Columbus – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Tampa – Philadelphia 1:3 (kon.) | St. Louis – Anaheim 5:2 (kon.)
Dallas – Chicago 5:2 (kon.) | Calgary – Arizona 1:4 (kon.) | Boston – NY Islanders 3:1 (kon.)
Buffalo – Carolina 3:2 (po pr.) | Detroit – NY Rangers 3:2 (po pr.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Pittsburgh Penguins
Sobota 12.03.2016, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobré ráno všem příznivcům kanadskoamerické NHL! Nejlepší hokejová liga nabízí další várku zápasů. V jednom z nich přivítá od jedné hodiny ráno Columbus Blue Jackets Pittsburgh Penguins! Textovým přenosem Vás provede Tomáš Kubečka. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek.
     
    Pittsburgh Penguins

    Penguins se po zpackaném startu sezóny prodrali na pozice zaručující účast ve vyřazovacích bojích. Tučňáci nabrali střídavou formu. Jedno utkání zvládnou a druhé prohrají. Naposledy zvítězil Pittsburgh na ledě New Jersey jednoznačně 6:1 a poté nezvládl utkání na ledě Barclays Center a New Yorku Islanders podlehl 2:1! Nejproduktivnějším hráčem Tučňáků zůstává Sidney Crosby.
     
    Columbus Blue Jackets

    To pro Columbus už je sezóna ztracená. Modrokabátníci jsou až na čtrnáctém místě Východní konference a postup do play-off už je spíše v mezích nereálných. Také Columbus střídá výhry a porážky jako na běžícím páse. Nejprve prohráli Blue Jackets s Philadelphií vysoko 6:0, a poté na svém ledě přestříleli Detroit 5:3! Nejproduktivnějším hráčem Columbusu je Cam Atkinson!
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně

    Pittsburgh – Columbus 5:2
    Columbus – Pittsburgh 2:1 v prodloužení
    Pittsburgh – Columbus 1:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Jones, Murray, Savard, Goloubef, Prout, Tjutin – Atkinson, Dubinsky (A), Jenner (A) – Foligno (C), Wennberg, Hartnell – Clarkson, Karlsson, Calvert – Boll, Campbell, Bourque

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Murray) – Letang, Määttä, Dumoulin, Daley, Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Kunitz (A) – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Fehr, Cullen, Wilson – Rust, Bonino, Kühnhackl

    Rozhodčí: Meier, Walsh – Miller, Mach.
     
    Jak už je za oceánem zvykem, začne dnešní utkání o několik minut později oproti plánovanému začátku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Sidney Crosby byl úspěšný na úvodním vhazování. Penguins se okamžitě hnali vpřed, nicméně Murray za brankou získal kotouč pro Columbus.
     
    00:23
    A právě Murray se vydal vpřed s kotoučem na hokejce. Domácí obránce však příliš váhal a jeden ze spoluhráčů mu přejel do ofsajdu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    01:00
    Kessel a Malkin postupovali proti jedinému obránci Columbusu. Kessel volil přihrávku na svého spoluhráče, nicméně bránící hráč se položil na led a přihrávku zastavil.
     
    01:35
    Uvidíme první přesilovou hru! Bobrovskij si neporadil s rozehrávkou a poslal puk mezi diváky. Tučňáci dostávají na začátku utkání možnost hry v početní převaze.
     
    02:00
    Kotouč je u branky Penguins. Jones vyhodil puk podél hrazení. Tučňáci zatím nemohou v útočném pásmu založit přesilovkový vzorec.
     
    02:30
    Ke střele se odhodlal Jevgenij Malkin. Před domácím brankářem clonil Kessel, nicméně Bobrovskij nadvakrát zneškodnil první větší šanci Pittsburghu.
     
    03:10
    Jeden z domácích hráčů ztratil hůl a Pens rázem hráli proti trojici domácích. Ke střele se v dobré pozici dostal Sidney Crosby, jenže bez přípravy netrefil branku.
     
    03:35
    Domácí v plném počtu.
     
    04:08
    Fehr vybruslil s pukem zpoza branky, ale našel jen hůl Goloubefa. Domácí obránce si však při rozehrávce počínal zbrkle a vyhodil puk na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před domácí branku.
     
    04:46
    Obrovská šance Penguins! Cole nabil na modré čáře Schultzovi a Bobrovskij jeho ránu vyrazil pouze nad sebe! Kotouč se naštěstí pro domácí nesnesl za brankovou čáru!
     
    05:05
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ale na druhé straně už to brankou končí! Domácí přečíslili Pittsburgh a Jared Boll našel přihrávkou před branku GREGORYHO CAMPBELLA, jež měl snadnou práci. Asistence: Jared Boll, Rene Bourque.
    05:05 Gregory CAMPBELL - 1:0
     
    05:22
    Columbus vstřelená branka pořádně nabudila! Domácí se znovu dostali před Fleuryho a po závaru před brankou skončil kotouč na tyči! Dubinsky už v těžké pozici nezvládl dorážku!
     
    06:03
    Fleury si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce! Na branku Pittsburghu vyslal prudkou střelu zápěstím Calvert, ale trefil jen prostor, kde stál připravený Fleury.
     
    06:07
    Foligno zkusil štěstí hned ze vhazování! Domácí útočník jen lehce ťukl do padajícího puku a Fleury raději jeho projektil přikryl lapačkou. Vhazování se bude opakovat.
     
    07:08
    Malkin a Kessel motali hlavy domácím zadákům. Ruský bohatýr našel svého spoluhráče na modré čáře, ale Kessel si nepohlídal zpracování a přišel o puk.
     
    07:48
    Crosby nabral rychlost na levém křídle a protáhl se před domácí klec! Bobrovskij ránu zápěstím hostujícího kapitána vyrazil před sebe a o zbytek už se postarala obrana.
     
    08:24
    Pittsburgh se znovu dostává do tempa! Na branku Columbusu se nyní valí jeden útok za druhým. Bobrovskij musí zůstat v pozoru!
     
    08:48
    A hra před brankou Columbusu zůstane i po zakázaném uvolnění. Campbellovo vyhození netečoval nikdo v bílém. Vhazovat se bude před brankou Columbusu.
     
    09:07
    Hörnqvist spěchal vpřed, nicméně přes modrou čáru mu příliš brzy přejel Kunitz. Další akci Penguins tedy brzdí postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    09:39
    Rust se prodral do útočného pásma. Na pravé straně se mu nabízel rozjetý spoluhráč, nicméně Rust vzal odpovědnost na sebe a trefil jen padajícího obránce.
     
    10:18
    Foligno se obtočil kolem branky Pittsburghu a vybruslil si do rohu kluziště. Poté z otočky nahodil puk na branku a Fleury jeho střelecký pokus vytěsnil betonem.
     
    10:58
    Na druhé straně pálil z mezikruží Wilson. Jeho ránu zápěstím zastavila obětavá obrana Columbusu. Bobrovskij tentokrát vůbec nemusel zasahovat.
     
    11:25
    Po dlouhé době se hra přerušuje. Fleury raději podržel v rukavici kotouč po nepříjemné střele Jonese. Columbus zatím zkouší štěstí z hodně ostrých úhlů.
     
    11:43
    Sidney Crosby držel puk v rohu kluziště. Na pomoc mu přijel Kunitz, který příliš prudkou přihrávkou vyhrál spoluhráče za modrou čáru.
     
    12:20
    Letang diagonální přihrávkou našel čepel Bonina, jež si puk potáhl za modrou čáru, srovnal si jej a střelou zápěstím prověřil domácího brankáře. Bobrovskij si počínal jistě.
     
    12:40
    Nyní zakončují z těžkých pozic hosté. Dumoulin pálil z ostrého úhlu od mantinelu. Jeho rána se od jednoho z obránců odrazila mezi diváky. Vhazovat se bude před domácím brankářem.
     
    13:02
    V rohu kluziště se strhla dnešní první potyčka! Zápasy dnešních soupeřů jsou hodně vyhecované. Hodně aktivní byli Bonino a Bourque! Uvidíme, jak sudí rozdělí tresty!
     
    13:02
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Bourque – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Boll – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Bonino – 2 min., hrubost).
     
    13:20
    Penguins nezačínají přesilovou hru zrovna dobře. Kotouč už podruhé míří do obranného pásma Pittsburghu. Domácí se skvěle brání.
     
    14:07
    Letang si na modré čáře vyměnil přihrávku s Malkinem a poté vyslal jedovatou ránu. Kotouč letěl těsně nad ledem a nakonec zaduněl o zadní mantinel.
     
    14:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Pittsburgh využívá přesilovou hru! Malkin a Letang si zopakovali souhru z předchozí akce a právě KRIS LETANG propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Jevgenij Malkin, Phil Kessel.
    14:23 Kris LETANG - 1:1
     
    15:13
    Cullen bojoval o puk v rohu útočného pásma. Proti přesile obránců však neustál tvrdý souboj a domácí mohou na malou chvíli uklidnit hru.
     
    15:37
    Columbus se nikam nežene. Domácí opět ztratili kotouč ve středním pásmu a po nahození jen odjeli střídat. Penguins jsou v tuto chvíli lepším týmem.
     
    16:03
    Jenže Columbus dostává skvělou možnost na vyrovnání obrazu hry! Domácí si totiž zahrají přesilovou hru! Dvě minuty za hru vysokou holí odpyká Määttä!
     
    16:22
    Ale Columbus nezačíná zrovna dobře. Murray na modré čáře neudržel kotouč a musí za ním spěchat až do vlastní třetiny. Hosté mezitím střídají.
     
    17:15
    Foligno prudkou přihrávkou znovu vyhnal spoluhráče mimo útočnou třetinu. Tučňákům se zatím daří eliminovat palebné pozice domácích hráčů.
     
    17:49
    Foligno měl spoustu času na střelu z pravého křídla. Střela zápěstím domácího útočníka trefila pouze brusli hostujícího Daleyho.
     
    18:03
    Hosté v plném počtu.
     
    18:28
    Hagelin přihrál do středu hřiště Malkinovi, který byl však příliš rychlý a nechal puk za sebou. Hosté se nyní připravili o dobrou střeleckou možnost.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:24
    Dubinsky předložil kotouč na modrou čáru Savardovi, jež jej nepříjemně nahodil na branku Pittsburghu. Před Fleurym stál Foligno, ale ten už puk nezasáhl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí! Optickou převahu si v úvodní dvacetiminutovce vytvořil Pittsburgh, ale na světelné tabuli svítí dvě jedničky! Skóre utkání otevřel po skvěle sehraném přečíslení Campbell! Pittsburghu se však podařilo srovnat krok díky brance v početní převaze, kdy Letang střelou od modré vymetl horní roh branky! Do šaten se proto odchází za stavu 1:1!
     
    Střely na branku: 8 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí. Jejich útok zastavila sražená střela. Letang může potáhnou kotouč podél mantinelu vpřed.
     
    20:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je start jako hrom! Pittsburgh využil zaváhání domácího celku při rozehrávce! Crosbyho rána zamířila mimo branku, ale po krátké šermované se puk dostal ke CHRISI KUNITZOVI, jež zavěsil do odkryté branky! Asistence: Patric Hörnqvist, Sidney Crosby.
    20:45 Chris KUNITZ - 1:2
     
    21:34
    Na druhé straně se ke střele odhodlal Savard. Jeho ránu Fleury po celou dobu dobře viděl a bez problémů ji zneškodnil. Fleury zatím chytá s jistotou.
     
    21:48
    Cullen bojoval o puk za brankou domácího celku. Hostující útočník stál proti přesile obránců Columbusu a Murray jej nakonec o puk dokázal obrat.
     
    22:07
    Kühnhackl se středem pásma prodral až před branku a snažil se trefit padající puk. Bobrovskij jeho ránu z těsné blízkosti vyrazil reflexivním zákrokem betonem!
     
    22:58
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Také hosté se nevyvarovali chybičky v defenzivě! CAM ATKINSON dostal přihrávku na modrou čáru, vrhl se před Fleuryho a krásnou kličkou zasunul puk za brankovou čáru! Asistence: Ryan Murray, Gregory Campbell.
    22:58 Cam ATKINSON - 2:2
     
    23:35
    Dubinsky se vytočil zpoza branky a zkoušel překvapit Fleuryho střelou z bekhendu. Hostující brankář udržel beton na ledu a nepustil domácí do vedení.
     
    24:10
    Malkin nabral rychlost na levém křídle. Kessel však nebyl dostatečně trpělivý a přejel přes modrou čáru. Rozhodčí píská postavení mimo hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    24:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins se znovu dostávají do vedení! Už se zdálo, že Bobrovskij ustojí obrovský závar před brankovištěm, ale CARL HAGELIN se zorientoval ze všech nejlépe a oslavil svůj návrat brankou! Asistence: Phil Kessel, Trevor Daley.
    24:47 Carl HAGELIN - 2:3
     
    25:32
    Bobrovskij si musel dávat dobrý pozor! Před brankou Columbusu poskakoval kotouč od jedné hokejky ke druhé, ale nikdo z bruslařů na ledě jej neusměrnil za záda domácího brankáře.
     
    25:56
    Bobrovskij se vydal pomoci obráncům s rozehrávkou za branku, nicméně napálil jen jednoho z hostujících útočníků. Naštěstí pro něj hosté netrefili branku.
     
    26:34
    Atkinson znovu pelášil sám na Fleuryho, ale hostující brankář se tentokrát položil na led a skvělým vypíchnutím hokejkou vzal soupeři takřka jistý gól!
     
    27:15
    Hraje se v neskutečném tempu! Před brankou Columbusu dotíral švédský útočník Hörnqvist. Tomu chyběly centimetry, aby dokázal procpat puk před branku.
     
    27:29
    Hagelin přišel k další šanci jako slepý k houslím! K navrátilci do dresu Penguins se kotouč odrazil mezi kruhy a Hagelin okamžitě prověřil domácího brankáře. Bobrovskij puk udržel v lapačce.
     
    28:08
    Crosby zachytil rozehrávku Columbusu za brankou a ihned předložil kotouč Boninovi. Ten bez přípravy mířil na bližší tyč, ale obránce jeho ránu zastavil.
     
    28:36
    Penguins v posledních minutách kralují dění na ledě! Bobrovskij si musel připsat další dobrý zákrok. Tentokrát jeho pozornost prověřil rozjetý Kühnhackl!
     
    29:13
    Wilson si předával kotouč s Rustem. Druhý jmenovaný chtěl puk ještě jednou vrátit, nicméně Hartnell mu jej vypíchl a poslal puk do středního pásma.
     
    29:48
    Bobrovskij dlouho nevěděl, kde je puk. Ten se z ničeho nic vynořil před brankou Blue Jackets. Domácí obránci zabránili hostujícím útočníkům v zakončení.
     
    30:25
    Hagelin nahazoval od modré čáry na rozjetého Crosbyho. Druhý jmenovaný se k puku vůbec nedostal, jelikož přihrávku skvěle přečetl Savard.
     
    30:57
    Kessel se prodíral vpřed podél hrazení. Na druhé straně spěchal dopředu Hagelin, který přejel modrou čáru příliš brzy. Po postavení mimo hru se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    31:13
    Foligno si ukousl příliš velké sousto a už nestačil dojet kotouč, který si sám nahodil do rohu útočného pásma. Savard však udržel puk pro domácí celek.
     
    31:47
    Hra se znovu přerušuje. Rozhodčí si všiml přihrávky rukou a posílá hru do středního pásma. Columbus se ne a ne prodrat před Fleuryho.
     
    32:06
    Letang nahazoval puk od modré čáry. Jeho úmysl skvěle přečetl Jones, který se mu obětavě položil do rány a zastavil kotouč v cestě na branku.
     
    32:45
    Domácí prostě nejsou ve své kůži. Murray posílal dopředu prudký kotouč, na který si nesjel nikdo v modrém dresu. Puk zamířil na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude v obranném pásmu domácích.
     
    33:04
    Murray dostal pobídku do dobré pozice, ale ještě vylepšil situaci pro Hartnella. Druhý jmenovaný pálil bez přípravy do horního rohu, ale puk se zastavil až ve Fleuryho lapačce.
     
    33:23
    Na druhou stranu pospíchal Rust. Jeho ránu Bobrovskij kryl vyrážečkou. Domácí brankář si skvěle pohlídal mezírku mezi ramenem a tyčí.
     
    34:17
    Crosby vybídl žabičkou ke střele Kühnhackla. Druhý jmenovaný se s vervou opřel do padajícího kotouče. Jeho rána však pouze zaduněla o zadní mantinel.
     
    34:36
    Domácí jsou hodně frustrovaní! Po postavení mimo hru hostujícího celku se strhla drobná roztržka, kterou rozhodčí ihned rozehnali. Vše se obejde bez trestu.
     
