Olomouc – Kometa Brno 0:7 (kon.) | Vítkovice – Havířov 3:4 (0:1 po s.n.) | HC Plzeň – Letňany 3:0 (kon.)
HC Litvínov – Chomutov 0:5 (kon.) | Kolín – Liberec 3:2 (kon.) | Vsetín – Třinec 1:5 (kon.)
Kladno – Sparta 4:5 (kon.) | Pardubice – Písek 8:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
Č. Budějovice – Mountfield HK 2:3 (kon.) | Jihlava – Zlín 2:4 (kon.) | Slavia – K. Vary 5:4 (po pr.)
konec
HC Plzeň 1929
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
HC Letci Letňany
Pátek 23.09.2016, 15:00 • Malá hala, Plzeň • Extraliga staršího dorostu • 7. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné hokejové odpoledne z Plzně! Extraliga staršího dorostu je v plném proudu, dnes nás čeká střetnutí mezi HC Plzeň 1929 a HC Letci Letňany. Přeji příjemnou zábavu.
     
    HC Plzeň 1929
    Indiáni se prozatím nachází na třetím místě západní části tabulky. V šesti utkáních vydolovali 11 bodů a skóre 16:11, mají tedy tříbodovou ztrátu na lídra z Karlových Varů.

    Poslední zápas ale svěřencům bratrského dua Hanzlíků vyšel na jedničku. Na ledě pražské Slavie vyhráli 5:1 po dvou gólech mládežnického reprezentanta Jakuba Poura a trefách Ondřeje Váni, Josefa Hasmana a Matěje Koldy.

    Nejproduktivnějším hráčem plzeňského staršího dorostu je Jan Matiášek, který v šesti duelech zapsal pět bodů za tři góly a dvě přihrávky. Stejný počet bodů za pět asistencí má na kontě i Josef Roubal. Brankářskou jedničkou týmu je talentovaný Kristián Kolář, záda mu kryje Radek Červenka.
     
    HC Letci Letňany
    Letňanští za sebou mají také šest zápasů, na tříbodovou výhru dosáhli prozatím jen jednou. Jinak se jim také podařilo ukořistit další tři body navrch za zápasy v prodloužení, takže dohromady jich mají šest vedle skóre 16:20.

    Jeden z nich ukořistili právě v posledním utkání. Na domácím ledě s kladenskými Rytíři padli 3:4 v prodloužení, góly Letců zaznamenali Matěj Jelínek, Lukáš Rousek a Peter Eg Larsen.

    Čtyři zápasy v brance odchytal Lukáš Pařík s úspěšností 92,36%, náhradník Petr Hamalčík se v brance ukázal dvakrát a z 85 střel inkasoval sedmkrát. Nejvíce bodů pak má na svém kontě Lukáš Rousek, jenž jich prozatím zapsal devět (6+3).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Plzeň 1929: Kolář (R. Červenka) – Houdek, Kaňák, Staněk, Lokajíček, Čada, J. Novák – Reitspies, Přikryl, Kolda, Lang, Matiášek, Hajžman, Roubal (C), M. Červenka, Hajšman, Hasman, Váňa (A), Kovařík (A).

    HC Letci Letňany: Pařík (Hamalčík) – Klikorka, Prebsl, Antoš, Schönbauer, Lytvynov – Pinkas, Nedorost, Fabiánek (C), Soukup, Bílek, Danov (A), Larsen, Rousek (A), Kubíček, V. Novák, Jelínek.

    Rozhodčí: Svoboda – Rubáš, Tvrdík.
     
    Hráči obou týmů už jsou připraveni na zahájení utkání, postupně tedy nastupují na ledovou plochu. Z dnešního zápasu Vám přineseme informace o důležitých situacích – tedy o gólech, vyloučeních a gólových příležitostech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:17
    Domácí celek vstoupil do zápasu aktivněji a již několikrát ohrozil branku Lukáše Paříka. Dobře nyní střílel Matěj Kolda, a to hned dvakrát, oba jeho pokusy všašk hostující brankář zlikvidoval.
     
