Švédsko – Slovensko 1:3 (kon.) | Kanada – Lotyšsko 11:6 (kon.) | Rusko – USA 3:1 (kon.)
Finsko – Česko 6:1 (kon.)
konec
Kanada
11:6 (2:3, 6:0, 3:3)
Lotyšsko
Čtvrtek 16.04.2015, 15:45 • Zug • Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
    Eduards TRALMAKS - 11:6
     
    56:02
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Ovšem ta se ji nevydařila. Ve vlastním oslabení se totiž do úniku dostal EDUARDS TRALMAKS a nadvakrát pokořil Sawchenka. Bez asistence.
     
    55:50
    Vyloučení na lotyšské straně. Roberts Blugers poslal soupeře krosčekem k zemi a dostává dvě minuty.
     
    53:52
    Kanada navíc bude hrát ve čtyřech. Ethan Bear dostává menší trest za držení protihráče.
    Karlis CUKSTE - 11:5
     
    50:39
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši přesilovku využívají okamžitě po vhazování. Buncis poslal kotouč na KARLISE CUKSTEHO, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistene: Filips Buncis.
     
    50:35
    Mitchell Stephens dostává dvě minuty za držení protihráče, Lotyše čeká hra proti čtyřem.
    Nicolas ROY - 11:4
     
    49:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Dlouho to ale netrvalo a jedenáctá branka Kanady je na světě. NICOLAS ROY tvrdě vypálil z pravé strany a nedal Romanovskisovi šanci. Bez asistence.
    Mitchell STEPHENS - 10:4
     
    46:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadská osmnáctka si může odškrtnout "desítku". MITCHELL STEPHENS vytáhl kotouč zpoza branky až k levému kruhu a nečekanou střelou z otočky překonal soupeře. Asistence: Anthony Beauvillier a Matt Barzal.
     
    44:05
    V pěti se příliš dlouho nehrálo. Wotherspoon podrazil lotyšského útočníka a dostává dvě minuty.
    Jeremy ROY - 9:4
     
    43:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Početní výhodu zužitkovali i kanadští hráči. JEREMY ROY zkompletoval hattrick a domácí tým znovu vede o pět branek. Asistence: Matt Barzal.
     
    43:02
    Lotyšský rozlet ale ukončuje faul. Karlis Cukste dohrál soupeře, ale měl při tom ruce moc vysoko a dostává dvě minuty za faul loktem.
    Filips BUNCIS - 8:4
     
    41:06
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovou hru se hostujícímu týmu nakonec podařilo využít. Zile poslal puk na kruh na hokejku FILIPSE BUNCISE, jenž rychlým švihem pokořil gólmana. Asistence: Kristaps Zile.
     
    39:09
    Lotyšský národní tým čeká další přesilová hra. Jansen Harkins dostává dvě minuty za hákování.
     
    34:30
    Beauvillier se prokličkoval až za branku, ale jelikož Romanovskis vyklouzal z brankoviště zkusil kotouč zasunout zpoza klece. To se mu ale nepodařilo.
     
    33:20
    Velká smůla lotyšského celku. Rubins dostal parádní pas na vrchol kruhu, avšak sílu, kterou vložil do střely, nevydržela jeho hokejka.
    Guillaume BRISEBOIS - 8:3
     
    29:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Osmý kotouč v síti Lotyšů. GUILLAUME BRISEBOIS se ocitl zcela nehlídán na pravé straně, a přestože si Romanovskis s jeho první střelou poradil, na dorážku už nedosáhl. Bez asistence.
     
    27:20
    Lotyši znovu mění osazenstvo brankoviště. Mitens míří na lavičku a vrací se Romanovskis.
    Kyle CAPOBIANCO - 7:3
     
    27:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Z duelu se začíná stávat kanadská exhibice. KYLE CAPOBIANCO zavezl kotouč podél mantinelu do útočného pásma a jeho křižnou přihrávku se srazil obránce do vlastní branky. Asistence: Matt Spencer.
    Mitchell STEPHENS - 6:3
     
    26:32
    Kanada právě vstřelila branku!
    Následná akce už ale končí šestým gólem kanadského celku. Tyler Benson poslal kotouč na MITCHELLA STEPHENSE, jenž bez rozpaků poslal kotouč prudkou střelou z kruhu do sítě. Asistence: Tyler Benson
     
    26:27
    Hra ve čtyřech kanadským hráčům svědčí. Nyní se do šance protáhl Benson a ocitl se sám před brankou, Mitens ale odolal.
    Jeremy ROY - 5:3
     
    26:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou branek. Barzal našel aktivního JEREMYHO ROYE a kanadský zadák zaznamenal druhou branku v dnešním zápase. Asistence: Matt Barzal.
     
    25:01
    Přesilové hry si ale Lotyši příliš dlouho neužili. Baranovskis dostává dvě minuty za hákování.
     
    24:30
    Kanada bude hrát ve čtyřech. Guillaume Brisebois bránil soupeře bez kotouče a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    24:14
    Lotyši sahají ke střídání gólmanů. Romanovskise střídá Mareks Mitens.
     
