Boston – Detroit 5:2 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 1:4 (kon.) | Philadelphia – Toronto 3:4 (po pr.)
Washington – Pittsburgh 3:4 (po pr.) | New Jersey – Tampa 2:4 (kon.) | Carolina – Montreal 2:4 (kon.)
Ottawa – Florida 3:1 (kon.) | Nashville – Arizona 3:2 (po pr.) | Chicago – St. Louis 1:2 (po pr.)
Dallas – Colorado 4:2 (kon.) | Calgary – Vancouver 7:3 (kon.) | San Jose – Winnipeg 4:5 (kon.)
Los Angeles – Anaheim 2:1 (kon.)
konec
Dallas Stars
4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Colorado Avalanche
Pátek 08.04.2016, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    COLORADO AVALANCHE

    Colorado Avalanche se tentokrát do play-off nepodívají, to už je jisté teď, když jim poměrně nedávno v tabulce jisto jistě prchla Minnesota. Předposlední kádr Centrální divize tak bude společně s Winnipegem jediným kádrem z této divizní skupiny, který se vyřazovacích bojů nezúčastní. Avalanche na svém kontě aktuálně vlastní dvaaosmdesát bodů, což je o osm více než mají Stíhačky. Pro Colorado dnes půjde o předposlední utkání sezóny, poté zakončí letošní ročník na domácím ledě. V posledních čtyřech zápasech Laviny neuspěly, všechny je prohrály, a to třeba s celky Nashvillu či St. Louis Blues. Podaří se hokejistům Avalanche zlepšit na závěr samotné základní části fanouškům náladu?
     
    DALLAS STARS

    V Dallasu je samozřejmě o dost lepší nálada než v Coloradu, Stars se však ještě chtějí porvat o vítězství v Centrální divizi. Nyní totiž mají 105 bodů, což je naprosto smírný počet s druhými St. Louis Blues. Je tak jasné, že v posledních dnech dlouhodobé sezóny nás ještě čekají alespoň v nějakém ohledu napínavé mače. Tým z Texasu uspěl třikrát z posledních čtyř utkání, naposledy ale nestačil na Anaheim Ducks, na jejichž kluzišti podlehl výsledkem 1:3. To by ale Stars zbrzdit vůbec nemuselo. Mají před sebou – stejně jako Colorado – poslední dvě utkání základní části a dnes mohou učinit důležitý krok za vítězstvím v celé divizi. Povede se jim to a získají tak mimo jiné i lepší výchozí pozici pro vstup do blížící ho se play-off? Uvidíme.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy potkaly na začátku měsíce února, když se Dallas Stars vydali na led Colorado Avalanche a zvítězili tam poměrem 4:3 v prodloužení.
     
    Československá stopa v utkání

    Aleš Hemský (DAL) (13 + 24)
    Radek Faksa (DAL) (5 + 5)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Základní část soutěže se pomalu blíží ke svému konci, my dnes budeme sledovat duel týmů Dallas Stars a Colorado Avalanche. Hvězdy mají jistou účast v play-off, to Lavin se jej nezúčastní.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Jak je u NHL zvykem, začneme asi o deset minutek později.
     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Russell, Goligoski, Jordie Benn, Klingberg, Oduya, Johns – Jamie Benn, Eakin, Sharp – McKenzie, Dickinson, Ničuškin – Roussel, Faksa, Hemský – Moen, Fiddler, Sceviour

    Colorado Avalanche: Pickard (Varlamov) – Beauchemin, Zadorov, Johnson, Bigras, Holden, Barrie – Boedker, Duchene, Grigorenko – Matthias, Söderberg, Landeskog – Comeau, Mitchell, Iginla – Martinsen, Rantanen, McLeod

    Rozhodčí: St. Pierre, Kozari – Rody, Wheler.
     
    Vše je připraveno k úvodnímu buly, budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Na úvodním vhazování uspěli hokejisté Colorada, ti si ale zatím musejí na první akci duelu počkat.
     
    00:35
    Jenže je to opravdu Dallas, kdo se jako první vrhl dopředu a snaži se okamžitě ohrozit Calvina Pickarda. Ten ovšem zatím bez zákroku taktéž.
     
    01:07
    Hra ze strany na stranu, kterou na začátku úvodní periody sledujeme. Jordie Benn zakládal dlouho nahrávkou dobrou akci, ale kotouč k jeho smůle doklouzal až na zakázané uvolnění.
     
    01:34
    A ještě jedno buly po pravé ruce Kariho Lehtonena, který musí poprvé v utkání dávat výraznější pozor na to, co se děje před jeho zraky.
     
