Trenčín – Piešťany 2:1 (2:1 po s.n.) | Zvolen – Banská Bystrica 1:4 (kon.) | Poprad – Martin 5:1 (kon.)
Žilina – Nitra 6:3 (kon.) | Skalica – Košice 3:5 (kon.)
konec
MsHK Žilina
6:3 (3:2, 2:0, 1:1)
HK Nitra
sk Středa 06.01.2016, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví priaznivci, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní najvyššej hokejovej súťaže Slovenska, Tipsport ligy, ktorá píše už svoje 36. kolo. V ňom si hokejky skrížia MsHK DOXXbet Žilina a HK Nitra.

    MsHK DOXXbet Žilina má túto sezónu dôvod na úsmev. Jej hráčom sa totiž do tejto chvíle úspešne darí vyhýbať bojom o zotrvanie v lige a „vlci“ tak stále môžu pomýšľať na postup do play-off. K nemu ale budú potrebovať každý bod, a teda aj tie zo zápasu s Nitrou. Žilinčania momentálne disponujú dovedna 47 za 12 víťazstiev v riadnej hracej dobe, 4 výhry po predĺžení a 3 prehry po predĺžení. Skóre Žiliny činí 85:107.

    Posledné 3 zápasy Žiliny:

    MsHK DOXXbet Žilina – HK 36 Skalica 5:4
    HKM Zvolen – MsHK DOXXbet Žilina 3:4 pp
    HC 05 iClinic Banská Bystrica – MsHK DOXXbet Žilina 5:3

    HK Nitra sa netají svojím cieľom ovládnuť prebiehajúci ročník Tipsport ligy a po prvýkrát v histórii klubu si siahnuť na majstrovskú trofej. Aj preto sa Corgoni môžu v súčasnosti pýšiť prvou priečkou tabuľky, do ktorej si zapísali dovedna 74 bodov. Nitrania sa pritom z výhry tešili 23-krát, pričom v dvoch prípadoch si zo zápasu odniesli dva body a v jednom prípade bod jeden. Skóre NItry činí pomer 128:92.

    Posledné 3 zápasy Nitry:

    HK Nitra – HK Poprad 1:2 pp
    Dukla Trenčín – HK Nitra 3:6
    HK Nitra – HK 36 Skalica 5:2
     
    Úvodné zostavy:

    MsHK DOXXbet Žilina: Tomek – Zaťko, Brejčák, Ťavoda, Homer, Ondruš, Leško, Mendrej, Makovský – Novotný, Ró. Huna, Ri. Huna – Stupka, Škoda, Handlovský – Drevenák, Valášek, Drábek – Švec, Rehák, Rohoň

    HK Nitra: Trenčan – Mezei, Milam, Ordzovenský, Podhradský, König, Milo, Kuzma, M. Novák – Blackwater, M. Slovák, Laliberté – Kutálek, Stümpel, H. Ručkay – Pupák, Štefanka, Macík – Piačka, Bene, Šuba

    Rozhodca: Jonák – Kollár, Holienka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky sú už nastúpené na modrých čiarach, domáci celok dnes na zápas vykorčuľuje v tradičných zelených dresoch, hostia z Nitry si boli nútení priniesť hosťovskú bielu sadu.
     
    My si ešte vypočujeme hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už úvodnému buly nebude nič brániť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Puk na svoje hokejky získali ako prví Žilinčania, ktorí síce boli na malý okamih zatlačení pred vlastného gólmana, tam však Nitra nedokázala nič vymyslieť.
     
    00:50
    Pokus o úvodnú útočnú akciu aj zo strany Žiliny, ani jeden z celkov si teraz v kombinácii nerozumel, preto puk letel len na hokejky súpera.
     
