Švýcarsko – Japonsko 4:2 (kon.) | Rusko – Finsko 3:5 (kon.) | Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
USA – Kanada 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Švédsko
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Česko
Úterý 29.03.2016, 02:05 • McArthur Island Sport and Event Centre, Kamloops, Kanada • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    Český výběr absolvoval v neděli trénink, kterého se zúčastnila většina týmu kromě Petry Herzigové, která onemocněla a zůstala na hotelu

    Česká hokejová reprezentace žen dnes v Kamloops potrénovala před "zítřejším" utkání s Tre Kronor. Začátek zápasu je naplánován na 2:00 ráno našeho času v noci z pondělka na úterý.#WomensWorlds

    Zveřejnil(a) Česká hokejová reprezentace dne 27. březen 2016
     
    Švédský výběr prožil v loňském roce velmi povedené mistrovství. Na domácí půdě v Malmö sice vstoupil do šampionátu prohrou po nájezdech s Japonskem, avšak následovaly výhry nad Švýcarskem a Německem a Švédky skupinu B nakonec ovládly.

    Kouč Leif Boork převzal švédský tým před loňským mistrovství a ačkoliv jeho výběr obsadil až páté místo, švédský svaz mohl být spokojený, neboť mladý kouč dokázal tým stabilizovat a lze očekávat, že podobné ambice bude mít výběr Tre Kronor i na letošním šampionátu v Kamloops.

    Švédský celek v posledních sezonách trápí častá zranění a trenér Boork za své působení v pozici hlavního kouče prostřídal již 45 hráček. Zranění vyřadilo ze hry také Emmu Nordinovou a Eriku Grahmovou, tedy důležité hráčky výběru týmu ze severu Evropy. Naopak Jenni Asserholtová, Johanna Olofssonová a Annie Svedinová jsou v nominaci a budou připraveny na úvodní duel s českým týmem!

    "Zdali vše klapne, myslím, že máme na to vyhrát naší skupinu. Myslím, že náš tým má výkonnost na to porazit Česko, Japonsko i Švýcarsko," řekl trenér Leif Boork. Tak uvidíme, zdali švédský výběr uspěje ve svém úvodním zápase na šampionátu.

    Švédky sehrály poslední přípravný zápas v sobotu v Sandman Centre, kde se střetly s domácí Kanadou. Favorit celého šampionátu potvrdil svou kvalitu, svého soupeře výrazně přestřílel (52-16) a před vlastními fanoušky vyhrál vysoko 9:0.
     
    Česká reprezentace přicestovala do Kanady již s týdenním předstihem a absolvovala přípravný kemp v kanadském Richmondu. Český výběr odehrál první přípravný duel proti Finkám, aktuálně třetímu týmu světa. Češky se ukázaly v dobrém světle a po vyrovnaném průběhu zápasu finskému výběru podlehly 1:2. Ve svém druhém zápase už se svěřenkyně Jiřího Vozáka radovaly z vítězství. V duelu s místní univerzitou se tým ze středu Evropy radoval z výhry 4:3.

    "Stoprocentně nám to pomohlo. Zápas s Finskem byl super, takové zápasy potřebujeme hrát častěji. Ukázalo nám to, v jakém tempu hraje tým z nejlepší čtyřky, protože Finky na většině turnajů končí třetí. Určitě nám ale pomohl i druhý zápas v Richmondu proti místní univerzitě," říká Alena Polenská, kapitánka týmu.

    Český tým v neděli absolvoval trénink trvající hodinu a půl. Trenér Vozák měl k dispozici většinu hráček kromě Petry Herzigové, která měla teplotu, a tak zůstala na hotelu. Realizační tým také rozluštil otázku brankářské jedničky, do branky v zápase se Švédskem nastoupí Klára Peslerová.

    Češky sehrály při poslední účasti v elitní divizi zápasy o udržení právě s Tre Kronor. V kanadské Ottawě tehdy český výběr prohrál 1:2 po s.n. a 0:4. Naše reprezentantky se tak s výběrem Švédska střetnou potřetí v řadě!