    24:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané se dostávají záhy do vedení. JANSEN HARKINS dostal kotouč přímo mezi kruhy a tvrdou ránou propálil Romanovskise. Asistence: Tyler Benson a Parket Wotherspoon.
    Brett HOWDEN - 3:3
     
    23:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkali a znovu dotahují soupeře. Chabot vyslal střelu od modré, kterou na brankovišti tečoval BRETT HOWDEN a lotyšský gólman neměl šanci. Asistence: Thomas Chabot a Matt Spencer.
     
    19:45
    Ještě jedno vyloučení v závěru dějství. Špatné střídání si neodpustila ani lavička Kanady a Lotyše čeká přesilová hra. Trest odsedí Matt Barzal.
    Ricards BERNHARDS - 2:3
     
    17:14
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Hrubá chyba kandadské pětky. Noel ztratil kotouč v obranném pásmu a Blugers následně přihrávkou před prázdnou branku vybídl RICARDSE BERNHARDSE. Asistence: Roberts Blugers.
    Jeremy ROY - 2:2
     
    17:04
    Kanada právě vstřelila branku!
    Domácí celek odpovídá. Stephens našel přihrávkou zadáka JEREMYHO ROYE, který poslal kotouč až do branky. Asistence: Mitchell Stephens.
     
    15:20
    Lotyši se sice vrátili do plného počtu, moc dlouho ale v pěti nevydrželi. Blugers si počínal nedovoleně s hokejkou a dostává menší trest za hákování.
    Bruno PRIEDE - 1:2
     
    14:40
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    A Lotyšsko jde do vedení! Ve vlastním oslabení uprchl BRUNO PRIEDE a snažil se najít spoluhráče v tandemu. Kotouč se však odrazil zpět na jeho hůl a on poslal rychlou dorážkou svůj tým zpět do vedení. Asistence Eduards Tralmaks.
    Sideroffův neproměněný nájezd
     
    14:30
    Deven Sideroff se rozjel poměrně rychle a snažil se poslat Romanovskise mimo branku. Ten ale šel s jeho blafákem a betonem zastavil kotouč.
     
    14:30
    Trestné střílení! Deven Sideroff se dostal za obranu hostí a byl zastaven jen za cenu faulu. Po pádu, která vysadila branku z předepsaného postavení, nás čeká menší pauza. V akci jsou ledaři.
     
    13:08
    Proti čtyřem si zahrají i domácí. Zmatek před střídačkou Lotyšska posoudili sudí jako hru v šesti a máme tu trest pro lavičku. Odsedí ho Balcers.
    Nicolas ROY - 1:1
     
    11:57
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadský tlak přeci jen přinesl úspěch. Gadwin se zmocnil kotouče na pravé straně útočného pásma a křižnou přihrávkou našel NICOLASE ROYE, který poslal kotouč do branky. Asistence: Glenn Gadwin.
     
    11:48
    Teď se ale ukázala individuální vyspělost hráčů ze zámoří. Matt Barzal na pětníku obešel obránce a nebezpečnou střelou nad rameno prověřil Romanovskise. Ten odolal.
    Kristaps ZILE - 0:1
     
    10:17
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Druhou přesilovou hru Lotyši využívají. KRISTAPS ZIELE dostal kotouč na levé křídlo, kde mocně napřáhl a střelou těsně nad ledem pokořil Sawchenka. Asistence: Karlis Cukste a Martins Dzierkals.
     
    09:49
    Matt Spencer neudržel útočnou modrou a svou chybu musel napravit faulem. Do šance už se totiž řítil jeden z Lotyšů. Spencer tak dostává dvě minuty za podražení.
     
    06:28
    Vzápětí ale byl faulován a Lotyše čeká přesilová hra. Kyle Capobianco dostává dvě minuty za hákování.
     
    01:40
    Až nyní přesli hosté přes půlku a hned bylo kanadské defenzivě horko. Puide se natlačil před branku a Sawchenko měl plné ruce práce. Nakonec i za pomoci obránců nebezpečí odvrátil.
    Marken.cz

    Martin Zíta

    Branky a nahrávky: 12. N. Roy (Gadwin), 18. J. Roy (Stephens), 24. Howden (Chabot, Spencer), 25. Harkins (Benson, Wotherspoon), 27. J. Roy (Barzal), 27. Stephens (Benson), 28. Capobianco (Spencer), 30. Brisebois, 44. J. Roy (Barzal), 47. Stephens (Beauvillier, Barzal), 50. N. Roy – 11. Zile (Cukste, Dzierkals), 15. Priede (Tralmaks), 18. Bernhards (Blugers), 42. Buncis (Zile), 51. Cukste (Buncis), 57. Tralmaks


    Kanada: Sawchenko (Cormier) – Brisebois, J. Roy, Bear, Wotherspoon, Chabot, Spencer, Capobianco – Beauvillier, Barzal, Stephens (C) – Harkins, Suderoff, Howden – N. Roy, Gawdin, Benson – Noel.
    Lotyšsko: Romanovskis (25. Mitens) – Cukste, Zile (C), E. Jansons, Rubins, G. Jansons, Klava, Ponomarenko, Zeilis – Dzierkals, Balcers, Buncis – Zohovs, Baranovskis, Misjus – Priede, Tralmaks, Puide – Bernhards, Blugers, Ezitis.

    Rozhodčí: Pešina (CZE), Solem (NOR) – Oliver (USA), Otmachov (RUS)
    bahis siteleri