Swansea – Manchester City 1:2 (kon.) | Northampton – Manchester Utd. 1:3 (kon.) | Tottenham – Gillingham 5:0 (kon.)
konec
Swansea City
1:2 (0:0)
Manchester City
Středa 21.09.2016, 20:45 • Liberty Stadium, Swansea • Anglický Ligový pohár • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky anglického fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola Anglického ligového poháru představí před vlastním publikem Swansea City, na jehož hřiště zavítá Manchester City.
     
    Swansea City
    Velšský celek není ve zcela ideální formě. V lize má po pěti odehraných zápasech na svém kontě pouhé čtyři body za jednu výhru, jednu remízu a tři porážky. Úspěchem však může být poslední utkání na domácí půdě s londýnskou Chelsea, s níž Labutě remizovaly 2:2. S dobrým startem do sezony si však Swansea jinak nepotykalo...

    Nejlepším ligovým střelcem domácích je nizozemský útočník Leroy Fer, který má na svém kontě již tři branky!
     
    Manchester City
    Když se někdo zeptá, který celek na Ostrovech má momentálně nejlepší formu, většina lidí správně odpoví Manchester City. Úspěchy a kluby ověnčený Pep Guardiola, který trénoval Barcelonu nebo Bayern Mnichov, přenesl svá taktická kouzla také do Manchesteru, kterému úvod sezony vyšel skvěle. Na ligové scéně má na svém kontě po pěti kolech 5 bodů – 5 výher – 15 bodů – 15 vstřelených branek. A hlavně výhru na půdě úhlavního rivala United, který na doma na Old Trafford prohrál 1:2. V Lize Mistrů si MC na úvod skupinové fáze poradil s Gladbachem, který doma přehrál jasně 4:0!

    Nejlepším kanonýrem Citizens je v úvodu sezony argentinský útočník Sergio Aguero, který ve všech soutěžích dohromady posbíral již 9 branek!
    Hosté se pečlivě připravovali na dnešní pohárovou bitvu!

     
    Úvodní sestavy:

    Swansea City: Nordfeldt – Taylor, Rangel, Amat, van der Hoorn – Cork, Fulton, Britton – Naughton, Routledge – Borja.
    Náhradníci: Tremmel – Fernandez, Kingsley, Sigurdsson, Fer, Barrow, Llorente.

    Manchester City: Caballero – Zabaleta, Kompany (C), Stones, Clichy – Fernando, Garcia – Navas, Angelino, Sané – Iheanacho.
    Náhradníci: Gunn – De Bruyne, Fernandinho, Maffeo, Adarabioyo, Diaz, Sagna.
    Do sestavy Citizens se dnes po dlouhém zranění vrací kapitán Vincent Kompany!

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí uvedli míč do hry a pohodlně kombinují na vlastní obranné polovině.
     
    2
    O balon však po nepřesné kolmici středem přišli, k balonu se dostal Taylor a domácí mohou rozjet svou první útočnou akci.
     
    3
    Opět se však po dobré práci navrátilce a kapitána Citizens Kompanyho dostali k balonu hosté, kteří kombinují kolem středu hřiště.
     
    4
    Z pravé strany centroval Cork, ale pas mu nesedl. Hosté se pohodlně ubránili a znovu vyrážejí dopředu.
     
    5
    U pozemní čáry se však nedařilo ani mladé letní akvizici – Leroyi Sanému – jemuž přihrávka do středu na Fernanda nevyšla.
     
    7
    Úvod utkání je zatím hodně opatrný, ani jeden z celků nechce udělat chybu.
     
    8
    Na další dobrý balon si zabíhal Routledge, ale včas dobře vystoupil Zabaleta, který pohotově odvrátil míč do středu hřiště.
     
    9
    Navas dobře zasekl míč na pravé straně a prudce odcentroval, domácí Labutě jeho pobídku na Iheanacha dokázali s obtížemi odvrátit.
     
    10
    A následně při akci Swansea na pravé straně dobře zabojoval Clichy, který Brittonovi odebral balon a dokázal s rozvahou rozehrát.
     
