Bosna a Hercegovina – SAE 2:5 (kon.) | Lucembursko – Turecko 5:7 (kon.) | Hongkong – KLDR 0:9 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
2:5 (0:2, 2:0, 0:3)
Spojené arabské emiráty
Pátek 10.04.2015, 11:30 • İzmir BB Buz Sporları Salonu • Mistrovství světa - III. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Loučím se s vámi s konstatováním, že Bosna a Hercegovina opouští turecký Izmir s první úplnou zkušeností s hokejovým mistrovství světa. Děkuji za pozornost, přeji příjemně strávený víkend. (13:40:25)
     
    Máme dobojováno. Bosna a Hercegovina dokázala při své premiéře vstřelit v šest utkáních tři branky, leč nepřipsala si k tomu žádný bod do tabulky a končí tak poslední. Spojené Arabské Emiráty mají před sebou ještě závěrečný duel proti Gruzií, s níž se utkají o předposlední místo.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!
    A je rozhodnuto! Střelou do prázdné branky dvě sekundy před koncem stvrzuje velké arabské vítězství MUBARAK AL MAZROUEI. Asistence: Hazza Al Saedi.
     
    59:30
    Dino Pasovič je venku z branky a Zmajevi již podruhé v utkání hrají powerplay!
     
    59:22
    Bosňané se snaží dostat do pásma, zatím se jim to ale nedaří a Emiráty si tak první tři body na letošním MS nenechají vzít.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    57:52
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!
    Dvě slepené trefy z osmapadesáté minuty mají pro Emiráty cenu toho, že již definitivně pošlou Bosnu na poslední místo turnaje. SAEED AL NUAIMI to vzal podle sportovní hantýrky na sebe a po samostatné akci zvyšuje už na 4:2. Bez asistence.
     
    57:06
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!
    Jenže on se v té přesilovce nezrodil. Je tomu tak až necelé tři minuty před koncem, tedy nejspíš. OMAR AL SHAMISI se projevil jako pravý kapitán. Po pasu od Al Saediho s největší pravděpodobností rozhoduje o osudu utkání! Asistence: Hazza Al Saedi, Mubarak Al Mazrouei.
     
    52:49
    Teď by se klidně mohl zrodit vítězný gól. Necelých sedm minut před koncem je vyloučen za sekání Saeed Al Nuaimi a žluto-modří draci mohou smrtelně udeřit!
     
    48:58
    Bosna přežila náročné oslabení a je v plném počtu.
     
    Spojené Arabské Emiráty se účastní již čtvrtého MS od založení hokejového národního týmu v roce 2007. Prvního vítězství se tato ropnými vrty obohacená země dočkala až na minulém MS v Lucembursku, kde dokázala porazit Hong Kong.
     
    46:38
    Krátce po vypršení trestu Nikulina na trestnou lavici usedá jeho kolega Armen Velič, který je vyloučen za podražení. Dává tak Emirátům další šanci strhnout vedení na jejich stranu.
     
    46:23
    Příležitost přesilovky dostávají i Spojené Arabské Emiráty. Zlatým písmem do historie bosenského hokeje je napsán Damir Nikulin, střelec úplně první branky v rámci seriálu MS. Tentokrát se ovšem zapsal do análů šampionátu i jinou barvou, a sice červenou. Je vyloučen za zdržování hry.
     
    41:55
    Bosna vstupní početní výhodu nevyužila, i když brankáře Al Suwaidiho počastovala třemi pokusy. Arabský strážce svatyně si poradil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Nevyužili, ale mají výbornou výchozí pozici do třetí dvacetiminutovky. Svěřenci kanadského trenéra Anthonyho Londona budou mít k dispozici početní výhodu, v níž by chtěli nastartovat první výhru na MS v historii pro svou v minulosti těžce zkoušenou zem. Podaří se to Bosně, či Spojené Arabské Emiráty v počtu hodící se spíše pro basketbal vybojují vítězství, čímž si pojistí umístění mimo poslední příčku?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Druhou periodu začínaly ve výhodě Emiráty, tentokrát to bude, pokud tedy za pět sekund nevyužijí Bosňané přesilovku, naopak. Na lavici hanby míří za podražení Theyab Al Subousi.
     
    37:59
    Ovšem za okamžik se na ledě síly na ledě srovnají. Kapitán Bosny Mirzet Hodžič si musel pomoci hákováním, za což už sedí na trestné lavici.
     
    37:55
    Další šance pro Bosnu, která v této třetině jasně dominuje. Omar Al Shamisi vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    29:17
    Vyloučen na dvě minuty hráč SAE. Mohamad El Jachi pyká na dvě minuty za hákování.
     
    26:37
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Podívejme se na ty chlapce z Bosny. Zmajevi díky kombinaci prvního útoku znova rozsvítili červené světlo za Al Suwaidim. Mrkva tentokrát v roli nahravače nachystal branku pro TARIKA CATOVIČE. Začínáme od nuly! Asistence: Haris Mrkva.
     
