Lublaň – Znojmo 2:5 (kon.)
konec
HK SŽ Olimpija Lublaň
2:5 (1:1, 1:3, 0:1)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 23.01.2015, 19:15 • Hala Tivoli, Lublaň • bet-at-home ICE Hockey League
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a přeji pěkný zbytek večera. Více informací najdete na www.hcorli.cz. (21:28:25)
     
    Znojmo zaslouženě poráží Olimpiji Lublaň 5:2, veze zpět domů do Česka dva body a je velmi blízko jistotě postupu do play-off. Bolzano totiž po dvou třetinách prohrává doma se Salzburgem 2:4. Pokud italský tým nezíská ani bod, získají Orli tři kola před koncem základní části definitivní jistotu účasti v první šestce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    57:48
    Olimpija už také ví, že dnešní zápas je rozhodnutý. Poslední minuty probíhají bez většího vzrušení.
     
    55:22
    Orli vedou zápas v poklidu do vítězného konce. Tříbrankový náskok by jim k tomu měl stačit.
     
    52:48
    Lublani se dnes přesilovky vůbec nedaří. Ani tato nebyla využita, na rozdíl od té předchozí alespoň Olimpija neinkasovala.
     
    50:48
    Klimíček (ZNO) dostává dvě minuty za hákování.
     
    46:46
    Znojmo je kompletní.
     
    46:33
    Orli právě vstřelili branku!
    JAN ŠEDA překonává z trestného střílení Trelce a vrací Znojmu tříbrankový náskok!
     
    46:33
    V samotném závěru přesilovky Lublaně unikl do samostatného nájezdu Jan Šeda, byl Cvetkem faulován a rozhodčí nařizují trestné střílení!
     
    45:23
    Anže Ropret se dostal ke střele, Holt dobře zasahuje.
     
    44:46
    Jakub Grof (ZNO) si odsedí druhý trest v zápase, tentokrát za držení. Šance pro domácí.
     
    40:15
    Krátká dohrávaná přesilovka Znojma je u konce, Cvetek se vrací na led.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Průběžné stavy ostatních duelů: ve 2. třetině: Bolzano – Salzburg 2:4. Po 2. třetině: Fehérvár – Klagenfurt 2:1, Graz – Dornbirn 2:0, Vídeň – Innsbruck 1:3.

    Tyto výsledky posílají Znojmo do první šestky a zajišťují mu play-off už po dnešním kole.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 12 – 38.
     
    Druhá dvacetiminutovka patřila Znojmu. Dvě branky Ondreje Šedivého a zásah Radka Čípa v oslabení zajistily Orlům pohodlný náskok. Domácí posléze dokázali rychle snížit, přesto má český tým před závěrečnou třetinou velmi dobrou výchozí pozici. Další třetina začne přibližně ve 20:53.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:15
    Igor Cvetek (OLJ) vyloučen za sekání. Další přesilovka pro Orly.
     
    36:58
    Olimpija právě vstřelila branku!
    Domácí rychle odpovídají a opět je u toho obránce Degon, který tentokrát připravil gólovou pozici dalšímu debutantovi v dresu Lublaně SEBASTIANU HADŽIĆOVI. Asistence: Marvin Degon a Igor Cvetek.
     
    36:14
    Trelc předvádí další skvělý zákrok proti Podešvově šanci.
     
    35:47
    Znojmo je v plném počtu.
     
    35:22
    Zanoški trefuje tyč znojemské brány.
     
    34:37
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo skóruje ve vlastním oslabení! RADEK ČÍP překonává Trelce po individuální akci a zvyšuje na tříbrankový rozdíl. Asistence: Jan Šeda.
     
    33:53
    Zanoški je zpět na ledě, tentokrát se domácí ubránili a začíná jejich přesilová hra.
     
    33:47
    Síly na ledě se vyrovnají. Šedivý (ZNO) vyloučen za nedovolené bránění.
     
    32:34
    Debutant v domácí brance Tomaž Trelc předvádí navzdory třem inkasovaným brankám velmi dobrý výkon a nyní skvělým zákrokem vychytal velkou šanci Jakuba Grofa.
     
    31:53
    Za zdržování hry dostává dvě minuty Tom Zanoški (OLJ). Je tu přesilovka Orlů.
     
    31:14
    Orli právě vstřelili branku!
    Důležitý moment. Znojmo se ujímá dvougólového vedení, když se podruhé v této třetině prosazuje ONDREJ ŠEDIVÝ a v polovině duelu zvyšuje na 3:1 pro hosty! Bishop na vlastní modré čáře namazal přímo na hůl Podešvovi a rychlý kontr Orli využívají. Asistence: Martin Podešva a Adam Havlík.
     
    30:22
    I tentokrát se Znojmo úspěšně bránilo a je znovu v pěti na ledě. Lublani se přesilovka vůbec nevydařila.
     
    28:22
    Další přesilovka pro Olimpiji, dvě minuty za hákování tentokrát dostává Jakub Grof (ZNO).
     
    27:36
    Rehuš je zpátky na ledě, Orli se ubránili. Olimpija strávila většinu času v útočné třetině, k nebezpečným střelám se však nedostala.
     
    25:36
    Dvě minuty za hákování inkasuje Branislav Rehuš (ZNO). První přesilovka pro domácí.
     
    22:30
    Bolzano v domácím utkání proti Salzburgu stále ještě v první třetině prohrává 1:2. Kombinace prohry úřadujícího mistra a vítězství Orlů zajišťuje Znojmu první šestku a play-off.
     
