Zambie – DR Kongo 1:1 (kon.) | Tunisko – Kapverdy 1:1 (kon.)
konec
Tunisko
1:1 (0:0)
Kapverdy
Neděle 18.01.2015, 20:00 • Nuevo Estadio de Ebebiyín (Ebebiyín) • Africký pohár národů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem fanynkám a fanouškům afrického fotbalu. Mistrovství Afriky, konané v Rovníkové Guineji, odstartovalo sobotním utkáním domácí reprezentace s výběrem Konga. Z šestnácti účastníků ve čtyřech skupinách postoupí vždy dva nejlepší do čtvrtfinále. Turnaj vyvrcholí finálovým kláním 8. února v Batě.
     
    V dnešním utkání se zaměříme na souboj mezi Tuniskem a Kapverdy, jehož úvodní výkop je naplánován od 20 hodin. Dalšími účastníky skupiny B jsou Demokratická republika Kongo a Zambie.
     
    Úvodní sestavy:

    Tunisko: Mathlouthi – Abdennour, Ben Youssef, Maaloul, Chikhaoui, Nater, Saihi, Khazri, Mathlouthi, Akaichi, Manser
    Náhradníci: Ben Mustapha, Mohsni, Bedoui, Ragued, Msakni, Younés, Sassi, Yacoubi, Chermiti, Ben Djemia, Ben Cherifia, Rajaibi

    Kapverdy: Vózinha – F. Varela, Gege, Stopira, Carlitos, Babanco, Calú, Rocha, Heldón, Djaniny. Kuca
    Náhradníci: Kay, Semedo, O. Fortes, T. Varela, Rodrigues, Kevin, Platini, Tavares, Nivaldo, Mendes, Cruz, J. Fortes

    Rozhodčí: Otogo-Castane – Doumbouya, Ndagijimana.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali fotbalité Tuniska, kteří do utkání nastoupili v bílých dresech, jejich soupeři zvolili dresy modré barvy.
     
    1
    Fotbalisté Kapverd získali míč a pokusili se založit útočnou akci pomocí dlouhého nákopu, míč však odvrátila pozorná defenziva Tuniska.
     
    2
    Ofenzivní akce Kapverd byla zastavena jen za cenu faulu. Míč z nařízeného přímého volného kopu dolétl na hlavu Fernanda Varely, který z malého vápna orazítkoval pravou tyč Mathlouthiho svatyně!
     
    3
    Kapverďané jsou v úvodních minutách ofenzivnějším celkem, Tunisané jsou nuceni bránit se jejich náporu.
     
    4
    Fotbalisté Tuniska se poprvé v utkání dostali do blízkosti pokutového území svých soupeřů, šestnáctkou však míč bez povšimnutí pouze proletěl.
     
    5
    Reprezentanti Kapverd se ve středu hřiště provinili nedovoleným zákrokem, fauloval kapitán Babanco.
     
    6
    Hráči Tuniska vzápětí získali výhodu autového vhazování, po kterém se však dopustili útočného faulu. S míčem tak mohou hrát opět fotbalisté Kapverd.
     
    7
    Podél levé postranní čáry táhl útok Tuniska Akaichi, defenziva Kapverd však byla pozorná a centrovaný míč zblokovala na roh.
     
    8
    Míč se hráčům v bílých dresech sice podařilo procpat do vápna, k zakončení ovšem nedošlo.
     
    9
    Hra se teď poněkud vyrovnala, obě mužstva se střídají v držení míče a kombinačních souhrách.
     
    10
    Reprezentanti ostrovní země se dopustili útočného faulu, když kapitán Babanco nedovoleným způsobem atakoval záložníka Mansera.
     
    11
    Hra je přerušena, neboť středopolař Tuniska zůstal ležet v nepříjemné pozici na trávníku. Po chvíli se však zvedl ze země a vypadá to, že může dále pokračovat ve hře.
     
    12
    Tunisané se dostali do zajímavého zakončení, střela vyprodukovaná zpoza šestnáctky však neměla gólové parametry.
     
    13
    Akaichi se nyní objevil na pravé straně, v obtížné pozici však nedokázal poslat míč před bránu a ten skončil vedle brankové čáry. Odkop provede brankář Vózinha.
     
    14
    Na druhé straně letěl do vápna Tuniska centr, který měl na svědomí Héldon. Míč však doplachtil pouze do rukou připraveného gólmana Mathlouthiho.
     
    15
    Khazri si počínal velmi ostře v souboji se svým protihráčem a uviděl trest žluté barvy.
     
    16
    Tunisané si vypracovali zajímavou šanci, když se po centru z pravé strany opřel hlavou do míče Akaichi. Ten byl však tísněn hráčem soupeře a tak nedokázal zamířit přesněji, než jen do gólmana Vózinhy, který míč vyrazil do bezpečných míst.
     