    11
    Manchester City je v úvodu více na míči, chybí mu však potřebná jiskra a také nápad při útocích po křídlech.
     
    12
    První větší šance zápasu! Navas na pravé straně vyzval ke sprintu Zabaletu, který krásným centrem pod sebe našel volného mladíčka Angelina, ale ten z první poslal balon po zemi jen těsně vedle levé tyče!
    12. Angelino z voleje poslal míč těsně vedle levé tyče!
     
    13
    Z opačné strany útočné poloviny centroval vzápětí Clichy, ale přihrávka mu nesedla, a celou akci celku v červeno-modrém ukončil faul Stonese na Rangela.
     
    14
    Míč opět vybojovaly Labutě a znovu kombinují kolem středového kruhu.
     
    15
    Obrovská chyba hostů mohla přinést vedení domácím! Stones poslal míč pohodlně na Caballera, který však doslova nabil na hranici vápna Naughtonovi, který z první utaženou placírkou i s pomocí hostujícího brankáře zamířil těsně nad!
    15. Chyba Caballera a prudká rána domácích
     
    16
    Následoval rohový kop velšského celku, který však na bližší tyči odvrátil všudypřítomný Zabaleta, a hosté se následně osvobodili dlouhým odkopem.
     
    17
    A García vybojoval míč ve středu hřiště a Citizens mohou po chvilkách vzrušení uklidnit hru na obranné polovině.
     
    18
    Přes Navase a Garcíu doputoval balon k Angelinovi, jemuž ale, bohužel pro hosty, nevyšel první dotek a míč tak zamířil jen ke kopačkám připraveného brankáře Nordfeldta.
     
    19
    Zpracování po kombinaci středem nevyšlo ani Iheanachovi, míč opět zamířil k brankáři domácího celku.
     
    20
    Na zemi se po dlouhém nákopu octl domácí hrotový útočník Borja, rozhodčí však celou situaci vyhodnotil jako čistou, a nechal ve hře pokračovat.
     
    21
    Na levé straně se dobře uvolnil Taylor, který ještě lépe odcentroval, ale Borjovi chybělo pár čísel vzrůstu, aby jeho pobídku dokázal nasměrovat přesněji na branku Citizens.
     
    22
    Míč doputoval na pravou stranu, kde okamžitě centroval Naughton, nicméně nalezl jen přesně hlavu Zabalety, který opět nic neřešil a balon odvrátil do středu. Tam mohl do úniku zamířit Iheanacho, ale jeho postup zastavil skluzem obránce van der Hoorn.
     
    23
    Diváci už už viděli Borju v náběhu na brankáře Caballera, když si skvěle zpracoval balon za obranu, nicméně jeho postup za pět minut dvanáct utnul Kompany, který jej skvěle ve skluzu zakřižoval.
     
    24
    A právě Willy Caballero si následně pohrál s nervovou soustavou fanoušků City, když míč od Stonese poslal jen těsně kolem hlavy dobíhajícího Brittona.
     
    25
    K míči se ale opět dostaly Labutě, a hráči v bílém se do útočné fáze příliš neženou.
     
    26
    Prostor na svá individuální kouzla dostal Leroy Sané, před vápnem si zasekl míč na levou, ale do jeho rány k tyči na poslední chvíli skočil Amat, který šanci záložník hostů zneutralizoval.
     
    27
    Borja dostal prostor k akci na středu hranice vápna, míč si však chtěl ještě potáhnout, a to se ukázalo býti rozhodujícím. Jeho kličku zakřižovali Kompany s Clichym, kteří tak útočníka Swansea o balon připravili.
     
    28
    Na druhé straně fauloval ve středu hřiště García a opět mohou dopředu přejít borci v bílém.
    Momentka z prvního poločasu!

     
    29
    Routledge skvěle zpracoval balon a patou jej posunul do běhu Taylorovi, který viděl volného Borju, jenže do centru se mu na poslední chvíli vložil Kompany, který míč srazil na rohový kop.
     
    30
    Ten opět žádné nebezpečí nepřinesl, dopředu naopak vyrazil Manchester. Sané se pokusil o centr z pravé strany, ale jeho pas do vápna na Angelina zastavil perfektním blokem Amat.
     
    31
    A znovu to byl Sané, který dostal prostor na pravé straně, jenže do souboje rychle přispěchal Routledge, který mladičkému Němci balon dokázal odebrat.
     
