Slovan Bratislava – Myjava 0:1 (kon.) | Skalica – Michalovce 0:0 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
0:1 (0:1)
TJ Spartak Myjava
sk Neděle 20.03.2016, 14:30 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 907 divákov) • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri vyvrcholení 24. kola Fortuna ligy. Za nami máme štyri zaujímavé súboje, pričom kolo uzavrú dva nedeľné zápasy. Ten prvý začína popoludní na bratislavských Pasienkoch a ponúkne atraktívny súboj druhého s tretím tímom tabuľky.

    ---------------------------------------------------------------------------
    Aktuálna forma a postavenie v tabuľke

    Slovan na jar v lige ešte neinkasoval, po troch výhrach však v minulom kole zakopol a v Zlatých Moravciach len remizoval 0:0. Belasí si chuť napravili v pohári v Senici, kde zvíťazili 2:1 po pokutových kopoch (góly Priskin, rozhodujúca penalta Savičevič). Slovanu vynieslo 10 jarných bodov aktuálne 2. priečku tabuľky so ziskom 51 bodov a skóre 33:14. Po včerajšej výhre Trenčína vzrástol odstup AS na prvom mieste na 9 bodov, preto musia belasí pre udržanie majstrovských ambícií jednoznačne bodovať naplno.

    Myjava nevstúpila do jari ideálne, postupne remizovala v Dunajskej Strede, prehrala v Ružomberku a remizovala doma so Senicou. Zlom prišiel až v uplynulom kole, keď Kopaničiari v dôležitom dueli triumfovali doma nad Trnavou 1:0. V tabuľke je Myjava tretia, nazbierala 40 bodov pri skóre 28:26. Kopaničiari nutne potrebujú body, na tretiu priečku sa tlačia Žilina, Ružomberok, či Dunajská Streda.

    --------------------------------------------------------------------
    Vzájomné zápasy

    Bilancia z posledných sezón je veľmi zaujímavá. Úspešnejší je Slovan, na druhej strane však Myjava už v troch ročníkoch po sebe v Bratislave raz vyhrala výsledkom 1:0. V prvoligových súbojoch týchto tímov zvíťazil Slovan 5-krát, Myjava 4-krát a dvakrát sa zrodila remíza. Skóre hovorí pomerom 21:13 pre Slovan.

    Sezóna 2015/2016:

    Myjava – Slovan 0:2 (góly Vittek 2)
    Slovan – Myjava 0:1 (gól Sládek)

    Sezóna 2014/2015:
    Myjava – Slovan 3:6 (Pekár, Kuzma, Saláta vl. – Soumah, Simovič, Zreľák, Niňaj, Oršula, Mészáros)
    Slovan – Myjava 0:1 (Oršula)
    Myjava – Slovan 2:1 (Kuzma, Pekár – Halenár)

    Sezóna 2013/2014:
    Slovan – Myjava 0:1
    Myjava – Slovan 2:2
    Slovan – Myjava 5:0

    -------------------------------------------------------------------
    Môžeme sa tešiť na zaujímavý súboj dvoch celkov bojujúcich o čelo tabuľky. V nedeľu od 14:30 sa na vás teším pri priamom prenose z bratislavských Pasienkov.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulić, Zreľák – Scott, de Kamps – Oršula, Savičevič, Milinkovič (C) – Priskin.
    Náhradníci: Greif – Podaný, Adilehou, Kotula, Simović, Crnkić, Vittek.

    Spartak Myjava: Hruška – Machovec, Ostojić, Banovič, Beňo – Pekár, Kóňa, Marček – Sládek, Kolár, Daniel.
    Náhradníci: Solnička – Černáček, Chovanec, Duga, Bílovský, Múdry, Škutka.

    Rozhodca: Chmura – Balko, Chládek.
     
    Príjemné dobré nedeľné popoludnie prajem všetkým fanúšikom dobrého futbalu. Na Pasienkoch sa o približne štvrťhodinku začne predposledný duel 24. kola Fortuna ligy medzi domácim Slovanom a Myjavou. Na ihrisku končí rozcvička oboch mužstiev, ktoré sa odobrali do kabín na posledné taktické pokyny. Myjavská zostava je identická s tou, v ktorej Kopaničiari pred týždňom porazili doma Trnavu. V základnej jedenástke Slovana nastali mierne zmeny, na ľavý kraj obrany sa vracia Zreľák a len na lavičke začne Vittek.

