Toronto – Montreal 3:4 (0:2 po s.n.) | NY Islanders – Columbus 4:5 (1:2 po s.n.) | Carolina – Detroit 0:2 (kon.)
Buffalo – Pittsburgh 0:2 (kon.) | Florida – New Jersey 3:2 (kon.) | Tampa – Boston 3:2 (1:0 po s.n.)
Dallas – Nashville 4:1 (kon.) | Colorado – Chicago 3:2 (kon.) | Arizona – Anaheim 1:2 (kon.)
Vancouver – Edmonton 6:5 (po pr.)
po s.n. (0:2)
Toronto Maple Leafs
3:4 (2:1, 1:2, 0:0 - 0:0)
Montreal Canadiens
Neděle 12.04.2015, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u sledování onlajn přenosu ze zápasu NHL. V tomto utkání se proti sobě postaví odvěcí rivalové Toronto Maple Leafs a Montreal Canadiens.
     
    Pro oba celky bude toto střetnutí posledním zápas základní části NHL, ale na každé straně vládne zcela jiná nálada. Hráči domácí Toronta se budou moct na play-off koukat v pohodlí svého domova, zatím co hráči Montrealu jej zažijí na vlastní kůži.

    Toronto prožilo jednu z nejhorších sezón své velmi bohaté historie, když zakončí ligu jako třetí nejhorší celek, kdežto Montreal plní své předpoklady a je druhým nejlepším týmem NHL.
     
    Toronto v posledním zápase dostalo lekci od Columbusu, který na domácím ledě vyhrál vysoko 5:0. Maple Leafs nebylo schopno ze svých 35 střel překonat brankáře Bobrovského.

    To Montreal v posledním zápase bodoval, když v prodloužení porazil Detroit Red Wings 4:3. První hvězdou utkání byl vyhlášen Carey Price. Jednu branku si také připsal český útočník Tomáš Plekanec, který vyrovnával na 3:3.
     
    Nejproduktivnější hráči

    Toronto Maple Leafs:
    Phil Kessel – 81 zápasů, 59 bodů (24+35)
    James van Riemsdyk – 81 zápasů, 55 bodů (27+28)
    Tyler Bozak – 81 zápasů, 47 bodů (22+25)

    Montreal Canadiens:
    Max Pacioretty – 80 zápasů, 67 bodů (37+30)
    P.K. Subban – 81 zápasů, 60 bodů (15+45)
    Tomáš Plekanec – 81 zápasů, 58 bodů (25+33)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) – 81 zápasů, 58 bodů (25+33)
    Richar Pánik (TOR) – 75 zápasů, 17 bodů (11+6)
    Robert Polák (TOR) – 56 zápasů, 9 bodů (5+4)
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Brewer, Phaneuf, Gardiner, Rielly, MacWilliam, Erixon – Riemsdyk, Bozak, Kessel – Pánik, Kadri, Lindstrom – Booth, Holland, Lupul – Kozun, Sill, Orr.

    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Markov, Subban, Jemelin, Petry, Beaulieu, Pateryn – Galchenyuk, Plekanec, Gallagher, Smith-Pelly, Desharnais, Peranteau – De La Rose, Eller, Weise – Prust, Mitchell, Flynn..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    03:58
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je PHIL KESSEL. Asistence: Tyler Bozak a Andrew MacWilliam.
    Phil KESSEL - 1:0
     
    04:13
    Montreal právě vstřelil branku!
    Autorem branky je DAVID DESHARNAIS. Bez asistence.
    David DESHARNAIS - 1:1
     
    Omlouvám se, ale z kvůli technickým problémům začne onlajn přenos se zpožděním.
     
    09:14
    V Air Canada Centre panuje skvělá atmosféra, aby ne vždyť přítomní diváci mohou sledovat nejstarší derby v historii NHL.
     
    10:30
    Domácí Toronto tlačí Montreal v jejich obranném pásmu, ale přes defenzívu Canadiens se zatím nemohou dostat do střeleckého zakončení.
     
    11:35
    Montreal se osvobodil za cenu zakázaného uvolnění, takže se po reklamní pauze bude vhazovat před Pricem.
     
    12:03
    Zach Sill se snažil protlačit s pukem do útočného pásma, ale obrana Montrealu jej zastavila už na modré čáře. Hosté vyrážejí do útoku.
     
