Zambie – DR Kongo 1:1 (kon.) | Tunisko – Kapverdy 1:1 (kon.)
konec
Tunisko
1:1 (0:0)
Kapverdy
Neděle 18.01.2015, 20:00 • Nuevo Estadio de Ebebiyín (Ebebiyín) • Africký pohár národů
Předzápasové kurzy
     
    87
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Saihi, přichází Ragued.
     
    84
    Střídání v týmu Kapverdy: ze hřiště odchází Kuca, přichází Fortes.
     
    84
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Akaichi, přichází Rejaibi.
     
    82
    Střídání v týmu Tunisko: ze hřiště odchází Khazri, přichází Msakni.
    HÉLDON - 1:1
     
    78
    Kapverdy právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil sám faulovaný HÉLDON, jehož směr střely sice brankář Mathlouthi vystihl, na míč však už nedosáhl a ten tak skončil v jeho brance.
     
    77
    Byl nařízen pokutový kop pro Kapverdy! Do pokutového území vtrhl Héldon, kterého poslal k zemi obránce Ben Youssef.
     
    74
    Střídání v týmu Kapverdy: ze hřiště odchází Carlitos, přichází Mendes.
    Mohamed Ali MANSER - 1:0
     
    70
    Tunisko právě vstřelilo branku!
    Reprezentace Tuniska otevírá skóre a ujímá se vedení! Útočná akce byla vedená po levé straně, odkud přesnou přihrávku vyslal Saihi. Míč poté jeho spoluhráč odcentroval před bránu Vózinhy, který nebyl ve svém postavení, a zpracoval si jej MOHAMED ALI MANSER, který kulatý nesmysl usměrnil přesně k tyči.
     
    68
    Střídání v týmu Kapverdy: ze hřiště odchází Djaniny, přichází Tavares.
     
    63
    Ofenzivní akce tuniského reprezentačního celku byla zastavena v rozporu s pravidly. Na Manserův centr si na malém vápně naskočil Chikhaoui, který předskočil brankáře Vózihnu a poslal míč do břevna. Od horní tyče se kulatý nesmysl odrazil před bránu, do které jej následně dopravil jeden zhráčů Tuniska. Už předtím ale došlo k faulu na brankáře, a tak branka nemohla být logicky uznána.
     
    56
    Hráči Kapverd se nadechli k ofenzivní akci, kterou po přesné přihrávce zakončil Kuca. Útočník ostrovního celku sice přelstil obránce i brankáře Mathlouthiho, jenže na brankové čáře jeho střelecký pokus zastavil Ben Youssef, díky němuž Tunisané neinkasovali.
     
    40
    K exekuci přímého volného kopu z ideální střelecké se postavil Babanco, střela kapverdského kapitána byla obranou Tuniska tečována. K míči se ale následně po několika odrazech dostal Kuca, který ve velmi nadějné pozici nedokázal vypálit přesně.
     
    36
    Na opačné straně hrací plochy zkoušel brankáře Mathlouthiho překvapit nadýchaným lobem Djaniny, míč z jeho kopačky jen těsně prosvištěl kolem vzdálenější tyče.
     
    30
    Kapverdy si vytvořily další nebezpečnou střeleckou příležitost, když útok tohoto celku táhl po pravé straně Héldon, který míč předložil před pokutové území Djaninymu, proti jehož ráně skvěle zareagoval brankář Tuniska, jenž vyrazil míč před sebe.
     
    19
    Fotbalisté ostrovní země se však dokázali dostat k míči a přízemní střelu z rohu šestnáctky vyprodukoval Kuca, proti kterému skvěle zakročil Mathlouthi, který míč vyrazil na roh.
     
    16
    Tunisané si vypracovali zajímavou šanci, když se po centru z pravé strany opřel hlavou do míče Akaichi. Ten byl však tísněn hráčem soupeře a tak nedokázal zamířit přesněji, než jen do gólmana Vózinhy, který míč vyrazil do bezpečných míst.
     
    15
    Khazri si počínal velmi ostře v souboji se svým protihráčem a uviděl trest žluté barvy.
     
    2
    Ofenzivní akce Kapverd byla zastavena jen za cenu faulu. Míč z nařízeného přímého volného kopu dolétl na hlavu Fernanda Varely, který z malého vápna orazítkoval pravou tyč Mathlouthiho svatyně!

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 70. Manser – 78. Héldon (pen.)

    Karty:   15. Khazri (TUN)


    Tunisko: Mathlouthi – Abdennour, Ben Youssef, Maaloul, Chikhaoui, Nater, Saihi (87. Ragued), Khazri (82. Msakni), Mathlouthi, Akaichi (84. Rejaibi), Manser
    Náhradníci: Ben Mustapha, Mohsni, Bedoui, Ragued, Msakni, Younés, Sassi, Yacoubi, Chermiti, Ben Djemia, Ben Cherifia, Rajaibi

    Kapverdy: Vózinha – F. Varela, Gege, Stopira, Carlitos (74. Mendes), Babanco, Calú, Rocha, Heldón, Djaniny (68. Tavares), Kuca (84. Fortes)
    Náhradníci: Kay, Semedo, O. Fortes, T. Varela, Rodrigues, Kevin, Platini, Tavares, Nivaldo, Mendes, Cruz, J. Fortes

    Rozhodčí: Otogo-Castane – Doumbouya, Ndagijimana
    bahis siteleri