Nitra – Piešťany 5:4 (1:0 po s.n.) | Košice – Martin 4:3 (2:1 po s.n.) | Banská Bystrica – Trenčín 0:0 (odl.)
Skalica – Zvolen 2:4 (kon.) | Poprad – Žilina 5:1 (kon.)
konec
HK Poprad
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
MsHK Žilina
sk Neděle 14.09.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítam vás pod Tatrami, na popradskom zimnom štadióne, kde sa odohrá jeden zo zápasov druhého kola Tipsport Extraligy. Popradskí hokejisti si od sedemnástej hodiny začnú merať sily s hráčmi Žiliny.

    Popradčania zvládli vstup do extraligy takmer na jedničku. Prečo takmer? Z dvoch zápasov vyhrali jeden v riadnom hracom čase a jeden po predĺžení. Vo vloženom utorkovom zápase so slovenskou "dvadsiatkou" porazili našich mladíkov 2:4 a povinnú jazdu si tak splnili. V piatok proti Nitre začali "kamzíci" opatrne a súper taktiež nechcel nič riskovať. Hra sa prelievala zo strany na stranu, sem-tam nejaká vyložená šanca, no gól po 60 minútach nepadol. Až v tretej minúte predĺženia rozhodol o víťazstve domácich Richard Rapáč. Poprad má teda po dvoch zápasoch 5 bodov a zatiaľ vedie čelo tabuľky. Všetko je však ešte otvorené.

    Žilinskí "vlci" ukázali svoje ostré zuby tiež dvakrát. V domácom prostredí zdolali výsledkom 3:1 slovenských reprezentantov do 20 rokov, i keď to tak spočiatku nevyzeralo. V štvrtej minúte otvárali skóre mladíci a stav 0:1 trval až do 16. minúty, keď vyrovnal Novotný. Následne už Žilinčania nedopustili blamáž, skórovali z hokejky Procházku, znovu sa presadil Novotný a bolo "vymaľované". V druhom zápase extraligy privítala Žilina Skalicu, ktorej však podľahla v piatok tesne 1:2. Za domácich skóroval Horna. Žilinčania teda majú na konte tri body a pod Tatrami budú chcieť určite bodovať.

    Zápas sa začína o tradičnom čase 17:00, z pozície komentátora vás naň pozýva Lukáš R. Ovšonka.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Dinda – Kasík, Malina – Makovský, Pitka – Sýkora, Bartečko ("A"), Hvila – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Matis, Paukovček, Rapáč – Gápa, Boltun, Štrauch

    MsHK DOXXbet Žilina: Landsman (Kosowski) – Bobček, Moravec – Jelínek, Kadela – Ďurkech, Dlouhý ("A") – Krčula – Kubiš, Kristek, Horna – Jarab, Drábek ("A"), Kanko – Drevenák ("C"), Valášek, Lipovský – Niník, Paleček

    Rozhodca: Branislav Jura – Andrej Bogdaň, Martin Jobbágy.
     
    Z popradského zimného štadióna vítam všetkých čitateľov portálu Onlajny.eu! O malú chvíľu na ľad vybehnú oba celky. Popradskí "kamzíci" budú hrať tento zápas v modrých dresoch a žilinskí "vlci" obliekajú žlté dresy.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Úvodné vhadzovanie vyhrali na svoje hokejky žilinskí hokejisti, no domácim sa okamžite podarilo puk získať, nahodili ho do pásma a snažia sa o zakončenie.
     
    00:28
    Bartečko našiel medzi kruhmi z rohu klziska Suchého, no jeho strela šla len do Landsmanovych betónov.
     
    00:56
    Poprad stále drží útočné pásmo. Suchý prihral pekne ku mantinelu Hvilovi, no jeho strela švihom našla len výstroj hosťujúceho brankára Filipa Landsmana.
     
    01:45
    Žilina sa teraz síce dostala von z obranného pásma po minúte a pol hry, no napokon len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    01:47
    Po vhadzovaní okamžite pálil Štefan Fabian, no jeho prízemná delovka skončila len na zadnom mantineli.
     
    02:08
    Patrik Jarab si spracoval prihrávku pred Kostúrovou svätyňou, no z tesnej blízkosti mieril len do tela popradského gólmana.
     
