Moreirense – FC Ferreira 1:1 (kon.) | Sporting – Marítimo 2:0 (kon.) | Tondela – Benfica 0:2 (kon.)
konec
Moreirense FC
1:1 (0:1)
FC Paços Ferreira
Sobota 13.08.2016, 17:00 • Parque Desportivo Comendador Joaquim de Almeida Freitas, Moreira de Cónegos (kapacita:13.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný podvečer všem fotbalovým fanouškům. Vítejte u sledování textového přenosu z úvodního kola portugalské Primeira Ligy. Moreirense FC zahájí nový ligový ročník soubojem s FC Paços Ferreira. Utkání startuje v 17 hodin. Přeji Vám příjemnou zábavu!
     
    FC Paços Ferreira

    FC Paços Ferreira sehrála v přípravě na novou sezónu pět přátelských duelů. Na úvod přípravy se jí příliš nevedlo, první dva zápasy totiž prohrála. Poté si zlepšila náladu výhrou nad Boavistou, jenže v dalším utkání znovu padla s Valladolidem. V generálce na ligové vystoupení ale Ferreira zlepšila výkon a nad Estorilem vyhrála 1:0!
     
    Moreirense FC

    Moreirense sehrálo v letní přípravě ještě o jeden zápas více než jeho dnešní soupeř, tedy šest. Start do přípravy se jim vůbec nepovedl. Na úvod přišly hned dvě porážky. Poté ale přišla škála čtyř výher v řadě! V posledním přípravném utkání zdolalo Moreirense Felgeiras nejtěsnějším možným způsobem 1:0!
     
    Vzájemné zápasy v loňské sezóně

    20.3.2016 Ferreira – Moreirense 0:0
    8.11.2015 Moreirense – Ferreira 2:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Moreirense FC: Makaridze – Sagna, Marcelo, Galo, Jander – Caue, Neto, Geraldes – Drame, Petrolina, Roberto
    Náhradníci: Micael, Rebocho, Ohemeng, Fati, Ramirez, Ubierna, Stefanović

    FC Paços Ferreira: Defendi- Santos, Ricardo, Baixinho, Gois – Silva, Moreira, Minhoca, Andrézinho – Welthon, Gleison
    Náhradníci: Christian, Cicero, Osei, Vieira, Afonso, Felgueiras, Leandro

    Rozhodčí: Oliveira – Ribeiro, Costa.
     
    Hlavní rozhodčí přivádí aktéry dnešního souboje na pečlivě připravený trávník. Moreirense bude hrát v zelenobílé sadě dresů, zatímco Ferreira nastoupí ve žlutém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté zahájili dnešní utkání výkopem. Ferreira se okamžitě pokusila zaútočit střed hřiště, jenže domácí útočník Ubierna vystihl nepřesnou přihrávku a zastavil útok soupeře.
     
    2
    První útok domácích po levé straně táhl Gois. Průnik levého obránce domácího celku skončil ještě před polovinou hřiště. Soupeř se rychle vrátil.
     
    3
    Ferreira si vybojovala první standardní situaci dnešního zápasu. Přímého kopu z dobré pozice se ujal Welthon. Projektil domácího fotbalisty se zastavil ve čtyřčlenné zdi.
     
    4
    Moreirense podniklo výpad po levé straně. Útočník Ubierna se dral kolem obránce, ale nepohlídal si postranní čáru. Míč mu odskočil do autu, vhazovat budou hosté.
     
    5
    Jander Santana podpořil ofenzivu domácího celku, zpracoval si přihrávku do běhu, navedl si míč do středu hřiště a skákavou střelou pravačkou minul bližší tyč Defendiho svatyně.
     
    6
    Welthon pobavil diváky individuální akcí, při které se rychlými kličkami zbavil hned tří obránců Moreirense. Proti dalšímu soupeři už ale Welthon neměl síly a o míč přišel.
     
    7
    Hra je přerušena! Na hřišti zůstává ležet hostující Joao Gois. Krajní obránce Ferreiry si musí vyměnit štulpnu. Domácí využili přestávku k občerstvení.
     
    8
    Joao Gois už je zpátky na nohou, ale ještě musí v doprovodu zdravotníků opustit hrací plochu. Hosté však budou u míče, Ferreira rozehraje přímý kop z vlastní poloviny.
     
    9
    Hosté dovezli míč až k hranici pokutového území. Na přihrávku mířící proti noze Andrezinhovi včas zareagoval jeden ze stoperů a na poslední chvíli ji ve skluzu vypíchl mimo dosah soupeře.
     
