Jihoafrická rep. – Turecko 2:7 (kon.) | Hongkong – Gruzie 3:14 (kon.) | Lucembursko – Bosna a Hercegovina 13:0 (kon.)
konec
Jihoafrická republika
2:7 (1:3, 0:2, 1:2)
Turecko
Středa 06.04.2016, 12:00 • Silivrikapi Ice Sport Hall, Istanbul, Turecko • Mistrovství světa - III. A Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Vítejte u sledování textového online přenosu ze zápasu Mistrovství světa – 3. divize. Proti sobě se postaví Jihoafrická republika a Turecko. Oba týmy stále mají šanci na postup o divizi výše, hrát se tak bude velmi důležitý duel.
     
    Turecko

    Turecko je letos pořadatelskou zemí, a tak není překvapivé, že právě na domácí půdě by chtělo postoupit o divizi výše. Zatím má k tomuto cíli velmi dobře nakročeno. Po čtyřech zápasech je na prvním místě, navíc ještě neztratilo ani bod. Jako jediní jsou tak zatím bez porážky. Do konce mistrovství chybí každému týmu odehrát jeden duel, Turkové by tak v případě další výhry oslavili postup.
     
    Jihoafrická republika

    Jihoafrická republika dlouhodobě balancuje mezi 3. a 2. divizí, což znamená, že i letos zamířila na mistrovství s cílem postoupit. Malou trhlinou však byla prohra s Gruzií, což bylo prozatím jedno z největších překvapení dosavadního průběhu mistrovství. Přesto ještě může jediná hokejová reprezentace z Afriky myslet na postup. Musí ale porazit Turecko, kterému by se bodově vyrovnala, pro Jihoafrickou republiku by pak hrál vzájemný zápas.
     
    Posledním týmem, který ještě může promluvit do bojů o postup, je Gruzii. Díky tomu, že porazila Jihoafrickou republiku má na kontě už devět bodů. V posledním duelu navíc hraje proti Hong Kongu, který je bez bodu poslední. Stát se tak může, že tři týmy budou mít po dvanácti bodech, pak by rozhodovalo skóre ze vzájemných zápasů.
     
    Úvodní sestavy:

    Jihoafrická republika: Bock (Pretorius) – Marais (C), Gonsalves, Magmoed, Reeves (A), Verwey, Malgas – Botha, Bremner, Samaai – Valadas, Edwards, Giot (A) – Willemstijn, van Doesburgh, W. du Preez – du Buisson, S. du Preez

    Turecko: Kahraman (Bozaci) – Özturk, K. Salt, Y. Kars, Aktürk, Savaş, Coşkun – Özmen (C), Solak, Semiz (A) – Gümüş (A), H. Salt, Halil – Alec Koçoğlu, Andy Koçoğlu, Karakoc – O. Kars, Kavaz, Bakal

    Rozhodčí: Holm (SWE) – Braten (NOR), O´Connor (USA).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:34
    Gümüş se v úvodu zápasu provinil, když podrazil protihráče, Jihoafrická republika tak bude mít přesilovou hru.
     
    01:48
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    Tým z jihu Afriky se ujímá v klíčovém zápase vedení! Početní výhodu využila první přesilovková formace, kdy si vzal puk Sammai, který přesnou přihrávkou našel XANDERA BOTHU a ten otevřel skóre! Asistence: Uthman Sammai.
    01:48 Xander BOTHA - 1:0
     
    03:26
    Turkové se snaží o rychlou odpověď, během krátké doby vyslali na Bocka několik střel, jihoafrický gólman ale všechny dokázal zastavit.
     
    05:45
    Po vedoucí trefě týmu z Afriky se hra vyrovnala, a k vidění tak není velké množství střeleckých pokusů.
     
    07:36
    Özturk podrazil protihráče a znovu se tak bude muset hostitelská země bránit ve čtyřech.
     
    08:42
    Druhá početní výhoda Jihoafrické republiky už není tak povedená, Turkové se zatím brání velmi dobře.
     
