Philadelphia – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Florida – Carolina 5:2 (kon.)
New Jersey – Toronto 5:1 (kon.) | Columbus – Chicago 5:4 (po pr.) | Minnesota – Calgary 1:2 (kon.)
Montreal – Tampa 5:2 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 3:4 (po pr.) | St. Louis – Washington 1:5 (kon.)
Dallas – Nashville 3:2 (kon.) | Vancouver – Edmonton 4:3 (3:2 po s.n.) | Los Angeles – Winnipeg 3:4 (0:1 po s.n.)
San Jose – Arizona 1:0 (kon.)
konec
Florida Panthers
5:2 (3:0, 1:1, 1:1)
Carolina Hurricanes
Neděle 10.04.2016, 01:00 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobré ráno všem příznivcům kanadskoamerické NHL! Vítejte u sledování textového přenosu ze souboje Floridy Panthers, která ve svém posledním vystoupení v základní části hostí Carolinu Hurricanes! Zápas startuje hodinu po půlnoci.
     
    Florida Panthers

    Florida má za sebou nejpovedenější základní část od založení klubu! Panthers se už přehoupli přes hranici sto bodů a s předstihem si zajistili triumf v Atlantické divizi! V minulém duelu sice Florida padla na ledě Ottawy, na kterou nestačila po výsledku 3:1! Florida zahájí boje o Stanley Cup na domácí půdě a v posledním utkání před play-off si určitě chce na svém ledě zvýšit sebevědomí! Kanadské bodování klubu vede s 65 body nestárnoucí Jaromír Jágr! Plusem pro Floridu je také skvělý forma finského útočníka Barkova!
    Získá lodivod Floridy za skvělou sezónu Jack Adams Award?

    Kterého trenéra byste volili Vy? :-)

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 8. duben 2016
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina má ze sebou sice dobře odehranou sezónu, nicméně na postup do play-off to nestačilo ani letos! Hurikáni už mají jisté desáté místo ve Východní konference. Na osmý Boston ztrácejí sedm bodů! Carolina ale na závěr sezóny zamíchala postupovými kartami. V souboji s Bostonem totiž zvítězila 2:1 po samostatných nájezdech. V posledním domácím vystoupení Carolina rozlučku s diváky nezvládla a podlehla Montrealu 2:4! Nejproduktivnějším hráčem je po odchodu několika opor šikovný Jeff Skinner, který nastřádal 51 bodů!
     
    Vzájemná utkání

    Dnešní soupeři se spolu v letošní sezóně setkali dvakrát! V obou případech se ze zisku dvou bodů radovala Florida! V polovině října zvítězila na ledě Caroliny 4:1 a o dva měsíce později si na tom samém místě připsala výhru 2:0!
     
    Československá stopa v utkání

    Jaromír Jágr (FLA) – 78 zápasů, 65 bodů (27+38)
    Jiří Hudler (FLA) – 71 zápasů, 44 bodů (16+28)
    Jakub Kindl (FLA) – 43 zápasů, 8 bodů (2+6)
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell, Matheson, Kulikov, Petrovic, Kindl – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen, Bjugstad, Smith – Purcell, Grimaldi, Hudler – Wilson, MacKenzie, Thornton

    Carolina Hurricanes: Läck (Ward) – Faulk, Slavin, Pesce, Hanifin, Jordán, Hainsey – Nordström, Staal, Lindholm – Skinner, Rask, Terry – Gerbe, Nash, Malone – Woods, McClement, Murphy

    Rozhodčí: Dwyer, Hebert – Murphy, Racicot.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je za oceánem zvykem, začne utkání o několik minut později oproti plánovanému začátku.
     
    Před samotným začátkem utkání ještě zazní americká hymna!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Alexander Barkov uspěl na úvodním vhazování. Florida se okamžitě hnala vpřed, nicméně hosté se zmocnili puku a míří vpřed.
     
    00:18
    Parádní zákrok Roberta Luonga hned v úvodu utkání! Jordan Staal dostal přihrávku před odkrytou branku, ale Luongo se fantasticky přemístil a lapil puk do lapačky!
     
    01:03
    Nash si vyměnil puk se šikovným Skinnerem a zkusil jej nahodit na domácí branku. Loudající se puk pouze prolétl brankovištěm, aniž by jej někdo tečoval.
     
