USA – Česko 5:0 (kon.) | Rusko – Česko 5:1 (kon.)
konec
USA
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Česko
Pondělí 12.01.2015, 01:00 • Harborcenter, Buffalo (USA) • Mistrovství světa žen do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Další velký den pro ženský hokej v České republice je tady! Naše reprezentace se přesně jednu hodinu po půlnoci v pondělí 12. ledna představí v semifinále mistrovství světa Spojeným státům. Češky se pokusí vzdorovat všem historickým tabulkám, všem papírovým předpokladům a pokusí se obrovského favorita zaskočit.
     
    Česko přešlo ve čtvrtfinále přes Švédky, které porazilo zejména díky skvělému výkonu v první polovině střetnutí. Náskok 1:0 navýšily na začátku druhé části dvěma brankami, i přesto se ale nakonec musely strachovat o výsledek. V nervydrásajícím závěru zvítězily v poměru 4:3 a posunuly se do bojů o medailové umístění.
     
    Američanky se o čtvrtfinále prakticky zajímat nemusely, účast mezi čtyřmi nejlepšími týmy turnaje si totiž vybojovaly již v základní skupině. V ní ztratily jediný bod po výhře nad rivalem z Kanady až 2:1 po samostatných nájezdech. V úvodním vzájemné střetnutí s českým týmem zvítězilo USA 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Burtová (Bugalskiová) – Dunneová, Marshallová, Gardnerová, Bizalová, Barnesová, Bowlbyová, Steffenová – Skarzynskiová, Snodgrassová, Voightová – Samoskevichová, Roqueová, Gilmoreová – Lonegranová, Shaverová, Davisová – Norbyová, Wokenová, Praterová – Goreckiová

    Česko: Zechovská (Škodová) – Holá, Jančová, Zedníková, Zíková, Bartošová, Kosinová, Pytlíková – Bukolská, Patočková, Pejzlová – Hymlárová, Forejtová, Neubauerová – Mašková, Pátková, Topolská – Smetková, Bucifalová, Jůzková

    Rozhodčí: Senuková (Kanada) – Strattonová (Kanada), Strohmengerová (Německo).
     
    Do začátku jedenáctého měření sil obou týmu v rámci mistrovství světa žen do 18 let schází nějakých dvacet minut. Předchozích deset střetnutí dopadlo vždy lépe pro Spojené státy, které s českým týmem nikdy neztratily ani bod. Pro USA také mluví celkové skóre 105:3. Doufejme, že dnes se nám tuto bilanci podaří trochu upravit.
     
    Hala v Harborcentru je již z větší části zaplněna, na úplné vyprodáno to ale v tuto chvíli nevypadá.
     
    Oba celky již nastupují na ledovou plochu, Češky vedeny svojí kapitánkou Michaelou Pejzlovou, která si ve čtvrtfinále připsala pohledný a zejména vítězný gól.
     
    Úvodní pětice se již staví na prvního vhazování druhého semifinálového duelu. Kdo bude úspěšnější a vyzve ve finále Kanadu? Na koho zbude souboj s Ruskem o třetí pozici? Jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Skvělý začátek českého týmu, ihned po vhazování vtrhla do útočné třetiny Michaela Pejzlová. Její zakončení však Burtová dokázala udržet na svém betonu.
     
    00:32
    Následně již Pejzlová pouze nahazuje kotouč a pouští do hry druhou českou formaci.
     
    01:18
    Gilmoreová sebrala puk Neubauerové, Američanky se poprvé usazují v okolí naší branky.
     
    01:49
    Lonegranová donutila brankářku Zechovskou k prvnímu dnešnímu zákroku, česká gólmanka stihla být u země včas.
     
    01:54
    Následně raději odpalujeme kotouč na zakázané uvolnění.
     
    02:33
    Zatím se nám daří držet americké útoky na uzdě a my si můžeme jen přát, aby to vydrželo co nejdéle to půjde.
     
    03:24
    Patočková nedokázala nahodit puk na polovinu Spojených států, domácí Američanky ale dopadly na druhé straně velmi obdobně.
     
    04:01
    Kapitánka Dunneová vyslala od modré čáry prudkou ránu, naštěstí pro český tým skončil kotouč až na zadním mantinelu.
     
    04:37
    Velkou pochvalu nyní zaslouží Martina Mašková, která dobrým pohybem za americkou svatyni vybojovala pro český tým úvodní přesilovou hru dnešního zápasu. Za držení putuje na trestnou lavici Abby Roqueová (USA).
     