    12:51
    Tentokrát zavezl puk do útočného pásma Nazem Kadri, který se už dostal i do zakončení, ale jeho střelecký pokus vyrazil Price do rohu kluziště.
     
    13:24
    Montreal kombinuje v útočném pásmu, ale domácí hráči dobře napadají rozehrávku hostů, čímž jim znepříjemňují pobyt v pásmu.
     
    14:04
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí se opět ujímají vedení. CASEY BAILEY nejprve nahrál na modrou čáru Phaneufovi, který vystřelil. Tento střelecký pokus před brankou tečoval první jmenovaný, jeho teč skončila až za zády Price, čímž si připisuje první branku v NHL. Asistence: Dion Phaneuf a Peter Holland
    Casey BAILEY - 2:1
     
    15:34
    Tomáš Plekanec vybojoval puk ve středním pásmu a posunul jej na Galleghera, ale ten už se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    16:02
    Montreal se snaží co nejrychleji reagovat na obdrženou branku, ale domácí Toronto hosty z Montrealu do ničeho nepouští. Maple Leafs by jistě rádo zakončilo nepovedenou sezónu výhrou nad svým největším rivalem.
     
    17:26
    Kdepak Montrealu se v závěru první třetiny nedaří dostat se do sebemenšího tlaku. Toronto odvádí skvělou práci, když hrají zodpovědně zezadu.
     
    18:37
    Do dobrého zakončení se dostal Brendan Gallagher, ale jeho střelecký pokus vychytal Bernier, který zlikvidoval slibnou akci Montrealu.
     
    18:39
    Diváci uvidí první přesilovou hru. Na trestnou lavici odjíždí Galchenyuk (MTL), který si odpyká dvouminutový trest. Toronto si tak v závěru první třetiny vyzkouší hru v početní výhodě.
     
    19:02
    Montreal zvládl vyhrát vhazování a poslat puk mimo své obranné pásmu, takže Toronto začne svou přesilovou hru za svou brankou.
     
    19:34
    Montreal kontroluje kotouč daleko od své branky a zdá se, že se v první třetině už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina byla bohatá na branky, když diváci v Air Canada Centre viděli hned tři. Skóre utkání jako první otevřel ve čtvrté minutě Kessel, ale hosté zásluhou Desharnaise o minutu později srovnali krok. Do šaten jdou však spokojenější domácí hráči Toronta, protože v 15. minutě jim opět vrátil vedení Bailey, který si připsal první branku v NHL.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Montreal vyhrál vhazování a snažil se ušetřit čas, což se mu povedlo, ale po chvíli stejně posílá puk do útočného pásma.
     
    20:59
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal hned na začátku druhé části srovnává krok, když se ve druhém zápase za sebou prosadil TOMÁŠ PLEKANEC. Asistence: Andrej Markov a Devante Smith-Pelly.
    Tomáš PLEKANEC - 2:2
     
    21:58
    Vstřelená branka znamená mimo jiné to, že Tomáš Plekanec si připisuje osmí bod v posledních sedmi zápasech.
     
    22:34
    Vstřelená branka hostující hráče nabudila. Montreal mohl jít dokonce do vedení, ale v dobré příležitosti puk promáchl Gallagher.
     
    23:11
    Bernier musel řešit další střelecký pokus hostů, když zastavil střelu Dale Weise, jehož střela směřovala přímo do náruče brankáře Toronta.
     
    23:31
    I domácí Toronto ukázalo, že umí vystrkovat drápky, ale Price vyráží puk do rohu kluziště, kde jej sbírá obránce hostů.
     
    23:48
    Nepřesná rozehrávka Toronta Maple Leafs končí až na zakázaném uvolnění, takže se opět bude vhazovat před domácí brankou.
     
    24:46
    K puku se na modré čáře dostal útočník hostů Eller, který nic nevymýšlel a prověřil pozornost Berniera, ten jeho zakončení chytá.
     
    25:15
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jako na houpačce. Toronto jde opět do vedení. Puk za brankou vybojoval James van Riemsdyk, který jej přihrál před branku na dobře postaveného TYLERA BOZAKA, jemuž už nedělalo problém dopravit kotouč za záda kanadského brankáře Montrealu Price. Asistence James van Riemsdyk a Phil Kessel.
    Tyler BOZAK - 3:2
     
    25:48
    Domácí si zahrají druhou přesilovou hru, když na trestnou lavici usedá Jemelin (MTL), který si odpyká dvouminutový trest za držení Pánika.
     
