Trenčín – Trnava 5:1 (kon.) | Olomouc – Skalica 5:2 (kon.) | Žilina – Jastrzębie 3:4 (kon.)
Přerov – Vsetín 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Straubing 3:5 (kon.) | Žďár n/S – Kolín 3:1 (kon.)
Piešťany – Orange 20 6:2 (kon.) | Senica – SHK Hodonín 1:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
HK Skalica
Pátek 05.09.2014, 17:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HK 36 Skalica
    Na Hanou přijíždí celek, jehož barvy poslední tři roky hájil Martin Vyrůbalík, momentálně hráč Mory, který je však zraněný. Loňský účastník čtvrtfinále slovenské extraligy nezažívá zrovna vydařenou přípravu, dokázal v ní totiž vyhrát jen dvakrát. Skalica vyzrála jen nad Novými Zámky 3:1 a na začátku přípravy na výběr Francie do 23 let. Momentálně má slovenský celek za sebou tři prohraná utkání.
     
    HC Olomouc:
    Olomouc jako extraligový nováček zažívá hromadu změn. Vyvrcholilo to včerejší tiskovou konferencí, kdy vedení klubu představilo nové partnery, dresy a trenéři následně také zveřejnili jméno nového kapitána. Podle očekávání jím byl po hlasování spoluhráčů jmenován Pavel Patera.
    Mora zažila solidní vstup do přípravy, po úvodní prohře s Třebíčí dokázala vyhrát čtyřikrát v řadě. Poradila si s Třincem, Dinamem Minsk a dvakrát s Pardubicemi.Po dvojzápase s Kometou Brno však přišlo rychlé vystřízlivění, po němž následoval i přísun nových hráčů. Mezi nejnovější posily Kohoutů patří Ivan Majeský, Radek Dlouhý, Erik Hrňa a Martin Cibák.
     
    Vítejte u sledování zápasu mezi týmy HC Olomouc a HK 36 Skalica. Pro oba týmy je tento zápas prověrkou před ostrým startem v lize. Jak česká, tak slovenská extraliga začíná v pátek 12. září. Oba celky spolu už hrály, v prvním utkání vyhrála Olomouc, a to v poměru 5:2. Dnešní duel je na programu v 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Vošvrda (Trvaj) – Majeský, Ondrušek, Houdek, Skrbek, Jaroměřský, Staněk, Bartoň – Matai, Cibák, Švaňhal – Hrňa, Patera, Laš – Rác, Marosz, Dlouhý – Zuzin, Diviš, Buc.

    HK 36 Skalica: Lipovský (P. Romančík) – Méry, Bene, Gründling, Stloukal, M. Romančík, Školiak, Bezech, Štümpf, Vaškovič, Horváth, Rejžek, Mráz, Popela, Nechala, Vrána, Jankovič, Jurík, Jabroncký, Mikéska, Krejčiřík.

    Rozhodčí: ---.
     
    Hráči hostující Skalice už jsou na ledě, z kabin pomalu vycházejí i domácí hokejisté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Martin Cibák své první buly v olomouckém dresu sice prohrál, ovšem jeho noví spoluhráči krátce poté puk získali na své hole.
     
    00:50
    Kombinace se olomouckým hokejistům nepovedla. Švaňhal chtěl předat na modrou čáru Ondruškovi, ten však prudkou přihrávku nečekal, a tak musel pro puk až za Vošvrdovu klec.
     
    01:57
    V obrovské šanci se ocitl domácí Rostislav Marosz, který se proháčkoval až před brankáře Lipovského. Bekhendový pokus Marosze ale hostující gólman zlikvidoval, Dlouhý poté minul dorážku.
     
    02:07
    Je tu první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici odchází za hákování Juraj Bezúch (SKA).
     
    03:10
    Olomouc právě vstřelila branku!
    ROSTISLAV MAROSZ se dočkal! Roman Rác mu v přesilovce ideálně nabil kotouč mezi kruhy, kde už byl třinecký odchovanec nachystaný se svou pumelicí, která poslala kotouč do sítě Skalice. Mora tak využívá přesilovku a vede 1:0. Asistence: Roman Rác.
     
    03:57
    Kohouti jsou zatím v prvním minutách výrazně lepším celkem. Nyní se o vytvoření šance snažil Zuzin, který hledal Diviše. Druhý jmenovaný se ale do kotouče netrefil.
     
