Barys – Kazaň 0:4 (kon.) | Jekatěrinburg – Toljatti 3:4 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Nižněkamsk 0:2 (kon.)
Jokerit – Dynamo Moskva 1:2 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Dynamo Moskva
Středa 05.10.2016, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (19:46:39)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Do tohoto utkání nezasáhl žádný český nebo slovenský hráč.
     
    Skutečně tomu tak je! Dinamo přidává druhou venkovní výhru v řadě, zatímco vítězná série Jokeritu čítající jen jeden zápas je u konce. O vítězství hostů rozhodla smrtící "šestisekundovka", během níž rozvlnili síť Zapolskiho svatyně Karsums a Fjodorov. Anttilovi se pár minut po začátku třetí třetiny sice podařilo snížit, to už ale bylo ze strany domácích vše.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Po Jaakolově střele se k dorážce v bezprostřední blízkosti mohl dostat Sakari Salminen, to se ale nestalo a zdá se, že je hotovo!
     
    59:31
    Niemi prohrál klíčové buly a Karsums poté zavezl puk do útočného pásma, tohle už pro hosty vypadá hodně nadějně.
     
    59:23
    Jaakola dostal nabito na modrou, jeho střela ale skončila bezpečně skryta v náruči Alexandra Jerjomenka.
     
    58:53
    V tuto chvíli je svatyně Helsinek prázdná, Ryan Zapolski už je na střídačce!
     
    58:38
    K němu ovšem stále nedochází. Hráči Dinama nyní dostali kotouč alespoň do středního pásma, Jokeritu už se čas začíná krátit.
     
    58:07
    Tlak domácího týmu začíná vrcholit, svěřenci Jukky Jalonena však nyní budou muset zakládat další akci z hloubi vlastní třetiny. Ryan Zapolski už si říká o střídání...
     
    57:31
    Už se opět hraje a Alexandr Jerjomenko nyní znovu zachránil Dinamo povedeným zákrokem proti střele Jaakoly i následné dorážce volného Niemiho z mezikruží!
     
    56:55
    Zdá se, že videorozhodčí stále prohlíží akci Charlese Genowaye. Vypadá to však, že kotouč brankovou čáru nepřekročil...
     
    56:55
    Pokračovat budeme ve čtyřech na obou stranách, současně byli vyloučeni Jesse Joensuu (JOK) za vysokou hůl a Andrej Mironov (DMS) za nedovolené bránění.
     
    56:50
    Charles Genoway naznačil střelu a parádně obtočil Jerjomenkovu svatyni, ale poté ale z otočky na Jerjomenka nevyzrál!
     
    56:36
    Charles Genoway založil rychlou protiakci Jokeritu, na jejímž konci měl stát O'Nell, tomu se ale nepodařilo tečovat střílený pas z hokejky Jesseho Joensuua.
     
    56:05
    Dmitrij Markovin se podruhé v rozmezí několika minut ocitl ve skvělé palebné pozici, tentokrát mu ovšem kotouč v klíčový moment sjel z čepele.
     
    55:35
    Alexandr Jerjomenko pro jistotu přerušil hru po Salminenem tečovaném nahození od modré, vhazovat se bude po levici strážce hostující svatyně.
     
    55:11
    Domácí hokejisté mohou konečně vystřídat. To jim ale na úspěch stačit samozřejmě nebude, nyní se hraje přesně podle not moskevské party.
     
    54:32
    Tlak hostů ještě pokračoval, nicméně Denis Kokarev z dobré pozice netrefil branku a Alexej Cvetkov o chviličku později těsně minul!
     
    53:48
    Denis Barancev napřáhl na vrcholu pravého kruhu, do jeho rány ovšem obětavě padl jeden z domácích zadáků.
     
    52:57
    Genowayovo nahození od modré nenadělalo Jerjomenkovi žádné problémy, hráči v bílých dresech navíc mohou od Cvetkova založit další protiakci.
     
