Boston – Dallas 3:5 (kon.) | Buffalo – Ottawa 1:2 (kon.) | NY Islanders – Edmonton 3:2 (kon.)
Toronto – NY Rangers 4:5 (kon.) | Montreal – Philadelphia 2:1 (po pr.) | Florida – Anaheim 6:2 (kon.)
St. Louis – Arizona 2:1 (kon.) | Nashville – Tampa 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Minnesota 2:1 (po pr.)
po prodl.
Montreal Canadiens
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Philadelphia Flyers
Středa 11.02.2015, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    PHILADELPHIA FLYERS

    Už začátek loňské základní části Philadelphii nevyšel, ale letos na startu ročníku řešili muži v oranžových trikotech ještě horší patálie s výkoností. Ze dna tabulky Východní konference se Letci dokázali alespoň o několik pater nahoru vyškrábat, aktuálně postává organizace z Pensylvánie na desáté příčce Východní konference, se ztrátou tří bodů na deváté Florida Panthers. Trenér Flyers ovšem může být nyní poměrně spokojený, z posledních pěti utkání jeho družina hned čtyřikrát zvítězila, naposledy odnesl porážku od Flyers klub Washington Capitals. Montreal je však pro získávání bodů těžkým místem, podaří se to Philadelphii?
     
    MONTREAL CANADIENS

    Tradiční hokejová bašta načala sezónu 2014/2015 výborně, dlouho se držela v úplné popředí tabulky celé National Hockey League. U vrcholku se navíc Canadiens udrželi až doposud, vždyť z druhého místa Východní konference ztrácí Montreal na první Tampu Bay Lightning pouhé dva body. A tak dnešní případné body do tabulky mohou kanadskou organizaci povznést zase o kousek výše. Montreal oba dva poslední zápasy vyhrál, nejdříve si poradil poměrem 6:2 s New Jersey Devils, aby následně stejné mužstvo udolalo vyzyvatele v podobě rivala z Boston Bruins 3:1. Také duel proti Philadelphii bude pro fanoušky na tribunách, ale i u televiziních obrazovek zajímavým. Využijí Canadiens domácího prostředí?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy se naposledy potkaly během měsíce listopadu loňského kalendářního roku. Tenkrát na domácím kluzišti zvítězili Montreal Canadiens celkem jasně 6:3.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) (15 + 20)
    Jiří Sekáč (MTL) (7 + 9)
    Jakub Voráček (PHI) (18 + 41)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém proti sobě nastoupí výběry z Východní konference. Uvidíme souboj Montreal Canadiens a Philadelphia Flyers.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price – Subban, Markov, Gonchar, Beaulieu, Gilbert, Jemelin – Weise, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Sekáč, Eller, Prust – Thomas, De La Rose, Bournival

    Philadelphia Flyers: Emery – Streit, Schultz, Grossmann, MacDonald, L. Schenn, Del Zotto – Voráček, Giroux, B. Schenn – Simmonds, Couturier, Read – White, Laughton, Umberger – Lecavalier, Bellemare, VandeVelde.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Na prvním vhazování zápasu si daleko lépe vedli domácí hokejisté, Jemelin okamžitě vyrazil kupředu zkusit první šanci.
     
    00:45
    Grossmann na druhé straně barikády zkoušel něco podobného, jenže ve střední třetině ztratil touš a naopak z toho pramenil pokus Tomáše Plekance. Avšak vedle.
     
    00:51
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak tohle je pořádně rychlý začátek. První útok Philadelphie, první střela na branku v podání celku z Pensylvánie a hned mohou muži ve světlejší variantě dresů na ledové ploše zvedat své ruce nad hlavu. Lehkého přechodu do útočné periody využil k dobru Letců MATT READ, jenž přesně nabral puk a umístil jej pohlednou střelou zápěstím do horní poloviny svatyně Careyho Price. Hned v první minutě duelu se nám mění skóre a je jasné, že dnes bude v hokejovém městě Montrealu na co koukat. Asistence: Wayne Simmonds.
    Matt READ - 0:1
     
    02:01
    Montreal ale odpovídá útočným vyladěním, okamžitě se trojice útočníků v červeném převleku vrhla před Emeryho. Avšak gólman Letců zatím jistý.
     