    A co je cílem národního výběru? "Dá se říct, že cílem je postoupit ze skupiny, protože když se nám to podaří, tak se vyhneme sestupu. Čím lépe skončíme ve skupině, tím blíže tomu cíli budeme," řekla útočnice ruského Petrohradu, Alena Peslerová.
    Hala, ve které odehrají Češky své zápasy v základní skupině MS
     
    Příjemný hokejový večer z kanadského Kamloops. Česká hokejová reprezentace se po třech letech vrací do elitní skupiny MS! České děvčata čeká ostrý vstup do turnaje v podobě souboje se Švédském. Začátek zápasu je v kanadském Kamloops naplánován dvě hodiny po půlnoci a my vám nabídneme textový přenos přímo z místa dění!
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Grahnová (Muraseová) – Kjellbinová, Ramboldtová "A", Svedinová "A", Eliassonová, Fallmanová, Olofssonová, Markströmová, Lundbergová – Asserholtová "C", Borgqvistová, Udenová-Johanssonová – Olssonová, Winbergová, Carlssonová – Rasková, Lambertzová-Küllerová, Johanssonová – Lindhová, Lowenhielmová, Skoldová

    Česko: Peslarová (Škodová) – Tejralová "A", Zíková, Herzigová, Horálková "A", Flachsová, Kolowratová, Zedníková, Patočková – Polenská "C", Hymlárová, Křížová – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Manhartová, Bukolská, Studentová – Povová, Pejzlová, Neubauerová

    Rozhodčí: Anna Eskolová (FIN), Mijuki Nakajamaová (JPN) – Jenni Heikkinenová (FIN), Vanessa Strattonová (CAN).
     
    Na hrací plochu už naskočily k předzápasovému rozbruslení Švédky.
     
    A nechybí už ani naše reprezentantky!

     
    Rozbruslení skončilo. Následuje úprava hrací plochy a jdeme na to! Mistrovství světa pro českou reprezentaci konečně začne!
     
    V McArthur Centre již vše směřuje k úvodnímu vhazování. Zatím však stále čekáme na nástup obou mužstev.
     
    Jako první nastupuje na ledovou plochu v Kamloops tým Švédska, který je následován také reprezentačním výběrem Česka!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    A máme tady začátek zápasu! Úvodní vhazování vyznělo lépe pro český celek, který má možnost úvodní rozehrávky.
     
    00:33
    První útočná formace Česka skvěle napadala v útočném pásmu, nicméně se našim děvčatům nepovedlo probojovat ke kotouči a dopředu míří soupeř.
     
    01:34
    Švédskému týmu se nepovedl přechod přes modrou čáru a poprvé v tomto zápase byl odpískán ofsajd.
     
    01:46
    První střelu českého týmu vyslala z pravé strany Klára Hymlarová, avšak její pokus byl zablokován obranou Švédska!
     
    02:25
    Oba týmy se zatím na ledě rozkoukávají a na první šanci dnešního zápasu zatím marně čekáme.
     
    02:53
    Na pravé straně se dostala k odraženému kotouči Horálková, které se nabízela Polenská, nicméně česká hráčka raději zvolila střelu, která byla zablokovaná.
     
    03:14
    Češkám se teď vůbec nevydařila rozehrávka a nepřesná přihrávka Horálkové skončila na zakázaném uvolnění. Hra se tak stěhuje před branku Peslarové.
     
    03:47
    Ani rozehrávka švédského týmu není v dnešním utkání ideální, nicméně přihrávka Olofssonové mířila přesně na brankářku Peslarovou, která skákavý kotouč raději vyrazila.
     
    04:19
    Tejralová se pokoušela projít do útočného pásma po pravé straně, avšak byla včas zastavena švédskou hráčkou. U kotouče je Švédsko!
     
    04:47
    Švédský výběr vyhrál v našem pásmu vhazování a kotouč se dostal na modrou, kde se nacházela Kjellbinová. Její rána však nebyla dostatečně rychlá a Peslarová dokázala zasáhnout!
     
    05:13
    První útok českého týmu se pokoušel postupovat do protiútoku, nicméně děvčatům nevyšla kombinace a u kotouče je soupeř.
    Dočká se český výběr hned v úvodním zápase MS výhry?
     
    05:54
    Manhartová se pokoušela u modré čáry protlačit kotouč na Studentovou, avšak k té se kotouč nedostal a dopředu může zamířit výběr Tří korunek.
     