    02:07
    Stejně tak Beauchemin si ve středním pásmu počínal poměrně nejistě, pak ještě raději ponechal puk na své spoluhráče ve střední třetině.
     
    02:44
    Čas na začátku první periody zatím rychle plyne a moc se nepřerušuje, aktuálně kus černé gumy za brankou Colorada, kde se jej snaží vydolovat Fiddler.
     
    03:15
    Už se to Stars povedlo a od modré útočné čáry kus černé gumy nahazoval Goligoski. Avšak kus černé gumy nikdo lépe netečoval, takže Pickard zastavuje puk.
     
    03:26
    Poprvé v zápase se vylučuje, dvě minuty inkasuje od hlavního rozhodčího hostující hokejista Tyson Barrie (COL), který je vyloučen za krosček. Colorado se tak bude muset hned v úvodu mače bránit.
     
    03:55
    Ale Laviny zatím zvládají svou obrannou úlohu v prvním oslabení zápasu velmi dobře. Už se jim podařilo podruhé vyhodit přes všechny čáry a Dallas se na střelu na branku hodně nadře.
     
    04:26
    Ještě stále Hvězdy nestačily vystřelit na branku, a když se jim to pak konečně povedlo, dokázal se výborně blýsknout lapačkou u levé tyčky Pickard, který nedovolil projít kotouči do branky.
     
    04:35
    Po buly na pravém kruhu Stars zůstávají v útočném pásmu, ale následná střela Hemského orazítkovala jen zadní mantinel za klecí Colorada. Pak už se domácí musí pro puk vracet do své třetiny.
     
    05:18
    Přesilovka Dallasu se blíží ke svému konci a zdá se, že Avalanache se zvládnou ubránit. Ještě ale domácí pár vteřinek na využití přeci jen mají.
     
    05:50
    Teď už ovšem hostující parta v plném počtu a hned to také Colorado bez čekání zkouší jízdou do útočného pásma. Tam byl ale Laviny potřebovaly daleko více zakončovat, což se zatím neděje.
     
    06:20
    Duchenova hokejka sice u pravého kruhu dobře připravená na střelu, tu ale následně zblokoval někdo v zeleném trikotu, takže bylo po šanci pro Avalanche.
     
    06:58
    Další práce pro Calvina Pickarda na druhé straně hrací plochy, ale to už se zase hra přelévá rychle zpátky.
     
    07:10
    Na řadě je první komerční přestávka, ta alespoň uklidní hodně rychlou hru na ledové ploše.
     
    07:20
    Už se ale znovu hraje a zodpovědnost na sebe vzal hostující kapitán Landeskog. Ale ani jeho akce na branku nevedla k lepšímu zakončení, které by Lehtonena mohlo zaskočit.
     
    07:51
    McKenzie se protáhl sám kolem pravé tyčky do zakončení a jen dobrá práce Pickarda zajistila, že puk neskončil za čárou. Colorado nyní děkuje svému brankáři.
     
    08:17
    Pokračuje se ve vysokém tempu a také nadále jsou aktivnější na kotouči domácí muži. Jenže ani ti se teď nedostávají ke střelám, přestože Eakin si dělal naděje u pravého mantinelu.
     
    08:59
    Ničuškinova snaha u zadního mantinelu v útočném pásmu nepřišla vniveč, ale nikdo v prostoru před Pickardem nečekal na nahrávku.
     
    09:17
    Hra přerušena ve středním pásmu, tam by se také za několik okamžiků mělo vhazovat na modré čáře.
     
    09:28
    Mitchell zvládl ono buly ve středním pásmu, jenže Aleš Hemský zabojoval o pryž a vytvořil šanci sám pro sebe. Když se už dostal mezi kruhy, zakončoval a Pickard měl co dělat, aby stačil jeho šanci zastavit. Na dorážku čekal také Radek Faksa.
     
    09:46
    A hned další zápis do statistik pro gólmana hostujícího celku, nyní tasil svou vyrážečku do vzduchu.
     
    10:02
    Už jsme ve druhé poloviny první třetiny a stále čekáme na úvodní branku. Blíže k ní mají bezpochyby domácí hráči, jelikož Colorado doposud vystřelilo pouze jedinkrát na branku soupeře.
     
    10:39
    Teď to sice zkoušel střelecky od modré čáry Zadorov, jenže byl moc daleko a navíc jeho šanci ani nikdo netečoval, takže ani v tomto případě si Kari Lehtonen zákrok neužil.
     