    Hlavné mesto si dnes od rána vychutnáva príjemné slnečné a jarné počasie. Momentálne je slnečno, teplota niečo nad desať stupňov. Nič by nemalo brániť dobrému futbalovému súboju druhého s tretím tímom tabuľky. Vy si ešte pozrite jednotlivé zostavy, ja sa vám z Pasienkov prihlásim ešte tesne pred úvodným výkopom. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Tribúny sa nám zatiaľ zapĺňajú len pomaly, počasie pritom dnes doslova láka na štadión pozrieť si dobrý futbal. Zástavy vyvesili už aj fanúšikovia Slovana združení v rohu ihriska pri východe hráčov z kabín. V opačnom rohu už aj skupinka fanúšikov z Myjavy, tí tiež vyvesili zástavy na plot.
     
    Obe mužstvá už na ihrisku! Slovan nastúpi v tradičných belasých dresoch, hostia celí v žltom. Domáci začnú zľava-doprava, hostia sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Slovan mal k dispozícii úvodný výkop a okamžite tam bola dlhá lopta dopredu, ktorú si prebral Hruška. Na opačnej strane vyrazil popri pravej postrannej čiare dopredu Pekár, brániaci Zreľák zrazil jeho prízemný center na roh.
     
    2
    Kopaničiari predviedli center niekde k hranici šestnástky, kde kraľovali obrancovia Slovana. Belasí sa tak môžu postupne dostať dopredu a zakladajú útočnú akciu.
     
    3
    Myjavčania v útoku a Machovec si na ľavej strane nerozumel so Sládekom, ktorému "ukradol" loptu spred kopačky. Tréner hostí Hrnčár okamžite vyskočil zo striedačky a usmerňuje svojich hráčov, aby sa podobné chyby neopakovali.
     
    4
    Mucha vysielal dlhý nákop z päťky na hrot útoku, kde sa ale Priskin vo vzduchu nepresadil. Úvod je opatrný, lopta je ale častejšie na kopačkách hostí.
     
    5
    Priskin vybojoval loptu a dával k čiare Scottovi, ktorý ofenzívnu akciu Slovana zabrzdil nepresným strieľaným centrom do stredu. Belasí však ostávajú pri lopte.
     
    6
    Oršula pri pokračujúcej akcii Slovana prenikal do šestnástky, a niekde na jej hranici ho nedovolene v sklze zasiahol Machovec! Hostia môžu byť jedine radi, že to nebolo o pár centimetrov ďalej, inak by to bola penalta...
     
    6
    Marko Milinkovič s ponúknutou dobrou pozíciou nenaložil ideálne a jeho pokus o strelu či strieľaný center zrazil obranný val Myjavy na roh.
     
    7
    Dva rohy Milinkoviča v krátkom slede. Nebezpečný bol ten druhý, pri ktorom center na bližšej žrdi zasiahol hlavou Zreľák, loptu si potom pred bránou nenašiel žiaden z útočiacich hráčov Slovana.
     
    8
    Vzruch aj pred Muchom, Marček centroval do stredu šestnástky Pekárovi, ktorý si obhadzoval Salátu, už sa zdalo, že myjavský útočník bude môcť strieľať, Saláta v poslednej chvíli zasiahol.
     
    9
    Obaja tréneri dirigujú svoje tímy z hranice ich vymedzenej zóny, od úvodu je to zápas s množstvom súbojov a puncom dôležitosti. Za Slovan skúšal bránu ohroziť Oršula, strelu z 30 metrov zrazil obranca
     
    10
    Belasí pokazili útočnú akciu, Pliatsikas si na pravej strane nerozumel s Priskinom a vyslal mu nahrávku tak nešťastne, že lopta skončila až za bránkovou čiarou. Hruška bude vykopávať.
     
    11
    Pekná akcia Slovana. Priskin na pravej strane prenechal loptu Pliatsikasovi, ktorý vyslal ideálny center do stredu šestnástky. Odtiaľ približne na úrovni bieleho bodu hlavičkoval Milinkovič a minul pravý horný roh. Treba dodať, že Hruška loptu kontroloval.
     