    01:39
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida se v úvodu utkání ujímá vedení! Hosté přišli o puk ve středním pásmu, Jiří Hudler potáhl puk do útočného pásma a přesnou přihrávkou našel TEDDYHO PURCELLA, který otevřel skóre! Asistence: Jiří Hudler, Rocco Grimaldi.
    01:39 Teddy PURCELL - 1:0
     
    02:53
    A pozor! Florida už mohla vést o dvě branky! Po Ekbladově střele z pravého kruhu zazvonila za hostujícím brankářem tyč!
     
    03:20
    Na ledě se ukázala také Jágrova formace. Barkov několikrát skvěle udržel puk v útočném pásmu, nicméně ani on ani česká legenda nenachytala Läcka na švestkách.
     
    03:33
    Hra zůstane před brankářem Hurikánů i po dalším vyhození Caroliny. Kotouč totiž prosvištěl přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    03:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Show na úvod utkání v podání Floridy pokračuje! Domácí se dostali do rychlého přečíslení 2 na 1! JUSSI JOKINEN ještě mohl přihrávat Smithovi, ale vzal tíhu okamžiku na sebe a přesnou střelou propálil brankáře Caroliny! Asistence: Nick Bjugstad, Dmitrij Kulikov.
    03:58 Jussi JOKINEN - 2:0
     
    04:33
    Na ledové ploše se ukázal Jakub Kindl, který se okamžitě prezentoval střelou na branku soupeře. Läck nyní zasahovat nemusel, pomohla mu obrana.
     
    05:07
    Wilson nahodil puk do útočného pásma. V rohu kluziště si volný kotouč vyzvedl Hanifin, který jej raději rychle poslal ven z obranného pásma.
     
    05:40
    Na hostující hráče špatný začátek zanechal deku! Barkov prošel skrz ledovou plochu do útočného pásma, kde vybídl Jaromíra Jágra, avšak česká legenda se v rohu útočného pásma utopila.
     
    06:20
    Domácí nadále pokračují v aktivní hře v útoku! Kulikov se prodral do střelecké pozice. Jeho tvrdou střelu srazil obětavý Jordan Staal do ochranné sítě.
     
    06:34
    Jordán zastavil puk na modré čáře a ve spolupráci s kolegou z obrany se pokusil rozehrát. Hosté byli nepřesní a pouze vrátili kotouč floridským.
     
    07:16
    Ekblad se vysunul hodně vysoko a z otočky vyslal do útočného pásma Purcella. Autor první branky dnešního utkání udržel puk u hrazení.
     
    07:40
    Florida právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Je to 3:0! Formace Jiřího Hudlera zmáčkla soupeře před jeho brankou a právě Jiří Hudler našel přihrávkou do jízdy AARONA EKBLADA, který krásnou střelou navýšil vedení Floridy! Asistence: Jiří Hudler, Teddy Purcell.
    07:40 Aaron EKBLAD - 3:0
     
    08:38
    Carolina se rychlou rozehrávkou pokusila překvapit formaci Floridy. Přihrávka z vlastní třetiny nenašla nikoho v bílém. Píská se zakázané uvolnění.
     
    09:00
    Obrovská šance Caroliny na snížení! Sám před Luongem vyplaval útočník Nordström, jež bez přípravy mířil mezi betony domácího brankáře, avšak Luongo vytáhl skvělý zákrok!
     
    09:10
    Hra se vrátí před domácí branku! Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravé ruce Roberta Luonga. Na ledě je Grimaldiho formace.
     
    09:27
    Carolina se přeci jen snaží vstřelit branku! Střelu od modré čáry před Luongem tečoval jeden z hostů, avšak puk se od jeho hole odrazil mimo branku.
     
    10:14
    Na ledové ploše se strhla potyčka! Poté co si Kulikov najel do jednoho ze soupeřů se spolu s Thorntonem pustil do výměny názoru s hokejisty soupeře!
     
    10:14
    Dočkáme se prvního vyloučení! Thornton a Woods si odpykají dvouminutové tresty za hrubost!
     
    11:04
    Dlouhá přihrávka mířila na Jordana Staala, jež se pozapomněl na útočné modré čáře, jenže prudký kotouč nedokázal zpracovat. U puku jsou domácí.
     
