Bosna a Hercegovina – SAE 2:5 (kon.) | Lucembursko – Turecko 5:7 (kon.) | Hongkong – KLDR 0:9 (kon.)
konec
Lucembursko
5:7 (2:0, 2:3, 1:4)
Turecko
Pátek 10.04.2015, 15:00 • İzmir BB Buz Sporları Salonu • Mistrovství světa - III. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Turecko má díky dnešní výhře postup ve svých rukách. Rozhodující zápas domácí čeká v neděli, kdy se utkají s také neporaženou Severní Koreou. Lucembursko už ze hry o první místo definitivně vypadlo. To je z mé strany již vše. Děkuji za pozornost a u dalších on-line přenosů se opět těším napočtenou! (17:19:52)
     
    Hokejisté Lucemburska většinu zápasu nad favorizovaným Tureckem vedli, přesto jim nakonec body proklouzly mezi prsty a domácí výběr si tak připisuje vítězství 5:7. Celek z Beneluxu v utkání vedl už 3:0, poté ještě 4:2 a v čase 53:01 jej poslal do vedení 5:4 Thierry Beran. Turecko se ale nevzdalo. O dvě minuty později nejprve srovnal Erdogan Coskun a 68 sekund využil přesilovou hru Serdan Semiz, který tak vstřelil rozhodující gól zápasu. Stejný hokejista pak skóre zápasu v čase 59:14 i uzavřel.

    Střely na branku ve 3. třetině – 11:12, celkem – 25:36.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:14
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Těžce vydřené vítězství pořadatelské země ještě potvrzuje SERDAN SEMIZ. Lucembursko dnes bojovalo, ale už je jasné, že na body nedosáhne. Asistence: Emrah Ozmen.
     
    58:52
    Oddechový čas Lucemburska.
     
    58:52
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Turecký tým nabídnutou přesilovku využívá a 68 sekund před koncem jde poprvé v zápase do vedení! Po nahrávce Gumuse rozpoutal vlnu eufórie v hledišti SERDAN SEMIZ. Asistence: Serkan Gumus a Alec Kocoglu.
     
    57:19
    Turecko si vzalo oddechový čas. Kouč Deniz Ince cítí šanci!
     
    57:19
    Tohle může Lucembursko mrzet! Bruslařů v bílých dresech totiž bylo na hřišti šest a tak přichází trest za příliš mnoho hráčů na ledě!
     
    Jednou z největších hvězd lucemburského výběru je naturalizovaný Švéd Marcus Ericsson. Ten odehrál šest sezón v nejvyšší švédské soutěži za Leksands a Moru. Navíc jeho starší bratr Niklas je držitelem zlaté olympijské medaile z Lillehammeru, kde byl spoluhráčem legendárního Petera Forsberga.
     
    55:04
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Turci se ale nevzdávají! Na 5:5 srovnává ERDOGAN COSKUN. Asistence: Yusuf Halil.
     
    53:01
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Podle zápisu domácí celek si bere vedení zpět! Sedm minut před koncem třetí třetiny svůj tým nasměroval blíže k výhře THIERRY BERAN. Asistence: Sacha Backes a Colm Cannon.
     
    Před námi je necelých deset minut, které zbývají do konce řádné hrací doby. Aktivnější jsou nyní Turci, kteří se před svými diváky snaží zápas rozhodnout.
     
    49:36
    Turecko pomalu dorovnává poměr střel na branku ve třetí třetině. Lucembursko 6 – Turecko 4.
     
    Nejlepší Lucemburský klub Tornado Luxemburg je v současnosti účastníkem čtvrté nejvyšší soutěže ve Francii. V minulosti hrál také nižší německé soutěže a je osminásobným vítězem domácího šampionátu a držitelem stejného počtu trofejí v Lucemburském poháru.
     
    46:39
    Turecko v plném počtu. Turci vstřelili vyrovnávací gól ze své vůbec první střely mezi tyče ve třetí dvacetiminutovce.
     
    46:27
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Jenže pořádající tým skóruje ve vlastním oslabení! Ozmen poslal do šance YUSUFA HALILA, jenž svým druhým zásahem v utkání srovnává stav na 4:4. Stadion v Izmiru je na nohou! Asistence: Emrah Ozmen.
     