    12
    Slovanisti postupne získavajú územnú prevahu. Teraz šprintoval po dlhej lopte dopredu Priskin, Hruška ale veľmi dobre vybehol a včas odkopol do bezpečia.
     
    13
    Postupne sa pekne zaplnil sektor domáceho fanklubu, pokrikmi kontruje aj myjavská skupinka. Na ihrisku tomu zatiaľ chýba väčšie tempo, stále sme navyše nevideli strelu na bránu.
     
    14
    Slovan tradične doma ide do "plných" a jeho hráči sa veľmi ťažko presadzujú. Na pravej strane to skúšal Oršula, ktorý prvý raz na jar dostáva príležitosť v základe, cez troch obrancov ale neprešiel.
     
    15
    Na konci prvej štvrťhodinky brejk Myjavy, Sládek vysunul na ľavej strane Pekára a sám si nabiehal do stredu. Pekár mu tam adresoval dobrú loptu, Saláta v ťažkom zákroku na zemi úspešne odkopol.
     
    16
    Pekný pas Milinkoviča napravo k Oršulovi, ten proti Machovcovi neuspel v súboji jeden na jedného. Slovan zostáva pri lopte.
     
    17
    Po Hruškovom výkope predviedol Slovan rýchly prechod do útoku. Oršula vyhral hlavičku Priskinovi, ktorý okamžite predlžoval do behu Savičevičovi. Ten ale nezvládol súboj s Ostojičom a vybojoval len roh.
     
    18
    Zaujímavý únik aktívneho Pekára po ľavej strane. Kapitán Myjavy prihrával krížne cez šestnástku, Sekulič loptu síce prebral, ale potom nahral Pliatsikasovi nepresne, čím zapríčinil rohový kop pre hostí.
     
    19
    Kóňa vyslal pretiahnutý center na zadnú žrď, kde hlavičkoval Banovič. Po zásahu jedného z brániacich hráčov Slovana to bude ďalší roh, tentoraz z pravej strany.
     
    19
    Myjava dala gól!
    Prvá strela na bránu končí v sieti a nečakane sa raduje myjavský Spartak! Pri druhom rohu v krátkom slede vyslal Kóňa výborný center pred päťku, ktorý odvracal Saláta. Lopta ale ostala v hre, Ostojič ju hlavou priťukol do dobrej pozície PETROVI SLÁDEKOVI, ktorý zblízka trafil volejom nádherne do ľavého horného rohu!
    Asistencia: Ivan Ostojič
     
    20
    Veľké myjavské oslavy, hostia z prvej vážnej šance stretnutia otvorili skóre a dostávajú sa do výhody. Možno sa vám vybaví duel 2. kola, kedy Sládek tiež v prvom dejstve otvoril skóre a Myjava si z Bratislavy viezla tri body...
     
    21
    Do konca ale ešte ďaleko, Slovan sa teraz snaží kombinovať na útočnej polovici, zdá sa však, že sú domáci ešte zmrazení po inkasovanom góle a momentálne sa mi v ofenzíve nedarí.
     
    22
    Hostia navyše dobre zaútočili a Marček na pravej strane vybojoval zaujímavú štandardku z 25 metrov z pravej strany. Všetci hráči Slovana sa sťahujú pred Muchu.
     
    23
    Center Kóňu zrazený na rohový kop. Myjava po predchádzajúcom rohu skórovala, obrana belasých si teda musí dať poriadny pozor.
     
    24
    Center z rohu preletel cez celé pokutové územie, po zmätkoch v obrane však lopta zostáva na kopačkách hostí. Skutočne to pripomína zápas z júla, kedy Myjava po vedúcom góle tiež "dusila" obranu Slovana.
     
    24
    Teraz sa navyše Pekár skvele obtočil na úrovni veľkého vápna a strieľal k pravej žrdi, Mucha sa musel poriadne natiahnuť a loptu na dvakrát kryl!
     
    25
    Tomáš Marček sa snažil pri zisku lopty založiť brejk hostí, fauloval však pri tom domáceho Pliatsikasa a za tento zákrok vidí od rozhodcu žltú kartu.
     