    04:49
    Američanky hned na úvod oslabení posílají puk až k Zechovské.
     
    05:04
    A znovu musíme rozehrávat až zpoza vlastní svatyně.
     
    05:33
    Bára Patočková se nyní velmi neohroženě vydala mezi dvě americké obránkyně. Málem se dokonce dostala k zakončení, to jí však bylo na poslední chvíli znemožněno.
     
    06:08
    Přece jen se nám dařilo držet velkého favorita pod zámkem, k žádnému ohrožení branky Burtové ale nedošlo.
     
    06:27
    Američanky již pomalu vyhlížely návrat vyloučené hráčky, nyní se ale budou muset znovu bránit. Podražením se provinila Samantha Davisová (USA).
     
    06:37
    Spojené státy jsou alespoň ve čtyřech.
     
    07:09
    Martina Mašková se na chvíli objevila sama před americkou brankou, škoda, že nedokázala zpracovat poskakující kotouč. To mohlo být pro Spojené státy hodně nebezpečné.
     
    07:35
    Na druhé straně donutila Norbyová Zechovskou dobrým forčekinkem ukrýt puk pod její lapačku.
     
    08:00
    Česká obrana tentokrát propadla, za což mohla být hrubě potrestána! Míša Jančová neuhlídala na pravé straně Bowlbyovou, která naservírovala puk na Rebeccu Gilmoreovou! Americkou útočnici ve skvělé pozici bravurně vychytala Zechovská!
     
    08:52
    USA se v poklidu ubránilo, vyloučená Davisová je zpět na ledové ploše.
     
    09:15
    Výtečně Zechovská! Česká brankářka nyní chytila téměř jistou branku, když se roztáhla na brankové čáře a zabránila v radost Sophie Shaverové! Ještě že tak!
     
    09:31
    Američanky zkusily další rychlou přihrávku přes střední pásmo, podobné akce však máme zatím výborně přečtené.
     
    10:03
    Po deseti odehraných minutách stále hrajeme se Spojenými státy nerozhodně, za podobný průběh jsme pochopitelně velice rádi!
     
    10:15
    Navíc nás čeká již třetí přesilová hra v dnešním duelu. Davisová (USA) je podruhé v krátké době poslána za katr, tentokráte za podražení.
     
    11:00
    Naše hráčky se drží v útočném pásmu a pokouší se vymyslet nějakou gólovou kombinaci či střelu.
     
    11:18
    Pokus Bucifalové z ostrého úhlu neměl příliš šance na úspěch, domácí hráčky se následně osvobozují.
     
    11:50
    Rázem jsme se mohli dokonce dostat do vedení! Pejzlová parádní přihrávkou našla před brankou najíždějící Bukolskou, která však z bezprostřední blízkosti nedokázala vměstnat puk mezi tři tyče!
     
    12:23
    Krátce po návratu vyloučené hráčky poslala puk na branku Jančová, její nahození sice vypadlo Burtové z výstroje. Poblíž ale nebyl nikdo, kdo by mohl puk dorazit za brankovou čáru.
     
    12:54
    Střela Gilmoreové příklepem od modré čáry nabrala nepříjemný směr, Zechovská zasahuje ramenem.
     
    13:25
    Shaverová nyní doslova sešrotovala českou obránkyni Holou! Naštěstí je naše členka první formace v pořádku a již spokojeně odpočívá na hráčské lavici.
     
    13:59
    Vzápětí to znovu hořelo na českém brankovišti! Po skvělém průniku Lonegranové zakončovala Samoskevichová, před klouzající Zechovskou jí ale kotouč sjel z čepele!
     
    14:16
    Tvrdá střela Snodgrassové končí v náruči české brankářky. Vhazovat se bude po její pravé ruce.
     
    14:51
    Pejzlová znovu ukázala, že se toho ani náhodou nemusíme bát. Její průnik po pravé straně skončil zakončením na bližší tyč, Burtová znovu neomylná.
     
    15:06
    Velká škoda hákování Noemi Neubauerové (CZE) ve středním pásmu, za což je naše hráčka odměněna dvěma minutami. Dostaneme možnost si prohlédnout také americkou početní převahu.
     
    15:20
    Poté, co se puk třepotá až v ochranné síti, jsou Američanky na chvíli vykázány z útočného pásma.
     
    15:35
    Již čtyřgólová Melissa Samoskevichová dostala hodně prostoru na střelu, Zechovská ale měla dobrý výhled, a tak jí její rána doprostřed branky nevystrašila.
     