    11:08
    To Calvin Pickard má práce dost, Jamie Benn jej vystrašil na pravém kruhu, ale pokusem zápěstím trefil puk hodně nad úroveń horní tyčky, takže gólman Avalanche zůstal v klidu.
     
    11:45
    Další poměrně dlouhá pasáž bez přerušení, Klingberg v pohodě pohlídal puk na modré čáře, až poté se rozhlédl a hledal, kde má volné spoluhráče.
     
    12:07
    Zakázané uvolnění Colorado Avalanche, hra tedy stále zůstane u hostujícího zařízení.
     
    12:28
    Aleš Hemský zpátky na ledové ploše a dnes zatím v první třetině tvoří soupeře v útočném pásmu spoustu nebezpečí. V tomto případě ale Pickarda k dalšímu zákroku nepřinutil.
     
    13:05
    Na šanci čeká také po gólu očividně hladový McKenzie, jenže tomu teď odskočil touš v rozhodující situaci od hokejky, takže už nemohl pokračovat k vytoužené střele.
     
    13:35
    Na druhé straně zahrozil Iginla a zasloužil se tak o druhou střelu Colorada v utkání, jenže Kariho Lehtonena mohla překvapit jen těžko.
     
    13:39
    Je tu druhá komerční pauza, po jejím skončení samozřejmě budeme v průběhu úvodní dvacetiminutovky pokračovat.
     
    13:45
    Už se hraje a puk hned letěl po buly za brankou Kariho Lehtonena. Tam jej co nejrychleji převzali zadáci Dallasu a hned se jej zase snažili tlačit do útočné periody, což se jim také podařilo.
     
    13:58
    Vhazování v útočném pásmu pro Hvězdy, které okamžitě hledaly prostor i z dálky na zakončení. Ale Klingberg neměl dostatek prostoru, takže si ještě raději potáhl touš zpátky za sebe.
     
    14:39
    Grigorenko už za klecí Lehtonena, jenže tam nikdo z jeho spoluhráčů nevystihl jeho nápad a nepodpořil jej v této akci.
     
    14:58
    Ještě jedna komerční přestávka v první třetině, pak budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    15:00
    Také nové buly před Calvinem Pickardem pro Hvězdy a hned musel brankář Avalanche dávat moc dobrý pozor.
     
    15:13
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hokejisté Dallas Stars se dočkali ještě v první třetině a je nutno dodat, že naprosto zaslouženě, jelikož od začátku zápasu mají na ledě převahu a také vysílají více střelecký pokusů na branku soupeře. Teď se ovšem prosazují malinko překvapivě, když Calvin Pickard vyjel za branku a tam malinko pochybil. To vedlo k poměrně snadnému zakončení pro střelce gólu JASONA DICKINSONA, jenž dává svůj první gól v National Hockey League a hala se raduje. Uvidíme, zda dokáže Colorado odpovědět, ale teď to pro hosty určitě nebude nic snadného. Asistence: Valerij Ničuškin.
    15:13 Jason DICKINSON - 1:0
     
    15:27
    Na trestnou lavici navíc odjíždí Aleš Hemský (DAL), ten je rozhodčím souzen za podražení. A je tu tedy šance přesilové hry pro Colorado Avalanche, Dallas jde do oslabení.
     
    16:24
    Barrie na modré čáře zvažoval, zda pálit nebo ještě přihrávat. Ale nakonec vybral druhou variantu a to jeho tým málem stálo trable, protože v nahrávce pochybil.
     
    17:30
    Přesilová hra Colorada je u svého konce a hosté si v ní nepřipsali ani jednu střelu na branku, což malinko potvrdilo jejich trápení v první třetině. Dallas bude chtít znovu myslet směrem dopředu.
     
    18:25
    Čas do konce prvního dějství plyne a obránce Stars ještě zkusil jeden pokus, ten ale před zraky Calvina Pickarda nikdo nestačil tečovat.
     
    19:03
    Rozběhla se poslední minuta první části, u puku na chvíli hokejisté Colorado Avalanche, avšak následnou střelu z dálky Kari Lehtonen neměl problémy pokrýt.
     
    19:28
    Vypadá to, že zbytek první třetiny by se mohl odehrát na polovině Avalanche, kde nyní nebezpečně hrozila trojice útočníků v zelených trikotech. Ani teď se příliš nepřerušuje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To je z první třetiny vše. Není pochyb o tom, kdo měl v úvodních dvaceti minutách více ze hry, což se odrazilo jak v počtu střel na branku, tak nakonec i částečně v brankovém skóre. Uvidíme, co nám hokejisté přichystají na prostřední dějství.
     