    52:01
    Po nepříliš záživné pasáži se gólovými příležitostmi najednou roztrhl pytel! Markovin mohl Dinamu vrátit dvougólové vedení, jeho rána ale orazítkovala tyč!
     
    51:03
    Pořádné horko teď bylo i před Jerjomenkem! Po Jaakolově pasu zívala na Salminena odkrytá hostující svatyně, útočník Jokeritu ale minul!
     
    50:30
    To byla šance jako hrom na straně Moskvanů, Maxim Karpov ale samostatný únik nedotáhl do úspěšného konce!
     
    49:51
    Martinš Karsums dnes hraje skvělý zápas. Lotyšský bourák na ledě připomíná starověké beranidlo, téměř v každém svém střídání totiž alespoň jednoho hráče Jokeritu přilepí na mantinel.
     
    49:04
    Hokejisté Dinama se dál bez problémů brání, svěřenci Jukky Jalonena se už dobré tři minuty vůbec nepodívali do útočného pásma.
     
    48:09
    Arturs Kulda se dostal do problémů za vlastní brankou, ve spolupráci s Genowayem se mu ale nakonec podařilo vyvézt kotouč do bezpečí.
     
    47:25
    Arťom Fjodorov nabil na modrou Osipovovi, jehož rána od modré ale nebyla pro Zapolskiho nebezpečná, americký gólman Jokeritu měl totiž dobrý výhled.
     
    46:45
    Napadající Martinš Karsums si v rohu kluziště vyšlápl na svého krajana Kuldu, zadák Jokeritu si sice nakonec poradil, následná akce domácích ovšem byla přerušena kvůli ofsajdu.
     
    45:58
    Nechme se překvapit, zdali se domácím ve zbývající čtvrthodince hry podaří vyrovnat. Zatím tomu nic nenasvědčuje, času do konce ale zbývá habaděj.
    45:02 Marko ANTTILA - 1:2
     
    45:02
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Drama je rázem na světě! Joey Hishon byl povedeným bodyčekem seslán k zemi na vrcholu kruhů, puk se ale se štěstím odrazil na hůl MARKA ANTTILY, který od modré překonal dezorientovaného Jerjomenka! Asistence: Joey Hishon, Topi Jaakola.
     
    43:28
    Svěřenci Jukky Jalonena se jen stěží dostávají do útočného pásma, Alexandr Jerjomenko je ve třetí třetině stále bez práce.
     
    42:43
    Kotouč se zničehonic odrazil do předbrankového prostoru na hůl Sakariho Salminena, domácí útočník ho ale ze skvělé pozice nedokázal trefit!
     
    41:30
    Moskevská parta má i na začátku třetí třetiny dění na ledě ve svých rukou, hosté hokejisty Jokeritu k ničemu nepouštějí.
     
    40:48
    Hra je přerušena pro ofsajd Jokeritu, následovat bude vhazování ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:10.
     
    Prostřední dvacetiminutovka už je minulostí. Hokejisté Dinamo dlouho vyčkávali na svou šanci ze zajištěné obrany, poté ale zásluhou Karsumse a Fjodorova udeřili dvakrát během pouhých šesti sekund, čímž dokonale opařili hráče Jokeritu, kteří ve zbytku třetiny působili hodně zaskočeným dojmem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:11
    Nyní už se helsinští hokejisté dokázali usadit v útočném pásmu, nicméně Kuldovi v klíčový moment sjel puk z hokejky a hosté se opět osvobodili.
     
    38:22
    Aktivně napadající Maxim Karpov nepouští domácí hokejisty přes střední pásmo, to už se druhá třetina začíná blížit ke svému konci.
     
    37:33
    Vytáhlý Anttila se rozjel na pravém křídle a vybojoval útočné pásmo pro Jokerit, nakonec z toho ovšem vzešla pouze nepřesná střela Hishona.
     