    09:36
    Turkové nakonec početní výhodu soupeře ubránili, hraje se pět na pět.
     
    12:30
    Vyloučení v týmu Jihoafrická republika (Andre Marais – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:41
    Pořadatelský celek Turecka si zahraje přesilovou hru, Jihoafričané hráli v šesti a dostanou menší trest za příliš mnoho hráčů.
     
    13:55
    Turecko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Andy Koçoğlu tvrdě vypálil zpoza kruhů na Bocka, ten sice kotouč vyrazil pravým betonem, jenže nejblíže k němu měl SERDAR SEMIZ, který jej dokázal dorazit za záda brankáře Jihoafrické republiky! Asistence: Andy Koçoğlu, Emrah Özmen.
    13:55 Serdar SEMIZ - 1:1
     
    15:15
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Turci využívají i klasickou početní výhodu a během krátké chvíle otáčí průběh zápasu! EMRAH ÖZMEN z ostrého úhlu a navíc v pádu dokázal překonat brankáře Bocka! Bez asistence.
    15:15 Emrah OZMEN - 1:2
     
    15:30
    Turecko právě vstřelilo branku!
    No to jsou věci, fanoušci v Istanbulu šílí! Andy Kocoglu obral za brankou soupeře o puk, předložil ho do prostoru pravého kruhu přímo proti holi ALECA KOCOGLUA, který jej střelou bez přípravy poslal do branky Jihoafrické republiky! Asistence: Andy Andy Koçoğlu.
     
    16:05
    Turci jsou samozřejmě v tuto chvíli ve velké psychické pohodě a znovu se pouští do útočení. Soupeř sice dokázal jejich akci zastavit, ale jen za cenu další ztráty kotouče.
     
    16:30
    Tvrdá rána Savase zpoza kruhů postrádala jakoukoliv přesnost, ale především pak proto, že byla sražena do rohu kluziště.
     
    17:29
    Hráči v bílém už jsou ale znovu na puku a v pásmu soupeře, kde se jim však tentokrát nepodařilo dostat do střelecké pozice.
     
    17:53
    Jihoafričanům se nedaří podržet puk před brankářem Kahramen a znovu o něj rychle přichází. Hraje se nyní nahoru dolů, ale větší šanci aby člověk v těchto chvílích pohledal.
     
    18:40
    Pomalu se blíží koncovka první třetiny, Turecko vede nad svým soupeřem o dvě ;branky.
     
    19:00
    Jedna minuta chybí do konce úvodní dvacetiminutovky.
     
    19:29
    Yusuf Halil si nabruslil s kotoučem do útočného pásma z pravé strany, sám proti třem protihráčům asi zvolil nejlepší možné řešení v podobě tvrdé střely na branku, kterou však brankář Bock ukryl ve své rukavici.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina utkání MS 3. dvize, ve které pořadatelský tým Turecka dokázal odpovědět na vedoucí branku Bothy ze druhé minuty zápasu třemi zásahy v rozmezí 95 vteřin a po dvaceti minutách tak vede v poměru 3:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Turci začali aktivně a hned od úvodního buly se vrhli do útoku. Yusuf Halil se dostal k zakončení z mezikruží, ale ani nadvakrát se mu Bocka překonat nepodařilo.
     
    21:15
    Malgas vybojoval puk ve vlastním pásmu a z pozice obránce se vydal do útočení, jeho rána z levého kruhu ale jen bouchla o zadní mantinel.
     
    21:39
    Jihoafričany v následné snaze o návrat do útočné třetiny zastavuje odpískaný ofsajd.
     
    22:00
    Nyní už se však hráči afrického týmu dostanou před Kahramana zcela bez námahy, Turci raději vyhodili kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění.
     
    22:13
    Hra je v úvodu druhé části poněkud rozkouskována, což nesvědčí tempu hry. Nyní se znovu přerušuje kvůli postavení mimo hru zahraném týmem Jihoafrické republiky.
     