    02:36
    Canadiens se následně osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění, hra nabírá návratu zpátky k jejich ochránci svatyně.
     
    03:07
    Jednomu z obránců Montrealu na hranici obranné třetiny podklouzly brusle a málem z toho byly potíže pro domácí. Ale vše zavčas zažehnáno.
     
    03:50
    Brenden Schenn ujížděl po levém křídle, ale nikdo mu nepomohl s útočným výletem. Po návratu puku na druhou stranu Philadelphia koná čin v podobě icingu.
     
    04:10
    Rána domácího beka z dálky, nikdo ji ale před brankou netečoval. Pak dokonce zazvonila tyčka klece Flyers, kolem Emeryho během posledních vteřin dost rušno.
     
    04:40
    Lecavalierov nahrávka z pravého kruhu do mezikruží nakonec skončila mimo svůj cíl. Ale málem další ukázka, jak si Philadelphia od první minuty věří na ledě.
     
    05:10
    Claude Giroux unikal v ponechané výhodě sám na Price a jen gólman Montrealu nyní zachránil situaci pro svůj tým. Bude se navíc vylučovat ze strany Canadiens.
     
    05:12
    První vyloučení utkání, dvě minuty za hákování je nucen odsedět v boxu domácí hokejista Lars Eller (MTL). Přesilová hra pro Philadelphii.
     
    05:41
    Rána Streita z dálky zachycena ramenem Price, Flyers zkoušejí zakončit z každé pozice, ze které to jen trochu jde.
     
    06:12
    Polovina přesilovky hostů je pryč, Flyers zatím dvakrát vystřelili a dělají si zálusk i na další šance, avšak zatím nejsou tolik přesní v zakončení.
     
    06:25
    Navíc únik Montrealu ve vlastním oslabení, český útočník Tomáš Plekanec uháněl osamocený na Emeryho. Jenže vůbec netrefil branku a přestřelil svatyni v rozhodující chvíli.
     
    07:21
    Montreal v plném počtu a Emery se naopak musí činit. Avšak před první komerční přestávkou zápasu zůstává nadále bezchybný.
     
    07:36
    Bellemareho rozehrávka v útočném pásmu nakonec moc dobře nedopadla, ale obránci domácích podrželi situaci v klidu. Pacioretty už v pohodě zakládal novou akci.
     
    08:08
    Max Pacioretty poté aktivní i za modrou útočnou čarou, jenže tam neměl zavčas nikoho pro přihrávku. A tak k zakončení v podání Canadiens nedošlo.
     
    08:55
    Claude Giroux obdržel přihrávku od Jakuba Voráček a pomalu si na hokejce chystal střelu. Při poslední kličce do forhendu mu ovšem neposedná pryž sklouzla z hole.
     
    09:37
    Další parádní příhra ze střední třetiny, ale ani Umberger podruhé v zápase na Price nevyzrál. Domácí gólman navíc pohledně rozehrál hokejkou ze svého brankoviště.
     
    10:10
    Nahození domácího obránce ze středního pásma nakonec přineslo pro Montreal ovoce, kotouč se málem odrazil zpátky před bránu a byl čas na případné překvapení gólmana Flyers.
     
    11:03
    Puk končí mimo hrací plochu, bude se znovu vhazovat. Hned poté, co se vrátíme na ledovou plochu s koncem krátké reklamní přestávky.
     
    11:06
    Hned ale hra opět přerušena, Gallagher totiž do útočného pásma moc spěchal a je mu odpískáno postavení mimo hru.
     
    11:28
    Tomáš Plekanec si kousek před modrou útočnou čarou sklepnul puk ze vzduchu na led, ale pak mu jej někdo z bránících hráčů odebral z hole. Domácí zatím nemají tolik výrazných možností.
     
    12:07
    Wayne Simmonds následně vyřešil všechny trable pro Philadelphii a s klidem vyhodil alespoň do prostředního pásma kluziště. To bude zatím Letcům stačit.
     
