New Jersey – Ottawa 2:1 (kon.) | NY Islanders – Florida 2:4 (kon.) | Washington – Los Angeles 4:0 (kon.)
Columbus – Arizona 1:4 (kon.) | Montreal – Buffalo 2:3 (kon.) | St. Louis – Tampa 2:1 (po pr.)
Nashville – Toronto 4:3 (kon.) | Minnesota – Chicago 3:0 (kon.) | Dallas – Colorado 2:3 (3:4 po s.n.)
Vancouver – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Anaheim – Carolina 5:4 (po pr.)
po prodl.
Anaheim Ducks
5:4 (0:0, 2:2, 2:2 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Středa 04.02.2015, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    CAROLINA HURRICANES

    Hokejisté Caroliny už nemají moc nadějí na postup do play-off, celkově se jim ročník 2014/2015 ve všech ohledech příliš nedaří. Když už se dokážou červenobílí dostat k vyrovnanému výsledku, často v rozhodující chvíli ztratí duel. A to je právě jeden z mnoha důvodů častých proher. Aktuálně náleží Hurikánům v tabulce Východní konference čtyřicet bodů, horší pozici už mají pouze Buffalo Sabres. Tedy tu úplně poslední. Předchozí dvě klání navíc Hurricanes prohráli, nejdříve padli 3:2 po nájezdech se St. Louis Blues, aby následně nezvládli ani vřavu s New York Rangers.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Kačeři hrají v daleko jiném rozpoložení v tabulce, pokud je budeme porovnávat s dnešním soupeřem z Anaheimu. Ducks náleží druhá nejlepší příčka Západní konference, těsně za Nashville Predators. Ti mají navrch pouze ve skóre. A tak se už dnes klub z Kalifornie může pokusit o návrat na samotný vrcholek. Anaheimští však v předešlých dvou zápasech inkasovali dohromady deset branek, kvůli tomu podlehli jak San Jose Sharks, tak Chicago Blackhawks. Dnes jsou ale Kačeři pasováni do role favorita.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    V rámci letošního ročníku se oba celky potkají teprve poprvé, předtím se utkaly minulo sezónu. V březnu loňského roku Anaheim Ducks porazili Carolinu 5:3
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Nestrašil (CAR) (1 + 2)
    Andrej Sekera (CAR) (1 + 14)
    Jiří Tlustý (CAR) (12 + 7)
    Michal Jordán (CAR) (0 + 0)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, utkají se proti sobě týmy z opačných konferencí. Mezi mantinely v Kalifornii vyrukují Anaheim Ducks a Carolina Hurricanes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Andersen (Bryzgalov) – Lovejoy, Fowler, Beauchemin, Lindholm, Vatanen, Stoner – Perry, Getzlaf, Maroon – Beleskey, Kesler, Palmieri – Silfverberg, Rakell, Cogliano – Jackman, Thompson, Smith-Pelly

    Carolina Hurricanes: Chudobin (Ward) – Faulk, Sekera, Hainsey, Murphy, Gleason, Liles – Lindholm, J. Staal, E. Staal – Sjomin, Rask, Gerbe – Tlustý, Nash, Skinner – Dwyer, McClement, Malone.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Na úvodním vhazování si vedl lépe hostující celek, možná trochu překvapivě právě Carolina vyrazila jako první dopředu.
     
    00:39
    A hned také pokus o střelu, jenže nahození jednoho z obránců v bílém dresu moc úspěchu nesklidilo. Anaheiim už otáčí hru.
     
    01:04
    Hra poprvé přerušna píšťalkou rozhodčího, kus černé gumy skončil na střídačce Kačerů.
     
    01:36
    Druhá útočná formace Ducks už se tlačila kupředu, ale na levé straně čekají Palmeri netrefil přesně puk, jenž pomalu skákal do brankoviště.
     
    02:06
    Nepřesnost Hurikánů, Carolina nevěděla co s pukem, tak skoro až od vlastního brankáře vyhodil kotouč na zakázané uvolnění.
     