    32
    Celou akci Citizens zakončil Navas, který si navedl míč na pravačku a dobře vypálil obstřelem na zadní tyč. Nordfeldt se nenechal překvapit a ukryl balon ve svém náručí.
     
    33
    A znovu Vincent Kompany. Navrativší se kapitán Manchesteru opět skvěle načasoval svůj skluz dokázal odzbrojit soupeře od balonu.
     
    34
    Angelino vyslal pěknou ulicí do běhu do úniku Navase, který si však nepohlídal svůj náběh a byl mu odpískán ofsajd.
     
    35
    Velká šance hostů! Navas rozdal míč doprava na Garcíu, který okamžitě odcentroval a jeho pobídku si srazil na branku van der Hoorn, ovšem Nordfeldt nešťastnou teč domácího beka dokázal zachytit na brankové čáře!
    35. Nešťastnou teč van der Hoorna na poslední chvíli zachytil Nordfeldt!
     
    36
    Posléze se útočným faulem provinil v souboji s Fultonem Fernando, hosté o míč přicházejí.
     
    37
    Po dobré práci Angelina budou hosté zahrávat rohový kop.
     
    38
    Po prodloužení Angelina se na zadní tyči dostal k balonu Sané, al jeho nepovedený volej na vzdálenější tyč zadal od země přesně do rukavic připraveného brankáře Labutí.
     
    39
    García tentokrát prošel po levé straně, odkud se pokusil najít Iheanacha, ale tomu v cestě za střelou zabránil obranným zákrokem Rangel.
     
    41
    Fernando načechral krásný balon na zabíhající Zabaletu, který krásně sklepl míč pro Iheanacha, ale ten si v souboji o dobrou střeleckou pozici pomohl faulem.
     
    42
    Opět si Willy Caballeto pohrával s nervy svých příznivců při rozehrávce. S Clichym však celou situaci skvěle zvládl pohodlně založil další útočnou akci svěřenců Pepa Guardioly.
     
    43
    Nabuzený Navas dostal dobrou přihrávku od Fernanda, rychle si míč navedl několika kroky na střed, ale jeho prudký pokus vylětěl vysoko nad branku Swansea.
     
    44
    S blížícím se závěrem první půle hosté uklidňují hru a pokouší se rozjet jeden z posledních útoků úvodní pětačtyřicetiminutovky.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:45.
     
    Úvodní půle je za námi a na branku zatím čekáme. Mírně aktivnější byli hosté, kteří si však, stejně jako domácí, vážnější šanci nevypracovali. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
    První poločas branku nepřinesl...

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté uvedli balon do hry a svou první akci druhého poločasu rozjíždějí z obranné poloviny.
     
    47
    Míče se však zmocnili domácí a vyrazili dopředu. Do centru z pravé strany se nůžkami opřel Borja, ovšem jeho akrobatický pokus zamířil vedle branky hostů.
     
    48
    A domácí od začátku druhé půle skvěle napadají rozehrávku hostů, kteří mají s kombinací zatím velké problémy.
     
    49
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Hosté jsou i tak do vedení! Celá akce začala u GAELA CLICHYHO, který vystihl ve středu rozehrávku domácích pospíchal dopředu. Míč se před Saného dostal k Angelinovi, který míč francouzskému krajnímu záložníkovi vrátil přihrávku na hranici vápna a jeho rána i s tečí bránícího Taylora zapadla přesně k pravé tyči! Nordfeldt si na míč sáhl, ale jeho cestě do branky zabránit nedokázal – 0:1!
    49. Gael CLICHY - 0:1
     
    51
    Domácí se však nevzdávají a opět aktivně kombinují na polovině Citizens. Routledge dobře obešel Zabaletu, ale jeho centr se snesl vysoko nad branku.
     
    52
    Následně míč v těžké pozici nezpracoval Borja, vykopávat bude od své vlastní svatyně Willy Caballero.
     
    53
    Na levé straně se k centru uvolnil Taylor, ale jeho pas do šestnáctky byl sražen na rohový kop.
     
    54
    van der Hoorn propustil centrovaný míč na volného Naughtona, ale jeho ránu z voleje dokázala obrana soupeře zablokovat.
     