    35:20
    Calvert chtěl Fleuryho překvapit střelou z ostrého úhlu. Hostující brankář si pohlídal prostor u pravé tyče své branky a slabou střelu bez potíží vyrazil do rohu.
     
    35:37
    Ještě jeden zásah musel předvést Fleury! Domácí nyní sevřeli Penguins před jejich branku, ale Fleury ani na podruhé nezklamal a schoval v rukavici nahození od mantinelu.
     
    35:40
    Columbus si zahraje další přesilovou hru! Sidney Crosby si odpyká dvě minuty za zdržování hry!
     
    36:13
    Hagelin zboural v rohu obranného pásma Jonese. Domácí obránce poté přilehl kotouč a rozhodčí se raději rozhodl pro přerušení hry. Vhazovat se bude v útočném pásmu Columbusu.
     
    36:28
    Murray si připravil puk na modré čáře a vypálil. Jeho rána prolétla shlukem těl před Fleurym, hostující brankář nemohl nic vidět, ale nějakým způsobem zamezil puk v cestě do branky!
     
    37:06
    Murray neudržel puk před modrou čárou a hosté jej dokonce vyvezli až do útočné třetiny. Domácím se krátí čas do Crosbyho návratu na led.
     
    37:40
    Hosté v plném počtu.
     
    38:01
    Atkinson pospíchal za dlouhou přihrávkou do útočného pásma, ale Fleury si zahrál na fotbalového kolegu Neuera a skvělým citem pro hru vyrazil z branky a odpálil puk do bezpečí!
     
    38:35
    Přichází další vyloučení! Do čtyř tentokrát půjdou hokejisté Columbusu! Dvě minuty za nedovolené bránění si odsedí Bourque!
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:12
    Schultz nahodil puk na branku Columbusu. Bobrovskij jeho ránu zápěstím neudržel, nicméně nikdo v bílém se nedostal včas k odraženému puku.
     
    39:52
    Dubinsky vyrazil s pukem až do středního pásma. Hosté už ve druhé třetině branku domácího Columbusu podle všeho neohrozí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Skončila nám druhá třetina nesmírně zajímavého utkání! Pittsburgh se hned v jejím úvodu ujal vedení, když se prosadil Kunitz! O dvě minuty však miska vah znovu vyvážil Atkinson, který krásně zakončil samostatný únik! Vedení na stranu Tučňáků opět strhl Hagelin! Navrátilec po zranění se nejrychleji zorientoval na brankovišti. Do poslední třetiny navíc Penguins vstoupí v početní převaze. Po čtyřiceti minutách je stav 2:3!
     
    Střely na branku: 16 – 26
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Do třetí třetiny lépe vstoupili domácí. Penguins okamžitě zakládají útočnou akci. Pittsburgh hraje v početní převaze.
     
    40:35
    Domácí v plném počtu.
     
    41:06
    Bobrovskij vyhodil kotouč po mantinelu do středního pásma, kde nebyl nikdo v modrém a Dumoulin může zahájit další akci svého celku.
     
    41:40
    Kessel jen protečoval puk do útočného pásma. Nikdo v bílém se v tom prostoru však nepohyboval a Savard bez problémů rozehrál do křídla.
     
    42:18
    Letang nahazoval od modré čáry. Vložit hůl do dráhy letu kotouče se ještě snažil Sidney Crosby, ale kapitán Pittsburghu úplně minul branku.
     
    42:55
    Až nyní se hra poprvé v poslední dvacetiminutovce přerušuje. Cole napálil puk na branku Columbusu a Bobrovskij raději podržel kotouč v lapačce.
     
    43:12
    Dubinsky ujel Hagelinovi na levém křídle, ale za modrou čárou už na něj čekal Daley, který jej šikovným vypíchnutím připravil o kotouč. Pittsburghu toto naprosto stačí.
     
    43:42
    Rene Bourque se odhodlal ke střele zápěstím. Do jeho pokusu se obětavě položil Cole, od nějž se puk vymrštil mezi diváky. Hala je naprosto tichá.
     
    44:17
    Schultz poslal kotouč podél mantinelu přes všechny čáry. Po zakázaném uvolnění Pittsburghu se hra vrátí před Fleuryho. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    44:38
    Rust se málem prodral za zdánlivě ztraceným kotoučem! Domácí obránci jej vzali do kleští a Rust se poté poroučel k zemi. Bobrovskij ve zmatku raději přikryl kotouč a zastavil hru.
     