    26
    Nepríjemný okamih pred bránou Myjavy! Milinkovič vyslal strieľaný center pred bránu, ktorý vo výskoku boxoval Hruška. V tej chvíli však svoj pohyb neukontroloval rozbehnutý Saláta a škaredo sa zrazil s brankárom hostí. Obaja aktéri zrážky na zemi v opatere lekárov.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava).
     
    27
    Stále sa nehrá, zo strany Salátu zdá sa nešlo o úmysel, skôr o nešťastný okamih z oboch strán. Obaja hráči už vstávajú zo zeme, snáď bude všetko v poriadku.
     
    28
    Brankár Hruška ešte potrebuje chvíľu času, je zrejme poriadne otrasený a to pre brankára nikdy nie je príjemné. Už sa však všetko chystá na pokračovanie v hre. Preventívne sa však rozcvičuje náhradný brankár hostí Solnička.
     
    29
    Slovan kopí individuálne chyby, najprv nepresne prihrával Oršula a okamžite naňho nadviazal aj Scott. Medzitým pokračujeme v hre. Hruška už vybehol po loptu dopredu pri rozohrávke a zasiahol bez problémov, tak verme, že bude všetko v poriadku.
     
    30
    Na druhej strane však zostal na zemi Saláta, nevedno, či po nejakom súboji, alebo ide o následok zrážky s Hruškom. Strata kľúčového stopéra by pre Slovan bola veľkou komplikáciou.
     
    31
    Saláta ošetrovaný za čiarou a bude striedať.
     
    32
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Kornel Saláta, prichádza Moise Adilehou.
     
    32
    Moise Adilehou si tak pripisuje prvé minúty na domácom trávniku vo Fortuna lige. Kornel Saláta ako opora zadných radov belasých v dnešnom zápase pre zdravotné komplikácie končí.
     
    33
    Slovan sa po dlhých minútach prerušení snaží dostať do tempa. Scott strieľal z veľkej vzdialenosti, výrazne však minul pravý horný roh brány.
     
    33
    Slovan má problém, Saláta bude chýbať najmä pri rozohrávke a vysokých loptách. Teraz vysielal dlhý pas dopredu Pliatsikas, Savičevič bol ale v ofsajde.
     
    34
    Kopaničiari sa prirodzene stiahli a hlavne vyčkávajú na to, čo Slovan vymyslí. Zatiaľ toho belasí vymysleli minimum, Hruška okrem centru Milinkoviča neriešil nič náročnejšie.
     
    35
    Belasí to skúšali stredom, všetky pokusy ale končia na pozornej obrane hostí. Myjava hrá dnes skutočne veľmi šikovne a dá sa povedať, že zaslúžene vedie.
     
    36
    Novic Adilehou sa predviedol nevydarenou prihrávkou pri rozohrávke. Myjava sa tak dostáva na útočnú polovicu, kde má k dispozícii autové vhadzovanie.
     
    37
    Scott faulovaný na polovici Slovana, belasí tak budú rozohrávať. Brankár Mucha sa snaží hlasivkami popohnať útoky domácich, tie sú zatiaľ ale bezzubé. Milinkovič je dobre pokrytý a Priskinova snaha na hrote nestačí.
     
    38
    Štandardka Slovana, Milinkovič na dvakrát posielal loptu do pokutového územia, Sládek vypomohol obrane a obetavo odvrátil loptu do bezpečia.
     
    39
    Brejk Myjavy, Sládek ale na ľavej strane neprešiel cez Adilehoua. Akcia ešte pokračovala, Machovec ju "zakončil" nepresným centrom.
     
    40
    Blíži sa záver prvého polčasu, Myjava stále drží tesné vedenie. Pri čiare sa už rozcvičuje Vittek, zrejme príde na ihrisko hneď od úvodu druhého dejstva.
     
    41
    Slovanisti sa zrejme cez prestávku môžu tešiť na preslov trénera Papavasilia. Ani táto akcia totiž nepriniesla ohrozenie brány, keď Milinkovičov center skončil ďaleko mimo brány.
     
