Pittsburgh – Columbus 2:4 (kon.) | Carolina – NY Islanders 5:3 (kon.) | Edmonton – Minnesota 3:0 (kon.)
Detroit – Boston 3:4 (po pr.) | New Jersey – NY Rangers 3:4 (kon.) | Ottawa – Buffalo 4:6 (kon.)
Toronto – Montreal 0:1 (kon.) | Dallas – Tampa 6:3 (kon.) | Chicago – St. Louis 3:1 (kon.)
San Jose – Anaheim 1:2 (kon.) | Vancouver – Calgary 3:4 (po pr.) | Carolina – Ottawa 2:1 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
St. Louis Blues
Neděle 27.09.2015, 02:30 • United Center, Chicago • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Troy Brouwer (STL) rozhodl zkušební prodloužení přesně po jedné minutě hracího času.
    KEITH - 3:1
     
    57:58
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí Blackhawks ještě zvyšují svůj náskok, když se na modré čáře nádherně a především tvrdě napřáhl DUNCAN KEITH, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Je z toho využitá početní výhoda a hlavně radost domácího publika. Dvě minuty před koncem základní hrací doby tedy Chicago navyšuje rozdíl na náskok dvou gólů a zbytek třetí třetiny může odehrát s klidem na srdci. Asistence: Brent Seabrook, Marián Hossa.
     
    56:37
    Na trestnou lavici míří z řad Blues Jay Bouwmeester (STL), takže to jsou další komplikace pro hostující družinu. Za několik okamžiků začně zkrácená domácí přesilovka.
    KANE - 2:1
     
    55:42
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Dost možná jsme právě viděli rozhodující branku zápasu! Individuální akce, kterou předvedl šikovný hokejista Chicaga a jeden z klíčových hráčů mužstva PATRICK KANE. Pohotový forvard nabral kotouč ve středním pásmu, rozjel se směrem k Allenovi a bez váhání a pohotově mu poslal puk do sítě. Blues už nemají moc času na to, aby s výsledkem něco udělali. Pohledná branka. Asistence: Niklas Hjalmarsson.
     
    55:06
    Počet hráčů na ledě se srováná, hlavní rozhodčí si totiž všiml faulu Brenta Seabrooka (CHI), ten tedy musí jít pykat za katr trest za hákování.
     
    54:08
    Bude se vylučovat. Dvě minuty za hrubost si vykoledoval hostující hokejista Troy Brouwer (STL), je tu tedy v závěru základní hrací doby dobrá šance pro Chicago, jak se dostat do vedení o jednu branku.
     
    44:40
    Veliká možnost Garbutta na vstřelení branky, když jmenovaný hokejista Chicaga dorážel na brankovišti. Ale znovu to byl Allen, kdo podržel svůj tým nad vodou.
     
    37:27
    Teď se ale bude vylučovat na druhé straně. Jay Bouwmeester (STL) není spokojen, avšak rozhodčí mu uděluje celkem bez kompromisu trest za vysokou hůl. V závěru třetiny tak dobrá šance pro Hawks.
     
    35:08
    Už po odpískání se strhla u mantinelu malá strkanice, rozhodčí ale hodlá vylučovat za jiný přestupek. Brandon Mashinter (CHI) inkasuje trest za podražení, je tu přesilovka Blues.
     
    34:26
    Zatím největší šance mužstva St. Lous Blues ve druhé třetině. David Backes dorážel puk do branky ve chvíli, kdy byl domácí gólman na ledě. Ale i s kapkou štěstí puk nekončí v brance.
     
    28:28
    Navíc se jeden z domácích útočníků řítil sám na branku a trefil tyčku, gólman St. Louis má teď i hodně štěstěny.
    HOSSA - 1:1
     
    27:06
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Stejně jako se v přesilovce během první třetiny prosadili hosté, také domácí Hawks využívají poměrně rychle početní výhodu a slaví vyrovnání na 1:1. Nahrávku spoluhráče od modré čáry dokázal nejlépe zpracovat a usměrnit do sítě soupeře slovenský útočník MARIÁN HOSSA, který překvapil gólmana Allena a rozradostnil arénu. Přesilovky by očividně mohly být dnešním rozhodujícím faktorem. Asistence: Jonathan Toews, Duncan Keith.
     
    26:50
    Blues čeká druhé oslabení ve druhé části, Dmitrij Jaškin (STL) si nedal pozor a fauloval. Konkrétně dostává trest za sekání a musí povinně pykat dvě minuty.
     
    23:56
    Zároveň se vylučuje z řad Blues, Troy Brouwer (STL) dostává od hlavního rozhodčího zápasu trest za sekání soupeře, Blackhawks mají k dospozici první přesilovou hru zápasu.
    EDMUNDSON - 0:1
     
    18:55
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se první branky utkání dočkáme ještě v úvodní třetině. St. Louis Blues využívají přesilovou hru, když nádhernou přihrávku na pravou stranu před brankoviště obdržel šikovný talent JOEL EDMUNDSON. Corey Crawford už téměř neměl šanci přesunout se ke druhé tyčce, takže autor první branky zápasu měl celkem výhodnou pozici. Hawks budou muset dotahovat a hned v zahajovacím oslabení inkasují. Asistence: Ty Rattie, David Backes.
     
    17:29
    Sledujeme první vyloučení dnešního utkání. Na trestnou lavici míří domácí hokejista Kyle Baum (CHI), jenž se provinil podražením. Přesilovka pro celek St. Louis Blues.
     
    15:49
    Na druhé straně se do šance natlačil Anisimov a byl faulován, následuje trestné střílení na branku Allena!
     
    10:43
    Brouwer unikal skoro sám na branku, i když měl na zádech pověšené dva soupeře. Ale domácí ochránce svytaně se proti sokovi vytasil krásným zásahem vyrážečkou.
     
    10:25
    Tohle už byla daleko lepší příležitost pro St. Louis Blues. Zdánlivě bez nebezpečí nahazoval kotouč od modré čáry na branku Gunnarson, jenže Crawford s ním nakonec měl docela velké problémy.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 28. Hossa (Toews, Keith), 56. Kane (Hjalmarsson), 58. Keith (Seabrook, Hossa) – 19. Edmundson (Rattie, Backes)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Leighton) – Keith, Hjalmarsson, Seabrook, Schilling, van Riemsdyk, Višňovský – Anisimov, Toews, Garbutt, Bickell, Hartmann, Baun, Hinostroza, Mashinter, Shaw, Kero, Hossa, Kane
    St. Louis Blues: Allen (Copley) – Gunnarson, Bouwmeester, Butler, Lindbohm, Parayko, Edmundson – Ott, Fabri, Rattie, Jaškin, Brodziak, Brouwer, Upshall, Backes, Welsh, Barbašev, Päajarvi, Gomez

    Rozhodčí: Luxmore, O'Rourke – Cherrey, Gibbons

    Diváci: 20 813
    bahis siteleri