    36:45
    O'Neillova zpětná přihrávka na modrou pro Sakariho Salminena nebyla vůbec přesná, Jegor Dugin už může založit protiakci moskevského celku.
     
    35:56
    Defenzíva Dinama funguje jako švýcarské hodinky. Domácí se po dvou inkasovaných gólech jen velmi obtížně dostávají do útočného pásma.
     
    35:15
    Zapolskiho svatyně byla posunuta jedním z napadajících hráčů Dinama, hlasatel v Hartwall Areně posléze ohlásil další komerční brejk.
     
    33:50
    Anttilova nepřesná rozehrávka skončila na zakázaném uvolnění, následovat bude buly v útočném pásmu moskevského Dinama.
     
    33:01
    To už neplatí, Konstantin Gorovikov vyhrál sprinterský souboj proti Joensuuovi a poté bez váhání odpálil puk z vlastního pásma.
     
    32:19
    Charles Genoway si na střelu netroufl, svěřenci Jukky Jalonena však ještě pokračují v kombinaci v útočném pásmu.
     
    31:32
    Maxim Karpov si nedokázal zpracovat dalekonosnou přihrávku – icing. Vhazovat se bude po Jerjomenkově pravici.
    30:27 Arťom FJODOROV - 0:2
     
    30:27
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tak to je síla, hosté po pouhých šesti sekundách udeřili podruhé! ARŤOM FJODOROV se zmocnil kotouče ihned po buly, nabruslil si do mezikruží a odtud napálil puk do sítě! Bez asistence.
    30:21 Martinš KARSUMS - 0:1
     
    30:21
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Hosté nakonec přesilovku využívají! Alexej Cvetkov poslal puk do předbrankového prostoru, kde si pryž našel MARTINŠ KARSUMS, přehodil si ji na bekhend a překonal bezmocného Zapolskiho! Asistence: Alexej Cvetkov, Andrej An. Mironov.
     
    29:57
    Ville Lajunen osvobodil Jokerit dalekonosným odpalem puku přes všechny čáry, to už je polovina Kuldova trestu minulostí.
     
    29:20
    Jakov Rylov zkusil štěstí od modré, nicméně jeho projektil byl přizvednut do ochranné sítě.
     
    28:26
    Arturs Kulda (JOK) vyfasoval dvouminutový trest za vysokou hůl, Dinamo si tak zahraje početní výhodu.
     
    28:18
    O'Neill ujel po pravém křídle a poté přenechal kotouč Sakarimu Salminenovi, jehož pokus z vrcholu kruhů byl přizvednut do ochranné sítě.
     
    27:34
    Před námi je další komerční přestávka, hra je přerušena po zakázaném uvolnění v podání hostí.
     
    26:47
    Denis Barancev se dostal do problémů ze vlastní svatyní a nakonec z toho vznikla šance pro Jokerit, jenže Roope Talaja nemířil přesně!
     
    25:55
    Z toho nakonec vzešla dělovka Robinsona od modré, zámořský zadák ve službách Dinama ale neměl seřízená mířidla, a Ryan Zapolski tak nemusel zasahovat.
     
    25:20
    Napadající Joey Hishon dostal Baranceva pod tlak, zadák Dinama si ovšem nakonec poradil a hráči v bílých dresech se poté dostali až do útočného pásma.
     
    24:34
    Strážce moskevské svatyně si posléze poradil i s pokusem Jaakoly, domácí v posledních minutách začínají přebírat iniciativu.
     
    24:02
    Sakari Salminen dostal nabito od Joensuua, jeho následná střela ale mířila přímo do prostoru, kde stál připravený Alexandr Jerjomenko.
     
    23:05
    Lajunenova rozehrávka nikoho v modročerveném dresu nenašla, hosté nyní mají spoustu času na rozehrávku.
     
    22:13
    Ville Lajunen nabil na modrou Jensenovi, dánský reprezentant ovšem nemířil přesně a puk orazítkoval pouze zadní hrazení.
     