    01:18
    Žilina dala gól!
    Ale pozor! Žilina sa rýchlo dostáva do vedenia, o ktoré sa postaral VLADIMÍR ŠKODA. Nitra to teraz v obranných radoch absolútne nezvládla a pred bránkou nechala voľného Škodu, ktorý nemal problém zasunúť puk vyrazený Trenčanom do siete. Asistencie: Václac Stupka, Lukáš Handlovský.
    Vladimír ŠKODA - 1:0
     
    02:25
    Nuž, toto je pre Nitru skutočne studená sprcha. Aj preto sa Corgoni okamžite vydali s pukom smerom dopredu, kde budú chcieť na svojho súpera niečo vymyslieť.
     
    03:00
    Zodpovednosť na seba vzal Bene, ktorý sa pokúšal výraznejším spôsobom ohroziť Tomeka, jeho strelecký pokus ale vytúžené ovocie vo forme vyrovnávajúceho gólu nepriniesol.
     
    03:30
    Nitra sa teraz usadila v obrannej tretine svojho súpera, z čoho chcel ťažiť Laliberté, jeho nahodený puk ale Tomek sklepol medzi svojimi betónmi a súperom nedal šancu na dorážky.
     
    03:42
    Nitra dala gól!
    Tak toto je úvod ako hrom! V obrane prepadli aj domáci, ktorí na modrej čiare pozabudli na Kutálka a práve TIBOR KUTÁLEK bol tým, ktorý chladnokrvne zakončil do rohu Tomekovej svätyne. Asistencia: Peter Podhradský.
    Tibor KUTÁLEK - 1:1
     
    04:00
    Po štyroch minútach hry tak môžeme začať od začiatku. Len málokedy vidia diváci za takto krátky čas dva góly, od začiatku sa ale hrá aktívne, preto sú jednotky na oboch stranách zaslúžene.
     
    04:02
    Nepríjemný moment pri striedačke Nitry, kde sa na ľadovej ploche ocitol Pupák. Ten sa chvíľu v bolestiach zvíjal na zemi, následne ale krivkajúc odišiel na lavičku svojho tímu, v zápase preto zrejme bude pokračovať.
     
    04:40
    Vráťme sa k dianiu na ľadovej ploche. Tam sme sledovali viacero náznakov šancí pre Žilinu, Nitra ale rovnakú chybu, ako v druhej minúte neurobila a Stupku od puku šikovne odstavila.
     
    05:05
    Pomerne často sa teraz prerušuje, posledný hvizd bol z dôvodu, že zrazený puk sa ocitol na striedačke Nitry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    05:21
    Dlho sa však nehralo. Nitra sa dopustili zakázaného uvoľnenia, aj preto nás čaká buly po ľavici Tomeka.
     
    05:30
    Róbert Huna v útočnej tretine zakombinoval s bratom Richardom, ten ale puk nezískal do dobrej pozície a bekhendom Trenčana výrazne neohrozil.
     
    05:48
    Nitra sa bude brániť. Na trestnú lavicu smeruje Blackwater – 2 minúty, hákovanie.
     
    06:00
    Po úvodných patáliách s ofsajdom Žiliny sa Vlci okamžite pokúsili o nahodenie puku na zadný mantinel, tam stál ale pripravený Podhradský, krotý ho nemal problém poslať do bezpečnej zóny.
     
    06:34
    Žilina dala gól!
    Gólová prestrelka môže pokračovať. Žilina sa opätovne ujíma vedenia, o čo sa postaral VÁCLAV STUPKA, ktorý bol pozorný a odrazenú strelu Homera upratal za chrbát Trenčana. Asistencie: Ján Homer, Lukáš Handlovský.
    Václav STUPKA - 2:1
     
    07:20
    Obrovská príležitosť na opačnej strane klziska! Pred Tomekom sa ocitol osamotený Piačka, ten ale padajúceho gólmana prepáliť nedokázal!
     
    08:35
    Nitra – Mezei – dve minúty za údery.
     
    08:40
    Žilina bude mať k dispozícii ďalšiu presilovú hru, toto pre Nitru rozhodne nie je dobrá správa.
     
    08:45
    Nitra bude hrať v trojici! Na trestnej lavici sa ocitol aj Podhradský, ktorý si odsedí trest v trvaní dvoch minút – nešportové správanie!
     
