Německo – Česko 1:2 (kon.) | Itálie – Švédsko 4:1 (kon.) | Rusko – Norsko 9:0 (kon.)
konec
Itálie
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Švédsko
Neděle 10.04.2016, 15:00 • Östersund Arena, Östersund (SWE) • Mistrovství Evropy ve sledge hokeji
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Itálie bude proti domácímu Švédsku bojovat v nepřímém souboji s Norskem o druhé místo a stříbrné medaile, které se letos českým reprezentantům obhájit nepodaří. Italové vyhráli tři ze čtyř utkání a jejich jedinými přemožiteli se stali včera stoprocentní Rosové. Zajímavým soubojem, v němž jihoevropanům půjde o hodně, Vás provede s úctou Tomáš Reiner.
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: Araudo (Stillitano) – Rosa, Cavaliere, Radice, Macri – Planker, Winkler, Kalegaris, Larch, Chiarotti, Andreoni, Depaoli, Corvino, Leperdi. Hlavní trenér: Massimo Da Rin de Lorenzo.

    Švédsko: U.Nilsson (Neuman) – Ingvarsson, Lundgren, Hedberg, Holm – P.Nilsson, Kasperi, Pettersson, Meng, Ojala, Rakos. Hlavní trenér: Jorgen Lundgren.

    Rozhodčí: Rapak – Vanek, Granath.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    V Östersund Areně se právě rozhořel boj o medaile, ve kterém Italové potřebují porazit domácí Švédsko.
     
    01:37
    Italové vstoupili do utkání aktivněji a vytvořili si rychle územní převahu, zatím se ovšem nedokázali dostat do nějaké velké brankové příležitosti.
     
    05:00
    Itálie se sice několikrát dokázala dostat ke střele, brankář Ulf Nilsson zatím ale nemusel v bráně Švédska zasahovat proti nějaké vyložené šanci příležitosti Italů.
     
    06:56
    Švédové se v blízkosti pravé tyče dostali do nebezpečné šance, jejich následná střela ale zamířila vedle vzdálenější levé tyče!
     
    07:09
    Peter Ojala se ocitl v obrovské brankové příležitosti, když se dostal do samostatného úniku, ten ale u pravé tyče nedokázal přesně zakončit a brankář Gabriele Araudo jeho pokus vleže vyrazil! Fantastický zákrok a neproměněná šance Švédska.
     
    08:26
    Italové po úvodní šanci Švédska opět šlápli do pedálů, zatím se ale nedostali do žádné vyložené brankové příležitosti.
     
    09:56
    Andrea Macri nebezpečně vypálil z pravého kruhu pro vhazování a jeho následná střela mířila přesně do levého horního rohu brány, brankář Ulf Nilsson ale vytáhl úžasný zákrok a puk ukryl po nádherném semaforu v lapačce!
     
    10:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    MARCUS HOLM střílí gól a posílá Švédsko z ničeho nic do vedení 1:0!! Niklas Ingvarsson na levém křídle poslal krásnou kolmou přihrávkou do úniku Marcuse Holma, který z levého kruhu pro vhazování zamířil přesně do bližšího levého horního rohu brány. Asistence: Niklas Ingvarsson.
    10:31 Marcus HOLM - 0:1
     
    11:47
    Itálie právě vstřelila branku!
    SANDRO KALEGARIS bleskově odpovídá na vedení Švédů a vyrovnává na 1:1! Italové uprostřed ledové plochy obrali Švédy o puk a Gregory Brian Alexis Leperdi roztáhl hru diagonální přihrávkou doprava, kde si na puk odražený od mantinelu najel Sandro Kalegaris a krásnou střelou pravým zápěstím zamířil ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Gregory Brian Alexis Leperdi.
    11:47 Sandro KALEGARIS - 1:1
     
    12:17
    Italové jsou zatím nebezpečnější a zaslouženě se jim podařilo na úvodní gól Švédska, který přišel jako blesk čistého nebe rychle odpovědět.
     
    14:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát jedna minuta.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Italové v první třetině přestříleli Švédsko 5:4 a oba dva po vyrovnaném průběhu odjíždí do kabin za nerozhodného stavu poté, co na úvodní krásnou střelu Marcuse Holma rychle odpověděl Sandro Kalegaris. Skóre po první třetině. Itálie 1 Švédsko 1.
    Krásná fotografie toho, o co se v závěru třetího dne hraje.

     
    Druhá třetina začne přibližně v 15:33.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:35
    V Östersund Areně začala druhá třetina utkání, ve kterém Itálie hraje po první třetině s domácím Švédskem nerozhodně 1:1, když rychle dokázala smazat na úvodní gól.
     
    16:09
    Italové v dnešním utkání bojují medaile a jedno je jisté, na letošním mistrovství Evropy skončí nejhůře třetí, stříbrné medaily jsou ovšem cennější než ty bronzové a tým z jihu Evropy chce zvítězit.
     
    16:25
    Během úvodní části utkání hrály oba dva týmy velice čistě a soustředili se především na to, aby se jim podařilo skórovat. Rozhodčí zatím ani jednou nevylučovali.
     
    19:31
    Itálie právě vstřelila branku!
    FLORIAN PLANKER se prosazuje krásnou střelou a otáčí vývoj utkání na stranu Itálie, která po necelých pěti minutách vede ve druhé třetině 2:1!! Florian Planker si v levém kruhu pro vhazování najel na krásnou přihrávku Valeria Plankera z levého rohu ledové plochy a z blízkosti poslal puk pod horní tyč. Asistence: Valerio Corvino, Andrea Chiarotti.
    19:31 Florian PLANKER - 2:1
     
    21:45
    Italové se nejprve dostali v levém kruhu pro vhazování ke střele, která zamířila vedle levé bližší levé tyče, vzápětí ovšem nedokázali vyklidit útočné pásmo a jejich akci zastavilo postavení mimo hru.
     
    22:18
    Itálie právě vstřelila branku!
    GREGORY BRIAN ALEXIS LEPERDI zakončil nádhernou souhru Italů, kteří se ujímají dvoubrankového vedení!! Gregory Brian Alexis Leperdi si v blízkosti pravé tyče najel na přihrávku Floriana Plankera z levého křídla a vzápětí celou akci zakončil střelou do prázdné brány. Asistence: Florian Planker, Nils Larch.
    22:18 Gregory Brian Alexis LEPERDI - 3:1
     
    23:53
    Italové mohli po rychlém úprku po levém křídle přidat další gól, Ulf Nilsson ale předvedl nádherný zákrok a střelu mířící pod horní tyč ukryl ve své lapačce!
     
    25:12
    Werner Winkler (ITA) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    25:43
    Gianluigi Rosa (ITA) dostal menší trest, 2 minuty bodnutí špičkou hole.
     
    26:01
    Gianluigi Rosa byl vyloučen na dvě minuty a Švédsko má k dispozici přesilovou hru 5 na 3! To je obrovská šance na to, aby se domácí sledge hokejisté vrátili zpět do utkání.
     
    27:01
    Švédsko vyhodilo puk v přesilové hře v rychlém sledu dvakrát na zakázané uvolnění a vhazovat se bude po pravici brankáře Gabrieleho Arauda.
     
    27:45
    Švédsko se dostali v blízkosti pravé tyče do velké brankové příležitosti, jenže brankář Gabriele Araudo skvěle ucpal prostor u své levé tyče, kde puk ukryl po střele z blízkosti v náručí!
     
    28:51
    Valerio Corvino krásně vypálil z pravého kruhu pro vhazování a jeho následná střela těsně minula vzdálenější levý horní roh švédské brány, ve které Ulf Nilsson dnes inkasoval tři góly.
     
    29:00
    Místní hlasatelka právě ohlásila, že do konce druhé třetiny zbývá odehrát jedna minuta.
     
    29:21
    Italové chtějí v závěru druhé části přidat další gól a málem s jim to nyní podařilo, když tvrdá střela z levého kruhu pro vhazování skončila na hrudí Ulfa Nilssona, který dokázal jejich pokus nadvakrát ukrýt ve svém náručí! Střela byla tak nebezpečná, že málem zasáhla švédského brankáře do masky.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla opět velice vyrovnaná a sledge hokejisté Itálie ji vyhráli na střely těsně 6:5 s na rozdíl od domácího Švédska dokázali dvě z nich přetavit v gól, když se krátce po sobě prosadili Florian Planker a Gregory Brian Alexis Leperdi, kteří společně zařídili skvělý obrat a poslali Itálii do dvoubrankového vedení. Skóre po 30 minutách. Itálie 3 Švédsko 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 16:12.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:09
    Ve švédské hale začala závěrečná část utkání o medaile, do které Italové vstupují s dvoubrankovým vedením a jsou velice blízko k zisku stříbrných medailí.
     
    30:46
    Italové vstoupili do závěrečných patnáctiminutovky skvěle a před bránou Ulfa Nilssona vytvořili velký závar, skórovat se jim ovšem z blízkosti počtvrté v utkání nepodařilo!
     
    31:13
    Peter Ojala (SWEú dostal menší trest, 2 minuty bodnutí špičkou hole.
     
    31:39
    Itálie krásně vypálila z pravého kruhu pro vhazování a brankář Ulf Nilsson měl plné ruce práce, nakonec ale její střelu dokázal nadvakrát nebo natřikrát zneškodnit!
     
