N.Novgorod – Jokerit 3:4 (kon.) | Minsk – Dynamo Moskva 3:2 (2:0 po s.n.) | Petrohrad – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
Riga – Čerepovec 2:0 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
3:4 (0:1, 0:2, 3:1)
Jokerit Helsinky
Úterý 13.01.2015, 17:00 • Konovalenko Sports Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Domácí to zkouší v šesti.
     
    59:34
    Rozhodčí vyloučil zřejmě za nesportovní chování Steva Mosese, domácí si přesilovou hru ovšem nezahrají. Jedná se o osobní trest.
    Jevgenij MOZER - 3:4
     
    59:34
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    To jsou věci! Enormní tlak Novgorodu s mohutnou podporou frenetického publika končí kontaktní brankou. O tu se postaral JEVGENIJ MOZER, který byl důrazný před hostující branku a kotouč zasunul mezi Heleniusovy betony. Zásadní otázka je, není už pozdě na srovnání? Asistence: Jarkko Immonen, Sakari Salminen.
     
    58:30
    Domácí to už podruhé v zápase zkouší v šesti.
    Wojtek WOLSKI - 2:4
     
    56:28
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ta nakonec přišla, domácí využívají svou přesilovou hru a tahle partie ještě může být pořádně dramatická. WOJTEK WOLSKI si najel do pravého kruhu, vyslal takovou nepříliš razantní střelu, která se od brusle jednoho z bránících hráčů Jokeritu odrazila mezi Heleniusovy betony. Asistence: Juuso Hietanen.
     
    54:54
    Domácí si navíc zahrají přesilovou hru. 2+10 minuty za úder do oblasti hlavy a krku dostal Ossi Väänänen.
     
    53:56
    A pozor. Kvůli nezřetelným problémům opustil Henrik Karlsson po první inkasované brance hostující svatyni a jeho místo zaujme Riku Helenius, tak, že by ještě přece jen zápletka?
    Niko KAPANEN - 1:4
     
    53:56
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Naděje domácího týmu na vyrovnání se ale rázem rozplynuly jako pára nad hrncem. Brejk Jokeritu zakončoval přesnou bekhendovou střelou mezi vyrážečku a beton Aljapkina NIKO KAPANEN. Asistence: Niklas Hagman.
     
    53:49
    Jenomže Wolski pálil od modré čáry, Immonen dorážel nebezpečně mimo bránu.
    Vladimir GALUZIN - 1:3
     
    52:37
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácím risk s odvoláním gólmana devět minut před koncem normální hrací doby vyšel a poprvé překonávají Karlssona v bráně Jokeritu. Hietanenovu střelu od modré čáry tečoval za záda hostujícího gólmana VLADIMIR GALUZIN. Asistence. Juuso Hietanen, Sergej Bernackij.
     
    51:15
    Domácí vyhráli buly a odvolali gólmana! To se jen tak nevidí.
     
    47:50
    Svou vyloženou šanci před malou chvílí neproměnil Pöysti, který zblízka dvakrát nepřekonal mladého gólmana Nižného Novgorodu.
     
    33:45
    Wolského nebezpečný pokus Karlsson neudržel, z následné skrumáže se Torpedo nedokázalo prosadit.
     
    33:29
    Domácí si zahrají početní převahu. 2+2 minuty za nebezpečnou hru vysokou holí dostal Juhamatii Aaltonen.
     
    29:56
    Přesilová hra Jokeritu je u konce. Niko Kapanen dostal dvě minuty za podražení a usedl za katr.
     
    28:45
    Před malou chvílí to na ledě pořádně zajiskřilo. Denis Kazjonov najel nešetrně do Omarka, který se zvedal těžce z ledu. Svého parťáka z útoku se chopil hájit Koukal a přiblížil se ke Kazjonovovi, který však českého útočníka složil k ledu a míří za katr. Od rozhodčího dostal dvě minuty za úder do hlavy a oblasti krku a k tomu desetiminutový "osobák".
     
