Lotyšsko – Česko 1:5 (kon.) | Francie – Norsko 5:6 (po pr.) | Rakousko – Dánsko 8:2 (kon.)
konec
Lotyšsko
1:5 (0:1, 1:1, 0:3)
Česko
Neděle 12.04.2015, 12:30 • Patinoire de l'Ile Lacroix, Rouen • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
    Denisa KŘÍŽOVÁ - 1:5
     
    57:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naše reprezentantky přidávají další branku! DENISA KŘÍŽOVÁ vystihla rozehrávku Lotyšek a Tetinovou překonala nádherným blafákem do bekhendu. Kotouč zaplul milimetrově přesně mezi horní a pravou tyčku. Bez asistence.
     
    54:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    První český útok opět zaúřadoval a v pravý čas! Křížová přihrála KATEŘINĚ MRÁZOVÉ, která si puk před lotyšskou brankářkou potáhla a zakončila přesně do protipohybu. Naše reprezentantky tak vedou již o tři branky! Asistence: Denisa Křížová.
    Aneta LÉDLOVÁ - 1:3
     
    49:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    České reprezentantky využívají přesilovou hru a střílí důležitou branku! Vanišová si vyměnila kotouč s obránkyní a poté výborně vypálila do volné části branky. Puk ještě změnil směr po teči ANETY LÉDLOVÉ a skončil za zády lotyšské brankářky. Asistence: Tereza Vanišová.
     
    48:21
    Nakonec si alespoň vykoledovaly faul. Na trestnou lavici míří Aija Apsitová (LAT), která se provinila krosčekem.
     
    Lotyšky viditelně ožily a dokonce si zahrají přesilovku. Klára Hymlárová (CZE) odchází na trestnou lavici za špatné střídání českého mužstva.
    Sarma OZMENOVÁ - 1:2
     
    38:20
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Z čista jasna je tu snížení Lotyšek! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu pálila obránkyně SARMA OZMENOVÁ, která prostřelila překvapenou českou brankářku. Asistence: Julija Mihejenková.
     
    35:50
    Vendula Přibylová byla ve vyložené šanci, když pálila z mezikruží. Její střela však nebyla přesná a Tetinová si s ní dokázala poradit, stejně jako s následnou dorážkou Vanišové.
     
    31:30
    Další velká příležitost českého mužstva a kapitánka Polenská v ní. Tentokrát jí obránkyně Lotyšska nechaly až příliš mnoho prostoru k zakončení a dokonce dovolily ještě dorážet Tejralové. Brankářka Tetinová drží naději domácího celku.
    Kateřina MRÁZOVÁ - 0:2
     
    29:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Učebnicově zahraná přesilová hra skončila druhou brankou českého týmu! Polenská přihrála puk Křížové, která poslala z první křižný pas na KATEŘINU MRÁZOVOU, která zakončila přesně nádhernou kombinaci na jeden dotek. Asistence: Denisa Křížová.
     
    29:49
    A opět střela Aleny Polenské od modré čáry končí na tyči!
     
    28:24
    Další faul si vynutila svým pohybem Tereza Vanišová. Tu ve středním pásmu faulovala Julija Mihejenková (LAT), která si odsedí menší trest za podražení.
     
    25:19
    České reprezentantky si z tlaku v útočném pásmu vykoledovaly faul. Vanišová svým pohybem donutila k faulu Ligu Miljonenovou (LAT), která si odpyká dvě minuty za hákování.
     
    23:42
    V další vyložené šanci v krátkém sledu byla Kateřina Mrázová. Ta dorážela kotouč z pravé strany, ale gólmanka Tetinová ho dokázala v poslední chvíli vyrazit ramenem.
     
    23:17
    Alena Polenská trefila horní tyčku! Česká kapitánka pálila z mezikruží, ale gólovou radost jí zkazila branková konstrukce.
     
    22:40
    Pohledná akce českého týmu, kdy Vanišová fantastiky našla Přibylovou. Skvělou šanci české útočnice však v poslední chvíli vyhmátla lotyšská brankářka.
     
    15:34
    Ve velké brankové příležitosti byly české hráčky! Alena Polenská si počkala na vyražený kotouč a mohla ho dorážet do odkryté branky. Tetinová v poslední chvíli betonem zmařila šanci.
     
    11:50
    Velké štěstí teď měl český tým. Do šance se totiž dostala Liga Miljoneová, která se prosadila přes tři naše hokejistky, ale v dobré pozici nakonec nedokázala vystřelit.
     
    08:31
    Leide Hartmanová (LAT) bude první vyloučenou hokejistkou dnešního utkání. Dvě minuty dostává za držení.
    Alena POLENSKÁ - 0:1
     
    03:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak se to přeci jen povedlo. Česká kapitánka ALENA POLENSKÁ to vzala na sebe a střílí důležitou první branku utkání poté, co tečovala střelu obránkyně Tejralové od modré čáry. Asistence: Aneta Tejralová.
     
    01:35
    Po pravé straně se prosmýkla Tereza Vanišová, která uháněla do úniku. Zkoušela zakončit kulišácky, ale blafák do bekhnedu jí nevyšel.

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 39. Ozmenová (Mihejenková) – 4. Polenská (Tejralová), 30. Mrázová (Křížová), 50. Lédlová (Vanišová), 55. Mrázová (Křížová), 58. Křížová


    Lotyšsko: Tetinová (Nikolajevová) – Kublinová, Ozmenová, Vasilevská, Bicevská, Zebereová, Aija Apsitová, Liepinová – Kokaová, Mihejenková, Miljoneová – Agarová, Petersonová, Agnese Apsitová – Kruminová, Hartmanová, Lagzdinová – Stengrevicová, Apsová. Trenér: Alexandrs Macijevskis
    Česko: Peslarová (Škodová) – Zíková, Tejralová, Herzigová, Horálková, Kolowratová, Flachsová, Zedníková, Černá – Polenská, Mrázová, Křížová – Studentová, Manhartová, Bucifalová – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Bukolská, Hymlárová, Pejzlová. Trenér: Jiří Vozák

    Rozhodčí: Szkolová (USA) – Gruberová (ITA), Kuonenová (FIN)

    Diváci: 212
    bahis siteleri