    45:07
    Murray předložil puk Wennbergovi. Ten si kotouč srovnal a zkusil vypálil z ostrého úhlu. Jeho nahození zápěstím srazil Rust do ochranné sítě. Vhazovat se bude před Fleurym.
     
    45:23
    Atkinson si dlouho hrál s pukem na čepeli. Poté vymyslel překvapivou střelu, která prolétla jednomu z hráčů Penguins mezi bruslemi, ale od Bonina se odrazila do ochranné sítě.
     
    46:10
    Po dalším zakázaném uvolnění Pittsburghu se hra vrátí před Fleuryho. Domácí v posledních minutách přidali plyn a hosté se nemohou vymanit z vlastní třetiny.
     
    46:35
    Kessel nahodil puk do otevřeného prostoru. U volného kotouče byl nejrychleji Bonino, ale ani on si neporadil s přesilou obránců a raději odjel na střídačku.
     
    47:15
    Campbell vybojoval kotouč v souboji za brankou. Columbus může založit další útok. Domácí se zatím ke střelám dostávají jen velmi těžko.
     
    47:28
    Savard v rohu kluziště skolil parádním hitem Dumoulina! Hostující obránce se z ledu sbíral hodně ztěžka, ale Savard jej trefil čistým způsobem! Tohle by Columbus mohlo nakopnout!
     
    48:03
    Atkinson se už málem znovu hnal sám na Fleuryho! Na poslední chvíli před ním na modré čáře zametl kotouč do bezpečí vracející se Wilson.
     
    48:51
    Cole naivně pálil do padajícího obránce. Obránce Penguins dostal šanci na reparát, který však nesložil! Nicméně hosté stále zůstávají u puku.
     
    49:32
    Na druhé straně dostal do dobré pozice nabito Jones! Jeho ránu srazil jeden z obránců před Fleurym, který měl absolutně zakrytý výhled.
     
    50:06
    Hagelin bez přípravy nahodil puk na branku a Bobrovskij musel rychle do rozkleku. Domácí brankář naštěstí pro Columbus vyrazil puk do rohu a stále drží šance svého týmu na zvrat.
     
    50:23
    Po zásahu Fehra vyletěl kotouč mezi diváky. Rozhodčí však viděl teč a nařizuje pouze vhazování před brankou hostujícího celku.
     
    51:15
    Calvert dostal dobrou přihrávku do jízdy mezi kruhy a okamžitě vyslal jedovatou střelu. Fleury stačil cuknout ramenem a vyrazil puk do bezpečí.
     
    51:47
    Obrovská šance na vyrovnání! Právě Calvert pálil zápěstím z levého kruhu a Fleury puk vyrazil jen k dojíždějícímu Savardovi, jež jej natlačil pouze pod ležícího brankáře Pittsburghu!
     
    52:11
    Campbell mohl pálit bez přípravy, ježe ještě volil převzetí puku, což byla chyba, jelikož autor úvodní branky dnešního utkání neudržel puk v útočném pásmu.
     
    52:36
    Na druhé straně se musel Bobrovskij cítit jako ve svěrací kazajce. Padající Rust jej zatlačil do branky a ani jeden z hokejistů se z klece nemohl vyprostit!
     
    53:01
    Hagelin má stále spoustu energie! Hostující útočník znovu předvedl úctyhodný sprinterský výkon a málem dohnal kotouč ještě před domácím gólmanem.
     
    53:45
    Fleury nedokázal rozehrát přesně. Hostující brankář našel jen Savarda, který zatáhl puk za branku, kde jej o něj připravil Sidney Crosby.
     
    54:19
    Bonino nahodil puk do útočného pásma a odjel střídat. Ani jeden z týmů nemá ve třetí třetině skvělé střelecké statistiky, avšak diváci se nenudí!
     
    54:46
    Máme tady další potyčku! Před brankou Columbusu se utvořily dvojice, které s to mezi sebou rozdaly! Hodně aktivní byl Dumoulin, který si ještě vychutnává vítězná gesta!
     
    54:46
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Hartnell – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kühnhackl – 2 min., sekání).
     
    55:09
    Murray si nabruslil do středu kluziště a vyslal dělovku příklepem. Fleury se za jeho pokusem jen ohlédl. Kotouč zamířil mimo branku Pittsburghu!
     