    09:00
    Nitra úvodné sekundy zvládla, puk letí cez všetky čiary.
     
    09:50
    Veľký tlak Žiliny, pred bránkou sa objavil Richard Huna aj Brejčák, obaja sa dobre pokúšali stečovať strely Zaťka do bránky – neúspešne.
     
    10:20
    Neuveriteľné šance Žiliny! Brejčák mal teraz dve obrovské príležitosti, zdalo sa, že puk možno aj skončil v bránke, tam ale stalo príliš veľa korčuliarov, preto to bolo len veľmi ťažké posúdiť.
     
    10:38
    Hlavný arbiter Jonák odchádza celú situáciu prekonzultovať s videorozhodcom, uvidíme, ako celú situáciu páni v pruhovanom vyriešia.
     
    10:38
    Jonák stále sedí s kamennou tvárou a telefónom prilepeným o ucho v boxe časomeračov, túto situáciu si musí videorozhodca ešte niekoľkokrát detailne prezrieť.
     
    10:38
    Domácim fanúšikom sa dlhá konzultácia nepozdáva, čo dávajú najavo aj hlasným piskotom, nič iné, ako trpezlivosť, však v tejto chvíli Žiline nepomôže.
     
    10:38
    A stále čakáme. Telefonát trvá už viac ako 5 minút. Ak by si Trenčan v bránke nestihol ľahnúť, možno by dvojica arbitrov mala rozhodovanie jednoduchšie.
     
    10:38
    Hráči oboch celkov sa medzičasom prišli rozkorčuľovať na ľadovú plochu, aby na striedačkách nezamrzli. Jonák stále telefonuje. Už to bude 10 minút.
     
    10:38
    Aj na tvári hlavného arbitra Jonáka sa už objavil úsmev, nekonečné čakanie si kráti vtipkovaním.
     
    10:38
    Jonák je na ľadovej ploche, gól neplatí! Hlavný arbiter si neodpustil zopár srandičiek, kedy v boxe časomeračov do ruky ešte niekoľkokrát uchopil telefón s výrazom, že si ešte niečo bude potrebovať vybaviť.
     
    11:20
    Vráťme sa ale k dianiu na ľadovej ploche. Tam sa v dobrej šanci objavila Nitra, pozorný Tomek ale celú situáciu ustál.
     
    11:32
    Nitra dala gól!
    Tak toto snáď inak ako gólom skončiť nemohlo. Blackwater puk zaviezol pred Tomeka, kde sa následne ocitol nikým nepokrytý DAVID LALIBERTÉ a hráč so zlatou prilbou na hlave už nemal problém zakončiť. Asistencia: Judd Blackwater.
    David LALIBERTÉ - 2:2
     
    12:40
    Opäť tak pokračujeme v hre za nerozhodného stavu, Žilinu v tejto chvíli nepochybne mrzí nevyužitá presilovka o dvoch mužov.
     
    12:53
    Všetko ale mohol a chcel zmeniť Novotný, ktorý sa nebojácne vydal pomedzi dvojicu obrancov súpera a narobil Trenčanovi vrásky na čele, gólman napokon celú situáciu zvládol.
     
    13:40
    Spoľahlivý zákrok aj na opačnej strane klziska, tam si na puk siahol Tomek, ktorý ho bez väčších problémov betónom vykopol k svojim spoluhráčom.
     
    14:25
    Stümpel chcel prekvapiť Tomeka strelou bekhendom po ľade, to sa mu ale nepodialo. Nepodarilo sa to ani jeho spoluhráčovi, ktorý do celej situácie vkorčuľoval spoza bránky.
     
    14:55
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, v útočnej tretine sa ocitla aj Žilina, ktorá teraz zbytočne nešpekulovala a pálila, puk zadunel len na zadnom plexiskle.
     
    16:00
    Nitra si v svojej kombinácii nerozumela. Laliberté puk posielal Marekovi Slovákovi, ten ale jeho úmysel nepredpokladal a preto prekorčuľoval „naprázdno“ až do útočnej tretiny.
     