    21:31
    Mäki už je zpět na ledě a hra byla ve stejném okamžiku přerušena, Ryan Zapolski totiž pro jistotu podržel nahození Karsumse ve své výstroji.
     
    20:50
    Martinš Karsums nabil na modrou Hietanenovi, ten ale pálil mimo. Hosté však zůstávají usazeni v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. Příliš zajímavého (pokud nepočítáme pár ostrých zákroků) toho k vidění nebylo a oba brankáři byli dosud v podstatě bez práce, například Alexandr Jerjomenko má na svém kontě po dvaceti minutách pouhé dva zákroky. Změní se to po změně stran? To začneme zjišťovat v 18:24.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Domácí se osvobozují, zdá se, že do první sirény už se nic závratného nestane.
     
    19:31
    Ta ale neměla dlouhého trvání, jelikož Tomi Mäki (JOK) ještě ve vlastním obranném pásmu zbytečně krosčekoval jednoho z hráčů Dinama.
     
    18:42
    To už neplatí. Hokejisté Dinama se na puku nakonec neudrželi a svěřenci Jukky Jalonena už mohou rozehrát protiakci.
     
    17:52
    Lotyšský reprezentant Martinš Karsums obral o kotouč Keränena, Mat Robinson pak ještě udržel hosty v útočném pásmu.
     
    17:08
    Hra byla pro ofsajd domácích přerušena a hlasatel v Hartwall Aréně následně ohlásil další komerční přestávku.
     
    16:03
    Oba týmy si především hlídají zadní vrátka, Alexandr Jerjomenko i Ryan Zapolski jsou tak i nadále prakticky bez práce.
     
    15:11
    Martinš Karsums si nedokázal zpracovat Barancevův prudký pas, hra se pro další zakázané uvolnění přesune zpět před Jerjomenka.
     
    14:30
    To už neplatí. Od modré to zkusil Topi Jaakola, bývalý zadák pražského Lva ale mířil přímo do nastavené vyrážečky moskevského gólmana.
     
    13:54
    Už v plném počtu hrající Helsinští se usadili v útočném pásmu, Alexandr Jerjomenko ale nakonec nemusel zasahovat.
     
    13:05
    Anttilův návrat na ledovou plochu už je na spadnutí a Tomi Mäki opět vyhazuje kotouč do bezpečí.
     
    12:23
    Jokerit se osvobozuje, svěřenci Jukky Jalonena dosud ani pořádně nepustili svého soka do útočného pásma.
     
    11:16
    Marko Anttila (JOK) v rohu kluziště krosčekoval svého krajana Hietanena, za což domácí forvard vyfasoval dvouminutový trest.
     
    10:44
    Hra je opět přerušena, tentokrát pro ofsajd. Duel mezi Jokeritem a Dinamem zatím mnoho hokejové krásy nenabídl.
     
    10:32
    Dalekonosný pas na rozjetého Kokareva byl příliš dlouhý, kotouč doletěl až na zakázané uvolnění, a vhazovat se tak bude po levici Alexandra Jerjomenka.
     
    10:11
    Hishonovo nahození zamýšleného adresáta Joensuua nenašlo, to už oba týmy hrají v plném počtu.
     
    08:26
    Při hře ve čtyřech hráčů na obou stranách to ani jednomu týmu příliš nelepí, častěji jsou však na kotouči hráči Dinama.
     
    07:42
    Charles Genoway (JOK) se dostal do klinče s Fjodorovem (DMS), oba kohouti nakonec vyfasovali dvouminutové tresty – první za držení, druhý za hrubost.
     
    07:30
    Hra je nyní přerušena a následovat bude první komerční přestávka.
     
    07:06
    Andrej Mironov si sjel do předbrankového prostoru a málem k němu doletěl odražený kotouč, domácí teď ale měli štěstí, poněvadž skákavý puk odskotačil do bezpečí.
     
