Poprad – Zvolen 3:2 (2:1 po s.n.) | Nitra – Žilina 7:1 (kon.) | Banská Bystrica – Martin 4:2 (kon.)
Košice – Piešťany 4:1 (kon.) | Skalica – Trenčín 3:2 (kon.)
konec
HC Košice
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
ŠHK 37 Piešťany
sk Středa 11.02.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil, tri body ostávajú v Košiciach. (19:46:30)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Domáci v plnom počte.
     
    58:56
    Piešťany sa síce udržali v útočnom pásme, ale bez strely sa im skórovať nepodarí.
     
    58:20
    Košičania vyhadzujú puk od svojej bránky a s prehľadom sa bránia.
     
    57:48
    Domáci v plnom počte.
     
    57:41
    Pomer síl na ľade sa na moment vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje domáci Bicek.
     
    57:29
    Obrovská šanca aj pre Spilara! Ten zakončoval z opačnej strany, ale Rybár sa zvalil na zem a predviedol sériu neuveriteľných zákrokov.
     
    57:01
    Jánošík spálil veľkú príležitosť! Domáci obranca ostal osamotený pri ľavej žrdi, ale ani po veľkom boji v ťažkej pozícii puk nepodvihol nad betón Rybára.
     
    56:49
    Strelecky sa teraz prezentoval aj domáci kapitán Štrbák, ale ani skúsený obranca puk za Rybára nedostal. Tlak Košíc je obrovský.
     
    56:21
    Domáci hokejisti zakončovali priamo spred bránky, ale Jánošíková strela Rybára neprekvapila. Piešťany odolávajú obrovskému tlaku.
     
    55:59
    Košičania sa ihneď usadili v pásme a hostia sa bránia ako o život.
     
    55:48
    Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje Leppänen za hákovanie.
     
    54:50
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení a sledujeme iba aktivitu Košíc! Bondra po prechode od mantinelu hľadal pred bránkou Sojčíka, ale jeho puk tam napokon vôbec neprešiel.
     
    53:21
    Aktivita domáceho tímu ešte stúpla a Košičania boli opäť blízko gólu! Z ľavej strany niekoľkokrát zakončoval Češík, ale Rybár zablokoval pravú žrď a puk do siete nepustil.
     
    52:47
    Domáci hokejisti si teraz veľmi nerozumeli. Spilar zaviezol puk do pásma a potom spätnou prihrávkou hľadal Sojčíka, ale nevyšlo mu to.
     
    51:32
    Tentokrát to strelecky skúsil Lapšanský. Jeho pokus mal dobre parametre a Rybár ho neudržal, ale pomohla mu obrana, ktorá Biceka od dorážky odtlačila.
     
    50:45
    Hra v Steel aréne je pokojná a domáci fanúšikovia musia byť spokojní. Košičania na strely vyhrávajú vysoko 41:17 a stále sa tlačia do zakončenia.
     
    50:15
    Po dlhšej dobe sa do útoku presunuli aj hostia. Piešťany sa ale nedopracovali ani k strele, pretože ich zastavilo postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    49:31
    Domáci hokejisti vyhrali buly a ostali v útoku. Spoza obrany tvrdo pálil Jánošík, ale jeho pokus bol zrazený a Rybár nemusel zasahovať.
     
    48:53
    Piešťancom sa nepodarila rozohrávka spred vlastnej bránky a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude pred Rybárom.
     
    48:31
    Hostia v plnom počte.
     
    47:53
    Piešťany sa napokon po nastrelení puku dostali do pásma, ale dlho sa tam nezdržali. Domáci tím situáciu rýchlo upratal.
     
    47:26
    Hosťom sa ale absolútne nedarí. Domáci hokejisti majú hru plne pod kontrolou a súperovi ani len nedovolia dostať sa do stredného pásma.
     
    46:58
    Košičania zvládli úvod oslabenia výborne a puk poslali cez všetky čiary. Piešťany musia začínať spoza svojej bránky.
     
    46:31
    Košice sa budú brániť! na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie Peter Sojčík.
    Tomáš HRNKA - 4:1
     
    45:50
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti využili súperovu nepozornosť v obrane a zvyšujú svoj náskok. Po Chovanej prihrávke priamo rped bránku sa k puku dostal TOMÁŠ HRNKA, blafákom oklamal brankára a skóroval. Asistencie: Matúš Chovan, Gabriel Spilar.
     