    22:31
    Kahraman vyrazil střelu jednoho ze soupeřových obránců od modré čáry pouze před sebe, k dorážce se naštěstí pro něj nikdo z hráčů v černém nedostal.
     
    23:14
    Andy Kocoglu zavezl kotouč do útočného pásma po levé straně a udělal šikovně prostor Karakocovi, který však sám proti Bockovi z prostoru levého kruhu neuspěl a branku minul!
     
    24:10
    Jihoafričanům se vůbec nedaří přechod přes útočnou modrou čáru a znovu je jim při cestě k brankáři Kahramanovi odpískán offside.
     
    24:50
    Gumus se pokusil nahodit puk na soupeřovu klec z levého kruhu, nedokázal však přesně zamířit a hrát tak mohou Jihoafričané.
     
    25:03
    Těm se povedl rychlý brejk, po kterém musel Kahraman vleže zasahovat proti du Preezovi, nakonec jsou však Afričané vykázáni ven z útočného pásma po odpískaném postavení mimo hru.
     
    25:19
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Obrovskou chybu v rozehrávce Jihoafrické republiky trestá ANDY KOCOGLU, který dostal puk mezi kruhy a tváří v tvář Bockovi nezaváhal! Bez asistence.
    25:19 Andy KOÇOĞLU - 1:4
     
    25:53
    A může být s Jihoafričany ještě hůře! Michael Edwards dostává menší trest za držení protihráče a Turecko tak dostane možnost přesilové hry!
     
    26:12
    Síly na ledě se však takřka okamžitě vyrovnají. Afričané vyhráli buly v pásmu a vyvezli kotouč až do útočné třetiny, kde se sekáním provinil Emrah Ozmen (TUR).
     
    26:35
    Kahraman si po delší době sáhl regulérně na kotouč, když do lapačky ukryl střelu jednoho z hráčů soupeře z pravého kruhu pro vhazování.
     
    27:16
    Hra ve čtyřech hráčích zatím příliš mnoho zajímavých okamžiků nepřinesla a oba týmy se po chybách v rozehrávce často střídají v držení kotouče.
     
    27:45
    Solak si vzal puk ve středním pásmu a dokázal se s ním prodrat až do prostoru před kruhy, jeho následná rána ale byla zblokována mimo branku soupeře.
     
    27:53
    Jihoafrická republika hraje v plném počtu.
     
    28:12
    I pořadatelský tým Turecka je již kompletní.
     
    28:22
    Turkům se nyní nepodařila rozehrávka a po zakázaném uvolnění se budou muset chvíli bránit, hra se totiž stěhuje před brankáře Kahramana.
     
    28:57
    Akturk dostal těžkou přihrávku na modrou čáru, kde byl pod tlakem obtěžován protihráči, ale ještě se mu podařilo poslat puk na branku. Bock vyrazil jeho střelu vyrážečkou do ochranné sítě, vhazovat se tak bude před jeho svatyní.
     
    29:40
    Gumus tvrdou ranou zpoza levého kruhu prověřil pozornost brankáře Bocka, ten vyrazil kotouč pohotovým zákrokem pravým betonem do rohu kluziště.
     
    30:31
    Edwards zavezl kotouč do pásma po pravé straně, avšak vezl si na zádech hned dva hráče soupeře, kteří mu znemožnili přesněji zakončit.
     
    31:42
    Bock si připisuje na své konto další úspěšný zásah, tentokráte proti tvrdé ráně až ze středního pásma.
     
    32:01
    Další přesilová hra čeká na tým Turecka. Marc Giot (RSA) dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    32:08
    Hned po vhazování přichází tvrdá rána Turků zpoza pravého kruhu, která však končí jen na mantinelu za brankou soupeře.
     