    02:45
    Hra se přelévá ze strany na stranu, oba celky se snaží hrát poměrně útočně. Na větší šanci ale zatím čekáme, obrany jsou dobře organizované.
     
    03:34
    Po dobré střele domácího kapitána Josefa Roubala poskakoval puk nebezpečně před brankářem Paříkem, ten ho ale přeci jen dokázal včas zkrotit.
     
    04:56
    Dobře to nyní provedl Martin Lang, který si z pravého křídla vybruslil do předbrankového prostoru. Odtud zakončoval bekhendem, ale branku netrefil ideálně. Krátce nato pálil Lang znovu, tentokráte trefil lapačku Lukáše Paříka.
     
    05:16
    Kamil Hajšman obdržel přihrávku do mezikruží a byl ve velmi dobré pozici! Jeho střela zápěstím však moc razantní nebyla, Pařík s ní neměl problém.
     
    07:54
    Poměrně dlouho se hrálo bez přerušení. Viděli jsme řadu osobních soubojů a pokusů o útočné akce, nadále ale sledujeme spíše kvalitní obrannou hru z obou stran.
     
    09:57
    Po nahození Matěje Hajžmana se kotouč před bránou Lukáše Paříka snažil vydolovat Martin Červenka, brankář Letňan byl ale pozorný.
     
    10:52
    Jan Matiášek se prodíral do gólové šance, Ivan Lytvynov (LET) ho ale zahákoval a inkasuje dvouminutový trest.
     
    12:52
    Domácí se sice dokázali držet nějakou dobu v útočném pásmu, do žádného nebezpečného zakončení se ale nedostali. Obrana Letňan pracovala dobře a hosté jsou v plném počtu.
     
    13:55
    První přesilovou hru si vyzkouší hostující celek. Kapitán Josef Roubal (PLZ) je vyloučen za držení protihráče v útočném pásmu.
     
    15:55
    Plzeňští hokejisté se bránili velice dobře. Několikrát se s pukem dostali i do útočného pásma, z přesilové hry tedy Letci nevytěžili vůbec nic.
     
    17:13
    Na levém křídle zůstal zcela osamocený Martin Lang, jeho střelu zápěstím ale bez větších problémů zneškodnil Lukáš Pařík.
     
    17:49
    Tak tohle byla první velmi dobrá šance pro Letce! V mezikruží zůstal nedůsledně pokrytý Milan Antoš, který nebezpečně střílel zápěstím. Domácí brankář Kristián Kolář ho ale dokázal vychytat a puk vyrazil nad bránu!
     
    18:35
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A máme tu úvodní branku, která příchází z poměrně nenápadné akce indiánů! Josef Hasman přihrál na levé křídlo MATĚJI HAJŽMANOVI, který našel skulinku mezi tyčkou a brankářem Lukášem Paříkem. Domácí vedou 1:0! Asistence: Josef Hasman.
     
    19:40
    Domácí čeká druhá přesilová hra. Obránce Karel Klikorka (LET) dostává dvě plus deset minut za naražení zezadu. Menší trest odpyká Tadeáš Pinkas.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:45.
     
    První dvacetiminutovka je minulostí. Západočeši vedou nad Letcemi z Letňan 1:0, když zatím jediná branka padla v 19. minutě z hokejky Matěje Hajžmana. Domácí navíc druhou třetinu začnou v početní výhodě, jelikož 20 sekund před koncem té první byl Karel Klikorka vyloučen na dvě plus deset minut za naražení zezadu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeňští využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení o dva góly! Domácí uzamkli soupeře v jeho obranném pásmu, Josef Roubal se poté na levé straně opřel do kotouče, který před Lukášem Paříkem ještě tečoval MARTIN ČERVENKA! Asistence: Josef Roubal a Martin Lang.
     
    21:49
    A mohlo být sníženo! Letci se totiž dostali do přečíslední dva na jednoho, odpovědnost na sebe vzal Lukáš Nedorost, nicméně jeho zakončení gólem neskončilo.
     