    11:31
    Smith získal puk v útočné třetině a zpoza branky si vybruslil před svatyni Caroliny. Zakončit už se mu nepovedlo, obránce mu totiž puk na poslední chvíli vypíchl.
     
    12:03
    Läck si v první třetině rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce! Hostující brankář byl nyní nucen zneškodnit projektil Mathesona od modré čáry.
     
    12:26
    Pokus o rychlé přechod do útoku zastavuje ofsajd. Florida si na další šanci bude muset počkat. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    13:19
    Jordan Staal držel puk v útočném pásmu, jenže při pokusu o rychlý obrat ztratil stabilitu a upadl. Domácí hokejisté se zatím bez problémů brání.
     
    13:50
    Thornton zatáhl kotouč do útočného pásma. Domácí hráči si chvíli přihrávali v blízkosti modré čáry, ale poté se nepřesnou přihrávkou vytlačili.
     
    14:16
    V dobré šanci se ocitl Jaromír Jágr! Legendární hokejista vystřelil bez větších příprav, nicméně brankář Hurikánů předvedl pěkný zákrok.
     
    15:09
    Florida si se soupeřem hraje jako kočka s myší! Jokinen si dokonce troufl na riskantní obrat za vlastní brankou, který mu se štěstím vyšel.
     
    15:43
    Jeff Skinner pouze vyslal puk za branku Roberta Luonga a podobně jako jeho spoluhráči odjel na střídačku. Carolina je naprosto bezzubá.
     
    16:32
    Hudlerova formace znovu zahrozila! Po přihrávce v rohu hřiště se před branku vydal Grinaldi, který nadvakrát neprocedil puk za záda hostujícího brankáře!
     
    17:13
    Hosté se po dlouhé době nastěhovali do útočného pásma. MacKenzie skvěle zapracoval za brankou Floridy a získal pro Pantery kotouč.
     
    17:43
    Jakub Kindl si prohodil puk mezi nohama obránce, avšak poté už rychlý kotouč nedostihl. Kindl a také Jágr musejí rychle našlápnout zpět.
     
    18:08
    Domácí se baví hokejem! Ve formě hrající Barkov z ničeho nic vyslal vpřed Huberdeaua, který si obhodil obránce, jenže kotouč mu odjel až do lapačky připraveného Läcka.
     
    18:40
    Carolina už první třetinu pouze dohrává! Další chybu hostů mohl ztrestat Smith, ale ten střelou z levé strany minul horní roh branky Caroliny.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:37
    Krásná akce domácích na jeden dotek v útočném pásmu skončila přihrávkou mezi kruhy, kam si sjel Bjugstad, jenže tomu na poslední chvíli zablokoval obránce hůl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí! Diváci v BB&T Center sledovali v úvodních dvaceti minutách galapředstavení svých miláčků! Už ve druhé minutě otevřel po parádní přihrávce Jiřího Hudlera skóre Teddy Purcell! O další dvě minuty později zakončil Jussi Jokinen přečíslení 2 na 1 a bylo to 2:0! Třetí zářez na pažbě Floridy obstaral v osmé minuta obránce Aaron Ekblad! Carolina je zatím spíše tréninkovým partnerem! Do šaten se odchází za stavu 3:0!
     
    Střely na branku: 11 – 5
     
    Další třetina začne přibližně v 02:06.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Do druhé třetiny vstoupili na vhazování lépe domácí hokejisté. Uvidíme, zda Florida dokáže navázat na skvělý výkon z úvodní dvacetiminutovky.
     
    20:34
    Domácí pokračují ve velkém stylu! Läck musel uzavřít mezeru mezi betony před střelou z mezikruží. Diváci v aréně si nyní zakřičet nemohli.
     
    21:31
    Alexander Barkov chtěl přihrát kotouč do jízdy Jaromíru Jágrovi. Osmašedesátka se však dostala příliš daleko a přihrávka skončila za Jágrem.
     
    21:38
    Po šermované u mantinelu v útočném pásmu Floridy Panthers se kotouč odrazil přes hrazení mezi diváky. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    22:04
    Nepřesnosti v rozehrávce Caroliny trvají i nadále. Hosté znovu poslali kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Läckem.
     
    22:29
    Obránce Matheson dostal nabito do dobré pozice na modrou čáru. Zadák Floridy bez přípravy prověřil brankáře Läcka. Ten si vychutnal zákrok lapačkou.
     