    02:34
    Paukovček našiel z pravého kruhu v medzikruží Jaroslava Kasíka, ten sa ocitol zoči-voči Landsmanovi, no švihom mieril len do jeho famóznej lapačky!
     
    03:19
    Jaroslav Kristek sa zbavil v útočnom pásme Makovského, no následne strieľal mimo brány. Po ňom ešte dorážal Drábek, no len do Kostúrovych betónov, ktoré následne prerušili hru.
     
    03:53
    Žilina začína útok z vlastného obranného pásma. Dostala sa rýchlo cez strednú tretinu, no ich záťah bol zastavený postavením mimo hry.
     
    04:28
    Paločko vymiešal obrancu za bránou, následne však v rohu už nebol stopercentný. Ostatní Popradčania mu však pomohli a puk získali na svoje hokejky späť.
     
    05:00
    Hostia dostali puk von z útočného pásma, následne sa však domáci rýchlo stihli usadiť, Kasík strieľal od modrej, Landsman pre istotu prikryl, keďže pred bránou už nebezpečne sliedil Takáč.
     
    05:30
    Milan Drevenák napriahol na modrej čiare, no jeho celkom razantný projektil dokázal Matúš Kostúr s istotou zachytiť do svojej lapačky.
     
    05:57
    Andreas Štrauch teraz predviedol pekné napadnutie súpera, keď pri mantineli získal puk, zbavil sa kľučkou protihráča, dostal sa až pred bránkovisko odkiaľ švihom strieľal, no Landsman s prehľadom do lapačky puk chytá!
     
    06:24
    Jakub Drábek sa púšťal do útoku, no na útočnej modrej čiare mu puk vypichol Mário Kurali. Popradčania so snahou o útok nahodili puk do pásma.
     
    07:06
    Poprad dal gól!
    Porpadskí hokejisti otvárajú skóre tohto duelu! Zo stredného pásma prihral Matúšovi Paločkovi puk Takáč, ten následne smeroval sám na Landsmana, no tomu sa puk zamotal, skončil pred žilinským brankárom, kde sa bleskovo objavil ARNE KROTÁK a ten bekhendom dorazil do odkrytého priestoru brány!
    Asistenciu si pripísali: Matúš Paločko, Samuel Takáč.
     
    07:38
    Žilinčania vyhrali vhadzovanie a budú chcieť pravdepodobne rýchlo odpovedať. Forčeking domácich sa však zosilňuje.
     
    08:25
    Peter Boltun skúšal prekvapiť Landsmana strelou z ťažšieho uhlu, no jeho koncovku napokon žilinský gólman bez problémov vyrazil hokejkou za bránu.
     
    08:42
    Ľuboš Bartečko strieľal po vhadzovaní v útočnom pásme z pravého kruhu, no jeho prízemná koncovka nebola presná.
     
    09:03
    Žilinčania teraz pritlačili puk ku Kostúrovi, ktorý musel zasiahnuť a priľahol puk. Vhadzuje sa práve pred popradským gólmanom.
     
    09:34
    Valášek strieľal z ľavého kruhu, no jeho koncovka bola zblokovaná. Následne sa tam objavili pokusy o obliehanie popradskej brány, no puk sa príliš blízko ku Kostúrovi nedostal.
     
    09:57
    Matúš Paločko vyviedol puk z obranného pásma, prešiel si až do útočného, od modrej nahodil na Landsmana, ktorý pre istotu prerušil hru.
     
    10:30
    Kasíkovu strelu od modrej tečoval pred bránou Lukáš Paukovček, no puk neusmernil do priestoru brány. Hostia sa dostali následne do útočného pásma, no zakončením to neskončilo.
     
    11:03
    Ďalší pokus však už bol úspešnejší, keď Ďurkechov projektil tečoval Lipovský, no svojou hokejkou neusmernil puk do priestoru brány.
     
    11:54
    Jakub Makovský získal puk, šiel na chvíľu do stredného, následne zistil, že jeho spoluhráči odišli striedať, a tak zatiahol puk za Kostúra a počkal na čerstvé sily.
     
    12:39
    Jiří Jelínek sa snažil o rýchly presun stredným pásmom, keďže z obranného pásma prihrával krížom, no následne táto prihrávka znamenala iba icing.
     
