Tondela – Belenenses 2:2 (kon.) | Nacional – Guimarães 3:2 (kon.) | Coimbra – Estoril 0:3 (kon.)
FC Ferreira – Moreirense 0:0 (kon.) | Boavista – Benfica 0:1 (kon.) | Braga – União Madeira 2:0 (kon.)
konec
SC Braga
2:0 (1:0)
CF União Madeira
Neděle 20.03.2016, 21:30 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    SC BRAGA

    Domácí celek patří dlouhodobě k TOP 4 portugalské ligy a to zatím potvrzuje i letos. Braga se totiž po 26 odehraných zápasech drží na čtvrté příčce a pomalu může slavit postup do předkola Evropské ligy, neboť na šesté Rio Ave má momentálně náskok osmi bodů. Největší síla celku je samozřejmě v útoku, který dosud nastřílel již 44 branek, ale na druhou stranu ani obrana není zrovna k zahození. Braga například inkasovala méně branek než třetí Porto.

    POSLEDNÍCH PĚT LIGOVÝCH ZÁPASŮ

    13.3.2016 Belenenses – Braga 3:0
    6.3.2016 Braga – Porto 3:1
    27.2.2016 Arouca – Braga 0:0
    21.2.201 Braga – Guimaraes 3:3
    14.2.2013 Marítimo – Braga 1:3
     
    CF UNIAO MADEIRA

    Oproti domácím jsou na tom hosté o poznání hůře a zřejmě až do posledních kol budou bojovat o záchranu. Aktuálně je totiž madeirský celek na patnácté příčce a na předposlední, sestupovou pozici má náskok pouhých dvou bodů. Z vítězství se navíc tým s nejhorším útokem ligy (18 branek) naposledy radoval 23. ledna 2016 a to rozhodně není nic záviděníhodného.

    POSLEDNÍCH PĚT LIGOVÝCH ZÁPASŮ

    12.3.2016 Porto – Madeira 3:2
    6.3.2016 Madeira – Belenenses 0:0
    29.2.2016 Benfica – Madeira 2:0
    19.2.2016 Madeira – Estoril 1.1
    14.2.2016 Arouca – Madeira 3:0
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    9.11.2015 Madeira – Braga 0:1
    28.12.2014 Madeira – Braga 2:1 (pohárový zápas)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Marafona – Baiano, Boly, Ricardo Ferreira, Marcelo Goiano – Josué, Luiz Carlos, Mauro, Pedro Santos – Stojiljković, Koka
    Náhradníci: Matheus – Crislan, Aáron, Djavan, Filipe Augusto, Alan, Arghus.

    CF União Madeira: Gudiňo – Paulinho, Paulo Monteiro, Diego, Ruben Lima – Tiago Ferreira, Soares – Toni Silva, Shehu, Amilton – Cádiz
    Náhradníci: Rafael Alves – Rúben Andrade, Miguel Fidalgo, Breitner, Danilo Dias, Kusunga, Miguel Cardoso.

    Rozhodčí: Rui Oliveira – Carlos Campos, Sérgio Jesus.
     
    Obě jedenáctky jsou nastoupeny na hrací ploše. Utkání začne za pár chvil!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí obstarali úvodní výkop zápasu a prakticky celou první minutu kombinovali na útočné polovině. Vše ale skončilo nepovedeným centrem z levé strany.
     
    2
    Na druhé straně si na míč poprvé sáhl Marafona. Domácí brankář však nemusel předvádět nikterak složitý zákrok a pro kulatý nesmysl si v pohodě došel.
     
    3
    U míče jsou znovu hráči Bragy. Poslední akci táhl Pedro Santos, nicméně míč z jeho kopačky skončil jen v náruči brankáře Gudiňa.
     
    4
    Pravý bek Madeiry si na poslední chvíli všiml atakujícího Goiana a odvrátil míč do bezpečí. Následně se domácí provinili faulem.
     
    5
    Dobře myšlená kolmice Maura se dokutálela znovu až ke Gudiňovi. Ten zatím nemusel čelit pořádnému zakončení a to i přesto, že se Braga téměř neustále drží na útočné polovině.
     
