Dynamo Moskva – Soči 1:0 (po pr.) | N.Novgorod – Jokerit 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Jaroslavl 1:0 (kon.)
HC Slovan – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
po prodl.
Torpedo Nižnij Novgorod
3:2 (0:0, 1:2, 1:0 - 1:0) Stav série: 3:1
Jokerit Helsinky
Sobota 27.02.2016, 15:00 • Konovalenko Sports Palace • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:41 Kaspars DAUGAVINŠ - 3:2
     
    63:41
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Pískot je však razantně ukončen, neboť domácí v prodloužení dokonávají obrat ze stavu 0:2 a vítězí! KASPARS DAUGAVINŠ nabral velkou rychlost ve středním pásmu, krátce po přechodu útočné modré čáry obdržel přesnou přihrávkou a poté svižnou ranou se štěstím překonal hostujícího brankáře, který se hodně snažil, ale holí zastavil puk až za brankovou čárou! Bez asistence.
     
    62:04
    Tohle je zbytečná chyba Jokeritu, který jde do čtyř! Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Pekka Jormakka (JOK) a domácí mají velkou šanci na rozhodnutí zápasu!
     
    59:08
    Jeden z domácích se z rohu kluziště propracoval až ke střele z výborné pozice, avšak Karlsson dokázal zasáhnout pravým ramenem! Důležitý zákrok hostujícího gólmana.
     
    57:08
    Tak to byl opravdu neuvěřitelný tlak! Proskurjakov nejprve fantasticky levým betonem zastavil zakončení Joensuua, který mohl střílet do odkryté části brány, a poté si poradil i s dalším pokusem z mezikruží!
     
    56:28
    Hosté byli velmi blízko, ale z hranice brankoviště zakončoval jeden z hráčů Jokeritu těsně vedle brány!
     
    55:17
    Znovu se vylučuje a znovu je to na straně domácího celku. Za podražení je dvěma trestnými minutami "odměněn" Stanislav Jegoršev (NNO).
     
    54:57
    Po ubráněném pětiminutovém oslabení se domácím podařilo výrazně zahrozit. Výbornou přihrávku obdržel Maxim Osipov, který pálil z pravého kruhu, ale svou rychlou střelou trefil jen Karlssona.
     
    52:06
    Jokerit si opět vypracoval obrovský tlak, ale Proskurjakov situaci znovu zvládl. Ruský gólman je dnes skvělý a domácí díky němu vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    51:38
    Po rozmíšce u domácího brankoviště se znovu vylučuje. Potřetí se na levici hanby podívá Sergej Kosticyn (NNO), poprvé je naopak vyloučen Jesse Joensuu. Oba dostávají dvouminutový trest za hrubost.
     
    51:16
    Velký tlak Jokeritu! Proskurjakov ustál tvrdou střelu, dorážku a nakonec i další bombu Kozuna, který netrefil odkrytou část brány!
     
    49:23
    Přesilová hra pro Jokerit Helsinky a hned se jedná o pětiminutovou početní výhodu! Je to neuvěřitelné, ale Alexej Sopin (NNO) je již čtvrtým hráčem, který dostává trest do konce utkání. Tentokrát za faul kolenem.
    43:43 Dmitrij SJOMIN - 2:2
     
    43:43
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Hosté se opravdu hodně diví, Karlsson dokonce rychle vyjel na rozhodčího, ale i přesto je vyrovnáno! Dělovku od modré tentokrát hostující brankář neudržel, důrazný DMITRIJ SJOMIN na brankovišti našel kotouč a dokázal ho přes hromadu těl dotlačit do sítě! Celou situaci hodně dlouho prozkoumával videorozhodčí, který branku doporučil uznat. To je tedy konečný verdikt! Bez asistence.
     
    43:43
    Domácí po obrovském závaru na brankovišti docílili branky, ale celá situace se hodně dlouho zkoumá u videa! Hlavní rozhodčí už jednou ukázal na střed, avšak po protestech hostů se dále zkoumá videozáznam.
     
    39:39
    Máme tady ale další vyloučení do konce utkání! Topi Jaakola (JOK) je dnes třetím hráčem, který putuje předčasně do sprch a věnuje soupeři pětiminutovou přesilovou hru. Přestupkem hostujícího beka bylo sekání.
     
    39:16
    V poslední minutě druhé třetiny dostává dvě trestné minuty za krosček Brandon Kozun (NNO) a Torpedo má skvělou možnost ne vyrovnání!
    35:54 Jevgenij MOZER - 1:2
     
    35:54
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    A domácí přesilovku pět na tři využívají! Henrik Karlsson sice nejprve ustál opravdu obrovský tlak do svého brankoviště, ale poté Torpedo rozjelo rychlou souhru na jejímž konci stále JEVGENIJ MOZER, který střílel do odkryté brány! Asistence: Kaspars Daugavinš, Dmitrij Sjomin
     
    35:26
    Nyní ale pro hosty přichází komplikace. Dvě trestné minuty za podražení dostává Ville Lajunen (JOK) a je tady dvojnásobná přesilová hra pro Torpedo.
     
    34:00
    Po delší době si jeden z týmů zahraje přesilovou hru. Budou to domácí a to díky podražení, kterým se provinil Peter Regin (JOK).
    29:34 Philip LARSEN - 0:2
     
    29:34
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jenže mé předchozí tvrzení se ukazuje jako mylné! Finský celek totiž ve svých řadách má PHILIPA LARSENA, který se jakožto obránce tentokrát dostal ke střele od modré čáry a plachtícím pokusem překvapil domácího brankáře, který toho asi moc neviděl. Asistence: Brandon Kozun
     
    26:59
    Jeden z hostujících hráčů měl na hokejce druhou branku Jokeritu! Rychlou střelu z levého kruhu ale poslal mimo tři tyče!
     
    24:42
    Torpedo hrálo pouhou vteřinu v pěti a znovu bude čelit pětiminutové přesilovce soupeře. Trest na 5+20 minut za vražení na hrazení totiž dostává Alexej Pepeljajev (NNO), jenž tvrdě atakoval Kozuna.
     
    23:17
    Jokerit mohl navýšit vedení! Rychlá souhra dospěla k nahození před bránu, která jeden z hostů posunul k volnému Aaltonenovi, ale ten odkrytou bránu z úhlu netrefil!
    21:58 Philip LARSEN - 0:1
     
    21:58
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskově využitá přesilová hra! Hosté v neutrální zóně našli rozjetého PHILIPA LARSENA, který vlétl do útočného pásma a bleskovou střelou z pravého kruhu poslal puk pod břevno bezmocného Proskurjakova! Nyní už se jedná o branku regulérní a Larsen tak může opravdu slavit. Přesilová hra Jokeritu navíc pokračuje. Asistence: Brandon Kozun, Jesper B. Jensen
     
    20:36
    Hostům se podařil přechod do útočného pásma, obsadili prostor před Proskurjakovem a slaví úvodní branku zápasu! Brandon Kozun se projel útočným pásmem, nahodil puk na bránu a výborně postavený Philip Larsen usměrnil kotouč z hranice brankoviště do sítě. Učinil tak ale bruslí a gól proto po kontrole u videa není uznán!
     
    19:41
    Tak pozor! Trest pro finského hráče není jediným. Do kabin totiž odchází Carter Ashton (NNO) a toho už tedy v dnešním utkání neuvidíme. Zámořský hráč se provinil bodnutím špičkou hole a inkasuje trest na 5+20 minut.
     
    19:41
    Dochází ke zmíněnému vyloučení. Jesse Joensuu (JOK) ukazuje na jednoho z domácích, že je ukňouraná slepice, ale trestu na 2+10 minut za zásah do hlavy nebo krku se nevyhne.
     
    17:54
    Až teď se domácí dostali do dobré šance! Blesková souhra byla zakončena střelou z mezikruží, kterou však Karlsson skvěle vyrazil levým betonem!
     
    16:36
    Je tady další vyloučení a Torpedo si za chvíli zahraje přesilovou hru. Dvě trestné minuty za nedovolené bránění dostal Niko Kapanen (JOK).
     