    44:38
    Temperamentní Turci si to komplikují sami. Erdogan Coskun zvedl hůl moc vysoko a dvě minuty bude odpočívat na trestné lavici. Tedy může doufat, že to budou dvě minuty.
     
    42:01
    Také Turecko v plném počtu. V úvodu této části jsme zatím viděli jedinou střelu, kterou na Kahramana vyslali hráči z Beneluxu.
     
    41:13
    Lucembursko v plném počtu a bude hrát ještě 47 sekund přesilové hry.
     
    V úvodu třetí třetiny se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. V čase 40:00 byl udělen trest turecké hráčské lavici. Dvě minuty odsedí Huseyin Secer.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Turecko před dnešním utkáním inkasovalo jen dvě branky, o které se rovným dílem podělili oba brankáři. Dnes však pořadatelská země obdržela už čtyři góly a Ozbaydugan s Kahramanem si opět nemají co vyčítat. Oba odchytali jednu třetinu a každý za svá záda propustil dva kotouče.
     
    Po dvou třetinách mohu konstatovat, že sledujeme nejvyrovnanější zápas dosavadního průběhu šampionátu. Na začátku prostřední periody zvýšil Marcus Eriksson už na 3:0 pro Lucembursko, ovšem pořadatel turnaje poté konečně přidal a začal ztrátu stahovat. Serkan Gumus a Yusuf Halil nejprve dotáhli skóre na 3:2 a na čtvrtý lucemburský zásah, jenž si připsal Colm Cannon, odpověděl v přesilové hře Andy Kocoglu. Po čtyřiceti minutách tak Lucembursko vede nad Tureckem už jen 4:3.

    Střely na branku ve 2. třetině – 6:14, celkem – 14:24.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:12
    Kai Linster z Lucemburska je vyloučen za podražení.
     
    Hra se v závěru periody přelévá nahoru – dolů. Zákroky si připisují oba gólmani.
     
    37:16
    Turecko právě vstřelilo branku!
    A bojovný Turek přesilovku využil! Po samostatné akci překonal Mangena ANDY KOCOGLU – 4:3. Bez asistence.
     
    36:00
    Nyní si přesilovku vyzkouší Turecko. Robert Beran dostává dvě minuty za sekání.
     
    34:25
    V bílém hrající Lucembursko početní výhodu nevyužilo, ale alespoň zabrzdilo nápor soupeře.
     
    32:24
    Další komplikace pro pořadatelskou zemi. Serkan Gumus vyloučen za podražení.
     
    Turecko vede ve druhé třetině na střely 3:9, přesto stále prohrává o dva góly. Navíc dva ze tří puků skončily za zády brankáře Kahramana. Střídání gólmanů, které kouč Ince uskutečnil o přestávce, se tak domácím zatím vůbec nevyplácí.
     
    30:13
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Ovšem poddaní velkovévody Jindřicha I. Lucemburského zbraně neskládají a COLM CANNON jim vrací dvoubrankové vedení! Asistence: Sacha Backes a Patrick Schon.
     
    29:25
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Obrovský tlak favorita přináší své ovoce! Po přihrávce nejproduktivnějšího hráče turnaje, Alece Kocogla, snižuje na 3:2 YUSUF HALIL. Teď se dá očekávat pořádný turecký kolotoč! Asistence: Alec Kocoglu a Oztürk Gokhun.
     
    Zajímavostí je, že zkušenosti s tureckým hokejem má i český celek HC Bohemians Praha – účastník pražské Krajské ligy, tedy 4. nejvyšší soutěže. Ledoví klokani se 2. prosince roku 2010 utkali s tureckým univerzitním výběrem, jenž se tehdy v Česku připravoval na Zimní univerziádu. Zajímavou konfrontaci jasně ovládli Pražané, kteří exotického soupeře přestříleli hodně divokým poměrem 20:7.
     
    27:56
    Turecko v těchto chvílích tlačí a atmosféra v hale ožívá.
     
    22:16
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Pořádající celek se konečně prosazuje! Diváky v hale poprvé rozjásal SERKAN GUMUS, jenž snižuje na rozdíl dvou branek. Asistence: Erdogan Coskun.
     
    21:41
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    A je to 3:0! Kotouč za záda střídajícího Kahramana nasměroval Švéd s lucemburským pasem MARCUS ERIKSSON. Asistence: Gilles Biver a Pit Sinner.
     
    20:57
    45letý Robert Beran je zpět na ledě, Lucembursko v plném počtu.
     