    06:36
    Aneta Ledlová dostala ve středním pásmu ideální přihrávku od Vanišové a směřovala do útočného pásma. Česká útočnice se nakonec do zakončení dostala, nicméně střela jí příliš nesedla a Grahnová zasáhla.
     
    07:06
    Švédsko má zatím územní převahu a je většinu čas u kotouče, nicméně švédské hráčky se zatím do žádné vyložené šance také dostat nedokázaly.
     
    07:41
    Lucie Manhartová se dostala ve vlastním pásmu k odraženému kotouči a chtěla postupovat vpřed. Česká hráčka však byla velmi rychle napadána Asserholtovou a po souboji těchto dvou hráček skončil kotouč na české střídačce.
     
    08:26
    Flachsová byla poměrně agresivně napadána při rozehrávce, nicméně situaci zvládla. Následně se však česká rozehrávka nepovedla a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    08:56
    Švédky se ve středním pásmu zmohly pouze na vyhození kotouče, které skončilo za brankou Kláry Peslarové, ta však nerozehrála ideálně a u kotouče je opět soupeř.
     
    09:10
    Na levé straně se zmocnila kotouče Asserholtová, která dostala před Tejralovou ke střele, nicméně její pokus dokázala zneškodnit Peslarová!
     
    09:39
    Na modré čáře předvedla dobrou kombinaci Polenská s Křížovou, nicméně rána druhé jmenované byla zablokována. Následně však z levé strany vypálila Polenská, jejíž tvrdou střelu dokázala Grahnová vyrazit!
     
    10:01
    První český útok pokračoval v dobré práci v útočném pásmu a do zakončení se dostala opět Polenská, avšak i tuto střelu Grahnová dokázala lapit!
     
    10:51
    Švédská rozehrávka v dnešním zápase rozhodně není příliš jistá, čehož by český tým mohl využít. Tentokrát se však přihrávka Kjellbinové odrazila přímo na hůl Asserholtové.
     
    11:09
    Teď si však zahraje přesilovou hru švédský tým a naše reprezentace bude muset hrát ve čtyřech! Na trestnou lavici míří Kateřina Bukolská!
     
    11:46
    Český výběr však zahájil své úvodní oslabení na tomto mistrovství velmi dobře a zatím drží svého soupeře ve středním pásmu!
     
    12:07
    Od modré tvrdě vypálila Eliassonová, jejíž střela skončila za brankou. Následně se k odraženému kotouči dostala Markströmová, ale její střelu dokázala vyrazit skvělá Peslarová!
     
    12:33
    Švédský tým si zatím vede ve druhé polovině přesilové hry velmi dobře. O další ránu se postarala Ramboldtová. Její ránu tečovala Asserholtová, avšak Peslarová dokázala zasáhnout!
     
    13:14
    To je škoda! Vyloučená Bukolská naskočila na led a mohla se po přihrávce Vanišové dostat do protiútoku, avšak pas nebyl přesný a rázem se hra stěhuje před naší branku.
     
    13:31
    Vanišová na modré čáře krásně uvolnila Křížovou, která však proti sobě měla obránkyni, přes kterou nedokázala procpat kotouč před branku.
     
    14:06
    Aktivní Alena Polenská se dokázala dostat na hranici levého kruhu ke kotouči. Následná střela však české reprezentantce nesedla a kotouč mířil mimo švédskou klec.
     
    14:39
    Na druhé polovině kluziště se dostala ke střele Eliassonová. Následná rána švédské obránkyně však mířila mimo branku Peslarové!
     
    15:13
    Výborně, Kláro! Erica Udenová Johanssonová se dostala do samostatného úniku, nicméně českou brankářku překonat nedokázala! Skvělý moment Kláry Peslarové!
     
    15:49
    Český tým se následně pokoušel vymyslet něco kloudného v útočném pásmu, nicméně Manhartová a spol. o kotouč přišly.
     
    16:29
    Švédský tým mířil do zajímavého protiútoku, který táhla Rasková, která po souboji s jedou z českých hráček upadla, avšak vylučovat se nebude!
     
    16:59
    Další velká šance švédského týmu! Třetí útok našeho soupeře se usadil v útočném pásmu. Před branku poslala kotouč Johanssonová, kde našla Raskovou. Tu však vychytala výborná Peslarová!
     
    17:37
    Český tým opět nedokázal projít do útočného pásma a Švédky mají možnost rozehrávky.
     
