Bosna a Hercegovina – SAE 2:5 (kon.) | Lucembursko – Turecko 5:7 (kon.) | Hongkong – KLDR 0:9 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
2:5 (0:2, 2:0, 0:3)
Spojené arabské emiráty
Pátek 10.04.2015, 11:30 • İzmir BB Buz Sporları Salonu • Mistrovství světa - III. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Loučím se s vámi s konstatováním, že Bosna a Hercegovina opouští turecký Izmir s první úplnou zkušeností s hokejovým mistrovství světa. Děkuji za pozornost, přeji příjemně strávený víkend. (13:40:25)
     
    Máme dobojováno. Bosna a Hercegovina dokázala při své premiéře vstřelit v šest utkáních tři branky, leč nepřipsala si k tomu žádný bod do tabulky a končí tak poslední. Spojené Arabské Emiráty mají před sebou ještě závěrečný duel proti Gruzií, s níž se utkají o předposlední místo.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!
    A je rozhodnuto! Střelou do prázdné branky dvě sekundy před koncem stvrzuje velké arabské vítězství MUBARAK AL MAZROUEI. Asistence: Hazza Al Saedi.
     
    59:30
    Dino Pasovič je venku z branky a Zmajevi již podruhé v utkání hrají powerplay!
     
    59:22
    Bosňané se snaží dostat do pásma, zatím se jim to ale nedaří a Emiráty si tak první tři body na letošním MS nenechají vzít.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    57:52
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!
    Dvě slepené trefy z osmapadesáté minuty mají pro Emiráty cenu toho, že již definitivně pošlou Bosnu na poslední místo turnaje. SAEED AL NUAIMI to vzal podle sportovní hantýrky na sebe a po samostatné akci zvyšuje už na 4:2. Bez asistence.
     
    57:06
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!
    Jenže on se v té přesilovce nezrodil. Je tomu tak až necelé tři minuty před koncem, tedy nejspíš. OMAR AL SHAMISI se projevil jako pravý kapitán. Po pasu od Al Saediho s největší pravděpodobností rozhoduje o osudu utkání! Asistence: Hazza Al Saedi, Mubarak Al Mazrouei.
     
    52:49
    Teď by se klidně mohl zrodit vítězný gól. Necelých sedm minut před koncem je vyloučen za sekání Saeed Al Nuaimi a žluto-modří draci mohou smrtelně udeřit!
     
    48:58
    Bosna přežila náročné oslabení a je v plném počtu.
     
    Spojené Arabské Emiráty se účastní již čtvrtého MS od založení hokejového národního týmu v roce 2007. Prvního vítězství se tato ropnými vrty obohacená země dočkala až na minulém MS v Lucembursku, kde dokázala porazit Hong Kong.
     
    46:38
    Krátce po vypršení trestu Nikulina na trestnou lavici usedá jeho kolega Armen Velič, který je vyloučen za podražení. Dává tak Emirátům další šanci strhnout vedení na jejich stranu.
     
    46:23
    Příležitost přesilovky dostávají i Spojené Arabské Emiráty. Zlatým písmem do historie bosenského hokeje je napsán Damir Nikulin, střelec úplně první branky v rámci seriálu MS. Tentokrát se ovšem zapsal do análů šampionátu i jinou barvou, a sice červenou. Je vyloučen za zdržování hry.
     
    41:55
    Bosna vstupní početní výhodu nevyužila, i když brankáře Al Suwaidiho počastovala třemi pokusy. Arabský strážce svatyně si poradil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Nevyužili, ale mají výbornou výchozí pozici do třetí dvacetiminutovky. Svěřenci kanadského trenéra Anthonyho Londona budou mít k dispozici početní výhodu, v níž by chtěli nastartovat první výhru na MS v historii pro svou v minulosti těžce zkoušenou zem. Podaří se to Bosně, či Spojené Arabské Emiráty v počtu hodící se spíše pro basketbal vybojují vítězství, čímž si pojistí umístění mimo poslední příčku?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Druhou periodu začínaly ve výhodě Emiráty, tentokrát to bude, pokud tedy za pět sekund nevyužijí Bosňané přesilovku, naopak. Na lavici hanby míří za podražení Theyab Al Subousi.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 25. Mrkva, 27. Catovič (Mrkva) – 8. Al Shamisi (Al Jneibi, Al Muharrami), 19. Al Blooshi (Al Nuaimi, Al Yafeai), 58. Al Shamisi (Al Saedi, Al Mazrouei), 58. Al Nuaimi, 60. Al Mazrouei (Al Saedi)


    Bosna a Hercegovina: Pasovič (Capin) – Pilav "A", Korjenič, Alič, Hadzihasanovič, Hanič, Gasevič, Selmanovič – Mrkva, Catovič, Velič – Nikulin, Hodžič "C", Hasovič – Posavec "A", Tokič, Muhič – Dželkič, Zajmovič.
    Spojené arabské emiráty: Al Suwaidi (Al Dhaheri) – El Jachi, Al Sarour – Al Blooshi "A", Al Nuaimi, Al Mazrouei, Al Subousi, Al Shamisi "C", Al Jneibi, Al Muharrami "A", Al Yafeai, Al Saedi.

    Rozhodčí: Sergej Sobolev (KAZ) – Grega Markizeti (SLO), Mihai Ariel Trandafir (ROU).
    bahis siteleri