    6
    Tiago Ferreira si zhruba na 20 metrech od brány počínal až příliš důrazně a Braga bude zahrávat velmi zajímavou standardní situaci. Tohle je šance na otevření skóre!
     
    7
    Výborně kopnutý volný kop v podání Josuého dokázala zeď hostujícího celku tečovat, ale i tak se jednalo o velkou šanci, neboť míč bránu minul jen o pár decimetrů.
    7. Josuého volný kop minul bránu jen o kousek
     
    8
    A po rohovém kopu míč propadl k Ricardu Ferreirovi, jenž okamžitě zakončoval, avšak nohou míč poslal znovu těsně vedle Gudiňovy svatyně!
     
    10
    Domácí neustále okupují polovinu svého soupeře. K dalekonosné střele nyní natáhl Baiano, ale nakonec se musel pouze pousmát, protože míč poslal vysoko nad.
     
    11
    Aktivní Baiano se znovu pokoušel vymyslet cosi překvapivého a Braga se přes jeho stranu dostala ke střele. Poměrně nepřesný přízemní pokus vyprodukoval Josué.
     
    13
    Jeden z hostů se po nepřesnosti Bragy řítil do rychlého brejku, ale je zastaven faulem. Hned ve třinácté minutě je žlutou kartou potrestán Luiz Carlos (BRG).
     
    13
    Po rozehrání se ale hosté dopustili chyby a záhy ztratili míč. Bleskový atak Bragy zakončil Pedro Santos střelou, která letěla zhruba dva metry nad břevno.
     
    14
    Další "žlutý" faul domácích! Amilton vystihl rozehrávku Bragy a Ricardo Ferreira (BRG) musel zatáhnout za záchranou brzdu.
     
    15
    Z volného kopu hosté vyprodukovali dobrý centr na zadní tyč, avšak vše končí nedovoleným zákrokem jednoho z hlavičkujících hráčů Madeiry.
     
    16
    Velmi zajímavě to z velké dálky zkoušel Luiz Carlos. Prudká točená střela ale mířila jen do rukavic dobře postavného Gudiňa.
     
    17
    Na zdánlivě přetažený centr z pravé strany si dokázal naskočit Nikola Stojiljković. Domácí útočník ale v tísni dvou hráčů hlavičkoval nad.
     
    19
    Hosté si naprosto zbytečně komplikují život chybnými rozehrávkami. Po další takové musel Toni Silva svádět souboj na hranici faulu, ale naštěstí pro Madeiru si poradil.
     
    20
    Braga se opět naprosto zadarmo dostala ke ztracenému míči a dále kombinuje na útočné polovině.
     
    21
    Na začátku 21. minuty nejprve Ahmed Hassan Koka pálil z výborné pozice jen do blokujícího beka a Stojiljković poté získal "jen" rohový kop.
     
    22
    Hosté se sice bez větších potíží ubránili, ale dále než k půlící čáře míč stejně nedostali. Braga pokračuje v tlaku a jasné převaze.
     
    23
    Hned devět hráčů hostujícího celku se nyní nacházelo ve vzdálenosti do 20 metrů od vlastní brány. Přes tuto hradbu se domácí ofenzíva zatím neprodrala.
     
    25
    Krásná akce na pravé straně! Výborně hrající Pedro Santos si mezi dvěma soupeři nachystal míč na střelu a pokoušel se technickým zakončením překonat Gudiňa. Bez úspěchu!
    25. Technický pokus Pedra Santose skončil u Gudiňa
     
    26
    Vůbec poprvé v zápase hosté útočili na polovině soupeře dále než deset sekund. Od rohového praporku se ale nikam nedostali a vše končí vhazováním ve prospěch domácích.
     
    28
    Braga má sice stále převahu, ale vyloženě tlak už pomalu ochabuje. Úvodní minuty hosté s vypětím sil přežili a nyní se i oni snaží útočit.
     