    23:19
    Další zakázané uvolnění na straně Caroliny Hurricanes! Hosté v dosavadním průběhu utkání vyslali pouze pět střel. Vhazuje se před Läckem.
     
    23:31
    Kulikovovi utekl kotouč do středního pásma. Ruský obránce jej však dostihl před rozjetým soupeřem a stačil rozehrát na Jussi Jokinena.
     
    24:10
    A právě Jussi Jokinen si prodloužil pobyt na ledě, aby uklidnil rozehrávku Floridy. Jokinen předal kotouč na druhou stranu obranného pásma a odjel střídat.
     
    24:32
    Huberdeau mohl navýšit vedení Panterů! Spoluhráč Jaromíra Jágra střelou zápěstím nechal vyniknout lapačku hostujícího brankáře!
     
    24:56
    Florida právě vstřelila branku!
    Ale nyní už se to domácím povedlo! Parta kolem Jaromíra Jágra si protáhla střídání! Barkov z rohu hřiště našel Jágra, který ještě z otočky vylepšil pozici pro JONATHANA HUBERDEAUA a ten už měl snadnou práci! Asistence: Jaromír Jágr, Alexander Barkov.
    24:56 Jonathan HUBERDEAU - 4:0

     
    25:40
    Tlak Floridy nadále pokračuje! Aaron Ekblad získal puk na modré čáře a ještě jej předal Jiřímu Hudlerovi. Český útočník drží kotouč v rohu.
     
    26:16
    Murphy mohl snížit! Hostující hráč se nejrychleji zorientoval před brankou Floridy a položil se do odraženého puku. Jeho střelu Luongo vyrazil.
     
    26:50
    Carolina se snad poprvé v utkání rozhodla kombinovat v útočném pásmu. Jejich snaha však vešla vniveč, u puku jsou domácí hokejisté.
     
    27:27
    Jaccob Slavin zahrál na nervy hostujících fanoušků! Slavin si troufl na odvážnou kličku v obranném pásmu, která mu málem nevyšla.
     
    28:07
    Tempo hry v posledních desítkách sekund poněkud opadlo. U puku jsou častěji hosté, nicméně Florida parádně brání svou obrannou modrou čáru.
     
    28:40
    Slavin z rohu hřiště servíroval puk před Luongovu branku. Před brankovištěm ale nebyl nikdo v bílém dresu. Florida se znovu ubránila.
     
    29:14
    Jaromír Jágr skrytou přihrávkou našel Barkova. Finský útočník s parádní formou se tentokrát do zakončení neprodral, jelikož mu obránce odpálil kotouč.
     
    29:42
    Jaromír Jágr předvedl krásný pohyb v útočném pásmu. Naneštěstí pro něj měl obránce k prudké přihrávce o mnoho blíže a kotouč před legendárním hokejistou odpravil.
     
    30:47
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté se přeci jen dočkali snižující branky! Carolina sevřela domácí obránce před Luongem. Roberto Luongo sice první střelu zastavil, ale puk vyrazil pouze k ELIASI LINDHOLMOVI, který se v jasné šanci nemýlil! Asistence: Jordan Staal.
    30:47 Elias LINDHOLM - 4:1

     
    31:24
    MacKenzie nabral velkou rychlost na pravém křídle. Naneštěstí pro něj byl jeden ze spoluhráčů příliš netrpělivý a přejel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    31:35
    Luongo znovu nebyl při svém zákroku úplně jistý, kotouč znovu vypadl před něj, nicméně dotírající Skinner minul bez přípravy horní roh domácí branky!
     
    32:18
    Domácí už se znovu snaží uklidnit svou rozehrávku. Kulikov nikam nespěchal a podržel puk na hokejce ve vlastním obranném pásmu.
     
    32:48
    Woods se dral mezi dvojici obránců Floridy. Ti se jeho pohyb s přehledem pohlídali a třetí kolega odjel s pukem daleko mimo Woodsův dosah.
     
    33:13
    Po delší době se musel ukázat rovněž Eddie Läck. Brankář Caroliny nepropustil za svá záda další kotouč a slabé nahození bez potíží zneškodnil.
     