    20:01
    Turecko vystřídalo brankáře. Ozbaydugana nahradil Erol Kahraman.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první třetině máme zaděláno na parádní zápletku! Lucembursko se totiž po včerejší porážce od KLDR vzepjalo k parádnímu výkonu a po dvaceti minutách vede nad dosud stoprocentními Turky 2:0. V 9. minutě se při hře 4 na 4 trefil Sacha Backes a v závěru periody turecké fanoušky ještě více zmrazil Benny Welter.

    Střely na branku v 1. třetině – 8:10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:56
    V závěru periody se ale musejí domácí bránit. Vyloučen je Robert Beran za hákování.
     
    18:34
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost na střídačce Lucemburska! Do hry se vložila dvojice syn a otec Beranové, kteří vypracovali šanci pro BENNYHO WELTERA a ten přidává svou osmou trefu na turnaji. Lucembursko vede nad Tureckem 2:0! Asistence: Thierry Beran a Robert Beran.
     
    14:41
    Hokejisté Turecka, které žene dopředu velmi slušně zaplněná hala v Izmiru, se pomalu vzpamatovávají z úvodního šoku. Soupeř však stále nijak nezaostává a snaží se oplácet rychlými kontry.
     
    Tým ze zemičky, která má jen něco málo přes půl milionu obyvatel, je najednou aktivnější. Turecko stále zůstává na třech střelách z úvodu zápasu, kdežto outsider zápasu už pálil čtyřikrát.
     
    9:54
    Tu ale papírově domácí celek nevyužil. Pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    9:18
    Gilles Biver na ledě a začíná tak zkrácená přesilovka Lucemburska.
     
    8:02
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    To je pro dosud suverénní Turecko šok! Při hře 4 na 4 posílá celek z Beneluxu do vedení SACHA BACKES. Asistence: Ronny Scheier a Colm Cannon.
     
    7:53
    Síly na ledě se vyrovnávají. Emrah Ozmen se holí ohnal po protihráči a je vyloučen za sekání.
     
    7:17
    Lucembursko se bude muset bránit ve čtyřech. Gilles Biver je vyloučen za hákování.
     
    Turečtí hokejisté zatím ovládají kanadské bodování turnaje. Na prvních místech jsou hned čtyři – Alec Kocoglu, Serdar Semiz, Emrah Ozmen a Serkan Gumus. Až na páté pozici figuruje nejlepší hráč "zbytku světa," kterým je Rim Chung Hong z KLDR.
     
    3:01
    Do utkání vstoupili podle očekávání aktivněji pořádající Turci. Ti za tři minuty vyslali na Mangena už tři střely. To Ozbaydugan zatím jen přihlíží útočnému snažení svých kolegů.
     
    0:02
    Utkání bylo zahájeno. V brance Lucemburska dnes nastoupil dosud méně vytěžovaný Gilles Mangen. Svatyni Turecka hájí Levent Ozbaydugan.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lucembursko: Mangen (M. Welter) – Thiry, Linster, Gronlund, Scheier (C), Milano, Siner – B. Welter (A), R. Beran, T. Beran – Cannon, Schon (A), Backes – G. Biver, Eriksson, Wambach – Mosr, O. Biver. Trenér: Vladimir Kuzněcov.

    Turecko: Ozbaydugan (Kahraman) – Oztürk, Gokalp Solak, Fatih Faner, Aktürk, Baris Coskun, Islam, Secer – Alec Kocoglu, Ozmen (C), Semiz – Gumus, Erdogan Coskun, Halil – Emre Faner, Karakoc, Andy Kocoglu – Alper Solak, Bagcilar. Trenér: Deniz Ince

    Rozhodčí: Kincses (HUN) – Jefremov (KAZ), Gladčenko (UKR).
     