    29
    Další ofenzivní snaha Bragy nekončí úspěšně. Hosté v pohodě vracejí hru přibližně k půlící čáře.
     
    31
    Nyní se navíc domácí dopustili útočného faulu a Madeira bude zahrávat volný kop z hloubi vlastní poloviny hřiště.
     
    33
    Ahmed Hassan Koka postupoval do šestnáctky a právě v pokutovém území byl stažen k zemi! Penalta se ale k údivu všech nepíská!
     
    34
    Na druhé straně se po odpískání faulu až příliš rozčiloval Toni Silva (UNM), jenž je třetím napomenutým hráčem zápasu.
     
    35
    A záhy přichází další faul domácího celku. Je tady výborná standardní situace ve prospěch domácího manšaftu!
     
    36
    Braga právě vstřelila branku!
    A domácí jdou zcela po zásluze do vedení! Míč si přibližně na jednadvaceti metrech postavil JOSUÉ a krásnou technickou ranou poslal míč přes zeď až do sítě. Raúl Gudiňo plachtil marně!
    36. JOSUÉ - 1:0
     
    38
    Madeira se po obdržené brance pokusila rozjet ofenzivní akci. ta ale skončila poměrně rychle po přechodu na útočnou polovinu hřiště.
     
    39
    Ani domácím se ale nepovedl přechod do útoku a k míči se znovu dostávají hráči Madeiry. Nedá se ale očekávat nějaká povedenější akce, neboť obrana Bragy je dobře zformovaná.
     
    41
    Aktivní Josué se nyní pokoušel vstřelit svou druhou branku v zápase. Se střelou zpoza pokutového území ale neuspěl, protože míč letěl asi deset metrů nad Gudiňovu bránu.
     
    42
    Hosté prakticky jen odevzdali míč domácímu celku a ten tak může znovu zaútočit. Troufnu si říct, že držení míče se u Bragy bude šplhat k 65 až 70%.
     
    43
    Po zbytečné ztrátě se do šance řítil Nikola Stojiljković! Z levé strany pokutového území ale napálil jen blokujícího Shehua, čímž získal rohový kop.
     
    44
    Ze standardní situace si ale domácí nic nevypracovali a hosté si mohou zapsat s naprostým přehledem ubráněný rohový kop soupeře.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani minutu nad rámec řádné hrací doby a do kabin se tak odchází za stavu 1:0. O hodně aktivnější Bragu poslal do vedení Josué, který ve 36. minutě krásně proměnil nařízený volný kop.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výborný vstup do druhého poločasu v podání Madeiry! Skvělý centr z levé strany dopadl přesně na hlavě Toniho Silvy, jenž špatně strážený mohl hlavičkovat. Zakončení však poslal jen do rukavic Marafony!
     
    47
    Na druhé straně se Braga zatím nedostala do hry a na začátku druhé půle se bude muset znovu bránit, neboť hosté se u půlící čáry dostávají k míči.
     
    49
    Amilton si na levé straně počínal výborně a v defenzívě dokázal proniknou kolem dvou hráčů soupeře. Ten třetí už ale jeho postup zastavil za cenu autového vhazování ve prospěch Madeiry.
     
    50
    Braga právě vstřelila branku!
    I přes dobrý vstup do poločasu je Madeiry týmem, který inkasuje. NIKOLA STOJILJKOVIĆ využil prostrkávačky do pokutového území, našel si prosto a přízemní střelou do protipohybu hostujícího brankáře navyšuje vedení!
    50. Nikola STOJILJKOVIĆ - 2:0
     
    52
    Atak hostujícího celku se vůbec nepovedl a tak s odpovědí přispěchal domácí Baiano. Na hranici pokutového území měl dostatek času na střelu, ale technický pokus poslal přeci jenom o něco výše než potřeboval.
     
    53
    V 53. minutě dochází k prvnímu střídání. Určitě není překvapením, že jako první ke změně sáhli hosté, kteří stahují Tiaga Ferreira. Na jeho místo přichází Danilo Dias.
     