    16:20
    Kutálek je dnes veľmi aktívny, potvrdil to aj v tejto chvíli, kedy sa chcel efektne obtočiť okolo bránky a následne do nej aj zakončiť, puk mu ale nešťastnej skĺzol z hokejky.
     
    17:00
    Dnes sa je na čo pozerať, vie to aj Novotný, ktorý sa postaral o rýchly brejk, ktorý napokon sám aj zakončil strelou, tá však smerovala len do stredu „klietky“, kde bol pripravený Trenčan.
     
    17:30
    Nitra potrebovala prestriedať, aj preto puk odovzdala len na hokejky svojho súpera. S podobným počtom však počítala aj Skalica, ktorá sa tak smerom dopredu náhliť nebude.
     
    17:55
    Macík síce skóroval, bolo to ale po hvizde, kedy Blackwater vletel do pásma skôr ako puk. Macík sa ešte prišiel Tomekovi za celú situáciu ospravedlniť, pekné športové gesto.
     
    18:30
    Valášek sa s pukom premiestnil do výhodnejšej pozícii medzi kruhy, kde sa poriadne zaprel a strelou švihom hľadal medzeru v Trenčanovej výstroji, nenašiel ju.
     
    19:00
    Začala sa posledná minúta prvej časti hry. Po tom, čo sa Nitra dopustila zakázaného uvoľnenia, budú mať domáci hokejisti výhodu buly v útočnej tretine.
     
    19:05
    Ťavoda neváhal a od modrej čiary dobre vypálil, jeho pokus bol ale dobre zblokovaný, puk sa preto zatrepotal len na zadnom mantineli.
     
    19:16
    Žilina dala gól!
    Žilina pridáva pred sirénou aj piaty nádherný gól. Milo chyboval na modrej čiare, kde zabudol puk za korčuľou, tam sa ho zmocnil VÁCLAV STUPKA, ktorý sa v nájazde nemýlil.
    Václav STUPKA - 3:2
     
    19:40
    Nitra v márnej snahe o zavezenie puku do útočnej tretiny, Blackwater ostal „visieť“ na mantineli, na ktorý bol výborne pritlačený.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Nekonečná, ale mimoriadne zaujímavá prvá tretina zápasu medzi Žilinou a Nitrou je na konci. Videli sme v nej viac ako desaťminútový telefonát hlavného arbitra Jonáka aj 5 nádherných gólov, Žilina vedie 3:2.

    Druhá tretina sa začne približne o 19:07.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Začala sa druhá tretina zápasu medzi Žilinou a Nitrou. Len podotknem, že ak by stavy zo zápasov Nitry a Košíc platili aj na na konci hokejových zápolení, tak by sa Nitra posunula na druhú priečku tabuľky za Košice. Tie totiž vedú v Skalici pomerom 3:2,
     
    20:40
    Vráťme sa ale k zápasu Nitry, ktorá sa v úvodných sekundách pokúsila o založenie útočnej akcie, nahodenie puku na zadný mantinel ale úspech neprinieslo.
     
    21:00
    Úvod prostrednej časti hry sa nesie v duchu častých prerušení, ak to takto bude pokračovať aj ďalej, zápas potrvá ešte veľmi, veľmi dlho.
     
    21:17
    Už-už sa zdalo, že sa konečne bude hrať, nahodenie Piačku ale znamenalo len zakázané uvoľnenie. Buly po pravici Adama Trenčana.
     
    21:44
    Ďalšie prerušenie. Nebolo v tom nič iné, ako opakovaná chyba Nitry, a teda ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    22:30
    Ešte dobre, že to Róbert Huna stihol. Už-už sa zdalo, že Nitra sa dopustí aj tretieho icingu v rade, napokon sa ale prerušovať nebude.
     
    23:00
    Brejčák sa teraz za jedným z kruhov na vhadzovanie poriadne oprel do strely, do tej sa ešte stihol hodil Blackwater, ktorý zrejme zachránil situáciu.
     
    23:50
    Handlovský chcel využiť nepresnú rozohrávku svojho súpera, spomedzi dvoch obrancov pritom vyslal technickú strelu. Tá bola zblokovaná na zadný mantinel.
     
    24:06
    Vylúčenie na strane Žiliny. Odchádza Škoda – 2 minúty – hákovanie.
     
    24:20
    Na ľade bola Stümpelova formácia, ktorá sa prezentoval veľkou bojovnosťou v útočnej tretine, napriek tomu však výraznejšie Tomáša Tomeka ohroziť nedokázala.
     
    24:40
    Navyše, Corgoni si po puk budú musieť zájsť až k Trenčanovi, kam ho domáca Žilina včas odpálila.
     
    25:10
    Pre Nitru dlhé sekundy v strednom pásme, odkiaľ sa hostia niekoľkokrát pokúsili o nahodenie puku na zadný mantinel, ten sa vždy zastavil na modrej čiare.
     
    25:50
    Žilina sa vo vlastnom oslabení dostala do prečíslenia dvoch proti jednému, ktoré zakončoval Lukáš Handlovský, puk preletel ponad bránu.
     
    26:20
    Blackwaterovo vrazenie na mantinel znamená dve trestné minúty.
     
    26:55
    Róbert Huna v dobrej príležitosti zlyhal, pred Trenčanom sa ocitlo v dobrej pozícii, napriek tomu ale gólmana Nitry neodkázal prekonať.
     
    27:46
    Žilina dala gól!
    Nitrania hľadali puk, ten však bol už dávno v bráne. Po Homerovej rane sa puk dostal ku Škodovi a VLADIMÍR ŠKODA si pripíše druhý gól v zápase. Asistencie: Ján Homer, Lukáš Handlovský.
    Vladimír ŠKODA - 4:2
     
    28:16
    Žilina dala gól!
    Deň otvorených dverí v obrane Nitry, Žilina pridáva piaty gól a zaslúžene vedie o tri góly. Gól si pripísal JAKUB DRÁBEK. Asistencie: Daniel Brejčák, Matej Valášek.
    Jakub DRÁBEK - 5:2
     
    28:35
    Pästná výmena medzi Švecom a Blackwaterom, prvý menovaný vyprovokoval súboj, ktorý napokon prehral, Blackwater mu totiž uštedril jednu ranu do tváre, ktorou ho zložil na ľad.
     
    28:35
    Blackwater (NIT) – 2 minúty za údery.
     
    28:35
    Švec (ZIL) – 2+2 minúty za údery, Nitra tak bude hrať presilovú hru v trvaní dvoch minút.
     
    29:50
    Nitra okamžite rozostavila presilovkový lichobežník, ktorý ale nepriniesol žiadne výraznejšie ohrozenie Tomeka.
     
    30:00
    Milam (NIT) odchádza na trestnú lavicu, kde si odsedí 10-minútový trest za nešportové správanie. Milam podráždene buchol hokejkou po ľade, čo ho poslalo na lavicu hanby. Ak by hlavný arbiter Jonák videl, ako praskli Milamovi nervy aj na trestnej, mohol už sedieť hráč Nitry v kabíne.
     
    31:20
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, ani jeden z celkov si neodkáže vypracovať lepšiu príležitosť.
     
    32:07
    Brejčák (ZIL) – 2 minúty – podrazenie.
     
    32:20
    Nitra tak bude mať v tomto šialenom zápase k dispozícii ďalšiu presilovú hru, uvidíme, ako sa tejto príležitosti chopí.
     
    32:50
    Zatiaľ sa ale hosťujúci celok s pukom nedostal ani len do útočnej tretiny, skvelé napádanie Žiliny prináša úspech.
     
    33:20
    A opäť je Nitra len za Trenčanom. Mezei tam puk nervózne mieša na hokejke a čaká na svojich spoluhráčov.
     