    42
    Domáci de Kamps to najprv urobil výborne, keď si loptu nechal prejsť okolo Kóňu a mal pred sebou voľný priestor. S tým ale nenaložil dobre, keď mu zrejme pokus o prihrávku vôbec nevyšiel a poslal loptu od náručia Hrušku.
     
    43
    Adilehou sa zatiaľ uvádza veľmi zle. Znovu mu nevyšla rozohrávka, keď na krátku vzdialenosť poslal Muchovi prudkú a nepresnú malú domov. Daroval tým Myjave roh.
     
    44
    A po rohu to bol takmer druhý gól! Center do šestnástky ešte odvrátili obrancovia, do odrazenej lopty sa však oprel Daniel a pekným volejom mieril tesne vedľa pravej žrde!
     
    45
    Priskin vyhral hlavičku pre Milinkoviča, ktorý sa mu potom oplatil a vyslal ideálnu prihrávku na pravú stranu pokutového územia. Priskin však v dobrej streleckej pozícii loptu zasiahol veľmi zle a odskočila mu až k autovej čiare.
     
    45
    Priskin ešte vo vzduchu zasiahol Ostojiča, ktorý sa len ťažko zdvíhal z trávnika. Po krátkom ošetrení bude pokračovať v hre.
     
    Nadstavujú sa minimálne 4 minúty.
     
    45+1
    Tvrdé súboje v strede poľa, najprv si tam pýtal faul Marček, napokon rozhodca prisúdil loptu Slovanu po dvoch nedovolených zákrokoch na Scotta.
     
    45+2
    Sekulič centroval po faule na Scotta a vyslal dlhú loptu do šestnástky, kde hlavičkoval voľný Milinkovič, prudkú loptu však poslal vedľa ľavej žrde.
     
    45+3
    Slovanisti sa predsa len dostali do šestnástky. Pliatsikas už z úrovne bránkovej čiary dával prihrávku pod seba, pred Priskinom odvracal Ostojič.
     
    45+4
    Až teraz má ofenzíva Slovana isté tempo. Lopta lietala zo strany na stranu, jeden z centrov si vo vzduchu napokon stiahol Hruška.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Čo dodať, jedna strela na bránu prvého dejstva skončila zároveň aj gólom. Sládek sa v 19. minúte presadil v skrumáži, keď v šestnástke napálil volejom do ľavého horného rohu. Nepríjemné okamihy priniesla zrážka Salátu s Hruškom, po ktorej musel domáci obranca striedať. Slovan ešte nenamieril do priestoru troch žrdí a má nad čím premýšľať. Do druhého dejstva už zrejme nastúpi aj Róbert Vittek, ktorý sa už počas prvého polčasu rozcvičoval pri čiare. Pri začiatku druhého dejstva sa na vás teším od 15:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Vukan Savičevič, prichádza Róbert Vittek.
     
    46
    Striedajúci Vittek okamžite v akcii na hrote, vyhral tam hlavičkový súboj a ponúkal loptu Oršulovi, ten sa na hranici pokutového územia nepresadil.
     
    47
    Dá sa očakávať vyššia aktivita Slovana, ktorý potrebuje dnes tri body. Viem si predstaviť, že v takom Trenčíne dnes veľmi držia palce Myjave, deväťbodový rozdiel by bol masívny...
     
    48
    Zreľák na ľavej strane prihrával Milinkovičovi, ten sa však nepresadil. Priskin sa stiahol pod hrot a Vittek je úplne vpredu, to je zmena v rozostavení belasých.
     
    49
    Prienik krajného obrancu Slovana Pliatsikasa popri pravej postrannej čiare, center mu však už nevyšiel a lopta končí na bočnej sieti Hruškovej svätyne.
     
    50
    Zreľák so Scottom neúspešne kombinovali na ľavej strane, lopta končí v aute. Po nepresnej rozohrávke Myjavy pošle loptu opäť do hry Mucha.
     
    51
    Pekná akcia Slovana! Sekulič proti obrannému valu hostí vymyslel krásny oblúčik na Vitteka, ktorý už bol sám pred Hruškom a vo vyloženej pozícii vystrelil do vybiehajúceho myjavského brankára!
     