    54
    Domácí si vypracovali rohový kop, avšak po něm Gudiňovi nebezpečí nehrozilo. Obrana hostujícího celku si standardní situace tohoto typu v pohodě hlídá.
     
    55
    Nikola Stojiljković si už už chystal míč k zakončení, ale nakonec mu ve střele z hranice malého vápna zabránil výborně bránící Diego!
     
    57
    Braga už je zase nastěhovaná na útočné polovině a po prúniku Stojiljkoviće se na bližší tyči dostal k zakončení Ahmed Hassan Koka! Domácí forvard trefil zblízka tyč!
     
    58
    Nakonec ale po této šanci Braga nevybojovala ani rohový kop. Odkop Gudiňa míří daleko za půlící čáru.
     
    60
    Tempo hry pomalu upadá do průměru prvního poločasu. Braga převážně kombinuje na útočné polovině a odpor Madeiry svou druhou brankou prakticky eliminovala.
     
    61
    Ani nyní se hostům nepodařil přechod na útočnou polovinu. Braga i přes pohodlný náskok výborně brání.
     
    63
    Nyní se ale musel činit Marafona! V pokutovém území se totiž ke střele dostal Toni Silva a domácí gólman musel rychle na zem. Nakonec čelil i dorážce Diase, kterou rovněž skvěle zlikvidoval. Diasův pokus už ale byl z ofsajdu.
     
    64
    Na druhé straně zleva do pokutového území postupoval Ahmed Hassan Koka. Jeho střílená přihrávka skončila na rohovém kopu.
     
    65
    Po centru od rohového praporku si Braga opět nevypracovala ani sebemenší šanci. Gudiňo tak mohl být v naprosté pohodě, ale domácí se záhy dostávají zpět k míči.
     
    67
    Ke střele z pravé strany se po pěkné sólo akci prodral Cádiz. Útočník hostující Madeiry však z poměrně velkého úhlu nemířil přesně.
     
    68
    Braga se znovu po nějaké té chvíli dostala do blízkosti hranice soupeřovy šestnáctky. K pořádnému zakončení se ale domácí celek tentokrát nedostal.
     
    70
    Nyní už to ale vypadalo nadějněji. Po akci po levé straně dostal Josué přihrávku na hranici pokutového území, avšak prudkou ranou poslal míč vysoko nad.
     
    71
    Střelec druhé branky Nikola Stojiljković má odpracováno a na hřiště se místo něj podívá Crislan.
     
    71
    A Crislan se okamžitě mohl zapsat mezi střelce! Pedro Santos chytře prostrčil míč k nohám střídajícího hráče a ten měl před sebou jen Gudiňa. Ukvapené Crislanovo zakončení ale postrádalo přesnost a zamířilo jen do rukavic hostujícího brankáře.
     
    73
    Crislan se nám znovu předvedl. Tentokrát to ale bylo faulem na hostujícího Paulinha.
     
    74
    Ofenzivní akce Bragy se vůbec nepovedla. Míč skončil u kopaček Baiana, jenž se prezentoval nepřesným pokusem o přihrávku.
     
    75
    Na začátku 75. minuty byl ve vzdušném souboji loktem zasažen Pedro Santos, ale hlavní rozhodčí i přesto přisuzuje míč hostům.
     
    76
    Registrujeme další střelecký pokus Bragy. Pedro Santos to byl, kdo si nachystal míč, ale nepřesným pokusem poslal míč o dva metry mimo tři tyče.
     
    76
    Druhé střídání v týmu Madeiry. Hřiště opouští Jhonder Cádiz, kterého nahrazuje Miguel Fidalgo. Jedná se tedy o střídání útočník za útočníka.
     
    78
    Aktivní Braha se opět podívala hluboko na útočnou polovinu. Baiano centroval z pravé strany, avšak míč skončil hned na prvním blokujícím hráči Madeiry.
     
    78
    Hodně přetažený rohový kop skončil hodně daleko za bránou a nakonec se vytočil za brankovou čáru. Následuje odkop od brány, ale ještě před tím střídání.
     