    45:16
    Domáci hokejisti sa dostali do dobrej pozície! Po rýchlom prechode do pásma sa priamo pred bránkou po puku naťahoval Bondra, ale napokon bola jeho hokejka krátka a nezakončil.
     
    44:59
    Piešťancom sa ale v pásme vôbec nedarí. Hosťujúci hokejisti sú aktívni, obetaví a snažia sa, ale bez poriadnej strely Hyláka neprekonajú.
     
    44:42
    Košickí hokejisti sa teraz chceli z defenzívy rýchlo presunúť do útoku, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    43:15
    Po dlhšej dobe sa do zakončenia dostali aj hostia. Piešťanci puk presunuli do pásma, ale išlo skôr o nahodenie ako o strelu a Hylák s tým nemal žiaden problém.
     
    42:45
    Hra sa v úvode záverečnej dvadsaťminútovky takmer vôbec neprerušuje. Košičania sa stále držia v pásme a snažia sa niečo vymyslieť, Piešťany zatiaľ odolávajú.
     
    41:59
    Košičania sa dostali do skvelej príležitosti! Po prečíslení prihrával pred bránku Spilar, no jeho puk adresáta napokon nenašiel a nikto nezakončil.
     
    40:57
    Domácim hokejistom sa ale pásmo udržať nepodarilo. Piešťany sa dobre ubránili a stále cítia šancu na vyrovnanie.
     
    40:17
    Tretia tretina sa začala výherným buly pre domácich hokejistov. Košičania sa ihneď presunuli do pásma a Bartoš chce prihrávať od mantinelu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Štatistiky po druhej tretine:

    Góly: 3:1
    Vylúčenia: 2:1
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 35:13
    Úspešnosť brankárov: 92.3%:91.4%
     
    Druhá tretina je za nami. Opäť sme v nej videli jasnú dominanciu domáceho tímu, ktorý si vypracoval už trojgólové vedenie, ktoré však hostia znížili jedným presným zásahom. Pred záverečnou tretinou majú teda Piešťanci ešte stále šancu na prípadný obrat.

    Druhá tretina sa začne približne o 19:01.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:50
    V samom závere tejto dvadsaťminútovky sa do útoku presunuli piešťanskí hokejisti. Havrani síce skúšajú vybojovať strelu, ale zatiaľ bezúspešne.
     
    39:36
    Košičania boli z pásma napokon vytlačení a pokus o návrat do tretiny im nevyšiel. Dopustili sa iba ofsajdu.
     
    38:50
    Domáci hokejisti stále držia útočnú pásmo. Od modrej čiary prišla opäť strela Macejka, ale opäť bola iba zblokovaná. ŠHK 37 odoláva.
     
    38:12
    Domáci hokejisti rozohrali novú útočnú akciu a dostali sa do skvelej príležitosti! Košičania úplne ovládli útočnú pásmo a po neúspešnom pokuse CHovana spred bránky pálil od modrej čiary Macejko, ale hostia puk zblokovali.
     
    37:36
    Do útoku sa po dlhej dobe presunuli aj Piešťany. Holovič bol v náročnej pozícii a skúšal zakončiť stojac vedľa bránky, ale nebol presný.
     
    36:55
    Musíme pochváliť hosťujúcu defenzívu, ktorá teraz veľmi dobre vykrýva priestor pred svojou bránkou a nedovoľuje Oceliarom zakončiť.
     
    36:27
    Na ľadovej ploche sledujeme bol v obrannej tretine hostí. Puk tam síce majú na hokejkách domáci, ale iba pri mantineloch a odtiaľ vypáliť nevedia.
     
    35:34
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Pri puku sú domáci hokejisti a tlačia sa do zakončenia, ale Rybár odoláva. Pred bránku sa tentokrát natlačil urastený Hrnka, no k dorážke sa vôbec nedostal.
     
    34:45
    Piešťanci napokon súpera dokázali vytlačiť z pásma. To im ale veľmi nepomohlo, pretože Černák si ho zobral za modrou čiarou, technickými parádami napodobnil Spilara a dostal svoj tím opäť do útoku.
     