    24:24
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Historicky druhou branku na MS si vzal pro Bosnu na starost HARIS MRKVA, který po individuální akci snižuje na 1:2! Bez asistence.
     
    22:00
    V Turecku už znova funguje signál a my jsme Vám opět schopni přenášet důležité události a zajímavosti.
     
    V Emirátech mají celkem devět stadionů, z nichž jeden se absolutně vyjímá. Dubai Ice Rink je ukrytý v prostorách obchodního domu The Mall, kde je místo pro mnoho sedících.
     
    V tureckém Izmiru je problém s přenosem, který nebyl prozatím vyřešen. Za vzniklé problémy se omlouváme a průběh se statistikami Vám dodáme co nejdříve.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne zhruba ve 12:17.
     
    I jedenáct lidí zatím stačí. Tak by se dalo ve zkratce pojmenovat fungování v první třetině obou celků. Bosna nenachází na rychlé arabské bojovníky recept, kteří vedou po zásluze a dvou proměněných přesilovkách 2:0. Nečistě bojující Bosňané začnou i další periodu v oslabení. Na trestné lavici stále pyká svůj trest Kenan Korjenič.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:48
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!
    A první polovina přesilové hry je využita způsobem bleskovým, jak by řekl klasik. Po půlminutovém kombinování v útočném pásmu nahrál před chvíli poraněný Al Nuaimi na hůl FAISALU AL BLOOSHIMU, který nedal Pasovičovi nejmenší šanci a zvyšuje na 2:0! Přesilovka Emirátů nadále pokračuje klasickou dvouminutovou výhodou. Asistence: Saeed Al Nuaimi, Salem Al Yafeai.
     
    18:16
    Bosňané opět nestačí a faulují. Kenan Korjenič (BIH) to přehnal dvojnásob. Vysokou holí trefil do obličeje Al Nuaimiho, a protože v něm pak našel obránce Emirátů krev, dostává obránce balkánské země 2+2 minuty.
     
    Ligu v Emirátech hraje celkem šest celků, přičemž úřadující mistr a nejúspěšnější klub v zemi Dubai Oilers je výhradně složený z cizinců. Najdeme v něm hráče více méně z každé hokejové velmoci, Kanadu a USA nevyjímaje. Reprezentanti této země na právě probíhajícím MS jsou všichni hráči klubu Abu Dhabí ISC.
     
    12:50
    Bosenská přesilová hra neslaví úspěch, skoro čtyřicátník Al Sarour je na ledě a opět se hraje v pěti.
     
    12:17
    Poté, co hodil Mrkva hůl, bylo nařízeno trestné střílení, které Omar Al Shamisi neproměnil ve svou druhou branku v utkání!
     
    Spojené Arabské Emiráty mají za kouče a učitele hokeje teprve dvaatřicetiletého trenéra. Finský trenér Matti Fägerström ještě v minulé sezoně trénoval juniorku Innsbrucku v mládežnické soutěži EBYSL. Rodákem je pak z Hämmenliny, kde také trénoval, ovšem místní dorost.
     
    10:50
    Vyloučení také na straně arabských bojovníků. Ali Al Sarour (SAE) dostává dvě minuty na lavici hanby za podražení.
     
    07:26
    Spojené Arabské Emiráty právě vstřelily branku!
    Druhá početní výhoda znamená první branku utkání. Postarala se o ní druhá útoční formace hostů z Blízkého východu. Po přiťuknutí Al Jneibiho se trefuje OMAR AL SHAMISI. Asistence: Yahya Al Jneibi, Obaid Al Muharrami.
     
    06:24
    Emiráty první přesilovou hru nevyužili, zanedlouho ovšem dostávají druhou šanci. Kapitán Bosny Mirzet Hodžič je vyloučen za podražení.
     
    Bosna a Hercegovina hraje své poslední utkání na MS letos, jejich soupeř si to ještě rozdá v zápase s Gruzií. V tom půjde také už jen o čest.
     
    01:58
    Jižanský temperament dávají na zřetel návštěvníci z Jadranu hned záhy. Vyloučen za hákování je Ermin Hasovič (BIH).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Při pohledu do sestavy Emirátů se každý správný fanda hokeje musí podivit. Ropní šejkové nastupují pouze se dvěma klasickými obránci a celkem jen s jedenácti hráči. Jejich šance již dávno vzaly za své a Bosna tak má jedinečnou šanci vybojovat první vítězství v historii.
     
    Úvodní sestavy:

    Bosna a Hercegovina: Pasovič (Capin) – Pilav "A", Korjenič, Alič, Hadzihasanovič, Hanič, Gasevič, Selmanovič – Mrkva, Catovič, Velič – Nikulin, Hodžič "C", Hasovič – Posavec "A", Tokič, Muhič – Dželkič, Zajmovič.

    Spojené Arabské Emiráty: Al Suwaidi (Al Dhaheri) – El Jachi, Al Sarour – Al Blooshi "C", Al Nuaimi, Al Mazrouei, Al Subousi, Al Shamisi "C", Al Jneibi, Al Muharrami "A", Al Yafeai, Al Saedi.