    12:56
    Arne Kroták vybojoval puk pri mantineli, rýchlo sa presunul do medzikružia, odkiaľ švihom vystrelil, no Landsmanova výstroj bola spoľahlivá.
     
    13:28
    Rapáč našiel spoza brány pred Landsmanom Matúša Matisa, ten zakončoval len nútene, keďže zozadu ho do svätyne žiliny natlačil obranca Kadela. Hra sa prerušila.
     
    13:54
    Kasík hľadal z obranného pásma na krídle Paukovčeka, no žilinskí hráči pokryli popradského útočníka stopercentne. Následne sa hostia dostali do pásma.
     
    14:33
    V prvej početnej výhode tohto zápasu si zahrajú domáci. Roman Kadela sa previnil podrazením.
     
    14:49
    Jelínek nevyhodil puk od mantinelu za bránou príliš presvedčivo, keďže sa puk objavil na Bartečkovej hokejke pred bránou, ten nemal ľahkú pozíciu, pretože bol z boku, trochu sa presunul, následne však vystrelil iba do žilinského obrancu.
     
    15:18
    Suchého strelu od modrej čiary tečoval v medzikruží Sýkroa, no neusmernil puk do priestoru brány.
     
    15:34
    Ľuboš Bartečko si ako skúsený hráč všimol, že sa môže bezproblémovo od mantinelu v útočnom pásme odtiahnuť do medzikružia, tak to aj vykonal, vystrelil spomedzi kruhov švihom, no Landsmanova lapačka nedala Popradu šancu.
     
    16:05
    Kroták našiel z rohu klziska v medzikruží Paločka, ten ešte na opačný kruh posunul pekne Samuelovi Takáčovi, no ten mieril iba do betónov Filipa Landsmana!
     
    16:39
    V momente, keď sa na ľad vrátil už vylúčený Kadela, Kroták našiel Fabiana pri ľavom kruhu, ktorý poslal krížnu krátku prihrávku k opačnej žrdi, kde bol osamotený Takáč, no ten netrafiil puk!
     
    17:27
    Tomáš Paleček strieľal spomedzi kruhov, no svoju strelu usmernil iba do Radoslava Suchého.
     
    17:56
    Ľuboš Bartečko potiahol útočnú akciu, prešiel do medizkružia a strieľal, Landsman neisto vyrážal pred seba, kde už bol šikovný Tomáš Sýkora, no ten namieril len do tela žilinského brankára.
     
    18:11
    Arne Kroták si s absolútnym prehľadom po vhadzovaní v útočnom pásme prešiel až pred bránkovisko, keď sa musel počas svojho pohybu zbaviť dvoch súperovych hráčov, no napokon to s ľahkosťou dokázal, položil si Landsmana, no z tesnej blízkosti napálil len do Romana Kadelu, ktorý bol v týchto chvíľach záchrancom Žiliny!
     
    18:51
    Samuela Takáča našiel medzi kruhmi od mantinelu Rapáč, no popradský útočník mieril iba do Landsmanovej výstroje, ktorá puk poslala ku opačnému mantinelu.
     
    19:22
    Popradčania teraz mali ďalšiu obrovskú šancu! Lukáš Paukovček sa uvoľnil do prečíslenia dvoch proti jednému, prešiel cez obrancu Žiliny, dostal sa sám na bránu, trafil obrancu Jelínka, od ktorého sa puk odrazil ku žrdi, kde stál Matúš Matis, no ten nastrelil len do ležiaceho Landsmana, pri ktorom už boli aj naspäť ďalší hráči Žiliny! Matis len neveriacky krúti hlavou, ako to nemohol dať.
     
    19:51
    Prvá tretina sa pravdepodobne skončí vhadzovaním pred žilinskou bránou. Puk však už odstrelil Kubiš a tretina sa tak končí.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Ak mám porovnať tento zápas a predošlý s Nitrou, ktorého svedkami sme boli v piatok, tak zo začiatku dnešného stretnutia je tempo hry oveľa rýchlejšie, Popradčania však jednoznačne dominujú na ľade a vytvárajú si viacero obrovských príležitostí. Napokon však iba jedna vyústila gólom, keď v 8. minúte sa podarilo dostať "kamzíkom" do vedenia zásluhou Arneho Krotáka.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:45.
     
