Junosť Minsk – Limhamn/Malmö 1:2 (kon.) | Eisbären – Okanagan 7:0 (kon.) | Sparta – Salzburg 6:4 (kon.)
Zürich – Třinec 4:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:4 (1:2, 3:2, 2:0)
EC Red Bull Salzburg
Neděle 12.04.2015, 13:00 • Incheba Arena (malá hala Tipsport arény), Praha • Memoriál Jana Marka
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Sparta Praha bere na Memoriálu Jana Marka bronzové medaile, když v utkání o třetí místo poráží EC Red Bull Salzburg poměrem 6:4, se s Vámi loučí a hezké nedělní odpoledne přeje Tomáš Lysý. (14:54:43)
     
    Vyrovnané utkání, po kterém byl po dvou třetinách stav nerozhodný, získává Sparta na svojí stranu ve třetí třetině. Vítězný gól vstřelil v jednapadesáté minutě Vojtěch Komárek, kterého doplnil střelou do prázdné klece v závěru zápasu Tomáš Schwamberger.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Do prázdné branky se po pasu Maršouna trefuje TOMÁŠ SCHWAMBERGER a pojišťuje Spartě bronzové medaile. Asistence: Pavel Maršoun.
     
    58:21
    Peeters Wouter odjíždí na střídačku a Salzburg to zkusí bez gólmana v šesti hráči v poli.
     
    58:21
    Nepřesná rozehrávka Sparty vede k zakázanému uvolnění. Bude se vzahovat po pravici Hofmanna.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:38
    Michnáč nezpracoval puk ve středním pásmu, ale Dubská jej ještě udržel a Sparta tak získala cenné vteřinky při soubojích o puk v obranném pásmu Red Bullu.
     
    56:54
    Jenže štěstí měl i Salzburg. Do otevřené obrany podnikli Sparťané výpad dva na jednoho v podání Vandase a Šrámka. První jmenovaný vzal odpovědnost na svá bedra a z pravého kruhu vypálil. Jeho povedená rána zápěstím orazítkovala levou tyč branky Woutera.
     
    55:36
    Tečovaná střela Maximiliana Kislingera zaplachtila vzduchem a padla na horní tyčku branky. Nyní měla Sparta obrovské štěstí.
     
    55:19
    Schwambacher se krásnou stahovačkou po přejetí modré zbavil dvou hráčů, ale následně svojí akci doslova zazdil nepřesnou přihrávkou na spoluhráče.
     
    54:32
    Hosté krizový moment přestáli, jsou v plném počtu, a opět mohou směle myslet na vyrovnání.
     
    54:15
    Hosté jsou nyní velmi obětaví, do další rány, nyní zřejmě Michnáče, padli dokonce dva hokejisté, kteří mají ve znaku velkého rudého býka.
     
    53:30
    Mezi kruhy byl zcela volný Vojtěch Komárek, který vystřelil, ale jeho hezká rána byla zblokována a Salzburg posílá puk přes všechny čáry.
     
    52:32
    Hráči s velkým S na dresu budou mít možnost své vedení navýšit, neboť je vyloučen Julian Klöckl. Monžá vidíme zlomové momenty dnešního zápasu.

    Na vyloučení: 5-4.
     
    50:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané si berou zpět vedení, a to po obrovské chybě Salzburgu v obraně. Dva proti nikomu, s tím nemohl Wouter nic dělat. Michnáč nechrtil, poslal puk před branku na VOJTĚCHA KOMÁRKA, který střílí prozatimní rozdílový gól. Sparta tak využívá přesilovku. Asistence: Albert Michnáč.
     
    50:17
    Sparta hraje v plném počtu a začíná její zkrácená přesilová hra.
     
    49:04
    Dlouho však salzburská přesilovka nevydržela, protože Nico Feldner se provini vražením na hrazení.

    Na vyloučení: 5-3.
     
    48:17
    Salzburg si zahraje přesilovou hru, neboť jeden ze sparťanskách hráčů odjíždí na trestnou lavici za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 5-2.
     
