím má dobrú defenzívu, ktorá inkasovala piaty najmenší počet gólov. Trápením sú ale presilovky, v ktorých využívaní je tretí najhorší s iba 12,44 % úspešnosťou a tiež piata najhoršia streľba, ktorej úspešnosť je iba 8,55 %. Naopak svoju skvelú defenzívu Prešov ukazuje v oslabeniach, kde je s 86,11 % piatym najlepším v lige a keďže strelil v oslabeniach až 7 gólov, je v tomto faktore tretí najlepší!

    MOMENTÁLNY KÁDER:
    V bránke Prešova je jednotkou dvojnásobný majster prvej hokejovej ligy za Bardejov s titulom najlepšieho ligového brankára Róbert Marton. Jeho úspešnosť zásahov je 91,91%. Dvojku mu robí Erik Kmeť, jeho čísla sú okolo 90,5 %.
    Obrana HC 07 je značne omladená, ťahá ju ofenzívnymi číslami Martin Tkáč, ktorý za 26 zápasov pozbieral 16 bodov a aj 16 bodov v +/-. Svojimi výkonmi púta pozornosť tiež bývalý hráč Popradu Ľubomír Malina s +12 bodmi v štatistike +/-. Z obrancov je v pluse ešte Erik Ivančo a Boris Ružička.
    Najlepším strelcom tímu ale aj celej súťaže, zároveň aj najužitočnejším hráčom Prešova je Igor Halás s 25 gólmi a 37 bodmi v 28 zápasoch. Medzi ťahúňov patrí aj najskúsenejší hráč v poli, center Ľubomír Sabol s 35 bodmi za 11+24. Sabol odohral v extralige cez 400 zápasov, na 44 duelov nastúpil aj v českej extralige a dokonca odohral 4 zápasy za reprezentáciu Slovenska a tiež Juraj Prokop, bývalý reprezentant do 18 rokov so skúsenosťou z WHL a neskôr aj zo slovenskej extraligy. Ďalšie články dopĺňajú nádejní mladíci ako reprezentant do 18 rokov Kristián Horvát, talentovaný Filip Podsedlý, ktorý v minulej sezóne odohral 4 zápasy za HC Košice alebo tiež Boris Krempaský, ktorému sa darilo v posledných zápasoch. Dravú prvú formáciu s Halásom a Sabolom dopĺňa snaživý mladík Roman Kohutiar so štatistikou 7+23.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 2. Krempaský (Podsedlý), 3. Tomčák (Horvát, Kivader), 5. Slávik (Krempaský, Ejem), 13. Fusek (Prokop, Podsedlý), 15. Kohutiar (Halás), 17. Kivader (Tomčák), 24. Knap (Guntáš), 26. Podsedlý (Krempaský, Prokop), 55. Renčok, 58. Renčok (Knap, Tartaľ) – 42. Zlocha (Lehocký, Palák), 51. Ligas (Šuda, Koleda), 56. Koleda (Ligas, Fedorko)


    HC Prešov 07: Marton (Kmeť) – Malina, Tkáč, Slávik, Ejem, Ružička, Ivančo, Guntáš, Tartaľ – Kohutiar, Sabol, Halás – Krempaský, Prokop, Podsedlý – Kivader, Tomčák, Horvát – Fusek, Knap, Renčok
    HK 95 Považská Bystrica: Kompas (Adamík) – Šuda, Hriňa, J. Dubeň, Lehotský, L. Dubeň, Reitmayer – Fedorko, Ligas, Koleda – Ižvolt, Zlocha, Palák – Vokulič, Kudlej, Liška

    Rozhodčí: Vojtek – Číž, Vyšný
    bahis siteleri