    12:58
    Rychlá předávka přes celé kluziště, tentokráte v podání první útočné formace Philadelphie. Jakub Voráček a Calude Giroux si opět skvěle rozuměli, jen chybělo zakončení.
     
    13:51
    Sergej Gončar rozjížděl z obranné třetiny pohlednou akci, pak mu ještě pomohl P. K. Subban sólovým průnikem do pásma. Ale obrana Flyers prozatím hodně neprostupná.
     
    14:16
    Když už se Canadiens k puku dostali v pásmu, odpískáno postavení mimo hru. Pokračujeme za malou chvilku.
     
    14:45
    Po novém buly Philadelphie pouze vyhodila přes všechny čáry, o icing se ale nejednalo. Montreal měl problém se založením útoku. Čárový rozhodčí si všiml postavení mimo hru Letců.
     
    15:03
    Grossmannova pumelice od modré čáry ukryta velice pohotově do lapačky Careyho Price. Kanadský brankář zařizuje buly po své levé ruce a musí dávat zvýšený pozor.
     
    15:30
    Jiří Sekáč si před brankou soupeře dvakrát vyměnil kus černé gumy s Prustem, jenže více toho dvojice v dresu Montrealu nestihla. Na druhé straně hosté zahrozili zakončením zápěstím.
     
    16:16
    Vincent Lecavalier přesně netušil, co udělat s kotoučem ve střední třetině. Tak jej alespoň jednoduše nabral na hokejku a vyhodil po mantinelu. Jeho kádr tak může s klidem na duši dostřídat zbytek formace.
     
    17:08
    Subban si to mířil přímo před branku brankáře Emeryho, ale včas se k němu sjela dvojice bránících hokejistů Philadelphie. A Subban měl rázem těžší práci v útočném vyladění.
     
    18:01
    Už delší časový úsek jsme nesledovali nějakou výraznější šanci na jedné či druhé straně, po konci zatím jediné přesilovky duelu se střelecká situace na ledě uklidnila.
     
    18:46
    Markov v souboji o puk na modré obranné čáře, ten nakonec vyhrál. Ale stále stejné trable Canadiens, přechod přes modrou čáru zatím není dnešní ranní kávou kanadské organizace.
     
    19:15
    Ohlášena poslední minuta první třetiny, Tomáš Plekanec se ještě na malou chvilku podíval s pryží do útočné periody, alespoň mírně zahrozil soupeřově obraně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina nabídla fanouškům v kanadské baště ledního hokeje jedinou branku, a to hned v první minutě duelu. Na další zásahy zatím musíme čekat, minimálně do druhé dvacetiminutovky.
     
    Střely na branku v první třetině

    Montreal Canadiens: 7

    Philadelphia Fylers: 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Na začátku druhé třetiny si naopak výborně na první buly vedli hosté, ihned zkoušel útok. Ale Montreal odpověděl nahozením kotouče k Emerymu.
     
    20:32
    Jakub Voráček měl na hokejce druhý gól Philadelphie, po výborné nahrávce z levé strany brankoviště od Girouxe ale český forvard minul polovinu odkryté branky. Price teď měl i obrovskou porci štěstí.
     
    20:57
    Coturier jen několik okamžiků po Voráčkově šanci v samostatné pozici před brankou, ale také on minul tři tyče. Už mohl výsledek vypadat úplně jinak, ale Flyers dnes nemají moc dobrou mušku.
     
    21:46
    Postavení mimo hru v podání Philadelphie Flyers. Krátké přerušení teď bude sedět především Montrealu, který potřebuje uklidnit situaci ve svém pásmu.
     
    22:20
    Přechod Flyers do útočné třetiny opět bezchybný, avšak hostujícím hokejistům sjel puk z hokejky kousek před touhou zakončit. Hraje Montreal.
     
    22:50
    VandeValde neviděl nikoho rozjetého na křídlech, tak alespoň nahodil po mantinelu. Ale Montreal o několik mžiků později posílá na icing.
     
