Lotyšsko – Česko 1:5 (kon.) | Francie – Norsko 5:6 (po pr.) | Rakousko – Dánsko 8:2 (kon.)
po prodl.
Francie
5:6 (0:2, 2:2, 3:1 - 0:1)
Norsko
Neděle 12.04.2015, 16:00 • Patinoire de l'Ile Lacroix, Rouen • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:59
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Krásný zápas končí individuální akcí MADELEN HAUG-HANSENOVÉ! Norská útočnice zavezla kotouč kolem levého mantinelu do útočného pásma, vybruslila si mezi kruhy a střelou tahem poslala kotouč do pravého horního rohu branky. Baldinová puk svým ramenem nedokázala vykrýt. Bez asistence.
     
    59:54
    Francie právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné střídání teď předvedla nasazená francouzská šestka hokejistek. když už se zdálo, že je všechno snažení marné, Allemozová vybojovala kotouč v rohu kluziště a poslala ho na volnou SOLINE FOHREROVOU, která v pádu poslala vyrovnávající kotouč nad levé rameno Nilsenové. Závěr třetí třetiny byl opravdu dramatický a velice atraktivní! Asistence: Marion Allemozová.
     
    49:44
    Francie právě vstřelila branku!
    Domácí hráčky snižují na rozdíl jediné branky! MARION ALLEMOZOVÁ využívá přesilovou hru svižnou střelou z levého kruhu. Puk tečovala nešťastně norská hráčka svou hrudí, takže Nilsenová měla těžkou práci. Bez asistence.
     
    46:03
    Francie právě vstřelila branku!
    EMMANUELLE PASSARDOVÁ ukázala důraz na brankovišti, když na několikátý pokus propasírovala kotouč do norské sítě. Bez asistence. Fanoušci rázem ožívají!
     
    41:10
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Francie hned z kraje třetí části inkasuje pátou branku. ANDREA DALENOVÁ vypíchla na modré čáře rozehrávku Francouzek a ze samostatného úniku dává gól backhandem pod vyrážečku Baldinové. Bez asistence.
     
    38:10
    Francie právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen jsme se dočkali ještě ve druhé části branky. EMANUELLE PASSARDOVÁ vystihla rozehrávku Norek a z levého kruhu poslala kotouč nad vyrážečku brankářky Nilsenové. Fanoušci slaví, jako kdyby jejich domácí tým právě vyhrál minimálně v prodloužení. Bez asistence.
     
    30:45
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Po 30 sekundách od třetího gólu Norky zvyšují už na 4:1. INGRID MORSETOVÁ vypálila tahem z mezikruží a puk prošel nad ramenem Baldinové až do sítě. Asistence: Madelen Haug-Hansenová.
     
    30:15
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Studená sprcha pro Francouzky. Hosté nejdříve vybojovali kotouč za francouzkou brankou a poté dostala pěknou přihrávku do jízdy JEANETT HJELMOVÁ, která se z pravé strany prosazuje střelou k bližší tyči Asistence: Andrea Dalenová.
     
    22:17
    Francie právě vstřelila branku!
    VIRGINIE BOUETZ ANDRIEUOVÁ vypálila od modré čáry a snižuje na 1:2. Nilsenová měla zakrytý výhled, protože před brankovištěm byla skrumáž několika těl. Bez asistence.
     
    19:01
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou před koncem první třetiny do dvoubrankového vedení zásluhou ANDREY DALENOVÉ. Norská útočnice si položila nejdříve jednu soupeřku, druhou obehrála a poté švihem zamířila přesně k levé tyči francouzské branky. Parádní individuální akce! Bez asistence.
     
    05:08
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Norská křídelnice HELENE MARTINSENOVÁ se zmocnila ve středním pásmu kotouče a přebruslila francouzskou obranu, načež z pravého kruhu přesně vypálila mezi betony Baldinové. Asistence: Rikke Fuglseth Tautraová.

    Tomáš Lichnovský

    Branky a nahrávky: 23. Bouetz Andrieuová, 39. Passardová, 47. Passardová, 50. Allemozová, 60. Fohrerová (Allemozová) – 6. Martinsenová (Tautraová), 20. Dalenová, 31. Hjelmová (Dalenová), 31. Morsetová (Haug-Hansenová), 42. Dalenová, 63. Haug-Hansenová


    Francie: Baldinová (Morinová) – Leclercová, Parmentová, Villiotová, Gendarmeová, Bouetz Andrieuová, Lager Lacombeová, Grenierová, Obreová – Passardová, Allemozová, Aurardová – Duvinová, Escuderová, Boucheová – Fohrerová, Jouannyová, Baudritová – Vixová, Rihetová, Cuasnetová. Trenér: Gregory Tarle.
    Norsko: Nilsenová (Sandvenová) – Lovdalová, Holosová, Morsetová, Tautraová, Guntherová, Oisethová, Tendenesová, Olafsenová – Farstadová, Dalenová, Hjelmová – Martinsenová, Henriksenová, Haug-Hansenová – Gjerdeová, Carlssonová, Fischerová – Berntsenová, Fjellvangová, Furulundová. Trenér: Arne Billkvam.

    Rozhodčí: Findurová (SVK) – Toddová (CAN), Visalaová (FIN)