    02:11
    Chudobin má první práci a pro jistotu přerušil hru, chytil puk do lapačky a po snadném nahození bude sledovat vhazování po své levé ruce.
     
    02:49
    Corey Perry vsadil na individualitu a zkoušel zakončit u nevýhodné a pozice a během otočky kolem hráče. Ale nakonec upadnul a střílel jen po ledě.
     
    03:27
    Vlažnější rozjezd utkání prozatím moc velkých šancí nenabízí, ale je to Anaheim, kdo si dokáže delší dobu podržet kotouč v útočné třetině.
     
    04:03
    Nová akce Kačerů však na modré útočné čáře končí, Ducks odpískáno postavení mimo hru, domácí toho využívají k dostřídání.
     
    04:15
    A zase technický přestupek, tentokráte zase neměli přehled o situaci domácí hráči a možná až zbytečně skončil puk vyhozený jejich hokejkami n icingu.
     
    04:56
    Jiří Tlustý v útočné periodě krásně přenechával Sjominovi, ten málem vyzrál na celou obranu Ducks kličkou stahovačkou. Ale se zakončením už to tolik slavné nebylo.
     
    05:38
    Carolina má problémy s vyhazováním puku od své branky. Anaheim se až příliš snadno dostává ke kotouči, na štěstí pro hosty ale zatím moc nestřílí.
     
    06:13
    Máme tu první komerční přestávku, ještě před ní skončil puk v hledišti. A Lovejoy doufal, že nebude odpískáno zdržování hry.
     
    06:42
    Už i příležitost pro Hurricanes, avšak ne tolik důrazná, jak by si asi hosté představovali. Sekera v možnosti zakončit na pravém kruhu docela jasně minul puk.
     
    07:25
    Malone již na hranici obranného a středního pásma posílal dopředu na svého spoluhráče, ale ten nestihl bruslařský souboj s domácím obráncem.
     
    08:13
    Carolina vyhodila až skoro k brance Andersena, a tak mají hokejisté v bílé variantě trikotů alespoň možnost vystřídat, hraje Anaheim.
     
    08:57
    Když se konečně dostala další lajna Caroliny za hranici útočné třetiny, zakončení opět nebylo důrazné. Andersen zatím musel krýt pouhé dva střelecké pokusy.
     
    09:53
    Hra ze strany na stranu zatím nepřináší žádné ovoce šancí, ani nadále. Gólmani spíše klidně přihlížejí dění na ledě. Teď zase na chvíli kotouč za brankou Ducks.
     
    10:21
    Belskey zahrozil Chudobinovi z předbrankového prostoru, kde se na malou chvíli úplně samotný uvolnil. Ale i jeho zakončení mířilo pouze do výstroje gólmana Hurricanes.
     
    10:46
    Hned po dalším buly u Chudobina opět Beleskey vyrazil na dorážku ke kleci soupeře, ale tentokráte ani jeho zakončení nesklidilo tolik úspěchu.
     
    11:19
    Anaheim velice dobře brání obrannou modrou čáru a jen zřídka nechává Canes projít až za ni. Právě tohle vypadá jako hlavní problém pro Carolinu.
     
    12:06
    Ducks byli po vystřídání nuceni odevzdat kus černé pryže soupeři na hokejky, zároveň se ale znovu poctivě vrátili do obranných pozic. Kvalitní práce.
     
    12:40
    Keslerova střela kousek za pravým kruhem, Chudobin na ni ovšem dobře viděl a jen s klidem proti ní vytáthl svůj levý beton. Canes vyhazují do středního pásma.
     
    13:25
    Samotný hokejista Caroliny zůstal v souboji za brankou Andersena, proti němu tam byli hned dva muži v černém trikotu. A tak o puk snadno přišel.
     
    13:29
    Už i práce na druhé straně barikády pro Andersena, jenž tasil lapačkou po střele od modré čáry. Tohle byla lahůdka pro domácího strážce klece.
     
    14:06
    Stále také čekáme na první vyloučení. Možná právě odchod některého z jedinců na trestnou lavici by přinesl více šancí a střel na branku ke konci prvního dějství.
     