    04:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tentokrát však vzal slovenský útočník vše na sebe, a poslal tak Moru do dvojbrankového vedení. PETER ZUZIN dostal ideální pas, uháněl sám na brankáře Skalice a nekompromisně zavěsil do pravého rohu. Následně v rychlosti narazil do mantinelu, zdá se však, že tento nadějný Slovák bude v pořádku. Asistence: Martin Cibák, Jiří Ondrušek.
     
    04:39
    Skalica má šanci na odpověď. Za katr si jde sednout zkušený slovenský bek Ivan Majeský (OLO).
     
    05:38
    Kohouti se ale zatím v pohodě brání, momentálně si přihrávají puk ve svém pásmu, čímž šetří cenné vteřiny v oslabení.
     
    06:16
    Janu Jaroměřskému se podařilo vydolovat od mantinelu kotouč na svou hůl, následně odpálil černou gumu přes celé kluziště až k brankáři Lipovskému.
     
    06:39
    Skalica se nedostala ani k jedné střele na branku, Majeský je zpět na ledové ploše.
     
    07:12
    Nahození Jiřího Ondruška od modré čáry brankář Lipovský bez větších potíží kryl. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    07:20
    Houdkovo nahození se snažil tečovat Zuzin, po puku se však natahoval marně.
     
    07:57
    Matai nabíjel zpoza branky na hůl Švaňhalovi, tomu se však nepodařilo trefit kotouč podle představ.
     
    08:21
    V další velké šanci byl domácí Dávid Buc, z mezikruží se mu však nepodařilo dostat kotouč pod břevno. Hanáci jsou zatím jasně lepším celkem.
     
    09:09
    Skalica se snaží uklidnit hru, jenže dlouho na svých hokejkách puk neudržela, proto hrají znovu domácí.
     
    10:00
    Jurík měl šanci na rychlý protiútok, ovšem nemohl do útočného pásma, protože se v něm zdržel jeho spoluhráč. Proto kontrovala znovu Mora. Rác nejprve nezpracoval kotouč, následně však parádně naservíroval Dlouhému. Ten ve vyložené šanci trefil beton Lipovského.
     
    10:55
    Po dlouhé době si na kotouč sáhl také brankář Vošvrda, nic vážného však tato střela pro domácího strážce svatyně neznamenala.
     
    11:15
    Skalica právě vstřelila branku!
    Z další šance hostů už ale Vošvrda kapituloval. Bartoňovi se nepodařilo na obranné modré čáře rozehrát kotouč, ten mu naopak sebral LUKÁŠ VRÁNA, který následně přesnou střelou do růžku snižuje stav utkání. Bez asistence.
     
    11:47
    Dalšímu rychlému protiútoku zabránil sám Vošvrda, dostal se totiž k puku rychleji než hostující Jabrocký.
     
    12:40
    Marek Laš se v útočném pásmu pral o kotouč, jenže proti hostující obraně byl v dvojnásobném oslabení.
     
    13:25
    Utkání se v posledních minutách poněkud vyrovnalo. Jako blesk z nebe se ocitl v dobré šanci Roman Rác, do střely mu však na poslední chvíli sáhl jeden z obránců Skalice.
     
    14:15
    Jakub Bartoň se jako obránce dostal netypicky až před Lipovského. Pěknou zadovkou ho našel Zuzin, domácí obránce si kličkou najel až před skalického gólmana, blafák do bekhendu mu však nevyšel.
     
    14:47
    Olomoučtí mohou ještě před koncem první třetiny potřetí udeřit. Z týmu Skalice je totiž vyloučen na dvě minuty za hákování Jaroslav Jabrocký (SKA).
     
    15:43
    V oslabení ovšem mohla zaúřadovat Skalica. Jurík hledal z druhé vlny najíždějícího Štümpf, ten naštěstí pro domácí na kotouč nedosáhl.
     
    16:15
    O chvíli později se hra přesunula opět před Lipovského. Skrbkovo nahození sice trefilo Laše do rukavice, vysoký útočník Mory se však včas zorientoval a stačil ještě vypálit. Lipovského ale nepokořil.
     
    16:47
    Hosté druhé oslabení v utkání přežili, Jabrocký opustil vrátka trestné lavice.
     
    17:35
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jakuba Bartoně chyba při inkasovaném gólu nakopla, tahle gólová akce totiž začala u něj! Dlouholetý zadák Mory si vzal kotouč na svou hůl, prohnal se kolem mantinelu a nahodil do brankoviště. Zuzinovi se střela dvakrát nevydařila, RICHARD DIVIŠ, ale poslal puk do horních pater branky, kam Lipovský nedosáhl. Asistence: Peter Zuzin, Jakub Bartoň.
     