    Střely na branku v první třetině

    Dallas Stars: 15

    Colorado Avalanache: 4
     
    Nebude dlouho trvat a vtrhneme do druhého dějství. Jasné je, že Colorado bude potřebovat daleko více střílet na branku, pokud chce uspět a pokusit se o vylepšení výsledku.
     
    Připraven start prostřední periody, zanedlouho nás čeká vhazování ve středovém kruhu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Na rozdíl od první třetiny, tentokráte jsou na prvním vhazování ve třetině lepší Dallas Stars. Ti ale nejprve zavážejí puk za svou svatyni, kde jej v klidu zpracují.
     
    20:36
    Teď už sice kus černé gumy ve středním pásmu, ale Goligoski nedostal moc času, takže touš musel nastřelit o zadní mantinel.
     
    20:41
    Colorado se dokázalo osvobodit pouze za cenu zakázaného uvolnění, bude se tedy za chvíli vhazovat po levé ruce Calvina Pickarda.
     
    21:08
    Grigorenko a jeho dva spoluhráči si dělali na druhé straně kluziště zálusk na přečíslení, jenže k tomu nakonec vůbec nedošlo a také nyní nemá Kari Lehtonen moc práce.
     
    21:49
    Na začátku druhé třetiny se hraje především ve středním pásmu. Když už si konečně Lehtonen připsal zásah do statistik, jen v pohodě přikryl puk lapačkou a zajistil nové buly.
     
    22:06
    Nikit Zadorov si udělal místo kolem sebe a chtěl si dovolit ještě kličku navíc, jenže to se mu nakonec moc nevyplatilo. Pak už jej soupeř vyhnal až do středního pásma.
     
    22:36
    Fiddler a jeho kličkování před vlastní brankou vypadalo poměrně nebezpečně, nakonec to ale Lehtonen zvládl. Pak se za jeho klecí strhla rozmíška, za tu se ovšem vylučovat nebude.
     
    22:48
    Už se znovu hraje po kratším přerušení a Pickard vyjel ze své klece, aby mohl rozehrát puk. To se mu nakonec povedlo, dokázal přesně najít spoluhráče ve středním pásmu.
     
    23:07
    Jenže už je tu další roztržka, tentokrát za druhou branku než v předchozím případě. Rozhodčí se už vylučovat chystá. Trest dostává hostující Erik Johnson (COL), ten inkasuje dvě minuty za vražení na hrazení, takže je tu přesilová hra pro Dallas. Navíc ještě Johnson inkasuje další dvě minuty.
     
    23:18
    Avalanche se ale hned na úvod oslabení podařilo vyhodit, takže Dallas za asistence Kariho Lehtonena začíná přesilovku od své klece.
     
    23:36
    Pohodový zákrok pro Pickarda, jenž sice musel zastavovat touš ve špatní pozici, ale na plachtící pryž zase poměrně dobře viděl.
     
    23:43
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hráči Stars si do statistik připisují také využitou přesilovou hru, a to poměrně rychle, pokud budeme brát čas vyloučeného Erika Johnsona na trestné lavici. První dvě šance v přesilovce soupeře ještě stačil Calvin Pickard zlikvidovat, avšak na tu další už nestačil a Dallas uniká do vedení o dvě branky. Puk za brankovou čáru dostal COLTON SCEVIOUR, jenž byl ve správnou chvíli na správném místě a mohl oslavit vstřelený puk do sítě. Tohle je přesně to, co Avalanche samozřejmě nepotřebovali, teď je čekají nové starosti. Asistence: Patrick Sharp, John Klingberg.
    23:43 Colton SCEVIOUR - 2:0
     
    25:00
    Vzhledem k tomu, že předtím dostal Eriko Johnson vyšší trest, pokračuje samozřejmě domácí přesilová hra.
     
    26:15
    Ve druhé části své přesilovky nejsou Stars tolik aktivní, je ale pravda, že domácí výběr teď tolik nikam spěchat nemusí. O střelu z dálky se pokusil Aleš Hemský.
     
    26:55
    Ale ve vlastním oslabení se dokázalo ukázat také Colorado. Hostující Matthias nadělal Karimu Lehtonenovi spoustu starostí, jen tak tak, že domácí ochránce klece dokázal puk udržet.
     
    27:03
    Jenže pozor, je tu přesilová hra Dallasu pět na tři. Mikhail Grigorenko (COL) dostává dvě minuty za hákování a bude doufat, že jeho tým nedostane další branku v tomto zápase.
     
    27:25
    Ale Coloradu se podařilo vyhodit, takže o pár vteřinek s teď hosté pomohli zkrátit trable v oslabení. Stars ovšem rychle zavážejí touš zpátky do útočné třetiny.
     
    28:00
    Dobrá střela jednoho z útočníků v zeleném trikotu z pozice na pravém kruhu, ale Calvin Pickard v tomto případě se proti střele postavit.
     
    28:05
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak nakonec je tu přeci jen další přesilovková branka pro Dallas Stars a Hvězdy střílí hodně důležitý zásah k tomu, aby mohly hrát v následujících minutách už poměrně v klidu. Na nic domácí nečekali a hned se snažili vyslat další dobré zakončení na branku. Nakonec na sebe vše vzal obránce texaského celku JORDIE BENN, který prostě nabral puk na hokejku, opřel se do kotouče a pořádnou peckou jej pověsil do sítě brankáře Colorada. Pohledné zakončení, už je to tedy o tři zásahy. Asistence: Aleš Hemský, Radek Faksa.
    28:05 Jordie BENN - 3:0
     
    30:10
    Už se hraje ve středním pásmu a dokonce Colorado hledalo místo ke střele, ale ani jeden z útočníků Avalanche neměl moc prostoru.
     
    30:50
    Avalanche už nějakou chvíli kolem zařízení soupeře, jenže ani po asi minutě strávené v útočném pásmu si nestačili vypracovat střelu na branku.
     
    31:04
    Následuje komerční přestávka, za chvíli samozřejmě budeme pokračovat ve hře.
     
    31:13
    Po krátké pauze už se znovu hraje a Dallas bez čekání hledá cestu do pásma soupeře. Teď je ovšem domácím odpískáno postavení mimo hru.
     
    31:37
    Colorado nahodilo kus černé gumy přes všechny čáry tak, aby se nejednalo o icing a využilo této časové prodlevy k vystřídání. Pak se hra vrací za klec Lehtonena.
     
    32:07
    Zakázané uvolnění také ze strany Dallas Stars, takže pozor bude muset dávat také domácí ochránce klece Lehtonen.
     
    32:39
    Za svou klecí si musel dávat pozor domácí bek Johns, aby neudělal zbytečnou chybu, která by jeho barvy mohla mrzet. Ale nakonec to zvládl a dokonce založilo novou akci.
     
    33:19
    Už potřetí za sebou to zkoušely rychle dopředu také Laviny, ale těm se na a ne útočně dařit v dnešním utkání.
     
    33:57
    Komerční přestávka je na řadě, za chvíli pokračujeme.
     
    34:01
    Hra přerušena u klece Calvina Pickarda, ten se srazil s jedním z útočníků v zeleném trikotu a těžce se zvedal z ledu. Snad to nebude nic vážného a bude moci pokračovat ve hře.
     
    34:09
    S Pickardem je vše v pořádku a hra už pokračuje, Iginla se napřahoval z dálky v útočném pásmu, ale jeho pokus neměl moc velkou šanci na úspěch.
     
    34:37
    Colorado předvedlo dobrou pasáž v útočné třetině, ale také obránci soupeře velmi pozorní.
     
    34:43
    Calvin Pickard má neposedný touš v lapačce, za což je určitě rád. Za chvíli budeme pokračovat, jen co skončí komerční přestávka.
     
    35:18
    Už se znovu hraje a Fiddler po své střele donutil Pickarda, aby vyjel z branky za branku rozehrát. Ale to neovlivnilo moc hru, Dallas pokračuje v kombinaci.
     
    35:58
    Poměrně klidná část zápasu, kterou nyní můžeme sledovat. Ani jedna strana nemá větší šance, ale je jasné, že Stars nemusí nikam tolik spěchat a dávají si pozor u vlastní klece.
     
    36:28
    Skóre zápasu chtěl změnit Grigorenko, leč ten měl na zádech pověšené hned dva hráče soupeře. A nakonec celá akce končí vyhozením Stars přes všechny čáry.
     
    37:12
    Aleš Hemský a jeho veliká šance, když měl připravenou hokejku na brankovišti, kam následně dostal puk a jen těsně nedokázal puk ještě procpat mezi betony Calvina Pickarda.
     
    37:57
    Poměrně dlouhá pasáž bez přerušení, kterou jsme mohli sledovat, až teď se Dallas Stars osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    38:12
    I když se Laviny dokázaly opět poměrně rychle dostat do sokova pásma, je to na druhé straně Ničuškin, komu se podařilo trefit tyčku a nebyl daleko od zásahu do sítě.
     
    38:38
    Gólman týmu z Denveru je hodně rád, že má puk v náruči, protože mohl uklidnit situaci před sebou a bude sledovat nové buly.
     
    38:52
    Pomalu se blíží konec druhé třetiny, v útočném pásmu se s kotoučem pohybuje Dallas, konkrétně Patrick Sharp hledal lepší místo pro své zakončení.
     
    39:18
    Hlasatel v hale ohlásil poslední minutu prostředního dějství.
     
    39:24
    Ještě se ale jednou ve druhé části bude vylučovat, dvě minuty dostává domácí hokejista Patrick Sharp (DAL), který je odsouzen k trestu za katrem za nedovolené bránění brankáře. Šance na změnu výsledku pro Laviny.
     
    39:43
    Tyson Barrie už se chtěl napřahovat ke střele na modré čáře, ale puk mu nakonec ujel do středního pásma, a tak bylo po šanci pro Avalanche.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    To je z prostřední periody vše, ve druhých dvaceti minutách jsme sledovali další dvě branky, obě vstřelili domácí hokejisté Dallas Stars a před závěrečnou třetinou tak Hvězdy vedou už 3:0. Uvidíme, jak si celky povedou v poslední části základní hrací doby.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Dallas Stars: 26

    Colorado Avalanche: 7
     
    Blížíme se k začátku třetí třetiny. Zvládne ještě Colorado se zápasem něco udělat, nebo si Stars dokráčí k jasnému vítězství? Nutnou podotknout, že Avalanche vystřelili za 40 minut hry pouze sedmkrát na branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    První buly ve třetí třetině zvládli lépe hráči Colorada, ti ještě hrají zbytek přesilové hry ze druhé třetiny, na trestné lavici zůstává Sharp.
     
    40:37
    Hned dvě střely a dvě šance pro Boedkera, ale také s ním si domácí brankář Kari Lehtonen dobře věděl rady. Z celé situace tak vzniklo jen další buly.
     
    40:50
    Už jen půl minuty do konce domácího trestu a zdá se, že tohle už bude Hvězdám na ubránění oslabení stačit. Nic nenasvědčuje tomu, že by se teď Colorado mělo dostat do tlaku.
     
    41:29
    Už jsou Stars kompletní a sledujeme hru v pěti mužích na obou stranách hrací plochy. Puk letěl rychle za domácí klec, ale o icing se nejedná.
     
    41:43
    Avšak moc dlouho Stars v pěti nehráli, už jdou zase do oslabení. Dvě minuty totiž dostává jejich hokejista John Klingberg (DAL), ten se dle soudu rozhodčího provinil podražením.
     
    42:13
    Sotva se Laviny dostal do útočné třetiny, už se zase podařilo texaskému celku poslat puk alespoň zpátky do středního pásma.
     
    42:45
    Ještě stále nemají hráči Colorado Avalanche ve třetí třetině střelu na branku. A to ani poté, co skoro celou dobu třetí periody hrají v pěti proti čtyřem.
     
    43:18
    Naopak jsou tu teď domácí ve vlastním oslabení a Pickard si musí dávat pozor na to, aby jej náhodou nepřekvapila nějaká nečekaná střela z úhlu.
     
    43:46
    Fiddler musel spěchat za kotouče, aby jej stihl vyhodit až za klec soka, což se mu také nakonec povedlo.
     
    44:08
    A také Aleš Hemský posílá kus černé gumy až za zařízení Calvina Pickarda. Ne, ani tahle přesilová hra v podání denverského týmu nevypadá vůbec dobře.
     
    44:30
    Už jsou Stars znovu v plném počtu a mohou myslet na útok, přestože na chvíli se snažilo postrašit Lehtonena také Colorado.
     
    45:24
    Zatím se ve třetí třetině moc nepřerušuje, to by mohlo vyhovovat Dallasu, který vede o tři branky a bude si chtít co nejvíce v klidu pohlídat aktuální výsledek.
     
    45:50
    Klingerg a Goligoski rozehrávali puk ze své třetiny dopředu na útočníky. Ti sice měli co dělat, aby se prosadili v pásmu soupeře, ale zvládli to.
     
    46:26
    Ale v šanci Mikkel Boedker, který se objevil na levé straně k zakončení. Pak už hra přerušena a nás čeká první komerční přestávka ve třetím dějství.
     
    46:31
    Sotva se rozběhla časomíra, už se znovu přerušuje. Bude se totiž vylučovat a početní výhodu si zahrají Dallas Stars. Dvě minuty dostává hokejista Colorada Nikita Zadorov (COL), jenž fauloval podražením.
     
    46:58
    Stars se zatím drží v útočném pásmu a Pickard už musel vytáhnout jeden zásah betonem.
     