    32:18
    Alessandro Andreoni se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velmi slibné brankové příležitosti a nad ledem mířil na bližší tyč, jenže Ulf Nilsson předvedl nádherný tygří skok a puk mířící do brány zastavil!
     
    33:14
    Vyloučený Peter Ojala se vrátil zpět na led a Švédové úspěšně přečkali první hru v oslabení.
     
    34:27
    Švédsko mělo v prostřední části zkrácenou přesilovou hru 5 na 3, ta ovšem trvala déle než minutu, domácí hokejisté ji ale nedokázali využít, což je možná bude hodně mrzet.
     
    34:30
    Werner Winkler (ITA) dostal menší trest, 2 minuty sekání.
     
    35:01
    Werner Winkler byl podruhé v dnešním utkání vyloučen a Švédsko má k dispozici třetí přesilovou hru.
     
    35:59
    Itálie právě vstřelila branku!
    FLORIAN PLANKER se prosazuje v oslabení a svým druhým gólem v utkání zvyšuje na 4:1!! Florian Planker se na pravém křídle dostal do samostatného úniku a poté z kruhu pro vhazování zamířil přesně nad pravým ramenem Ulfa Nilssona pod horní tyč. Asistence: Sandro Kalegaris.
    35:59 Florian PLANKER - 4:1
     
    36:35
    Švédové během přesilové hry gól nevstřelili a naopak inkasovali, za současného stavu už si troufám tvrdit, že domácí hokejisté ve zbytku utkání s nepříznivým vývojem utkání nic udělat nedokáží, protože na to zkrátka dnes nemají.
     
    38:11
    Per Kasperi (SWE) dostal menší trest, 2 minuty bodnutí špičkou hole.
     
    40:12
    Vyloučený Per Kasperi je zpět na ledové ploše a Švédsko hraje v plném počtu. Oba dva týmy se snaží útočit, jenže na straně Švéska je to zatím bez druhé gólové radosti.
     
    41:48
    Florian Planker:

    Florian Planker během mistrovství Evropy zaznamenal osm kanadských bodů, když vstřelil 5 gólů a další tři připravil.
     
    42:24
    Per Kasperi (SWE) dostal menší trest, 2 minuty úder loktem.
     
    43:00
    Werner Winkler (ITA) dostal menší trest, 2 minuty napadení.
     
    43:25
    Vyloučený Per Kasperi je zpět na ledě a Švédsko hraje v plném počtu.
     
    44:00
    Do konce utkání zbývá odehrát jedna minuta a je jasné, že Italové obsadí na letošním turnaji ve Švédsku minimálně druhé místo a po české reprezentaci převezmou zřejmě stříbrné medaile. Česko získalo stříbrné medaile dvakrát v řadě. Vše záleží na tom, jak dopadne utkání mezi Ruskem a Norskem.
     
    Konec zápasu.
     
    Itálie ve třetí třetině skórovala v oslabení, když se prosadil Florian Planker a svým druhým gólem v utkání poslal svůj tým do tříbrankového vedení. Florian Planker se stal jednou z hvězd letošního mistrovství Evropy, když celkem zaznamenal osm kanadských bodů za pět gólů a tři asistence. Domácí Švédsko končí jako pořadatelská země s dvěma body na pátém místě. Italové budou držet v závěrečném zápase palce Norsku, které v případě vítězství nad Ruskem zajistí Itálii titul. Konečný výsledek. Itálie 4 Švédsko 1.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Gregory Brian Alexis Leperdi (ITA) 1+1
    Marcus Holm (SWE) 1+0
     
    Z utkání mezi Itálií a Švédskem je to vše. Podstatné informace byly řečeny a nyní už mi nezbývá nic jiného, než Vás pozvat na poslední utkání letošního mistrovství Evropy, ve kterém doposud suverénní Rusko vyzve Norsko, které může hrát v klidu, protože už má zajištěnou minimálně bronzovou medaili. Utkání mezi Ruskem a Norskem začne v 18:00 hod. Na shledanou. (16:45:19)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. Kalegaris (Alexis Leperdi), 20. Planker (Corvino, Chiarotti), 23. Alexis Leperdi (Planker, Larch), 36. Planker (Kalegaris) – 11. Holm (Ingvarsson)


    Itálie: Araudo (Stillitano) – Rosa, Cavaliere, Radice, Macri – Planker, Winkler, Kalegaris, Larch, Chiarotti, Andreoni, Depaoli, Corvino, Leperdi. Hlavní trenér: Massimo Da Rin de Lorenzo.
    Švédsko: U.Nilsson (Neuman) – Ingvarsson, Lundgren, Hedberg, Holm – P.Nilsson, Kasperi, Pettersson, Meng, Ojala, Rakos. Hlavní trenér: Jorgen Lundgren.

    Rozhodčí: Rapak – Vanek, Granath
    bahis siteleri