    26:54
    Výtečný zákrok lapačkou nyní vytáhl Karlsson, který doslova ukradl gól Salminenovi, který se ocitl v blízkosti brány a mohl si vybrat, kam bude mířit. Karlsson však jeho záměr vystihl a tento zákrok nebude chybět v sestřizích ze zápasu.
     
    25:10
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Dvě minuty dostal Niklas Hagman.
     
    23:02
    Domácí střídačka si bere oddechový čas.
    Steve MOSES - 0:3
     
    23:02
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak tohle je pro domácí mužstvo hodně kruté. Jokerit vede už o tři branky. Přečíslení finského celku zakončoval přesnou střelou mezi Birjukovovu lapačku a beton STEVE MOSES, který se prosadil dvakrát během necelé minuty.
     
    22:23
    Trenér Torpeda Nižnij Novgorod se rozhodl pro změnu v brankovišti. Michaila Birjukova nahrazuje v bráně Maxim Aljapkin.
    Steve MOSES - 0:2
     
    22:23
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté byli v posledních chvílích aktivnějším mužstvem a nyní za to nesou ovoce. STEVE MOSES vyjel zpoza brány, střela mu vůbec nesedla, ale to nejproduktivnějšího hráče Jokeritu mrzet nemuselo, protože obránce Blažjevskij poslal bruslí kotouč nešťastně mezi betony vlastního brankáře. Asistence: Topi Jaakola.
     
    15:10
    Na druhé straně se v přečíslení dva na jednoho dostal do výhodné střelecké pozice Steve Moses. Nejproduktivnější hráč Jokeritu ovšem Birjukova nepřekonal.
    Linus OMARK - 0:1
     
    11:36
    Jokerit právě vstřelil branku!
    První střela na branku v podání Jokeritu a první gól. Z této rovnice nyní těží hokejisté z finské metropole, kteří otevírají skóre utkání. LINUS OMARK si vyměnil kotouč s Petrem Koukalem a z pravého kruhu poslal svou střelu zápěstím do šibenice domácí brány. Asistence: Petr Koukal.
     
    11:15
    Domácí si mohou vytvořit první tlak v zápase, dvě minuty za sekání totiž dostal Nikita Filatov a hosté si zahrají početní převahu.
     
    09:15
    A další dobrá šance Torpeda. Denis Kazjonov se stahovačkou dostal do mezikruží, odkud zblízka prověřil Karlssona bekhendem, švédský gólman ve službách Jokeritu však chytá sebejistě.
     
    05:04
    Salminen vyjel z rohu kluziště až před Karlssona, jehož ovšem nepřekonal.
     
    02:30
    Výtečný zákrok Karlssona, který se stačil přesunout proti střele Wolského z pravého kruhu.
     
    02:15
    Domácí si zahrají první přesilovou hru zápasu, Topi Jaakola dostal dvě minuty za podražení.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 53. Galuzin (Hietanen, Bernackij), 57. Wolski (Hietanen), 60. Mozer (Immonen, Salminen) – 12. Omark (Koukal), 23. Moses (Jaakola), 24. Moses, 54. Kapanen (Hagman)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Birjukov (23. Aljapkin) – Hietanen, Bernackij, Grigorjev, Osipov, Blažjevskij, Aljajev, Těrnavskij – Salminen, Immonen, Wolski – Filatov, Stoljarov, Galuzin – Mozer, Dm. Kazjonov, De.Kazjonov – Krasnoslobodcev, Savinainen, Kňazjev, Konkov
    Jokerit Helsinky: Karlsson (53. Helenius) – Väänänen, Gunderson, Jaakola, Peltola, Ohtamaa, Lajunen, Saari – Hagman, Kapanen, Pöysti – Harju, Aaltonen, Sallinen – Moses, Koukal, Omark – Mäki, Ben- Amor, Wirtanen

    Rozhodčí: Kulakov, Ščenjov – Sivov, Čubykin