    33:25
    Obrovská šance Caroliny Hurricanes! Hosté se ocitli v přečíslení 2 na 1! Jordan Staal zvolil přihrávku na Lindholma, který mohl přidat svou druhou branku v utkání, ale trefil jen přemisťujícího se Luonga!
     
    33:45
    Uvidíme první přesilovou hru dnešního utkání! Florida si vyzkouší početní převahu! Dvě minuty za držení vyfasoval Jordan Staal!
     
    34:10
    Carolina hned v úvodu svého oslabení získala kotouč a hosté dokázali poslat puk přes všechny čáry k Luongovi. Florida musí začít nanovo.
     
    34:39
    Gerbe se ve vlastním oslabení dokonce prodral do útočného pásma, nicméně z ostrého úhlu nevymyslel žádné nebezpečí pro Luonga.
     
    34:57
    Vylučuje se také na straně Floridy! Jiří Hudler si odsedí dvouminutový trest za podražení!
     
    35:05
    Barkov okamžitě po vyhraném vhazování poslal puk do středního pásma, kam si sjel Huberdeau, ale sám proti obránci nic nevymyslel.
     
    35:45
    Vyloučený Jordan Staal je na ledě! Začíná minutový přesilová hra Caroliny! Hosté se ještě mohou vrátit zpět do utkání.
     
    36:10
    Jenže Aaron Ekblad získal puk a okamžitě jej o mantinel poslal za branku Caroliny Hurricanes. Florida se rovněž brání bez větších problémů.
     
    36:57
    Rovněž Jiří Hudler naskočil zpět na ledovou plochu. Ani jeden z týmů svou početní převahu nepřetavil v žádnou brankovou příležitost.
     
    37:19
    Hudler se po návratu na led pustil do přetlačované u mantinelu, do které se zapojilo šest hokejistů! Vítězně z ní vyšli hosté.
     
    37:41
    Terry se protlačil před Luonga, nicméně při poslední kličce mu kotouč odjel k domácímu brankáři. Luonge jej nepřikryl lapačkou, ale nikdo z hostů volný puk nedorazil!
     
    38:30
    Wilson zpoza branky poslal přihrávku na MacKenzieho. Od bruslí druhého jmenovaného se puk odrazil na horní síťku branky Caroliny Hurricanes.
     
    38:45
    Hra se v druhé polovině druhé třetiny hodně vyrovnala. Domácí zavezli puk do útočného pásma, ale Huberdeau neustál souboj v rohu kluziště.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:42
    Terry se zmocnil puku po chybě domácích v rozehrávce. Hosté se rázem hnali do přečíslení a Terry žabičkou našel Skinnera. Tomu střela nesadla a kotouč končí vedle branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Hosté si ještě vyžádali přezkoumání videozáběru! Video odhalilo, že Petrovic v samotném závěru prostřední části zastavil puk ještě na brankové čáře! Po dvou třetinách tedy zůstává rozdíl tří branek, jen s jedinou změnou – po gólech Huberdeau a Lindholma je stav 4:1!
     
    Střely na branku: 17 – 14
     
    Další třetina začne přibližně v 03:01.
    Brian Campbell dnes hraje své 1000. utkání v NHL!

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Do závěrečné periody vstoupila lépe Carolina. Ekblad však dojel nejrychleji nahozený kotouč a okamžitě se snaží najít Jaromíra Jágra.
     
    40:21
    Místo Jágra ale našel hokejku Eliasa Lindholma, který byl vzniklou situací poněkud překvapen a pouze odevzdal puk Robertu Luongovi.
     
    41:14
    Campbell zkusil štěstí od modré čáry. Jeho nahození se zastavili o brusli jednoho z obránců, který zrovna projížděl před brankou Caroliny.
     
    41:42
    Pesce vyhodil puk tak šikovně, že jej Jordan Staal málem dostihl ještě ve střední třetině. Staal se do samostatného úniku nedostal, jelikož jej zbrzdil Matheson.
     
    42:15
    Hudler operoval s pukem v útočném pásmu, ale český šikula si jej moc dlouho neužil Hudlera totiž rychle odstavil Pesce. Třetí třetina je zatím hodně bojovná.
     
    43:17
    Domácí sice navýšili vedení, ale hostující stratég si vzal Coach´s Challenge, která ukázala, že Mackenzie přebral přihrávku v ofsajdu!
     