    18:53
    Tomáš Houdek (OLO) dostává dvě minuty za držení.
     
    19:01
    Začátkem poslední minuty úvodního dějství se Mora osvobozuje, Jaroměřský totiž poslal kotouč až za branku Skalice.
     
    19:24
    Jen o pár vteřin později jen napodobil Tomáš Vošvrda, který hru hokejkou má v oblibě a tento moment si tak pořádně vychutnal.
     
    19:43
    Skalica se zatím nemůže v útočném pásmu vůbec usadit, Olomouc se v klidu brání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přípravného utkání mezi Olomoucí a Skalicou je u konce. Kohouti byli v úvodním dějství lepším celkem, což se také promítlo do střelecké listiny. Po gólech Marosze a Zuzina vedla Mora o dvě branky. Za Skalicu poté snížil Vrána, ztracené dvoubrankové vedení však Olomouckým vrátil Diviš. Hanáci tak po prvních dvaceti minutách vedou nad svým sokem 3:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Olomoučtí ve své dobré obranné činnosti pokračují i na začátku druhé třetiny.
     
    20:53
    Domácí jsou opět v plném počtu, Houdek opustil trestnou lavici a zamířil na střídačku.
     
    21:27
    Hrňa se chtěl obtočit kolem levé Lipovského tyče, hostující brankář však včas dokázal zasáhnout svou holí, čímž znemožnil domácímu forvardovi dostat se do jakékoliv šance.
     
    22:00
    Po nahrávce Jaroměřského se ke střele dostal Roman Rác, který si dnes už připsal jeden bod za asistenci na první branku svého celku. Tentokrát svůj projektil nasměřoval přesně do rukavice Lipovského.
     
    22:10
    Puk mimo hrací plochu poslal hráč slovenského celku Juraj Bezúch (SKA).
     
    22:28
    Ondruškova nepříliš tvrdá rána zamířila přesně do lapačky brankáře Lipovského. O pár vteřin později střílel Majeský, Lipovský tentokrát zasahoval vyrážečkou.
     
    22:54
    Ondřej Švaňhal (OLO) ve středním pásmu zbytečně sekl jednoho ze soupeře, proto odchází na dvě minuty za katr.
     
    23:20
    Tomáš Méry se objevil před Vošvrdou, kotouč mu však poskakoval, proto nemohl vystřelit úplně podle představ. Domácímu brankáři i tak nadělal dost potíží.
     
    24:03
    Zuzin byl důrazně odstaven jedním z obránců Skalice, slovenský útočník Hanáků ztratil v souboji i svou hůl.
     
    24:10
    Skalica hraje v plném počtu.
     
    24:58
    Slovenský celek svou krátkou přesilovku nevyužil, naopak mohl inkasovat. Po návratu z trestné lavice dostal přihrávku Ondřej Švaňhal, který měl před sebou už jen Lipovského. Ten se ale v brankovišti roztáhl jak široký, tak dlouhý a inkasování branky zabránil.
     
    25:40
    Další výborný zákrok Lipovského, Matai přihrával na pravý kruh Lašovi, ten ale ztroskotal na levém betonu brankáře Skalice.
     
    26:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Dvojice Marosz-Rác by mohla dělat soupeřům v extralize velké problémy. Rác ideálně našel před brankou volného ROSTISLAVA MAROSZE, kterému de facto stačilo jen nastavit hůl. Marosz se v utkání trefil podruhé, Rác si připsal druhou asistenci v duelu. Asistence: Roman Rác, Ivan Majeský.
     
    28:00
    Švaňhal držel kotouč na své holi v prostoru rohu kluziště, neměl komu nahrát, navíc jen nikdo neatakoval, proto si to namířil rovnou před Lipovského. Tomu chtěl udělat bekhendovou kličku, brankář Skalice se ale roztáhl a puk chytil.
     
    29:13
    Lipovský si i nadále musí dávat velký pozor, Kohouti totiž neustále drží puk na svých hokejkách a krouží kolem skalické klece.
     
    29:49
    Hra se na chvíli uklidnila, Skrbek drží kotouč za brankou Tomáše Vošvrdy a čeká na vystřídání svých spoluhráčů.
     
    30:32
    Dvakrát po sobě se nepovedlo olomouckému celku dostat přes útočnou modrou čáru, Skalica teď velice dobře brání.
     
    31:19
    V posledních dvou minutách se žádná větší šance ani na jednom konci kluziště nezrodila.
     