    55
    V akci na opačné straně se za perfektním pasem Garcíi hnal Sané, jemuž ale chyběl zhruba krok, aby Nordfeldtovi udělal kličku doleva a zakončil do prázdné branky. Takhle míč doputoval jen do rukavic brankáře Labutí.
     
    56
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Jack Cork, přichází Leroy Fer.
     
    57
    Borja s Routledgem nyní dobře rozebrali obranu Citizens až na poslední přihrávku, kdy si druhý jmenovaný nepohlídal svůj náběh a byl mu odmáván těsný ofsajd.
     
    58
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Angelino, přichází Kevin De Bruyne.
     
    59
    De Bruyne se hned zapojil do kombinace. Na pravé straně vysunul Clichyho, jehož centr na Iheanacha srazili domácí ke Garcíovi, ale jeho rána z hranice vápně se mezi tři tyče branky Swansea nevešla.
     
    60
    Přesně po hodině hry fauloval Clichy na středu hřiště takticky Naughtona, domácí budou rozehrávat.
     
    61
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Kyle Naughton, přichází Gylfi Sigurdsson.
     
    62
    De Bruyne opět ukázal záblésk své geniality, načechral krásný míč na Iheanachu, tomu však v rozletu zabránil pomezní rozhodčí – ofsajd.
     
    63
    Tak tohle byla obrovská šance domácích! Stones naprosto nepochopitelně namazal na malé vápno balon zcela volného Sigurdssonovi, který však zblízka Caballera neprostřelil! Hosté poté ránu Fera srazili na rohový kop...
     
    64
    Rohový kop větší šanci nepřinesl, hosté se ubránili, ovšem Labutě míří aktivně do další útočné akce.
    Momentka z první vstřelené branky.

     
    66
    Fer hledal pěkným balonem za obranu Borju, do míče dal však příliš velkou razanci, a pouze tak poslal pozdrav přesně do rukavic Willyho Caballera.
     
    67
    Borja si posléze na levé straně pracoval míč, dostal se do střelecké pozice, ale jeho obstřel na zadní tyč byl nepřesný.
     
    68
    Manchester City právě vstřelil branku!
    A hosté tak navyšují svůj náskok! Odraženého míče se na pravé straně zmocnil Jesus Navas, který hledal přízemním centrem Iheanacha. Ten však míč dobře pustil nabíhajícímu ALEIXI GARCÍOVI, který prudkou střelou levačkou krásně uklidil míč k pravé tyči branky Swansea! Pro osmnáctiletého španělského záložníka se jedná o vůbec první branku za „áčko“ Manchesteru City – 0:2!
    68. Aleix GARCIA - 0:2
     
    70
    A další dobrá možnost hostů! Kompany vyslal dopředu Sané, který krásným centrem pod sebe našel na hranici vápna De Bruyneho, ale jeho utaženou ránu dokázal Nordfeldt skvěle ukrýt v rukavicích!
     
    71
    Zabaleta se prosmýkl po pravé straně a hledal přízemním centrem Nigerijce Iheanacha, ale mladičkému útočníkovi chyběly zhruba dva kroky, aby na centr argentinského obránce dosáhnul!
     
    72
    Citizens hrají ve velké pohodě a znovu aktivně operují na polovině Swansea.
     
    73
    Nyní se však budou muset bránit, domácí vybojovali rohový kop.
     
    74
    Po rohu Sigurdssona byl Caballero při výskoku faulován Ferem, je pískáno a právě hostující brankář bude rozehrávat.
     
    75
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Borja, přichází Modou Barrow.
     
    76
    Caballero nyní obstojně vyhodnotil situaci, vyběhl proti dlouhému míči a dokázal šanci Swansea překazit. Domácí vhazují.
     
    77
    Po lehkém skluzu Zabalety proti Routledgeovi budou domácí zahrávat další rohový kop.
     
    77
    Míče se ujal Sigurdsson, jehož centr hosté odvrátili k Barrowovi a ten v souboji se Saném o něj přišel.
     
    78
    De Bruyne v obklíčení svou soupeřů natáhl k ráně z dálky, jeho pokus byl tečován a belgický záložník rozehraje rohový kop.
     