    10
    Ricardo se z postu stopera vydal na výlet a krásným obloučkem za záda domácí obrany hledal Gleisona. Před ofenzivním fotbalistou Ferreiry odhlavičkoval balón Marcelo.
     
    11
    Po delší době se domácí fotbalisté vydali na polovinu soupeře. Pravý bek Sagna se snažil odcentrovat do pokutového území, nicméně hostující obrana srazila přihrávku na rohový kop.
     
    12
    Z prvního rohového kopu dnešního utkání se domácím udeřit nepodařilo. Brankář Defendi vystartoval z brankové čáry do shluku těl a s jistotou vyboxoval balón ven z pokutového území.
     
    13
    Možnost exekuce standardní situace dostali i hosté! Přímého kopu z výborné pozice se chopil Andrezinho. Jeho tvrdá střela nenabrala dostatečnou výšku a zastavila se na domácím obránci.
     
    14
    Santos vhazoval v blízkosti pokutového území Moreirense. Míč se snesl do shluku těl na hranici pokutového území, odkud jej jeden ze stoperů odkopl až na polovinu hrací plochy.
     
    15
    Welthon si sběhl do středu hrací plochy pro přihrávku, kterou dostal do nohy. Okamžitě k němu však přistoupil jeden z obránců, jež mu svým důrazem míč odkopl daleko od nohy.
     
    16
    Rohového kopu se dočkali i fotbalisté Ferreiry. Míč se od rohového praporku snesl na značku pokutového kopu, kde jej jeden z hlavičkářů nasměroval vedle domácí branky.
     
    17
    Geraldes výborně zabojoval na půlící čáře, vletěl tělem do soupeře, jež si zrovna zpracovával míč a svým nárazem jej o něj připravil. Domácí budou vhazovat.
     
    18
    Jander Santana podpořil ofenzivu domácího celku náběhem po levé straně. Santana sice prošel za půlící čáru, ale ihned proti prvnímu obránci neobstál a přišel o míč.
     
    19
    Domácí se nastěhovali před pokutové území Ferreiry, ale Santanův centr z levé strany těsně nad zemí našel jen nohu hostujícího stopera, který míč bez váhání napálil pryč.
     
    20
    Dalšího kopu od rohového praporku se zmocnil domácí Geraldes, jež centrem na přední tyč našel stopera Gala! Střední obránce Moreirense míč jen lízl a Defendi musel vyrážet nad branku!
     
    21
    Roberto si sbíhal za obranu soupeře na prudkou kolmici. Domácímu útočníkovi scházel krok k tomu, aby se řítil sám na bezmocného brankáře Defendiho.
     
    22
    Welthon si nepotykal s převzetím míče na hranici pokutového území soupeře. Hostující fotbalista svou chybu zkoušel napravit, ale v přehnané snaze se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    23
    Hra se zatím hodně kouskuje. Domácí fotbalisté se nyní dopustili dalšího zbytečného faulu na polovině hřiště. Oba týmy zatím spoléhají na kvalitu po standardních situacích.
     
    24
    A k rozehrávce jedné takové se nyní dostali fotbalisté Ferreiry. Hosté kopali přímý kop z velké dálky, centr hledal někoho z hlavičkářů, ale míč se ze shluku těl odrazil mimo tři tyče.
     
    25
    Hostující záložník Andrézinho si navedl míč na střed hřiště a z pětadvaceti metrů se do něj položil levou nohou. Jeho skákavý projektil doskákal vedle branky Makaridzeho.
     
    26
    Další drobný faul na polovině hrací plochy. Hlavní rozhodčí Oliveira zatím nechává přivřené oči. Sudí by si měl dávat pozor, aby mu utkání nevyklouzlo z rukou.
     
    27
    Sudí se ve velkém horku rozhodl odpískat krátkou přestávku na osvěžení!
     
    28
    Hráči jsou zpátky na svých postech utkání pokračuje! Domácí se hnali do otevřené obrany soupeře, ale Sagna na pravé straně dlouho váhal s odcentrováním a o balón přišel.
     
    29
    Stoper Ricardo napálil míč daleko na polovinu soupeře. Před šestnáctkou jej zkrotil jeho protějšek Marcelo, jež už ale nenavázal na dobrou rozehrávku a odevzdal míč soupeři.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a zrovna pohledné utkání rozhodně nesledujeme. Střelou z velké dálky zkusil štěstí domácí Nildo Petrolina. Jeho skákavý pokus minul branku o dobré tři metry.
     