    23:25
    Střela Markova z pravého kruhu ještě nadvakrát dorážena, ale gólman Philadelphie udržel kotouč před brankovou čarou, stejně jako svou výstroj, zejména betony.
     
    23:51
    Na druhé straně hrací plochy Carey Price v rozkleku pro střele hostujícího beka. Bude se před jeho tváří za malou chvilku vhazovat.
     
    24:20
    Tomáš Plekanec ukázal, že s pukem v útočném pásmu si na hokejce věří. Objel Emeryho klec ze ze zadní strany a málem i zakončil. O to už se ale postarali jeho spoluhráči.
     
    25:11
    Umberger dostával přihrávku do mezikruží a jediný, kdo mu stál v cestě, byl brankář Price. Ale Letci opět špatně míří, zmiňovaný jedinec trefil pouze tyčku.
     
    25:42
    Lars Eller a jeho pokus z pravého kruhu, především pak velkého úhlu. S tímhle pukem neměl Ray Emery sebemenší trable.
     
    26:18
    Jemelin pronikl díky svému důrazu s pukem až k zadnímu mantinelu, tam už ale potřeboval asistenci spoluhráčů. Aktivnějším celkem na ledě teď právě Canadiens.
     
    26:58
    Ray Emery podržel na chvíli puk pod rukavicí a uklidňuje hru, navíc následuje komerční přestávka. Hned pokračujeme.
     
    27:10
    Dvojice útočníků v červeném dresu se zkoušela obtáhnout kolem zařízení Philadelphie a zakončit, avšak brankář Letců měl beton poctivě přilepený na pravé tyčce. Vhazování opět u Emeryho.
     
    27:50
    Tomáš Plekanec znovu na ledě a dělá pořádně starosti soupeřově obraně, Philadelphia má pořádný problém se vůbec vymanit z tlaku u své klece.
     
    28:17
    Ještě jedna Plekencova střela, pak ale útočník české národnosti ztratil pryž ve středním pásmu a hned Flyers tvořili protiútok.
     
    28:53
    Jiří Sekáč chce navázat na Plekancovo povedené střídání, ale má proti sobě silnou bránící dvojici. Sekáč alespoň podržel chvilku za brankou mužstva z Pensylvánie.
     
    29:50
    Philadelphia může po delší časové odmlce podržet puk na hokejkách kolem vlastního brankáře a lépe rozehrát, hra má daleko větší spád než na samotném začátku zápasu.
     
    30:49
    Del Zotto dostal důvěru v dalším přechodu Flyers ve středním pásmu. Poté ale hosté ztratili touš a až Ray Emery přerušil hru lapačkou. Za okamžik se do haly vrátíme.
     
    31:23
    Pacioretty v souboji o kotouč s Readem. Nakonec ale kus černého touše mezi diváky v hledišti, nepřesnost se teď ani jedné straně barikády příliš nevyplatila.
     
    31:32
    Gallagherovo vyhození na zakázané uvolnění, domácí to ale mrzet nemusí, protože jen několik chvilek zpátky poslali na led čerstvé síly.
     
    32:02
    P. K. Subban za podpory Markova řešil situaci kolem branky Canadiens, tam se Flyers na chvíli podařilo soka zamknout. Galchenyuk však pohotově vyhodil.
     
    32:45
    Gančarova pecka od modré čáry, Emerymu ale v danou chvíli nikdo nestínil, takže tohle nebyla žádná těžká práce pro dnes zatím jistého gólmana Phiadelphie. Vhazování proběhne právě po jeho levé ruce.
     
    33:08
    Poprvé se dnes bude vylučovat na straně Philadelphie. Premiérovou přesilovou hru si zahrají Montreal Canadiens, dvě minuty za hákování dostává od hlavního rozhodčího Mark Streit (PHI).
     
    33:40
    Subbanova pecka kousek před modrou čarou sice měla tvrdost kanónu, ale byla obětavě zblokována prvním bránícím hráčem. Pak už rozhodčí přerušil hru.
     
