NY Rangers – Ottawa 0:3 (kon.) | Philadelphia – Carolina 1:3 (kon.) | Montreal – Detroit 4:3 (po pr.)
Tampa – New Jersey 4:3 (po pr.) | Florida – Boston 4:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 2:1 (kon.)
Nashville – Minnesota 2:4 (kon.) | Calgary – Los Angeles 3:1 (kon.) | Colorado – Winnipeg 1:0 (2:0 po s.n.)
Edmonton – San Jose 1:3 (kon.) | Vancouver – Arizona 5:0 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:3 (0:0, 1:0, 0:3)
San Jose Sharks
Pátek 10.04.2015, 03:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Laurent Brossoit (EDM) (51 zásahů)
    2. Bryan Lerg (SJS) (1 + 0)
    3. Nail Jakupov (EDM) (1 + 0) (06:10:41)
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Marinčin (EDM) (0 + 0, čas na ledě 19:40, 1 střela)
    David Musil (EDM) (0 + 0, čas na ledě 22:00, 1 střela na branku)
    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, čas na ledě 13:28, 2 střely)
     
    Dlouho dnes svítilo na kostce v kanadském Edmontonu velmi nízké skóre, domácí Oilers vedli ještě necelých deset minut před koncem základní hrací doby 1:0. Jenže pak Žraloci začali využívat svého vysokého počtu střel. Nakonec nejen vyrovnali, ale dokonce otočili vývoj utkání. Edmontonu tedy nepomohl ani vynikající výkon nováčka Laurenta Borssoita, jenž vzdoroval celkem dvaapadesáti střelám. V trikotu na druhé straně potom oslavil premiérovou branku v National Hockey League a zároveň rozhodující trefu Bryan Lerg. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Matt NIETO - 1:3
     
    59:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Teď už je pravděpodobně úplně rozhodnuto, domácímu mančaftu s riskování s prázdnou brankou nevyplatilo. Nejdříve sice dokázali Olejáři alespoň získat útočnou třetinu. Jenže pak o ni snadno přišli a MATT NIETO nasměroval kus černé pryže naprosto přesně mezi tři volné červené tyče. Asistence: Tommy Wingels, Chris Tierney.
     
    59:13
    Teď už Oilers hrají s prázdnou brankou a riskují v šesti mužích v poli.
     
    58:28
    Edmonton má už málo času na to, aby s výsledkem něco udělal. Dá se čekat, že domácí za několik okamžiků odvolají brankáře.
    Bryan LERG - 1:2
     
    57:07
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Konec třetí třetiny vychází dnes Žralokům ze San Jose. Po většinu duelu se dnes hosté střelecky trápili, avšak teď procitli a mají vítězství v základní hrací době velmi blízko, takovou šanci už nedokázal pokrýt ani dnes skvěle chytající Laurent Brossoit. Naprosto přesnou nahrávku na hokejku k pravé tyčce dostal nováček BRYAN LERG, jenž se trefuje poprvé v rámci National Hockey League, má tak zase o něco větší důvod k oslavám. Asistence: Logan Couture, Taylor Fedun.
     
    56:53
    Taylor hall a jeho šance z otočky. Ale útočník Edmonton Oilers neměl moc času na zpracování kotuče na hokejce, na to trošku doplatil.
     
    56:29
    Brent Burns se zase hned po buly ve středním pásmu nelítostně tlačil kupředu a dělat starosti obraně Edmontonu. Stihl i vystřelit.
     
    55:59
    Klefbom zvládl obranné povinnosti a ještě stihl poslat puk na spoluhráče dopředu. Ale Lander už neměl dostatek sil pro zakončení.
     
    55:14
    Nail Jakupov měl na hokejce nejen svou druhou branku zápasu, ale dost možná rozhodující zásah. V rozhodujícím momentě ale trefil jen tyčku branky Anttiho Niemiho.
     
    54:26
    Hned po vhazování se zjevil úplně osamocený u pravé tyčky klece Edmontonu Brent Burns. Ale trefil pouze prostor mimo branku, takže šanci nezvládl.
     
    54:11
    Joe Thornton a Joe Pavelski nadělali další starosti Brossoitovi. Ale ten přeci jen dokázal kotouč na brankovišti zastavit. Pokračujeme po reklamní pauze.
     
    53:12
    Roy neměl v útočné třetině nikoho po ruce, takže musel kolem soupeřů kličkovat sám. Chvíli to zvládl, ale pak pochopitelně o kus černé gumy přišel.
     
    52:19
    Nahození San Jose přes dvě čáry, ale o zakázané uvolnění se nejedná. Zatím to vypadá, že Žraloci dokázali do konce základní hrací doby ušetřit více sil.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 33. Jakupov – 51. Marleau, 58. Lerg (Couture, Fedun), 60. Nieto (Wingels, Tierney)


    Edmonton Oilers: Brossoit – Schultz, Klefbom, Musil, Marinčin, Aulie, Davidson – Eberle, Hall, Pouliot – Jakupov, Roy, Purcell – Pitlick, Lander, Fraser – Hamilton, Klinkhammer, Gazdic
    San Jose Sharks: Niemi – Braun, Dillon, Burns, Stollery, Fedun, Irwin – Karlsson, Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, Marleau – Wingels, Tierney, Nieto – Lerg, Smith, Brown

    Rozhodčí: Pochmara, Rehman – Murchison, Shewchyk

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri