Dynamo Moskva – Soči 1:0 (po pr.) | N.Novgorod – Jokerit 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Jaroslavl 1:0 (kon.)
HC Slovan – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
po prodl.
Torpedo Nižnij Novgorod
3:2 (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0) Stav série: 3:1
Jokerit Helsinky
Sobota 27.02.2016, 15:00 • Konovalenko Sports Palace • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale již zítra brzy ráno (4:00) se na vás budu těšit u hokejového on-line přenosu ze zápasu NHL mezi Calgary a Ottawou. Nashledanou! (18:09:00)
     
    Dnešní čtvrté střetnutí konferenčního čtvrtfinále mezi Torpedem a Jokeritem je u konce a domácí slaví třetí výhru v sérii! Hosté sice vedli 0:2, ale hráči domácího celku dokázali vyrovnat a v prodloužení se v čase 63:41 prosadil Kaspars Daugavinš, jenž tedy výrazně přiblížil svůj celek k postupu přes hodně silného finského soupeře.
     
    Konec zápasu.
    63:41 Kaspars DAUGAVINŠ - 3:2
     
    63:41
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Pískot je však razantně ukončen, neboť domácí v prodloužení dokonávají obrat ze stavu 0:2 a vítězí! KASPARS DAUGAVINŠ nabral velkou rychlost ve středním pásmu, krátce po přechodu útočné modré čáry obdržel přesnou přihrávkou a poté svižnou ranou se štěstím překonal hostujícího brankáře, který se hodně snažil, ale holí zastavil puk až za brankovou čárou! Bez asistence.
     
    63:03
    Opět se hostům podařilo vyhodit kotouč až k brána Iljy Proskurjakova. Na led se nyní snáší lehký pískot nespokojených fanoušků.
     
    62:26
    Domácí se okamžitě usadili v útočném pásmu, ale defenzivní čtveřice soupeře se dokázalo dostat ke kotouči a vyhodit ho přes všechny čáry.
     
    62:04
    Tohle je zbytečná chyba Jokeritu, který jde do čtyř! Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Pekka Jormakka (JOK) a domácí mají velkou šanci na rozhodnutí zápasu!
     
    61:33
    Hosté si vůbec nerozuměli a jejich rozehrávka končí nepřesností, po které kotouč ve středním pásmu získávají domácí hráči.
     
    60:46
    Hra se přesunula před Karlssona a hned po buly se jeden z domácích beků dostal k tvrdé střele. Razantní projektil zastavil Karlsson levým betonem.
     
    60:24
    Jesper B. Jensen se dostal pod tlak poblíž vlastní brány, ale poradil si a zaútočit tak mohl Regin. Jeho prúnik zakončený střelou po ledu zastavil Proskurjakov.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 17:55.
     
    Šedesát minut řádné hrací doby je u konce a týmy se mohou připravovat na prodloužení. To se bude hrát za stavu 2:2, neboť ve třetí třetině se dokázal prosadit jen Dmitrij Sjomin (NNO), který puk protlačil za brankovou čáru ve 44. minutě. Opět jsme viděli hodně šancí a také hodně faulů. Po jednom z nich putoval, už jako čtvrtý v zápase, pod sprchy Topi Jaakola (JOK). Oba týmy tak mají k dispozici o něco menší počet hráčů než na začátku utkání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:54
    Arturs Kulda ještě v samém závěru vyslal jeden střelecký pokus od modré čáry, ale Proskurjakova toto slabé zakončení nepřekvapilo.
     
    59:08
    Jeden z domácích se z rohu kluziště propracoval až ke střele z výborné pozice, avšak Karlsson dokázal zasáhnout pravým ramenem! Důležitý zákrok hostujícího gólmana.
     
    58:41
    Torpedo je v závěru třetí třetiny aktivnější a snaží se rozhodnout. Jokerit sevřen ve vlastním pásmu.
     
    57:56
    Díky rychlému přechodu přes střední pásmo se Sjominovi otevřel prostor, avšak svižnou střelou z hranice kruhů domácí hráč minul bránu.
     
    57:17
    Domácí v plném počtu.
     
    57:08
    Tak to byl opravdu neuvěřitelný tlak! Proskurjakov nejprve fantasticky levým betonem zastavil zakončení Joensuua, který mohl střílet do odkryté části brány, a poté si poradil i s dalším pokusem z mezikruží!
     
    56:28
    Hosté byli velmi blízko, ale z hranice brankoviště zakončoval jeden z hráčů Jokeritu těsně vedle brány!
     
    55:59
    I přes menší komplikace se hostům podařilo udržet útočné pásmo. Prudká přihrávka přes brankoviště pak svého adresáta nenašla.
     
    55:29
    Hosté rozjeli hned na začátku přesilové hry parádní kombinaci, ale k pořádnému zakončení, které by dolétlo až k Proskurjakovovi se nikdo z nich nedostal.
     
    55:17
    Znovu se vylučuje a znovu je to na straně domácího celku. Za podražení je dvěma trestnými minutami "odměněn" Stanislav Jegoršev (NNO).
     
    54:57
    Po ubráněném pětiminutovém oslabení se domácím podařilo výrazně zahrozit. Výbornou přihrávku obdržel Maxim Osipov, který pálil z pravého kruhu, ale svou rychlou střelou trefil jen Karlssona.
     
    54:23
    Domácí v plném počtu.
     
    53:56
    Kotouč vyletěl z pásma Torpeda mimo hrací plochu a časomíra se tak znovu zastavuje. Kosticyn s Joensuuem se mezitím vracejí z trestné lavice.
     
    53:28
    Výborně chytající Proskurjakov schoval v náruči střelu od modré čáry. Hra je tak přerušena a vhazuje se po levici domácího gólmana.
     
    52:59
    Další velký tlak hostů Torpedo zvládlo a přesilová hra se pomalu chýlí ke konci. Ještě z ní zbývá něco málo přes minutu.
     
    52:06
    Jokerit si opět vypracoval obrovský tlak, ale Proskurjakov situaci znovu zvládl. Ruský gólman je dnes skvělý a domácí díky němu vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    51:38
    Po rozmíšce u domácího brankoviště se znovu vylučuje. Potřetí se na levici hanby podívá Sergej Kosticyn (NNO), poprvé je naopak vyloučen Jesse Joensuu. Oba dostávají dvouminutový trest za hrubost.
     
    51:16
    Velký tlak Jokeritu! Proskurjakov ustál tvrdou střelu, dorážku a nakonec i další bombu Kozuna, který netrefil odkrytou část brány!
     
    50:41
    Nyní se sice hostům na chvíli podařilo vrátit se do pásma soupeře, ale hned po přechodu přes útočnou modrou čáru kotouč získali domácí.
     
    50:12
    Jokerit byl vykázán do středního pásma. Přestupkem bylo postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    49:52
    Hosté jsou usazeni v útočném pásmu a svírají domácí čtveřici. Dosud jediná střela v této přesilové hře letěla jen do Proskurjakova.
     
    49:23
    Přesilová hra pro Jokerit Helsinky a hned se jedná o pětiminutovou početní výhodu! Je to neuvěřitelné, ale Alexej Sopin (NNO) je již čtvrtým hráčem, který dostává trest do konce utkání. Tentokrát za faul kolenem.
     
    48:49
    Hráči Torpeda mají kotouč častěji na hokejkách, avšak k ohrožení Karlssona se zatím dostat nemůžou. Defenzíva Jokeritu je nyní velmi pozorná.
     
    48:21
    Poněkud nevýraznou pasáž se pokusili přerušit domácí. Ti se sice po delší době dostali do útočného pásma, ale od mantinelu toho asi moc nevymyslí.
     
    46:47
    Hostům se dařilo kombinovat v útočném pásmu. především díky rychlým předávkám Jokerit zamotal defenzívu soupeře, ale ke střele se finský celek nedostal.
     
    46:09
    Henrik Karlsson schoval kotouč pod lapačkou a následně je zahlášena komerční přestávka.
     
    45:53
    Aktivita Jokeritu zatím zakončení, které by ohrozilo Proskurjakova, nepřineslo. Domácí rychle obracejí hru na druhou stranu ledové plochy.
     
    45:19
    Jeden z hostujících hráčů se výborně natlačil mezi kruhy a snažil se prodrat k zakončení. Bez úspěchu.
     
    44:39
    Hosté v plném počtu.
     
    44:25
    Domácím hráčům odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti. Přesilové hra Torpeda bude za chvíli minulostí.
     
    44:19
    Hosté tedy přicházejí o dvougólové vedení a navíc se ještě musí bránit v pokračující přesilové hře. Ta se však pomalu chýlí ke konci.
    43:43 Dmitrij SJOMIN - 2:2
     
    43:43
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Hosté se opravdu hodně diví, Karlsson dokonce rychle vyjel na rozhodčího, ale i přesto je vyrovnáno! Dělovku od modré tentokrát hostující brankář neudržel, důrazný DMITRIJ SJOMIN na brankovišti našel kotouč a dokázal ho přes hromadu těl dotlačit do sítě! Celou situaci hodně dlouho prozkoumával videorozhodčí, který branku doporučil uznat. To je tedy konečný verdikt! Bez asistence.
     
    43:43
    Domácí po obrovském závaru na brankovišti docílili branky, ale celá situace se hodně dlouho zkoumá u videa! Hlavní rozhodčí už jednou ukázal na střed, avšak po protestech hostů se dále zkoumá videozáznam.
     
    43:06
    Ani po prúniku Daugavinše domácí nedokázali udržet kotouč na holích a puk letí znovu k Proskurjakovovi.
     
    42:28
    Dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodil finský celek kotouč přes celou ledovou plochu a v klidu tak mohl vystřídat obrannou čtveřici.
     
    42:04
    Dělovka z pravé strany doletěla od modré čáry pouze do náruče Henrika Karlssona. Švédský gólman je dnes opravdu velmi jistý a takové střely prakticky nevyráží.
     
    41:54
    Jokerit znovu vyhodil puk přes všechny čáry, avšak domácí se hodně rychle vrací zpátky do útočného pásma, kde rozjíždějí přesilovkovou kombinaci.
     
    41:23
    Dvojnásobná přesilová hra Torpeda je už pár vteřin minulostí a Karlsson pohodovým zákrokem přerušuje tlak soupeře. Vhazovat se ale samozřejmě bude po jeho levé ruce.
     
    41:16
    Hosté hrají ve čtyřech.
     
    40:53
    Jenže Torpedu se zatím nepodařilo výrazně ohrozit Karlssona a kotouč byl před chvílí dokonce až u Proskurjakovy svatyně. Vyloučený Kozun se za chvíli vrátí.
     
    40:16
    Domácí třetí třetinu zahajují přesilovou hru pět na tři a okamžitě se dostávají do útočného pásma. Tohle budou horké chvilky pro defenzívu Jokeritu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:55.
     
    Domácí to v závěru třetiny ještě zkusili bez brankáře, ale z převahy šest na tři už v této části hry už nic nezískali. Druhá třetina je tedy za námi a do kabin jdou o něco spokojenější hosté. Ti totiž ve 30. minutě vedli zásluhou Philipa Larsena (JOK) o dvě branky, avšak v čase 35:54 se v přesilové hře trefil Jevgenij Mozer (NNO) a rozdíl je tak po 40 minutách pouze jednobrankový. Zajímavý je rozhodně fakt, že dnes již sudí třikrát vylučovali na 5+20 minut. Po Ashtonovi (NNO) totiž v druhé třetině šel předčasně do sprch i Pepeljajev (NNO) a ve 40. minutě pak také Jaakola (JOK).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Máme tady ale další vyloučení do konce utkání! Topi Jaakola (JOK) je dnes třetím hráčem, který putuje předčasně do sprch a věnuje soupeři pětiminutovou přesilovou hru. Přestupkem hostujícího beka bylo sekání.
     
    39:35
    Přeci jenom se ještě domácím daří obsadit útočné pásmo. Dosud jediná střela v této přesilové hře však byla sražena těsně před hostujícím gólmanem.
     
    39:16
    V poslední minutě druhé třetiny dostává dvě trestné minuty za krosček Brandon Kozun (NNO) a Torpedo má skvělou možnost ne vyrovnání!
     
    38:41
    Na druhé straně musel být pozorný Proskurjakov. Naštěstí pro něj ale souhra dvou hráčů Jokeritu skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    38:19
    Okamžitě po vyhraném vhazování se ke střele z mezikruží propracoval Vladimir Galuzin. Puk ale letěl několik centimetrů vedle brány.
     
    38:16
    Nyní se navíc hosté provinili zakázaným uvolněním a hra se přestěhuje zpátky před Henrika Karlssona, jenž dnes podává velmi kvalitní výkon.
     
    37:52
    Jokerit už je téměř půl minuty kompletní a snaží se ráze napadat rozehrávku domácího celku. Zatím bez úspěchu.
     
    37:26
    Hosté v plném počtu.
     
    36:42
    Domácí pokračují klasickou přesilovou hru a okamžitě okupují útočné pásmo. Dva tvrdé projektily od modré čáry zlikvidoval Henrik Karlsson.
    35:54 Jevgenij MOZER - 1:2
     
    35:54
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    A domácí přesilovku pět na tři využívají! Henrik Karlsson sice nejprve ustál opravdu obrovský tlak do svého brankoviště, ale poté Torpedo rozjelo rychlou souhru na jejímž konci stále JEVGENIJ MOZER, který střílel do odkryté brány! Asistence: Kaspars Daugavinš, Dmitrij Sjomin
     
    35:26
    Nyní ale pro hosty přichází komplikace. Dvě trestné minuty za podražení dostává Ville Lajunen (JOK) a je tady dvojnásobná přesilová hra pro Torpedo.
     
    34:55
    Stále se domácím nedaří přechod přes útočnou modrou čáru a Jokerit se stále v pohodě brání. Karlsson v tomto oslabení svého týmu ještě nemusel zasahovat.
     
    34:29
    Honě špatný začátek přesilové hry z pohledu Torpeda. Nahození u zadního mantinelu sbírají hosté, kteří puk vyhazují přes všechny čáry.
     
    34:00
    Po delší době si jeden z týmů zahraje přesilovou hru. Budou to domácí a to díky podražení, kterým se provinil Peter Regin (JOK).
     
    33:32
    Atte Ohtamaa odchází při přerušení do kabin. Není ale vyloučena tak se zřejmě jedná o nějaký zdravotní problém. Doufejme, že to nebude vážné.
     
    32:52
    Po buly před vlastním brankářem se Jokeritu podařilo získat kotouč a vytlačit soupeře za modrou čáru. Ve středním pásmu ale kralují domácí beci.
     
    32:38
    Henrik Karlsson neudržel střelu jednoho z domácích a Linus Videll se díky tomu dostal k dorážce. U tyče natlačeného brankáře ale nepřekonal a získal tak jen buly v útočném pásmu.
     
    31:56
    Z následného menšího tlaku už domácí vůbec nic nezískali a hostům se daří vyvézt kotouč do neutrální zóny, odkud mohou rozjet vlastní útok.
     
    31:22
    Další ofenzivní akce Torpeda vypadala zajímavěji. Především díky tomu, že Daugavinš ustál dva ataky a potom jen těsně minul spoluhráčovu hokejku nastavenou před brankovištěm.
     
    30:31
    Torpedo se okamžitě pokouší o snížení. Domácí se sice dostali do útočného pásma, avšak Karlssona výrazněji ohrozit nedokázali a následně jim je pískán ofsajd.
     
    29:42
    Domácí v plném počtu.
    29:34 Philip LARSEN - 0:2
     
    29:34
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jenže mé předchozí tvrzení se ukazuje jako mylné! Finský celek totiž ve svých řadách má PHILIPA LARSENA, který se jakožto obránce tentokrát dostal ke střele od modré čáry a plachtícím pokusem překvapil domácího brankáře, který toho asi moc neviděl. Asistence: Brandon Kozun
     
    28:58
    S blížícím se závěrem přesilové hry jsou hosté opět nastěhováni před bránou domácího celku. Na další gólovou šanci to však nevypadá.
     
    28:06
    Hostům se znovu dařilo svírat domácí čtveřici, ale jediná rána od modré čáry nebyla nikterak nebezpečná a puk letí až ke Karlssonovi.
     
    26:59
    Jeden z hostujících hráčů měl na hokejce druhou branku Jokeritu! Rychlou střelu z levého kruhu ale poslal mimo tři tyče!
     
    26:17
    Jedné tvrdé střele od modré čáry sice Proskurjakov čelil, ale s razantním pokusem si poradil a domácí následně vyvezli puk z vlastního pásma.
     
    25:59
    Hostům se až nyní po vhazování ve středním pásmu podařilo proniknout před Proskurjakova. Ten ale pro tuto chvíli nemusel zasahovat.
     
