Juventus – Neapol 3:1 (kon.) | Janov – Inter 3:2 (kon.)
konec
Juventus FC
3:1 (1:0)
SSC Neapol
Sobota 23.05.2015, 18:00 • Juventus Stadium, Turín (kapacita 45666) • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Již jistý mistr Juventus FC porazil v domácím prostředí SSC Neapol 3:1!

    První poločas nabídl velmi soustředěný výkon Juventusu, který hraje hlavně v obranné fázi výborně. Byla to právě Stará dáma, kdo udeřil jako první. Mladíček Kingsley Coman vymyslel nádhernou přihrávku pro Roberta Pereyuru, který nedal Andújarovi šanci. Na další vážnější šanci jsme si museli počkat až do 36. minuty. Volný přímý kop domácích zahrával Paul Pogba. Příliš nechybělo a rozdíl mohl být dvoubrankový.

    Hned v úvodu druhého poločasu se hostům podařilo srovnat stav. Ve vápně zahrál rukou Asamoah a Insigne zahrával penaltu. Buffon míč vyrazil, nicméně na dorážku Davida Lópeze byl již krátký! Po brance na 1:1 byla daleko lepší Neapol, která si i v 69. minutě vytvořila velkou šanci. Proti střele z první však výborně zasáhl Gianluigi Buffon. V 77. minutě se naopak prosadil Juventus. Stefano Sturaro udělal na hranici vápna překvapivou kličku a poslal Starou dámu do vedení. V závěru neudržel nervy Miguel Britos a "hlavičkou" poslal k zemi Moratu, za což viděl červenou kartu. Z nařízené penalty se prosadil Simone Pepe a upravil stav na konečných 3:1!

    Juventus tak navýšil své vedení v tabulce již na devatenáct bodů! Naopak Neapol se již pomalu může loučit z možností, že by v příští sezóně hrála Ligu mistrů, neboť na třetí Lazio ztrácí tři body. Římský celek má navíc utkání k dobru!

    To je z mé strany vše a u dalších (nejen) fotbalových přenosů se těším brzy nashledanou! (20:05:29)
    Radost fotbalistů Staré dámy po vstřelení jedné z branek

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Mertens se ještě pokoušel vysunout Hamšíka pasem za obranu, ten však nedokázal nic kloudného vymyslet a to je z dnešního zřejmě všechno!
    Simone PEPE - 3:1
     
    90+3
    Juventus právě vstřelil branku!
    Ke značce pokutového kopu se postavil SIMONE PEPE, který poslal míč do středu branky a připisuje si první branku v této sezóně!
     
    90+2
    Álvaro Morata měl zřejmě k zákrok také co řící a na oplátku vidí od hlavní arbitra žlutou kartu!
    Zákrok, po kterém dostal Britos červenou kartu
     
    90+1
    Velký zkrat teď předvedl stoper Neapole Miguel Britos, který neudržel nervy a poslal Álvara Moratu hlavičkou k zemi! Juventus navíc bude zahrávat pokutový kop!
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Do protiútoku se dostal Álvaro Morata, který postupoval po levé straně směřem do vápna. Zde ho poslal k zemi Maggio, nicméně hlavní arbitr penaltu odpískat nehodlá.
     
    89
    Z levé strany posílal centr do vápna Drei Mertens. Callejón se k hlavičce nedostal a míč propadl k Buffonovi, což italský gólman příliš nečekal. Opora Staré dámy nicméně dokázala zasáhnout.
     
    88
    Roberto Pereyra se teď dostal do tísně a vypadalo to, že míč ztratí. Velmi tvrdě však do něj zajel Marek Hamšík a hlavní arbitr neváhal s odpískáním nedovoleného zákroku.
     
    87
    Stará dáma si teď na hřišti opravdu dělá, co chce. Neapol se pokouší velmi vysoko napadat, nicméně hráči domácích vždy najdou nějakou cestičku ze svízelné situace ven.
     
    86
    Na pravé straně si nyní výborně počínal Simone Padion, který oklamal dvojici protihráčů. Na postup vpřed si však netroufl, a tak raději poslal zpáteční přihrávku k Bonuccimu.
     
    84
    Neapol se zatím neúspěšně snaží prolomit obranu Juventusu. Ta je však stále výborně zformována.
     
    83
    Ve středu pole se ve vzdušném souboji střetl Kingsley Coman a Miguel Britos. Faulu se dopustil domácí borec, který uviděl žlutou kartu.
     
    82
    Volného přímého kopu se ujal Drei Mertens, který však svým centrem našel ve vápně pouze hlavu Pepeho. Juventus se poté dostal do rychlého protiútoku, který táhl po pravé straně Coman. Toho však zastavil Ghoulam, který za svůj zákrok uvididěl žlutou kartu. Akce pokračovala a Morata posílal míč z pravé strany do vápna. Zde však míč zachytil stoper Albiol.
     
    81
    Simone Pepe tvrdě zajel pod nohy Alžiřana Ghoulama a rozhodčí neváhal s odpískáním volného přímého kopu.

    Jan Havlovic

    Branky: 13. Pereyra (Coman), 77. Sturaro (Morata), 90+3. Pepe (pen.) – 50. David López

    Karty:   83. Coman (JUV), 90+2. Morata (JUV) – 82. Ghoulam (NEA)   90+1. Britos (NEA)


    Juventus FC: Buffon (C) – Asamoah, Ogbonna, Barzagli (46. Bonucci), Padoin – Sturaro, Marchisio (71. Pirlo), Pogba – Pereyra (79. Pepe) – Morata, Coman.
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Chiellini, Pepe, Tévez, Llorente, De Ceglie, Bonucci, Pirlo, Vidal, Matri, Evra.

    SSC Neapol: Andújar – Ghoulam, Britos, Albiol, Maggio (C) – Gargano (78. Jorginho), David López – Mertens, L. Insigne (68. Hamšík), Callejón – Higuaín (46. Gabbiadini).
    Náhradníci: Cabral, Colombo – Strinić, Henrique, Jorginho, Hamšík, Gabbiadini, Inler.

    Rozhodčí: Banti – Meli, Vuoto (vš. ITA)
    thejrc.org