    14:48
    Anaheim Ducks se dokázali na delší časový úsek usadit okolo Chudobinovy klece, jenže jediná rána zatím letěla na branku gólmana Hurricanes.
     
    15:38
    Nejdříve Perry zakončil lehkým nahozením, to se povedlo Chudobinovi alespoň tečovat mimo hrací plochu. Zároveň se nabízí ještě jedna krátká reklamní pauza.
     
    15:58
    Teď už ovšem parádní střela na lapačku, právě Chudobinova rukavice musela letě vzhůru k nebesům, když se o překonání hostujícího ochránce svatyně snažil domácí Thompson.
     
    16:13
    Carolina dále doplácí zejména na nepřesnost. Další jeji vyhození na zakázané uvolnění hostujícímu mančaftu ani nedává možnost dostřídat hráče na ledové ploše.
     
    16:45
    Jordan Staal si výborně povodil puk kolem pravého mantinelu, pak posunul na modrou čáru na obránce. Jenže střela z dálky byla spíše nezdařilým pokusem.
     
    17:30
    Hainsey a Malone přišli o kotouč při možnosti vydat se znovu dopředu, místo toho však Kačeři protlačili kus černé gumy až do pásma a dělali neplechu u Chudobina.
     
    18:02
    Dočkáme se v první třetně také vyloučení, i když až na jejím konci. Na dvě minuty za hákování rozhodčí posílá do boxu Ryana Murphyho (CAR).
     
    18:28
    Carolina hned vyhazuje a posílá puk dokonce až z k brankáři soupeře, přesto Anaheim zase rychle zpátky před Chudobinem s útočnými plány.
     
    19:08
    Už se rozběhla poslední minuta první třetiny, tahle početní výhoda Kačerů zatím nevypadá nikterak jasně a úderně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodních dvacet minut hry v Honda Center, první třetiny góly nenabídla. Nakonec se výrazněji snažili o zakončení domácí hokejisté. Na první gól musíme počkat minimálně do prostředního dějství.
     
    Střely na branku v první třetině

    Anaheim Ducks: 13

    Carolina Hurricanes: 3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Aktivnějšími po vhazování se stali domácí Kačeři, taktika vypadá jasně. Dopravit puk do pásma a rychle se pokusit vystřelit.
     
    20:37
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jen se sotva stihla rozeběhnout druhá třetina a máme tu první gól zápasu vůbec. Carolina si nepohlídala hbité domácí útočníky a dopustila se i několika malých chybiček v blízkosti vlastního brankáře. Puk nabral na hokejku kanonýr COREY PERRY a důrazně jej dopravil pod horní tyčku klece Antona Chudobina. Docela krkolomný gól, ale pochopitelně platí, Ducks mají najednou i psychicky navrch. Asistence: Ryan Getzlaf.
    PERRY - 1:0
     
    21:36
    Carolina už má další trable kolem vlastní branky, teď Hurikány trápí druhá útočná formace Anaheimu. Hosté alespoň puk vyhazují pryč.
     
    22:30
    Lovejoy nejdříve v docela nevýhodné pozici. Avšak dokázal se s pukem vytočit do zakončení tak, aby mohl důrazně vystřelit. A povedlo se, gólman v bílblém trikotu měl problémy.
     
    23:16
    Hra se zase trošičku uklidnila, ale Carolina potřebuje být i aktivnější dopředu, jestliže touží v brzké době pomýšlet na vyrovnání výsledku.
     
    23:47
    Skinner rozehrával kotouč za vlastní klecí, jenže nikdo ze spoluhráčů se mu zavčas nenabídl na převzetí přihrávky. A tak Aneheim i v obraně jako první.
     
    24:20
    Po Sekerově střele z dálky zazvonila tyčka domácí branky. Rázem je o zábavu postaráno a sledujeme více příležitostí než v první třetině.
     
    24:47
    Kotouč ve středním pásmu, tam také hra přerušena, do postavení mimo hru se totiž dostali Carolina Hurricanes.
     