    Rozhodčí: Sergej Sobolev (KAZ) – Grega Markizeti (SLO), Mihai Ariel Trandafir (ROU).
     
    Ještě něco málo slov o stadionu, na kterém se MS v Izmiru hraje. Bylo otevřeno v roce 2009 a už stihlo hostit celkem tři šampionáty včetně právě probíhajícího MS III. divize. Už se zde odehrálo jedno mistrovství stejné výkonnostní divize, a to v roce 2012. Minulý rok se zde pak hostilo mistrovství světa dvacetiletých taktéž třetí, tudíž poslední divize. Má kapacitu 2000 diváků, kteří ovšem zaplní arénu pouze na zápasy domácích Ay Yıldızlılar (v překladu znamená národní znak – měsíc a hvězda). Ostatní utkání více méně jinak vděčné publikum jiných sportů příliš nezajímá a chodí je navštěvovat maximálně stovka diváků.



    İzmir BB Buz Sporları Salonu
     
    Tabulka MS – 3. divize před dnešním hracím dnem:

    1. Turecko – 4 zápasy, 12 bodů
    2. KLDR – 4 zápasy, 12 bodů
    3. Lucembursko – 4 zápasy, 9 bodů
    4. Hong Kong – 4 zápasy, 9 bodů
    5. Gruzie – 5 zápasy, 3 bodů
    6. Bosna a Hercegovina – 5 zápasy, 0 bodů
    7. Spojené Arabské Emiráty – 4 zápasy, 0 bodů
     
    Spojené Arabské Emiráty
    Ty se momentálně v žebříčku IIHF nachází o čtyři pozice níže než Turecko. V této arabské zemi nalezneme 9 hokejových stadionů, z nichž jsou všechny kryté.

    Roli brankářské jedničky na tomto turnaji by měl zastávat Ahmed Al Dhaheri. Velký příslib mají SAE také v mladém obránci Mohammedu Al Dhaherim. Kapitánem týmu je 41letý útočník Omar Al Shamisi, který je dlouhodobě jedním z nejlepších útočníků v lize i v reprezentaci.

    Návštěvníci z Blízkého východu, jejichž zemi ovládá početná skupina ropných šejků se ještě na MS nepotkala s vítězstvím, a tak bude tento souboj dalším z bojů o nelichotivé "poslední místo na světě vůbec". Země ne o mnoho menší než ČR co se obyvatel týče určitě nechce tuto nepříliš honosnou nálepku nosit.
     
    Bosna a Hercegovina

    Člen IIHF: od 10. 5. 2001
    Pořadí v žebříčku IIHF: zatím nezařazena
    Celkový počet hráčů: 216 (z toho 64 mužů)
    Počet stadionů: 1 (z toho 1 krytý)
    Počet klubů: 3-4 (sezóna 2014/15 3 kluby, předtím 3 sezóny 4)

    Bosenská hokejová reprezentace zažívá letos na MS svou premiéru. Ještě v rámci Jugoslávie patřil klub ze Sarajeva k pravidelným účastníkům ligy a lední hokej v Bosně také zpopularizovala zimní olympiáda v Sarajevu v roce 1984. Po občanské válce však začínal hokej v zemi prakticky od nuly a každoroční ligová soutěž zde byla vytvořena až v sezoně 2010/2011. Nejúspěšnějším klubem je HK Stari Grad Vukovi, který je mistrem z let 2013 a 2014.

    Balkáncům se ve čtvrtečním střetnutí podařilo vsítit první branku na MS v historii. Podařilo se to proti Gruzii Damiru Nikulinovi. Útočník sarajevských modrých býků, jak zní překlad týmu z hlavního města Bosny, vyrovnával v první třetině na 1:1. Nakonec ovšem modro-žlutí stejně prohráli 1:4. Proti Emirátům tak mají poslední šanci na to, aby se jim na prvním MS poštěstilo i získat nějaký ten bodík.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Dominik Tobola

    Branky a nahrávky: 25. Mrkva, 27. Catovič (Mrkva) – 8. Al Shamisi (Al Jneibi, Al Muharrami), 19. Al Blooshi (Al Nuaimi, Al Yafeai), 58. Al Shamisi (Al Saedi, Al Mazrouei), 58. Al Nuaimi, 60. Al Mazrouei (Al Saedi)


    Bosna a Hercegovina: Pasovič (Capin) – Pilav "A", Korjenič, Alič, Hadzihasanovič, Hanič, Gasevič, Selmanovič – Mrkva, Catovič, Velič – Nikulin, Hodžič "C", Hasovič – Posavec "A", Tokič, Muhič – Dželkič, Zajmovič.
    Spojené arabské emiráty: Al Suwaidi (Al Dhaheri) – El Jachi, Al Sarour – Al Blooshi "A", Al Nuaimi, Al Mazrouei, Al Subousi, Al Shamisi "C", Al Jneibi, Al Muharrami "A", Al Yafeai, Al Saedi.

    Rozhodčí: Sergej Sobolev (KAZ) – Grega Markizeti (SLO), Mihai Ariel Trandafir (ROU).
    bahis siteleri