Česko – Rakousko 6:1 (kon.)
konec
Česko
6:1 (4:0, 1:0, 1:1)
Rakousko
Pátek 06.02.2015, 15:30 • IWC Arena, Schaffhausen • Reprezentace žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Závěrečnou početní výhodu sice český tým nezužitkoval, i tak ale musí být spokojen. V prvním zápase turnaje čtyř zemí ve švýcarském Schaffhausenu poráží Rakousko jednoznačně 6:1! Vítězství si zajistil už v první třetině, kdy během pěti minut skóroval čtyřkrát, a v dalším průběhu mu prakticky stačilo náskok hlídat.

    Zítra vyjedou naše hokejistky na ledovou plochu IWC Areny podruhé a od 19:30 je bude čekat silnější soupeř – pořadatelské Švýcarsko, tedy aktuálně nejlepší tým Evropy a bronzový medailista ze Soči! Do té doby se s Vámi těším na počtenou. (17:28:02)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    56:57
    A ještě jedna příležitost. Potvrdíme stoprocentní úspěšnost v přesilovkách? Denise Altmannová (AUT) – 2 minuty za sekání.
     
    53:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    No tak přesilovky jsou dneska parádní disciplínou národního týmu. Dokázal totiž zužitkovat obě dvě, které zatím dostal k dispozici! Šeštý gól obstarala DOMINIKA FOREJTOVÁ, jedna z hokejistek, které letos hrály posledním rokem na juniorském šampionátu – 6:1. Bez asistence.
     
    52:40
    Češky oslabení úspěšně ubránily, nyní si pro změnu samy zahrají v početní výhodě. Autorka jediné rakouské trefy Esther Kantorová (AUT) je vyloučena za hákování.
     
    45:25
    Vzápětí dáváme soupeřkám další možnost, Dominika Vopravilová (CZE) je vyloučena za podražení. Věřme, že druhý gól v rychlém sledu naše sestava nedopustí.
     
    43:23
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Svou čtvrtou přesilovou hru přece jen rakouské hokejistky využívají a poprvé se zapisují do gólového účtu dnešního zápasu. Hned po 18 sekundách se trefila ESTHER KANTOROVÁ – 5:1. Bez asistence.
     
    43:05
    Potřetí v řadě usedá na trestnou lavici naše hokejistka, tentokrát je to Anna Zíková (CZE), jenž si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Náskok českého týmu tak zase o jeden kousek vzrostl, naše hokejistky kráčí bezpečně za vítězstvím. Rakušanky měly možnost zdramatizovat souboj ve dvojici slepených přesilovek, ty ale česká reprezentace ubránila a Klára Peslarová stále drží čisté konto.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:58.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    37:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už se zdálo, že druhá třetina skončí bez branek, ale chvíli před jejím koncem Češky navyšují své vedení. Příspěvkem za obránce se o to postarala KATEŘINA FLACHSOVÁ – 5:0! Asistence: Veronika Bucifalová.
     
    33:41
    Rakušanky nedokázaly přesilovku využít, hned po dvou minutách ale usedají naše hokejistky k časoměřičům znovu. Střídačka si vyloužila menší trest za příliš mnoho hráček na ledě, odpyká ho Samantha Kolowratová (CZE).
     
    29:48
    V polovině utkání se bude český tým bránit ve svém druhém oslabení. Ivana Černá (CZE) je vyloučena na dvě minuty za držení protihráčky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V otevírací třetině turnaje v Schaffhausenu se nám roztrhl pytel s góly. A jsme moc rádi, že tenhle pytel si do kabiny odnesly Rakušanky! Dlouho bychom v historii hledali, kdy české hokejistky vstřelily čtyři branky za pět minut, každopádně mají zápas opravdu parádně rozehraný. Jen tak dál!

    Druhá třetina začne přibližně v 16:16.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    15:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fantazie! České hokejistky využívají hned svou první přesilovku a stačilo jim k tomu 23 sekund. Po nahrávce Petry Herzigové mířila do černého LUCIE MANHARTOVÁ, jejíž zásluhou vedeme už 4:0! Asistence: Petra Herzigová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 11. Polenská (Povová, Bucifalová), 14. Studentová, 15. Lédlová (Vanišová), 16. Manhartová (Herzigová), 38. Flachsová (Bucifalová), 54. Forejtová – 44. Kantorová


    Česko: Peslarová (Škodová) – Herzigová, Zíková, Horálková, Zedníková, Flachsová, Kolowratová, Černá, Lásková – Studentová, Manhartová, Hymlárová – Polenská "C", Povová, Bucifalová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Pátková, Forejtová, Vopravilová. Trenér: Jiří Vozák.
    Rakousko: Marchhartová (Arnbergerová) – Kainbergerová, Volggerová, Fazokasová, Hyblerová, Krausová – Meixnerová, Altmannová, Kantorová "C" – Grascherová, Hanserová, Wittichová – Brunnerová, Lopezová. Trenér: Pekka Hämäläinen.

    Rozhodčí: Eskolaová (FIN), Timglasová (SWE) – Egliová, Piccoliová (obě SUI).
    bahis siteleri