    16:08
    USA právě vstřelilo branku!
    Americký výběr nakonec početní převahu využívá! Na levém kruhu měla spoustu času si vybrat, kam umístí puk REBECCA GILMOREOVÁ, která neomylně vymetla všechny pavučinky ve vzdálenějším růžku české svatyně – 1:0! Asistence: Jincy Dunneová a Melissa Samoskevichová.
    Rebecca GILMOREOVÁ - 1:0
     
    16:47
    Hlavně se nenechat tímto gólem rozhodit! Další kvalitní příležitost měla Presley Norbyová, Zechovská si však povyjela a prudkou ránu americké hráčky dokázala lapit!
     
    17:36
    Velký závar na českém brankovišti nakonec další americkou radostí nekončí, naše obránkyně to v čele se Zechovskou zvládly.
     
    18:03
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak nyní jsme již neměli příliš nárok zasáhnout! Parádní americká kombinace začala na levé straně, odkud milimetrovým pasem našla Melissa Samoskevichová najíždějící REBECCU GILMOREOVOU, která bez potíží uklidila puk do české sítě – 2:0! Asistence: Melissa Samoskevichová a Patricia Marshallová.
    Rebecca GILMOREOVÁ - 2:0
     
    18:55
    Češky jsou nyní psychicky hodně dole, hlavní je do konce první části již zbytečně neinkasovat.
     
    19:09
    Zatím to vypadá dobře, podařilo se nám dostat puk alespoň do středního pásma.
     
    19:43
    Pozor na zakončení Voightové z otočky, naštěstí pro nás puk skončil mimo branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    S úvodní dvacetiminutovkou můžeme být s české strany zajisté spokojeni, i přes nepříznivé skóre. V úvodu jsme byli aktivní směrem dopředu, díky přesilovým hrám jsme také několikrát americkou brankářku zaměstnali. O to víc nás může mrzet nepovedená závěrečná pětiminutovka, kdy jsme dvakrát inkasovali. Není důvod nic vzdávat, stále je o co hrát! Pokračovat se bude zhruba v 1:44.
     
    Střely na branku v první třetině:

    USA – 15
    Česko – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Hned v úvodu se americké hráčky vrhly směrem dopředu, do předbrankového prostoru je naše reprezentantky však po dobré práci nepustily.
     
    21:10
    Nyní již musela Zechovská předvést kvalitní zákrok, když v sedě zastavovala střelu a následné dorážky Samoskevichové! Naštěstí se jí podařilo americkou příležitost zlikvidovat!
     
    22:10
    Teď si musela česká brankářka pro zákrok povyskočit, Američanky i nadále zůstávají s kotoučem v útočné třetině.
     
    22:31
    Rána Bowlbyové od modré čáry odrazila Zechovská ramenem až do ochranné sítě. Můžeme v klidu vystřídat a odpočinout si.
     
    22:38
    Navíc budeme hrát přesilovku pěti proti čtyřem, Caitrin Lonegranová (USA) dostává menší trest za podražení.
     
    22:58
    Škoda! Kateřina Bukolská měla srovnaný puk na své hokejce, její prudké zakončení však Burtová vytěsnila mimo branku!
     
    23:49
    Zíková tahem poslala puk na americkou branku, Burtová znovu zaúřadovala svoji lapačkou. Nevadí, přesně takto to musíme zkoušet i nadále.
     
    24:15
    Výborně se zpoza branky vytočila Hymlárová, její střelu i následné jedovaté dorážky Patočkové ale v brance neskončily! Tato přesilovka pro nás měla znamenat gólovou radost!
     
    24:38
    Američanky hrají v plném počtu a začínají směrem dopředu zase zlobit.
     
    25:11
    Samantha Davisová byla naprosto zapomenuta před českou brankou, mohla si prakticky vybrat, kam pošle kotouč! Nakonec zvolila pro nás tu nejlepší možnost, přestřelila!
     
    25:27
    Další americká akce je zastavena pro postavení mimo hru, čeká nás buly ve střední třetině.
     
    25:45
    Rána Mikaely Gardnerové měla rychlost i přesnost, to by se ale v šibenici nemohla zjevit připravená lapačka Zechovské.
     
    26:23
    Míša Jančová dostala tvrdou ránu Američanek do svého ochranného košíku, vypadá otřeseně, ale pokračuje ve hře.
     