    26:25
    Carey Price musel zlikvidovat dobrý střelecký pokus jednoho z domácí borců. Brankář Montrealu tentokrát z tohoto mini souboje vyšel vítězně.
     
    27:00
    Toronto tlačilo Montreal v jejich obranném pásmu, ale hosté zabojovali a získali kotouč tak šikovně, že jej zvládli vyvést až do útočného pásma.
     
    27:42
    Montreal přečkal i své druhé oslabení, čímž udržel své jednobrankové manko.
     
    28:13
    První přesilovou hru si zahrají také hosté z Montrealu. Na trestnou lavici odjíždí Casey Bailey (TOR), který se provinil napadením, takže si na dvě minuta může odpočinout.
     
    28:17
    Tomáš Plekanec vyhrál vhazování, čímž udržel pro svůj tým útočné pásmo. Montrealu začíná přesilová hra.
     
    28:45
    Montreal si vytvořil tlak v útočném pásmu, ten přerušil až dobrý zákrok Berniera a následné vyhození kotouče.
     
    29:50
    Montreal má na rozdíl od Toronta nebezpečnější přesilové hry, ale kýžená branka hostů stále nepřichází. Zdá se, že přesilovky dnes nebudou to co by mělo utkání rozhodnout.
     
    30:49
    Další nepovedený přechod přes střední pásmo Montrealu, které opět uvízlo na ofsajdu. Po reklamní přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu blíž k domácí brance.
     
    31:08
    Canadiens kontrolují puk v útočném pásmu, kde se snaží něco něco vymyslet, ale hráči hostů jsou dobře napadáni, takže se jim těžko rozehrává.
     
    32:08
    Domácí Toronto Maple Leafs vstoupilo do druhé poloviny zápasu s jednobrankovým vedením, ale hosté z Montrealu jsou aktivnější a dokáží se lépe dostat do ohrožení branky. Čeká nás jistě zajímavá druhá část utkání.
     
    33:38
    Obraz hry se poněkud vyrovnat, když se domácí celek dostává více do útočného pásma, zatímco Montreal se nemůže pořádně do svého útočného pásma probojovat.
     
    34:11
    Sérii nepřesností na domácí straně. Toronto poslalo teď dvakrát za sebou puk na zakázané uvolnění. Maple Leafs se nedaří jejich rozehrávka a přechod přes střední pásmo.
     
    35:07
    Příznivci domácího Toronta cítí, že jejich oblíbenci potřebují povzbudit a tak je povzbuzují hlasitým skandováním.
     
    35:47
    Montreal se snažil probojovat do útočného pásma, což se mu povedlo, ale prakticky okamžitě přišel o puk.
     
    36:47
    Nenápadnou střelu Kadriho chytá Price, který puk pro jistotu ponechá ve své lapačce.
     
    37:36
    Rozhodčí bude vylučovat na obou stranách vzájemně. Na trestnou usedne Jemelin (MTL) společně s Brewem (TOR). Oba hráči si odpykají dvouminutový trest.
     
    37:49
    Zdá se, že hra čtyři na čtyři více vyhovuje hostům, kteří kontrolují kotouč na svých hokejkách.
     
    38:56
    Druhá třetina se pomalu ale jistě blíží do svého zdárného konce. Domácí zatím stále vedou o jednu branku s nevypadá to, že by o své vedení mělo Toronto přijít.
     
    39:52
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal udeřil v úplném závěru druhé části, když fatální chyby Berniera využil JABOC DE LA ROSE, který zachytil rozehrávku domácího brankáře před prázdnou brankou, do kterému mu nedělalo problém kotouč dopravit. Bez asistence.
    De La Rose - 3:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Stejně jako v první třetině, tak i ve druhém byly k vidění tři branky. Nejprve v hned první minutě druhé části udeřil český útočník Tomáš Plekanec, ale radost Montrealu příliš dlouho nevydržela, když domácí dostal opět do vedení Bozak, ale osm vteřin před druhou sirénou využil fatální chyby Berniera De La Rose, který tedy stanovil současné skóre 3:3.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Před námi je poslední část zápasu Toronto Montreal, která je zatím nerozhodné 3:3.
     
    40:40
    Toronto se snaží napodobit Montreal ve druhé části a vstřelit rychle branku, ale Carey Price, který stráží branku Montrealu je proti.
     
    41:30
    Do zakončení z úhlu se dostal Alex Galchenyuk, ale jeho střelecký pokus vyrazil Bernier bez problémů.
     