    25:19
    Puk letí znovu až za bránu Henrika Karlssona a oba celky střídají. Tahle přesilová hra v podání Jokeritu je zatím velmi nepovedená.
     
    24:58
    Začátek přesilové hry Jokeritu zatím domácí zvládají a okamžitě vyhazují kotouč až do pásma svého soupeře.
     
    24:42
    Torpedo hrálo pouhou vteřinu v pěti a znovu bude čelit pětiminutové přesilovce soupeře. Trest na 5+20 minut za vražení na hrazení totiž dostává Alexej Pepeljajev (NNO), jenž tvrdě atakoval Kozuna.
     
    24:41
    Domácí v plném počtu.
     
    23:41
    Domácím se podařilo vyvést kotouč do bezpečí. Karlsson sice nemusel zasahovat, ale důležité je, že hráči Nižného Novgorodu mohou vystřídat.
     
    23:17
    Jokerit mohl navýšit vedení! Rychlá souhra dospěla k nahození před bránu, která jeden z hostů posunul k volnému Aaltonenovi, ale ten odkrytou bránu z úhlu netrefil!
     
    22:45
    Po obdržené brance byli domácí opět na chvíli sevřeni ve vlastním pásmu, ale teď již se jim dvakrát podařilo vytlačit soupeře do středního pásma.
    21:58 Philip LARSEN - 0:1
     
    21:58
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskově využitá přesilová hra! Hosté v neutrální zóně našli rozjetého PHILIPA LARSENA, který vlétl do útočného pásma a bleskovou střelou z pravého kruhu poslal puk pod břevno bezmocného Proskurjakova! Nyní už se jedná o branku regulérní a Larsen tak může opravdu slavit. Přesilová hra Jokeritu navíc pokračuje. Asistence: Brandon Kozun, Jesper B. Jensen
     
    21:41
    Hosté v plném počtu.
     
    21:30
    Znovu se hosté poměrně rychle dostali přes střední pásmo a dokázali vyprodukovat střelu. Sražený pokus však končí v ochranné síti.
     
    21:13
    Ještě chvíli se bude hrát ve čtyřech na obou stranách a hosté se pak mohou těšit na tříminutovou přesilovou hru. Nyní ale Karlsson musel zasahovat proti střele z levé strany.
     
    20:36
    Hostům se podařil přechod do útočného pásma, obsadili prostor před Proskurjakovem a slaví úvodní branku zápasu! Brandon Kozun se projel útočným pásmem, nahodil puk na bránu a výborně postavený Philip Larsen usměrnil kotouč z hranice brankoviště do sítě. Učinil tak ale bruslí a gól proto po kontrole u videa není uznán!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina zápasu je za námi a na úvodní branku zatím čekáme. K vidění bylo opravdu hodně vyloučení, ale v tomto vyhecovaném střetnutí se ve skvělém světle ukazují oba brankáři, kteří shodně zlikvidovali několik gólových šancí soupeře. Další třetině začne přibližně v 15:56.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    V samotném závěru první třetiny už se nic nestalo a týmy už pomalu mohou zamířit do kabin. Stav utkání bude po první periodě bezbrankový.
     
    19:41
    Tak pozor! Trest pro finského hráče není jediným. Do kabin totiž odchází Carter Ashton (NNO) a toho už tedy v dnešním utkání neuvidíme. Zámořský hráč se provinil bodnutím špičkou hole a inkasuje trest na 5+20 minut.
     
    19:41
    Dochází ke zmíněnému vyloučení. Jesse Joensuu (JOK) ukazuje na jednoho z domácích, že je ukňouraná slepice, ale trestu na 2+10 minut za zásah do hlavy nebo krku se nevyhne.
     
    18:56
    Torpedo předvedlo obrovský tlak do brankoviště, ale puk přes hradbu těl do brány nedostalo. Následně kotouč mizí ve středním pásmu, ale rozhodčí budou znovu vylučovat. Domácí mají výhodu.
     
    18:49
    Jokerit přežil přesilovou hru domácích bez inkasované branky a nyní už Karlsson přerušuje hru po střele od modré čáry.
     
    18:36
    Hosté v plném počtu.
     
    17:54
    Až teď se domácí dostali do dobré šance! Blesková souhra byla zakončena střelou z mezikruží, kterou však Karlsson skvěle vyrazil levým betonem!
     
