Švýcarsko – Japonsko 4:2 (kon.) | Rusko – Finsko 3:5 (kon.) | Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
USA – Kanada 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Švédsko
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Česko
Úterý 29.03.2016, 02:05 • McArthur Island Sport and Event Centre, Kamloops, Kanada • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    Olivia CARLSSONOVÁ - 3:2
     
    59:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To snad není možné, do konce zápasu zbývalo jen pár sekund, nicméně Švédsko se z posledního útoku prosazuje a času na odpověď již příliš nezbývá... Do protiútoku dva na jednoho se dostala OLIVIA CARLSSONOVÁ, která střelou z levé strany překonala Peslarovou! Bez asistence.
     
    54:46
    Bude se však vylučovat! Na trestnou lavici míří Annie Svedinová, která podrazila ve velké šanci Vanišovou! Velká šance pro český tým...
     
    54:46
    Ouu, to je škoda! Ve středním pásmu odvedla parádní práci Lendlová, která dokázala dostat kotouč na rozjetou Vanišovou, která se nacpala před Švédku, avšak její slabé zakončení Grahnová vyrazila!
     
    49:19
    Náš soupeř však pokračuje v aktivní hře a dostal se k další velké šanci. Od modré nahazovala kotouč na Peslarovou Kjellbinová a její pokus ještě tečovala Olssonová. Naše brankářka však zasáhla!
    Aneta LÉDLOVÁ - 2:2
     
    47:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jo, takhle by to holky šlo! Máme vyrovnáno a zápas je opět otevřený! Skvěle, skvěle! Parádní práci odvedla na levé straně Tereza Vanišová, která zatáhla kotouč za branku soupeře a následně se pokoušela zasunout touš za záda Grahnové. Puk se, naštěstí pro náš tým, dostal před branku, kde se dostala ke střele ANETA LÉDLOVÁ a její rána skončila v síti! Asistence: Tereza Vanišová.
     
    42:24
    Čtvrtý švédský útok se dostal do kombinace v útočném pásmu a po přihrávce Skoldové se kotouč kutálel v českém brankovišti. Pohotová Tejralová jej naštěstí odpálila do bezpečí!
    Hanna OLSSONOVÁ - 2:1
     
    41:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédský tým se hned na začátku třetí třetiny dostává do vedení a po využité přesilovce otáčí skóre zápasu! Švédky vyhrály vhazování v útočném pásmu a náš tým dostaly pod tlak. Následně od modré čáry natáhla ke střele HANNA OLSSONOVÁ, která mířila přesně a Peslarová nedokázala zasáhnout! Asistence: Emma Eliassonová, Lisa Johanssonová.
     
    41:09
    Hned na začátku poslední periody bude českým tým čelit přesilovce soupeře. Na trestnou lavici míří Tereza Vanišová, která to přehnala s důrazem při napadání a švédskou hráčku poslala za brankou Grahnové nedovoleným způsobem k zemi!
     
    39:15
    Před Grahnovou se objevila Vendula Přibylová, která se dostala do zakončení, avšak její ránu dokázala švédská brankářka vyrazit!
    37:36 Sabina LAMERTZOVÁ-KULLEROVÁ - 1:1
     
    37:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak, to je velká škoda! Kolowratová se dostala ve vlastním pásmu pod tlak napadající Raskové a udělala zbytečnou kličku navíc. Švédská hráčka se následně dostala ke kotouči, který dostala před branku, kde byla důrazná SABINA LAMERTZOVÁ-KULLEROVÁ, která dokázala dostat kotouč do branky! Asistence: Fanny Rasková.
     
    36:26
    To je škoda! Denisa Křížová se hned po přejezdu modré čáry dostala ke střele, avšak její střelecký pokus zastavila tyč švédské branky!
     
    35:47
    Švédky postupovaly do nebezpečného protiútoku, který táhla po levé straně Rasková, ta však naštěstí chybovala, nicméně se kotouč odrazil na hůl LOwenhielmové, která ostře vypálila. Její rána naštěstí mířila nad branku! Na trestnou lavici navíc míří Lisa Johanssonová a Češky si zahrají přesilovou hru!
     
    35:28
    Další skvělý zákrok Peslarové! Před brankou se odrazil kotouč přímo na hokejku Raskové, která však výbornou českou brankářku nepřekonala!
     
    34:46
    Alena Polenská dokázala na modré čáře zablokovat střelecký pokus Eliassonové a mola postupovat do protiútoku. Její následná rána z ostrého úhlu však v brance neskončila!
     
    30:31
    Tak, pozor! To je velká šance pro český tým! Na trestnou lavici míří ještě Švédka Olofssonová a český tým čeká dlouhá, skoro minutu a půl trvající přesilová hra pět na tři!
     