    48:06
    Neal Samanski si udělal z obrany Sparty dobrý den a z levé strany si sjel před branku, odkud vystřelil, ale Hofmann jistým a efektním semaforem zachránil svůj tým.
     
    46:28
    Špatnou rozehrávku Sparty zachytil za útočnou modrou David Volf, který věděl, že má v útočném pásmu spoluhráče Maximiliana Kislingera, který se nestačil vrátit a Volf přejel pásmo v době, kdy se z něj Kislinger vracel. Ofsajd.
     
    46:05
    Sparta nahodila puk za branku Woutera a jde střídat.
     
    45:04
    Tvrdé nahození Moritze Wirtha prosvištělo bez jakéhokoliv přičinění kolem levého horního rohu branky Hofmanna.
     
    44:00
    V další slibné příležitosti, o něco menší než před malou chvílí, byl Martin Dubský, který zblízka nepřekonal gólmana, jeho střela sice měla přesnost, ale nikoliv tvrdost a rychlost.
     
    42:41
    Wouter nyní podržel svůj tým, když po pasu Nacházela byl před brankou zcela volný Švarc, který vystřelil do levého horního rohu branky, kam všek máchla lapačka gólmana Red Bullu a zastavila puk.
     
    41:55
    Sparta byla na obranné modré v problémech, ze kterách se jí nakonec podařilo dostat a od vlastní branky rozjíždí další atak.
     
    40:58
    Jaroslav Chlouba dostal parádní pas a po přejetí modré hned vystřelil. Jeho tvrdá rána mířila těsně vedle levé tyče Woutera.
     
    40:28
    Dubský bojoval za brankou o nahozený puk, ale nakonec jej Juščák i se štestím udržel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina vyrovnaného a pěkného zápasu začne přibližně v 14:22.
     
    Ve druhé třetině jsme viděli dohromady pět gólů, stav je ale opět vyrovnán. Hned v úvodu periody srovnal znovu Albert Michnáč a v šestadvacátá minutě již Sparta po gólu Michala Švarce vedla, ale misky vah byly na její straně jen čtyři minuty, protože v polovině utkání srovnal v přesilovce Marcel Zitz. Pražané si vzali vedení zpět na konci druhé části po využité přesilovce, prosadil se Tomáš Nacházel, ale i tentokrát stači Red Bull vyrovnat, když dostál pořekadlu nedáš – dostaneš Marek Valach.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:09
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Stav je v závěru druhé třetiny opět vyrovnán. Nedáš dostaneš, hodilo by se říci. Z rychlého kontru našel Maillard na pravé straně MARKA VALACHA, jenž z první prostřeluje Hofmanna ranou nad lapačku. Asistence: Guilame Maillard.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny, do útoku jde Salzburg.
     
    38:48
    Michnáč parádně našel u pravé tyče Schwambergera, který ale dorazit puk do volné svatyně nedokázal, chybělo mu zhruba půl metru.
     
    37:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta také využívá přesilovou hru, a to přesně po čtyřiačtyřiceti vteřinách. Ránu Januše napodruhé dorazil TOMÁŠ NACHÁZEL za záda gólmana Woutera. Ten první dorážku ještě pokryl, na druou ale už byl krátký. Asistence: Jan Hanuš.
     
    36:38
    Vteřinu před koncem trestu Maillarda je vyloučen Michal Juščák (SLZ). Sparta tak bude mít k dispozici dvouminutovou přesilovku.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    35:32
    Sparta hraje v plném počtu.
     
    35:16
    Albert Michnáč si vybruslil přes Woutera, kterého se snažil oklamat kličkou do bekhendu a vylákat jej z branky, což se mu však nepovedlo. Následně bere puk Salzburg a míří na druhou stranu kluziště.
     
    34:39
    Guillame Maillard (SLZ) je dalším vyloučeným hráčem, s tresty se nám nyní roztrhunl pytel. Po konci trestu Sparty budou mít Pražané k dispozici přes minutu dlouhou přesilovku.