    43:27
    Carolina si zahraje přesilovou hru! Ekblad dostává dvě minuty za podražení!
     
    43:38
    Florida mohla udeřit v oslabení! MacKenzie a Smith jeli sami na brankáře soupeře, ale MacKenzie se rozhodil přihrát svému spoluhráči, který nepřekonal Läcka!
     
    44:32
    Carolině se v přesilové hře vůbec nedaří. Nahození od modré čáry se po teči domácího obránce dostalo mezi diváky. Vhazovat se bude po levici Roberta Luonga.
     
    44:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    Ale rázem je sníženo! Carolina přeci jen využívá početní převahu! Po vyhraném vhazování se Hanifin dostal ke střele od modré čáry a JORDAN STAAL doklepl odražený puk za Luongova záda! Asistence: Noah Hanifin, Elias Lindholm.
    44:38 Jordan STAAL - 4:2
     
    45:04
    Carolina se rázem dostává zpátky do zápasu! Domácí se osvobodili pouze za cenu vyhození na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před Luonga.
     
    45:40
    Také Florida Panthers si zahraje přesilovou hru! Dvě minuty za hákování dostává McClement.
     
    46:04
    Jordan Staal mohl v oslabení udělat ze závěru utkání obrovské drama! Staal se řítil sám na domácího brankáře, mířil pod břevno, nicméně Luongo skvělým zákrokem lapačkou podržel Floridu!
     
    46:23
    Alexander Barkov se do útočného pásma vydal středem ledové plochy. Při svém postupu narazil na pozorného Slavina, jež jej obral o puk.
     
    47:17
    Carolina se brání opravdu skvěle! Hudler neudržel puk v útočném pásmu a hosté jej poté poslali až za branku Roberta Luonga.
     
    47:40
    Hosté v plném počtu.
     
    48:03
    Pesce vyslal v rychlé jízdě střelu zápěstím. Hostující zadák prověřil Roberta Luonga, který jeho skrytou střelu vytěsnil ramenem.
     
    48:40
    Alexander Barkov se dnes snaží získávat co nejvíce kotoučů. Finský útočník znovu aktivně zápasil v rohu útočného pásma. Hosté vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    49:06
    Jaromír Jágr na modré čáře zbytečně podržel kotouč a následnou přihrávku adresoval do ofsajdu. Floridě se podařilo otupit rostoucí tlak soupeře. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    49:22
    Hudler vybídl ke střele Smithe, který musel do otočky, z níž vypálil bekhendem do míst, kde stál připravený brankář Läck. Naděje Caroliny na zvrat stále žije.
     
    50:10
    Další velká šance Caroliny! Nash se zjevil mezi kruhy, kam dostal přihrávku a bez přípravy pálil mezi betony Roberta Luonga! Brankář Floridy stačil mezírku utěsnit na poslední chvíli!
     
    50:39
    Smith poslal vpřed Jokinena. Finský útočník chtěl obejít Hanifina na modré čáře, ale při kličce mu obránce Caroliny vzal kotouč.
     
    51:15
    Panterům se daří odrážet stále častější útoky Caroliny. Hostující hokejisté se chtějí se sezónou rozloučit důstojným výsledkem.
     
    51:57
    Nash nahozoval puk z rohu kluziště před branku Roberta Luonga. Prudká pobídka se od jedné z hokejek odrazila mezi diváky. Vhazovat se bude před brankou Floridy.
     
    52:14
    Panteři už pouze odevzdávají kotouče soupeři a nechávají Carolinu útočit. Hostům dělá problém vytvoření střelecké pozice.
     
    52:45
    Barkov vyvezl puk do středního pásma a dokonce jej pro změnu udržel na holích domácích hráčů. Florida hraje poslední minuty zkušeně.
     
    53:23
    Jakub Kindl dojel nejrychleji odražený puk ve vlastním obranném pásmu, ale poté jej pouze vyhodil přes všechny čáry. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Luongem.
     
    53:39
    A Luongo musel zasahovat proti střele od modré čáry. Faulk vyslal schované nahození a domácí brankář nakonec vytěsnil kotouč vyrážečkou.
     
    54:15
    Elias Lindholm si najel do útočného pásma a z ostrého úhlu hledal mezírku u levé tyče domácí branky. Roberto Luongo byl znovu na místě a nenechal u brankové konstrukce ani kousek prostoru.
     