    17
    Nyní se nepřesným střeleckým pokusem prezentoval Khazri, bude z toho pouze odkop od svatyně, kterou hájí kapverdský brankář.
     
    19
    Po dlouhé době se k obléhání branky Tuniska dostali hráči v modrých dresech, jejich postupný útok byl však zneškodněn v souladu s pravidly.
     
    19
    Fotbalisté ostrovní země se však dokázali dostat k míči a přízemní střelu z rohu šestnáctky vyprodukoval Kuca, proti kterému skvěle zakročil Mathlouthi, který míč vyrazil na roh.
     
    20
    Po odehrání rohového kopu se však před brankou Tuniska nic zásadního neodehrálo, u míče jsou fotbalisté v bílých dresech.
     
    22
    Reprezentanti Kapverd přitopili pod kotlem a nyní zaměstnávají obranu svého soupeře, ta zatím odolává.
     
    23
    Kupředu se po zisku míče vydali hráči Tuniska, ale nepronikli vůbec daleko, míč se ocitl v zámezí a zpět do hry jej vhodí Kapverďané.
     
    24
    Přetažený centr si u rohového praporku zpracoval Chikhaoui, kapitán Tuniska poté kombinoval se svými spoluhráči, ale ofenzivní akce postrádala nápad.
     
    25
    Míč se v těchto chvílích nachází na kopačkách kaprverdských hráčů, kteří se pokoušejí prodrat obranou soupeře.
     
    26
    Nyní se hraje převážně ve středu hřiště, míč putuje především kolem středového kruhu, kde o něj probíhají četné souboje.
     
    27
    Po odrazu od kapverdského fotbalisty se míč ocitl za postranní čárou, vhazovat tak budou reprezentanti Tuniska.
     
    28
    Ti založili útočnou akci, kterou zastavil zdvižený praporek pomezního arbitra, v ofsajdu se totiž nacházel Maaloul.
     
    29
    Maaloul ve středu hřiště fauloval Rochu a s míčem tak budou moct hrát fotbalisté v modrých dresech.
     
    30
    Kapverdy si vytvořily další nebezpečnou střeleckou příležitost, když útok tohoto celku táhl po pravé straně Héldon, který míč předložil před pokutové území Djaninymu, proti jehož ráně skvěle zareagoval brankář Tuniska, jenž vyrazil míč před sebe.
     
    32
    Sledujeme opravdu vynikající úroveň hry, za kterou by se nemusely stydět ani mnohé evropské celky.
     
    33
    I když je stav stále bezbrankový, utkání rozhodně nepostrádá náboj, navíc přítomné publikum vytváří skvělou atmosféru a burcuje své svěřence.
     
    35
    Fotbalisté Kapverd se dopustili faulu na polovině svého soupeře, s míčem tak budou hrát právě Tunisané.
     
    36
    Ti se dostali k centru z levé strany hřiště, pro míč si došel brankář Vózinha, který jej sebral ze vzduchu.
     
    36
    Na opačné straně hrací plochy zkoušel brankáře Mathlouthiho překvapit nadýchaným lobem Djaniny, míč z jeho kopačky jen těsně prosvištěl kolem vzdálenější tyče.
     
    38
    Útočná akce Kapverd byla zastavena těsně před hranicí šestnáctky jen za cenu faulu. Ačkoliv se verdikt rozhodčího hráčům Tuniska vůbec nezamlouvá, budou mít Kapverdy dobrou příležitost otevřít skóre.
     
    40
    K exekuci přímého volného kopu z ideální střelecké se postavil Babanco, střela kapverdského kapitána byla obranou Tuniska tečována. K míči se ale následně po několika odrazech dostal Kuca, který ve velmi nadějné pozici nedokázal vypálit přesně.
     
    42
    Zaútočili si také fotbalisté v bílých dresech, obrana Kapverd však byla zkonzolidovaná a inkasování gólu nepřipustila.
     
    43
    Další ofenzivní tažení kapverdského celku bylo zastaveno nedovoleným zákrokem před pokutovým územím.
     
    44
    Střílený centr byl však zblokován dobře postavenou zdí, od které se míč odrazil do bezpečných míst.
     
    45
    Hlavní arbitr nastavil v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    V závěru úvodního poločasu se hraje ve středu hrací plochy, míč je od šestnáctek obou mužstev velmi vzdálen.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První dějství mělo velice dobrou úroveň, k vidění bylo několik gólových příležitostí, ovšem žádná z nich nebyla využita. Hra se přelévala ze strany na stranu a o ofenzivní výpady nebyla nouze. Přítomné publikum se rozhodně nenudilo, úvodní branka by však určitě nebyla na škodu. Dočkáme se jí ve druhé půli? Ne to si počkejte u našeho online přenosu.
     