    18:08
    Následně se na led dostala čtvrtá česká formace, která prošla do útočné třetiny. Na pravé straně se dostala ke kotouči Povová. Její následná střela překvapila brankářku Grahnovou, ta však dokázala zasáhnout!
     
    18:44
    Hyláková skvěle napadala na levé straně a po souboji se švédskou hráčkou se kotouč odrážel k Polenské, ta však na puk bohužel nedosáhla!
     
    19:14
    České duo Vanišová – Přibylová skvěle napadalo v útočném pásmu, nicméně švédský tým si dokázal poradit a dostává se do středního pásma.
     
    19:46
    V samotném závěru třetiny mělo Švédsko další velkou šanci! Borgqvistová dostala s velkou porcí štěstí kotouč před branku, kde číhala Ramboldtová, jejíž následnou ránu zablokovala jedna z českých hráček!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina českého zápasu se Švédskem je za námi. Oba týmy nevstoupily do dnešního utkání ideálně a vypadalo to, že se oba výběry potřebují rozkoukat. Švédský tým dostal v jedenácté minutě výhodu přesilové hry, ve které si vedl poměrně dobře, nicméně Peslarová dokázala za asistence svých spoluhráček přesilovou hru ubránit. Následně se dostala do samostatného úniku Udenová-Johanssonová, která však nepřekonala Peslarovou!

    Český tým si zatím nevede vůbec špatně, avšak ho brzdí špatná rozehrávka, kvůli které je u kotouče daleko více soupeř. Uvidíme, co nám přinese druhá třetině, která začne přibližně v 2:51.
     
    Střely v první třetině – 10 – 5
     
    Oba týmy jsou již na ledové ploše v McArthur Centre, za malou chvílku začíná druhá třetina!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Zíková chybovala hned na začátku třetiny v rozehrávce a do zakončení se málem dostala Asserholtová, ta naštěstí promáchla!
     
    20:48
    Do útočného pásma najela po levé straně Borgqvistová, které najížděla Olssonová, avšak švédská útočnice zvolila střelu. Peslarová však byla na svém místě!
     
    21:04
    Druhá útočná formace švédského týmu se dokázala usadit v útočném pásmu. Do zakončení se dostala Svedinová a také Olssonová, obě rány však mířily mimo!
     
    21:36
    Čtvrtá útočná formace českého týmu se dokázala usadit v útočném pásmu, nicméně to bylo ze strany Češek vše, následně přišla ztráta a u kotouče je soupeř!
     
    22:25
    Fanny Rasková dostala prostor na pravé straně a chtěla si obhodit Tejralovou, ta však skvěle zapracovala v obraně a svou soupeřku o kotouč obrala!
     
    22:43
    Český výběr skvěle zapracoval při napadání a donutil svého soupeře k chybě při rozehrávce, což vedlo k zakázanému uvolnění. Následuje vhazování v pásmu švédského týmu.
     
    23:05
    Lisa Johanssonová se dokázala protlačit do útočného pásma a po spolupráci s Raskovou posílala kotouč před branku. V tomto prostoru se však žádná ze Švédek nenacházela.
     
    23:37
    Teď měl český tým velké štěstí, neboť odražený kotouč se dostal k Lise Johanssnové, které však naštěstí kotouč přeskočil hůl a švédská útočnice se do zakončení nedostala!
     
    24:17
    Druhá útočná formace Švédska opět dostala do útočného pásma, nicméně spolupráce Olssonové s Carlssonovou k zakončení nevedla.
     
    24:55
    Český celek opět chyboval při rozehrávce, nicméně náš výběr se velmi rychle zformoval a svého soupeře do zakončení nepustil.
     
    25:30
    Bohužel, český tým bude čelit další přesilové hře soupeře. Za brankou Peslarová svedla Pejzlová souboj s Ramboldtovou, kterou faulovala a míří na trestnou lavici!
     
    26:11
    A opět skvělá Klára Peslarová! Od modré to zkoušela Svedinová, jejíž střela se odrazila do prostoru, kde se nacházela zcela volná Johanssonová. Té střela nesedla a na brankovišti dorážela také Rasková, avšak česká hrdinka dosavadního průběhu zápasu dokázala zasáhnout!
     