    Počet striel po prvej tretine:
    Poprad – 25
    Žilina – 7
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Buly na začiatku druhej tretiny vyhrali Žilinčania, no napádanie Popradu začalo opäť efektívne a o chvíľu už boli domáci pri puku. Následne hostia vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    20:38
    Jakub Kubiš vystrelil švihom od modrej čiary, no Matúš Kostúr s istotou vyrazil puk svojím betónom do rohu klziska.
     
    21:01
    Jiří Jelínek vypálil nebezpečne od priestorov modrej čiary, no jeho razantnú delovku napokon s prehľadom zlikvidoval popradský gólman svojimi betónmi a následne puk prikryl.
     
    21:14
    Jakub Drábek strieľal po vhadzovaní v útočnom pásme okamžite švihom, no jeho projektil nesmeroval do priestoru brány.
     
    21:29
    Popradskí hráči šli do útoku príliš zbrklo a nebrali veľký ohľad na pravidlá, keďže sa dopustili postavenia mimo hry.
     
    21:45
    Drábek nahodil od modrej puk na Kostúra, ktorý musel už hru prerušiť, keďže sa k nemu nezadržateľne blížil Patrik Jarab.
     
    21:54
    Milan Drevenák napriahol v medzikruží, tvrdo vypálil, ale Kostúr spoľahlivo chytil puk do svojej výstroje a prerušil hru.
     
    22:26
    Richard Rapáč našiel pred bránou Žiliny Matúša Matisa, ktorý z prvej dorazil, no z tesnej blízkosti nemal veľa možností strelu niekde usmerniť, preto puk nastrelil iba do Landsmana, ktorý potom síce s menšími problémami, ale napokon hru prerušil.
     
    22:39
    Jaroslav Kristek predviedol celkom pekný ťah na brány, zrýchlil cez modrú čiaru, pretlačil sa do medzikružia a švihom strieľal, no Kostúrova lapačka už znamenala prerušenie hry.
     
    22:55
    Žilinský útočník Jakub Kubiš sa z rohu klziska dostal ku hornej časti kruhu a strieľal prekvapivo z otočky, no Kostúr mal dobrý výhľad a puk schoval medzi betónmi.
     
    23:37
    Hvila našiel medzi kruhmi Ľubomíra Dindu, ktorý sa netradične ako obranca dostal do týchto priestorov bližšie ku bráne, no zakončoal do výstroje Filipa Landsmana, ktorý puk nepokryl, iba vyrazil do rohu klziska.
     
    24:12
    Popradčania si zahrajú druhú presilovku v tomto zápase. Na trestnej lavici je už usadený Jakub Drábek, ktorý dostal dve minúty za držanie.
     
    24:25
    Žilinčania sa po opakovanom vhadzovaní oslobodili vyhodením puku. Domáci začínajú z obranného pásma.
     
    24:59
    Kroták našiel z rohu klziska pred bránkoviskom Matisa, no ten švihom mieril tesne vedľa brány. Predtým ešte začali kombináciu od modrej Fabian s Kasíkom.
     
    25:17
    Presilová hra Popradu sa končí predčasne. Ľuboš Bartečko zaznamenal zbytočný útočný faul, keď po vhadzovaní pred Landsmanom zrazil protihráča k zemi a dostal dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    25:51
    Žilinčania po buly v útočnom pásme nedokázali vystreliť na Kostúra, popradská obrana odviedla dobrú prácu, puk dostala do útočného, tam ho síce stratila, ale nemusí zúfať. Hostia vyhodili puk na icing.
     
    26:07
    Ďalší icing Žiliny, keď sa Ďurkech pokúšal krížom vysunúť do zakončenia Lipovského.
     
    26:15
    Žilinčania už hrajú s piatimi hráčmi. Začína sa ich skrátená hra v početnej prevahe.
     
    26:40
    Kasík našiel z obranného pásma pred útočnou modrou čiarou Takáča, ten sa prekrížil s Rapáčom, následne mu chcel venovať puk bekhendovou zadovkou, no trafil iba žilinského obrancu.
     
    26:57
    Zostáva dvadsať sekúnd, než sa Bartečko vráti na ľad.
     