    34:21
    Ihneď po buly domáci hokejisti ostali v pásme, ale nič sa im nedarí vymyslieť. Košičania majú hru plne vo svojich rukách a diktujú tempo zápasu.
     
    33:59
    Domáci hokejisti však puk vybojovali späť na svoje hokejky a opäť sa presunuli do útoku. Za vysunutým pukom šprintoval Bicek, ale Rybár hru radšej prerušil.
     
    33:28
    Domáci Spilar teraz predviedol niečo zo svojho technického umenia. S pukom na hokejke sa sám predral pomedzi skvelú obranu, ale keď chcel potom prihrávať, našiel iba piešťanských korčuliarov.
     
    32:34
    Hostia boli z pásma vytlačení a návrat do tretiny sa im nepodaril. Dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia a vhadzovať sa bude za modrou čiarou.
     
    32:07
    Piešťany sa dokázali presunúť do útoku. Z pomerne dobrej pozície pálil Haring, ale bol nepresný a jeho puk zastavil ba zadný mantinel.
     
    31:23
    Domáci hokejisti sa natlačili priamo pred bránku a Rybár mal čo robiť, aby im odolal! Hneď dvojica košických hokejistov sa krátko po sebe dostala do prudkého zakončenia, no piešťanský gólman na bránkovej čiare nechyboval.
     
    30:59
    Domáci hokejisti sú stále veľmi aktívni a držia sa v útočnom pásme. Hostia nedostávajú takmer žiaden priestor a nevedia sa prepracovať k druhej gólovej šanci.
     
    30:37
    Domáci hokejisti sa následne presunuli do pásma a vypracovali si skvelú príležitosť na skórovanie! Na hokejke jumal skúsený Bicek, ale po prudkej strele napokon svoj druhý gól nepridal.
     
    29:52
    Domáci v plnom počte.
    Tibor KUTÁLEK - 3:1
     
    29:52
    Piešťany dali gól!

    Napokon sme to asi zakríkli! Piešťanskí hokejisti vyhrali buly v útočnej tretine, puk dostal na modrú čiaru Drgoň a tvrdo vypálil. Hylák tento puk nedokázal udržať a tak sa do dorážky pustil TIBOR KUTÁLEK a bol úspešný. Asistencia: Adam Drgoň.
     
    29:34
    Presilovka hostí je zatiaľ nemastná-neslaná. Piešťanskí hokejisti sú počas nej nasťahovaní v pásme a sú aktívni, ale na Košice to jednoducho nestačí a nič nebezpečnejšie sa hosťom vymyslieť nedarí.
     
    29:10
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche Radovan Bondra.
     
    28:58
    Už dlhšiu dobu sa hrá bez prerušenia. Hokejisti na oboch stranách sa snažia o nebezpečnejšiu strelu, ale brankári odolávajú. Na strely je to aktuálne 27:10.
     
    28:21
    Košičania sa dobre ubránili aj pri tomto náznaku šance súpera. Do medzikružia sa obetavo vrhol Cebák a na ľade pohodlne zblokoval strelu.
     
    27:41
    Hostia sa stále snažia a radi by sa vrátili späť do hry. Spoza ľavého kruhu pálil Petráš, no jeho pokus Hylák bez problémov zrazil mimo bránky.
     
    26:13
    Košičania sa presunuli do útoku. Priamo pred bránku sa natlačil Bondra, ale v rýchlosti nedokázal presne vystreliť.
     
    25:50
    Snaha sa Piešťanom uprieť nedá. Hostia aj teraz ostali v pásme, ale domáci tím ich pohodlne vytlačil z pozícií vhodných na zakončenie.
     
    25:37
    Hosťujúci hokejisti sú v náročnej pozícii. Kutálek sa pokúšal dokorčuľovať vysunutý puk v pásme, ale Jánošík ho čistým spôsobom odstavil.
    Jiří BICEK - 3:0
     
    24:34
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti už hrali v plnom počte a ihneď sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Z pravej strany najskôr pálil navrátilec Hrnka, ale Rybár puk neudržal a do odkrytej siete ho potom dorazil JIŘÍ BICEK. Asistencie: Tomáš Hrnka a Radek Philipp.
     
    24:26
    Domáci v plnom počte.
     
    23:34
    Hosťujúci hokejisti sa do pásma vrátili a poriadne to tam roztočili. Hylák nevedel, kam skôr skočiť a mal veľa práce, ale nátlaku súpera napokon so šťastím odolal.
     