    32:44
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Tak to už vypadá pro Jihoafričany hodně nepříjemně a stav 1:5 krátce po polovině utkání se jim bude již těžko otáčet! Krásná kombinace Turků, kdy Andy Kocoglu našel před brankou zcela volného ALECA KOCOGLUA, který neměl problém poslat puk do jihoafrické klece! Asistence: Andy Kocoglu, Serdar Semiz.
    32:44 Alec KOÇOĞLU - 1:5
     
    32:44
    Přesilovou hru si ihned po obdržení brance zahrají i hráči Jihoafrické republiky,Alec Koçoğlu byla potrestán menším trestem za napadání rozhodčích. Co se však přesně stalo, to Vám bohužel nedokážu říci.
     
    33:32
    A pozor, Turecko budou hrát ve třech! Semiz dostal dvě minuty za držení, to je velká šance pro Jihoafričany vrátit se do zápasu!
     
    33:38
    Domácím se podařilo vyhrát důležité vhazování a okamžitě posílají kotouč daleko od své branky.
     
    34:00
    Turci zatím hraje se třemi hráči v poli výborně a znovu se jim podařilo vybojovat kotouč, který odpalují až k brankáři Bockovi.
     
    34:39
    Jihoafričané si dlouho nedokázali kloudně nahrát, ale nakonec si doázali vytvořit před Kahramanem slušný závěr, jenž však dokázal turecký gólman ustát.
     
    34:39
    Jihoafričané jsou navíc vykázáni z útočné třetiny, kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    34:44
    Turci mají to nejhorší za sebou, Alec Kocoglu skáče zpátky na led a hráči v bílém tak již hrají ve čtyřech.
     
    35:32
    Turecko přežilo dvojnásobné oslabení bez gólové úhony a již hraje v plném počtu.
     
    36:50
    Po delší době se hraje delší pasáž hry bez přerušení, jenže zdá se, že se bude znovu vylučovat.
     
    37:04
    A je tomu skutečně tak, domácí celek půjde znovu do oslabení, nyní je na vině špatné střídání domácí lavičky a přichází menší trest za příliš mnoho hráčů.
     
    37:20
    Magmoed tvrdě vypálil od modré čáry, jeho ránu se ještě pokusil před brankou tečovat Bremner, Kahraman si ale dokázal i s touto nepříjemností poradit.
     
    38:02
    Turecku se daří dostat puk do středního pásma a může vystřídat.
     
    38:23
    Jihoafričanům se v této přesilové hře zatím příliš nevede, nyní je jejich útočná snaha zastavena odpískaným ofsajdem.
     
    38:45
    Nene, při této přesilové hře se zřejmě měnit skóre nebude, tedy ne na té straně, na které bychom to čekali.
     
    39:00
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:04
    Trest pro domácí je u konce a ti tak znovu hrají se všemi hráči v poli.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Turecku se ve druhém dějství ještě povedlo navýšit svůj náskok z první třetiny, když se prosadili oba Kocogluové, Andy i Alec a po čtyřiceti minutách tak vede pořadatelský tým již 5:1!
     
    Další třetina začne přibližně v 13:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Jihoafričané začali aktivněji třetí dějství a drží puk před Kahramanem, jenže od mantinelů se s ním dostat nedokázali.
     
    41:03
    Semiz nakonec vybojoval puk a pokusil se středem hřiště prosadit přes dva hráče soupeře. To se mu sice nepovedlo, jenže byl př své snaze nedovoleně zastaven.
     
    41:03
    Callum Bremner (RSA) vyloučen na dvě minuty za hrubost, Turecko si zahraje další přesilovou hru.
     
    41:58
    Turecko právě vstřelilo branku!
    No tak to byla velká paráda v podání tureckého týmu! Alec Koçoğlu se zjevil s pukem napravo od jihoafrické branky, jenže se neukvapil a parádní přihrávkou našel na druhé straně zcela volného EMRAHA ÖZMENA, který prostě nemohl minout zcela odkrytou branku soupeře! Asistence: Alec Koçoğlu, Andy Koçoğlu.
    41:58 Emrah ÖZMEN - 1:6
     
    42:50
    Turci jsou i nadále při chuti a stále drží před Bockem a to i po skončení přesilové hry. Troufám si říci, že je o osudu zápasu definitivně rozhodnuto.
     
