Trenčín – Trnava 5:1 (kon.) | Olomouc – Skalica 5:2 (kon.) | Žilina – Jastrzębie 3:4 (kon.)
Přerov – Vsetín 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Straubing 3:5 (kon.) | Žďár n/S – Kolín 3:1 (kon.)
Piešťany – Orange 20 6:2 (kon.) | Senica – SHK Hodonín 1:4 (kon.)
konec
HC Olomouc
5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
HK Skalica
Pátek 05.09.2014, 17:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:17
    Střelec dvou dnešních gólů olomoucké Mory Rostislav Marosz (OLO) se nyní neukázal v dobrém světle. Inkasoval totiž dvě minuty za sekání.
     
    53:50
    Roman Rác mohl ke dvěma nahrávkám přidat i branku, ovšem tváří v tvář Lipovskému neuspěl.
     
    52:49
    Juraj Jurík (SKA) dostává dvě minuty za sekání. Mora si tak zahraje další početní výhodu.
     
    51:50
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora střílí branku v oslabení! PETER ZUZIN se podruhé v utkání dostal do samostatného úniku, Lipovského si položil a forhendovou střelou také překonal. Zuzin se stejně jako Marosz zapisuje do listiny střelců podruhé v utkání. Asistence: Ivan Majeský.
     
    50:34
    Radek Dlouhý (OLO) se v útočném pásmu provinil podražením. Skalica tak má šanci na to, aby snížila stav na rozdíl jedné branky.
     
    49:38
    Velký závar před brankou Skalice. Hosté se snažili několikrát o vyhození, vše po několika vteřinách řeší brankář Lipovský zalehnutím kotouče.
     
    47:51
    To se však může změnit, na trestnou lavici byl za podražení vykázán Ivan Jankovič (SKA).
     
    40:29
    Ondrušek nahazoval puk směrem na Lipovského, jenže minul pravou tyčku, dopředu naopak míří Skalica.
     
    35:55
    Roman Rác si v utkání mohl připsat třetí asistenci. Z prvního doteku totiž poslal v ponechané výhodě nahrávku na Pavla Skrbka, který si sjel před branku. Lipovského jen tak tak nepřekonal. Bude se však vylučovat, na trestnou lavici míří Tomáš Méry (SKA).
     
    31:56
    Skalica právě vstřelila branku!
    Vyrovnanou hru gólově okořenila Skalica. Puku se v olomouckém brankovišti zmocnili hostující hráči, Štümpf se svým pokusem ještě úspěšný nebyl, PETR STLOUKAL už ale kotouč za vysokého brankáře Hanáků dostal. Asistence: Daniel Štümpf.
     
    28:00
    Švaňhal držel kotouč na své holi v prostoru rohu kluziště, neměl komu nahrát, navíc jen nikdo neatakoval, proto si to namířil rovnou před Lipovského. Tomu chtěl udělat bekhendovou kličku, brankář Skalice se ale roztáhl a puk chytil.
     
    26:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Dvojice Marosz-Rác by mohla dělat soupeřům v extralize velké problémy. Rác ideálně našel před brankou volného ROSTISLAVA MAROSZE, kterému de facto stačilo jen nastavit hůl. Marosz se v utkání trefil podruhé, Rác si připsal druhou asistenci v duelu. Asistence: Roman Rác, Ivan Majeský.
     
    24:58
    Slovenský celek svou krátkou přesilovku nevyužil, naopak mohl inkasovat. Po návratu z trestné lavice dostal přihrávku Ondřej Švaňhal, který měl před sebou už jen Lipovského. Ten se ale v brankovišti roztáhl jak široký, tak dlouhý a inkasování branky zabránil.
     
    22:54
    Ondřej Švaňhal (OLO) ve středním pásmu zbytečně sekl jednoho ze soupeře, proto odchází na dvě minuty za katr.
     
    22:10
    Puk mimo hrací plochu poslal hráč slovenského celku Juraj Bezúch (SKA).
     
    18:53
    Tomáš Houdek (OLO) dostává dvě minuty za držení.
     