    79
    Ten Citizens příliš nevyšel, Zabaleta na balon nedosáhl, nicméně Manchester začíná svou další akci z vlastní obranné poloviny.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kelechi Iheanacho, přichází Brahim Diaz.
    Momentka z druhé branky Citizens, která hosty výrazně přiblížila k postupu do dalšího kola Anglického poháru!

     
    82
    Hosté ani v závěrečných deseti minutách nepolevují, aktivně napadají a nedopřávají Swansea ani metr volnosti na hřišti.
     
    83
    Následnou akci City zastavila přehnaná aktivita Saného, který fauloval svého soupeře, a hosté o míč přicházejí.
     
    84
    Manchester si závěr zápasu užívá. Kombinuje kolem středového kruhu a nepouští hráče v bílém vůbec k balonu.
     
    85
    Střídající Barrow chytře odrazil balon na levé straně o Garcíu a domácí budou mít k dispozici další rohový kop.
     
    86
    Caballerovi míč po dobře krouceném míči sice vypadl z rukavic, nicméně ve spolupráci s obranou dokázal míč odehrát do bezpečí.
     
    87
    Barrow vzápětí na pravé straně vysunul kupředu Fultona, který zkusil překvapit Caballera prudkou ranou na bližší tyč, ovšem hostující brankář si celou situaci pohlídal.
     
    87
    Fernando fauloval kousek před hranicí pokutového území, uviděl žlutou kartu, a domácí mají navíc k dispozici velmi zajímavý volný přímý kop.
     
    88
    Sigurdsson trefil sice jen zeď, ale míč se odrazil na levou stranu k volnému Taylorovi, jenž ale z úhlu vybíhajícího Caballera nepropálil!
     
    89
    Rohový kop žádnou šanci opět nepřinesl, závěr zápasu se pomalu blíží.
     
    90
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Aleix García, přichází Oluwatosin Adarabioyo.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    V druhé minutě nastavení natáhl k velmi dobré ráně Barrow, ale branku těsně přestřelil.
     
    90+3
    Swansea právě vstřelila branku!
    Jiskra naděje? Domácí snižují! Barrow si na pravé straně skvěle narazil s Routledgeem, čímž vyřadili hned tři hráče ze hry. První jmenovaný nacentroval z pravé strany po zemi přesně na bližší na volného GYLFI SIGURDSSONA, který usměrnil míč jemnou tečí mimo dosah Caballera přesně k pravé tyči – 1:2!
    90+3. Gylfi SIGURDSSON - 1:2
     
    90+4
    Barrow byl v poslední šanci po rohovém kopu, nicméně v dobré pozici nakonec jeho akci zastavil praporek rozhodčího – ofsajd.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Fantastické utkání je u konce! Hosté nakonec postupují do dalšího kola Anglického poháru po výsledku 2:1!

    Hosty hned po čtyřech minutách druhého poločasu poslal do vedení přesnou ranou Gael Clichy. Citizens měli i nadále více ze hry a jejich náskok zdvojnásobil v 78. minutě Aleix García, který si připsal první branku za A-tým Manchesteru City. Domácí ještě ve třetí minutě nastavení snížili zásluhou Gylfi Sigurdssona, ale vyrovnat se jim již nepovedlo...
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:10.
    Manchester City prohrál pouze jeden ze svých třinácti duelů. Tomu se říká forma!

     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek večera. U další on-line přenosů na počtenou! Loučí se s vámi Daniel Kinc. (22:46:57)

    Daniel Kinc

    Branky: 90+3. Sigurdsson – 49. Clichy, 68. Garcia

    Karty:   87. Fernando (MAC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:10.
    Swansea City: Nordfeldt – Taylor, Rangel, Amat, van der Hoorn – Cork (56. Fer), Fulton, Britton – Naughton (61. Sigurdsson), Routledge – Borja (75. Barrow).
    Náhradníci: Tremmel – Fernandez, Kingsley, Sigurdsson, Fer, Barrow, Llorente.

    Manchester City: Caballero – Zabaleta, Kompany (C), Stones, Clichy – Fernando, Garcia (90. Adarabioyo) – Navas, Angelino (58. De Bruyne), Sané – Iheanacho (80. Diaz).
    Náhradníci: Gunn – De Bruyne, Fernandinho, Maffeo, Adarabioyo, Diaz, Sagna
    bahis siteleri