    55:27
    Nyní už hostující brankář musel zasahovat! Fleury dnes chytá opravdu jistě a nyní si připsal důležitý zákrok proti střele Atkinsona.
     
    56:12
    Foligno se snažil zasunout puk do opuštěné branky Penguins! Otočka kolem branky mu však nevyšla podle představ a domácí útočník poslal v kleče kotouč mimo dosah svých spoluhráčů.
     
    56:21
    Jones měl spoustu času na zakončení! Jeho ránu Fleury dobře viděl po celou dobu a kotouč mířící do horního rohu branky vyrazil nad branku.
     
    57:07
    Crosby zpoza branky našel rozjetého Fehra, jež měl před sebou pouze brankáře Columbusu, ale ten dobrým zákrokem vyrazil puk nad branku.
     
    57:43
    Domácím utíká čas stále rychleji a rychleji. Columbus kombinuje na vlastní polovině, avšak útočné pásmo je pro něj zatím zakletým územím. Pittsburgh skvěle brání modrou čáru.
     
    58:14
    Daley jen poslal kotouč do útočného pásma a zacouval zpátky na modrou čáru. Hosté už jen vyčkávají na tvořivost domácího celku.
     
    58:22
    Bobrovskij míří na střídačku! Columbus zkouší v závěru utkání štěstí v šesti bruslařích na ledě!
     
    59:17
    Jones neudržel puk na modré čáry, avšak Crosby nahozením ze středního pásma nedokázal zamířit do odkryté branky.
     
    59:56
    Hagelin vyhazoval z vlastního obranného pásma přes celé hřiště. Kotouč z jeho hole mířil do opuštěné klece, ale nakonec ji o malinkatý kousíček minul. Čtyři vteřiny před koncem se bude vhazovat před Fleurym!
     
    59:56
    Kouč Columbusu si ještě vyžádal oddechový čas! Za čtyři vteřiny se už sice nedá vymyslet žádná krásná kombinace, ale na střelu to bohatě stačí!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Pittsburgh Penguins vítězí na ledě Columbusu Blue Jackets 3:2 a získává důležité dva body v boji o postup do vyřazovacích bojů! Brankový účet dnešního zajímavého utkání otevřel v šesté minutě Campbell, který zakončil parádně sehrané přečíslení! Ještě před koncem první třetiny bylo vyrovnáno! Tvrdým průstřelem propálil domácího brankáře Letang! Na začátku druhé třetiny se Pittsburgh dokonce dostal do vedení, když se prosadil Kunitz! O dvě minuty později však se samostatným únikem parádně naložil Atkinson a vyrovnal tak na 2:2! Vítěznou branku Pittsburghu obstaral o další dvě minuty později navrátilec po zranění Hagelin! Švédský hokejista se nejlépe zorientoval na brankovišti a vystřelil Tučňákům dva body! Třetí třetina už moc šancí nepřinesla. Columbus byl sice aktivnější, ale veškeré možnosti ztroskotaly na Fleurym! Brankář Pittsburghu dnes vychytal své 350. vítězství v NHL!
    Brankář Pittsburghu Fleury dnes výrazně vypomohl svému týmu a vychytal svou 350. výhru v NHL!

     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Carl Hagelin (PIT) 1+0
    2. Gregory Campbell (CBJ) 1+1
    3. Kris Letang (PIT) 1+0
    Sidney Crosby má výtečnou formu!

     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 18 205 diváků!
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:50:34)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 6. Campbell (Boll, Bourque), 23. Atkinson (Murray, Campbell) – 15. Letang (Malkin, Kessel), 21. Kunitz (Hörnqvist, Crosby), 25. Hagelin (Kessel, Daley)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Jones, Murray, Savard, Goloubef, Prout, Tjutin – Atkinson, Dubinsky (A), Jenner (A) – Foligno (C), Wennberg, Hartnell – Clarkson, Karlsson, Calvert – Boll, Campbell, Bourque
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Murray) – Letang, Määttä, Dumoulin, Daley, Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Kunitz (A) – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Fehr, Cullen, Wilson – Rust, Bonino, Kühnhackl

    Rozhodčí: Meier, Walsh – Miller, Mach

    Diváci: 18 205
    bahis siteleri