    22:56
    Hostia sa ihneď pokúšajú o návrat do zápasu, ale budú musieť začať od vlastnej bránky. Domáci tím puk vyhodil z pásma.
     
    22:26
    Košice sa budú brániť! Tomáš Hrnka je vylúčený za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
    Adam LAPŠANSKÝ - 2:0
     
    21:57
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti zvyšujú svoje vedenia. Spoza bránky puk prirhrával do medzikružia Bicek a ADAM LAPŠANSKÝ sa prudkou ranou nemýli. Asistencie: Jiří Bicek a Matúš Chovan.
     
    21:03
    Domáci hokejisti sa zastavili na útočnej modrej čiare, kde sa dopustili ofsajdu.
     
    20:46
    Hosťujúci hokejisti sa napokon dokázali dostať do pásma, ale iba nahodením na zadný mantinel. Košičania hru upokojili a budú´rozohrávať.
     
    20:10
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre hosťujúcich hokejistov. Tí sa hneď pokúsili dostať do pásma, ale už v strede klziska boli zastavení.
     
    20:00
    Druhá tretina sa začala.
     
    Štatistiky po prvej tretine:

    Góly: 1:0
    Vylúčenia: 0:1
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 20:4
    Úspešnosť brankárov: 100%:95%
     
    Prvá tretina je minulosťou. Môžeme povedať, že sme v nej videli v podstate hru na jednu bránku. Podstatne aktívnejší sú domáci hokejisti, ktorí súpera prestrieľali vysoko 20:4 a zaslúžene vyhrávajú.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:17.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:37
    Domáci hokejisti sú stále veľmi aktívni a ostávajú v pásme. Hostia si nevydýchnu ani pri záverečných sekundách.
     
    19:12
    Brankár Rybár predvádza skutočne spoľahlivé zákroky! Hosťujúci gólman sa teraz skvele zorientoval po spolupráci Bondru so Sojčíjkom a bleskovo sa presunul k ľavej žrdi, kam smerovalo nebezpečné zakončenie.
     
    18:57
    Aktivita Košičanov stále pokračuje. Domáci hokejisti sa dostali do zakončenia z ľavého kruhu, ktoré však Rybár pohotovo vyrazil na ochrannú sieť.
     
    18:22
    Na opačnú stranu sa bleskovo presunuli domáci hokejisti. V medzikruží sa už na strelu chystal Lapšanský, ale v rýchlosti bol dobre odstavený a skončil na zemi.
     
    17:54
    Hostia to skúšajú z každej pozície, ale domáci tím im veľa priestoru nedáva. Pri pravom mantineli teraz puk vybojoval Klempa a prihrával Holovičovi, ale ten nebol presný.
     
    17:17
    Hosťujúcim hokejistom sa nepodarilo rýchlo oslobodiť a zároveň sa dostať do útoku. Piešťany sa dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    16:52
    Piešťanci sa však v útočnej tretine dlho nezdržali a presunuli sa späť do svojej obrany. Tam musia veľmi pomáhať gólmanovi, pretože Rybár má stále veľa práce.
     
    16:23
    Domáci hokejisti to strelecky skúsili ihneď po buly aj tentokrát, ale Rybár puk veľmi dobre zrazil na ochrannú sieť.
     
    15:57
    Aktivita domácich hokejistov je oproti ich súperovi neporovnateľná. Košičania vyhrávajú na strely už 16:4 a opäť sa nasťahovali do pásma.
     
    15:31
    S perfektnými príležitosťami sa nám roztrhlo vrece! Aktívny Sojčík sa pri vlastnej bránke otočil okolo vlastnej osi a prihrávkou popred Rybára hľadal Bondru, ale ten v rýchlosti hokejkou švihol iba naprázdno.
     
    14:57
    Piešťany sa v plnom počte pustili do útočenia. Hylák chcel pomôcť svojmu tímu, vykorčuľoval z bránky a rozohrával, ale našiel iba súperovho hráča. Holovič následne z pravého kruhu tvrdo pálil, no domáci gólman sa stihol presunúť a zakročiť.
     
    14:36
    Piešťany hrajú v plnom počte.
     