    Fotbalisté obou reprezentačních celků jsou již zpět na hrací ploše, druhá polovina utkání tak započne co nevidět.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Reprezentanti Kapverd se ihned na začátku druhého poločasu dostali k šestnátce svého soupeře, kde vybojovali rohový kop.
     
    47
    Po něm hráči v modrých dresech zahrávali další kop od rohového praporku, ovšem ani tentokrát jim to nebylo nic platné, jelikož defenziva tuniského celku byla pozorná.
     
    48
    Nedovolený zákrok teď zastavil rozvíjející se útok hráčů ostvoního celku, míč po přímém volném kopu dolétl do náruče připraveného gólmana Mathlouthiho.
     
    49
    S míčem v těchto chvílích kombinují fotbalisté Tuniska, kteří kulatý nesmysl drží na útočné polovině.
     
    50
    Po autovém vhazování se však nedovoleného zákroku dopustil Saihi, který fauloval Kucu. Přímý kop rozehrál nakrátko Vózinha, který se zapojil do kombinace se svými spoluhráči v poli.
     
    51
    Kapverďané pronikli až před pokutové území, střelu ale zablokoval obránce Ben Youssef. Na opačné straně poté lapil přízemní pokus Mansera gólman Vózinha.
     
    52
    Akaichi si podél levé postranní čáry střihl sprintérský souboj s Gégém, útočník Tuniska však z tohoto minisouboje odešel poražen.
     
    53
    Tunisané vybojovali rohový kop, jehož rozehrávky se zhostil Khazri. Centr letící do šestnáctky však neměl velkou naději na úspěch.
     
    54
    Fotbalisté Tuniska se pokusili překvapit obranu svého soupeře dlouhým centrem do vápna, který vyslal Khazri. Pas byl však příliš přetažený a Manser už míč na hrací ploše zachytit nedokázal.
     
    56
    Hráči Kapverd se nadechli k ofenzivní akci, kterou po přesné přihrávce zakončil Kuca. Útočník ostrovního celku sice přelstil obránce i brankáře Mathlouthiho, jenže na brankové čáře jeho střelecký pokus zastavil Ben Youssef, díky němuž Tunisané neinkasovali.
     
    58
    Útočná akce Tuniska byla zastavena v rozporu s pravidly. K exekuci přímého volného kopu, který nařídil hlavní arbitr, se postavil Khazri. Tento středopolař však vyslal svůj projektil pouze nad břevno.
     
    60
    Mathlouthi vhodil do šestnáctky Kapverd dlouhý aut, míče se však zmocnili obránci a poté razantnínm odkopem vyslali míč mimo velké vápno.
     
    61
    Ani po hodině hry jsme se úvodního gólu nedočkali, stav je tak stále bezbrankový.
     
    62
    Reprezentanti Tuniska se to pokusili změnit, na centr však nedosáhl Maaloul a míč skončil vedle branky.
     
    63
    U míče jsou stále fotbalisté v bílých dresech, kterým se tentokrát nedaří proniknout přes střežený střed hřiště.
     
    63
    Ofenzivní akce tuniského reprezentačního celku byla zastavena v rozporu s pravidly. Na Manserův centr si na malém vápně naskočil Chikhaoui, který předskočil brankáře Vózihnu a poslal míč do břevna. Od horní tyče se kulatý nesmysl odrazil před bránu, do které jej následně dopravil jeden zhráčů Tuniska. Už předtím ale došlo k faulu na brankáře, a tak branka nemohla být logicky uznána.
     
    65
    Tunisko poté vybojovalo míč a útočilo pomocí rohového kopu, centrovaný míč byl však pozornou defenzivou kapverdského týmu odvrácen do bezpečí.
     
    67
    Tunisko je v náporu! Po centru z nařízeného přímého kopu se do zakončení v pokutovém území dostal Abdennour, jehož střelecký pokus byl sice přesný, avšak postrádal potřebnou razanci a Vózinha tak neměl problém neosedný míč zkrotit.
     
    68
    Střídání v týmu Kapverdy: ze hřiště odchází Djaniny, přichází Tavares.
     
    69
    Do šestnáctky Kapverd teď přilétl centr z levé strany hřiště, výborně ovšem zareagovala defenziva ostrovního mužstva, která míč odvrátila.
     