    Na vyloučení: 4-2.
     
    34:31
    Pumelice Marka Valacha od modré si cestu do sítě nenašla, i když měl Hofmann obtížnou pozici, neviděl vůbec nic.
     
    33:32
    Lukáš Šrámek (SPA) podrazil poblíž levého kruhu v obranném pásmu Juliana Klöckla a jde si odsedět dvě minuty.

    Na vyloučení: 4-1.
     
    31:10
    Salzburg si vybral oddechový čas.
     
    30:30
    Procházka nahazoval puk z levé strany na branku, což se mu nepovedlo. Našel ale za brankou Kropáčka, který ještě posílal kotouč k pravé tyči Woutera na Michnáče, jenž zblízka Woutera nepřekonal.
     
    30:04
    Hraje se nahoru-dolu. Po nahození Sparty do obranného pásma Salzburgu sbírají Redbullští puk a ihned jsou sami do kontru. Vystřelit zkusil Neal Samanski, jehož ránu vyráží Hofmann.
     
    29:45
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Stav zápasu je před polovinou hry opět vyrovnán. Poblíž levého kruhu se k odraženému puku dostal MARCEL ZITZ, který překonal Hofmanna střelou kousek nad ledem.
     
    28:12
    Vyloučení bude také na straně Sparty. Martin Dubský (SPA) dostává dvě minuty za vražení na hrazení.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    28:12
    Salzburg oslabení přestál bez úhony a hraje v plném počtu.
     
    27:12
    Ani nadále se Spartě přesilovka příliš nedaří, utekla z ní již polovina.
     
    26:40
    Sparta se ale v přesilovce nemůže dostat do souvislejšího tlaku a Red Bull se bez problémů brání.
     
    26:12
    Sparta bude moci své vedení navýšit, neboť na trestnou lavici již míří Julian Klöckl (SLZ).

    Na vyloučení: 2-1.
     
    25:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané ve druhé třetině otáčí stav zápasu, když se po pasu Šišoláka trefuje MICHAL ŠVARC ze stedu útočného pásma přesně k pravé tyči Wouterovy svatyně. Asistence: Ondřej Šišolák.
     
    25:08
    Skákavá střela Jaroslava Chlouby nadělala Wouterovi poměrně dost problémů, ale nakonec se puk odrazil za branku.
     
    24:30
    Hra je přerušena, protože jeden z hráčů Red Bullu vystřelil po kontaktu s plexisklem puk ven z kluziště.
     
    23:48
    Maillard viděl mezi kruhy volného Carla Zimmermana, na kterého okamžitě směřoval puk, ale pas výborně vycítila obrana Sparty a přihrávku zblokovala.
     
    21:58
    Petr Maršoun získal po chybě hostí ve středním pásmu puk a rázem se vydal až před Woutera, navíc mu najížděl ještě lépe postavený spoluhráč, ale Maršoun chrtil, vystřelil a jeho zblokovaná rána se ke gólmanovi ani nedostala.
     
    20:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta naplno využívá výhodu přesilové hry, když se z levé strany poblíž branky trefuje podruhé v zápase ALBERT MICHNÁČ. Stav je tak opět otevřený.
     
    20:16
    Michnáčovu střelu z levého kruhu zlikvidoval pohotovým zákrokem Wouter, krátce na to nepropálil gólmana z mezikruží ani Vojtěch Komárek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první třetina, která ve své první polovině přinesla dva góly. Nejprve poslal Spartu do vedení Albert Michnáč, ale to vydželo Pražanům jen 57 sekund, protože poté vyrovnal Martin Pospíšil. V čase 10:41 pak upravil konečné skóre první třetiny Guilame Maillard. Hraje se ale parádní hokej, akce střídá akci a doufejme, že tak tomu bude i ve druhé třetině, která začne v 13:33.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Dvě minuty za hákování si odsedí sparťanský hráč Petr Maršoun.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    19:22
    Michnáč při signalizované výhodě zavezl puk po levé straně do pásma a vystřelil, ale Wouter má touš ve své moci a nedovolil tak Sparťanům dorážku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první části hry.
     