    34:15
    Markov dostával od Ellera přihrávku přímo na střelu z první, ale první zmiňovaný netrefil kotouč podle představ. Tahle početní výhoda Canadiens nevypadá vůbec špatně.
     
    34:38
    Už jen něco málo přes půl minuty do návratu vyloučeného muže Flyers na led, Tomáš Plekanec opět ve hře a podílel se na rychlé kombinaci v pověstném přesilovkovém deštníku.
     
    34:57
    Pacioretty důrazný na brankovišti, stejně jako jeho dva další spoluhráči. Ale zdá se, že Philadelphia první oslabení dnešního zápasu zvládne bez úhony.
     
    35:30
    Weisovi se málem podařilo Raye Emeryho překvapit přesměrováním kotouče těsně před brankovištěm, ale kus neposedné pryže si to nakonec zamířil mimo tři červené tyče.
     
    36:45
    Prust opět získal útočnou třetinu pro Canadiens, dokonce je dobře podporován spoluhráči. Ale nyní se oblíbenci domácího publika k zakončení nedostali.
     
    37:36
    Lars Eller a jeho pohotové prostrčení puku před brankou. Tentokráte ale nikdo v trikotu Montreal Canadiens nečekal na to, aby mohl okamžitě a bez váhání vypálit.
     
    38:36
    Tomáš Plekanec sice nebyl moc blízko brance a před sebou měl početnou skupinku hráčů, přesto se pokusil o zakončení. Avšak kotouč končí mi obranné pásmo Flyers.
     
    39:13
    Paciorettyho šance z dálky pouze orazítkovala zadní mantinel, odpočítává se poslední minuta prostřední třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Zatím na branky poměrně chudé utkání, které dnes v Montrealu sledujeme. Ale nechme se překvapit, co nám přinese závěrečné dějství. Prozatím Philadelphia Flyers nadále vedou díky brance z první minuty zápasu, ve druhé dvacetiminutovce žádné puk do sítí nepadly.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Montreal Canadiens: 17

    Philadelphia Flyers: 10
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Vhazování na začátku třetí třetiny úspěšnější pro celek z Pensylvánie, ale je to Montreal, kdo si vytvořil první útočnou šanci.
     
    40:52
    P. K. Subban zvolil snad nejjednodušší možný způsob rozehrávky. Prostě ve středním pásmu nabral puk na hokejku a vypálil jej pořádně tvrdě. Ale hra přerušena.
     
    41:09
    Ray Emery si na chvilku povyjel z branky a zahrál si s pukem, přestože hned musel zpátky, aby nebyl překvapen útočníky Montrealu.
     
    41:50
    Flyers zatím volí snadnou vyhazovací taktiku, ta by se jim ale postupem času nemusela vyplatit. Galchenyuk při návratu puku do útočného pásma trefuje pouze betony Raye Emeryho.
     
    42:18
    Jakub Voráček pobýval pro něj na nezvyklé pozici na modré čáře, kde jen odpálil kus černé gumy k zadnímu mantinelu. Víc už toho ale Letci během jednoho střídání nestihli.
     
    43:00
    Už opět Canadiens a jejich třetí útočná formace na puku ve třetině. Domácí dobře vědí, že čas na vyrovnání jim začne postupně hodně rychle ubíhat.
     
    43:28
    Subbanova pecka od modré čáry, z levé strany ale strážce svatyně philadelphské klece překvapit nemohl. Ray Emery totiž na letící kotouč moc dobře viděl.
     
    44:01
    Tomáš Plekanec dnes hraje ve velkém stylu a předvádí to také během jednoho ze svých prvních střídání v rámci třetí třetiny. Zakončení moc jeho týmu dnes nesedí.
     
    44:52
    Na druhé straně barikády Vincent Lecavalier a jeho odvážný průstup až ke kleci Price. Domácí gólman teď nemá moc práce.
     
    45:44
    Bude se vylučovat na hostující straně. Střídačka Philadelphie inkasuje trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Dvě minuty odpyká český útočník Jakub Voráček (PHI).
     