    26:48
    Česká děvčata teď odvedly parádní práci ve středním pásmu, kde dobrou půlminutu držely kotouč a udržely drahocenný čas!
     
    27:14
    Švédský celek se v samotném závěru přesilové hry usadil v útočném pásmu a rozjíždí svůj kolotoč přihrávek!
     
    27:36
    Bravo! Český tým zvládl i druhé oslabení v tomto zápase na výbornou a vyloučená Michaela Pejzlová je již zpět na ledové ploše!
     
    28:10
    Český tým postupoval do zajímavého protiútoku, který táhla po levé straně Vanišová. Česká hráčka vzala akci na sebe, avšak její střela mířila nad branku Grahnové!
    Na český zápas dorazila velmi slušná návštěva!
     
    28:34
    Ve středním pásmu se odehrál velký souboj o kotouč, nicméně ten skončil nakonec na švédské střídačce a hra je přerušena. Následuje komerční přestávka!
     
    29:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda, dostáváme se do vedení! Skvělou práci odvedla v útočné třetině Alena Polenská, která se dokázala uvolnit za brankou soupeře a našla před brankou zcela volnou Křížovou, ta však Grahnovou nepropálila! Následně Polenská dokázala dostat kotouč mezi kruhy, kde číhala PETRA HERZIGOVÁ a její rána zamířila přímo mezi nohy Grahnové! Asistence: Denisa Křížová, Klára Hymlárová.
    29:14 Petra HERZIGOVÁ - 0:1
    Petra Herzigová poslala krátce před polovinou utkání český národní tým do vedení!

     
    29:54
    A český tým si navíc vzápětí zahraje také přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Olivia Carlssonová za útočný faul ve středním pásmu!
     
    30:31
    Tak, pozor! To je velká šance pro český tým! Na trestnou lavici míří ještě Švédka Olofssonová a český tým čeká dlouhá, skoro minutu a půl trvající přesilová hra pět na tři!
     
    30:52
    Švédsko však zatím zvládá hru ve třech skvěle a Asserholtová se málem dostala do úniku. Česká obrana však zasáhla!
     
    31:19
    Český tým je momentálně nastěhovaný v útočném pásmu, nicméně našim hráčkám se nedaří dostat do kombinace.
     
    31:38
    Švédský výběr navíc pokračuje v dobrém výkonu při oslabení a Asserholtová vyhazuje!
     
    31:51
    Český tým vyhrál v útočném pásmu vhazování a kotouč se dostal na modrou čáru, kde číhala Tejralová. Její následnou ránu však vyrazila Grahnová!
     
    32:19
    Švédský celek je již ve čtyřech a za malou chvíli se vrátí na led také vyloučená Olofssonová. To je velká škoda, že český celek nedokázal využít dlouhou přesilovou hru pět na tři!
     
    33:17
    Asserholtová dostala do útočného pásma povedenou přihrávku od Udenové-Johanssonové, nicméně byla velmi rychle napadána Horálkovou a o kotouč přišla.
     
    33:56
    Český výběr se ve druhé třetině výrazně zvedl a je i silnější v osobních soubojích, což nyní pociťují hráčky švédského týmu v našem pásmu.
     
    34:12
    Anna Eliassonová si udělala prostor na pravé straně v našem útočném pásmu a střelou přes obránce se pokoušela překvapit Peslarovou, avšak ta zasáhla!
     
    34:46
    Alena Polenská dokázala na modré čáře zablokovat střelecký pokus Eliassonové a mola postupovat do protiútoku. Její následná rána z ostrého úhlu však v brance neskončila!
     
    35:28
    Další skvělý zákrok Peslarové! Před brankou se odrazil kotouč přímo na hokejku Raskové, která však výbornou českou brankářku nepřekonala!
     
    35:47
    Švédky postupovaly do nebezpečného protiútoku, který táhla po levé straně Rasková, ta však naštěstí chybovala, nicméně se kotouč odrazil na hůl LOwenhielmové, která ostře vypálila. Její rána naštěstí mířila nad branku! Na trestnou lavici navíc míří Lisa Johanssonová a Češky si zahrají přesilovou hru!
     
    36:26
    To je škoda! Denisa Křížová se hned po přejezdu modré čáry dostala ke střele, avšak její střelecký pokus zastavila tyč švédské branky!
     
