Česko – Rusko 1:4 (kon.)
konec
Česko
1:4 (1:1, 0:3, 0:0)
Rusko
Pátek 21.08.2015, 18:00 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Tak aspoň jedna česká radost v samostatných nájezdech. Co nesvedly čtyři útočnice, to ukázala obránkyně Denisa Pytlíková, která poslala puk do vinglu – 1:2.
     
    Darja Beloglazovová trefila přesně růžek, s tím Jandová asi sotva mohla něco dělat – 0:2.
     
    Začaly Rusky a Jelizaveta Zenčenková propálila Jandovou po zemi – 0:1.
     
    59:41
    Ani Martina Mašková z bezprostřední blízkosti neuspěla. Závěr hrajeme hodně aktivně.
     
    59:28
    A ještě obrovská česká možnost! Na dorážku si počkala nejdříve Patočková, potom chyběly centimetry Topolské. Ale ta skončila v bráně sama místo kotouče, který těsně projel kolem tyčky. To je škoda.
     
    57:36
    Volný kotouč jako první sebrala Polina Bolgarevová, která svou schovanou střelou trefila tyčku!
     
    55:49
    A naše soupeřky si vyzkouší přesilovku. Zákrok Karolíny Kosinové (CZE) je ohodnocen jako podražení.
     
    55:39
    Povedená česká kombinace skončila u Kristýny Pátkové, ta ale nedokázala Treťjakovou propálit. Rusky potom kotouč odpálily do bezpečí.
     
    50:26
    Kristýna Pátková si vynutila další početní výhodu, hokejka jí totiž z ruky ani náhodou nevyletěla sama. Margarita Dorofejevová (RUS) odchází pykat za sekání.
     
    49:30
    Není nám přáno, ale ve třetí třetině hrajeme výborně. Před gólmankou se otáčela Tereza Topolská, které v zakončení kotouč ujel z hokejky.
     
    48:26
    Jeo vlčák utržený ze řetězu se protlačila ke střele Tereza Topolská, od gólové dorážky byla kousek Bára Patočková.
     
    46:42
    Po nahození Hornické se před brankovištěm otáčela po puku Neubauerová. Kousek jí ale k dorážce scházel!
     
    44:31
    Nádherná akce Báry Patočkové, chyběla jí jenom sladká gólová tečka! Naskočila na led ze střídačky, vzala puk a prohnala se s ním až do sóla. Treťjakovou sice přehodila, ale s ní i břevno ruské branky!
     
    43:46
    Ale partie prošpikovaná menšími tresty pokračuje, hned po čtyřech sekundách jdou do čtyř také ruské hokejistky. Jekatěrina Dobrodějevová (RUS) je vyloučena za hákování.
     
    43:42
    Rusky jsou kompletní a naopak si zase zahrají početní výhodu ony. Laura Lerchová (CZE) se při dojíždění protiútoku dopustila hákování.
     
    41:14
    A teď už je oslabení minulostí! Libuše Holá měla puk na hokejce, když jí zezadu k zemi poslala Darja Beloglazovová (RUS), která pyká za podražení. Česká střídačka se mohutně hecuje.
     
    39:53
    Navíc když následuje český prohřešek a do třetí části vstoupíme v oslabení. Tereza Topolská (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    38:21
    Vozdecká s Neubauerovou byly nejblíž, v ruském brankovišti vznikl obrovský zmatek! Kotouč ale nevyjel tam, kam bychom potřebovali.
     
    36:54
    No tak pozor, na trestnou lavici putují najednou hned dvě další ruské hokejistky! Hřišnicemi jsou Lobovová a Pirogovová, čeká nás dlouhá přesilovka pěti proti třem!
     
    35:32
    A zahrajeme si další početní výhodu, snad dopadne lépe než ta předchozí. Polina Bolgarevová (RUS) je vyloučena za hrubost.
     
    34:42
    Početní výhoda je minulostí, až po jejím skončení pronikly dopředu ve dvou na jednu protivnici Karlecová se Smetkovou. Druhé jmenované se puk nalepil na hokejku a minul vzdálenější růžek.
     
    33:17
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Bohužel inkasujeme ve vlastní přesilovce a nutně budeme muset vymyslet, jak na ruskou kapitánku, aby nám o víkendu nenaložila kotel gólů. FANUZA KADIROVOVÁ znovu nabrala obrovskou rychlost a protáhla se po pravé straně až před Jandovou, kterou oklamala dlouhou kličkou ke druhé tyčce – 1:4. Bez asistence.
     
    32:06
    Hra se nám poněkud rozjela, i české hokejistky jsou nebezpečné! Druhá formace byla hodně dotěrná a vybojovala přesilovku po krosčeku Darji Seredinové (RUS).
     
    31:29
    Na druhé straně zase pronikla defenzívou větrná smršť jménem Kadirovová. Naštěstí svůj bekhend přetáhla a zakončila ho těsně vedle tyčky.
     
    30:38
    Lerchová s Matouškovou statečně bojovaly a pokus druhé jmenované tečovala Kristýna Pátková. Treťjaková nevěděla, kde má puk, a se štěstím se jí od nohou odrazil mimo.
     
    28:32
    Fanuza Kadirovová nám své obrovské kvality předváděla už loni na mistrovství, teď se taky rozehrála a hrozí. Její další střelu Jandová nepustila za záda.
     