    25:13
    Carolina nabrala očividně nový dech. Už druhá střela v krátkém časovm sledu, tentokráte se dokázal do zakončení protlačit McClement. Trefil přesně lapačku Andersena.
     
    25:40
    Důrazný souboj o puk u mantinelu a kdo jiný může být z hráčů Canes jeho součástí než Čech Jiří Tlustý. Ale šanci už šikovný forvard nevypracoval.
     
    26:28
    Anehimu se podařilo skoro po minutě dostat puk ze svého obranného pásma, přestože Hurricanes neměli niterak drtivý tlak. Teď už zápolí vepředu Cogliano.
     
    27:17
    Skinner se protáhl bekhendem až před domácího ochránce klece Andersena, na druhé straně už zvedali ruce Kačeři, ale Beleskey trefil v jasné možnosti jen tyčku!
     
    27:55
    Nová práce pro Antona Chudobina, ten je teď rád, že následuje krátká přestávka k oddechu.
     
    28:11
    Ducks vyhráli vhazování v útočném pásmu a zatím drží kus černé pryže na svých hokejkách. Nahození jednoho z beků od modré ale skončilo mimo tři tyče. Chudobin zasahovat nemusel.
     
    28:52
    Pellly popostčil kotouč do útočné třetiny a zařídil, aby mohl jeho celek dostřídat. Hra se po úvodní brance zápasu docela vyrovnala, vidíme šance na obou stranách barikády.
     
    29:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jak jednoduché to může na ledě v National Hockey League býti. Stačila špetka nepozornosti, k tomu značná dávka umu a Carolina srovnává skóre na výsledkové kostce v Honda Center. Ke střele se dokázal mezi kruhy kvalitně uvolnit ALEXANDER SJOMIN, jenž sice stál přesně naproti Andersenovi, ale gólman Kačerů ani tak nedokázal na něj letící kotouč zastavit. Do akce se vložil také výrazně spoluhráč Sjomina Rask. Asistence: Viktor Rask, John-Michael Liles.
    SJOMIN - 1:1
     
    31:42
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tohle byla další krásná střela. Anaheim sice dlouho tlačil svého soupeře kolem Chudobinovy svatyně, jenže teď se domácí vlastně sami potrestali. Sice Anaheimští stáli ve třech mužích před brankou, ale nikdo z nich se nestačil po poskakujícím kotouči natáhnout. Nejrychleji z hráčů Caroliny zareagoval hbitý JAY MCCLEMENT, jenž nabral puk na hokejku a výbornou ránou do horní poloviny zařízení zařizuje vedení klubu z Východní konference. Asistence: Elias Lindholm, Andrej Sekera.
    MCCLEMENT - 1:2
     
    32:54
    Teď ale komplikace pro Carolinu, na dvě minuty za držení odjíždí za plexisklo pykat český útočník Jiří Tlustý (CAR).
     
    33:28
    Anaheim začíná přesilovku docela vlažně, hned se totiž Carolině podařilo puk vyhodit přes všechny čáry.
     
    33:53
    Andrej Sekera a jeho pokus o přechod do útočné třetiny, jenže hostujícímu celku na modré čáře odpískáno postavení mimo hru.
     
    34:21
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Vzpomínáte na první třetinu? Tam jsme marně čekali na nějakou větší příležitost a gólový počin. A teď padá do sítí brankářů jeden puk za druhým. Anaheim nakonec docela nenápadně využívá svou početní výhodu, nahozený puk obráncem od modré čáry výborně a pohotově tečoval těsně před Antonem Chudobinem RYAN KESLER, ten zařizuje vyrovnání pro Kačery a zase bude následující průběh duelu v Kalifornii o něco zajímavější. Asistence: Hampus Lindholm, Kyle Palmeri.
    KESLER - 2:2
     
    35:01
    Už ale znovu hraje Carolina a Andersen musel hodně rychle svou lapačku, aby se mu podařilo puk zastavit ze vzduchu. Nakonec ale všechno zvládá.
     
    35:44
    Viktor Rask přišel o puk na obranné modré čáře a měl co dělat, aby z toho nebyly trable pro Hurricanes. Nakonec Chudobin kryje tvrdou ránu Getzlafa.
     
