Trenčín – Nitra 3:2 (kon.) | Martin – Zvolen 2:3 (kon.) | Košice – Poprad 3:1 (kon.)
Banská Bystrica – Skalica 5:0 (kon.) | Piešťany – Žilina 3:0 (kon.)
konec
HC Košice
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
HK Poprad
sk Pátek 23.01.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že Košice zvíťazili v atraktívnom východniarskom derby nad Popradom 3:1, sa s vami lúčime a prajeme príjemný zvyšok večera! (19:31:44)
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 24:33
    Vylúčenia: 3:2
    Presilové hry: 1:0
    Úspešnosť brankárov: 96,96% – 91,7%
     
    Krásny zápas sa nám skončil, východniarske derby prinieslo všetko, čo dobrý hokej má mať. Na konci sú šťastnejší Košičania, ktorí pod novým trénerom Oremusom začali víťazne. Základ položili v prvej tretine, kedy boli jednoznačne lepší a vybudovali si kľúčový náskok. Poprad neskôr pridal, dokázal aj znížiť, na vyrovnanie však už čas nezvýšil. Košičania si tak do tabuľky pripisujú dôležité tri body a ostávajú tak na líderskej priečke v tabuľke.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    JENČÍK - 3:1
     
    59:49
    Košice dali gól!
    Je rozhodnuté, tri body ostanú v Košiciach! Domáci pečatia svoje víťazstvo, keď využili power-play a úplnú hru vabank v podaní hostí. RICHARD JENČÍK si prebral puk v strednom pásme a od modrej čiary bez problémov umiestnil puk do odkrytej brány!
    Asistencia: Peter Bartoš, Radek Philipp
     
    59:17
    Košice navyše mohli definitívne rozhodnúť, keď Jenčík dokorčuľoval puk pri ľavom mantineli a zadovkou ho posielal do odkrytej brány, trafil žŕdku!
     
    58:51
    Hostia vyhrali buly, následne však po nepresných prihrávkach stratili útočné pásmo. Teraz oň musia prácne bojovať.
     
    58:38
    Popradčania si vzali oddychový čas, využívajú poslednú taktickú poradu pred dramatickým záverom zápasu! Brankár Kostúr ostáva na striedačke, je tu power-play hostí!
     
    58:38
    Skúsený útočník hostí Kroták nádherne vysunul na pravej strane Hvilu, ktorý sa už dostával cez obrancu do dobrej streleckej pozície, tesne pred Melicherčíkom mu však puk skĺzol z hokejky.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny, Poprad stále v útoku, Košice si pozorne strážia modrú čiaru i pásmo. Je zrejme otázkou času, kedy uvidíme šiestich hráčov hostí bez brankára Kostúra.
     
    57:34
    V útočnom pásme Popradu nič nové, puk momentálne v rohu klziska v spleti hráčov, rozhodca zatiaľ hru neprerušil. Následne prišla strela od modrej v podaní Suchého, bola ale nepresná.
     
    56:51
    Fabian zaviezol puk do pásma a nahodil za bránu, Popradčania tam oň bojujú v osobných súbojoch. Je to naozaj tuhý boj hodný pravého derby.
     
    56:20
    Cebák mohol znovu navýšiť vedenie na dvojgólový rozdiel, keď sa proti dvojici obrancov uvoľnil krásnou sťahovačkou a zakončoval sám pred brankárom, Kostúr podržal svoje mužstvo!
     
    55:22
    Tak máme tu ešte dramatickú zápletku, Poprad je razom v hre. Teraz puk znovu skončil v sieti Košíc, v tomto prípade to ale naozaj bolo po prerušení hry a tak je z toho buly v útočnom pásme hostí.
    HVILA - 2:1
     
    54:15
    Poprad dal gól!
    Neuveriteľné, zdalo sa, že hra bola prerušená, po následnej skrumáži sa hostia radujú z góly! Tak toto sme už naozaj dlho nevideli, dámy a páni. Na začiatku celej situácie bola strela od modrej, ktorá bola v spleti tiel pred Melicherčíkom viackrát tečovaná. Keď sa už zdalo, že puk pokryje domáci brankár, tak sa k puku dostal LUKÁŠ HVILA a pretlačil puk do siete!
    Asistencie: Richard Rapáč, Juris Stals
     
    52:47
    A takmer okamžite sme videli brejk Košíc, keď unikli vo dvojici proti jedinému obrancovi, Hrnka sa s prihrávkou neobťažoval a priamo strieľal zoči-voči Kostúrovi, trafil však len do jeho betónov!
     
    52:33
    Veľká príležitosť Popradu, Paločko sa ocitol úplne voľný medzi kruhmi a mohol sa Melicherčíka spýtať, kam to chce, to by mu však puk vo vyloženej pozícii nesmel preskočiť hokejku, toto môže hostí mrzieť!
     
    51:31
    Obraz hry sa príliš nemení, je to hlavne taktický boj, v ktorom zatiaľ jednoznačne dominujú Oceliari. Tí majú nahraté a teraz sa dokonca pokúsili o tretí gól, ich akciu v útočnom pásme však zastavila prihrávka rukou.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 5. Štrbák (Spilar), 13. Bicek (Sojčík), 60. Jenčík (Bartoš, Philipp) – 55. Hvila (Rapáč, Stals)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák (C), Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Bondra, Rachůnek, Lapšanský – Hrnka, Chovan, Bartánus – Sojčík, Češík, Bicek (A), Hinďoš
    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Kurali, Suchý, Makovský, Fabian (A), Brejčák, Kasík, Dinda, Malina – Bartečko (A), Boltun, Sýkora – Kroták (C), Takáč, Paločko – Rapáč, Stals, Hvila – M. Nagy, Mlynčár, Matis

    Rozhodčí: D. Konc, J. Konc – Sčensný, Smrek
    bahis siteleri