    33:50
    Je to ale Žilina, ktorá vo vlastnom oslabení kombinuije, stalo sa tak po tom, čo domáci hokejisti zvládli buly pred Trenčanom.
     
    34:30
    Medzičasom už pokračujeme v hre, pri ktorej sú na ľade prítomní piati korčuliari Žiliny.
     
    34:46
    Tomek by určite nečakal, že v dnešnom zápase ho okrem strelcov v tíme hostí ohrozí aj vlastná bránka, ktorá padla do priestoru bránkoviska. V tomto stretnutí sa však už zrejme ničomu nečuduje.
     
    35:30
    Konečne sa udialo niečo zaujímavé, Štefanka chcel využiť chvíľkové nie celkom presvedčivé postavenie Tomeka, svojou ranou ale nechal vyniknúť práve len domáceho gólmana.
     
    36:00
    Blackwater sa teraz s pukom smerom dopredu neponáhľa, radšej si počká, kým sa tam presunú jeho spoluhráči, aby mal s kým zakombinovať.
     
    36:30
    Napokon to bol práve Blackwater, ktorý dobre vypálil na Tomeka. Ten síce puk rukou zrazil, avšak len do vzduchu, odkiaľ padol opäť do bránkoviska. Tomášovi musela dopomôcť až obrana Žiliny.
     
    37:40
    Nitra puk drží za bránkou svojho súpera, uvidíme, čo dokáže z tejto pozície vykúzliť.
     
    37:45
    Tak napokon nič. Hosťujúci celok sa možno trochu unáhlil vo svojej kombinácii a puk až príliš skoro letel k bránke Tomeka, ktorý dostal šancu na pohotový zákrok. A aj ju využil.
     
    38:10
    Milo neváhal a poriadne sa oprel do puku, jeho strela pritom neletela vôbec zle, aj preto boli domáci nútení puk zraziť aspoň na ochrannú sieť.
     
    38:40
    Drábek puk dobre zaviezol do útočnej tretiny, kde si už vytváral priestor na strelu, na poslednú chvíľu k nemu prikorčuľovalo duo obrancov, ktoré ho od puku odstavilo.
     
    39:00
    Dobrá príležitosť Drevenáka, ktorý sa rútil osamotený proti Trenčanovi, 6. gól svojho tímu ale pridať neodkázal.
     
    39:40
    Divákov prítomných na štadióne čaká posledných 20 sekúnd zaujímavého sledovania pred druhou prestávkou, zdá sa, že na ľade sa už neudeje nič podstatné.
     
    39:45
    Tak napokon ešte jedno zakázané uvoľnenie zo strany Žiliny, uvidíme, či Nitra dokáže pred bránkou súpera niečo vymyslieť.
     
    39:50
    Vylúčenie na strane Žiliny. Na lavicu hanby smeruje Homér – podrazenie – 2 minúty.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa druhá tretina zápasu medzi Žilinou a Nitrou, ktorá priniesla dva góly Žiliny, ktorá tak pred poslednou časťou riadnej hracej doby vedie zaslúžene o tri presné zásahy.

    Tretia tretina sa začne približne o 20:00.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Začala sa tretia tretina súboja medzi Žilinou a Nitrou. Uvidíme, či domáci celok už bude len kontrolovať svoje vedenie, alebo sa Nitre podarí malý hokejový zázrak.
     
    41:00
    Úvodné sekundy napovedajú tomu, že platiť bude prvý prípad. Nitra totiž síce dohráva presilovú hru, deje sa tak ale len v jej obrannej tretine.
     
    41:20
    Až teraz sa Nitra dostala pred bránku súpera. Tam sa do puku oprel Podhradský, jeho strela sa pritom od zadného mantinelu odrazila na hokejky, ktorá vyhodila.
     
    41:50
    Pokračujeme v hre piatich proti piatim. Žilina v tejto chvíli v dvojici aktívne napáda kombináciu svojho súpera, čím mu znemožňujú presnejšie prihrávky.
     