    55:05
    Campbell se obětavě postavil do trajektorie střely od modré čáry. Florida se v posledních minutkách dostala pod tlak Caroliny, která stále věří ve zvrat.
     
    55:28
    Jágr našel Barkova. Finský hokejista si ještě vyměnil puk s Kindlem, ale poté jej obral jeden z obránců Hurricanes. Domácí se musejí rychle vracet.
     
    55:36
    Mohlo být zaděláno na obrovské drama! Po rychlém protiútoku Caroliny zachránila Roberta Luonga vzdálenější tyč! Hostům scházely centimetry!
     
    56:14
    Carolina je znovu u kotouče. Domácí mezitím vystřídali a soustředí se na obranu. Hosté spěchají vpřed s dalším útokem.
     
    56:50
    Ani z dalšího útoku hostujícího celku nic nevzejde. Prudkou přihrávku před domácí branku zastavil skvělý Aaron Ekblad. Florida nasbírá cenné vteřinky.
     
    57:40
    Läck zůstává na střídačce a hosté zkoušejí v závěru letošní sezóny štěstí při hře bez brankáře!
     
    58:08
    MacKenziemu dnes není přáno! Domácí hokejista mohl zpečetit výhru Floridy do prázdné branky, ale o pár centimetrů minul odkrytou klec.
     
    58:50
    Barkov vysokým obloučkem vyhodil puk z obranného pásma. Ve středu hrací plochy jej Noah Hanifin zachytil rukavicí. Carolina pokračuje v útočení.
     
    59:30
    Puk je pryč z obranného pásma Floridy. Tohle by si už domácí měli pohlídat, Carolině dochází čas.
     
    59:55
    Florida právě vstřelila branku!
    Je hotovo! Na led znovu padají krysy! Pojistku do prázdné branky přidal pět sekund před koncem základní hrací doby REILLY SMITH! Asistence: Jussi Jokinen.
    59:55 Reilly SMITH - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Florida Panthers v posledním utkání základní části poráží Carolinu Hurricanes 5:2 a končí sezónu se 103 body jako vítěz Atlantické divize! Florida vykročila za vítězstvím už v první třetině, kdy se postupně trefili Purcell, Jokinen a Ekblad! Ve druhé části ještě navýšil náskok Panterů Huberdeau, nicméně Carolina se zásluhou Lindholma dočkala čestného zásahu. V poslední dvacetiminutovce sezóny poté Hurikáni zlepšili svůj výkon a odměnou jim byla branka Jordana Staala! Carolina poté tlačila na zdramatizování zápasu, ale Floridu podržel skvělý Roberto Luongo! Brankovou tečku za dnešním utkáním napsal pět sekund před sirénou Reilly Smith! Pro Carolinu tedy letošní sezóna končí porážkou, Florida se může těšit na play-off!
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Teddy Purcell (FLA) 1+1
    2. Jiří Hudler (FLA) 0+2
    3. Aaron Ekblad (FLA) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Jaromír Jágr (FLA) 0+1, 1 střela, čas na ledě 15:31
    Jiří Hudler (FLA) 0+2, 0 střel, čas na ledě 14:16
    Jakub Kindl (FLA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:43
    Michal Jordán (CAR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:43
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 18 434 diváků!
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný den! (04:03:13)
    Sbohem základní části. Vítej, play-off!

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 2. Purcell (Hudler, Grimaldi), 4. Jokinen (Bjugstad, Kulikov), 8. Ekblad (Hudler, Purcell), 25. Huberdeau (Jágr, Barkov), 60. Smith (Jokinen) – 31. Lindholm (Staal), 45. Staal (Hanifin, Lindholm)


    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell, Matheson, Kulikov, Petrovic, Kindl – Huberdeau, Barkov, Jágr – Jokinen, Bjugstad, Smith – Purcell, Grimaldi, Hudler – Wilson, MacKenzie, Thornton
    Carolina Hurricanes: Läck (Ward) – Faulk, Slavin, Pesce, Hanifin, Jordán, Hainsey – Nordström, Staal, Lindholm – Skinner, Rask, Terry – Gerbe, Nash, Malone – Woods, McClement, Murphy

    Rozhodčí: Dwyer, Hebert – Murphy, Racicot

    Diváci: 18 434
    bahis siteleri