    26:39
    USA právě vstřelilo branku!
    Bohužel pro nás ale také Američanky pokračovaly v tlaku, který vrcholí třetím gólem v síti Zechovské! Až příliš mnoho času dostala na dorážku na hranici brankoviště MELISSA SAMOSKEVICHOVÁ, která ke svým dvěma asistencím přidává také vstřelenou branku – 3:0! Asistence: Rebecca Gilmoreová.
    Melissa SAMOSKEVICHOVÁ - 3:0
     
    27:45
    Našim reprezentantkám se hra dopředu v tuto chvíli vůbec nedaří, hlavní nyní bude co nejméně inkasovat a třeba i pošetřit síly na zítřejší důležitější střetnutí.
     
    27:45
    Našim reprezentantkám se hra dopředu v tuto chvíli vůbec nedaří, hlavní nyní bude co nejméně inkasovat a třeba i pošetřit síly na zítřejší důležitější střetnutí.
     
    28:40
    Čtvrtý hřebíček do rakve mohla zasadit Caitrin Lonegranová, své zakončení chytře posílala do protipohybu české brankářky, která neměla šanci na kotouč dosáhnout. Naštěstí pro Zechovskou skončil puk mimo!
     
    29:04
    Až příliš necháváme americké hráčky na brankovišti dorážet, z čehož plynou další brankové příležitosti. Směrem dozadu to není v současnosti tak ideální jako například v první části.
     
    29:40
    Již velmi dlouho se hraje bez jakéhokoliv přerušení a také šance na české vystřídání. Naše třetí formace je na ledě již velmi dlouho.
     
    30:08
    Až nyní raději Kateřina Zechovská podržela nahození od modré čáry a umožnila svým spoluhráčkám vystřídat.
     
    30:35
    Aktivní Samoskevichovou napálila svoji další střelou pouze Pytlíkovou, kotouč končí v rohu kluziště.
     
    30:50
    Směrem dopředu je na české straně nejvíce vidět Michaela Pejzlová, která si do svých statistik připsala již třetí střelu. Burtová s ní však neměla sebemenší problém.
     
    31:28
    Zechovská nyní byla tísněna vlastní spoluhráčkou, a proto neměla moc prostoru zasahovat. Ještě štěstí, že Bowlbyová svoji střelou netrefila přihrávku spoluhráčky.
     
    31:38
    Lonegranová (USA) to přehnala s dorážkami, za sekání do české gólmanky Zechovské putuje na trestnou lavici.
     
    32:34
    Naše početní výhoda zatím není nijak nebezpečná, stále se hraje v obranném pásmu českých hokejistek.
     
    33:08
    Tentokrát se před branku pokusila natlačit Patočková, sice se jí to povedlo, na brankovišti jí ale kotouč odstřelila pozorná obránkyně USA.
     
    33:38
    Spojené státy jsou v pěti, Češky si v početní výhodě nepřipsaly ani jeden střelecký pokus.
     
    34:00
    To již neplatí po průniku a zakončení Noemi Neubauerové, na jejíž střele od modré si Burtová smlsla lapačkou.
     
    34:55
    U mantinelu si žádné servítky nebrala Kristýna Pátková (CZE), která je za nebezpečnou hru tělem vykázána na lavici hanby.
     
    35:07
    Druhé oslabení pro nás začíná o něco lépe, Američanky jsou za postavení v brankovišti vykázány pryč z útočné třetiny.
     
    35:23
    Rána Marshallové zaplavala ve vzduchu a nadělala Zechovské velké potíže! Česká gólmanka ji nakonec hřbetem lavičky tečuje nad břevno!
     
    36:16
    Že má Marshalllová ránu nyní nechala poznat kapitánku Pejzlovou, která s bolestí ruky odchází s českým lékařem do kabiny.
     
    36:29
    USA právě vstřelilo branku!
    I druhou početní výhodu Američanky dokázaly zužitkovat! Ostřelování od modré čáry pokračovalo, odražený puk po střele Dunneové se dostal k MELISSE SAMOSKEVICHOVÉ, která ho bleskurychle uklidila do české sítě – 4:0! Asistence: Jincy Dunneová a Rebecca Gilmoreová.
    Melissa SAMOSKEVICHOVÁ - 4:0
     
    37:15
    Znovu se hra posouvá do obranného pásma českých juniorek. Hlavní bude již do konce druhé části neinkasovat.
     
    37:45
    Dobrou šanci na navýšení amerického vedení měla Sophie Skarzynskiová, při střele jí ale sjel puk z čepele a rána zamířila mimo!
     