    06:06
    Maxim Karpov vybojoval puk u hrazení a poté ho okamžitě nahodil do předbrankového prostoru, tam ale nebyl nikdo v bílomodrém.
     
    05:19
    Čtvrtá lajna moskevského Dinama dostala rozehrávající zadáky Jokeritu pod tlak, hráči v modročervených dresech si však nakonec poradili.
     
    04:21
    Celku z finské metropole ovšem rozehrávka vyšla prachbídně. Kotouč zachytil na vlastní modré Jakov Rylov, jenž si však netroufl na individuální průnik a místo toho uklidnil hru.
     
    03:47
    Oba týmy nyní střídají, hokejisté Jokeritu budou mít spoustu času na rozehrávku z hloubi vlastního pásma.
     
    02:53
    Charles Genoway poslal Mäkinena do ofsajdu, hra je přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    01:58
    Hezky to teď udělal Mika Niemi, který se zpoza branky vytočil do prostoru před Jerjomenkem, zakončit se mu ovšem nepodařilo.
     
    01:26
    Tommi Huhtala se po křídle prokousal až do útočného pásma, v rohu kluziště ale o kotouč přišel a hosté už zakládají protiakci.
     
    00:40
    Ryan Zapolski musel poprvé zasahovat, s nahozením od pravého mantinelu ale americký gólman neměl kdejakou dřinu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – A. Kulda, Ch. Genoway, Rissanen, Jaakola, Jensen, Lajunen, Jalvanti – Joensuu, O'Neill, Salminen – Anttila, Huhtala, Hishon – Mäki, Niemi, Keränen – Wirtanen, Talaja, Mäkinen.

    Dinamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Hietanen, Mironov, Robinson, A. Osipov, Barancev, Rylov – Cvetkov, Karsums, Karpov – Kokarev, Gorovikov, Igumnov – Rybakov, Sopin, Fjodorov – Dugin, Markovin, Brjukvin.

    Rozhodčí: Ravodin, Ansons – Raming, Gorděnko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    DINAMO MOSKVA

    Hosté jsou na tom o něco lépe. Dinamo se díky deseti výhrám a sedmi porážkám drží v postupových vodách Západní konference, Moskvanům momentálně patří čtvrtá příčka v tabulce. Kašpar a spol. se potřetí v řadě představí venku, trip začali překvapivou porážkou v Čerepovci, poté však Dinamo vyloupilo led rižského Dinama.
     
    JOKERIT HELSINKY

    Zatímco v loňském ročníku se finský zástupce v KHL bez potíží probojoval do vyřazovacích bojů, letos to zatím ze strany Jokeritu není žádná sláva. Helsinští mají na svém kontě sedm výher a osm porážek, a momentálně jsou tak těsně pod čarou postupu. Celek z metropole Suomi se nedávno vrátil ze třízápasového tripu, ze kterého si přivezl pouhý bod, v domácí Hartwall Areně ovšem poté porazil Lokomotiv Jaroslavl.
     
    Hezký podvečer. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z atraktivního utkání Kontinentální hokejové ligy, ve kterém Jokerit Helsinky od 17:30 přivítá Dinamo Moskva. Tak si to nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 46. Anttila (Hishon, Jaakola) – 31. Karsums (Cvetkov, Mironov), 31. Fjodorov


    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – A. Kulda, Ch. Genoway, Rissanen, Jaakola, Jensen, Lajunen, Jalvanti – Joensuu, O'Neill, Salminen – Anttila, Huhtala, Hishon – Mäki, Niemi, Keränen – Wirtanen, Talaja, Mäkinen.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Lazušin) – Hietanen, Mironov, Robinson, A. Osipov, Barancev, Rylov – Cvetkov, Karsums, Karpov – Kokarev, Gorovikov, Igumnov – Rybakov, Sopin, Fjodorov – Dugin, Markovin, Brjukvin.

    Rozhodčí: Ravodin, Ansons – Raming, Gorděnko
    bahis siteleri