Vladivostok – Chabarovsk 6:0 (kon.) | Omsk – Novokuzněck 2:3 (po pr.) | Barys – N.Novgorod 4:2 (kon.)
Čeljabinsk – Jekatěrinburg 3:2 (2:1 po s.n.) | Ufa – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Magnitogorsk 4:3 (po pr.)
Jaroslavl – Čerepovec 2:1 (po pr.) | Nižněkamsk – Kazaň 0:6 (kon.) | Soči – Toljatti 3:1 (kon.)
Dynamo Moskva – Minsk 3:1 (kon.) | Atlant – Riga 7:2 (kon.) | Viťaz – CSKA Moskva 1:2 (po pr.)
HC Slovan – Jokerit 2:3 (po pr.)
konec
Dynamo Moskva
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
HC Dinamo Minsk
Úterý 24.02.2015, 17:30 • Lužniki Palace of Sports • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemné zážitky třeba i s naším komentováním play off on-line přenosů z KHL. To nicméně začíná už tuto sobotu, tedy 28. února. Děkuji za pozornost a na počtenou někdy přístě!
     
    Dnešní utkání sledovalo 5136 diváků. (20:31:00)
     
    Třetí třetina rozhodla o vítězi. Přiznám se, že Minsk mi byl herně sympatičtější, ale hokej nerozhoduje pěkná hra nebo počet hezkých šancí. Dinamo Moskva ve třetí třetině zabralo a ukázalo nesmírnou zkušenost. V rozhodující chvíli se ukázali obránci Moskvy, kteří výborně podpořili ofenzivu. Sečteno, podtrženo Dinamo Moskva vítězí 3:1 i když ne zaslouženě, ale na to už se pár dní po zápase nikdo ptát nebude.
     
    STATISTIKY UTKÁNÍ:

    STŘELY: 31 – 18
    hráč s nejvyšším počtem střel – Denis Kokarev (DMS) 6 střel, Andrej Stěpanov (MIN) 3 střely

    VYHRANÁ VHAZOVÁNÍ: 22 – 28
    hráč s nejvyšším počtem vyhraných buly – Alexej Cvetkov (DMS) 8/11 – 72,7% úspěšnosti, Ryan Vesce 12/17 – 70,6% úspěšnosti

    VYLOUČENÍ: 3 – 0 (6 MINUT – 0 MINUT)

    HRÁČ S NEJDELŠÍM POBYTEM NA LEDĚ:

    DINAMO MOSKVA:
    Mat Robinson – 22:35, kanadský obránce

    DINAMO MINSK:
    Ivan Švarný – 23:46, slovenský obránce
     
    Československá stopa:
    Slovák (Dinamo Minsk) – Ivan Švarný – v 1. obranná dvojici, čas na ledě 23:43, střelu nevyslal a žádný trest si neodseděl

    Češi
    Filip Novák (Dinamo Moskva) – nenastoupil
    Lukáš Krajíček (Dinamo Minsk) – nenastoupil
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:55
    V poslední minutě už nebylo co řešit, domácí si vítězství pohlídali a dokráčeli k posledním třem bodům v této sezóně – základní části.
    Martins KARSUMS - 3:1
     
    59:01
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    MARTINS KARSUMS, lotyšský reprezentant, který si vyzkoušel i NHL, dává pojišťovací gól v přesilové hře 5 na 4. V rozhárané obraně našel volný prostor najel si do něj a pak už jen zpracoval vynikající přihrávku od Cvetkova. Asistence. Alexej Cvetkov, Alexandr Osipov
     
    58:34
    Domácí v plném počtu.
     
    58:11
    Moskva nikam nespěchá, v klidu čeká za brankou, rozjíždí útok velmi opatrně. Poté se ho snaží co nejdéle udržet co nejdál od své branky.
     
    57:26
    Výhoda hostů je u konce. Demkov musí odsedět trest za celé mužstvo, které udělalo osudovou chybu, když hrálo v šesti hráčích. 2 trestné minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    57:09
    Moskvané stíhají v klidu bránit. U puků jsou dřív a důležité souboje vyhrávají.
     
    56:34
    Bulanov ukazuje další podražení a to spáchal Konstantin Volkov a to znamená velmi horké chvilky pro domácí.
     
    56:10
    Moskvané hrají s nejvyšším bodem opatrnosti. Jejich útočné choutky se smrskly na minimum a teď přichází zodpovědná hra dozadu.
     
    54:14
    Domácí v plném počtu.
     
    54:12
    Lazušin pomohl s rozehrou a domácí vyhodili tak, že hosté už nestihnou v přesilovce nic vymyslet a bude se muset spolehnout na to, že dají gól alespoň při hře 5 na 5.
     
    52:28
    Hned se hosté rozhodili do svých pozic a rozebírali oslabenou obranu domácích. Střela, která z toho pak vznikla byla však málo razantní a Lazušina nemohla překvapit.

    Jan Volf

    Branky a nahrávky: 32. Volkov (Cvetkov, Karsums), 49. Višněvskij (Solovjov, Těreščenko), 60. Karsums (Cvetkov, Osipov) – 36. Linglet (Cheechoo, Vesce)


    Dynamo Moskva: Lazušin (Šaryčenkov) – Višněvksij, Robinson, Jalasvaara, Solovjov, Osipov, Mironov, Sinicin – Daugavinš, Kokarev, Gorovikov – Cvetkov, Volkov, Karsums – Mosaljov, Těreščenko (A), Brjukvin – Glazačev, Soin, Markovin – Sopin
    Trenér: Harijs Vitolinš

    HC Dinamo Minsk: Milčakov (Haugen) – Švarný, Goroško, Kaznaděj, Bailen, Lisovec, Šinkevič, Badun – Linglet, Cheechoo, Vesce – Meleško, Kulakov, Materuchin – Stěpanov, Kitarov, Gavrus – Demkov, Zacharov, Razvadovskij – Bujnickij
    Trenér: Lubomír Pokovič (SVK)

    Rozhodčí: Anisimov, Bulanov – Sadovnikov, Šeljanin

    Diváci: 5136
    ocianews.com