    27:08
    Popradskí hokejisti vyhrali buly v strednom pásme, dostali puk na svoje hokejky a v posledných chvíľach oslabenia poslali puk von do útočného pásma.
     
    27:34
    Žilinskí hráči sa len veľmi ťažko dostávajú cez stredné pásmo. Popradčania bránia súpera veľmi pozorne a ten sa tak dopúšťa v posledných momentoch veľkého počtu zakázaných uvoľnení za sebou. Teraz sme icing videli znovu.
     
    27:55
    Kristek potiahol útočnú akciu a od mantinelu prihrával do medzikružia Kubišovi, no tomu sa podarilo trafiť iba výstroj Kostúra, ktorý okamžite vyrazil mimo nebezpečenstva.
     
    28:27
    Marek Pitka nahodil puk od modrej čiary na Landsmana, ktorý v priebehu druhej tretiny zatiaľ nemal veľa práce, no teraz si puk po dlhšom čase aj chytil do lapačky, keď musel proti tomuto letiacemu puku zasiahnuť.
     
    29:00
    Bartečko vyštartoval do útočného pásma, tesne pred kruhom sa zastavil a v medzikruží našiel Sýkoru, no tomu sa ťažko spracúvalo na bekhend, nebol si istý, preto mu hosťujúci hráči puk s ľahkosťou odobrali.
     
    29:47
    Hostia sa na malý moment dostali do útočnej tretiny, tam si však priestor veľmi neurobili, popradskí hráči získali puk a dostali ho von z obranného pásma.
     
    30:35
    Paukovček len slabučko nahodil bekhendom od modrej čiary, pred bránu však okamžite prikorčuľoval Matis a Landsman bol tak donútený puk prikryť. Poprad preto získal pásmo.
     
    30:52
    Štrauch bojoval za bránou s Tomášom Hornom, no napokon sa mu proti nemu nepodarilo pretaviť svoje nadanie v kľučkách a preukázať tak jeho šikovnosť. Puk následne získali hostia.
     
    31:18
    Máriovi Kuralimu sa už nepodarilo na modrej zachrániť útočné pásmo po vyhodenom žilinskom puk, a tak sa bude vhadzovať v tom strednom.
     
    31:52
    Milan Drevenák vyskúšal pozornosť brankára Kostúra aj z ťažšieho uhla, no popradský brankár presvedčivo vyrazil za svoju bránu.
     
    32:08
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti pridávajú do siete aj druhý gól! Tomáš Sýkora krásne našiel od mantinelu v útočnom pásme medzi kruhmi LUKÁŠA HVILU, ktorý sa presunul tesne pred bránkovisko a blafákom na bekhend našiel medzierku medzi Landsmanovymi betónmi!
    Asistencie: Tomáš Sýkora a Ľuboš Bartečko.
     
    32:46
    Igor Bobček vyslal od modrej čiary prízemný projektil, ktorý však šiel tesne vedľa, no odrazil sa od mantinelu ku žrdi, a tak Kostúr pre bezpečie svojho mužstva puk prikryl.
     
    33:10
    Andreas Štrauch využil svoje korčuliarske zdatnosti, presunul sa poľahky po ľavom krídle, následne však nestrieľal, len dostal puk za bránu.
     
    33:34
    Štrauch následne našiel v medzikruží Gápu, ten ešte nakrátko posúval do strany Petrovi Boltunovi, no jeho zakončenie bolo vyrazené žilinským gólmanom.
     
    34:23
    Hlavný rozhodca už nezbadal puk v tlačenici pri mantineli v rohu klziska útočného pásma Popradu, a tak musel hru podľa pravidiel prerušiť.
     
    34:55
    Juraj Ďurkech sa snažil prihrávkou od mantinelu v útočnom pásme nájsť pred bránou dvojicu svojich spoluhráčov z formácie, no napokon jeho strieľaná prihrávka našla Kostúrove betóny, ktoré puk usmernili do rohu klziska.
     
    35:42
    Samuel Takáč vzal puk zo stredného pásma, trochu vymiešal obrancu Žiliny a spoza neho strieľal z medzikružia švihom, no jeho úmysel nesmeroval do priestoru brány.
     