    36:10
    Jiří Tlustý (CAR) není rád, protože musí podruhé během prostřední periody odjet na trestnou lavici. Nyní inkasuje od hlavního rozhodčího trest za podražení.
     
    36:50
    Anaheim má ale zatím ve vlastní početní výhodě více starostí. Dokonce musel gólman Ducks přidržet puk a Carolina má k dispozici vhazování v útočné třetině.
     
    37:23
    Getzlaf společně s ostatními spoluhráči teď tlačil kotouč do brankoviště, ale ani Perry a nikdo další nestačil puk procpat až za Chudobina.
     
    38:16
    Konec přesilové hry pro Ducks, v tomto případě odjíždí Jiří Tlustý z trestné lavice s čistým svědomím, jeho tým totiž za průběhu oslabení neinkasoval.
     
    39:13
    Poslední minuta druhé periody, kotouč je v útočném pásmu Kačerů, ale Anaheim se zatím nemůže dostat k zakončení a nějakému překvapivému výpadu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina už byla daleko bohatější na gólové příspěvky, celkem čtyři branky viděla Honda Center v předchozích dvaceti minutách. Na každé straně padly góly dva, takže skóre je vyrovnané. Počkejme si na poslední periodu.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Anaheim Ducks: 11

    Carolina Hurricanes: 12
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Na úvodním vhazování ve třetí třetině lepší domácí, hned se vrhli dopředu a zkusili vypálit. Ale Anton Chudobin zasahovat vůbec nemusel.
     
    40:17
    Ryan Getzlaf (ANA) míří na trestnou lavici, rozhodčí jej odesílá za katr kvůli předchozímu nedovolenému bránění. Jeho tým jde do čtyř a bude se muset bránit.
     
    40:17
    A ve stejném čase vyloučen také Beleskey (ANA), takže Ducks budou dokonce na ledě pouze ve třech mužích! Beleskey inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    40:50
    Andersen výborně zachránil Kačery, teď před ním byli samotní dva hokejisté Caroliny, ale gólman Kaliforňanů zavčas dal betony k sobě.
     
    41:26
    Ducks podruhé v krátkém časovém rozmezí vyhazují puk. Skoro to ani nevypadá, že by Hurricanes hráli dvojnásobnou přesilovku, zatím jen dvě lepší střely, obě ale Andersen lapil.
     
    42:02
    Další vyhození až k Antonu Chudobinovi. Do návratu Getzlafa a Beleskeyho na led zbývá jen několik vteřin, domácí asi vše zvládnou.
     
    42:46
    Už hrají Duck v plném počtu mužů na ploše a hned ukazují, jak moc umějí být nebezpeční. Corey Pery na pravé straně hrozil Chudobinovi ránou.
     
    43:20
    Carolina si možná nezdařilou přesilovkou pět na tři spíše uškodila, protože nyní se nemůže vzpamatovat z nevyužité šance. U puku jsou převážně domácí a drží jej na holích.
     
    44:01
    Malone ujížděl sám na branku a byl faulován, rozhodčí bez váhání nařizuje trestné střílení!
     
    44:01
    Carolina právě vstřelila branku!
    Když už nabídka, tak ji je třeba využít. Něco podobného si asi řekl BRAD MALONE, protože jeho zakončení z trestného střílení sice bylo jednoduše provedeno, ale o tu účinnější. Krásná střela do horní polovinky branky rozvlnila síťku za Andersenem, Carolina Hurricanes mají díky Malonovi zpátky vedení na své straně. Bez asistence.
    MALONE - 2:3
     
    44:58
    Carlina jednou zase aktivnější a už už dělá Andersenovi nové starosti. Obránci Ducks mají co dělat, aby zastavili Staala.
     