    17:35
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jakuba Bartoně chyba při inkasovaném gólu nakopla, tahle gólová akce totiž začala u něj! Dlouholetý zadák Mory si vzal kotouč na svou hůl, prohnal se kolem mantinelu a nahodil do brankoviště. Zuzinovi se střela dvakrát nevydařila, RICHARD DIVIŠ, ale poslal puk do horních pater branky, kam Lipovský nedosáhl. Asistence: Peter Zuzin, Jakub Bartoň.
     
    16:15
    O chvíli později se hra přesunula opět před Lipovského. Skrbkovo nahození sice trefilo Laše do rukavice, vysoký útočník Mory se však včas zorientoval a stačil ještě vypálit. Lipovského ale nepokořil.
     
    14:47
    Olomoučtí mohou ještě před koncem první třetiny potřetí udeřit. Z týmu Skalice je totiž vyloučen na dvě minuty za hákování Jaroslav Jabrocký (SKA).
     
    14:15
    Jakub Bartoň se jako obránce dostal netypicky až před Lipovského. Pěknou zadovkou ho našel Zuzin, domácí obránce si kličkou najel až před skalického gólmana, blafák do bekhendu mu však nevyšel.
     
    11:15
    Skalica právě vstřelila branku!
    Z další šance hostů už ale Vošvrda kapituloval. Bartoňovi se nepodařilo na obranné modré čáře rozehrát kotouč, ten mu naopak sebral LUKÁŠ VRÁNA, který následně přesnou střelou do růžku snižuje stav utkání. Bez asistence.
     
    10:00
    Jurík měl šanci na rychlý protiútok, ovšem nemohl do útočného pásma, protože se v něm zdržel jeho spoluhráč. Proto kontrovala znovu Mora. Rác nejprve nezpracoval kotouč, následně však parádně naservíroval Dlouhému. Ten ve vyložené šanci trefil beton Lipovského.
     
    07:57
    Matai nabíjel zpoza branky na hůl Švaňhalovi, tomu se však nepodařilo trefit kotouč podle představ.
     
    04:39
    Skalica má šanci na odpověď. Za katr si jde sednout zkušený slovenský bek Ivan Majeský (OLO).
     
    04:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tentokrát však vzal slovenský útočník vše na sebe, a poslal tak Moru do dvojbrankového vedení. PETER ZUZIN dostal ideální pas, uháněl sám na brankáře Skalice a nekompromisně zavěsil do pravého rohu. Následně v rychlosti narazil do mantinelu, zdá se však, že tento nadějný Slovák bude v pořádku. Asistence: Martin Cibák, Jiří Ondrušek.
     
    03:10
    Olomouc právě vstřelila branku!
    ROSTISLAV MAROSZ se dočkal! Roman Rác mu v přesilovce ideálně nabil kotouč mezi kruhy, kde už byl třinecký odchovanec nachystaný se svou pumelicí, která poslala kotouč do sítě Skalice. Mora tak využívá přesilovku a vede 1:0. Asistence: Roman Rác.
     
    02:07
    Je tu první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici odchází za hákování Juraj Bezúch (SKA).
     
    01:57
    V obrovské šanci se ocitl domácí Rostislav Marosz, který se proháčkoval až před brankáře Lipovského. Bekhendový pokus Marosze ale hostující gólman zlikvidoval, Dlouhý poté minul dorážku.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 4. Marosz (Rác), 5. Zuzin (Cibák, Ondrušek), 18. Diviš (Zuzin, Bartoň), 27. Marosz (Rác, Majeský), 52. Zuzin (Majeský) – 12. Vrána, 32. Stloukal (Štümpf)


    HC Olomouc: Vošvrda (Trvaj) – Majeský, Ondrušek, Houdek, Skrbek, Jaroměřský, Staněk, Bartoň – Matai, Cibák, Švaňhal – Hrňa, Patera (C), Laš – Rác, Marosz, Dlouhý – Zuzin, Diviš, Buc.
    HK Skalica: Lipovský (P. Romančík) – Méry, Bene, Gründling, Stloukal, M. Romančík, Školiak, Bezúch, Štümpf, Vaškovič, Horváth, Rejžek, Mráz, Popela, Nechala, Vrána, Jankovič, Jurík, Jabrocký, Mikéska, Krejčiřík.

    Rozhodčí: ---
    bahis siteleri