    43:15
    Jihoafričané si mohou na chvíli oddechnout. Domácí zahráli kotouč do ofsajdového postavení a navíc se bude vhazovat před jejich brankou.
     
    43:55
    A málem se znovu rozsvítilo červené světlo za Bockovou branou na znamení vstřeleného gólu! Karakoc dostal parádní přihrávku na levou stranu a zívala před ním odkrytá jihoafrická branka, Bock se však stačil včas přesunout a vleže puk vyrazit!
     
    45:25
    Kahraman si na své konto připisuje po delší době zásah, když v pohodě vyráží střelu Edwardse z levého kruhu pro vhazování.
     
    46:20
    Warwick du Preez vybojoval kotouč ve středním pásmu a chtěl se s jím dostat do útočného pásma. Proti však stále hned čtveřice Turků, kteří neměli pro jeho myšlenku příliš mnoho pochopení.
     
    46:27
    Warwick du Preez (RSA) vyloučen na dvě minuty za sekání, Turecko znovu může udeřit v početní převaze.
     
    47:06
    Hosté ujeli při vlastním oslabení, jenže v domácí brance vládne jistý Kahraman, který si poradil se střelou obránce Maraise z levého kruhu na výbornou.
     
    47:16
    Turecku se v této početní převaze zatím nevede jako v těch předchozích a jeho hráči ještě pořádně nezavezli kotouč před Bocka.
     
    48:00
    Bock si nejprve poradil s prudkou střelou od modré čáry, kterou sice neudržel na hrudí, ale následně dokázal pokrýt i dorážku Solaka z bezprostřední blízkosti!
     
    48:21
    Další dělovku od modré čáry musel vyrazit Bock, až se neudržel na svých nohách, jaká to byla tvrdá rána.
     
    48:27
    Warwick du Preez je zpátky na ledové ploše, Jihoafričan jsou tak kompletní.
     
    49:21
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Další kotouč končí za zády brankáře Bocka! Halil poslal od pravého mantinelu přesnou přihrávku mezi kruhy na zcela volného SERKANA GUMUSE, který střelou z první poslal puk přesně nad levý beton jihoafrického brankáře! Asistence: Yusuf Halil, Emrah Savaş.
    49:21 Serkan GUMUS - 1:7
     
    50:00
    Třetí třetina se přelila do své druhé poloviny. Turecko vede vysokým rozdílem šesti branek a jasně směřuje za vítězstvím v tomto zápase.
     
    51:20
    Hra je v posledních minutách poměrně neurovnaná a vidíme chyby v rozehrávce na obou stranách. Turecku to však v této fázi zápase a s aktuálním výsledkem vadí ale asi přeci jen o něco méně.
     
    51:43
    Na ledové ploše zůstává ležet Karakoc po střetu s jedním ze spoluhráčů. Zdvižená pravice hlavního sudího Holma značí, že se předchozí zákrok neobejde bez potrestání.
     
    51:43
    No a pozor, vše je nakonec jinak! Vylučovat se sice bude, ovšem na turecké straně. Kars, dostává menší trest za hákování.
     
    52:02
    Turecku se po vyhraném buly daří držet kotouč daleko od své branky, Jihoafričané musí začít až od brankáře Bocka.
     
    52:45
    Další vyhrané buly před Kahramanem pro pořadatelský tým, kotouč rychle mizí v hlubinách obranného pásma Jihoafričanů.
     
    53:20
    Nene, Kahraman prostě druhý puk za svá záda dnes odpoledne nepustí. Samaai vypálil nepříjemně přes jednoho z turecký beků, brankář soupeře si však poradil a jeho střelu ztlumil na své hrudi.
     
    53:43
    Kars se vrací zpět na led, Turecko je kompletní.
     
    54:13
    Turci se ihned po skončení oslabení vrhli do útoku a výsledkem je další střela na branku Jihoafrické republiky, v tomto utkání již třicátá šestá.
     
    54:17
    Hned po vyhraném buly vypálil z první obránce Coskun a Bock si tak připíše na své konto jubilejní třicátý zásah.
     