    45:10
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nový problém pro Anaheim Ducks je na světě. Branka z trestného střílení domácí možná natolik zaskočila, že úplně zapomněli na důraz před vlastním brankářem, který předtím celou dobu bez váhání předváděli. Ke kotouči kousek od brankoviště dobrusil neomylně JORDAN STAAL, ten lehce popstrčil kotouč na správné místo a najednou mužstvo z Východní konference vede rozdílem dvou gólů. Ducks mají co dotahovat, pokud chtějí z dnešního utkání body. Asistence: Eric Staal.
    J. STAAL - 2:4
     
    46:30
    Ducks se ale nezalekli a hned se dostávají před Chudobina zakončovat. Gólman Hurricanes ale problémy nemá.
     
    47:10
    Důraz v útočném pásmu najednou domácímu výběru nestačí. Canes se soustředí pouze na přesné posouvání kotouče za modrou čáru a už netropí tolik minel.
     
    48:33
    Dobře se znovu stihla vrátit celá pětka v bílých dresech až před Andersena, pak ale hosté vyhazují na zakázané uvolnění. Budou tedy muset čelit vhazování u vlastní svatyně.
     
    49:01
    Anaheim dostřídal a míří vyzkoušet útočný výlet, hned dva hráči ve tmavé barvě dresů zkoušeli zakončovat na Chudobina, teď ale marně.
     
    49:31
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Gólová divočina stále pokračuje. Anaheim dobře tuší, že ještě není po zápase a snižuje zpátky na rozdíl jediné branky. Dneš už podruhé přišel Kačerům k duhu tečovaný kotouč před brankou, do rány Silfverberga od modré čáry se výborně vložil nejen tělem, ale také svou hokejkou DEVANTE SMITH-PELLY, právě on nasměroval kus černé pryže za zmateného Antona Chudobina. Budeme sledovat napínavý závěr základní hrací doby. Asistence: Jakob Silfverberg, Ben Lovejoy.
    SMITH-PELLY - 3:4
     
    50:45
    Následuje komerční přestávka, pak se bude vhazovat před klecí Carolina Hurricanes.
     
    51:06
    Hosté ukazují, že nehodlají do konce základní hrací doby pouze bránit, i proto se po delší době pustili kupředu. Ale vystřelit nedokázali.
     
    51:39
    Perry dokázal obrat Andreje Sekeru v útočné třetině o kotouč, jenže kanonýr domácího výběru teď nestihl vystřelit, protože mu kus černé pryže sjel z hokejky.
     
    52:25
    Ben Lovejoy prožívá další dobré střídání, teď se natahoval po puku na levém kruhu, aby je následně pálil od modré útočné lajny.
     
    52:43
    Ale hlavní rozhodčí utkání posílá právě Bena Lovejoye (ANA) na trestnou lavici, domácí hokejista musí pykat dvě minuty za držení.
     
    53:00
    Už podruhé ve třetí třetině půjdou Kačeři do třech, takže druhá dvojnásobná početní výhoda pro Carolina Hurricanes. Kouč Ducks není spokojený, ale Eric Brewer (ANA) už sedí v boxu za krosček.
     
    53:27
    Hodně branek v dnešním zápase, ale také hodně vyloučení. Arbitr duelu opět procvičil hvizd své píšťalky na ruce a nyní odesílá na trestnou lavici hostujícího hráče. Jeff Skinner (CAR) sedí za podražení.
     
    53:58
    Carolina tedy hraje přesilovku čtyři na tři a na ledové ploše se udělalo daleko více prostoru na přihrávky. Obrana a gólman Ducks zatím vše stíhají.
     
    54:50
    Odklepáná posledních vteřinek a teď jsou oba celky ve vyrovnaném počtu na ledě, sledujeme hru čtyři na čtyři. Tlak má ale hostující Carolina.
     
    55:20
    Aby nebylo málo změn, rozjela se jen několikavteřinová přesilovka pět na čtyři ze strany Ducks, Perry a Kesler ale nepřekonali Chudobina.
     