    29:54
    A český tým si navíc vzápětí zahraje také přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Olivia Carlssonová za útočný faul ve středním pásmu!
    29:14 Petra HERZIGOVÁ - 0:1
     
    29:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda, dostáváme se do vedení! Skvělou práci odvedla v útočné třetině Alena Polenská, která se dokázala uvolnit za brankou soupeře a našla před brankou zcela volnou Křížovou, ta však Grahnovou nepropálila! Následně Polenská dokázala dostat kotouč mezi kruhy, kde číhala PETRA HERZIGOVÁ a její rána zamířila přímo mezi nohy Grahnové! Asistence: Denisa Křížová, Klára Hymlárová.
     
    28:10
    Český tým postupoval do zajímavého protiútoku, který táhla po levé straně Vanišová. Česká hráčka vzala akci na sebe, avšak její střela mířila nad branku Grahnové!
     
    27:36
    Bravo! Český tým zvládl i druhé oslabení v tomto zápase na výbornou a vyloučená Michaela Pejzlová je již zpět na ledové ploše!
     
    26:11
    A opět skvělá Klára Peslarová! Od modré to zkoušela Svedinová, jejíž střela se odrazila do prostoru, kde se nacházela zcela volná Johanssonová. Té střela nesedla a na brankovišti dorážela také Rasková, avšak česká hrdinka dosavadního průběhu zápasu dokázala zasáhnout!
     
    25:30
    Bohužel, český tým bude čelit další přesilové hře soupeře. Za brankou Peslarová svedla Pejzlová souboj s Ramboldtovou, kterou faulovala a míří na trestnou lavici!
     
    23:37
    Teď měl český tým velké štěstí, neboť odražený kotouč se dostal k Lise Johanssnové, které však naštěstí kotouč přeskočil hůl a švédská útočnice se do zakončení nedostala!
     
    19:46
    V samotném závěru třetiny mělo Švédsko další velkou šanci! Borgqvistová dostala s velkou porcí štěstí kotouč před branku, kde číhala Ramboldtová, jejíž následnou ránu zablokovala jedna z českých hráček!
     
    18:08
    Následně se na led dostala čtvrtá česká formace, která prošla do útočné třetiny. Na pravé straně se dostala ke kotouči Povová. Její následná střela překvapila brankářku Grahnovou, ta však dokázala zasáhnout!
     
    16:59
    Další velká šance švédského týmu! Třetí útok našeho soupeře se usadil v útočném pásmu. Před branku poslala kotouč Johanssonová, kde našla Raskovou. Tu však vychytala výborná Peslarová!
     
    16:29
    Švédský tým mířil do zajímavého protiútoku, který táhla Rasková, která po souboji s jedou z českých hráček upadla, avšak vylučovat se nebude!
     
    15:13
    Výborně, Kláro! Erica Udenová Johanssonová se dostala do samostatného úniku, nicméně českou brankářku překonat nedokázala! Skvělý moment Kláry Peslarové!
     
    12:33
    Švédský tým si zatím vede ve druhé polovině přesilové hry velmi dobře. O další ránu se postarala Ramboldtová. Její ránu tečovala Asserholtová, avšak Peslarová dokázala zasáhnout!
     
    12:07
    Od modré tvrdě vypálila Eliassonová, jejíž střela skončila za brankou. Následně se k odraženému kotouči dostala Markströmová, ale její střelu dokázala vyrazit skvělá Peslarová!
     
    11:09
    Teď si však zahraje přesilovou hru švédský tým a naše reprezentace bude muset hrát ve čtyřech! Na trestnou lavici míří Kateřina Bukolská!
     
    09:39
    Na modré čáře předvedla dobrou kombinaci Polenská s Křížovou, nicméně rána druhé jmenované byla zablokována. Následně však z levé strany vypálila Polenská, jejíž tvrdou střelu dokázala Grahnová vyrazit!
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 38. Lamertzová-Kullerová (Rasková), 42. Olssonová (Eliassonová, Johanssonová), 60. Carlssonová – 30. Herzigová (Křížová, Hymlárová), 48. Lédlová (Vanišová)


    Švédsko: Grahnová (Muraseová) – Kjellbinová, Ramboldtová "A", Svedinová "A", Eliassonová, Fallmanová, Olofssonová, Markströmová, Lundbergová – Asserholtová "C", Borgqvistová, Udenová-Johanssonová – Olssonová, Winbergová, Carlssonová – Rasková, Lambertzová-Küllerová, Johanssonová – Lindhová, Lowenhielmová, Skoldová
    Česko: Peslarová (Škodová) – Tejralová "A", Zíková, Herzigová, Horálková "A", Flachsová, Kolowratová, Zedníková, Patočková – Polenská "C", Hymlárová, Křížová – Vanišová, Přibylová, Lédlová – Manhartová, Bukolská, Studentová – Povová, Pejzlová, Neubauerová

    Rozhodčí: Anna Eskolová (FIN), Mijuki Nakajamaová (JPN) – Jenni Heikkinenová (FIN), Vanessa Strattonová (CAN)

    Diváci: 613
    bahis siteleri