    36:17
    Paukovček strieľal z otočky v útočnom pásme, ale Landsmanovi sa podarilo s prehľadom puk poslať hokejkou do rohu klziska. Domáci stále v pásme.
     
    36:47
    Máme tu vylúčenie. Znova ide na trestnú lavicu žilinský hráč, ktorým je Jiří Moravec, pretože tento obranca sa dopustil držania protihráča.
     
    37:38
    Bartečko nabil z rohu klziska do medzikružia Tomášovi Sýkorovi, no jeho príklep skončil iba na telách žilinských hráčov. Následne títo bojovníci puk odstrelili.
     
    38:10
    Poprad si zahrá 37 sekúnd v presilovej hre o dvoch hráčov. Milan Drevenák odchádza na dve minúty za hákovanie.
     
    38:26
    Fabian nabil na modrú čiaru Krotákovi, no jeho strela bola zblokovaná. Ocitla sa ešte na hokejke Bartečka, ktorý krížom pred bránu dával Hvilovi, ale ten jeho ponuku nevyužil.
     
    38:56
    Poprad dal gól!
    Poprad strieľa tretí gól v tomto zápase pozoruhodnou akciu. Pekný kolotoč domácich zakončil ĽUBOŠ BARTEČKO. Začalo to prihrávkou Hvilu na Fabiana na modrú čiaru, ten posunul po šírke ihriska Krotákovi, následne ten s prehľadom našiel krížnou prihrávkou v medzere Hvilu, ten vystrelil, puk sa odrazil od Landsmana na hokejku Suchého pred bránou a on ešte dával do prázdnej brány Bartečkovi, ktorý už nemal problém s koncovkou, keďže Landsman pokrýval asi len jednu pätinu brány!
    Asistenciu si pripísali: Radoslav Suchý a Lukáš Hvila.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám druhá dvadsaťminútovka, v ktorej zo začiatku začali žilinskí hráči v lepšom tempe, útočili na Kostúrovu bránu, no ten pukom s prehľadom odolával. V 33. minúte skóroval ako prvý v priebehu druhej tretiny Hvila a po ňom v závere potrestal vylúčenie Žiliny Bartečko.
    Posledná dvadsaťminútovka začína približne o 18:37.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:09
    Vhadzovanie na začiatku tretej tretiny dokázali vyhrať Popradčania, Bartečko sa okamžite dostal do útoku, strieľal z hornej časti ľavého kruhu, no trafil iba pleksisklo.
     
    40:34
    Na dve minúty odišiel Tomáš Sýkora, ktorý sa dopustil nedovoleného bránenia.
     
    40:56
    Na úvod oslabenia sa podarilo domácim vyhodiť puk cez všetky čiary. Následne sa Žilinčania dostali rýchlo do útoku, no neprešli cez útočnú modrú čiaru podľa pravidiel.
     
    41:51
    Žilina dala gól!
    Žilinskí hráči znižujú na 3:1! Okulahodiaca akcia hostí končí gólom. Kubiš posunul z rohu klziska po mantineli do opačného rohu klziska Kristekovi, ktorý perfektnou prihrávkou medzi kruhy našiel TOMÁŠA HORNU a ten nekompromisnou strelou prekonal Kostúra!
    Asistencie: Jakub Kubiš a Jaroslav Kristek.
     
    42:15
    Fabian získal puk po vhadzovaní, ktorého na neho vyhral Takáč, no bekhendom trafil len korčule Žilinčanov. Domáci stále v útočnom pásme.
     
    42:37
    Teraz sa však divácka kulisa tu pod Tatrami nahnevala na verdikt hlavného rozhodcu, ktorý vylúčil Samuela Takáča za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou. Kapitán Kroták, ako je u neho zvykom, začal diskutovať, no Takáča už z trestnej lavice nevyženie.
     
    43:28
    Budeme musieť vidieť opakované vhadzovanie v útočnom pásme Žiliny, keďže sa domáci nesprávne postavili.
     
    43:40
    Buly však vyhrali hráči Popradu a okamžite puk odstrelili do bezpečia. Žilinčania musia začínať odznovu a ich presilovkový čas sa rýchlo kráti.
     