    14:28
    Domáci hokejisti boli z pásma opäť vytlačení a do tretiny sa nevedia dostať späť. Tentokrát ich zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    13:50
    Domáci hokejisti sa do tretiny vrátili a spálili tam obrovskú príležitosť! Pred bránkou sa ocitol úplne nekrytý Jenčík, ktorý dorážal vyrazený puk, ale napálil ho iba mimo troch žrdí.
     
    12:56
    Košičania síce začali presilovku aktívnejšie, ale hostia sa rýchlo oslobodili spod ich zovretia a puk vyhodili von z pásma.
     
    12:36
    Piešťany sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie hokejky Branislav Rapáč.
     
    11:52
    Košičania sa chceli po buly rýchlo dostať z vlastnej obrannej tretiny, ale to im nevylo a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    11:29
    Po dlhšom čase sa do zakončenia dostali aj hostia, išlo pritom iba o ich druhú strelu v tomto zápase. Z pravej strany to z uhla skúšal Lepännen, ale jeho pokus bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    10:56
    Domáci hokejisti napokon vo svojom tlaku pokračovali a Rybár puk pre istotu prikryl lapačkou. Košičania sú zatiaľ jasne lepší.
     
    10:23
    Domáci hokejisti sa mohli dostať do ďalšej zaujímavej pozície! Sojčík sa s pukom na hokejke od mantinelu dostal až do medzikružia a chcel oklamať Rybár, ale jeho strelu v poslednej chvíli zrazil Drgoň.
     
    09:34
    Domáci hokejisti sú aktívni aj po góle. Po prudkej strele z kruhu sa do dorážky tlačil Hrnka, ale jeho práca bola zbytočná, pretože brankár tentokrát puk podržal.
    Gabriel SPILAR - 1:0
     
    08:42
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti zúžitkovali svoju aktivitu a dostávajú sa do vedenia! Z ľavej strany na Rybára vystrelil Bartoš, ale piešťanský gólman puk iba zrazil vedľa seba. Tam sa v sekunde objavil rýchly GABRIEL SPILAR a puk iba doklepol do prázdnej siete. Asistencie: Peter Bartoš, Martin Štrbák.
     
    08:17
    Domáci hokejisti vôbec nezaváhajú a využívajú skutočne každú príležitosť na streľbu. Tentokrát prišlo zakončenie ihneď po buly, ale Rybár si poradil.
     
    08:13
    Košičania buly vyhrali a puk si rýchlo prevzali na svoje hokejky. Domáci hokejisti sa presunuli do útočného pásma a pokračujú v obliehaní piešťanskej bránky, na strely je to aktuálne už 10:1.
     
    07:52
    Konečne sme videli prvú strelu do priestoru domácej bránky! Hostia to skúsili spoza obrany východniarov, ale Hylák si všetko postrážil a pred prípadnou dorážkou mu pomohol Jánošík.
     
    07:14
    Hostia sú síce aktívni, ale do pásma sa vôbec nevedia dostať. Klempa bol teraz odstavený pri mantineli už za stredovou čiarou.
     
    06:55
    Oceliari si puk opätovne prevzali na svoje hokejky a presunuli sa s ním do útoku. Pred bránkou sa snaží cloniť Bartoš, ale obrana Piešťan súpera do zakončenia ani nepúšťa.
     
    06:16
    Táto situácia vyzerala pomerne nebezpečne! Hosťujúci Hudec si úplne nestrážený korčuľoval pred košickou bránkou, kam vzápätí prišiel aj puk. Piešťanský hokejista však nestihol zareagovať, Košičania svoju chybu rýchlo napravili.
     
    05:49
    Hra sa po dlhšom čase presunula aj pred Hyláka. Ten zatiaľ nemá vôbec žiadnu prácu a v Steel aréne sa musí riadne nudiť. Hosťujúci hokejisti sa síce očividne snažia, ale doposiaľ ani len nevystrelili medzi tri žrde.
     
    05:20
    Košičania sa rýchlo vrátili do pásma a na súperovu bránku opäť nebezpečne vystrelili. rana prišla spoza kruhov, ale brankár hosít je dnes veľmi pozorný a vyrazil ju do rohu klziska.
     