    37:57
    V závěru druhé části se budeme těšit z výhody jedné hráčky na ledě. V útočném pásmu naprosto zbytečně hákovala Skarzynskiová (USA), která si tak půjde odpočinout za katr.
     
    38:30
    Ani tato přesilová hra není příliš vydařená, po již třiatřicátém zásahu Zechovské se bude vhazovat v našem obranném pásmu.
     
    39:12
    Postup českého týmu končí ve středním pásmu, Američanky následně v poklidu vyhazují kotouč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nakonec končí stejným poměrem jako ta první. Je velká škoda, že náš apetit a aktivita směrem dopředu z úvodní části vyprchaly a soustředíme se pouze na bránění. Američankám navíc ve skóre pomáhají dvě využité přesilové hry. Ve třetí třetině se pokusíme uhájit důstojný výsledek a našetřit co nejvíce sil na zítřejší souboj s Ruskem o bronzové medaile. Třetí třetina začne asi v 2:30.
     
    Střely na branku ve druhé třetině (celkem):

    USA – 23 (38)
    Česko – 3 (9)
     
    Kapitánka Pejzlová nenaskočí do třetí třetiny dnešního zápasu, na střídačce jí nevidíme. Doufejme, že bude v pořádku. To by bylo pro český výběr do případného zápasu o bronz citelné oslabení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Američanky postavily do třetí části mezi tři tyče Brittany Bugalskiovou, Kaittlin Burtová má pro dnešek hotovo!
     
    40:30
    Skarzynskiová hodně nepříjemně centrovala puk před českou klec, nikoho v amerických barvách ale najít nedokázala.
     
    41:08
    Patočková s Neubauerovou se snažily udržet útočné pásmo pro český tým, proti americké přesile se jim to ale nepovedlo.
     
    41:25
    Další americkou útočnou akci přerušilo postavení mimo hru.
     
    42:30
    Bucifalová se hodně tvrdě střetla u mantinelu s jednou z amerických hráček a bude za to pykat. Od rozhodčích obdržela menší trest za vražení na hrazení.
     
    43:05
    Hned na úvod se našim reprezentantkám daří dostat puk pryč z naší obranné třetiny.
     
    43:56
    Alex Wokenová zkusila z ostrého úhlu štěstí na přední tyč, Zechovská se stihla přesunout a nakonec očima zkontrolovala dráhu puku.
     
    44:17
    Rána Skarzynskiové již byla mnohem nebezpečnější, česká brankářka ji však vyrážečkou posílá do rohu.
     
    44:30
    To nejhorší máme za sebou, Bucifalová již znovu krouží po ledové ploše.
     
    44:58
    A ihned stihla do úniku vyslat Noemi Neubauerovou. Česká útočnice zkusila střelu tahem od modré čáry, která byla o americkou hokejku přizvednuta do ochranné sítě.
     
    45:36
    Tak to je obrovská škoda! Americká defenzíva totálně zapomněla na Martinu Maškovou, která postupovala sama na branku! Nakonec zvolila přímou střelu zápěstím, jenže trestuhodně minula americkou klec!
     
    46:28
    Zedníková dobrou prací holí zastavila alespoň na chvíli americký útok, české počínání v útočném pásmu ale nemělo dlouhého trvání.
     
    47:38
    Zechovská má opět spoustu práce s pokrytím amerických střel, vše se jí ale daří vyřešit.
     
    48:02
    To už však nyní neplatí! Velké zmatky v brankovišti ukončila Karolína Kosinová, která zalehla puk! Po jejím přestupku pojedou Spojené státy trestné střílení!
     
    48:02
    Skvěle Zechovská! Forhendovou kličku Paige Voightové dokázala česká brankářka betonem odklidit do rohu hřiště!
    Kateřina Zechovská a vychytané trestné střílení
     
    48:24
    Příklep Marshallové na modré znamená další zákrok pro Kateřinu Zechovskou. Ta i přes čtyři inkasované branky působí velmi klidným dojmem.
     
    48:51
    V útrobách mezi střídačkami se začíná rozcvičovat Blanka Škodová. Že by měl trenér Fidrmuc v plánu výměnu brankářek?
     
    49:17
    Češky si znovu vyzkouší hru v početní převaze, za podražení je na trestnou lavici odeslána Samantha Davisová (USA).
     
    49:43
    Zatím to spíš vypadá jako americká přesilovka, naše reprezentantky pouze vyhazují puky na polovinu svého soupeře.
     