    70
    Tunisko právě vstřelilo branku!
    Reprezentace Tuniska otevírá skóre a ujímá se vedení! Útočná akce byla vedená po levé straně, odkud přesnou přihrávku vyslal Saihi. Míč poté jeho spoluhráč odcentroval před bránu Vózinhy, který nebyl ve svém postavení, a zpracoval si jej MOHAMED ALI MANSER, který kulatý nesmysl usměrnil přesně k tyči.
    Mohamed Ali MANSER - 1:0
     
    73
    Kapverdy se po inkasované brance vrhly do útoku, ale zkonzolidovaná obrana Tuniska jim nedala gólovou příležitost.
     
    74
    Střídání v týmu Kapverdy: ze hřiště odchází Carlitos, přichází Mendes.
     
    76
    Vedoucí celek se pokusil rozvinout útočnou akci dlouhým nákopem, proti byl však asistent rozhodčího, který odmával ofsajd.
     
    77
    Byl nařízen pokutový kop pro Kapverdy! Do pokutového území vtrhl Héldon, kterého poslal k zemi obránce Ben Youssef.
     
    78
    Kapverdy právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil sám faulovaný HÉLDON, jehož směr střely sice brankář Mathlouthi vystihl, na míč však už nedosáhl a ten tak skončil v jeho brance.
    HÉLDON - 1:1
     
    80
    Do konce utkání zbývá bez případného nastavení deset minut, stav utkání je nerozhodný a oba týmy v posledních minutách vkládají do hry maximum svých sil.
     
    81
    Obrovskou příležitost měl po přímém volném kopu Abdennour, jehož hlavičkový pokus vyrazil Vózinha před sebe. Obránce Tuniska se však v době přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení, takže veškeré vzrušení bylo zbytečné.
     
    82
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Khazri, přichází Msakni.
     
    84
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Akaichi, přichází Rejaibi.
     
    84
    Střídání v týmu Kapverdy: ze hřiště odchází Kuca, přichází Fortes.
     
    85
    Míč se nachází na kopačkách hráčů v bílých dresech, kterým se nedaří proniknout přes střed hřiště.
     
    87
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Saihi, přichází Ragued.
     
    88
    Fotbalisté Tuniska zabojovali na útočné polovině, nakonec jim to však není nic platné, protože odkopávat bude brankář Vózinha.
     
    89
    Tunisané jsou stále aktivnější, fotbalisté Kapverd jsou nuceni se bránit.
     
    90
    Reprezentanti Tuniska se dostali do střelecké pozice, vyprodukované ráně však scházela potřebná přesnost.
     
    90+1
    Hlavní arbitr nastavil tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Po autovém vhazování dokázal v pokutovém území zakončit Ben Youssef, hlavičkový pokus obránce Tuniska však postrádal přesnost.
     
    90+3
    Zřejmě poslední šance pro Tunisko, když byl před pokutovým územím faulován Abdennour. Následovat tak bude přímý kop z velmi dobré pozice.
     
    90+4
    Tunisané se rozhodli pro zahrání nacvičeného signálu, když míč za obranou převzal Rajaibi, při zakončení se však tento střídající hráč ukopl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Záživné utkání, ve kterém jsme po bezbrankovém úvodním poločase viděli dvě branky, nakonec končí remízovým výsledkem, ze kterého mají jistě o něco větší radost fotbalisté Kapverd. Skóre otevřel v 70. minutě Manser a Tunisko šlo do vedení. O pár minut později ale z pokutového kopu srovnal stav utkání na konečných 1:1 Héldon. (21:53:49)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 70. Manser – 78. Héldon (pen.)

    Karty:   15. Khazri (TUN)


    Tunisko: Mathlouthi – Abdennour, Ben Youssef, Maaloul, Chikhaoui, Nater, Saihi (87. Ragued), Khazri (82. Msakni), Mathlouthi, Akaichi (84. Rejaibi), Manser
    Náhradníci: Ben Mustapha, Mohsni, Bedoui, Ragued, Msakni, Younés, Sassi, Yacoubi, Chermiti, Ben Djemia, Ben Cherifia, Rajaibi

    Kapverdy: Vózinha – F. Varela, Gege, Stopira, Carlitos (74. Mendes), Babanco, Calú, Rocha, Heldón, Djaniny (68. Tavares), Kuca (84. Fortes)
    Náhradníci: Kay, Semedo, O. Fortes, T. Varela, Rodrigues, Kevin, Platini, Tavares, Nivaldo, Mendes, Cruz, J. Fortes

    Rozhodčí: Otogo-Castane – Doumbouya, Ndagijimana
    bahis siteleri