    37:07
    Švédskému týmu se však dnes při oslabení daří velmi dobře a český výběr zatím prakticky k ničemu nepustil.
     
    37:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak, to je velká škoda! Kolowratová se dostala ve vlastním pásmu pod tlak napadající Raskové a udělala zbytečnou kličku navíc. Švédská hráčka se následně dostala ke kotouči, který dostala před branku, kde byla důrazná SABINA LAMERTZOVÁ-KULLEROVÁ, která dokázala dostat kotouč do branky! Asistence: Fanny Rasková.
    37:36 Sabina LAMERTZOVÁ-KULLEROVÁ - 1:1
     
    38:39
    Český tým tak inkasuje v závěru třetiny těžký úder, neboť inkasoval při přesilové hře. Doufejme, že se hráčky zvednou a ztracené vedení si vezmou zpět!
     
    39:15
    Před Grahnovou se objevila Vendula Přibylová, která se dostala do zakončení, avšak její ránu dokázala švédská brankářka vyrazit!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině předvedly bojovné Češky dobrý výkon a se svým soupeřem sehrály vyrovnanou třetinu. Náš tým se dostal do vedení v polovině zápasu, kdy se trefila Petra Herzigová. Češky měly následně k dispozici přesilovou hru pěti proti třem, avšak tu nesehrály dobře a Švédky se ubránily. V závěru třetiny chybovala za vlastní brankou Kolowratová, která namazala Raskové, a ta našla Lamertzovou-Kullerovou, která překonala Peslarovou!

    Doufejme, že české hráčky nepovedený závěr utkání české hráčky nepoloží a do třetí třetiny nastoupí se stejným elánem jako do prostředí periody. Třetí třetina začne přibližně v 3:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Udenová-Johanssonová dokázala na útočné modré zpracovat těžkou přihrávku, avšak do zakončení se před českou hráčku nedostala.
     
    41:09
    Hned na začátku poslední periody bude českým tým čelit přesilovce soupeře. Na trestnou lavici míří Tereza Vanišová, která to přehnala s důrazem při napadání a švédskou hráčku poslala za brankou Grahnové nedovoleným způsobem k zemi!
     
    41:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédský tým se hned na začátku třetí třetiny dostává do vedení a po využité přesilovce otáčí skóre zápasu! Švédky vyhrály vhazování v útočném pásmu a náš tým dostaly pod tlak. Následně od modré čáry natáhla ke střele HANNA OLSSONOVÁ, která mířila přesně a Peslarová nedokázala zasáhnout! Asistence: Emma Eliassonová, Lisa Johanssonová.
    Hanna OLSSONOVÁ - 2:1
     
    41:54
    Český tým se hned po obdržené brance pokoušel o vyrovnání, nicméně slabá střela Vanišové mířila nad branku Grahnové.
     
    42:24
    Čtvrtý švédský útok se dostal do kombinace v útočném pásmu a po přihrávce Skoldové se kotouč kutálel v českém brankovišti. Pohotová Tejralová jej naštěstí odpálila do bezpečí!
     
    43:10
    Češky opět nerozehrály ideálně a po levé straně najížděla do šance Carlssonová. Její následnou ránu však dokázala Peslarová lapit do lapačky!
     
    43:36
    O další střelecký pokus našeho soupeře se postarala Anna Kjellbinová, jejíž střelu však dokázala zablokovat Flachsová.
     
    44:01
    Výběr Tří Korunek pokračuje v aktivním vstupu do třetí třetiny a náš tým příliš ke kotouči nepouští. Český tým se pokoušel dostat do pásma, avšak byl odpískán ofsajd.
     
    45:16
    Hymlárová vyhrála vhazování v útočném pásmu a do zakončení se dostala od modré Flachsová. Její ránu však zablokovala jedna ze švédských hráček.
     
    45:57
    Pejzlová se krásně uvolnila na levé straně, nicméně následná střela povedená nebyla. K odraženému kotouči se dostala Flachsová, avšak její rána byla opět zablokovaná.
     
    46:31
    Češkám se opět nedařilo při rozehrávce a po nepřesné přihrávce Tejralové skončil kotouč na zakázaném uvolnění.
     
    47:15
    Náš výběr se opět dostal po nepovedené rozehrávce pod tlak a švédský celek momentálně kombinuje v útočném pásmu.
     