    21:21
    Orli právě vstřelili branku!
    Také druhou přesilovku Znojmo využívá a bere si zpět vedení. Po Havlíkově pasu se prosazuje ONDREJ ŠEDIVÝ. Asistence: Adam Havlík a Antonín Bořuta.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině: 2 – 19
     
    Za necelých třicet minut byla odehrána první třetina, která nepřinesla příliš vzrušení. Co je podstatné, na každé straně padl jeden gól. Do vedení šli Orli zásluhou Podešvovy přesilovkové trefy a i přes jasnou střeleckou převahu Znojma za domácí odpověděl v 16. minutě Degon. Další třetina začne přibližně ve 20:02 a Orli do ní vstoupí v početní výhodě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    Igor Cvetek (OLJ) vyloučen za napadení, Znojmo si zahraje druhou přesilovku.
     
    15:44
    Olimpija právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno. Domácí se prosazují a je u toho navrátilec do sestavy Tom Zanoški. Ten nabil ke střele obránci MARVINU DEGONOVI, jenž překonává Holta. Asistence: Tom Zanoški a Anže Ropret.
     
    12:45
    Orli drží těsné vedení a mají více ze hry, přerušuje se zcela minimálně. V souběžně hraném utkání se přímý konkurent Znojma v bojích o první šestku Fehérvár ujal doma vedení 1:0 proti Klagenfurtu.
     
    09:58
    V hlavním městě Slovinska se před poloprázdnými tribunami příliš vzrušujících akcí neodehrává. Co je ale podstatné, Znojmo vede.
     
    06:07
    Orli právě vstřelili branku!
    Početní výhoda je využita a důležitou úvodní branku střílí Znojmo. Prosazuje se v posledních zápasech produktivní třetí útok, úspěšným střelcem je MARTIN PODEŠVA, pro něhož je to 14. branka sezóny. Asistence: Branislav Rehuš a Roman Tomas.
     
    05:19
    Za zdržování hry je vyloučen Marvin Degon (OLJ) a Znojmo si zahraje první přesilovku.
     
    03:23
    Hraje se prakticky bez přerušení i bez větších šancí na kterékoliv straně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Domácím chybí v sestavě hlavní opora, kanadský brankář Andy Chiodo. Svou premiéru v EBEL si mezi tyčemi odbude mladý, teprve devatenáctiletý Tomaž Trelc. Do sestavy Draků se vrací rychlý útočník Tom Zanoški.

    Orlí sestava doznala oproti minulému utkání proti Vídni jen pár změn. Do obranných řad se vrací Jakub Grof s Marisem Jassem, chybí Martin Bača. V útoku absentuje Jan Lattner, ve čtvrté formaci tak bude mít Ondřej Fiala na křídlech mladíky Špačka s Abdulem.
     
    Úvodní sestavy:

    HDD Telemach Olimpija Ljubljana: Trelc (Spreitzer) – Selan, Planko, Cvetek, Degon, Groznik, Podlipnik, Logar – Bishop, Pešut, Koblar – Zanoški, Leber, Ropret – Hebar, Koren, Hadžić – Sotlar, Kalan, Snoj.

    Orli Znojmo: Holt (Nechvátal) – Klimíček, Bořuta, Pavlikovský, Nemčík, Grof, Štach, Sova, Jass – Beroun, Šeda, Číp – Šedivý, Pucher, Havlík – Tomas, Podešva, Rehuš – Špaček, Fiala, Abdul.

    Rozhodčí: Kellner, Smetana – Ettlmayr, Plattner.
     
    Za určitých okolností by Znojmo už dnes mohlo slavit jistou účast v play-off. Pokud v Lublani vyhraje a současně Bolzano doma nezíská ani bod proti prvnímu Salzburgu, budou mít Orli první šestku v kapse.
     
    Nebudou to však mít jednoduché. Na ledech soupeřů osmkrát v řadě nevyhráli, navíc je čeká dlouhá cesta do hlavního města Slovinska. Přesto jsou v utkání favoritem – Olimpija je prakticky celou sezónu poslední a i když se v posledních týdnech zvedla a bodově dotahuje zbytek ligy, cíl Orlů v tomto duelu musí být vítězství.
     
    Příjemný páteční den! Do konce základní části EBEL zbývají poslední čtyři kola, poté se liga rozdělí na první šestici týmů, jenž budou mít zajištěnu účast v play-off, a druhou šestku, která bude bojovat o dvě zbývající postupová místa. Orli Znojmo se aktuálně nacházejí na páté pozici se čtyřbodovým náskokem na sedmé Bolzano a na ledě poslední Lublaně budou chtít rázně nakročit do play-off.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 16. Degon (Zanoški, Ropret), 37. Hadžić (Degon, Cvetek) – 7. Podešva (Rehuš, Tomas), 22. Šedivý (Havlík, Bořuta), 32. Šedivý (Podešva, Havlík), 35. Číp (Šeda), 47. Šeda (TS)


    HK SŽ Olimpija Lublaň: Trelc (Spreitzer) – Selan, Planko, Cvetek, Degon, Groznik, Podlipnik, Logar – Bishop, Pešut, Koblar – Zanoški, Leber, Ropret – Hebar, Koren, Hadžić – Sotlar, Kalan, Snoj.
    HC LERAM Orli Znojmo: Holt (Nechvátal) – Klimíček, Bořuta, Pavlikovský, Nemčík, Grof, Štach, Sova, Jass – Beroun, Šeda, Číp – Šedivý, Pucher, Havlík – Tomas, Podešva, Rehuš – Špaček, Fiala, Abdul.

    Rozhodčí: Kellner, Smetana – Ettlmayr, Plattner
    bahis siteleri