Chabarovsk – Soči 0:2 (kon.) | Vladivostok – Dynamo Moskva 1:4 (kon.) | Novokuzněck – Viťaz 2:5 (kon.)
Novosibirsk – Jaroslavl 1:4 (kon.) | Magnitogorsk – Kazaň 2:1 (2:1 po s.n.) | Ufa – Omsk 2:6 (kon.)
Jokerit – Barys 4:2 (kon.)
po s.n. (2:1)
Metallurg Magnitogorsk
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Ak Bars Kazaň
Pátek 17.10.2014, 15:00 • Metallurg Ice Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Danis ZARIPOV - 2:1
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Metallurg Magnitogorsk.
    Autorem vítězné branky je DANIS ZARIPOV.
     
    64:51
    Košečkin v posledních vteřinách zachránil domácí od inkasované branky, když se senzačně natáhl po střele Burmistrova a dokázal ji vytěsnit mimo nebezpečí.
    BIRJUKOV - 1:1
     
    57:57
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Neskutečné, je vyrovnáno! Zaripov a Kovářem perfektně clonili před Nilssonem, čehož na modré čáře využil JEVGENIJ BIRJUKOV. Napřáhl a jeho střela tahem skončila přesně u tyčky! Asistence: Viktor Antipin
     
    52:11
    Petrov obkroužil bránu a tahem lehce vypálil, Košečkin ránu vytěsnil na břevno!
     
    51:11
    Domácí se ale o chvíli později málem radovali! Zaripov zpoza brány adresoval přihrávku najíždějícímu si Kovářovi, jeho střelu ale zlikvidoval skvělým zákrokem Nilsson.
     
    46:55
    Minuta brankařů! Jako první se zaskvěl Košečkin, když doklouzal přes celé brankoviště k druhé tyčce a zachytil střelu Azeveda. Na druhé straně se zase proti střele Platonova vytáhl Nilsson.
    MIRNOV - 0:1
     
    43:39
    Kazaň vstřelila branku!
    Máme tady první branku a to nádhernou! Hosté se dostali do útočného pásma a z levého kruhu vypálil Kostitsyn, jeho střelu vyrazil Košečkin pouze nad sebe. Kotouč ve vzduchu trefil IGOR MIRNOV a dostal ho do zcela odkryté sítě. Asistence: Sergej Kostitsyn, Justin Azevedo
     
    33:59
    Ačkoliv už hráli hosté v plném počtu, málem inkasovali! V mezikruží se ke střele z první dostal finský útočník Osala, Nilsson ale jeho ránu vyrazil. Střelec sám si ale kotouč dojel a pokusil se ho do brány dostat pod betony severského brankáře, ten je měl ale pevně přitisknuté k ledu.
     
    33:01
    Neskutečná smůla domácího celku, avšak štěstí Kazaně! Po Zaripovově střele se puk odrazil od zad Nilssona směrem do brány, avšak na čáře ho jeden z obránců na poslední chvíli zalehl.
     
    31:46
    Přesilovku si zahrají opět domácí, jelikož je za podražení vyloučen Malychin (KZN).
     
    26:42
    Přichází ale další vyloučení na straně hostů, Heshka (KZN) si dvě minuty odpočine za hákování. Domácí tedy budou hrát 21 vteřin 5 na 3!
     
    25:29
    Zaripov dobře viděl najíždějícího Kováře na bližší tyči a naservíroval mu perfektní přihrávku. Nilsson byl ale rychlý a prostor u brankové konstrukce si pohlídal.
     
    25:03
    Máme tu ale vyloučení na straně Kazaně. Rylov (KZN) nestíhal a svého soupeře musel zahákovat.
     
    17:21
    Parádní akce, Mozjakin našel v pravém kruhu Zaripova, který vypálil z první, Nilsson na poslední chvíli vytáhl kotouč téměř z brankové čáry.
     
    16:08
    Do vedení se nyní mohou dostat domácí, jelikož si zahrají svou první přesilovou hru. Za nedovolení bránění je na dvě minuty vyloučen Denisov (KZN).
     
    13:40
    Lukojanov ostře vypálil od modré čáry a Košečkin se musel hodně natáhnout, aby kotouč ukryl ve své lapačce. Nakonec se mu to ale povedlo.
     
    09:08
    To se ale změní, jelikož je Maleňkich (MET) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    07:32
    První vážnější akce zápasu! Kovář našel na modré čáře Mozjakina, který se dostal za obránce a pokusil se zakončit bekhendem. Nilsson ale kotouč vyrazil betony.

    Tomáš Hála

    Branky a nahrávky: 58. Birjukov (Antipin), rozh. náj. Zaripov – 44. Mirnov (Kostitsyn, Azevedo)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Zaripov (MET)
    1:0   Moller (KZN)
    2. série:
    1:0   Lee (MET)
    1:1   Burmistrov (KZN)
    3. série:
    1:1   Grigorenko (MET)
    1:1   Azevedo (KZN)
    4. série:
    1:1   Burmistrov (KZN)
    2:1   Zaripov (MET)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Lee, Chabarov, Maleňkich, Batyršin, Těreščenko – Mozjakin, Kovář, Zaripov – Kaletnik, Platonov, Osala – Jakucenja, Kosov, Kamenev – Pare, Timkin, Juňkov – Grigorenko
    Ak Bars Kazaň: Nilsson (Garipov) – Nikulin, Kornějev, Denisov, Rylov, Musin, Medvěděv, Heshka, Pajgin – Mirnov, Azevedo, Kostitsyn – Svitov, Obuchov, Lukojanov – Varnakov, Moller, Burmistrov – Bodrov, Petrov, Malychin

    Rozhodčí: Ronn, Hofman – Sadovnikov, Zacharenkov
    bahis siteleri