    31:56
    Skalica právě vstřelila branku!
    Vyrovnanou hru gólově okořenila Skalica. Puku se v olomouckém brankovišti zmocnili hostující hráči, Štümpf se svým pokusem ještě úspěšný nebyl, PETR STLOUKAL už ale kotouč za vysokého brankáře Hanáků dostal. Asistence: Daniel Štümpf.
     
    32:50
    Po tomto momentu jako kdyby však ožila spíše domácí Mora. Do další příležitosti se tlačil dnes velmi agilní Peter Zuzin, těsně před Lipovským ho ale odtlačil Bene.
     
    33:32
    Hrňův skrytý projektil od mantinelu byl pro Lipovského hodně nebezpečný, brankář slovenského mužstva měl totiž na chvíli zakrytý výhled. Nakonec si však dokázal poradit.
     
    34:18
    Lukáš Vrána už dnes jednou Vošvrdu pokořil, tentokrát však se svým pokusem z velkého úhlu na gólmana Hanáků nevyzrál.
     
    34:57
    Podobně dopadl i René Školiak, který se dostal ke střele z mezikruží. Vošvrda si však s pukem pohrál, raději jej však ve své rukavici ukryl, čímž přerušil hru.
     
    35:55
    Roman Rác si v utkání mohl připsat třetí asistenci. Z prvního doteku totiž poslal v ponechané výhodě nahrávku na Pavla Skrbka, který si sjel před branku. Lipovského jen tak tak nepřekonal. Bude se však vylučovat, na trestnou lavici míří Tomáš Méry (SKA).
     
    37:10
    Hrňa hledal před brankou najetého Houdka, puk mu však přeskočil hokejku, proto nakonec Lipovský zasahovat nemusel.
     
    37:35
    Po dobré půlminutě, kterou musela Skalica strávit ve svém obranném pásmu, se slovenský mančaft konečně osvobozuje.
     
    37:56
    Hostující celek už hraje v plném počtu.
     
    38:04
    Richard Diviš nabral podél pravého hrazení dobrou rychlost, dostal se až před brankáře Lipovského, kterého chtěl překvapit střelou na bližší tyč. Gólman hostů si však vše pohlídal.
     
    38:56
    Po delším časovém úseku se do útočného pásma dostala také Skalica, jenže Vošvrda nemusel vůbec zasahovat. Naopak se do dalšího útoku hrne Mora.
     
    39:48
    Akce Romana Ráce s Pavlem Skrbkem byla sice zprvu pohledná, posléze ale ztratila nárok na úspěch. Puk je ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetiny vstřelily oba celky po dvou gólech. Na rozdíl tří branek zvýšila olomoucká Mora zásluhou Marosze, který se v utkání trefil podruhé. Stejně jako po první dvacetiminutovce však půjde Skalica i do třetí části s dvoubrankovým mankem. Druhý gól hostujícího celku totiž ve dvaatřicáté minutě dal Stloukal.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Ondrušek nahazoval puk směrem na Lipovského, jenže minul pravou tyčku, dopředu naopak míří Skalica.
     
    41:09
    Vošvrda musel být připraven proti střele z pravého kruhu, bude se vhazovat po levici olomouckého brankáře.
     
    41:55
    Marosz poslal puk do rohu kluziště, kam si pro něj dojel Rác. Další nápad v jeho podání, jak se dostat před Lipovského mu však nevyšel.
     
    42:46
    Marosz našel mezi kruhy postaveného Dlouhého, ten se pokusil o střelu. Ta mu ale k jeho smůle vůbec nesedla a zamířila mimo tři tyče.
     
    43:36
    Mužstvo Skalice se mohlo dostat do postupného útoku, jenže jej zastavil hvizd čárového sudího, který viděl, že jeden z hráčů Skalice byl v útočném pásmu dřív, než kotouč.
     
    44:31
    Jakub Matai se chtěl zbavit v půlícím kruhu hned dvou hráčů, klička se mu ale nepovedla.
     
    45:50
    Hostující celek chtěl založit rychlý útok, jenže nahrávka přes celé kluziště nenašla ani jednu z holí skalických hokejistů, proto se píská icing.
     
    46:16
    Štümpf se i přes dva hráče Mory dokázal z mezikruží dostat ke střele, pro Vošvrdu však tento pokus nebyl příliš nebezpečný.
     
    47:15
    Poslední minuty se ani jednomu z mužstev nedaří udržet se déle v útočném pásmu. Diváci momentálně nesledují příliš záživnou podívanou.
     