    47:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jo, takhle by to holky šlo! Máme vyrovnáno a zápas je opět otevřený! Skvěle, skvěle! Parádní práci odvedla na levé straně Tereza Vanišová, která zatáhla kotouč za branku soupeře a následně se pokoušela zasunout touš za záda Grahnové. Puk se, naštěstí pro náš tým, dostal před branku, kde se dostala ke střele ANETA LÉDLOVÁ a její rána skončila v síti! Asistence: Tereza Vanišová.
    Aneta LÉDLOVÁ - 2:2
     
    49:19
    Náš soupeř však pokračuje v aktivní hře a dostal se k další velké šanci. Od modré nahazovala kotouč na Peslarovou Kjellbinová a její pokus ještě tečovala Olssonová. Naše brankářka však zasáhla!
     
    49:46
    Po levé straně ujížděla vpřed Anna Borgqvistová, která natáhla ke střele, ale její pokus mířila nad českou klec!
     
    50:21
    Třetí útočná formace českého týmu se dostala opět pod tlak v útočném pásmu. Následně však dobře zapracovala Studentová, která dostala puk do středního pásma.
     
    50:59
    Studentová si prodloužila střídání a skvěle napadala rozehrávku soupeře. Olofssonová se následně uchýlila k vystřelení puku, nicméně zakázané uvolnění z toho nebude.
     
    51:45
    Kateřina Flachsová se vydala na útočný výlet, který zakončila střelou ze středního pásma. Za kotoučem se hnala ještě Křížová, avšak ten skončil pod lapačkou Grahnové.
     
    52:22
    Švédky se opět usadily v útočném pásmu, nicméně po souboji Polenská – Olssonová se kotouč dostal do středního pásma!
     
    53:06
    Flachsová chybovala při rozehrávce, a ke kotouči se dostala Winbergová, která následně vystřelila z hranice pravého kruhu. Její ránu naštěstí tečovala nad branku Tejralová!
     
    53:44
    Vendula Přibylová skvěle napadala v útočném pásmu švédskou rozehrávku a málem se dostala i ke kotouči. Obrana Švédska však nakonec situaci zvládla.
     
    54:21
    Po pravé straně se hnala do další šance Švédka Borqvistová, nicméně její rána mířila nad branku Peslarové. Následně Češky udržely kotouč u mantinelu a hra je přerušena!
     
    54:46
    Ouu, to je škoda! Ve středním pásmu odvedla parádní práci Lendlová, která dokázala dostat kotouč na rozjetou Vanišovou, která se nacpala před Švédku, avšak její slabé zakončení Grahnová vyrazila!
     
    54:46
    Bude se však vylučovat! Na trestnou lavici míří Annie Svedinová, která podrazila ve velké šanci Vanišovou! Velká šance pro český tým...
     
    55:34
    Český tým však zatím nehraje přesilovou hru příliš dobře a Švédkám se podařilo již dvakrát vyhodit kotouč!
     
    56:07
    Aktivní Vanišová zatáhla kotouč po pravé straně do útočného pásma, nicméně její následná přihrávka před brankou Grahnové žádnou z českých hráček bohužel nenašla.
     
    56:15
    Český tým pokračoval v kombinaci v útočném pásmu, nicméně Flachsová nedokázala udržet kotouč na modré čáře a je z toho ofsajd!
     
    56:51
    V samotném závěru přesilové hry Vanišová opět zatáhla kotouč do pásma a následně našla Herzigovou, její střelu tečovala Ledlová, nicméně kotouč mířila nad branku!
     
    57:24
    O další střelecký pokus českého výběru se postarala z levé strany Pejzlová, nicméně ani její střela mezi tři tyče nemířila!
     
    58:02
    Třetí třetiny míří pomalu do svého finiše! Momentálně se hraje v našem pásmu, nicméně Švédky se zatím nemohou dostat do zakončení.
     
    58:34
    Náš tým se dostal ve vlastním pásmu pod vlastní tlak a svěřenkyně Jiřího Vozáka nebyly schopné vyhodit kotouč do středního pásma. Nakonec se to podařilo a po následném nepřesném přechodu přes modrou čáru je Švédsku odpískán ofsajd!
     
    58:54
    Přibylová opět skvěle napadala za brankou našeho soupeře, sice se jí nepodařilo kotouč vybojovat, avšak dokázala soupeře znervóznit při rozehrávce.
     