    31
    Santos na polovině hrací plochy atakoval vysokou nohou Jandera Santanu. Hlavní rozhodčí odpískal faul, který se dal ohodnotit žlutou kartou, ale Oliveira si ji zatím ponechal v kapsičce.
     
    32
    Minhoca zachytil míč ještě před autem. Hosté se na polovině domácího celku dlouho neudrželi. Míče se chopil Sagna, jež ale centroval do ofsajdu.
     
    33
    Caue zápasnickým chvatem složil unikajícího soupeře. Ani domácí krajní záložník neobdržel od rozhodčího žlutou kartu. V první půli vidíme opravdu velké množství faulů.
     
    34
    Ricardo poslal vysokou přihrávku podél levé postranní čáry. Za míčem se sice rozběhli dva hostující fotbalisté, nicméně ani jeden z nich jej nedostihl. Hrát může brankář Makaridze.
     
    35
    Minhoca chtěl prodloužit autové vhazování Santose. Hostující záložník jen lehce dloubl do míče, jež ale našel nohu domácího obránce, od níž se odrazil na polovinu hostů.
     
    36
    Střelou z velké dálky a dokonce i z ostrého úhlu se prezentoval domácí Roberto. Jeho rána nabrala velkou výšku a ohrozila jen diváky na tribuně za brankou.
     
    37
    Andrezinho táhl útok Ferreiry středem hřiště. Středopolař hostujícího celku si předkopl míč daleko před sebe a vracející se obránce mu jej ve skluzu odpálil.
     
    38
    Defendi musel hasit pomalou malou domů! Hostující brankář vyrazil z branky a na poslední chvíli nakopl míč tak šťastně, že se od dotírajícího útočníka neodrazil do branky!
     
    39
    Hosté už se ale znovu vydali do útoku. Santos na pravé straně zahrál svému strážci na housličky. Poté se dokonce prodral k odcentrování, jenže prudkou nabídkou neoslovil spoluhráče.
     
    40
    Hlavní rozhodčí ponechal hostujícím fotbalistům výhodu po nedovoleném zákroku v blízkosti šestnáctky. Hosté s možností naložili nejhorším možným způsobem, u míče je Moreirense.
     
    42
    Ferreira právě vstřelila branku!
    Hosté se přeci jen ještě v první půli ujímají vedení! WELTHON si počkal na přihrávku z levé strany, rychlým převzetím si přichystal míč na střelu a přesným zakončením těsně nad zemí rozvlnil síť!
    42. WELTHON - 0:1
     
    43
    Domácí se okamžitě snažili odpověděť. Moreirense vedlo útok po levé straně, kde sprintoval Jander Santana. Domácí obránce se nechal faulovat a vybojoval přímý kop.
     
    44
    Přetažený centr zahnal domácího hlavičkáře až na brankovou čáru, odkud už Galo nemohl ohrozit branku Defendiho. Obrana Ferreiry ustála další standardní situaci.
     
    45
    Welthon je po vstřelené brance nabuzený a nyní dotíral na stopery Moreirense. Hostující útočník však použil nepřiměřenou sílu a dopustil se prohřešku proti pravidlům.
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty!
     
    45+2
    Moreirense ještě mohlo ohrozit branku soupeře po další standardní situaci. Centrovaný míč ale skončil na zdi soupeře a rozhodčí okamžitě končí poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! Dlouhou dobu jsme sledovali nudné utkání plné nepřesností a nedovolených zákroků ve středu hrací plochy. Jedinou šanci Moreirense zahodil po dvaceti minutách Galo, jehož hlavičku po rohovém kopu vytáhl nad břevno Defendi. Naopak hosté se z jediné šance prosadili! Dvě minuty před přestávkou prokázal cit pro míč Welthon, který stanovil poločasový výsledek 0:1!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí fotbalisté zahájili druhý poločas výkopem. Moreirense se ihned hnalo vpřed po levé straně, nicméně přihrávka neprošla kolem obránce a Ferreira už je u míče.
     
    47
    Hostující středopolař Moreira obelstil hned dva domácí fotbalisty. Následnou přihrávkou ale pořádně prohnal spoluhráče, kterého zachránil jen špatný zásah obránce.
     
    48
    Andrézinho postupoval vpřed po levé straně, ale obránce Sagna proti němu včas vystartoval a důrazným zákrokem jej obral o míč. Andrézinho dostal pořádně naloženo.
     