    23:28
    Tomáš Fabiánek nebezpečně střílel z vrcholu levého kruhu pro vhazování, Kristián Kolář byl ale připraven. Na druhé straně pak Paříkovu lapačku trefil Josef Hasman.
     
    23:31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Ukázková akce po vhazování a je to 3:0! Josef Roubal vyhrál buly přímo na JANA MATIÁŠKA, který nekompromisní střelou švihem nedal Lukáši Paříkovi šanci. Plzeň vede o tři branky a nutno uznat, že naprosto zaslouženě. Asistence: Josef Roubal.
     
    24:12
    Západočechy čeká další početní výhoda. Dvouminutový trest za hákování dostává Matěj Jelínek (LET).
     
    26:12
    Plzeň se v přesilové hře snažila ze svých rychlých útočných akcí ohrožovat branku Lukáše Paříka, ani jednou to ale nedokázala dle svých představ. Letci jsou v plném počtu.
     
    27:37
    Po velmi dobré kličkované Matěje Koldy se v mezikruží ke střele dostal Matěj Hajžman, letňanský gólman byl ale připraven.
     
    28:16
    Po jedovaté ráně Nicholase Kaňáka se o dorážku u pravé tyče Paříkovy brány snažil Vít Reitspies, čtvrtá branka indiánů však z této situace nepadla. Lukáš Pařík tomu zabránil pozornými zákroky.
     
    29:31
    Ondřej Váňa se z pravé strany dobře natlačil před branku Lukáše Paříka. Jeho jasným úmyslem bylo procedit touš pod jeho betonem do brány, s úspěchem si v tomto případě ale plzeňský útočník nepotykal.
     
    33:02
    Po nahození Matěje Koldy zprava se hned několik plzeňských snažilo o dorážku, neúspěšně. Lukáš Pařík si prostor u své tyče pohlídal.
     
    34:15
    Adam Bílek se po zaváhání Kaňáka snažil dostat do šance, ale neuspěl. Ne však proto, že by si počínal špatně, nýbrž z toho důvodu, že ho Martin Červenka (PLZ) podrazil. Dvě minuty pro autora druhé branky Plzně.
     
    35:13
    Po ráně Tomáše Fabiánka se o dorážku na pravém křídle snažil Dominik Danov, domácí zadáci ale touš srazili mimo hlediště. Přitom to byla velmi nebezpečná pozice...
     
    36:15
    Domácí hrají v plném počtu. Dobrou šanci měl v závěru početní nevýhody domácí útočník Vít Reitspies, svůj únik ale v dobré zakončení neproměnil.
     
    36:29
    Josef Hasman si z pravé strany parádně vybruslil do mezikruží, odkud se snažil překonat Lukáše Paříka. Naštěstí pro Letce ale trefil jen nastavenou lapačku brankáře!
     
    38:05
    Jan Matiášek byl u mantinelu podražen a Dominik Danov (LET) tak usedá na dvě minuty na trestnou lavici. Další šance pro indiány navýšit své vedení.
     
    39:07
    V mezikruží se v dobré příležitosti zjevil Filip Přikryl, jeho střela zápěstím ovšem nebyla přesná. Domácí však mají solidní šance!
     
    39:23
    Poměr sil na ledě se ale vyrovná. Domácí forvard Martin Červenka (PLZ) sekl brankáře Lukáše Paříka a znovu usedá na trestnou lavici.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:33.
     
    Dvě třetiny jsou za námi a Plzeň vede Letňany již o tři góly. Ve druhé periodě vsítila dva z nich, postupně se prosadili Martin Červenka a Jan Matiášek. Na začátku druhé třetiny se bude hrát pět vteřin 4 na 4, poté začne zkrácená přesilovka Letňan.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Josef Roubal hned po buly vystartoval do útočné akce a parádní střelou zápěstím trefil břevno letňanské brány!
     
    40:05
    Hosté v plném počtu.
     
    41:06
    Dobrou příležitost měl po kombinaci na jeden dotek hostující forvard Lukáš Nedorost, puk ale poslal vedle Kolářovy brány!
     