    17:25
    Nižnému Novgorodu se zatím přesilová hra vůbec nedaří. Špatná kombinace končí na hokejkách soupeře a Jokerit vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    16:54
    Domácí v plném počtu.
     
    16:36
    Je tady další vyloučení a Torpedo si za chvíli zahraje přesilovou hru. Dvě trestné minuty za nedovolené bránění dostal Niko Kapanen (JOK).
     
    16:27
    Domácí hrají ve čtyřech.
     
    16:18
    Niko Kapanen byl chvíli sám na brankovišti, ale z pravé strany nedokázal protlačit kotouč přes natažený betony Iljy Proskurjakova!
     
    15:53
    Hosté mají velmi dobrý tlak a svírají domácí defenzívu. Bez střelby ale gól rozhodně nedají.
     
    15:18
    Obrovská šance! Pascal Pelletier obdržel přihrávku přes brankoviště a měl před sebou odkrytou bránu. Místo ní však trefil jen boční síť!
     
    14:54
    Ale tohle budou hodně těžké chvilky pro domácí hráče. Za sekání je totiž vyloučen Sergej Kosticyn (NNO) a je tady dvojnásobná přesilovka Jokeritu.
     
    14:45
    Hosté to udělali velmi pěkně, ale střela jednoho z beků končí na blokujícím hráči Torpeda. Domácí vyhazují kotouč z vlastního pásma a nakonec i donutili Karlssona k zákroku.
     
    14:27
    Až nyní se domácí dostali ke kotouči a dochází k onomu vyloučení. Potrestaným mužem je kapitán domácích Alexej Potapov (NNO), který dostává dvě trestné minuty za faul loktem.
     
    13:54
    Finský celek uklidňuje hru pobytem ve vlastním pásmu. Navíc má jeden ze sudích zdviženou pravici a to znamená vyloučení pro Torpedo.
     
    13:20
    Hosté v plném počtu.
     
    12:58
    Henrik Karlsson si poradil i se střelou z mezikruží a hosté následně vyhazují kotouč přes všechny čáry. Tohle už Jokerit zřejmě ustojí.
     
    12:36
    Nižnij Novgorod má velký tlak a Karlsson se musí hodně ohánět, avšak zatím do za pomoci obětavých spoluhráčů brankář Jokeritu zvládá!
     
    11:52
    Jenže hostům se podařilo rychle vyhodit kotouč k Proskurjakovovi a kratičký zbytek přesilové hry čtyř proti třem je u konce. Následuje klasická početní výhoda.
     
    11:20
    Domácí mají první přesilovou hru a hned je to nadějná výhoda čtyř proti třem. Na lavici hanby usedá Pekka Jormakka (JOK), který se provinil hákováním.
     
    11:06
    Vladimir Galuzin se snažil od prokličkovat přes dva hráče, nicméně dále než dva metry od modré čáry se nedostal.
     
    10:24
    Střela domácího hráče z levé strany nešla mezi tři tyče a na druhé straně to už už vypadalo na velkou šanci v podobě přečíslení. Nestalo se tak a útočit mohou opět domácí.
     
    09:52
    Máme tady další vzájemné vyloučení. Za sekání je dvěma trestnými minutami potrestán Alexander Makarov (NNO) a také Tim Kennedy (JOK), jenž soupeři oplácl stejnou mincí.
     
    09:48
    Sergej Kosticyn si sjížděl před bránu, ale přihrávka na něj byla přeci jenom trochu nepřesná. Kotouč končí ve středním pásmu.
     
    09:36
    Jokeritu se znovu podařilo rychle získat kotouč a ten poté záhy letěl na bránu domácího celku. Proskurjakov nahození ze středního pásma schoval pod lapačkou.
     
    08:56
    Aktivní Jokerit dokázal obsadit útočné pásmo, ale jedinou zajímavější střelu od modré čáry zlikvidoval Proskurjakov a po vhazování domácí přebírají kontrolu.
     
    08:20
    Oba týmy hrají v plné počtu.
     
    07:42
    Sledujeme poměrně nezajímavé chvilky. Ani jednomu z týmů se nedaří prodrat do soupeřova pásma a oba vyloučení kohouti se za chvíli vrátí.
     