    42:47
    První lajna Montrealu uzavřela domácí Toronto v jejich obranném pásmu a kombinuje. Toronto se nemůže vymanit z tlaku, který na ně Montreal uvalil.
     
    43:30
    Po více než dvou minutách mohou domácí hráči vystřídat, když dokázali dostat puk mimo své obranné pásmo.
     
    43:40
    Bude se vylučovat. Na trestnou lavici usednou Jemelin (MTL) a van Riemsdyk s Phaneufem(oba TOR). Všichni tři si odpykají dvouminutový trest.
     
    44:09
    Montreal si zahraje přesilovou hru pět proti čtyřem.
     
    44:27
    Torontu Maple Leafs se podařilo vyvést kotouč až do útočného pásma, čímž domácí ušetřili cenné vteřiny k dobru.
     
    45:10
    Sám před Bernierem se ocitl Gallegher, ale jeho bekhendová klička na domácího brankáře tentokrát nestačila.
     
    Po delší době se do zakončení dostali domácí. Konkrétně pak Kessel, jehož střelecký pokus musel likvidovat Price. Po komerční přestávce se bude vhazovat v útočném pásmu Toronta.
     
    47:24
    Montreal opět zatlačil Toronto do jejich obranného pásma, ale domácí stále odolávají a braní cenou remízu.
     
    47:34
    Vyloučen Gardiner (TOR) na dvě minuta za držení.
     
    48:45
    Tak už to vypadalo, že se hosté budou moct radovat ze vstřelené branky, což o to oni se už radovali, ale jejich radost překazil hlavní rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa, když branku neuznal.
     
    49:18
    Subban chtěl zavést puk do útočného pásma, ale těsně před modrou čárou musel udělat kličku, s čímž nepočítal jeho kolega v útoku, takže se hosté dostali do ofsajdu.
     
    50:22
    V tváří v tvář Pricovi se ocitl Jake Gariner, ale v rozhodující moment pro domácí zklamal. Zatímco Carey Price si připisuje veledůležitý zákrok.
     
    51:29
    Dalšího okna v obraně hostů mohl využít tentokrát Kessel, ale ani on nedokázal uspět v samostatném úniku. Carey Price si připisuje druhý důležitý zákrok během chvíle.
     
    52:07
    Torontu se vůbec nedaří rozehrát puk z jejich obranného pásma. Maple Leafs se už po třetí za sebou dostávají na zakázané uvolnění.
     
    52:22
    Na počtvrté to už vyšlo a Toronto se mohlo radovat z výletu do útočného pásma, kde jim však obrana hostů puk sebrala.
     
    53:06
    Nepřesnosti na domácí straně pokračují. Tentokrát se nejednalo o zakázané uvolnění, ale o ofsajd.
     
    53:38
    Eller rozhodil Berniera z pozice, když ho dostal mimo brankoviště, ale útočník Montrealu nedokázal objet branku a zakončit dostatečně rychle.
     
    53:38
    Vyloučen Weise (MTL) na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    53:53
    Toronto si vyzkouší opět přesilovou hru. Pokud by se domácím podařilo vstřelit branku, tak by se dost možná jednalo o rozhodující gól.
     
    54:19
    Montreal zatím nedovolil domácím nic vážného. Hosté se prezentují zodpovědně ubráněném během oslabení, což dělá Torontu velké problémy.
     
    55:38
    Weise se vrací na ledovou plochu a Montreal je opět kompletní, takže můžeme pokračovat v obléhání branky domácích, tak jak tomu bylo před vyloučením.
     
    56:08
    Montreal se při pokusu dostat se do útočného pásma dostal do ofsajdu, takže se bude vhazovat ve středním pásmu. Nejprve však proběhne komerční přestávka.
     
    56:27
    Do konce základní hrací doby zbývají necelé čtyři minuty a o vítězi posledního zápasu základní části stále není rozhodnuto.
     
    56:41
    Do další dobré šance se dostal Kessel, ale jeho tenisové zakončení lapil Price do své lapačky. Vhazovat se bude v útočném pásmu domácích.
     
    57:04
    Z mezikruží se pokoušel překonat Berniera Tomáš Plekanec, ale střela českému útočníkovi vůbec nevyšla a zamířila mimo.
     