    04:33
    Hlavný rozhodca Lokšík teraz musel fúknuť do píšťalky, pretože domáci Bartánus sa s cieľom cloniť gólmanovi natlačil až do bránkoviska a bránil Rybárovi v zákrokoch. Hra sa presunie do stredného pásma.
     
    04:15
    V úvode zápasu sledujeme v Košiciach opatrný hokej na oboch stranách. Aktívnejší sú domáci hokejisti, ktroí na strely vyhrávajú aktuálne 4:0.
     
    03:34
    Piešťanskí hokejisti sa po dlhšom čase chceli aj presunúť do útoku. Skúsili to dlhým pasom, ale skončilo sa to iba zakázaným uvoľnením.
     
    03:18
    Aktívnejší Košičania sa postarali o ďalšie zakončenie do priestoru troch žrdí. Bartoš v nebezpečnej situácii prenechal puk Jenčíkovi, ale na neho si dal Rybár pozor a Piešťany stále držia remízový stav.
     
    02:37
    Košičania stále pokračujú v ofenzívnej činnosti. Tentokrát sa až priamo pred bránku natlačil Sojčík, ale vo finálnom zakončení bol dobre zblokovaný a padol na zem. Vylučovať sa nebude.
     
    02:02
    Teraz si už ale Rybár na puk siahol! Košickí hokejisti sa usadili v pásma pokúšali sa niečo vymyslieť, ale hostia súpera nenechali skórovať. Gólman Piešťan sa bleskovo presunul zo strany na stranu a puk schoval v lapačke.
     
    01:36
    Košičania sa napokon dostalo aj do pásma! Od ľavého mantinelu tvrdo pálil Hrnka, ale musíme pochváliť Drgoňa v drese ŠHK 37, ktorý jeho pokus obetavo zblokoval.
     
    01:17
    Domáci hokejisti si prevzali puk na svoje hokejky a pokúsili sa preniknúť do pásma. Skúšal to Lapšanský, ale na modrej čiare bol odstavený.
     
    00:48
    Piešťanskí hokejisti sa s prehľadom ubránili prvému útoku Košíc, prestriedali a vrhli sa do vlastnej ofenzívnej tretiny. Ani tam ale nebezpečnejšie zakončenie neprišlo a puk skončil iba na zadnom mantineli.
     
    00:19
    Prvé buly tohto zápasu získal na hokejku domáci Bartoš. Košičania sa ihneď presunuli do útoku, Spilar od mantinelu posunul puk do medzikružia, ale odtiaľ výraznejšia strela neprišla.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Začíname!
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a zápas sa o malý moment začne. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia v žltej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Pavúk, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Lapšanský, Rachůnek, Bicek (A) – Hrnka, Chovan, Bartánus – Sojčík, Češík, Bondra

    ŠHK 37 Piešťany: Rybár (Šúrek) – Leppänen, Brňák, Kotaška, Rais, Drgoň. Leško, Škadra, Bučka – Haring, Peško, S. Petráš – Klempa, Holovič, Stupka – Kutálek, Pašek, Rapáč – Hudec, Mišura, Románek

    Rozhodca: Lokšík – M. Korba, Rovenský.
    Rozkorčuľovanie v Steel aréne sa končí.
     
    Posledné extraligové zápasy:

    HC Košice:
    Martin – Košice 2:3
    Košice – Trenčín 3:2
    Košice – Zvolen 3:0
    Košice – Žilina 4:0
    Košice – Poprad 3:1

    ŠHK 37 Piešťany:
    Piešťany – Martin 1:7
    Piešťany – Nitra 3:2
    Piešťany – Trenčín 4:3
    Zvolen – Piešťany 5:0
    Piešťany – Žilina 3:0
    --------------------------------------------------------------------------

    Najproduktívnejší hráči:

    HC Košice:
    Richard Jenčík – 32 bodov (20+12)
    Marek Bartánus – 29 bodov (11+18)
    Peter Bartoš – 28 bodov (7+21)
    Adam Lapšanský – 27 bodov (19+8)

    ŠHK 37 Piešťany:
    Tibor Kutálek – 41 bodov (21+20)
    Dušan Pašek – 36 bodov (16+20)
    Tomáš Klempa – 30 bodov (9+21)
    Marcel Holovič – 26 bodov (8+13)
    --------------------------------------------------------------------------

    Brankári:

