Southampton – Liverpool 3:2 (kon.) | Newcastle – Sunderland 1:1 (kon.) | Tottenham – Bournemouth 3:0 (kon.)
Manchester City – Manchester Utd. 0:1 (kon.)
konec
Newcastle United
1:1 (0:1)
Sunderland AFC
Neděle 20.03.2016, 14:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Žlutou kartu za zdržování hry dostává hostující brankář Vito Mannone.
     
    85
    Střídání v týmu Sunderland AFC: ze hřiště odchází Jan Kirchhoff, přichází Lee Cattermole.
     
    84
    Mitrović dostal žlutou kartu za bouřlivé oslavy s vysvlečeným dresem.
    83. Aleksandar MITROVIĆ - 1:1
     
    83
    Newcastle právě vstřelil branku!
    St. James' Park bouří radostí! Georginio Wijnaldum posadil míč ke vzdálenější tyči na hlavu ALEKSANDARA MITROVIĆE, jenž přesnou hlavičkou pokořil Mannoneho a Newcastle po čtyřech zápasech skóruje v derby proti úhlavnímu soupeři!
     
    76
    Série střídání pokračuje, do hry vstupuje další senegalský útočník, tentokrát na straně Newcastlu Papiss Cissé, jenž nahrazuje Androse Townsenda.
     
    75
    Druhá změna v hostujícím dresu, Tunisana Khzriho nahrazuje Senegalec Dame N'Doye, hostující v Sunderlandu z tureckého Trabzonsporu.
     
    73
    Hosté mění složení své stoperské dvojice, Koneho bude místo Kaboula doplňovat zkušený John O'Shea.
     
    72
    Při následném přerušení hry Anita nahrazuje krajana Janmaata.
     
    62
    Domácí poprvé střídají, Jacka Colbacka na závěrečnou půlhodinu nahrazuje Siem de Jong.
     
    58
    Khazri vniknul do pokutového území z levého křídla, posunul míč před van Aanholta, jehož prudkou ránu Elliot reflexivně vyráží nad břevno!
     
    53
    Na Sissokův centr si v dobré pozici naběhl Aleksandar Mitrović, Srbovu hlavičku ale kryje brankář Mannone!
     
    52
    Kirchhof perfektním zákrokem odebral míč rozběhnutému Janmaatovi, poté německého defenzivního fotbalistu sestřelil Jonjo Shelvey a sudí Atkinson mu okamžitě tasí z kapsy žlutou kartu.
     
    48
    A Newcastle po něm měl obrovskou příležitost! Mitrović před Mannonem prodloužil ke vzdálenější tyči na Peréze, jehož zakončení do odkryté svatyně dokázal přímo z brankové čáry odkopnout M'Vila a francouzský středopolař uchránil hosty od takřka jisté inkasované branky.
    44. Jermain DEFOE - 0:1
     
    44
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Extáze v sektoru hostujících fanoušků! Khazri rozehrál rohový kop po zemi na Boriniho, jeho parádní ránu z dvaceti metrů ještě Elliott stačil fantasticky vytáhnout na břevno, ovšem odražený míč dokázal dopravit do sítě JERMAINE DEFOE!
     
    35
    Janmaat ztratil míč v hloubi útočné poloviny, zatáhl za pronikajícího Kirchhoffa a byť Němec dostal výhodu, tak při nejbližším přerušení si Atkisnon na tento Janmaatův zákrok vzpomněl a ukazuje někdejšímu obránci Feyenoordu žlutou kartu.
     
    31
    Jonjo Shelvey obstřelil hostující zeď, ovšem prudkou ránu nedokázal nasměrovat mezi tři tyče.
     
    30
    Perez byl nedovoleně atakován Kaboulem v bezprostřední blízkosti pokutového území Sunderlandu a domácím se nabízí možnost velmi zajímavé standardní situace z nějakých osmnácti metrů!
     
    21
    Šance střídá šanci! Khazri se uvolnil u rohu pokutového území a na jeho střílenou přihrávku jen těsně nedosáhl Defoe, před nímž by zírala odkrytá svatyně brankáře Elliotta!
     
    20
    Nadále sledujeme nádherný strhující zápas! Na opačné straně hřiště se individuálním průnikem po útočné polovině probíjel Andros Townsend, jeho pumelici zpoza pokutového území brankář Mannone vyrazil pouze před sebe, nikdo v černo-bílém se ale k dorážce neprobil.
     
    19
    Yedlin po pravém křídle vysunul Rodwella do pokutového území, ten připravil obrovskou příležitost pro Jermaina Defoa a zkušený útočník povedenou ránou jen o decimetry míjí domácí branku! To byla šance!
     
    18
    První ostrý zákrok derby, Colback u postranní čáry sestřelil Fabia Boriniho a je prvním žlutě napomenutým fotbalistou. Pro Colbacka to zároveň znamená desátou žlutou v sezóně a dva zápasy stop po reprezentační přestávce.
     
    13
    Townsendův centr v pokutovém území propadl k volnému Sissokovi, ten ale ránu bez přípravy v dobré pozici nedokázal nasměrovat na hostující branku!

    Současně Koné povalil před brankou Mitroviće, Atkinson ale nechal pokračovat ve hře a po chvíli se do odraženého míče opřel Shelvey, jeho rána ale mířila o dobrých pět metrů vedle.
     
    9
    Další centr Khazrimu už vyšel o poznání lépe, zimní posila Sunderlandu posadila míč na hlavu Jacka Rodwella, jehož prudkou hlavičku pod břevno reflexivně vytahuje brankář Elliot.
     
    8
    Z protiútoku výrazně zahrozili domácí! Shelvey uvolnil na pravém křídle Townsenda, jenž připravil střeleckou příležitost pro Mitroviće, Srb ale přestřeluje!
     
    3
    První šanci měl Sunderland! Na přetažený centr van Aanholta si ke vzdálenější tyči naběhl Borini, ten ještě hledal lépe postaveného Defoa, jenž z otočky přestřeluje branku!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 83. A. Mitrović (Wijnaldum) – 44. Defoe

    Karty:   18. Colback (NEW), 35. Janmaat (NEW), 52. Shelvey (NEW), 84. A. Mitrović (NEW) – 90. Mannone (SUN), 90+1. Cattermole (SUN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 9:10. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:7.
    Newcastle United: Elliot – Janmaat (72. Anita), Mbemba, Lascelles, Colback (62. S. de Jong) – Moussa Sissoko, Shelvey – Townsend (76. P. Cissé), Wijnaldum, Ayoze Pérez – A. Mitrović.
    Náhradníci: Darlow – Anita, P. Cissé, S. de Jong, Rivière, Saivet, S. Taylor.

    Sunderland AFC: Mannone – Yedlin, Koné, Kaboul (73. O'Shea), van Aanholt – Kirchhoff (85. Cattermole) – Borini, M'Vila, Rodwell, Khazri (75. N'Doye) – Defoe.
    Náhradníci: Pickford – Cattermole, Lens, Jones, N'Doye, O'Shea, Toivonen.

    Rozhodčí: Atkinson – Mullarkey, Child
    bahis siteleri