    58:04
    V posledních minutách třetí části se hraje rychlý hokej nahoru dolu, kdy šance střídá šanci, protože oba týmy se snaží strhnout vedení na svou stranu, ale vše nasvědčuje tomu, že uvidíme minimálně prodloužení.
     
    59:20
    Pánik se snažil o individuální průnik do útočného pásma, ale slovenský útočník rychle pohořel.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje celé prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Poslední kanadské derby této sezóny bude muset rozhodnout prodloužení a popřípadě nájezdy. Z vítězství se už málem radovali hosté, ale jejich oslavu přerušil hlavní rozhodí po konzultaci ze svým kolegou u videa, když jim branku neuznali pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Na začátku prodloužení si Toronto tvoří tlak v útočném pásmu.
     
    60:30
    Vyloučen P.K. Subban (MTL), který citelně oslabí svůj tým na začátku prodloužení, když je vyloučen na dvě minuty.
     
    60:34
    Toronto vyhrálo vhazování v útočném pásmu, ale po chvíli o něj stejně přišlo a Montreal mohl puk vyvést.
     
    61:07
    Toronto už kombinuje v útočném pásmu a vyčkává na okénko v obraně hostů.
     
    61:39
    Do samostatného úniku během oslabení tři na čtyři se dostal Eller, ale proti Bernierovi neobstál.
     
    62:30
    Subban se vrací na ledovou plochu, takže Montreal je kompletní.
     
    62:46
    Jacob De La Rose nahodil puk na branku, tak aby jej musel brankář Bernier přikrýt. Útočník hostů chtěl vybojovat vhazování v útočném pásmu, což se mu také povedlo.
     
    63:19
    Od modré čáry pálil Markov, ale jeho střela mu příliš nesedla. Puk se odrazil od mantinelu za domácí brankou, tak že jej Bernier musel krýt, aby nedošlo k neštěstí.
     
    64:06
    Závěr prodloužení patří Montrealu, který Toronto tlačí, ale kýžená branka a ukončení zápasu ne a ne přijít.
     
    64:22
    Trest do konce utkání uviděli Markov s Parenteaum (oba MTL) patrně se jednalo o nějaké poznámky vůči rozhodčím.
     
    64:57
    Vyloučen Subban (MTL) na dvě minuty za podražení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení o vítězi nerozhodlo, takže na řadu přichází penaltový rozstřel.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Galchenyuk proměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Bozak neproměňuje.
     
    2. série
    0:2
    Desharnais proměňuje.
     
    2. série
    0:2
    Lupul neproměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Montreal Canadiens.
    Autorem vítězné branky je GALCHENYUK.
    GALCHENYUK - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Poslední kanadské derby této sezóny nakonec ovládl Montreal Canedies, který zvítězili 4:3. V utkání si jednu branku připsal také český útočník Tomáš Plekanec.
     
    Československá stopa

    Tomáš Plekanec (MTL) – 1+0, 6 střel, čas na ledě 22:13
    Richard Pánik (TOR) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:10
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Casey Bailey (TOR) – 1+0
    2. Tyler Bozak (TOR) – 1+1
    3. Alex Galchenyuk (MTL) – 0+0
     
    Tímto se s Vámi loučím stejně jako se základní části NHL. Přeji úspěšný start do nedělního dne a u zápasů z play-off na počtenou. (04:17:34)

    Jan Thöma

    Branky a nahrávky: 4. Kessel (Bozak, MacWilliam), 15. Bailey (Phaneuf, Holland), 26. Bozak (Riemsdyk, Kessel) – 5. Desharnais, 21. Plekanec (Markov, Smith-Pelly), 40. Rose, rozh. náj. Galchenyuk

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Galchenyuk (MTL)
    0:1   Bozak (TOR)
    2. série:
    0:2   Desharnais (MTL)
    0:2   Lupul (TOR)


    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Brewer, Phaneuf, Gardiner, Rielly, MacWilliam, Erixon – Riemsdyk, Bozak, Kessel – Pánik, Kadri, Lindstrom – Booth, Holland, Lupul – Kozun, Sill, Orr.
    Montreal Canadiens: Price (Tokarski) – Markov, Subban, Jemelin, Petry, Beaulieu, Pateryn – Galchenyuk, Plekanec, Gallagher – Smith-Pelly, Desharnais, Peranteau – De La Rose, Eller, Weise – Prust, Mitchell, Flynn.

    Rozhodčí: Kimmerly, Pollock – Devorski, Grandt
    bahis siteleri