    16:18
    Niko Kapanen byl chvíli sám na brankovišti, ale z pravé strany nedokázal protlačit kotouč přes natažený betony Iljy Proskurjakova!
     
    15:18
    Obrovská šance! Pascal Pelletier obdržel přihrávku přes brankoviště a měl před sebou odkrytou bránu. Místo ní však trefil jen boční síť!
     
    14:54
    Ale tohle budou hodně těžké chvilky pro domácí hráče. Za sekání je totiž vyloučen Sergej Kosticyn (NNO) a je tady dvojnásobná přesilovka Jokeritu.
     
    14:27
    Až nyní se domácí dostali ke kotouči a dochází k onomu vyloučení. Potrestaným mužem je kapitán domácích Alexej Potapov (NNO), který dostává dvě trestné minuty za faul loktem.
     
    11:20
    Domácí mají první přesilovou hru a hned je to nadějná výhoda čtyř proti třem. Na lavici hanby usedá Pekka Jormakka (JOK), který se provinil hákováním.
     
    09:52
    Máme tady další vzájemné vyloučení. Za sekání je dvěma trestnými minutami potrestán Alexander Makarov (NNO) a také Tim Kennedy (JOK), jenž soupeři oplácl stejnou mincí.
     
    06:33
    Tak to byla megašance Torpeda! Domácí dokázali vystihnout špatnou rozehrávku a jeden z nich se dostal ke střele z mezikruží. Tu Karlsson sice zlikvidoval, ale puk se domácím podařilo nahodit do volného brankoviště. Zde hosté před dojíždějícím Ashtonem odpálili kotouč na icing.
     
    06:20
    Nakonec se ale aspoň vylučuje. Dvě trestné minuty za hrubost dostává Sergej Kosticyn (NNO) i Jere Sallinen (JOK). Hrát se tak bude ve čtyřech.
     
    04:37
    Výborný zákrok musel předvést i Ilja Proskurjakov. Obránci Torpeda zaváhali před vlastním brankovištěm a jeden z hostů se dostal o slibné šance. Z mezikruží však mířil jen do ruského brankáře.
     
    02:42
    Obrovská šance domácích! Po ztrátě soupeře ve středním pásmu se za obranou Jokeritu zjevil rozjetý Linus Videll, ale Karlsson si poradil s jeho zakončením i s následným důrazným pokusem o dorážku!

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 36. Mozer (Daugavinš, Sjomin), 44. Sjomin, 64. Daugavinš – 22. Larsen (Kozun, Jensen), 30. Larsen (Kozun)


    Torpedo Nižnij Novgorod: Proskurjakov (Birjukov) – Jegoršev, Aljajev, Sergijenko, Osipov, Pepeljajev, Budkin, Makarov – Dvurečenskij, Potapov, Kuljomin – Sjomin, Mozer, Daugavinš – Galuzin, Videll, Žerděv – Ashton, Sopin, Kosticyn
    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Larsen, Jensen, Jaakola, Ohtamaa, Kulda, Lajunen – Joensuu, Kozun, Regin – Kennedy, Aaltonen, Sallinen – Kapanen, Pelletier, Jormakka – Rita, Wirtanen, Mäki – Mäkinen

    Rozhodčí: Buturlin, Ravodin – Sivov, Šeljanin
    N.Novgorod 4 2 Jokerit
    #1 Neděle 21.02.2016 • 15:00
    Jokerit - N.Novgorod 4:6
    #2 Úterý 23.02.2016 • 17:30
    Jokerit - N.Novgorod 4:3
    #3 Čtvrtek 25.02.2016 • 17:00
    N.Novgorod - Jokerit 1:0
    #4 Sobota 27.02.2016 • 15:00
    N.Novgorod - Jokerit 3:2 po prodl.
    #5 Pondělí 29.02.2016 • 17:30
    Jokerit - N.Novgorod 3:2
    #6 Středa 02.03.2016 • 17:00
    N.Novgorod - Jokerit 3:2
    bahis siteleri