Bayern – Mohuč 2:0 (kon.) | Dortmund – W. Brémy 3:2 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 1:3 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 2:1 (kon.) | Hannover – Freiburg 2:1 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 2:1 (kon.)
Hamburg – Schalke 2:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Wolfsburg 2:2 (kon.) | Paderborn – Stuttgart 1:2 (kon.)
konec
SC Paderborn 07
1:2 (1:1)
VfB Stuttgart
Sobota 23.05.2015, 15:30 • Benteler-Arena, Padeborn (kapacita 15306 diváků) • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! SC Paderborn 07 prohrává dnešní utkání s VfB Stuttgart 1:2 a je jasné, že v příští sezóně bude hrát druhou nejvyšší německou soutěž! Naopak v táboře Stuttgartu vypukla obrovská radost, neboť "die Roten" se podařilo obsadit patnáctou pozici a je jasné, že tento tým uvidíme i v příští bundesligové sezóně!

    První poločas nabídl velmi zajímavou fotbalovou podívanou. Již ve čtvrté minutě poslal domácí tým do vedení Marco Vucinovic, který se prosadil po přihrávce Lakice. Jenže po zbytek poločasu byl daleko lepší Stuttgart, který měl míč více času na svých kopačkách a vytvářel si i šance. Ve 36. minutě se snažení VfB vyplatilo. Z levé strany odcentroval aktivní Filip Kostič, který svým centrem vybídl ke skórování Daniela Davidiho, který se nemýlil! V závěru poločasu mohl ještě udeřit Daniel Ginczek, který prošel přes tři protihráče. Finální střela mu však nesedla a míč poslal těsně mimo.

    Ve druhém poločase jsme opět viděli velmi dobrý výkon hostujícího Stutgartu, který měl velké šance, avšak kýžená branka nepřicházela. V 72. minutě se však fanoušci VfB dočkali, když se po přihrávce Maxima prosadil Daniel Ginczek! V závěru mohl ještě vyrovnat Elias Kachunga, nicméně výborný zákrok předvedl Sven Ulreich.

    Jak jsem již řekl, Stuttgart zůstává v nejvyšší německé lize. Paderborn obsadil v tabulce poslední místo a padá o ligu níže. Do druhé Bundesligy spadl také Freiburg, který podlehl Hannoveru 1:2! Velké zklamání tak jistě zažívá česká dvojice Vladimír Darida, Pavel Krmaš, působící právě v tomto klubu.

    Z mé strany je to vše a u dalších zápasů německé nejvyšší soutěže se těším brzy nashledanou! (17:24:00)
    V táboře Stuttgartu vypukla po závěrečném hvizdu obrovská radost
    Radost Daniela Ginczeka po vstřelení rozhodující branky!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Pravděpodobně poslední střídání v dnešním zápase! Ze hřiště odchází aktivní Filip Kostič, kterého nahrazuje Timo Werner!
     
    90+2
    Chorvat Filip Kostič měl ještě evidentně nějaké slovní připomínky, neboť dostává žlutou kartu!
     
    90+2
    Další faul v rohu hřiště! Tentokrát byl faulován Daniel Ginczek a hosté si dávají s rozehrávkou na čas!
     
    90+1
    V rohu hřiště byl teď faulován Filip Kostič a je jasné, že Stuttgart se bude snažit tahat čas!
     
    90
    Stuttgart provádí druhé střídání! Alexandru Maxim vydržel na hřišti pouhých dvacet minut, neboť je momentálně střídán za Georga Niedermeira.
    Gólman Ulreich předvedl výborný zákrok proti střele Kachungy
     
    88
    Vrančic rozehrál volný přímý kop a poslal míč přímo do "ohně". Ve vápně zaváhal Timo Baumgartl a míč propadl k Eliasu Kachungovi, ten byl však lehce překvapen a reagoval později. Navíc výborně vyběhl Sven Ulreich a střelu nejlepšího střelce domácích vyrazil!
     
    87
    Ve středu pole předvedl taktický faul Daniel Ginczek, který poslal k zemi Jense Wemmera.
     
    86
    Na hrací ploše teď zůstal ležet Florian Klein, kterému přišlápl prst Süleyman Koç. U levého obránce jsou již lékaři a vypadá to, že by měl být v pořádku.
     
    85
    Paderborn se ještě snaží něco vymyslet na útočné polovině, nicméně obrana Stuttgartu je dnes velmi dobře postavená.
     
    84
    Stuttgart šel do rychlého protiútoku a navíc do přečíslení, avšak Kostič nepřihrál ideálně a do "kontru" šli domácí. Míč se dostal na pravou stranu k Koçovi, který se však přes Kleina ke střele nedostal.
     
    83
    Již po několikáté se provinil nedovoleným zákrokem stoper Rüdiger a Paderborn zahrával volný přímý kop. Vrančicovo centr našel ve vápně hlavu Hünemeiera, jehož hlavička neměla dostatečnou razanci a Ulreich dokázal zasáhnout.
     
    82
    Rozehrávku rohového kopu si vzal na starost Stoppelkamp, jehož centr však hostující obrana odvrátila. Navíc se míč odrazil na nohu Kostiče, který i proti trojici protihráčů míč udržel. Posléze spadl a hlavní arbitr odpískal nedovolený zákrok, k velké nevoli domácích fanoušků.
     
    81
    Střídající Koc se pokoušel něco vymyslet na pravé straně. Nakonec odcentroval, jenže jeho centr zablokoval Klein na rohový kop.
     
    79
    Před vápnem vcelku zbytečně fauloval střelec poslední branky Daniel Ginczek, který poslal k zemi Hünemeiera a za svůj zákrok vidí zaslouženou žlutou kartu!

    Jan Havlovic

    Branky: 4. Vucinovic (Lakić) – 36. Didavi, 72. Ginczek (Maxim)

    Karty:   77. Stoppelkamp (PDN) – 79. Ginczek (STU), 90+2. Kostić (STU)


    SC Paderborn 07: Kruse – Hartherz, Hünemeier (C), Strohdiek, Heinloth (46. Wemmer) – Stoppelkamp, Vrančić, Bakalorz (46. Rupp), Vucinovic (76. Koç) – Lakić, Kachunga.
    Náhradníci: Lueck – Rupp, Ziegler, Wemmer, Kutschke, Sağlık, Koç.

    VfB Stuttgart: Ulreich – Klein, Rüdiger, Baumgartl, Schwaab – Gentner, Die – Kostić (90+3. Werner), Didavi (69. Maxim, 90. Niedermeier), Harnik – Ginczek.
    Náhradníci: Kirschbaum – Sakaj, Niedermeier, Romeu, Werner, Abdellaoue, Maxim.

    Rozhodčí: Aytekin – Brand, Dietz (vš. GER)
    thejrc.org