    47:20
    Hostům se sice podařilo na chvíli poslat puk alespoň do středního pásma, avšak nyní už je zpátky v náruči hostujícího gólmana a chystá se buly po jeho pravici.
     
    47:36
    Dallas se dobře drží v přesilovce v pásmu soupeře, snažil se toho využití český útočník Aleš Hemský, který se připravil na střelu z první, ale trefil jen prostor za klecí.
     
    48:10
    Už jen vteřiny do návratu Nikity Zadorova na ledovou plochu a zdá se, že tohle už by Avalanche mohli zvládnout bez inkasování.
     
    48:38
    Colorado je kompletní a konec se tedy ubránilo v oslabení bez inkasované branky. Jenže čas do konce základní hrací doby plyne a moc času už hostující partě nezbývá.
     
    48:52
    Časté vylučování pokračuje, tentokráte pro změnu trest pro hráče Dallas Stars, který už sedí za katrem za nebezpečnou hru vysokou holí. Hříšníkem je Stephen Johns (DAL).
     
    49:25
    Ale zdá se, že domácí tresty a oslabení jen tak nerozhodí. Barrie sice nahazoval puk směrem na branku, ale nikdo z jeho spoluhráčů v útoku nebyl připraven na teč.
     
    49:45
    Až nyní Kari Lehtonen nucen zastavit puk svou lapačkou a přerušit hru. Alespoň tak má možnost uklidnit hru před sebou a jeho spoluhráči před ním mohou vydechnout.
     
    49:56
    Nikita Zadorov a jeho další pokus o střelu v tomto utkání. Ale někdo ji tečoval mezi kruhy do ochranné sítě, takže z toho je znovu jen další vhazování.
     
    50:10
    Polovina z domácího trestu je pryč a Calvin Pickard teď rozehrává kus černé gumy u svého zařízení, jelikož Dallasu se podařilo vyhodit přes všechny čáry.
     
    50:23
    Menší slovní výměna po přerušení hry v pásmu Hvězd, ale nejde o nic vážného, hráči tolik neprojevují emoce a spíše se snaží soustředit na hru na ledové ploše.
     
    50:54
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Přeci jen se tedy Colorado dočkalo gólového zásahu, přestože tato branka už se nebude počítat jako přesilovkový gól, jelikož puk padl do sítě Kariho Lehtonena už v momentě, kdy byli Dallas Stars v plném počtu. To teď ale určitě hostující hráče nemrzí. Za střelce branky označen nakonec FRANCOIS BEAUCHEMIN, jenž tečoval kus černé pryže někde před brankou, když jeho spoluhráč nahazoval touš z dálky. Podaří se mančaftu z Denveru ještě něco udělat s výsledkem zhruba devět minut před koncem? Asistence: Gabriel Landeskog, John Mitchell.
    50:54 Francois BEAUCHEMIN - 3:1
     
    51:25
    Ale Dallas ví, že nesmí za tohoto stavu polevit a po konci komerční přestávky se hned zase tlačí dopředu. Tam si ovšem dávají obránci Avalanche daleko větší pozor.
     
    51:41
    Zásah pro brankáře domácích, ale poměrně snadný.
     
    52:04
    Kus černé gumy dlouho ve středním pásmu, ale pak se jej ujal Jamie Benn, který se snažil překvapit soupeře. Ale nakonec se mu to moc nepodařilo.
     
    52:18
    Zakázané uvolnění Colorado Avalanche.
     
    52:35
    Už se znovu hraje a trojice útočníků v zeleném trikotu hledala co nejrychlejší cestu přes modrou čáru. Tu nakonec Stars našli, ale střela na branku už se nekonala.
     
    53:04
    Jarome Iginla to zkusil sám mezi dvěma hokejisty domácích, jenže spíše ještě potřeboval pomoc některého ze svých spoluhráčů. A té se mu nakonec nedostalo.
     
    53:30
    McKenzie a jeho důraz ve středním pásmu, kde pro své barvy alespoň na chvíli získal kotouč. Dallas si dává čím dál větší pozor především před Lehtonenem.
     
    54:07
    Aleš Hemský se vydal na útočnou štaci po levém mantinelu. Očividně hledal někoho na pravé straně, ale nikdo neměl zrovna volnou hokejku.
     
    54:17
    Další icing Colorada, hostům se moc nedaří rozehrávka, což se tedy znovu potvrdilo nyní.
     
    54:38
    Už nezbývá Coloradu moc času, jen něco málo přes pět minut do konce základní hrací doby a Laviny se jen těžko dostávají k něčemu, jako je závěrečný tlak.
     