    49
    Z velké vzdálenosti zkusil štěstí střední záložník Moreirense Neto. Jeho rána z dobrých čtyřiceti metrů trefila pouze na hranici šestnáctky stojícího Baixinha.
     
    50
    Neto se lehkou kličkou uvolnil a předal balón na levou stranu Sagnovi. Domácí obránce však nenašel odvahu k odcentrování do vápna a raději otočil hru na kolegy ze zadní řady.
     
    51
    Právě Sagna naháněl nepřesnou přihrávku vzduchem na pravou stranu. Ani rychlé nohy domácího obránce už nestačily zastavit kulatý nesmysl na hrací ploše. Ferreira bude vhazovat.
     
    52
    Domácí se ale v úvodu druhého poločasu tlačí do pokutového území soupeře. Před Defendiho letěl centr z levé strany, který obránce Ricardo srazil hrudí na rohový kop.
     
    53
    Ani z nařízeného rohového kopu se Moreirense neprotlačilo do zakončení. Z klubka hlavičkářů vyšplhal nejvýše ze všech obránce Baixinho, jež míč odhlavičkoval mimo vápno.
     
    54
    Další centr do pokutového území hostujícího celku přizvedl za sebe obránce Santos. Moreirense se opravdu tlačí za vyrovnáním a nyní bude zahrávat další rohový kop.
     
    55
    Domácí sehráli secvičený signál. Na přední tyči hlavičkoval osamocený Oliveira, jež měl spoustu času na zamíření, ale i přesto hlavičkoval jen do Defendiho rukavic!
     
    56
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Drame, přichází Fati.
     
    57
    Hostující Minhoca se prohnal kolem svého strážce a po drobném kontaktu upadl k zemi. Rozhodčí ukazuje jasným gestem najevo, že faul pískat nebude. Je pravda, že Minhoca mohl kontakt ustát.
     
    58
    Tlak Moreirense z úvodu druhého poločasu poněkud opadl a hosté se už zase dostávají více do hry. Další útok Ferreiry po levé straně zastavil dobře hrající Sagna.
     
    59
    Na druhé straně se v pokutovém území museli otáčet hostující stopeři. Do vápna totiž přilétl prudký centr z pravé strany, který jen tak poskakoval před Defendim.
     
    60
    Moreirense i po hodině hry prohrává na svém hřišti 0:1. Domácí si zatím nedokázali vytvořit šance, které by mohly ohrozit vedení Ferreiry. Hosté brání ze všech sil.
     
    61
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Andrézinho, přichází Leandro.
     
    62
    Domácím se nyní nedaří ani rozehrávka. Marcelo zahnal nepřesnou přihrávkou na pravou stranu svého kolegu ze stoperské dvojice až na postranní čáru.
     
    63
    Sagna podpořil ofenzivu Moreirense náběhem po pravé straně. Pravý bek domácích odcentroval do míst, kam spěchal Roberto, jež ale v rychlosti nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče.
     
    64
    Střelu ze zoufalství nyní předvedl střídající Leandro, který se ihned po zpracování otočil s míčem kolem své osy, potáhl jej dva kroky vpřed a levačkou dokonce přestřelil síť za brankou!
     
    65
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Gleison, přichází Osei.
     
    66
    Baixinho odkopl míč až k obráncům Moreirense. Domácí okamžitě rozběhli útok po levé straně, avšak rozběhnutý Roberto už nestačil dohnat balón mezi čárami.
     
    68
    Střídající Osei okamžitě dotíral na rozehrávku domácí obrany. Marcelo však otřel svůj odkop o jeho nohy, od nichž se míč odrazil za brankovou čáru. Makaridze bude odkopávat.
     
    69
    Také střídající hráč na domácí straně Fati svým napadáním udělal rozehrávce soupeře přítrž. Hosté raději nakopli míč na polovinu Moreirense. Diváci začínají pískat.
     
    70
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Petrolina, přichází Ohemeng.
     
    71
    Moreirense právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Domácím se přeci jen vyplatila jejich aktivní hra! Po jedné z hlaviček se míč od rukavic brankáře odrazil na malé vápno, kde číhal ENCA FATI, který balón doklepl do prázdné branky!
     
    73
    Domácím vyrovnání nestačí a Moreirense pokračuje v aktivním pojetí hry. Domácí se natlačili před pokutové území, nicméně tentokrát se k centru nedostali.
     
    74
    A na straně Ferreiry začíná přibývat nedovolených zákroků. Jedním z nich se nyní provinil střídající Leandro, jež zastavil unikajícího Fatiho. Tohle mohlo být za žlutou.
     