    42:38
    Domáci celok to spravil veľmi dobre a svojho súpera donútil pokúsiť sa o dlhú prihrávku cez dĺžku celého klziska, ktorá znamenala zakázané uvoľnenie.
     
    43:00
    Žilina potrebovala prestriedať, aj preto unavená pätica puk len zaviezla do útočnej tretiny, kde sa ho už chopila Nitra.
     
    43:20
    Tá mala veľké problémy, keďže domáci celok mohol pridať šiesty gól. Žilina šla do prečíslenia troch proti dvom, Trenčan si ľahol na ľad a betónom znemožnil zakončenie smerujúce do siete.
     
    44:30
    Valášek teraz síce neustal vlastný pohyb v strednom pásme, napokon ho to ale mrzieť nemuselo, v obrane ho totiž dobre zastúpili jeho spoluhráči.
     
    45:20
    Videli sme drobné obsekávanie sa v okolo stredového kruhu, všetko to ale plynulo z emócií, ktoré vzplanuli na oboch stranách, všetko sa skončilo včas, vylučovať sa preto nebude.
     
    46:05
    Stupka mohol zavŕšiť hetrik, to by však jeho strela musela byť presnejšia a výraznejšia. Stupka sa dostal k odrazenému puku, od siete ho ale neposlal.
     
    47:10
    Blackwater sa snažil trojici súperov vypichnúť puk a posunúť ho na svojich spoluhráčov, hoci sa mu to nepodarilo, hráča Nitry musíme pochváliť, Žilinu totiž aspoň vytlačil za bránku.
     
    47:59
    Hráme dlho bez prerušenia, aj preto sú oba celky nútené striedať počas hry. Sledujeme časté nastreľovanie na mantinely, ktoré brzdia inak dobré tempo.
     
    48:40
    Nitra s pukom na hokejkách vo vlastnej tretine, odkiaľ smerovala krížna prihrávka smerom dopredu, tá ale adresáta nenašla. Piačka sa tak bude musieť vrátiť.
     
    49:15
    Nitra bude hrať presilovú hru.
     
    49:32
    Brejčák (ZIL) – 2 minúty za nedovolené bránenie.
     
    49:48
    Nitra dala gól!
    TIBOR KUTÁLEK dostal ideálny puk na ľavú stranu, kde mal dostatok času na to, aby si nasmeroval svoju strelu a vymietol pavučinu v rohu Tomekovej bránky. Krásny gól. Asistencie: Michal Novák, Peter Podhradský.
    Tibor KUTÁLEK - 5:3
     
    50:50
    Nitra tak opäť „žije“. Očakávať budeme zvýšenú aktivitu v tíme hostí, ktorí opäť majú o čo hrať.
     
    51:10
    Tomek to teraz nevyriešil celkom ideálne, odrazený puk totiž takmer posunul na hokejku Beneho, pred ktorým čierny kotúč na poslednú chvíľu prikryl.
     
    51:52
    Nitra zvládla vhadzovanie v obrannej tretiny, Corgoni sa pokúsia o čo najrýchlejší prechod stredným pásmom až do útočnej tretiny.
     
    52:10
    Napokon to ale budú práve hostia, ktorí sa budú musieť brániť.
     
    52:30
    Žilina vie, že za takéhoto stavu a v takomto čase by bolo riskovať zbytočné, aj preto puk posunie na svoje obranné rady, ktoré môžu hru upokojiť.
     
    53:00
    Slovák sa postavil pred Tomeka, kde mu síce svojou nízkou postavou nemohol cloniť, čakal tam ale na odrazený puk, respektíve prípadný teč. Zbytočne.
     
    53:30
    Tak, ako to poznáme z prvej i druhej tretiny, aj teraz sa veľmi často prerušuje, arbitri dnešného stretnutia dnes nenechávajú bez povšimnutia ani jednu situáciu, ktorá by bola hodná odpískania.
     
    54:30
    Ručkay teraz číhal v predbránkovom priestore, kde chcel pridať kontaktný gól Nitry, jeho spoluhráči sú čoraz nervóznejší a dopúšťajú sa chýb.
     