    27:25
    Důsledkem je vyloučení, které posílá českou reprezentaci do čtyř. Karolína Hornická (CZE) si odpyká menší trest za podražení.
     
    27:04
    Národnímu týmu se teď vůbec nic nedaří. Dvě možnosti měla Polina Bolgarevová, podruhé byly před Jandovou úplně sama. Naše gólmanka naštěstí včas secvakla betony.
     
    26:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A po minutě bohužel prohráváme už o dvě branky. Adéla Jůzková nevyužila velkou šanci a museli jsme se vracet do obrany, kde dostala na pravé straně až příliš místa kapitánka FANUZA KADIROVOVÁ. Potom pověsila kotouč pod břevno a je to 1:3. Bez asistence.
     
    25:25
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná si zkraje druhé třetiny bere zpátky ztracené vedení. Nedostala se sice k většímu ohrožení branky, ale když Těrjoškinová poslala puk zkusmo od modré čáry na naši klec, TAISIJA KONŠINOVÁ ho ve vzduchu tečovala tak, že Denisa Jandová neměla šanci zareagovat – 1:2. Asistence: Darja Těrjošikonová.
     
    21:01
    A hned je tady čtvrtá přesilovka pro českou reprezentaci! Dostali jsme se před brankoviště, kde přišel faul tělem Niny Pirogovové (RUS).
     
    18:17
    Na hraně brankoviště čekala Neubauerová, která se následně dostala i k dorážce. Ale už to bylo moc zblízka a Treťjaková situaci pohlídala.
     
    17:36
    Navíc vzápětí následuje další přesilová hra. Taťána Šatalovová (RUS) je vyloučena za sekání a nápor českého týmu bude pokračovat.
     
    17:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno! Ani v přesilovce není hlavní předvést oku lahodící kombinaci do prázdné brány, ale raději využít momentu překvapení. Přesně to teď dokázala BARBORA PATOČKOVÁ, která měla puk za brankou. Když viděla, že má prostor vyjet, tak vyslala bekhend z hodně ostrého úhlu. Treťjaková si bližší tyčku pohlídala nedostatečně a kotouč jí propadl až za čáru – 1:1! Bez asistence.
     
    16:17
    A ty by mohly přijít před ruskou svatyní. Právě Jekatěrina Dobrodějevová (RUS) je totiž vyloučena za podražení a my věříme, že nyní uvidíme lepší českou přesilovku.
     
    13:32
    Inkasovaný gól vybudil české mladice k velké aktivitě! Hned přišly dvě rány od modré a potom povedená kombinace, kterou zakončovala Noemi Neubauerová. Treťjaková se musela hodně rychle přesunout.
     
    12:30
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ruské juniorky se ve třinácté minutě bohužel ujímají vedení a z pohledu českého týmu to byla smolná situace. Jandová totiž betonem vytáhla ostrou střelu Konšinové a puk se dostal k české obránkyni, ta ho ale nestačila poslat pryč dostatečně důrazně a místo toho do něj praštila JELIZAVETA RODNOVOVÁ. To už se naše gólmanka natahovala marně – 0:1. Asistence: Taisija Konšinová, Taťána Šatalovová.
     
    10:26
    Martina Mašková dostala přihrávku do mezikruží. Na zádech ale měla doslova přilepenou soupeřku, která jí ve výborné šanci nedovolila pořádně zakončit. Škoda.
     
    08:15
    Vzápětí ale sborná hrála v šesti, což přináší první početní výhodu i českému týmu! Dvouminutový trest odsedí Jelizaveta Rodnovová (RUS).
     
    07:22
    Před českým brankovištěm operovala Dobrodějevová. Letící kotouč sice trefila, ale naštěstí jen vedle pravé tyčky domácího týmu.
     
    04:25
    Až teď se Rusky pořádně usadily v pásmu a byla z toho velká šance. Jandová reflexivně vyrazila tečovanou střelu a pak si počkala i na dorážku Jekatěriny Lobovové!
     
    02:47
    Rusky si vytvořily menší půlminutový tlak v české třetině a výsledkem je první přesilovka zápasu. Laura Lerchová (CZE) je vyloučena za sekání.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 18. Patočková – 13. Rodnovová (Konšinová, Šatalovová), 26. Konšinová (Těrjoškinová), 27. Kadirovová, 34. Kadirovová


    Česko: Jandová (Bláhová) – Bartošová, Kosinová "C", Pytlíková, Holá, Pacalová, Erbenová, Kolářová, Krejníková – Vozdecká, Pátková, Neubauerová – Jůzková, Patočková, Mašková – Topolská, Smetková, Karlecová – Matoušková, Hornická, Lerchová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rusko: Treťjaková (Merkuševová) – Klimkinová, Těrjoškinová, Zuboková, Seredinová, Pirogovová, Novikovová, Lobovová – Dorofejevová, Bolgarevová, Konšinová, Šatalovová, Kadirovová, Beloglazovová, Rodnovová, Zenčenková, Vodopjanovová, Dobrodějevová, Senčukovová. Trenér: Alexandr Uljankin.

    Rozhodčí: Malá – Svobodová, Šťastná.
    bahis siteleri