    47:51
    To se však může změnit, na trestnou lavici byl za podražení vykázán Ivan Jankovič (SKA).
     
    48:22
    Ondruškova střílená přihrávka hledala hůl Švaňhala, ten byl ale v obklíčení dvou hráčů Skalice, proto nemohl zakončit podle představ.
     
    48:50
    Po nahrávce Pavla Patery mohl z mezikruží pálit Marek Laš, nepovedlo se mu však trefit kotouč.
     
    49:38
    Velký závar před brankou Skalice. Hosté se snažili několikrát o vyhození, vše po několika vteřinách řeší brankář Lipovský zalehnutím kotouče.
     
    49:51
    Hosté hrají opět v plném počtu, Jankovič je zpět na ledové ploše.
     
    50:34
    Radek Dlouhý (OLO) se v útočném pásmu provinil podražením. Skalica tak má šanci na to, aby snížila stav na rozdíl jedné branky.
     
    51:05
    Gründling vypálil od modré čáry velice tvrdý projektil, který však trefil jen jednoho ze skalických hráčů.
     
    51:50
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora střílí branku v oslabení! PETER ZUZIN se podruhé v utkání dostal do samostatného úniku, Lipovského si položil a forhendovou střelou také překonal. Zuzin se stejně jako Marosz zapisuje do listiny střelců podruhé v utkání. Asistence: Ivan Majeský.
     
    52:49
    Juraj Jurík (SKA) dostává dvě minuty za sekání. Mora si tak zahraje další početní výhodu.
     
    53:50
    Roman Rác mohl ke dvěma nahrávkám přidat i branku, ovšem tváří v tvář Lipovskému neuspěl.
     
    54:49
    Mora se sice v této početní výhodě dlouho držela v útočném pásmu, gólově se však prosadit nedokázala.
     
    55:17
    Střelec dvou dnešních gólů olomoucké Mory Rostislav Marosz (OLO) se nyní neukázal v dobrém světle. Inkasoval totiž dvě minuty za sekání.
     
    55:56
    Nechybělo mnoho a Mora mohla podruhé v utkání udeřit ve vlastním oslabení. Matai si ale Gründlinga neprohodil.
     
    56:35
    Skalica se zatím vůbec nemůže dostat do ofenzivního pásma, početní výhody hostům dnes všeobecně moc nejdou.
     
    57:00
    Po třech rychlých nahrávkách osvobodil Moru Ivan Majeský.
     
    57:17
    Domácí mužstvo hraje opět v pěti mužích, Rostislav Marosz si celý svůj trest odseděl a míří zpátky na ledovou plochu.
     
    58:01
    Běží poslední dvě minuty utkání, dovolím si říct, že o vítězi zápasu už je zřejmě rozhodnuto.
     
    58:28
    Lipovský s rozehrávkou za svou klecí dlouho váhal, nakonec našel jen olomouckou hůl, z čehož vyplynulo nebezpečí. Jaroměřský nahazoval na branku, kde se o teč pokoušel Matai, leč neúspěšně.
     
    59:01
    Školiak s pukem před útočnou modrou čárou zamíchal, čímž zmátl spoluhráče, který se zjevil v postavení mimo hru.
     
    59:28
    Zuzin svou nahrávkou hledal na levém křídle rozjetého Buce, ten ale dostal kotouč na paty.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nováček extraligy generálku na první soutěžní utkání zvládl. Porazil na svém ledě Skalicu v poměru 5:2. O jedinou branku třetí části se postaral olomoucký Zuzin.

    Já se s vámi loučím, přeji hezký zbytek večera. (19:04:19)

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 4. Marosz (Rác), 5. Zuzin (Cibák, Ondrušek), 18. Diviš (Zuzin, Bartoň), 27. Marosz (Rác, Majeský), 52. Zuzin (Majeský) – 12. Vrána, 32. Stloukal (Štümpf)


    HC Olomouc: Vošvrda (Trvaj) – Majeský, Ondrušek, Houdek, Skrbek, Jaroměřský, Staněk, Bartoň – Matai, Cibák, Švaňhal – Hrňa, Patera (C), Laš – Rác, Marosz, Dlouhý – Zuzin, Diviš, Buc.
    HK Skalica: Lipovský (P. Romančík) – Méry, Bene, Gründling, Stloukal, M. Romančík, Školiak, Bezúch, Štümpf, Vaškovič, Horváth, Rejžek, Mráz, Popela, Nechala, Vrána, Jankovič, Jurík, Jabrocký, Mikéska, Krejčiřík.

    Rozhodčí: ---
    bahis siteleri