    55:10
    Drábek s Drevenákom sa teraz rútili do prečíslenia dvoch proti jednému a mohli definitívne spečatiť víťazstvo Žiliny, to sa im nepodarilo.
     
    55:50
    Žilina drží puk na svojich hokejkách, deje sa tak prevažne v okolí stredového kruhu, čo Nitre rozhodne nevyhovuje.
     
    56:27
    Drábek sa teraz snažil pohroziť Trenčanovi, podarilo sa mu to ale len svojou hokejkou, ktorej čepeľ vyletela vysoko, aj preto bol hlavný arbiter Jonák nútený hru prerušiť.
     
    57:01
    Na opačnej strane rýchly prechod stredným pásmom, nepresná strela a dorážka po ľade, ktorá donútila Tomeka puk prikryť svojou lapačkou.
     
    57:20
    Nuž, ak by sme dnes mali označiť najbojovnejšieho hráča Nitry, nepochybne by sme zvolili Blackwatera. Ten sa naďalej tlači pred bránku z každej možnej i nemožnej pozície a snaží sa tak znepríjemniť Tomekovi život.
     
    57:50
    Laliberté teraz možno trochu zbytočne kľučkoval pred útočnou modrou čiarou, čím zbrzdil celú útočnú akciu Nitry. Za toto ho spoluhráči rozhodne nepochvália.
     
    58:01
    Do konca riadnej hracej doby ostávajú už len dve minúty.
     
    58:20
    Trenčan na striedačke, Nitra hrá power-play!
     
    58:35
    Stupka puk vyhodil cez všetky čiary, zakázané uvoľnenie sa ale nepískalo, keďže ho dokorčuľoval Škoda.
     
    58:58
    Žilina dala gól!
    Je to spečatené! Žilina si dnes pripíše tri body, potvrdil to gólom do prázdnej bránky LUKÁŠ HANDLOVSKÝ. Asistenciu si pripíše aj Tomek. Asistencie: Miroslav Zaťko, Tomáš Tomek.
    Lukáš HANDLOVSKÝ - 6:3
     
    59:52
    Toto vylúčenie už nič nerieši, do štatistík sa ale zapíše. Na trestnej lavici sedí Mezei – 2 minúty, seknutie.
     
    Koniec zápasu.
     
    Deväť gólov, pästný súboj, mimoriadne zaujímavý rozhovor s videorozhodcom a v neposlednom rade výhra domáceho celku. Čo viac si dnes prítomní diváci mohli želať. Máme za sebou skvelé hokejové divadlo, ktoré bolo reklamou na Tipsport ligu. Nitra po tomto zápase klesne na druhú priečku tabuľky, najvyššia hokejová súťaž Slovenska má nového lídra – stáva sa ním HC Košice.

    S týmto konštatovaním a prianím pekného večera sa už s vami lúčim a ďakujem vám za pozornosť. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:33:35)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 2. Škoda (Stupka, Handlovský), 7. Stupka (Homer, Handlovský), 20. Stupka, 28. Škoda (Homer, Handlovský), 29. Drábek (Brejčák, Valášek), 59. Handlovský (Zaťko, Tomek) – 4. Kutálek (Podhradský), 12. Laliberté (Blackwater), 50. Kutálek (Novák, Podhradský)


    MsHK Žilina: Tomek – Zaťko, Brejčák, Ťavoda, Homer, Ondruš, Leško, Mendrej, Makovský – Novotný, Ró. Huna, Ri. Huna – Stupka, Škoda, Handlovský – Drevenák, Valášek, Drábek – Švec, Rehák, Rohoň
    HK Nitra: Trenčan – Mezei, Milam, Ordzovenský, Podhradský, König, Milo, Kuzma, M. Novák – Blackwater, M. Slovák, Laliberté – Kutálek, Stümpel, H. Ručkay – Pupák, Štefanka, Macík – Piačka, Bene, Šuba

    Rozhodčí: Jonák – Kollár, Holienka
    bahis siteleri