    79
    Na hřišti již nemáme ani prvního úspěšného střelce zápasu Josuého. Jeho místo totiž zaujal Alan.
     
    79
    Záhy po Josuém odchází ze hřiště i hostující Amilton. Toho nahradil Rúben Andrade.
     
    81
    Ze zbytečné ztráty hostujícího týmu vyplynul rychlý brejk Bragy. Akci tři na tři řešil Crislan po svém a nepovedenou střelou poslal míč vysoko nad.
     
    82
    Zničehonic se v šanci zjevili i hosté. Odražený míč si na hranici šestnáctky zpracoval Rúben Andrade, ale ani on svou ranou nemířil přesně.
     
    83
    Závěrečné střídání Bragy a také celého dnešního zápasu. Na poslední minuty se na hřišti ohřeje Aáron, který vystřídal Ahmeda Hassana Koku.
     
    85
    Utkání se už jen dohrává. Ani jeden z celků se nikam moc nehrne a ofenzivní snaha Madeiry je nyní navíc zastavena útočným faulem.
     
    87
    Braga v pohodě kombinuje na vlastní polovině a opravdu se nikam netlačí. Rozvážnou kombinací domácí jasně kontrolují poslední minuty zápasu.
     
    88
    Nakonec se sice domácí ještě dostali do pokutového území, ale tam byl jejich postup zastaven pozornou defenzívou. Následně se jeden z hráčů Bragy provinil faulem.
     
    89
    Do šestnáctky soupeře se v závěru prodrali i hosté, kteří mohli vsítit aspoň jednu branku. To by ale jeden z nich na pravé straně nesměl až příliš dlouho vymýšlet, komu přihrát.
     
    90
    Takový střelecký pokus z nouze nyní vyslal Danilo Dias. nejlépe jeho ránu ohodnotil trenér Madeiry, který jen sevřel ruce a sklopil hlavu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty. Momentálně se hraje první z nich a někteří fanoušci začínají pískat, neboť se jim ospalé tempo hry vůbec nelíbí.
     
    90+2
    Miguel Fidalgo si v souboji s Pedrem Santosem počínal nedovoleně. Navíc pak zřejmě zahrál rukou a jeho další počínání je proto zastaveno hlavním rozhodčím.
     
    90+3
    V samém závěru zápasu ještě domácí zahrozili, nicméně střela mířila přesně do míst, kde stál připravený Raúl Gudiňo. Tohle byla poslední akce zápasu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a Braga si po zásluze připisuje tři body. Vítězství 2:0 v druhém poločase potvrdil Nikola Stojiljković, jenž si udělal prostor v pokutovém území a přesnou střelou do volné části branky nedal gólmanovi Madeiry šanci. Hosté se téměř k ničemu nedostali a ještě je čeká hodně těžký boj o záchranu.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale samozřejmě se na vás budu těšit u dalších on-line přenosů. Přeji dobrou noc! (23:29:14)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 36. Josué, 50. Stojiljković

    Karty:   13. Luiz Carlos (BRG), 14. Ricardo Ferreira (BRG) – 34. Toni Silva (UNM)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:0. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:7.
    SC Braga: Marafona – Baiano, Boly, Ricardo Ferreira, Marcelo Goiano – Josué (79. Alan), Luiz Carlos, Mauro, Pedro Santos – Stojiljković (71. Crislan), Koka (83. Aáron)
    Náhradníci: Matheus – Crislan, Aáron, Djavan, Filipe Augusto, Alan, Arghus.

    CF União Madeira: Gudiňo – Paulinho, Paulo Monteiro, Diego, Ruben Lima – Tiago Ferreira (53. Danilo Dias), Soares – Toni Silva, Shehu, Amilton (79. Rúben Andrade) – Cádiz (76. Miguel Fidalgo)
    Náhradníci: Rafael Alves – Rúben Andrade, Miguel Fidalgo, Breitner, Danilo Dias, Kusunga, Miguel Cardoso.

    Rozhodčí: Rui Oliveira – Carlos Campos, Sérgio Jesus
    bahis siteleri