    51
    Milinkovič si na ľavej strane na hranici šestnástky prebral centrovanú loptu, nádherne sa do nej oprel a trafil brvno! Hruška už bol prekonaný a teraz mu pomohla šťastena.
     
    52
    Nasledoval ešte roh Slovana, po centri na bližšiu žrď sa po ňom ale vážnejšie nebezpečenstvo nezrodilo. Každopádne, Slovan hrá aktívnejšie a prichádzajú aj šance.
     
    53
    Slovan útočí de facto proti desiatimi brániacim hráčom hostí. Sekulič adresoval prihrávku dopredu Priskinovi, ten sa proti dvojici obrancov nepresadil.
     
    54
    Belasí začínajú podkurovať obrane hostí. Sekulič vyslal ďalšiu dlhú loptu do pokutového územia, kde sa Vittek zavesil hlavou do vzduchu a mieril k ľavej žrdi, Hruška bol pozorný.
     
    55
    Myjava sa snažila podržať loptu a upokojiť hru, akcia hostí ale nemala dlhé trvanie. Slovan sa okamžite zmocnil lopty a vyrazil dopredu.
     
    56
    Milinkovič faulovaný pri ľavej postrannej čiare, Marko teraz aj sám zo štandardky vyšle loptu do pokutového územia.
     
    57
    Po pretiahnutom centri na zadnú žrď vybojoval Slovan aspoň roh. Milinkovič sa ujal jeho exekúcie, Ostojič odhlavičkoval centrovanú loptu.
     
    58
    Akcia Slovanu cez ľavú stranu, Milinkovič však pri postupe vpred nedovolene zasiahol na zemi Banoviča. Myjava získava loptu a hlavne cenné sekundy. Máme už za sebou takmer hodinu hry.
     
    59
    Kopaničiari teraz zavreli Slovan pred jeho bránou. Kolár ani Sládek z dobrých pozícii nestrieľali, po zablokovanom centri Sládeka ale získavajú hostia aspoň roh.
     
    60
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Granwald Scott, prichádza Slobodan Simović.
     
    60
    Po rohu takmer druhý gól Myjavy! Center letel nebezpečne popred bránu, Mucha ostal na čiare a len sledoval, ako lopta ešte po zásahu obrancu končí vedľa vzdialenejšej žrde!
     
    61
    Máme pred sebou ešte polhodinu a Slovan už nemôže striedať, teraz prišiel na ihrisko "kus za kus" – Scott za Simoviča ako defenzívneho záložníka.
     
    62
    Milinkovič a Zreľák si zavadzali pri čiare a výsledkom je strata lopty. Slovan mal dve výborné šance Vitteka a Milinkoviča, teraz ale hra znovu upadla. Budú to mať belasí dnes ešte ťažké...
     
    63
    Zreľák a Adilehou si absolútne nerozumeli, keď prvý menovaný vyslal aut do vlastnej šestnástky, s čím Adilehou nepočítal a tak len s námahou odkopol pred napádajúcim Kolárom.
     
    64
    Vittek sa bil na hrote o vysokú loptu, proti Ostojičovi ale neuspel. Myjava získala pôdu pod nohami a dobre kontroluje hru. Uvidíme, či tréner Slovana pošle Zreľáka z ľavej obrany na hrot, ako to urobil minule proti Michalovciam.
     
    65
    Je to búšenie v podaní domácich, ale bez veľkého úspechu. Oršula bojoval o loptu na hrote, proti Banovičovi ale nemal veľmi nárok na úspech.
     
    66
    Sekulič zle rozohral priamo na kopačku Kolára, ktorý v prečíslení priťukol na pravú stranu do vyloženej pozície Danielovi. Ten sám pred Muchom preváhal správny moment na strelu a tak jeho pokus Simovič v sklze zrazil na roh!
     
    67
    Po rohu Myjavy nasledovala len nevydarená hlavička smerujúca mimo priestor troch žrdí. Mucha tak vyšle loptu dopredu a Slovan môže útočiť.
     
    68
    Belasí v pokutovom území, Milinkovič sa technicky presadil na ľavej strane a oblúčikom hľadal na zadnej žrdi Vitteka, Hruška tam bol včas a zasiahol.
     