    46:05
    Flyers ale hned vyhazují přes všechny čáry, šetří tak drahocenné vteřinky daleko s pukem od svého vlastního brankáře.
     
    46:23
    Tvrdá střela Markova končí sražena v ochranné síti, vhazovat by se ale mělo blízko Emeryho, konkrétně po jeho levé ruce.
     
    46:50
    Paciorettyho šance na zakončení promarněna, stejně se pak snažil už dříve střílející Markov. Ale nakonec Letci s klidem vyhazují alespoň do středního pásma.
     
    47:25
    Většina přesilovky Montrealu je pryč, přesto pobývají muži v červených trikotech blízko branky Raye Emeryho. Ten ale dnes po všech stránkách exceluje.
     
    48:20
    Philadelphia zvládla také druhé dnešní oslabení a hosté už hrají v plném počtu. Nutno ale podotknout, že přesilovka Canadiens nevypadala vůbec špatně, ač na gól domácím nestačila.
     
    48:53
    MacDonaldovi utekl puk na modré čáře, a to byla pro Flyers škoda. Obránci Philadelphie by se totiž jinak možná otevřel veliký prostor směrem k brance Careyho Price.
     
    49:30
    Claude Giroux a Jakub Voráček opět ukazovali, jak si spolu na ledě výborně rozumí. Jenže zatím ani jeden z nich dnes ještě neměl přesnou střeleckou mušku.
     
    50:26
    Mark Streit a jeho pohledná rozehrávka ze středního pásma. Pak byl Streit zastaven tvrdým hitem od domácího Jemelina. Hra pokračuje, protože se jednalo o čistý zákrok.
     
    51:04
    Max Pacioretty si věřil i na samostatné zakončení, k tomu se ovšem na poslední chvíli nedostal. Prostor před brankou Raye Emeryho totiž stačili utěsnit vracející se obránci Letců.
     
    51:59
    Hra pozastavena na modré útočné čáře Philadelphie, právě tam se nyní hostující družina provinila postavením mimo hru. Pokračujeme po komerční přestávce.
     
    52:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    Dlouho jsme čekali na druhou branku zápasu v Montrealu a nakonec jsou to právě domácí, kdo se raduje z vyrovnávací trefy. Canadiens se vyplatila trpělivost a pravidelné dorážky na brankovišti, určitě si pak zasloužil trefu do černého dnes velice aktivně hrající český útočník TOMÁŠ PLEKANEC. Odchovanec kladenského hokeje dostrkal kus černé gumy za brankovou čáru a domácí mančaft poprvé v základní hrací době překonává brankáře Raye Emeryho, máme vyrovnáno. Asistence: Alex Galchenyuk, Brendan Gallagher.
    Tomáš PLEKANEC - 1:1
     
    54:16
    Hra ve středním pásmu, teď je to zase Philadelphia, kdo nemá moc chuť útočit. Tempo hry aktuálně diktují domácí Montreal Canadiens.
     
    54:34
    Další buly proběhne až po komerční přestávce, hra předtím pozastavena ve střední třetině.
     
    54:58
    Obrana mužstva z Pensylvánie ale i po inkasované brance ukazuje, že dnes není lehce prostupnou. Další střídání Tomáše Plekance již střelou na branku neskončilo.
     
    55:25
    Matt Read a jeho bekhendová přihrávka na Schultze. Puk si ale jednoduše vzal do lapačky brankář Carey Price, mohl následně s klidným svědomím posunou na své spoluhráče.
     
    56:38
    Lars Eller teď pořádně létá po ledě, hned natřikrát zakončoval z úhlu, ale ani jednou netrefil zařízení. Uvidíme ale vyloučení na straně Philadelphie.
     
    57:28
    Hru ve výhodě domácí nevyužili, ale teď mají k dispozici celou přesilovku. Dvě minuty za hákování dostává od arbitra zápasu Del Zotto (PHI) za hákování.
     
    57:57
    P. K. Subban předal puk na spoluhráče Gallaghera, asistent u první branky Montrealu ale teď úplně minul branku. Flyers vyhazují alespoň do střední třetiny.
     