    06:53
    Buly ve vlastním pásmu vyhrál Jokerit Helsinky, avšak z následné ofenzivní akce finského týmu nebylo nic vážnějšího. Hra se přesouvá do neutrální zóny.
     
    06:33
    Tak to byla megašance Torpeda! Domácí dokázali vystihnout špatnou rozehrávku a jeden z nich se dostal ke střele z mezikruží. Tu Karlsson sice zlikvidoval, ale puk se domácím podařilo nahodit do volného brankoviště. Zde hosté před dojíždějícím Ashtonem odpálili kotouč na icing.
     
    06:20
    Nakonec se ale aspoň vylučuje. Dvě trestné minuty za hrubost dostává Sergej Kosticyn (NNO) i Jere Sallinen (JOK). Hrát se tak bude ve čtyřech.
     
    06:20
    Po zakázaném uvolnění se vhazovalo u Proskurjakova, ale ač získali kotouč domácí, díky výbornému napadání Jokeritu musel brankář domácího celku přerušit hru. Z následné rozmíšky nic velkého nebylo.
     
    05:29
    Na ledě se ukazuje první pětka Nižného Novgorodu a Arťom Aljajev se okamžitě dostal do zajímavé střelecké příležitosti. Karlsson jeho svižnou ránu zlikvidoval.
     
    04:58
    Jokerit se snaží o aktivní přístup a napadání rozehrávky soupeře, ale zatím se finskému týmu nepodařilo získat kotouč do svého držení.
     
    04:37
    Výborný zákrok musel předvést i Ilja Proskurjakov. Obránci Torpeda zaváhali před vlastním brankovištěm a jeden z hostů se dostal o slibné šance. Z mezikruží však mířil jen do ruského brankáře.
     
    03:59
    Z několika soubojů v rohu kluziště vyšli vítězně domácí hráči a Torpedo i díky tomu pomalu obsazuje útočné pásmo.
     
    03:28
    Topi Jaakola tvrdým atakem srazil na led jednoho z domácích, avšak vylučovat se nebude. Ve středním pásmu puk získávají hosté.
     
    02:42
    Obrovská šance domácích! Po ztrátě soupeře ve středním pásmu se za obranou Jokeritu zjevil rozjetý Linus Videll, ale Karlsson si poradil s jeho zakončením i s následným důrazným pokusem o dorážku!
     
    02:35
    Jokerit je na začátku utkání aktivnější a snaží se o zajímavé ofenzivní výpady. Ten další však zastavuje postavení mimo hru, které zpozoroval jeden z čárových rozhodčích.
     
    02:07
    Proskurjakov znovu zasahoval a tentokrát už byl donucen k přerušení hry. Vhazovat se bude po levé ruce domácího gólmana.
     
    01:37
    Jere Sallinen poprvé ohrozil Proskurjakova v bráně Torpeda. Domácí strážce brány kotouč dokázal vyrazit horní částí těla a Nižnij Novgorod přenáší hru do středního pásma.
     
    00:42
    Na druhé straně hned při prvním pokusu domácích musel zasahovat Karlsson. Brankář finského týmu si se slabým nahozením v pohodě poradil.
     
    00:31
    S první ofenzivní akcí přispěchali hostující hráči, avšak po přechodu útočné modré čáry Jokerit kotouč rychle ztratil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Po nástupu domácích hráčů zazněla finská i ruská státní hymna. Vše je připraveno k úvodnímu buly dnešního zápasu!
     
    Hostující hráči již za pískotu nastupují na hrací plochu. Čeká se na příchod domácích, kteří mohou očekávat vřelejší přivítání.
     
    Příjemné sobotní odpoledne! Již za 10 minut nás čeká úvodní buly čtvrtého konferenčního čtvrtfinále KHL mezi Torpedem Nižnij Novgorod a Jokeritem Helsinky. Přeji ničím nerušený hokejový zážitek.
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Proskurjakov (Birjukov) – Jegoršev, Aljajev, Sergijenko, Osipov, Pepeljajev, Budkin, Makarov – Dvurečenskij, Potapov, Kuljomin – Sjomin, Mozer, Daugavinš – Galuzin, Videll, Žerděv – Ashton, Sopin, Kosticyn