    44:12
    Opäť puk vybojovali domáci, Makovský spoza brány vyhodil cez celé ihrisko. Hosťom sa nedarí usadiť sa v pásme.
     
    44:36
    Napokon sa to ešte v závere početnej výhody podarilo Romanovi Kadelovi, ktorý pálil od modrej čiary, ale Kostúr s istotou puk prikryl pod svoju lapačku.
     
    45:10
    Peter Boltun sa dostal ku zakončeniu z medzikružia, kde si puk pripravil na strelu švihom, no podarilo sa mu preveriť len výstroj brankára Landsmana, ktorý puk bez obáv zachytil.
     
    45:23
    Dve minúty za hákovanie dostal Jan Dlouhý, Poprad tak bude hrať znovu v početnej prevahe.
     
    45:40
    Milan Drevenák na úvod nenechal Popradčanom veľa priestoru a času, keďže puk odpálil až ku Kostúrovi.
     
    46:08
    Bartečko nabil od stredu kruhu do medzikružia Tomášovi Sýkorovi, no ten len vyprášil Landsmanove betóny! Následne sa hostia oslobodili.
     
    46:52
    Poprad dal gól!
    Popradčania trestajú vylúčenie Dlouhého a o krôčik ďalej sa približujú k trom bodom! Od mantinelu posunul puk Kroták na modrú čiaru Kasíkovi, ktorý nakrátko medzi kruhmi našiel MATÚŠA MATISA a ten vďaka cloneniu Takáča nedal šancu brankárovi Filipovi Landsmanovi svojou tvrdou delovkou!
    Asistencie: Jaroslav Kasík a Arne Kroták.
     
    47:53
    Hlavný problém žilinských hráčov je po celý zápas rozvíjanie útočnej akcie. Na tom by mali zverenci trénera Jozefa Zavadila popracovať. Znovu sa teraz totižto dopustili icingu.
     
    48:26
    Štrauch potiahol puk do útočného pásma, tesne za modrou čiarou prenechal Gápovi, ktorý na ľavej strane pri kruhu hľadal Boltuna, no puk už zastavila žilinská defenzíva.
     
    49:13
    Popradskí hráči sa teraz nedostali príliš ďaleko, keďže Suchý poslal na svoje krídlo zlú prihrávku, a tak čiaroví rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie.
     
    49:38
    Žilinčania zubami nechtami držali útočné pásmo, no napokon sa puk podarilo vyhodiť Matúšovi Paločkovi do stredného pásma.
     
    50:48
    Najprv dal domácim malý záblesk možnosti Kroták, ktorý potiahol puk do útočného pásma, chvíľu ho tam podržal, no následne ho už hosťujúci hráči oslobodili, dostali sa von z pásma, ale potom už popradská defenzíva nepustila Žilinčanov ku koncovke. Tempo hry sa v týchto chvíľach upokojuje, Popradčania trochu prejavujú náznaky obrannej hry.
     
    51:54
    Žilinčan Ďurkech poslal puk von z obranného pásma padáčikom, ktorý však už v strednom pásme zachytil Makovský. Do útoku však po chybe Popradčanov v rozohrávke môžu ísť hostia.
     
    52:31
    Pri "kamzíkoch" teraz stála šťastena, keď Tomáš Horna strieľal z tesnej blízkosti a ku bráne sa natlačili dvaja žilinskí hráči, pokúšal sa tam o dorážku Kubiš a Kristek, no Kostúr sa následne zorientoval a puk priľahol!
     
    52:49
    Po icingu hostí sa bude vhadzovať po pravici brankára Filipa Landsmana.
     
    53:06
    Matúš Matis sa šikovne zbavil v útočnom pásme Jiřího Moravca, kľučkou na forhend si ho obhodil, no následne sa pretočil Matis na bekhend a zakončoval iba na ochrannú sieť.
     
    53:26
    Žilinskí hokejisti chcú asi priveľa a do útočných akcií smerujú zbrklo. Teraz sa ich akcia skončila odpískaním rozhodcu, ktorý zbadal ofsajd.
     
    53:39
    Jakub Drábek odchádza na dve minúty za držanie. Poprad má možnosť realizovať sa v presilovej hre.
     
    53:47
    Na úvod oslabenia sa podarilo hosťom vyhodiť puk a chvíľu zdržať Popradčanov v ich vlastnom obrannom pásme.
     