    18:17
    Sparta je v plném počtu zrovna v okamžiku, kdy Hofmann kryje nahození Bapperta od modré ve své výstroji.
     
    17:51
    Nyní se hráči Red Bullu sami zbytečnou chybou na modré připravují o puk.
     
    17:24
    Spartě se podařilo vyhodit puk až k Wouterovi.
     
    16:46
    Martin Pospíšil se dostal k teči bezprostředně před brankou Hofmanna, ale posílá puk těsně vedle levé tyčky.
     
    16:17
    Salzburg bude moci navýšit své vedení, neboť Petr Maršoun (SPA) dostává dvě minuty za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    16:05
    Hokej nahoru dolu pokračuje. Chvíli je u puku Sparta, chvíli Red Bull. Utkání má náboj, jak se na zápas o třetí místo sluší a patří.
     
    14:56
    Po příhrávce Feldnera podél modré pálil z první Marcel Zitz. Hofmann schoval puk v zástěře.
     
    14:19
    Dorážkou u levé tyče branky Hofmanna se neprosadil Sebastian Larcher
     
    13:41
    Kadlec získal puk pro Šrámka, který však za brankou ztratil touš a do předu tak mohou jít hráči Slazburgu.
     
    12:28
    Střelu Martina Pospíšila se pokoušel tečovat před brankou jeho spoluhráč Michal Sokolov, ale tentokrát kombinace těchto dvou hráčů gól nepřinesla.
     
    11:55
    Sparta zakončuje svůj obrovský tlak střelou Procházky od modré, který však trefil pouze prvního clonícího hráče Red Bullu.
     
    10:41
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Nyní již Sparta podruhé kapituluje. Střelou z bezprostřední blízkosti Hofmannovy branky se prosazuje GUILAME MAILLARD a posílá svůj tým do vedení.
     
    09:20
    V další velké šanci byl Sebastian Larcher, který však neprocpal puk mezi pravý beton a pravou tyč Hofmanna.
     
    08:52
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Red Bull srovnávají stav zápasu. Po pasu Sokolova se z levé strany prosadil MARTIN POSPÍŠIL, slovenský útočník Salzburgu. Asistence: Michal Sokolov.
     
    08:15
    Mohlo být vyrovnáno. Před Hofmannem byla hodně nepřehledná situace a dorážet chtěli snad všichni tři hráči Salzburgu, ale gólman Sparty podržel svůj tým.
     
    07:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí tým se ujímá vedení. Po rychlé akci zavezl Maršoun puk do pásma a z mezikruží vystřelil. Wouter stačil puk vyrazit, ale jen k ALBERTU MICHNÁČOVI, který posílá touš nad jeho vyrážečku. Asistence: Petr Maršoun.
     
    07:02
    Puk nyní skákal z hole hráčů jednoho týmu na druhou, nesledovali jsme příliš povedenou pasáž hry. Nakonec se touše chopila Sparta a zavezla ho před branku Red Bullu, odkud však nevystřelila ani jednou na Woutera.
     
    05:58
    Juščák přihrál nepřesně na Riedla, který místo střely z první ztrácí puk.
     
    05:21
    Hraje se nahoru dolů. Nyní převedl výbornou akci Nico Feldner, který otestoval z pravé strany pozornost Hofmanna, jenž puk skrývá do výstroje.
     
    03:58
    Michnáč se na pravém kruhu parádně zbavil beka a našel mezi kruhy zcela osamoceného Martina Dubského, který si ještě povyjel blíže k brance, ale gólmana Woutera nepřekonal Ten vytáhl skvělý zákrok vyrážečkou.
     
    03:05
    Salzburg operuje v útočném pásmu, ale opět se hokejisté rakouského týmu málo dostávají ke střele. Stejně si vedli i ve třetí třetině proti Zürichu.
     