    50:40
    Chybu na modré čáře vyrobila Karolína Kosinová, vše nakonec musela podražením vyřešit Debora Bartošová (CZE). Česká obránkyně již sedí na trestné lavici. Upřímně v tuto chvíli můžeme být rádi, že se nejedná o další trestné střílení.
     
    50:40
    Česká lavička si vyžádala oddechový čas!
     
    50:54
    Americká akce je ukončena pro špatný přechod přes střední pásmo. Po ofsajdu se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    51:17
    Američanky jsou v pěti a začíná jejich zkrácená přesilovka.
     
    51:53
    Dnešnímu druhému semifinálovému utkání přihlíží v Harborcentru 1 430 diváků.
     
    51:53
    Do české branky se na posledních osm minut dnešního zápasu staví Blanka Škodová!
     
    52:17
    USA právě vstřelilo branku!
    Americký zámek nás svíral již příliš dlouho, z čehož pramenila třetí využitá přesilová hra! Puk za záda Blanky Škodové dostala střelou mezi rozevřené betony SAMANTHA DAVISOVÁ – 5:0! Asistence: Caitrin Lonegranová a Sophia Shaverová.
    Samantha DAVISOVÁ - 5:0
     
    53:37
    Americká převaha pokračuje velmi svižně, Škodová má na svém kontě během několika chvil přes pět zákroků. Bohužel také inkasovanou branku.
     
    54:24
    Zakončení Norbyové se otřelo o boční oblouk české svatyně, následně rozjetá Gilmoreová poslala puk přímo do náruče Blanky Škodové.
     
    55:10
    Další komplikace pro český tým přicházejí s vyloučením Debory Bartošové (USA). Podaří se nám konečně zpacifikovat přesilovku Spojených států?
     
    55:30
    Marshallová umístila svoji střelu do připravené lapačky české brankářky Blanky Škodové, která zatím na tomto turnaji podává vynikající výkony.
     
    56:28
    Spojené státy vyslaly na českou branku již neuvěřitelných 64 střel! O tu poslední se postarala od modré čáry Dunneová.
     
    57:03
    Steffenová již kotouč v útočném pásmu nestihla, Češky tak dostanou na rozehrávku klid.
     
    58:27
    Spojené státy se přece jen ještě snaží o vstřelení šesté branky, je ale vidět, že již rozhodně nehrají na sto procent.
     
    59:10
    Kateřina Bukolská mohla zaznamenat alespoň čestný český úspěch, pozorná obránkyně jí však do zakončení nepustila.
     
    59:39
    Bekhendové zakončení Gardnerové má ve své moci Škodová. To by již mohlo být pro českou obranu dobré.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Česká republika podlehla v semifinálovém střetnutí Spojeným státům 0:5 a ještě v dnešní den ji v Buffalu čeká boj o bronzové medaile.
     
    Z české strany byla nejlepší hráčkou vyhlášena Kateřina Zechovská, za Spojené státy převezme cenu autorka dvou branek Rebecca Gilmoreová.
     
    Střely na branku ve druhé třetině (celkem):

    USA – 28 (66)
    Česko – 2 (11)
     
    To je pro dnešek z Buffala vše, s přáním příjemného zbytku noci se s vámi loučím. Zítra nás čekají boje o medaile, u kterých zajisté nesmíte chybět! Startujeme soubojem o bronz mezi Českem a Ruskem ve 21 hodin středoevropského času.
    . (03:04:25)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 17. Gilmoreová (Dunneová, Samoskevichová), 19. Gilmoreová (Samoskevichová, Marshallová), 27. Samoskevichová (Gilmoreová), 37. Samoskevichová (Dunneová, Gilmoreová), 53. Davisová (Lonegranová, Shaverová)


    USA: Burtová (41. Bugalskiová) – Dunneová, Marshallová, Gardnerová, Bizalová, Barnesová, Bowlbyová, Steffenová – Skarzynskiová, Snodgrassová, Voightová – Samoskevichová, Roqueová, Gilmoreová – Lonegranová, Shaverová, Davisová – Norbyová, Wokenová, Praterová – Goreckiová. Trenér: Joel Johnson.
    Česko: Zechovská (52. Škodová) – Holá, Jančová, Zedníková, Zíková, Bartošová, Kosinová, Pytlíková – Bukolská, Patočková, Pejzlová – Hymlárová, Forejtová, Neubauerová – Mašková, Pátková, Topolská – Smetková, Bucifalová, Jůzková. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Rozhodčí: Senuková (Kanada) – Strattonová (Kanada), Strohmengerová (Německo)

    Diváci: 1 430
    bahis siteleri