    69
    Myjava získava roh. Daniel si totiž na pravej strane prebral dlhý nákop a jeho prízemný center zrazil Zreľák na rohový kop.
     
    69
    Kóňa centroval z rohu na vzdialenejšiu žrď, kde sa ale Kolár vo vzduchu nepresadil. Myjava ale ostane na útočnej polovici, získala tam zaujímavú štandardku.
     
    70
    Hostia vyskúšali signál, po ktorom nasledovala prihrávka do pokutového územia. Sládek tam v šestnástke spadol po súboji s Vittekom a veľmi sa rozčuľoval, prečo sa nepískala penalta.
     
    70
    Peter Sládek dostáva za protesty žltú kartu.
     
    71
    Teraz však lopta pre Kopaničiarov, Sekulič vo vzduchu nedovolene zasiahol Kolára. Čas do konca sa kráti a Slovan si už dobrých pätnásť minút nevypracoval šancu.
     
    72
    Slovan zložito zakladá útoky a potom stráca lopty, ako teraz Milinkovič pri ľavej postrannej čiare.
     
    73
    Zaujímavá situácia pri bráne Slovana. Sekulič a Adilehou sa zrazili vo vzduchu a Kolár mohol ísť sám na bránu, rozhodca však prerušil hru, buď pre ofsajd alebo útočný faul. Mucha každopádne strelu Kolára vyrazil. Sekulič potom dôrazne upozornil svojho stopérskeho kolegu .
     
    74
    Myjava v týchto chvíľach razí taktiku "najlepšia obrana je útok." Hostia majú viac z hry a potvrdil to Sládek, ktorý po úniku cez ľavú stranu získal roh.
     
    75
    Po centri z rohu neprehľadná situácia v šestnástke Slovana, napokon je z toho odkop od brány Muchu. Belasí sa stále neúspešne prebíjajú dopredu.
     
    76
    Pliatsikas rozbehol akciu Slovana po pravej strane a narazil si s Vittekom. Vittek však už prihrával v ťažkej pozícii zo zeme a Pliatsikas si loptu v šestnástke nestihol prebrať.
     
    77
    Štandardka Slovana, Milinkovič centroval na zadnú žrď a Oršula hlavičkoval, brankár Hruška nemal problém a pohodlne ukryl loptu vo svojom náručí.
     
    78
    Na opačnej strane Sládek ďalším rýchlym prienikom cez ľavú stranu získal roh pre Myjavu. Hostia už aj ťahajú čas, čo je za daného stavu pochopiteľné.
     
    78
    Center z rohu slovanisti odvrátili, Milinkovič ale potom šokoval Muchu, keď voľnú loptu zo vzduchu vyslal príliš dôrazne smerom na vlastnú bránu. Po zásahu Muchu je z toho roh.
     
    79
    Vydarený center Kóňu na bližšiu žrď, hlavičkoval tam Kolár, belasí loptu zablokovali a s veľkou námahou odvrátili do bezpečia. Myjava je veľmi blízko k štvrtej výhre na Pasienkoch v rade.
     
    80
    Signál Slovana zo štandardky, Milinkovič hľadal spoluhráčov za obranou. Bol tam Adilehou, pred ním včas vyštartoval Hruška, ktorý s prehľadom drží čisté konto.
     
    81
    Po faule Milinkoviča stála lopta asi polminúty bez záujmu myjavských futbalistov, až po upozornení rozhodcu sa odhodlali k rozohrávke. Center do šestnástky odvrátil Sekulič.
     
    82
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Peter Sládek, prichádza Frederik Bílovský.
     
    83
    Slovan preskupil rady, Simovič šiel na stopéra a Sekulič vyššie do zálohy. Zatiaľ to úspech neslávi, Myjava bez problémov odráža útoky súpera.
     
    83
    Daniel vyskúšal pozornosť Muchu z 25 metrov, brankár Slovana si s prehľadom stiahol pokus hráča hostí k pravej žrdi.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 215 divákov.
     
    84
    Myjava vybojovala roh, po ktorom lopta opäť poskakovala v priestoroch pred šestnástkou Slovana. Pokus Kolára bol nepresný, vykopávať teda môže Mucha.
     
