Boston – Dallas 3:5 (kon.) | Buffalo – Ottawa 1:2 (kon.) | NY Islanders – Edmonton 3:2 (kon.)
Toronto – NY Rangers 4:5 (kon.) | Montreal – Philadelphia 2:1 (po pr.) | Florida – Anaheim 6:2 (kon.)
St. Louis – Arizona 2:1 (kon.) | Nashville – Tampa 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Minnesota 2:1 (po pr.)
po prodl.
Montreal Canadiens
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Philadelphia Flyers
Středa 11.02.2015, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. David Desharnais (MTL) (1 + 0)
    2. Tomáš Plekanec (MTL) (1 + 0)
    3. Carey Price (MTL) (24 zásahů) (04:20:55)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) (1 + 0, čas na ledě 17:39, 3 střely)
    Jiří Sekáč (MTL) (0 + 0, čas na ledě 15:46, 2 střely)
    Jakub Voráček (PHI) (0 + 0, čas na ledě 18:58, 3 střely)
     
    Máme za sebou utkání mezi Montrealem a Philadelphií, které přineslo dohromady jen tři branky. Diváci v kanadském městě se ale nenudili, mnoho střel a úspěšných gólmanských zákroků znamenalo spoustu hokejové krásy. Na konci třetí třetiny srovnal na 1:1 z pohledu Montreal Canadiens český útočník Tomáš Plakanec, aby obrat dokonal v prodloužení jeho spoluhráč z kabiny David Desharnais. Canadiens berou ze zápasu více bodů. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
    David DESHARNAIS - 2:1
     
    63:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Samostatných nájezdů se dnes nedočkáme, domácí tým dotahuje utkání k vítězství díky přesné trefě v prodloužení. Už se zdálo, že by ani nastavených pět nemuselo rozhodnout. Jenže potom Canadiens zvýšili aktivitu směrem kupředu a vzápětí je jim to vráceno gólem. DAVID DESHARNAIS zůstal trestuhodně nepokrytý, jeho prvotní pokus ještě brankář Ray Emery v pohodě zastavil. Ovšem následná dorážka už v síti skončila a hala burácí. O výsledku dnešního duelu je tak rozhodnuto. Asistence: Andrej Markov.
     
    62:40
    Carey Price sice dobře viděl, ale skákající puk před brankou jej málem překvapil. Na opačné straně zkusil zaskočit soupeře střelou z dálky pálící Sergej Gončar.
     
    62:03
    Lars Eller si dnes umí vytvořit šanci prakticky z jakéhokoliv místa na ledě. Teď si vyzkoušel ránu z levé strany, ale na připraveného Raye Emeryho si nepřišel.
     
    61:35
    Couturier zase raději vsadil na druhé straně na střelu z dálky. Ale domácí gólman v pohodě likviduje jeho pokus zákrokem lapačkou.
     
    60:59
    P. K. Subban už sice ze zadních řad našel Tomáše Plekance, ale on a další útočníci se sotva dostali přes modrou útočnou čáru.
     
    60:18
    Jakub Voráček hned na úvod prodloužení zavítal před Careyho Price, avšak střelou jej ohrozit nedokázal. Montreal si dává s rozehrávkou poměrně na čas.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Jen dva góly nabídla základní hrací doba, na každé straně padlo po jedné brance. Je jasné, že další gól bude rozhodující. Kdo ho ovšem vsítí, na to si musíme počkat do prodloužení, případně i samostatných nájezdů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:12
    Běží poslední minuta třetí třetiny, Montreal sice drží Flyers uzavřené před jejich brankou, ale střelecké pokusy nejsou tak časté. Naposledy zatím pálil Subban z dálky.
     
    58:26
    Tomáš Plekanec už se těšil do útočné třetiny šanci, ale jeho i jeho spoluhráče zastavuje na modré čáře postavení mimo hru.
     
    57:57
    P. K. Subban předal puk na spoluhráče Gallaghera, asistent u první branky Montrealu ale teď úplně minul branku. Flyers vyhazují alespoň do střední třetiny.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 53. Plekanec (Galchenyuk, Gallagher), 64. Desharnais (Markov) – 1. Read (Simmonds)


    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Subban, Markov, Gončar, Beaulieu, Gilbert, Jemelin – Weise, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Sekáč, Eller, Prust – Thomas, De La Rose, Bournival
    Philadelphia Flyers: Emery (Stolarz) – Streit, Schultz, Grossmann, MacDonald, L. Schenn, Del Zotto – Voráček, Giroux, B. Schenn – Simmonds, Couturier, Read – White, Laughton, Umberger – Lecavalier, Bellemare, VandeVelde

    Rozhodčí: Lewis, O'Rourke – Cherrey, Kovachik
    bahis siteleri