Buffalo – St. Louis 0:3 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Ottawa – Washington 1:2 (kon.)
Florida – Los Angeles 3:2 (kon.) | Nashville – Anaheim 2:5 (kon.) | Dallas – Tampa 3:5 (kon.)
Colorado – Detroit 0:3 (kon.) | Arizona – Carolina 1:2 (0:1 po s.n.) | Vancouver – San Jose 1:5 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
San Jose Sharks
Pátek 06.02.2015, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Joe Pavelski (SJS) (1 + 0)
    2. Brent Burns (SJS) (0 + 2)
    3. Logan Couture (SJS) (0 + 2) (06:44:12)
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (VAN) (1 + 0, čas na ledě 14:25, 4 střely)
    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, čas na ledě 12:41, 0 střel)
     
    Celkem klidným výsledkem zvítězili San Jose Sharks na ledě Vancouver Canucks. Hosté postupně zvyšovali své vedení, až nakonec skončil jejich střelecký počin na pěti brankách. Anttiho Niemiho možná mrzí ztracené čisté konto, ale i tak podržel Žraloky dnes nad hladinou. Vancouver naopak neměl tolik štěstí a povedených akcí, o proto tentokráte odchází z ledu bez bodu. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    DESJARDINS - 1:5
     
    59:55
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Kaliforňané mají nakonec poslední slovo, pokud budeme počítat gólový účet. Hráči Vancouveru už možná čekali na závěrečnou sirénu, jenže to se jim teď úplně nevyplatilo. Sharks rychle vrátili puk zpátky do útočného pásma, krásně si předali kotouč a zavěsili do sítě. Konkrétně překonal Ryana Millera ANDREW DESJARDINS, autor páté branky hostujícího kádru dělá náladu v domácí hale Kosatek ještě horší pro většinu přítomných. Asistence: Chris Tierney, Daniil Tarasov.
     
    59:14
    Už se rozběhla poslední minuta základní hrací doby, Canucks posílají puk na zakázané uvolnění. Hra tak vrátí před jejich klec.
     
    58:50
    Lehce posunutý puk do výstroje Ryana Millera, Sharks mají k dobru vhazování v útočné třetině.
    VRBATA - 1:4
     
    58:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se fanoušci Canucks dnes dočkají minimálně jednoho zásahu. Nula Anttiho Niemiho je pryč, přitom teď měl gólman San Jose docela velkou šanci puk chytit do své rukavice. Jenže střela z pravé stany pásma, kterou vyslal do soupeřova zařízení český útočník RADIM VRBATA, neměla žádnou chybu. Vancouver stále ztrácí tři góly a musel by se hodně snažit, aby ještě výsledek dotáhl k vyrovnanému stavu. Asistence: Ryan Stanton.
     
    57:15
    Hansenova střela zblízka a hned poté Niemiho zákrok levým chráničem. Žádná z metody zakončení Kosatek dnes prozatím nefunguje. Icing domácích.
     
    56:36
    Nietova střela z pravého křídla Ryana Millera nepřekvapila, pouze orazítkovala jeho beton. Vancouver má hned příležitost na rozehrání útočné akce.
     
    56:03
    Za několik vteřin je další oslabení San Jose u konce, domácí se během přesilovky vlastně ani nedostali k zakončení. Tohle hostující družině vyhovuje.
     
    55:17
    Bonino nahodil o zadní mantinel a poslal tak puk na hokejku spoluhráče. Jenže nepřesnosti Canucks nadále svazují, opět vyhození Žraloků až k Millerovi.
     
    54:41
    V útočném pásmu jsou ale pardoxně s kotoučem hosté, kteří nejdříve vyhodili, a pak zařídili, aby nebyli u vlastní svatyně.
     
    54:09
    Vyloučení na straně San Jose Sharks. Melker Karlsson (SJS), autor jednoho z dnešních gólů, je odeslán na trestnou lavici za prohřešek v podobě hákování.
     
    53:23
    Nyní zase ukázal tribunám své gólmanské umění Ryan Miller. Matt Nieto měl úplně volno v mezikruží, ovšem jeho střela z první našla pouze rukavici brankáře Canucks.
     
    52:56
    Vlasicovo vyhození hned po buly mířilo na zakázané uvolnění, ale Ryan Miller puk přikryl lapačkou. Právě u něj teď proběhne vhazování.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 59. Vrbata (Stanton) – 18. Irwin (Tennyson, Couture), 27. Karlsson (Burns), 40. Pavelski (Couture, Marleau), 44. Tierney (Burns, Vlasic), 60. Desjardins (Tierney, Tarasov)


    Vancouver Canucks: Miller (Lack) – Sbisa, Edler, Weber, Hamhuis, Clendening, Stanton – Burrows, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Matthias – Hansen, Vey, Higgins – Dorsett, Horvat, Kenins
    San Jose Sharks: Niemi (Stalock) Burns, Vlasic, Tennyson, Dillon, Mueller, Irwin – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Goodrow, Sheppard, Hertl – Tierney, Desjardins, Tarasov

    Rozhodčí: Rooney, Walsh – Barton, Mach

    Diváci: 18 508
    bahis siteleri