    HC Košice:
    Marcel Melicherčík – 1872 minút a 14 sekúnd, 802 striel, 54 gólov, úspešnosť 93.27%
    Alexandr Hylák – 1104 minút a 3 sekundy, 487 striel, 37 gólov, úspešnosť 92.40%

    ŠHK 37 Piešťany:
    Martin Šúrek – 1704 minút a 55 sekúnd, 969 striel, 97 gólov, úspešnosť 89.99%
    Patrik Rybár – 1073 minút a 52 sekúnd, 650 striel, 71 gólov, úspešnosť 89.08%
    --------------------------------------------------------------------------

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne:
    3. kolo Piešťany – Košice 1:2
    12. kolo Košice – Piešťany 1:5
    21. kolo Piešťany – Košice 2:3
    30. kolo Košice – Piešťany 7:1
    39. kolo Piešťany – Košice 3:4
    --------------------------------------------------------------------------

    Tréneri a asistenti:

    HC Košice:
    Hlavný tréner: Peter Oremus
    Asistent trénera: Roman Šimíček

    ŠHK 37 Piešťany:
    Hlavný tréner: Leo Gudas
    Asistent trénera: Jozef Krišák
    --------------------------------------------------------------------------

    Aktuálna tabuľka:
    1. HC Košice – 103 bodov (132:94)
    2. HC '05 B. Bystrica – 96 bodov (168:123)
    3. HK Nitra – 94 bodov (174:123)
    4. HKm Zvolen – 92 bodov (160:138)
    5. HK Poprad – 91 bodov (150:104)
    6. Dukla Trenčín – 75 bodov (119:104)
    7. MHC Martin – 63 bodov (126:140)
    8. ŠHK 37 Piešťany – 56 bodov (131:180)
    9. MsHK DOXXbet Žilina – 44 bodov (111:154)
    10. HK 36 Skalica – 44 bodov (120:192)
     
    Vážení športová fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Po reprezentačnej prestávke je pred nami už 48. extraligové kolo, v rámci ktorého uvidíme aj súboj Košíc s Piešťanmi.

    V Steel aréne nás čaká zaujímavý duel tímov z prvého a ôsmeho miesta tabuľky. Domáci Košičania sú vo výhodnejšej pozícii, pretože líderská priečka im po 49 odohraných zápasoch patrí za 103 bodov. Hokejisti aktuálneho majstra ich vybojovali za 29 riadnych triumfov, 5 výhier po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a 6 zápasov, v ktorých mimo riadnej hracej doby prehrali. V 9 prípadoch Oceliari nebodovali vôbec. Ich celkové skóre je 132:94 čo svedčí o tom, že obrana tímu z metropoly východu inkasovala vôbec najmenej gólov v rámci celej súťaže.

    Hostia z Piešťan sú na tom oproti svojmu súperovi horšie, ale postupová priečka do play-off by im už uniknúť nemala. Hokejisti z kúpeľného miesta majú na svojom konte takisto 49 odhraných zápasov, v ktorých vybojovali 56 bodov za 14 riadnych víťazstiev, 4 triumfy po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a 6 duelov, v ktorých mimo riadnej hracej doby prehrali. V 25 prípadoch Piešťanci nebodovali vôbec a ich celkové skóre je 131:180, pričom ich obrana je po tabuľkovo poslednej Skalici vôbec najhoršia v lige.

    Začiatok zápasu je naplánovaný na 17.30. Na webe Onlajny.eu vám ho prinesieme prostredníctvom podrobného textového prenosu a GIF-obrázkov gólových situácií.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 9. Spilar (Bartoš, Štrbák), 22. lapšanský (Bicek, Chovan), 25. Bicek (Hrnka, Philipp), 46. Hrnka (Chovan, Spilar) – 30. Kutálek (Drgoň)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Pavúk, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Lapšanský, Rachůnek, Bicek (A) – Hrnka, Chovan, Bartánus – Sojčík, Češík, Bondra
    ŠHK 37 Piešťany: Rybár (Šúrek) – Leppänen, Brňák, Kotaška, Rais, Drgoň. Leško, Škadra, Bučka – Haring, Peško, S. Petráš – Klempa, Holovič, Stupka – Kutálek, Pašek, Rapáč – Hudec, Mišura, Románek

    Rozhodčí: Lokšík – M. Korba, Rovenský
    bahis siteleri