    54:54
    Jihoafričané mají možnost alespoň kosmeticky upravit nepříjemně vyhlížející skóre v početní převaze. Serdar Semiz (TUR) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    55:10
    Vhazování dnes ovšem patří domácímu Turecku, jehož hráči v této činnosti znovu lepší oproti soupeři a puk znovu rychle mizí až za Bockovou brankou.
     
    55:30
    Ani napodruhé se nedokázali Jihoafričané udržet před Kahramanem a znovu musí začít až od vlastní branky.
     
    56:11
    Samaai vyjel s pukem zpoza turecké branky a střelou z ostrého úhlu pod břevno se pokusil překvapit Kahramana, turecký gólman ale s přehledem tuto situaci vyřešil.
     
    56:25
    Stále stejná písnička hraje na ledě stadionu v tureckém Istanbulu. Vyhrané buly pro Turecko a kotouč rychle končí v obranném pásmu soupeře.
     
    56:53
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se povedlo Jihoafričanům využít přesilovou hru a vteřinu před koncem Semizova trestu se prosazují. Giot poslal přihrávku od levého mantinelu mezi kruhy a JOAQUIM VALADAS z první posílá puk přesně do levého horního růžku turecké branky! Asistence: Marc Giot.
    56:53 Joaquim VALADAS - 2:7
     
    57:52
    Emrah Savas (TUR) usedá na trestnou lavici, dvě minuty za sekání a ještě jedna možnost pro Jihoafričany na snížení vysokého náskoku soupeře v tomto utkání.
     
    Dnešní utkání sleduje 451 diváků.
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny a zcela jasně i tohoto zápasu zbývají poslední dvě minuty.
     
    58:15
    Turkům se krátce po vyhraném vhazování podařilo vyhodit kotouč přes celou délku kluziště.
     
    58:30
    Du Boisson vystřelil z pravého kruhu na Kahramana, ten kotouč s jistotou sobě vlastní vyrazil a o zbytek se postarali jeho spoluhráči, kteří opět poslali puk až daleko mimo nebezpečí.
     
    59:04
    Parádní zákrok Kahramana pro diváky krátce před koncem utkání, když efektně do lapačky ukryl tvrdou střelu Samaaie zpoza kruhů!
     
    59:52
    Turecko hraje v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Turecko dokázalo v dnešním utkání zvítězit ve všech třech dějstvích a po výhře v poměru 7:2 si na své konto připisuje tři body do tabulky Mistrovství světa 3. divize.
     
    Střely na branku: 35 – 38
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásné prožití dnešního dne. Nashledanou. (14:15:02)
    Turci zvládli tíhu v boji o prvenství na domácím šampionátu a příští rok se podívají o stupínek výše - na MS druhé divize skupiny B!

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 2. Botha (Samaai), 57. Valadas (Giot) – 14. Semiz (Andy Koçoğlu, Özmen), 16. Özmen, 16. Alec Koçoğlu (Andy Koçoğlu), 26. Andy Koçoğlu, 33. Alec Koçoğlu (Andy Koçoğlu, Semiz), 42. Özmen (Alec Kocoglu, Andy Kocoglu), 50. Gumus (Halil, Savaş)


    Jihoafrická republika: Bock (Pretorius) – Marais (C), Gonsalves, Magmoed, Reeves (A), Verwey, Malgas – Botha, Bremner, Samaai – Valadas, Edwards, Giot (A) – Willemstijn, van Doesburgh, W. du Preez – du Buisson, S. du Preez
    Turecko: Kahraman (Bozaci) – Özturk, K. Salt, Y. Kars, Aktürk, Savaş, Coşkun – Özmen (C), Solak, Semiz (A) – Gümüş (A), H. Salt, Halil – Alec Koçoğlu, Andy Koçoğlu, Karakoc – O. Kars, Kavaz, Bakal

    Rozhodčí: Holm (SWE) – Braten (NOR), O´Connor (USA)

    Diváci: 451
    bahis siteleri