    Pohled do statistik:

    LUCEMBURSKO:

    Nejproduktivnější hráči:
    Benny Welter – 8b (7+1)
    Marcus Eriksson – 7b (4+3)
    Thierry Beran – 7b (4+3)

    Brankáři:
    Michel Welter – 4z, průměr 4,06, úspěšnost 79,17%
    Gilles Mangen – 2z, průměr 0,00, úspěšnost 100%

    TURECKO:

    Nejproduktivnější hráči:
    Alec Kocoglu – 16b (9+7)
    Serdar Semiz – 13b (6+7)
    Emrah Ozmen – 13b (4+9)

    Brankáři:
    Levent Ozbaydugan – 3z, průměr 0,46, úspěšnost 96,30%
    Erol Kahraman – 3z, průměr 0,55, úspěšnost 92,31%
     
    Lucembursko:
    Hokejisté Lucemburska po třech vítězstvích s papírově slabšími soupeři ve čtvrtek poprvé padli, když nestačili na Severní Koreu a pokud ještě chtějí zabojovat o postup, musejí domácí reprezentaci v pátek porazit. Lucemburští hokejisté na turnaji postupně přehráli 15:3 Gruzii, 7:2 Spojené Arabské Emiráty a 5:0 Bosnu a Hercegovinu. V posledním zmíněném duelu pak podlehli KLDR 2:5. Zajímavostí je, že v národním týmu Velkovévodství lucemburského, jak zní oficiální název země, se sešli Robert Beran (ročník narození 1969) a jeho syn Thierry Beran (1992). Oba borci nastupují za celek IHC Beaufort v páté německé lize.

    Fakta a zajímavosti:
    Člen IIHF: od 23. 3. 1912
    Pořadí v žebříčku IIHF: 42.
    Celkový počet hráčů: 392 (z toho 130 mužů a 235 juniorů)
    Počet stadionů: 4 s mezinárodními rozměry (z toho 1 krytý)
     
    Turecko:
    Turecko v loňské sezóně sestoupilo z divize II. B a na domácím šampionátu v Izmiru bojuje o návrat do vyššího výkonnostního levelu. Turkům se zatím vyřčený cíl plnit daří, dosud vyhráli všechna čtyři utkání a vedou tabulku o skóre před také stoprocentní KLDR. Pořadatelská země postupně přehrála nováčka z Bosny a Hercegoviny 11:0, Gruzii 13:1, Spojené Arabské Emiráty 15:0 a naposledy Hong Kong 10:1.

    Fakta a zajímavosti:
    Člen IIHF: od 1. 1. 1991
    Pořadí v žebříčku IIHF: 41.
    Celkový počet hráčů: 1 395 (z toho 69 mužů a 871 juniorů)
    Počet stadionů: 11 s mezinárodními rozměry (z toho 8 krytých)
     
    Vítám tu všechny hokejové fajnšmekry! Zatímco nejlepší týmy světa se pomalu chystají na světový šampionát v Praze a Ostravě a v elitních evropských soutěžích vrcholí boje o mistrovský titul, soupeří se také v pro našince mnohem exotičtějších vodách. V těchto dnech se totiž v tureckém Izmiru odehrává Mistrovství světa 3. divize, tedy nejnižší výkonnostní kategorie. Ani u této lahůdky server onlajny.com nechybí a já Vám přinesu páteční odpolední utkání mezi Lucemburskem a domácím Tureckem, které může mnohé napovědět o postupujícím do vyšší kategorie.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 9. Backes (Scheier, Cannon), 19. Welter (T. Beran, R. Beran), 22. Eriksson (Biver, Sinner), 31. Cannon (Backes, Schon), 54. T. Beran (Backes, Cannon) – 23. Gumus (Erdogan Coskun), 30. Halil (Alec Kocoglu, Gokhun), 38. Andy Kocoglu, 47. Halil (Ozmen), 56. Erdogan Coskun (Halil), 59. Semiz (Gumus, Alec Kocoglu), 60. Semiz (Ozmen)


    Lucembursko: Mangen (M. Welter) – Thiry, Linster, Gronlund, Scheier (C), Milano, Sinner – B. Welter (A), R. Beran, T. Beran – Cannon, Schon (A), Backes – G. Biver, Eriksson, Wambach – Mosr, O. Biver. Trenér: Vladimir Kuzněcov.
    Turecko: Ozbaydugan (od 21. min. Kahraman) – Oztürk, Gokalp Solak, Fatih Faner, Aktürk, Baris Coskun, Islam, Secer – Alec Kocoglu, Ozmen (C), Semiz – Gumus, Erdogan Coskun, Halil – Emre Faner, Karakoc, Andy Kocoglu – Alper Solak, Bagcilar. Trenér: Deniz Ince

    Rozhodčí: Kincses (HUN) – Jefremov (KAZ), Gladčenko (UKR)

    Diváci: 653
    bahis siteleri