    59:29
    Aktivní druhá česká útočná formace míří do útočného pásma. Bude z toho ještě nějaká šance!
     
    59:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To snad není možné, do konce zápasu zbývalo jen pár sekund, nicméně Švédsko se z posledního útoku prosazuje a času na odpověď již příliš nezbývá... Do protiútoku dva na jednoho se dostala OLIVIA CARLSSONOVÁ, která střelou z levé strany překonala Peslarovou! Bez asistence.
    Olivia CARLSSONOVÁ - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Těsně po konci dnešního zápasu jsou ještě vyhlášeny nejlepší hráčky zápasu. Za švédskou stranu byla vybrána Annie Svedinová a nejlepší hráčkou českého týmu byla zvolena Klára Peslarová.
    V prvním utkání turnaje Češky bohužel na body nedosáhly, se Švédskem prohrály brankou v poslední minutě.

    Branky Herzigové a Lédlové v prvním utkání na turnaji bohužel Česká hokejová reprezentace žen body nepřinesly. Gól Carlssonové 8 sekund před sirénou přisoudil těsnou výhru výběru Tre Kronor.

    Zveřejnil(a) Česká hokejová reprezentace dne 28. březen 2016
     
    Úvodní zápas českého výběru v kanadském Kamloops je u konce. Česko sehrálo se Švédskem vyrovnané utkání, avšak po smolném závěru prohrálo 2:3.

    Česká reprezentace vstoupila do utkání se Švédskem aktivně a v první třetině sehrála se svým soupeřem vyrovnanou partii, která branku nenabídla, i díky výborným zákrokům Peslarové.

    Přesně v polovině zápasu se po dobré práci Křížové s Polenskou se puk dostal mezi kruhy, odkud mířila přesně Petra Herzigová. Následně měl český tým k dispozici přesilovou hru pět na tři, avšak z té se prosadit nedokázal. V závěru třetiny udělala za vlastní brankou zbytečnou chybu Kolowratová, a po její chybě srovnala Lalmertzová-Kullerová.

    Švédkám vyšel vstup do poslední periody a zaslouženě se dostaly v 42. minutě do vedení zásluhou Hanny Olssonové. Češky se nemohly dostat pomalu ani do třetiny, nakonec je vysvobodila akce Terezy Vanišové, která po průjezdu útočným pásmem našla Anetu Lédlovou, která srovnala na 2:2. Utkání směřovalo do prodloužení, jenže necelých osm sekund před koncem rozhodla o vítězství Švédska Olivia Carlssonová.

    Český tým tak vstoupil hodně smolně do šampionátu v Kamloops, nicméně hráčky odehrají již za několik hodin zápas se Švýcarskem, který startuje v 22:00 českého času. Pokud chtějí svěřenkyně Jiřího Vozáka pomýšlet na postup, musejí zítra zvítězit!

    Z naší strany je to pro tuto chvíli vše, z Kamloops se opět přihlásíme zítra ve 22:00 českého času ze zápasu Česko – Švýcarsko. Zatím nashledanou! (04:55:24)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 38. Lamertzová-Kullerová (Rasková), 42. Olssonová (Eliassonová, Johanssonová), 60. Carlssonová – 30. Herzigová (Křížová, Hymlárová), 48. Lédlová (Vanišová)


    Švédsko: Grahnová (Muraseová) – Kjellbinová, Ramboldtová "A", Svedinová "A", Eliassonová, Fallmanová, Olofssonová, Markströmová, Lundbergová – Asserholtová "C", Borgqvistová, Udenová-Johanssonová – Olssonová, Winbergová, Carlssonová – Rasková, Lambertzová-Küllerová, Johanssonová – Lindhová, Lowenhielmová, Skoldová
    Česko: Peslarová (Škodová) – Tejralová "A", Zíková, Herzigová, Horálková "A", Flachsová, Kolowratová, Zedníková, Patočková – Polenská "C", Hymlárová, Křížová – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Manhartová, Bukolská, Studentová – Povová, Pejzlová, Neubauerová

    Rozhodčí: Anna Eskolová (FIN), Mijuki Nakajamaová (JPN) – Jenni Heikkinenová (FIN), Vanessa Strattonová (CAN)

    Diváci: 613
    bahis siteleri