    55:02
    Comeau se pokusil překvapit obranu soupeře, leč nakonec marně, protože ta byla na jeho kličkování v blízkosti Lehtonenovy klece připravená.
     
    55:25
    Už ovšem akce na druhé straně hrací plochy a pozor musel dávat Calvin Pickard, který tasil levý beton proti pokusu z pravého kruhu.
     
    56:05
    Také v tomto případě doletěl puk přes všechny čáry k zařízení Stars, ale puk ještě předtím někdo tečoval, takže se asi nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    56:23
    Ještě jedna komerční pauza ve třetí třetině, poté už budeme pokračovat ve zbytku základní hrací doby.
     
    56:25
    Patrick Roy se ani dnes nevzdává a už nyní odvolává brankáře, takže bude riskovat s prázdnou klecí a s šesti muži v poli.
     
    56:54
    Dallas právě vstřelil branku!
    Jenže tento risk se nakonec lavičce Colorado Avalanche moc nevyplatil, protože to trvalo jen několik vteřin a domácí mančaft celkem v pohodě trefuje odkryté zařízení hostujících Avalanche. S kotoučem na hokejce se do středního pásma s klidem dostal ANTOINE ROUSSEL, jenž u modré útočné čáry zamířil a poslal puk do sítě. Docela snadná práce pro něj a zdá se, že o vítězi je pomalu rozhodnuto. Asistence: Aleš Hemský, Radek Faksa.
    56:54 Antoine ROUSSEL - 4:1
     
    57:57
    Ale hosté se ještě snaží prosadit v útoku a rozhodně se jen tak nevzdávají. Jde ale vidět, že už nejsou tak důrazní na puku jak doposud.
     
    59:00
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, máme tu ještě v poslední minutě základní hrací doby změnu ve skóre ze strany Colorada, které dokázalo, že se rozhodně nechtělo jen tak odevzdat v závěru zápasu a přeci jen se ještě prosazuje. Všechny v hale a možná i tak trošku sebe dokázal překvapit Jarome Iginla, jenž propálil Kariho Lehtonena a zmírnil tak náskok domácích Dallas Stars. Puk ale před gólmanem Stars ještě tečoval autor gólu SHAWN MATTHIAS. Tak co, bude to pro dnešek s gólovým účtem vše? Asistence: John Mitchell, Tyson Barrie.
    59:00 Shawn MATTHIAS - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Další branky už tedy dnes neuvidíme, přestože trenér Patrick Roy ještě i v posledních vteřinách odvolal brankáře a Colorado hrálo s prázdnou klecí. Dá se říci, že Dallas Stars vítězí zaslouženě 4:2, jelikož měli po celou základní hrací dobu daleko více ze hry, což se projevilo nejen na celkovém skóre, ale také v počtu střel na branku, kde na tom byly Hvězdy výrazně lépe. Za stavu 3:0 sice ještě dokázali hosté zmírnit domácí náskok, ale poté už se téměř k ničemu nedostali a domácí berou výhru v základní hrací době. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Střely na branku v zápase

    Dallas Stars: 31

    Colorado Avalanche: 19
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 532 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Aleš Hemský (DAL) (0 + 2, 3 střely, čas na ledě 13:30)
    Radek Faksa (DAL) (0 + 2, 1 střela, čas na ledě 11:29)
     
    Tři hvězdy utkání

    Colton Sceviour (DAL) (1 + 0)
    Jason Dickinson (DAL) (1 + 0)
    Jordie Benn (DAL) (1 + 0) (05:15:33)
    Radek Faksa s Alešem Hemským řádili.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 16. Dickinson (Ničuškin), 24. Sceviour (Sharp, Klingberg), 29. Jordie Benn (Hemský, Faksa), 57. Roussel (Hemský, Faksa) – 51. Beauchemin (Landeskog, Mitchell), 59. Matthias (Iginla, Mitchell)


    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Russell, Goligoski, Jordie Benn, Klingberg, Oduya, Johns – Jamie Benn, Eakin, Sharp – McKenzie, Dickinson, Ničuškin – Roussel, Faksa, Hemský – Moen, Fiddler, Sceviour
    Colorado Avalanche: Pickard (Varlamov) – Beauchemin, Zadorov, Johnson, Redmond, Holden, Barrie – Boedker, Duchene, Grigorenko – Matthias, Söderberg, Landeskog – Comeau, Mitchell, Iginla – Agozzino, Skille, McLeod

    Rozhodčí: St. Pierre, Kozari – Rody, Wheler

    Diváci: 18 532
    bahis siteleri