    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Larsen, Jensen, Jaakola, Ohtamaa, Kulda, Lajunen – Joensuu, Kozun, Regin – Kennedy, Aaltonen, Sallinen – Kapanen, Pelletier, Jormakka – Rita, Wirtanen, Mäki – Mäkinen

    Rozhodčí: Buturlin, Ravodin – Sivov, Šeljanin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Jokerit dnes bude chtít vyrovnat stav série na 2:2, v Novgorodu to ale bude mít velmi těžké

     
    ZÁPASY V SÉRII

    25.2.2016 Nižnij Novgorod – Jokerit Helsinky 1:0
    Góly: 9' Aljajev

    23.2.2016 Jokerit Helsinky – Nižnij Novgorod 4:3
    Góly: 14' Kapanen, 47' Larsen, 48' Lajunen, 59' Kozun – 13' Kosticyn, 22' Žerděv, 60' Potapov

    21.2.2016 Jokerit Helsinky – Nižnij Novgorod 4:6
    Góly: 22' Joensuu, 26' Hagman, 33' Joensuu, 54' Regin – 15' Žerděv, 17' Žerděv, 25' Daugavinš, 50' Frolov, 53' Sopin, 60' Kuljomin
     
    JOKERIT HELSINKY

    Díky stabilním výkonům nasbíral jediný finský účastník Kontinentální hokejové ligy celkem 108 bodů a v základní části byl díky vítězství v Bobrovově divizi na druhém místě Západní konference. Jeden z nejofenzivnějších celků ligy vstupoval do série z pozice favorita, ale zatím to nějak není ono. Zatím ve všech třech Jokerit prohrával již v první třetině a vždy tak musel dotahovat ztrátu. To se ale povedlo jen v druhém zápase, kdy Jokerit hned dvěma brankami potrestal Daugavinšův pětiminutový trest a poté už utkání ve třetí třetině dotáhl do vítězství. Zatím nejproduktivnějším hráčem helsinského týmu v play-off je Pascal Pelletier, který zaznamenal čtyři asistence.
     
    TORPEDO NIŽNIJ NOVGOROD

    Domácí celek měl sice slabý konec základní části, když prohrál čtyři z posledních šesti zápasů, ale do play-off vstoupilo Torpedo skvěle a proti favorizovanému Jokeritu vede 2:1 na zápasy. Po gólově bohatých zápasech ve finské metropoli se série k dalšímu střetnutí přesunula do Nižného Novgorodu a Torpedo si připsalo nejtěsnější možnou výhru 1:0. V dosavadním průběhu play-off domácí zatím spoléhají především na Nikolaje Žerděva, jenž zaznamenal již tři branky, a na Vladimira Galuzina, který pro své spoluhráče asistencemi připravil už čtyři góly.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu play-off Kontinentální hokejové ligy. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 36. Mozer (Daugavinš, Sjomin), 44. Sjomin, 64. Daugavinš – 22. Larsen (Kozun, Jensen), 30. Larsen (Kozun)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Proskurjakov (Birjukov) – Jegoršev, Aljajev, Sergijenko, Osipov, Pepeljajev, Budkin, Makarov – Dvurečenskij, Potapov, Kuljomin – Sjomin, Mozer, Daugavinš – Galuzin, Videll, Žerděv – Ashton, Sopin, Kosticyn
    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Larsen, Jensen, Jaakola, Ohtamaa, Kulda, Lajunen – Joensuu, Kozun, Regin – Kennedy, Aaltonen, Sallinen – Kapanen, Pelletier, Jormakka – Rita, Wirtanen, Mäki – Mäkinen

    Rozhodčí: Buturlin, Ravodin – Sivov, Šeljanin
    N.Novgorod 4 2 Jokerit
    #1 Neděle 21.02.2016 • 15:00
    Jokerit - N.Novgorod 4:6
    #2 Úterý 23.02.2016 • 17:30
    Jokerit - N.Novgorod 4:3
    #3 Čtvrtek 25.02.2016 • 17:00
    N.Novgorod - Jokerit 1:0
    #4 Sobota 27.02.2016 • 15:00
    N.Novgorod - Jokerit 3:2 po prodl.
    #5 Pondělí 29.02.2016 • 17:30
    Jokerit - N.Novgorod 3:2
    #6 Středa 02.03.2016 • 17:00
    N.Novgorod - Jokerit 3:2
    bahis siteleri