    54:31
    Bartečko strieľal od pravého kruhu bližšie ku mantinelu, videl, že pred bránu mu korčuľuje Rapáč, no druhému menovanému popradskému útočníkovi sa puk nepodarilo tečovať.
     
    55:32
    Kroták sa zastavil s pukom v útočnom pásme pri mantineli, no napokon napriek svojej šikovnosti nedokázal ďalej prihrávať.
     
    55:39
    Žilina už hrá s piatimi hráčmi. Vhadzuje sa pred Landsmanom.
     
    56:12
    Patrik Makovský si puk pripravil na strelu švihom od modrej čiary, jeho pokus dokázal Landsman zlikvidovať bez problémov do lapačky, keďže mu k tomu pomáhal aj pomocník brankárov – odkrytý výhľad.
     
    56:16
    Popradčania sa budú musieť brániť. Richard Rapáč dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    56:45
    Jiří Jelínek vystrelil od modrej čiary, no keby táto strela znamenala gól, tak by neplatil, pretože žilinský obranca už strieľal zo stredného pásma.
     
    57:23
    Hostia sa snažia usadiť v pásme, no popradskí hráči v týchto záverečných chvíľach bojujú všetkými silami a Žilinčanov do veľa šancí nepúšťajú.
     
    58:09
    Kubiš chcel prihrávať zo stredného pásma, no jeho pas zblokoval Tomáš Sýkora na vlastnú striedačku. Napokon sa nikomu z realizačného tímu a ani hráčov Popradu nestalo nič nepríjemné.
     
    58:16
    Poprad hrá s piatimi hráčmi.
     
    59:04
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti už naozaj dávajú konečnú čiaru za týmto zápasom! Kroták našiel na modrej čiare Paločka, ten sa šikovne dostal do útočného pásma a spoza brány bekhendovou zadovkou našiel pri žrdi SAMUELA TAKÁČA, ktorý skóroval do odkrytej brány!
    Asistencie: Matúš Paločko a Arne Kroták.
     
    59:04
    Po skórovanom góle Popradu sme si na štadióne v Poprade uctili minútou ticha smrť bývalého skvelého slovenského hokejistu Miroslava Hlinku, ktorý dnes spáchal samovraždu. Česť jeho pamiatke. Odpočívaj v pokoji, Miro...
     
    59:45
    Popradčania už len symbolicky začínajú dohrávať toto stretnutie.
     
    59:53
    O útok sa pokúsil ešte Matej Valášek, no akciu hostí zastavil ofsajd.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Popradčania v závere pridali dva góly, no Žilinčania taktiež pohrozili jedným presným zásahom, keď znižovali na 3:1 v 42. minúte zásluhou Hornu, no následne už veľa nebezpečenstva pre domácich nepriniesli. V 47. minúte skóroval Matis a v závere zápasu ešte rozvlnil sieť aj Takáč.

    Popradskí hokejisti si svojim perfektne predvedeným výkonom zaslúžili tri body do tabuľky a najbližšie sa predstavia v utorok vo Zvolene.

    Ja sa s vami z popradského zimného štadióna už lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera a víkendu. (19:18:15)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 8. Kroták (Paločko, Takáč), 33. Hvila (Sýkora, Bartečko), 39. Bartečko (Suchý, Hvila), 47. Matis (Kasík, Kroták), 60. Takáč (Paločko, Kroták) – 42. Horna (Kristek, Kubiš)


    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Suchý, Kurali – Fabian ("A"), Dinda – Kasík, Malina – Makovský, Pitka – Sýkora, Bartečko ("A"), Hvila – Paločko, Takáč, Kroták ("C") – Matis, Paukovček, Rapáč – Gápa, Boltun, Štrauch
    MsHK Žilina: Landsman (Kosowski) – Bobček, Moravec – Jelínek, Kadela – Ďurkech, Dlouhý ("A") – Krčula – Kubiš, Kristek, Horna – Jarab, Drábek ("A"), Kanko – Drevenák ("C"), Valášek, Lipovský – Niník, Paleček

    Rozhodčí: Branislav Jura – Andrej Bogdaň, Martin Jobbágy

    Diváci: 1231
    bahis siteleri