    85
    Adilehou poslal dlhú loptu dopredu Priskinovi, ten v súboji s obrancom padol na trávnik, faul sa však nepíska. Slovanu sa kráti čas a je takmer isté, že tri body dnes určite nezíska a bude rád za remízu.
     
    86
    Záverečný nápor Slovana začína. Pliatsikas vysielal center do pokutového územia, Milinkovič sa však chrbtom k bráne nepresadil. Myjava získava čas a je na útočnej polovici.
     
    87
    Slovan získal loptu a šiel dopredu, Vittek bol faulovaný na poliacej čiare. Milinkovič potom rozohral príliš rýchlo a nenašiel na hrote Oršulu, pred ktorým zasiahol Hruška.
     
    88
    "Šlapák" de Kampsa voči brániacemu hráčovi hostí, je z toho opäť lopta pre Myjavu. Čas do konca sa kráti – Myjava si môže poistiť tretie miesto, náskok Trenčína na prvej priečke sa môže zvýšiť na deväť bodov.
     
    89
    Simovičova nakopnutá lopta do šestnástky, Vittek tam síce vyhral hlavičku, nemal však nablízku nikoho zo spoluhráčov. Hostia naďalej dobre bránia.
     
    89
    Vittek dvakrát v šestnástke, prvý raz ho zastavil Ostojič a v druhom prípade po súboji skončil na trávniku, napriek žiadostiam domácich sa penalta nepíska.
     
    90
    V poslednej minúte roh Slovana, ide tam dokonca aj Mucha!
     
    90
    Center smeroval práve do priestoru, kde operoval brankár Slovana Mucha, Hruška ostal na čiare, a dobre urobil. Lopta napokon po zásahu obrancov putovala mimo troch žrdí.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava).
     
    90+1
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Štefan Pekár, prichádza Martin Černáček.
     
    Nadstavujú sa minimálne 3 minúty.
     
    90+1
    Striedajúci Černáček si od Pekára prebral kapitánsku pásku. Slovan medzitým nepresne rozohrával na vlastnej polovici, Myjava má loptu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Erik Daniel, prichádza Dávid Škutka.
     
    90+2
    Už to je zo strany Slovana smerom všetko dopredu, Myjava bráni dobre zomknutá a nepúšťa belasých do koncovky.
     
    90+3
    Lopta až pri Muchovi, ktorý vhadzuje aut do hry.
     
    90+3
    Priskin si pokryl loptu v šestnástke a vyzval na strelu Milinkoviča, ten loptu nezasiahol a Hrušku neohrozí. To už sú zrejme posledné okamihy stretnutia.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Myjava po štvrtý raz v rade vyhráva v Bratislave zhodným výsledkom 1:0! Hostia o výhre rozhodli v prvom dejstve po presnej strele Sládeka. Slovan nehral dnes dobre, vypracoval si len málo šancí a výsledok to odzrkadľuje. Belasí mali dve tutovky, Vittek ale napálil do brankára a Milinkovič do brvna. Myjava naopak hrala veľmi umne a vďaka koncentrovanému výkonu slávi trochu nečakaný úspech. Trenčín teda zvyšuje náskok na čele na deväť bodov, Myjava si upevnila tretie miesto. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (16:26:23)

    Tomáš Schügerl

    Branky: 19. Sládek (Ostojić)

    Karty:   26. Saláta (SBA), 90. Mucha (SBA) – 25. Marček (MYJ), 70. Sládek (MYJ)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas, Saláta (32. Adilehou), Sekulić, Zreľák – Scott (60. Simović), de Kamps – Oršula, Savičevič (46. Vittek), Milinković (C) – Priskin.
    Náhradníci: Greif – Podaný, Adilehou, Kotula, Simović, Crnkić, Vittek.

    TJ Spartak Myjava: Hruška – Machovec, Ostojić, Banovič, Beňo – Pekár (C) (90+1. Černáček), Kóňa, Marček – Sládek (82. Bílovský), Kolár, Daniel (90+2. Škutka).
    Náhradníci: Solnička – Černáček, Chovanec, Duga, Bílovský, Múdry, Škutka.

    Rozhodčí: Chmura – Balko, Chládek

    Diváci: 1 215
    bahis siteleri