    41:23
    Domácí v plném počtu.
     
    42:54
    Další pěkná a hlavně rychlá akce Letců z Letňan. V prostoru mezi kruhy se k zakončení dostal Karel Klikorka, jeho pokus byl ale sražen do ochranné sítě.
     
    43:11
    Jan Matiášek a Josef Roubal vyrazili do přečíslení dva na jednoho, druhý jmenovaný ale nechal vyniknout pozorného Lukáše Paříka!
     
    46:25
    Martin Lokajíček dlouhou přihrávkou vyslal po levém křídle do šance Jana Matiáška, ten si ale nestihl seřídit mířidla dobře a branku Letňan minul.
     
    47:38
    Sám na brankáře tentokráte pádil Dominik Danov! Tuto obrovskou příležitost ale využít nedokázal, brankář Kristián Kolář tak i nadále drží čisté konto.
     
    47:49
    Matěj Kolda (PLZ) je vyloučen na dvě minuty za sekání a nabízí Letcům možnost dvouminutové přesilovky.
     
    49:25
    Letňanský brankář Lukáš Pařík (LET) se provinil nedovoleným bráněním a dostává dvě trestné minuty. Trest za něj odpyká Peter Eg Larsen.
     
    49:49
    Domácí v plném počtu.
     
    50:56
    Po pokusu Vojtěcha Kovaříka se hned trojice domácích hokejistů snažila o dorážku, vítězně z této situace ale vzešla obrana Letňan.
     
    51:25
    Hosté v plném počtu.
     
    53:09
    Po dobré akci Lukáše Rouska se před bránou k dorážce dostal dánský útočník Peter Eg Larsen, ale Kristián Kolář vytasil své betony a nedovolil puku projít do brány!
     
    54:44
    Domácí celek hrál v šesti a bude se muset dvě minuty bránit ve čtyřech. Trest pro hráčskou lavici odpyká Vojtěch Kovařík (PLZ).
     
    54:51
    Dobrou ránou z pravého křídla vyprášil betony Kristiána Koláře Dominik Danov! Brankář indiánů se opravdu mermomocí snaží, aby udržel čisté konto. Lehké to ale rozhodně nemá.
     
    56:30
    Mnoho prostoru nyní dostal Vojtěch Novák, hostující útočník ale z pozice falešného obránce trefil jen Kolářův beton.
     
    56:44
    Domácí v plném počtu.
     
    57:51
    Tvrdou ránu Michala Houdka s potížemi, ale přeci jen, dokázal zneškodnit Lukáš Pařík. Gólman Letňan se dnes rozhodně nenudí.
     
    Konec zápasu.
     
    A máme hotovo! Plzeň dnešní zápas extraligy staršího dorostu proti Letcům z Letňan zvládla na výbornou, především díky velmi dobrému defenzivnímu výkonu.

    Branky indiánů postupně zařídili Matěj Hajžman, Martin Červenka a Jan Matiášek. Letňany se sice dostaly do nějakých gólových šancí, ale Kristián Kolář dokázal udržet čisté konto a Plzeň vítězí 3:0! (17:04:34)

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 19. Hajžman (Hasman), 22. M. Červenka (Roubal, Lang), 24. Matiášek (Roubal)


    HC Plzeň 1929: Kolář (R. Červenka) – Houdek, Kaňák, Staněk, Lokajíček, Čada, J. Novák – Reitspies, Přikryl, Kolda, Lang, Matiášek, Hajžman, Roubal (C), M. Červenka, Hajšman, Hasman, Váňa (A), Kovařík (A).
    Trenér: Bořek Hanzlík.

    HC Letci Letňany: Pařík (Hamalčík) – Klikorka, Prebsl, Antoš, Schönbauer, Lytvynov – Pinkas, Nedorost, Fabiánek (C), Soukup, Bílek, Danov (A), Larsen, Rousek (A), Kubíček, V. Novák, Jelínek.
    Trenér: Jan Zlatohlávek.

    Rozhodčí: Svoboda – Rubáš, Tvrdík.

    Diváci: 220
    bahis siteleri