    76
    Autor vyrovnávací branky Fati zatáhl soupeře za dres a nyní dostává důrazné varování, že takhle by to teda nešlo! Rozhodčí stále nevytáhl jedinou žlutou kartu!
     
    77
    Ferreira si mohla vzít nazpátek ztracené vedení! Welthon se z ničeho nic objevil před Makaridzem, ale domácí brankář zachoval klid, zmenšil soupeři střelecký úhel a reflexivním zákrokem vyrazil míč na roh!
     
    78
    Brankář domácího celku se při fantastickém zákroku zranil a nyní musí být ošetřován v pokutovém území. Pro domácího kouče by to byla určitě velká ztráta!
     
    79
    Do konce utkání chybí i s nastavením poslední čtvrthodinka. Domácí stále drží míč na svých kopačkách a snaží se najít skulinku v obraně hostů.
     
    80
    Střeleckou štěstěnu pokoušel domácí Caue. Jeho projektil z ostrého úhlu a velké vzdálenosti neudělal Defendimu žádné starosti. Hostující brankář pouze kontroloval vysoký míč.
     
    81
    Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Minhoca, přichází Cicero.
     
    82
    Na druhé straně zakončoval autor úvodní branky dnešního zápasu Welthon. Ani jeho střela se nevešla mezi tři tyče. Fotbalisté v posledních minutách zakončují dosti unáhleně.
     
    83
    Moreirense se nemohlo vymanit z tlaku Ferreiry u rohového praporku. Hosté ale sami přenesli hru až na polovinu hrací plochy, kde se jeden z fotbalistů nechal faulovat.
     
    85
    Santos naservíroval prudký centr na hranici malého vápna. Před Makaridzem se ale nikdo ve žlutém neprodral k zakončení. Domácí brankář bude odkopávat.
     
    86
    Tak tedy ne! Hosté obdrželi možnost exekuce rohového kopu. Z něj ale Ferreira nebezpečí pro domácí branku nepřinesla. Obrana odhlavičkovala balón ven ze šestnáctky.
     
    87
    Střídání v týmu Moreirense FC: ze hřiště odchází Roberto, přichází Ramirez.
     
    88
    Ferreira ale zanedlouho zahrávala další standardní situaci. Centr se snesl na zadní tyč, kam spěchal stoper Ricardo, kterému chyběl krok k zakončení do prázdné branky!
     
    89
    Střídající Cicero se v honbě za míčem dopustil nedovoleného zákroku. Cicero stáhl obránce Sagnu za dres přímo před očima asistenta rozhodčího.
     
    90
    Moreira se v poslední minutě základní hrací doby dopustil nedovoleného zákroku na polovině hřiště. Hostující záložník zastavil rozvíjející se akci soupeře.
     
    90+1
    Střídající Ramirez mohl být hrdinou domácího celku! Právě k němu se totiž odrazil míč na malé vápno, ale Ramirez byl situací natolik překvapen, že jej jen lízl vedle tyče!
     
    90+2
    Slavit se mohlo i na druhé straně, ale ani tam to není gól! Leandro poslal před branku prudkou přihrávku, který prošla po brankové čáře a odrazila se ven z branky!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Moreirense v prvním kole letošní portugalské ligy remizuje s Ferreirou 1:1! Hosté se ujali vedení na konci prvního poločasu, kdy se prosadil Welthon! Do druhé půle vletěli domácí jako utržení ze řetězu a dvacet minut před koncem se dočkali vyrovnání z kopačky Fatiho! Oba týmy ještě mohly v samotném závěru rozhodnout o vítězství, ale brankáři už zůstali nepokořeni!
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji Vám pěkný zbytek dne! (18:56:41)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 71. Fati – 42. Welthon


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 9:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:20.
    Moreirense FC: Makaridze – Sagna, Marcelo, Galo, Jander – Caue, Neto, Geraldes – Drame (56. Fati), Petrolina (70. Ohemeng), Roberto (87. Ramirez)
    Náhradníci: Micael, Rebocho, Ohemeng, Fati, Ramirez, Ubierna, Stefanović

    FC Paços Ferreira: Defendi- Santos, Ricardo, Baixinho, Gois – Silva, Moreira, Minhoca (81. Cicero), Andrézinho (61. Leandro) – Welthon, Gleison (65. Osei)
    Náhradníci: Christian, Cicero, Osei, Vieira, Afonso, Felgueiras, Leandro

    Rozhodčí: Oliveira – Ribeiro, Costa
    bahis siteleri