    55:53
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Radosti je dostatek v Honda Center na konci třetí třetiny! Důraz, který Ducks na začátku třetí třetiny ztratili a stále se ho nemohli dočkat, ten přišel až v ten nejdůležitější moment. Tedy ve chvíli, kdy toužili Kačeři vyrovnat. COREY PERRY protlačil puk za brankovou čáru, když už se zdálo, že je situace beznadějná. Pak ale přeci jen puk prošel na určené místo a výsledek je po dlouhých minutách opět smírný. Asistence: Sami Vatanen, Ryan Getzlaf.
    PERRY - 4:4
     
    57:26
    Překvapivě ale Carolina nadále útočí a je docela aktivní. Pokračovat budeme po krátké komerční pauze.
     
    58:03
    Rozběhly se závěrečné dvě minuty třetího děsjtví, oba celky se soustředí především na útočné funkce, než aby se ze strachu stahovaly do brany. Je opravdu na co koukat.
     
    58:33
    Trojice útočníků v domácích trikotech kolem Chudobinovy klece, ale teď ani Corey Perry nevyzrál na gólmana Caroliny, Canes vyhazují do střední třetiny.
     
    59:13
    Poslední vteřiny ze základní hrací doby, Kesler a Cogliano ještě stihli tropit neplechu v útočné třetině. Ale zatím se zdá, že dnes uvidíme i prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    První třetina bez branek a pak náhlé převraty ve skóre. Oba týmy v základních šedesáti minutách vstřelily čtyři branky, takže rozhodne až prodloužení, případně i samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:06
    Vhazování na začátku prodloužení vyhráli Hurricanes, ale Kačeři svého dnešního soka o kotouč velice rychle připravují.
     
    60:45
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jak rychle prodloužení začalo, tak rychle také skončilo. Ani ne minutu potřebovali domácí bojovníci na rozhodující trefu zápasu. Corey Perry znovu ukázal, jak moc dobře si rozumí se svým kolegou RYANEM GETZLAFEM na ledové ploše. Mezi dvěma tahouny Ducks panuje opravdu úžasná chemie, druhý jmenovaný Getzlaf už snad ani nemohl netrefit branku, když dostal právě od Perryho naservírovaný touš na hokejku. Asistence: Corey Perry, Francois Beauchemin.
    GETZLAF - 5:4
     
    Konec zápasu.
     
    Pokud jste fanoušky útočného hokeje, pak jste se dnes při souboji Aneheimu s Carolinou rozhodně nenudili. Duel sice začal velmi vlažně a úvodních dvacet minut branky nepřineslo. Ale pak se děly věci. Několik obratů ve skóre, ten poslední pak dokonali domácí Kačeři. Nejdříve srovnali ztrátu 2:4, aby pak skvělou akcí v prodloužení rozhodli střetnutí a brali více bodů ze zápasu proti týmu z Východní konference. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Tlustý (CAR) (0 + 0, čas na ledě 13:28, 1 střela)
    Andrej Sekera (CAR) (0 + 1, čas na ledě 22:26, 2 střely)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Corey Perry (ANA) (2 + 1)
    2. Ryan Getzlaf (ANA) (1 + 2)
    3. Francois Beauchemin (ANA) (0 + 1) (06:41:08)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. Perry (Getzlaf), 35. Kesler (Lindholm, Palmeri), 50. Smith-Pelly (Silfverberg, Lovejoy), 56. Perry (Vatanen, Getzlaf), 61. Getzlaf (Perry, Beauchemin) – 30. Sjomin (Rask, Liles), 32. McClement (Lindholm, Sekera), 45. Malone (TS), 46. J. Staal (E. Staal)


    Anaheim Ducks: Andersen (Bryzgalov) – Lovejoy, Fowler, Beauchemin, Lindholm, Vatanen, Stoner – Perry, Getzlaf, Maroon – Beleskey, Kesler, Palmieri – Silfverberg, Rakell, Cogliano – Jackman, Thompson, Smith-Pelly
    Carolina Hurricanes: Chudobin (Ward) – Faulk, Sekera, Hainsey, Murphy, Gleason, Liles – Lindholm, J. Staal, E. Staal – Sjomin, Rask, Gerbe – Tlustý, Nash, Skinner – Dwyer, McClement, Malone

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Watson – Heyer, Racicot

    Diváci: 16 274
    bahis siteleri