    58:26
    Tomáš Plekanec už se těšil do útočné třetiny šanci, ale jeho i jeho spoluhráče zastavuje na modré čáře postavení mimo hru.
     
    59:12
    Běží poslední minuta třetí třetiny, Montreal sice drží Flyers uzavřené před jejich brankou, ale střelecké pokusy nejsou tak časté. Naposledy zatím pálil Subban z dálky.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Jen dva góly nabídla základní hrací doba, na každé straně padlo po jedné brance. Je jasné, že další gól bude rozhodující. Kdo ho ovšem vsítí, na to si musíme počkat do prodloužení, případně i samostatných nájezdů.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:18
    Jakub Voráček hned na úvod prodloužení zavítal před Careyho Price, avšak střelou jej ohrozit nedokázal. Montreal si dává s rozehrávkou poměrně na čas.
     
    60:59
    P. K. Subban už sice ze zadních řad našel Tomáše Plekance, ale on a další útočníci se sotva dostali přes modrou útočnou čáru.
     
    61:35
    Couturier zase raději vsadil na druhé straně na střelu z dálky. Ale domácí gólman v pohodě likviduje jeho pokus zákrokem lapačkou.
     
    62:03
    Lars Eller si dnes umí vytvořit šanci prakticky z jakéhokoliv místa na ledě. Teď si vyzkoušel ránu z levé strany, ale na připraveného Raye Emeryho si nepřišel.
     
    62:40
    Carey Price sice dobře viděl, ale skákající puk před brankou jej málem překvapil. Na opačné straně zkusil zaskočit soupeře střelou z dálky pálící Sergej Gončar.
     
    63:27
    Montreal právě vstřelil branku!
    Samostatných nájezdů se dnes nedočkáme, domácí tým dotahuje utkání k vítězství díky přesné trefě v prodloužení. Už se zdálo, že by ani nastavených pět nemuselo rozhodnout. Jenže potom Canadiens zvýšili aktivitu směrem kupředu a vzápětí je jim to vráceno gólem. DAVID DESHARNAIS zůstal trestuhodně nepokrytý, jeho prvotní pokus ještě brankář Ray Emery v pohodě zastavil. Ovšem následná dorážka už v síti skončila a hala burácí. O výsledku dnešního duelu je tak rozhodnuto. Asistence: Andrej Markov.
    David DESHARNAIS - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání mezi Montrealem a Philadelphií, které přineslo dohromady jen tři branky. Diváci v kanadském městě se ale nenudili, mnoho střel a úspěšných gólmanských zákroků znamenalo spoustu hokejové krásy. Na konci třetí třetiny srovnal na 1:1 z pohledu Montreal Canadiens český útočník Tomáš Plakanec, aby obrat dokonal v prodloužení jeho spoluhráč z kabiny David Desharnais. Canadiens berou ze zápasu více bodů. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) (1 + 0, čas na ledě 17:39, 3 střely)
    Jiří Sekáč (MTL) (0 + 0, čas na ledě 15:46, 2 střely)
    Jakub Voráček (PHI) (0 + 0, čas na ledě 18:58, 3 střely)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. David Desharnais (MTL) (1 + 0)
    2. Tomáš Plekanec (MTL) (1 + 0)
    3. Carey Price (MTL) (24 zásahů) (04:20:55)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 53. Plekanec (Galchenyuk, Gallagher), 64. Desharnais (Markov) – 1. Read (Simmonds)


    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Subban, Markov, Gončar, Beaulieu, Gilbert, Jemelin – Weise, Desharnais, Pacioretty – Gallagher, Plekanec, Galchenyuk – Sekáč, Eller, Prust – Thomas, De La Rose, Bournival
    Philadelphia Flyers: Emery (Stolarz) – Streit, Schultz, Grossmann, MacDonald, L. Schenn, Del Zotto – Voráček, Giroux, B. Schenn – Simmonds, Couturier, Read – White, Laughton, Umberger – Lecavalier, Bellemare, VandeVelde

    Rozhodčí: Lewis, O'Rourke – Cherrey, Kovachik
    bahis siteleri