    01:43
    Na druhé straně vychytal gólman Hofmann parádním zákrokem Marka Valacha, který střílel z bezprostřední blízkosti, ale lapačka gólmana Sparty kouzlila.
     
    00:12
    Již po několika vteřinách hry měli Sparťané na holi vedoucí gól. Dubský nahrál mezi kruhy na Petra Maršouna, který trefuje levou tyč branky Salzburgu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Hofmann (Škorpík) – Sedliský, Jeřábek, Vízner, Hanuš, Procházka, Vandas, Eliáš, Horský – Dubský, Michnáč, Maršoun, Komárek, Nacházel, Švarc, Šrámek, Kadlec, Chlouba, Zídek, Schwamberger, Kropáček, Kafka, Šišolák. Trenér: Pavel Geffert

    EC Red Bull Salzburg: Wouter (Beck) – Riedl, Bappert, Vojta, Wirth, Kofler, Mizerák – Birner, Ettwein, Feldner, Kislinger, Klöckl, Samanski, Valach, Juscak, Pospíšil, Sokolov, Volf, Gams, Lindqvist, Zitz, Maillard, Zimmerman, Larcher..
     
    Zápasy Spart na turnaji:
    Sparta – Okanagan 4:1.
    Minsk – Sparta 0:5.
    ZSC Lions – Sparta 6:5 sn.

    Čtvrtfinále:
    Sparta – Eisbären 7:1.

    Semifinále:
    Třinec – Sparta 3:1.
    V semifinále české extraligy si Sparta na Třinec nepřišla a stejně dopadli i mladší hráči s velkým S na prsou. Oceláři vedli od desáté minuty až do minuty šestačtyřicáté, kdy Sparta vyrovnala, ale o dvě minuty Třinec opět strhnul vedení na svojí stranu a v závěru se Slezané trefili ještě do prázdné klece.
     
    Zápasy Salzburgu na turnaji:
    Eisbären Juniors Berlin – Red Bull Salzburg 2:4.
    Red Bull Salzburg – Oceláři Třinec 1:4.
    Limhamn/Malmö – Salzburg 1:7.

    Čtvrtfinále:
    Salzburg – Okanagan 3:1.

    Semifinále:
    ZSC Lions – Salzburg 7:4.
    V semifinále vedl Salzburg ve druhé třetině 0:2 a 2:3, ve třetí části poté ještě 2:4, ale Zürich čtyřmi góly během čtyř minut otočil na 6:4 a poté přidal ještě gól do prázdné branky. Po tomto kolapsu si tak Red Bull zahraje jen o bronz.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u vyvrcholení Memoriálu Jana Marka. Posledními dvěma zápasy jsou boje o medaile. Od 13 hodin je na programu v malé hale zápas o třetí místo, ve kterém se proti sobě postaví Red Bull Salzburg a domácí Sparta Praha. Ve finále ve stejném čase, ale v Tipsport aréně, se utká Třinec proti Lvům z Zürichu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 8. Michnáč (Maršoun), 21. Michnáč, 26. Švarc (Šišolák), 38. Nacházel (Hanuš), 51. Komárek (Michnáč), 59. Schwamberger (Maršoun) – 9. Pospíšil (Sokolov), 11. Maillard, 30. Zitz, 40. Valach (Maillard)


    HC Sparta Praha: Hofmann (Škorpík) – Sedliský, Jeřábek, Vízner, Hanuš, Procházka, Vandas, Eliáš, Horský – Dubský, Michnáč, Maršoun, Komárek, Nacházel, Švarc, Šrámek, Kadlec, Chlouba, Zídek, Schwamberger, Kropáček, Kafka, Šišolák. Trenér: Pavel Geffert
    EC Red Bull Salzburg: Wouter (Beck) – Riedl, Bappert, Vojta, Wirth, Kofler, Mizerák – Birner, Ettwein, Feldner, Kislinger, Klöckl, Samanski, Valach, Juščák, Pospíšil, Sokolov, Volf, Gams, Lindqvist, Zitz, Maillard, Zimmerman, Larcher.
    bahis siteleri